Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz. 3 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-28, 20:04   #3661
viva91
na przekór do celu

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Cytat:
Napisane przez biedronka141 Pokaż wiadomość
Hej,
Mam pytanie głównie do studentek GP czy mają może przykładowe tematy pracy inżynierskiej i mogłyby mi udostępnić i czy możliwy jest wybór własnego tematu? Widzę, że zagadnienie dość aktualne, bo poruszane dzisiaj.
Wszystko jest tu: http://www.aqua.up.wroc.pl/studenci/...plomowych.html
Login: 12345
Hasło: student
Stary 2015-09-29, 09:17   #3662
rudaa20
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Podpowiem, że dobrym kryterium wyboru tematu jest dostępność literatury Wybierz sobie kilka tematów i spróbuj poszukać w bibliotekach książek na dany temat. Nudny temat może okazać się całkiem przyjemny, kiedy łatwo się pisze pracę. Miałam koleżankę, która wybrała bardzo interesujący ją temat, udało jej się zapisać do upatrzonego promotora, ale do dziś się nie obroniła (prawie 2 lata opóźnienia), bo nie mogła znaleźć więcej niż 2-3 pozycje literatury, a szukała w bibliotekach w całym kraju, kontaktowała się nawet z ludźmi za granicą.
Ja się zastanawiam między analizą skutków finansowych mpzp a prognoza oddziaływania na środowisko.. Tam literatury nie będzie za wiele ...
rudaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-29, 11:21   #3663
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez rudaa20 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam między analizą skutków finansowych mpzp a prognoza oddziaływania na środowisko.. Tam literatury nie będzie za wiele ...
Ten pierwszy temat jest bardzo często wybierany, nie słyszałam żeby ktoś miał problem z literaturą. Pamiętaj, żeby nie szukać książek o tytułach: "Skutki finansowe MPZP" tylko dużo szerzej. Pierwszy rozdział pracy będziesz mieć pewnie o planowaniu przestrzennym, wyjaśnienie pojęcia, napisanie na jakich szczeblach administracyjnych jakie dokumenty planistyczne obowiązują, później szerzej opiszesz co to jest MPZP - a książek na ten temat jest multum Potem pewnie przybliżysz obszar, który jest objęty badanym przez Ciebie MPZP - co to za miejscowość, jakie ma pokrycie planami, jaką ma strukturę funkcjonalno-przestrzenną - i znów nie będzie problemu z takimi informacjami. I tak dalej, w przypadku prognozy środowiskowej powinno być podobnie, bycie pro-środowiskowym jest teraz na czasie, książek znajdziesz dużo.
Stary 2015-09-29, 11:49   #3664
rudaa20
Raczkowanie

Cytat:
Ten pierwszy temat jest bardzo często wybierany, nie słyszałam żeby ktoś miał problem z literaturą. Pamiętaj, żeby nie szukać książek o tytułach: "Skutki finansowe MPZP" tylko dużo szerzej. Pierwszy rozdział pracy będziesz mieć pewnie o planowaniu przestrzennym, wyjaśnienie pojęcia, napisanie na jakich szczeblach administracyjnych jakie dokumenty planistyczne obowiązują, później szerzej opiszesz co to jest MPZP - a książek na ten temat jest multum Potem pewnie przybliżysz obszar, który jest objęty badanym przez Ciebie MPZP - co to za miejscowość, jakie ma pokrycie planami, jaką ma strukturę funkcjonalno-przestrzenną - i znów nie będzie problemu z takimi informacjami. I tak dalej, w przypadku prognozy środowiskowej powinno być podobnie, bycie pro-środowiskowym jest teraz na czasie, książek znajdziesz dużo.
Ooo super dzięki wielkie A jeszcze jedno pytanie.. Myślisz że temat o skutkach finansowych mogłabym zaproponować innemu wykładowcy za wyjątkiem M.H? Bo w wykazie tematów ma napisane 5 osób tylko przy studentach stacjonarnych, co może świadczyć o tym, że nie będzie prowadzić prac dyplomowych dla studentów zaocznych
rudaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-29, 12:47   #3665
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez rudaa20 Pokaż wiadomość
Ooo super dzięki wielkie A jeszcze jedno pytanie.. Myślisz że temat o skutkach finansowych mogłabym zaproponować innemu wykładowcy za wyjątkiem M.H? Bo w wykazie tematów ma napisane 5 osób tylko przy studentach stacjonarnych, co może świadczyć o tym, że nie będzie prowadzić prac dyplomowych dla studentów zaocznych
Eee, na pewno musi mieć jakieś miejsce dla zaocznych, chociażby jedno. Jej temat mogłabyś zaproponować komuś innemu, aczkolwiek lepiej go nieco zmodyfikować, różni wykładowcy mają różne podejścia do kopiowania tematów.
Stary 2015-09-29, 13:29   #3666
Charlotte1103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enpleurs Pokaż wiadomość
Aaa no to w Raju, Talizmanie i Zodiaku XXI wiek dotarł na 100% ale nie wiem jak w 3 pozostałych :p
z tego co wiem to przez ostatni semestr w Labiryncie nie bylo wogole neta (albo wiekszosc nie miala)

a co do seminariow to pierwsze jest organizacyjne czy trzeba odklepac te 2 godziny?
Stary 2015-09-29, 13:50   #3667
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Charlotte1103 Pokaż wiadomość
a co do seminariow to pierwsze jest organizacyjne czy trzeba odklepac te 2 godziny?
na pierwszych polecam być, później można sobie odpuszczać jak jest możliwość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-29, 16:22   #3668
Dzonzi
Raczkowanie

Dziś się zakwaterowałem w Arce i nie polecam. Nie spodziewałem się że będzie tak źle. Łazienka się nie zamyka, pod prysznicem urwane wieszaki, 2 biurka na 3 ludzi, jedno gniazdko internetowe, lodówka się nie domyka, więc nie mogę jej uruchomić (już zgłosiłem, ale kiedy naprawią to nie wiem).
Dzonzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-29, 17:55   #3669
comffit
Przyczajenie

Question Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Cześć.
Wczoraj miałam obowiązkowy dzień wstępny, odbyła się także immatrykulacja. Legitymacji nie dostaliśmy, ale dostaliśmy informację, że będą do odebrania o 11 w środę.
I tutaj pytanie czy inauguracja akademicka jest obowiązkowa? W planie inauguracji jest ponownie immatrykulacja... i rozpoczyna się o 11.
comffit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-29, 18:16   #3670
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez comffit Pokaż wiadomość
Cześć.
Wczoraj miałam obowiązkowy dzień wstępny, odbyła się także immatrykulacja. Legitymacji nie dostaliśmy, ale dostaliśmy informację, że będą do odebrania o 11 w środę.
I tutaj pytanie czy inauguracja akademicka jest obowiązkowa? W planie inauguracji jest ponownie immatrykulacja... i rozpoczyna się o 11.
Nie
Stary 2015-09-29, 18:18   #3671
comffit
Przyczajenie

Tzn. że legitymacje podczas inauguracji nie będą rozdawane, i będę mogła odebrać ją tego samego dnia w dziekanacie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-29, 18:21   #3672
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Tzn. że legitymacje podczas inauguracji nie będą rozdawane, i będę mogła odebrać ją tego samego dnia w dziekanacie?
Dlaczego legitymacje mają być nierozdawane, skoro powiedziano wam, że wtedy właśnie to nastąpi? Pewnie tak będzie. Odpowiedziałam tylko na pytanie, czy inauguracja jest obowiązkowa. A legitymacje oczywiście będą później możliwe do odbioru.
Stary 2015-09-29, 18:25   #3673
Noodle Soup
Zadomowienie

Powiedzieli, że będą do odebrania, nie koniecznie na inauguracji
Na uroczystej inauguracji jest immatrykulacja tylko przedstawicieli kierunków, to taka pokazówka dla władz i pracowników naukowych.
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 00:03   #3674
pinkiepie1994
Przyczajenie

A dziekanat otwarty przyrodniczo- technologiczny jest skoro inauguracja jutro? Zmienili nam dzis grupy i jestem w takiej, gdzie koliduje mi WF. Mozna sie ot tak, po prstu przeniesc bez osoby na przemianę?
pinkiepie1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 09:36   #3675
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez pinkiepie1994 Pokaż wiadomość
A dziekanat otwarty przyrodniczo- technologiczny jest skoro inauguracja jutro? Zmienili nam dzis grupy i jestem w takiej, gdzie koliduje mi WF. Mozna sie ot tak, po prstu przeniesc bez osoby na przemianę?
Właściwa odpowiedź to: zależy.
Jeden prowadzący może robić problemy, a drugi nie
Stary 2015-09-30, 09:41   #3676
sarcastic_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinkiepie1994 Pokaż wiadomość
Nie masz możliwości przepisania się na coś innego? Jeśli nie, to zazwyczaj prowadzący godzą się, żeby chodzić do nich na zajęcia, ale np. w innych godzinach niż się zapisałaś.

"I chciałbym mieć dziś już pod nogami pewny grunt.
I żyć z Tobą, być przy Tobie, mieć coś, wiedzieć już."

sarcastic_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 18:10   #3677
pinkiepie1994
Przyczajenie

Edytowane przez pinkiepie1994
Czas edycji: 2015-09-30 o 19:20
pinkiepie1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 18:43   #3678
comffit
Przyczajenie

Czy warto wynajmować mieszkanie we Wrocławiu mając do Wro. z domu 45min. pociągiem + 15min. tramwajem ?
Stary 2015-10-04, 18:53   #3679
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Czy warto wynajmować mieszkanie we Wrocławiu mając do Wro. z domu 45min. pociągiem + 15min. tramwajem ?
Te 15 min tramwajem to w godzinach szczytu czy poza szczytem?
Hmm, jeśli nie straszne Ci dojazdy i masz fajnie skonstruowany plan (mało długich okienek, godziny rozpoczęcia i zakończenia zajęć współgrają z godzinami rozkładu jazdy pociągu) to możesz spróbować dojeżdżać. Miałam znajomych w podobnych sytuacjach, radzili sobie. A jeśli uznasz, że to jednak nie dla Ciebie, to zawsze możesz poszukać mieszkania.
Stary 2015-10-05, 22:22   #3680
Avarielle
Raczkowanie

Hej, ja osobiście dojeżdżam. Wygląda to podobnie czasowo jak u Ciebie. Powiem tak, jeżeli nie masz okienek, pociągi/autobusy masz min. co godzinę to nie jest źle. Co do jazdy autobusem/tramwajem nie jest tak strasznie zazwyczaj jest to te 15-20 min na pkp z grunwaldu chyba, że 146 stanie gdzieś np. 2 metry od przystanku (chodzi mi o przystanek na Dworcowej) i Cię nie wypuści przez kolejne 5 min.

Jednak mimo to, że nie jestem super towarzyską osobą to jednak boli brak możliwości poimprezowania, czy zwyczajnego wyjścia ze znajomymi bez myślenia o dojeździe (wiadomo, że człowiek nie chce się co chwile zwalać znajomym na głowę). Ja wybrałam tą opcje bo jest tańsza, mieszkałam już we Wrocławiu jednak przekonałam się, że pokoje 2 osobowe nie są dla mnie, a 1 odstraszają mnie cenami. Jednak obecnie trochę żałuję bo w sumie mam teraz plan który pozwoliłby mi na dodatkową pracę (chociaż w tamtym roku mieszkałam w domu -wioska- studiowałam we Wro, a pracowałam w mieście obok mojej miejscowości, więc w sumie wszystko jest możliwe).

Musisz sobie przemyśleć co jest Ci niezbędne i gdzie będziesz czuła się bardziej komfortowo.
03.2018-10.2018 Connecticut, USA
11.2018-03.2020 Viginia, USA
2014-2018GP
Avarielle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-05, 22:24   #3681
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Avarielle Pokaż wiadomość
chyba, że 146 stanie gdzieś np. 2 metry od przystanku (chodzi mi o przystanek na Dworcowej) i Cię nie wypuści przez kolejne 5 min.
kocham to
przez 5 lat jeździłam 145 i 146
Stary 2015-10-07, 09:34   #3682
iinspiiriia
Przyczajenie

Cytat:
przez 5 lat jeździłam 145 i 146
jak widzę te autobusy wypchane po brzegi to wolę przejść się trochę dalej na tramwaj

jest tu ktoś z ekonomii? bo mam pytanie, "cisną" jakoś bardzo z matematyki na tym kierunku? bo nie wiem czego się spodziewać
iinspiiriia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 10:27   #3683
single_lady
Przyczajenie

Siema. Moze ktoś mi powiedziec cos o indywidualnym toku studiow ? Co musze zrobic zeby go uzyskac i czy na 1 roku jest to mozliwe ?

single_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 12:32   #3684
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Cytat:
Napisane przez single_lady Pokaż wiadomość
Siema. Moze ktoś mi powiedziec cos o indywidualnym toku studiow ? Co musze zrobic zeby go uzyskac i czy na 1 roku jest to mozliwe ?
Nie wiem jak na innych wydziałach na naszej kochanej uczelni ale na WMW graniczy to z cudem. Mam znajomą której naprawde było potrzebne takie rozwiązanie ale nie dostała na to zgody Ale u nas nie zgadzają się nawet na robienie przedmiotów awansem albo na komisy. Także możliwe że tylko na Wecie jest takie ujowe podejście do studenta.

A tak jak juz mówimy o podejściu do studenta. Wczoraj miałam mieć ćwiczenia wykład i ćwiczenia. Żadne z nich się nie odbyło. Nikt nam nie dał znać, jeszcze jedna baba wyjechała do nas z wyrzutem 'czemu nie wiecie że nie ma?!'. Także spędziłam 6h siedząc bez sensu na uczelni, a mogłam mieć dzień wolny. KOCHAM UPWR <3 najlepsza uczelnia EVAH. Dziękuje koniec gorzkich żali :P
Enpleurs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-07, 13:39   #3685
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iinspiiriia Pokaż wiadomość
jak widzę te autobusy wypchane po brzegi to wolę przejść się trochę dalej na tramwaj
jak się ma możliwość to czemu nie, ja byłam skazana na autobusy
Cytat:
Napisane przez Enpleurs Pokaż wiadomość
A tak jak juz mówimy o podejściu do studenta. Wczoraj miałam mieć ćwiczenia wykład i ćwiczenia. Żadne z nich się nie odbyło. Nikt nam nie dał znać, jeszcze jedna baba wyjechała do nas z wyrzutem 'czemu nie wiecie że nie ma?!'. Także spędziłam 6h siedząc bez sensu na uczelni, a mogłam mieć dzień wolny. KOCHAM UPWR <3 najlepsza uczelnia EVAH. Dziękuje koniec gorzkich żali :P
A dla mnie to nowość. Przez 5 lat nic takiego mi się nie zdarzyło Jednak nie od dziś wiem, że co wydział to obyczaj, WIKŚiG w porównaniu do innych jest nieźle zorganizowany
Stary 2015-10-07, 15:19   #3686
lina1497
Rozeznanie

Miał ktoś może przedmiot : biotechnologie przemysłowe w farmacji ? poszukuje wszelkich notatek i materiałow z tego przedmiotu i niestety nigdzie nic i brak mi juz pomysłow gdzie szukać
lina1497 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 07:48   #3687
iinspiiriia
Przyczajenie

Składając wniosek o stypendium socjalne, mogę od razu wpisać o zwiększenie? czy najpierw samo stypendium a potem następny wniosek o zwiększenie?
Stary 2015-10-12, 14:08   #3688
Dekompresja
Raczkowanie

Cześć wszystkim, strasznie dawno mnie tu nie było...

Cytat:
Napisane przez iinspiiriia Pokaż wiadomość
Składając wniosek o stypendium socjalne, mogę od razu wpisać o zwiększenie? czy najpierw samo stypendium a potem następny wniosek o zwiększenie?
Wszystko wpisujesz razem na jednym wniosku

zootechnika UP Wroc.
Dekompresja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 22:40   #3689
iinspiiriia
Przyczajenie

Question Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - studentki, kandydatki i absolwentki cz.

Dekompresja, dziękuję bardzo
a czy ktoś jeszcze może mi wytłumaczyć jaką kwotę mam wpisać we wniosku? tzn. wpisałam zarobki mamy, ale gdy zaczęłam obliczać miesięczny dochód na jedną osobę to wychodzi mi kwota brutto... a wpisałam roczny dochód z pitu, i teraz nie wiem czy mam złą tą kwotę czy oni to jakoś jeszcze sobie przeliczają na netto?
Stary 2015-10-13, 08:25   #3690
manusia16
Raczkowanie

musisz mieć papierek z urzędu skarbowego z dochodem i odprowadzanymi podatkami, składkami oraz papier z ZUSu ze składkami społecznymi zdaje się
manusia16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości