|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
DZIEWCZYNY biorące żelazo jaką miałyście hemoglobinę kiedy lekarz zlecił branie żelaza. |
|
|
|
|
#3422 |
|
Konto usunięte
|
Hejka, dzisiaj nie mogłam spać od 2 w nocy.Nie wiem, brakowało mi tlenu (nie byłam na spacerze przez ta pogodę) czy co, ale masakra.Teraz ogarnęłam dom, na śniadanie była owsianka z jarmużem bananem i jabłkiem. Teraz będę pić swoją kawę orzo
Jesli chodzi o kolejki to ja tam wole kiedy są te rzutniki i każdy idzie wedle swojego numeru, u nas przewaznie wszędzie już tak Uważam że bez kolejki powinni wchodzić osoby które na prawdę w złym stanie zdrowia, samopoczuciu
|
|
|
|
#3423 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale wysyp dziewczynek , zostawcie coś i dla mnie ![]() Ja mam niski poziom żelaza to oprócz tabletek pije co drugi dzień świeży soczek z buraków ![]() A co do boli brzucha to też je mam, a już w szczególności jak dużo chodzę to mam takie ciągnięcia w dole brzucha i pachwinie Już nie mogę się doczekać 28 październik wtedy idę do lekarza po zwolnienie , więc oprócz dnia dzisiejszego to jeszcze 6 razy muszę iść do pracy |
|
|
|
#3424 |
|
Konto usunięte
|
któregoś dnia ja bardzo często wkurzam się na męża, kłócimy sie rozumiem Cię doskonale, ale czasami jak myślę co bym zrobiała( kto by mi dzrewo do komina załatwiał, rąbał, składał, trawę kosił, autami się zajmował, tymi wszystkimi opłatami...) jakby jego nie było, wtedy doceniam że go mam
Gosiaczek2507 przestań kobitko, bo sama zaczynam denerwowac się że dziś dzidzi nie czuje, w ogóle ![]() Bedzie dobrze, pewnie siedzi przyklejona do kręgosłupa i dobrze jej tam
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
A mi lekarz pow wczoraj ze na ruchy jest czas, na spokojnie a mam 19 tydz.
a no i dzidzia sobie lezala glowa w dol :p |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów. Spotkałam się z przyjaciółką, której długo nie widziałam bo się przeprowadziła. Za miesiąc rodzi, a wygląda tak jak ja teraz tylko większy brzuch
|
#3427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sok z buraka(1/4) i jabłek, sok z pokrzywy, jabłka,miód + cytryna, sok ze szpinakiem, jarmużem - dodawałam różne owoce, jabłką, gruszki, sliwy, wiśnie, co tam miałam ale główne składniki te własnie zielone i czerwone. IO zawsze sok z cytryny dla lepszej wchłanialności
|
|
|
|
|
#3428 | ||
|
Zadomowienie
|
fasolka gratuluje dziewczynki
Cytat:
mnie cyce juz nie bola i zastanawiam sie czy to normalne? nawet jak dotykam, troche urosly, mam takie widoczne na nich zyly, sa nabrzmiale, ale nie bola, sutki tez ![]() Cytat:
wczoraj w pracy dalam zaswiadczenie o zmienieniu warunkow pracy na wiecej siedzacego, tak zaczeli kolo mnie skakac, ze bylam w szoku dostalam dodatkowe przerwy nawet co godzine moglam isc odpoczac, usiasc kiedy tylko chcialam chyba sie przestraszyli a dzis dowiem sie, co wymyslili, bo wczoraj nie bylo menagera, takze trzymajcie kciuki ![]() nadrobilam Was na szybko i lece robic obiad - dzis moja specjalnosc, czyli placki po wegiersku piekna pogoda w Anglii
|
||
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
przyszly wyniki ; nie mam juz bakteri ani bialka w moczu uf..tsh idealne w srode endokrynolog
dzis znowu dzien porzadkow pakuje rzeczy do wywiezienia do rodzicow
|
#3430 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam na następną wizytę, zrobić kolejne badanie tokso - mam nadzieje ze nie zachorowałam od ostattniego badania dzwoniłam własnie do mojej położnej i chyba od wtorku idę na szkołe rodzenia
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
my sie jeszcze zastanawiamy czy nam sie wogole chce do tej skzkoly rodzenia chodzic..bo jedyna sensowna ktora u nas wmiescie jest to prywatna niewiem ile takie cos kosztuje trzaby sie dowiedziec..bo to co w szpitalu organizuja to jakas porazka
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry 😙
Sorry za kilkudniową ciszę,ale mąż ma wolne i korzystamy ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty. Ja mam usg w czwartek i już mam pełne gacie :/ Też martwię się o ruchy nie jesteście same Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj pierwszy raz na szkołę rodzenia idę, ciekawa jestem czy tam coś interesującego będzie
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ide z pozytywnym nastawieniem dlatego, że to moja pierwsza ciąża jestem zupełnie zielona pozatym maż posłucha mądrych rzeczy ![]() u mnie jest fajna szkoła rodzenia prowadza ja położne, w tym moja środowiskowa i druga ktorą biore do porodu
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
dam znać co i jak sama jestem ciekawa, to przy szpitalu, w którym planuję rodzić i z tego co wiem zajęcia trwają 2 h, godzina teorii i godzina jakiś ćwiczeń praktycznych, mam przynieść zaświadczenie od lekarza, że mogę w nich uczestniczyć
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo kurde ciekawe co to za zajęcia, że aż zaświadczenie trzeba
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
na 18. z tego co mi koleżanka mówiła to są jakieś ćwiczenia dla ciężarnych a i kazali w dresach przyjść
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, Monik, Nadia , dzięki za info na temat soków.
Wybaczcie głupie pytanie: ale robicie sok ze świeżego buraka takiego umytego po prostu?
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i sok wciśnięty z buraka musi odstać co najmniej 3h
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dziś odebrałam wyniki badań z krwi i moczu.. a o 17 wizyta więc wszystko się okaże mam nadzieję że się dowiem czy córka czy synuś chociaż mój mąż stwierdził że on wie że będzie majster;d
dziewczyny które już mają dzieci czy sprawdza się to że przy dziewczynce zmienia się kobiecie wygląd?? czy to tylko zabobon bo troszkę mnie to zaciekawiło jak mi tak teściowa mówiła..;d |
|
|
|
#3444 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie przyszłe mamusie, nieśmiało chciałbym dołączyć do was😊
Podczytuje forum od dłuższego czasu jednak strach przed utrata dzieciątka skutecznie zniechęcał mnie do wszelkich dyskusji- nie chciałam zapeszyć naszego szczęścia... Mam 31 lat, 6 letniego synka i po kilku nieudanych próbach czekamy na kolejnego członka rodziny- tym razem bedzie dziewczynka😍 |
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewam się drugiej dziewczynki, a mimo to wszyscy mi mówią, że wyglądam kwitnąco jak na chłopaka![]() Cytat:
gadaj co u Ciebie, napisz na kiedy masz termin to wpiszę Cię na pierwszą stronę
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Michalina, witaj.
![]() Ale się wkurzyłam, cały dzień jestem w domu, a w skrzynce awizo. Ale było zaznaczone, że zagraniczna.![]() Byłam też w kilku lumpkach, ale jak zobaczyłam wycenione zmechacone pajacyki za 15 zł, to mi się odechciało buszowania. Za to dla siebie dorwałam nowy stanik z La senza za całe 5zł.
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
ja buraka obieram, ale do soku to tylko surowy
jem czasem też połączenie buraka i rukoli, do tego trochę sera feta i odrobinę soku z cytryny jako taki dodatek do mięska, też się sprawdza ![]() Michalina witaj na marcowo-mamusiowym wątku teraz już ze zdrówkiem wszystko dobrze? na kiedy masz TP? imię już wybrane? ![]() Dziewczyny powiedzcie mi czy te wszystkie kołyski, kosze sprawdzają się przy niemowlęciu? bo standardowe łóżeczko nie zmieści mi się w sypialni, a chciałabym postawić coś takiego w kącik dla Maluszka w razie drzemki jakiejś ewentualnie przenosić to do salonu z czasem nie wiem czy warto inwestować, bo w pokoiku Małego i tak będzie łóżeczko
|
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Termin mam na 2 marca wiec może być jeszcze końcówka lutego😉
Ogólnie 7 lat temu o niebo lepiej znosiłam okres ciąży jednak wiek robi swoje.... Obecnie jestem na l4 już od ponad 2 miesięcy, nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciąże żartowałam dobie nawet z mężem ze ci miesiąc jestem w ciąży 😅 Problem był zawsze z jej utrzymaniem, ale tak już to jest przed synkiem tez miałam problemy. Dodatkowo w pierwszej ciąży 3 razy leżałam w szpitalu na zapalenie nerek po 6 latach spokoju znowu zaczęły sie problemy na szczęście póki co bez szpitala. Współczuje niektórym dziewczynom wizyt u lekarza bez usg, zawału bym dostała z niepewności wole wszystko widzieć na ekranie😊 Mam bardzo dobra panią doktor wizyta co 2-3 tygodnie prywatnie tylko, nigdy nie byłam u lekarza na NFZ 😕 U mnie doktor doktor dopatrzyła sie dziewuszki już w 12 tyg! Ogólnie jestem bardzo szczęśliwa i coraz spokojniejsza uczyniłam już nawet małe ciuszkowe zakupy- głownie róż, nawet mój mąż oszalał na punkcie tego koloru😉Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- My mamy kołyskę jeszcze po synku ale talią typu Fisher Price ma opcje bujania i jest na kółkach. Dla mnie super sprawa, kiedy synek był mały na nic stała w sypialni przy naszym łożku w dzień była w salonie. Jest wielkości gondolki typowego wózka, używałam od urodzenia do ok 5 miesiąca ale dodatkowo do łóżeczka a nie zamiast. Kupiliśmy ja głownie po to aby mały nie spał jeszcze sam w swoim pokoju ale nie nami w łożku. Te kosze nie za bardzo mi sie podobaja nie wiem tez jak wielkością |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem w szoku, że jeszcze nie pisałyście co dzisiaj na obiad.
Albo ja nie doczytałam.![]() Ja skończyłam właśnie sałatkę z kapusty pekińskiej, doprawiłam rybę i mam wolne do 15.30.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Uważam że bez kolejki powinni wchodzić osoby które na prawdę w złym stanie zdrowia, samopoczuciu 

dostalam dodatkowe przerwy nawet co godzine moglam isc odpoczac, usiasc kiedy tylko chcialam
a dzis dowiem sie, co wymyslili, bo wczoraj nie bylo menagera, takze trzymajcie kciuki 

za wszystkie dzisiejsze wizyty.
nie jesteście same