|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
[QUOTE=Hanka20;53084722]A poza tym moje dziecko urzadzilo sobie drzemkę od 18 do 19,45 wiec rozwalilo mi tym samym schemat wieczornej kąpieli przed 19. Jak się obudził to wzięłam wykapalam dałam jeść i oczywiście nie chciał spać. Kupka go meczyla najeczal się i naprezyl ale poszła. Teraz po warzywach u nas te kupy jak taka galareta gęsta, to normalne jest?[/QUOTE]
u nas kupa taka jak przed rozszerzaniem, tylko troche gestsza i ppod kolor serwowanego dania ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
ja sie dzis obudzilam i czekalo na mnie sniadanko i kawa. mm..
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-10-13 o 09:40 |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby jak najszybciej wysypka zeszła !przyszedł mi na myśl fenistil w kropelkach ale doczytałam, że nie chcieli sprzedać..dziwne
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się przestraszyłam, Adriana zaklinowała sobie smoczka w buźce, tak bokiem go całego wsadziła i na siłę było trzeba wyjmować brrr
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co te nasze dzieci jeszcze nie wymyślą... Też bym się przestraszyła, mała aparatka
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No już zaczynają się takie akcje brrr dobrze ze tatuś był bo bałam sie jej na sile wyjąć, tzn gdyby nie było to bym to zrobiła napewno, a tak się rozkrzyczalam zeby szybko przyszedł. Hania współczuje tej reakcji alergicznej U nas dziś marchew z ziemniakiem, chciałam to na pol podzielić, ale jakos za mało mi wychodziło i wszystko zgrzeje i dam ile zechce. A jutro bym juz cos nowego wprowadziła, ale ja to pędzę, oby sie to nie odbiło na Adce..
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Julek ciekawe co mu to jest. Cytat:
Cytat:
O matko jak ona to zrobiła?
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym sie przestraszyla Ala spi od 8:50, jak zje to zaczniemy się ogarniać do wyjscia bo mam zamiar z nią do galerii pojechać pomierzyć czapy i zakupić coś
|
|
#3249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam zapisane ze se starszym przeszliśmy na pieluchy 4+ jak skonczyl 14 m-cy. Chłopcy chba szybciej przechodzą na większe pampki bo się przesikuja. Szwagierka dużo dłużej uzywaka mniejszych przy dziewczynce. Dodam że moj synek to nie kolos bo w rok wazyl ok 10.2kg Cytat:
Tak w ogóle to my nadal smoki do 6 m-cy. Powyżej 6 mam tylko 1 a mniejszych 5 i boje się żeby przy przejściu nie odrzucił smokaCytat:
|
|
#3250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja smoczka nowego traktuje jak zabawkę i nim sobie macha jak grzechotka, wsadza do oka, wali sie po głowie, czasem wsadzi kawałeczek do dzioba itp. ale zauważyałam, ze jakos jej to pomaga jej usnąć kupy u nas też podobne z wyglądu do tych sprzed warzywek, ale gęściejsze, ciut ciemniejsza musztarda no i smierdzą jak u starego Hania, oby Filipkowi szybko wysypka zeszła, troche dziwne, żeby cukinia uczuliła. A Ty byłas wczoraj na spacerze, jak tak wiało i padało? |
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co już jadła Adka ? Marchew i ziemniaka? Myślę że jak nic się nie dzieje to nie za szybko lecisz z tym
|
|
#3252 |
|
BAN stały
|
O matko.
Ale ja nietomna. Nakarmilam mala i zostawilam ja w salonie, poszlam zajac sie starszym, ubralam, zjadl, potem go wrzucilam do salonu i poszlam sie zajac obiadem.wstawilam rosol, schodzilam do piwnicy po warzywa, ba nawet wyszlam do ogrodka po zielenine. Nie zagladalam do salonu z 15-20 min. Jakiez bylo moje zdziwienie jak uslyszalam z tego salonu 2 glosy. NIE WYJELAM Z TAMTAD ANI ZANIM WSADZILAM TAM MLODEGO. Ale obydwoje bez rzadnych obrazen i w wyjatkowo dobrych humorach. Nawet pochwalilam stwora, ze sie tak dobrze siostra opiekowal. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Matko, tez bym sie wystraszyla. |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK nie nie byłam wczoraj nigdzie. Jak Tz wstał to miałam lecieć na szybko do biedronki ale on się ubrał i autem pojechał a my cały dzień w domu. Dziś chyba wyjdę na krótki spacer, jak moje dziecko łaskawie zechce pójść na pierwszą drzemkę to się ogarnę w końcu bo nadal w szlafroczku chodzę
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
EVULKA do jednego łóżeczka wsadzilas obydwoje? Hehe niezła jesteś z koncentracja z rana
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Sorki, że się nie odzywam ale humoru u mnie brak Jedynie na fejsie coś tam zajrzę i skomentuję. U nas ząbka nadal brak, chyba się przebić nie mogą bo krechy są cały czas, myślałam, że mam omamy jakieś i tesciowa sprawdziła i powiedziała, że są i dziąsła mocno rozpulchnione, powinny być lada dzień a im się coś nie spieszy. Z rozszerzaniem diety matka szaleje Najpierw marchew, potem do marchwi pasterniak, trzeci dzień sam pasternak, czwarty marchew z ziemniakiem, piąty marchew z ziemniakiem i dynią, szósty dynia a wczoraj ziemniaczki ze szpinaczkiem, Wszystko mu smakuje jak na razie Teraz w kolejce czekają na obiad delikatne warzywka z ogrodu z babydream, synek już wszystkie warzywa z tamtąd zjadł więc dam mu tyle ile będzie chciał, bo obecnie dostawał po pół słoiczka i było mu mało Głodomór
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra cioteczna dopiero po pol roku na 3 przeszla. My na 4 przeszliśmy i dużo lepiej jest, takiego luzu więcej i dłuższe, jakos nie wyobrażam sobie ze aż tyle czasu na nich będziemy, ale pewnie tak będzie. 5 to ostatni rozmiar??? 2 dni była marchewka, teraz 2 marchewka z ziemniakiem i jutro bym juz cos nowego dawała. Bo wydaje mi się że Wy po 3 dni to samo dajecie. A z ta marcheią samą nie podpasowalo, a teraz nie będę kolejnego kupować marchwiaka z ziemniorem bo pewnie już by jeść nie chciała. Kurde po 20 minutach wstała brr kichnęła i pewnie to ją obudziło.
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53087211]tzn. z tą plastikową cześcią wsadziła? mocno sie biedusia popłakała?
moja smoczka nowego traktuje jak zabawkę i nim sobie macha jak grzechotka, wsadza do oka, wali sie po głowie, czasem wsadzi kawałeczek do dzioba itp. ale zauważyałam, ze jakos jej to pomaga jej usnąć kupy u nas też podobne z wyglądu do tych sprzed warzywek, ale gęściejsze, ciut ciemniejsza musztarda no i smierdzą jak u starego Hania, oby Filipkowi szybko wysypka zeszła, troche dziwne, żeby cukinia uczuliła. A Ty byłas wczoraj na spacerze, jak tak wiało i padało?[/QUOTE] Tak tą plastikową, popłakała trochę, ale nie aż tak tragicznie na szczęście, szybka akcja była. To uważaj jak się bawi, ja juz dałam jej większego, a tamte idą w odstawkę, tylko tak patrzę że ten większy plastiku ma tyle samo co tamten brr ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Mówisz, potrzebne mi takie słowa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Uuu to przy Tobie ja nie pędzę czemu tak pędzisz? To co nie zje wyrzucasz?
|
|
#3260 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem czemu tak pędzę nawet, Trzymam się nadal schematu, ze te dwa dni wprowadzam nowe warzywo, tylko zazwyczaj wymieszane z czymś. To chyba taka podjarka, że wreszcie je warzywka, ale ten pierwszy tydzień minął i uspokajam się, teraz dostanie przez tydzień albo zestawy warzyw które już zna albo zupkę jarzynową, mam jeszcze do wprowadzenia kalafior, groszek i brokuł ale boje się trochę bo to wzdymające i na pewno będe każde z tych warzyw wprowadzać pojedyńczo przez trzy dni, aby zobaczyć reakcje na brzuszek. A w niedziele dostanie pierwszy owoc
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nie za szybko Ewulka- dziś idziesz do przedszkola? Pierwszy raz z synkiem? Jednak moze byc w pieluszce?
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Kiedy masz zamiar odpieluchować? Cytat:
Ja właśnie z rozpędu nakupiłam 4+ i jedną pakę 4 ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Niewiem jak sie zorganizować, czy teraz jechać do Tesco i Rosska i Pepco, potem spacer, czy dać obiadek za godzinę, spanko i dopiero wyjazd, jakiś niemam pomysłu A obiadów w tym tygodniu nie gotuję Otworzyli nową knajpkę u nas i dobre jedzenie podobno i będziemy testować obiady właśnie Tylko może bym cos dobrego na kolacje zrobiła, albo szarlotkę jakąś hmm bo mam jabłka.---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Też mam podjarkę a dziś to samo brrr hehe i dopajasz jeszcze cycem tak tak zjada sporo? Czy już nie?
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My juz po szopingu z rana wrocilysmy z niekapkiem Nuka i zobaczymy ![]() Dzis mamy pol roczku ![]() MADZIX do poki tylek bedzie sie miescil to beda 4 ![]() MAJKA my na 3/6 choc te pow 6 tez ciagnie ladnie. VIOLA ale akcja. Na szczescie sa tak skonstruowane ze dziecko nie polknie. ROSI widze ze pedzisz i nadganiasz teraz codzien cos innego a my tu po malu lecimy :PKlade mala i w piecu rozpale bo zimno i pada :/
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek go niedługo przerosnie, hehe 😝
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#3267 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ziemniak był ze sprawdzonego źródła? ja tak dałam Małemu ziemniak właśnie z cukinia i zwaliłam wine za kropki na cukinię, a okazało się ze ziemniak był nie do końca bio... ? Cytat:
synek mojej przyjaciółki ma 1.5 roku i śmiga w 4 także śmiało możemy robić zapasy póki co ![]() [QUOTE=MaŁa_Sylwia;5308684 4] Cytat:
)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- tak w ogóle dzień dobry )od wczoraj chyba tylko tatuś będzie kładł dziecko spać jak Zasnął o 20.45 tak spal do 6, zjadł, połazil godzinę po nas, znowu zjadł (nie wyrobił normy żywieniowej w nocy :P) i spaliśmy wszyscy do 10 ))) jak tak to ma wyglądać to chyba będę codziennie wychodzić ))
|
|||||
|
|
|
#3268 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Z tego cowiem w niemieckich przedszkolach z pielucha spoko ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Tylko w pl to te pieluchy sa jakies wieksze. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- No niby nie. Ale pilnowalismy, jak cos robil nie tak to upominalismy, tlumaczylismy itp. On raczej z premedytacja nic jej zlego nie zrobi, ale moze ja np. Ciagnac za rece. Czy probowac podniesc, przejechac jezdzikiem jej po raczce. Najbardziej sie boje, ze moze na nia upasc. |
|||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK BLACK buziaki dla dzieciakow na pol roczku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

a po drodze zgarnełam jeszcze jedna i razem pojechaliśmy
wracam, dziecko wykąpane śpi 

Ślubujemy: 21.10.2017