Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-13, 13:35   #4651
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
o przypomniałaś mi że miałam iść po tą pościel flanelową. Chciałam mieć jakąś ciepłą na zimę tylko zastanawiam się czy to się nie zmechaci szybko

ja też, one mają takie doświadczenie jak i my.

Jeśli już to można Hafije poczytać bo to doświadczona dyplomowana położna i doradca lakt.

A mnie znowu Hafija w☠☠☠☠ia z wiadomo jakiego powodu

Zasnął ale co chwile sie zrywa cały...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:36   #4652
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A moczysz uszy? Ja mam w sypialni gorąco na czas kąpieli i potem do spania nadal jest ciepło

Ale w nocy?
To za dnia było akurat jak wietrzylam
sypialnie
Ja moczę uszy normalnie.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a może ryba?? Jadłam wczoraj rybę... No zapłacze mi sie na smierć

Sylwka tak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeju to jeszcze mimo diety coś mu może zaszkodzić

Cytat:
My już po szczepieniu. 1klucie, płakała 5sekund. Rota wypiła chętnie. Teraz śpi.

Czapkę i szalik kupilismy w końcu w pepco. Czapka jedna na nią pasowała bo reszta niemowlecych to na jakies wielkie głowy! różowa w kształcie kotka, szaliczek i rękawiczki. Za wszystko 23zl. Wcześniej byliśmy w sklepach dla dzieci i czapki do prawda sliczne ale jedną kosztuje 49zl. Dlatego zdecydowała że pepco jednak nie jest takie zle
Wow, super
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:36   #4653
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Boże padne blanka ma książkę gdzie jest alan martynka i janek.. I pyta się jak te dzieci się nazywaja..a ja zamiast Alan powiedziałan ANAL. Teraz siedzi i "czyta" Anal to anal tamto

a potem dziecko pójdzie i w towarzystwie będzie opowiadało że czytało książeczkę o analu następna patola
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:36   #4654
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jej nie lubię. To znaczy na pewno ma ogromną wiedzę, ale źle mi się ją czyta. Natomiast Mataja ma styl, który do mnie przemawia.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:36   #4655
kaczuszka1986
Zadomowienie

własnie mialam pytac, piranha na insta to MyBoy?? bo mi sie juz kiełbasi
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:39   #4656
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania. Powiem więcej...nie rozumiem czemu z blogerek czy kto to tam jest robi się guru...

Ja miałam zapalenie ucha dwa razy e życiu. Raz jaj byłam mała i ze 3 lata temu. Nikomu nie życzę i wolę dmuchać na zimne. Poza tym np wczoraj było zimno i wiało a ja wybrałam się w płaszczu bez kaptura i ucho mnie bolało wieczorem a nad ranem to już bardzo. Poza tym żeby nie było...bo nie wiem czy się dobrze rozumiemy... Ja mocze uszy młodej normalnie. A co do otwierania okna to chyba jednak bym nie ryzykowala po kąpieli...bo tu już nawet nie o uszy chodzi ale żadna z nas z wilgotnymi czy

mokrym włosami nie wystawia się na chłód...
Mam identyczne zdanie na ten temat. Nie otwieram okna oi kąpieli. Ani swojej ani dzieci.

Co do ćwiczeń to zaczęłam od piątku. Jeden dzień jadę na orbitreku a drugi robię sobie aerobik. I tak na zmianę 😊

I dziś mój wielki dzień - ważę dokladnie tyle samo co rok temu 😃

Teraz będę już tylko mniejsza 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:40   #4657
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
tak
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 13:40   #4658
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Chyba wyolbrzymiasz albo dopowiadasz sobie coś, bo nikt nie powiedział tutaj, że blogerka jest guru.

PATOLA..

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Też chciałam, ale kolory nie moje..
Ale ja nie mówię że Ty tak uważasz czy ktokolwiek stąd. Zresztą i słowo guru było tutaj raczej użyte na wyrost. To taka moja refleksja po tym jak ileś tam razy padło już ze Hafija,Sroka czy ktoś tam (niestety nie znam to nie przytoczę więcej) uważają tak i to jest właściwa droga. Oczywiście jest to ujęte w pewnym cudzyskowiu bo jakoś ciężko mi wytłumaczyć o co mi chodzi...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:41   #4659
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
a potem dziecko pójdzie i w towarzystwie będzie opowiadało że czytało książeczkę o analu następna patola

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ta..

A ja lubię hafije :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:41   #4660
Irmusia81
Zakorzenienie

A co do moczenia uszu to nie mam pojęcia jak jest u nas bo mąż kąpie małego a ja w tym czasie robię coś innego.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:41   #4661
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

No ja też myśle, że lepiej żlobek niż babcia bo moja teściowa to by mi dziecko w tydzien upasła - jestesmy w niedziele na obiedzie i mama tż mowi do michaliny - jeszcze 2mc i bedziesz z nami jadła ziemniaczki ze smietanką i rosołek - oczywiscie zareagowałam to popatrzyła na mnie z oburzeniem. Wpadła też na genialny pomysł zeby dziecku wode glukozą słodzić to będzie chętniej piła
No ale czemu zły? Tzn. wiadomo, że lepiej jak dziecko pije samą wodę ale dodanie odrobint glukozy przecież dziecku nie zaszkodzi..
Może nie jest to jakaś super metoda ale ja bym tak nie reagowała na to

A zapytałaś się czy schabowego dostanie czy to dopiero za 3 miesiące?
Cytat:
Cytuję:
Znam ten strach rodziców przed chłodem, wiatrem, deszczem, które to wespół bądź każde z osobna mogą zawiać uszka i doprowadzić do paskudnej choroby – zapalenia ucha. A to nie prawda jest. Ucho środkowe jest w pełni oddzielone od środowiska zewnętrznego przez błonę bębenkową i nic, tym bardziej chłodna aura się tam nie przedostanie. Prawda jest o wiele bardziej prozaiczna. Przyczyną zapalenia ucha są bakterie (najczęściej) i wirusy. Dlatego dochodzi doń po zapaleniu gardła, katarze i innych infekcjach górnych dróg oddechowych. Wyjście na dwór bez czapki może zakończyć się zmarzniętymi uszami, jak ktoś ma wrażliwe ale pogoda ma się do tego nijak.

Ja tam nie wiem ale zawsze jak wychodziłam z mokrymi uszami to ucho na bank miałam przewiane, moja mama to samo. Nie wiem czy to przez to czy te bakterie..
U mnie zawsze się mówiło, żeby tylko nie zaziębić głowy, uszu itp. bo potem może być źle. no ale..nie znam się to może się mylę

Cytat:
Jestem tego samego zdania. Powiem więcej...nie rozumiem czemu z blogerek czy kto to tam jest robi się guru...

Ja miałam zapalenie ucha dwa razy e życiu. Raz jaj byłam mała i ze 3 lata temu. Nikomu nie życzę i wolę dmuchać na zimne. Poza tym np wczoraj było zimno i wiało a ja wybrałam się w płaszczu bez kaptura i ucho mnie bolało wieczorem a nad ranem to już bardzo. Poza tym żeby nie było...bo nie wiem czy się dobrze rozumiemy... Ja mocze uszy młodej normalnie. A co do otwierania okna to chyba jednak bym nie ryzykowala po kąpieli...bo tu już nawet nie o uszy chodzi ale żadna z nas z wilgotnymi czy mokrym włosami nie wystawia się na chłód...

Cytat:

Boże padne blanka ma książkę gdzie jest alan martynka i janek.. I pyta się jak te dzieci się nazywaja..a ja zamiast Alan powiedziałan ANAL. Teraz siedzi i "czyta" Anal to anal tamto

Dzięki za kciuki za tż. To chyba było delikatne przytrucie czy kij wie jak to nazwać. Grzyby były dobre no ale połączenie smażonego na wieczór + przejedzenie tż'ta + jego problemy z żołądkiem

Teraz już lepiej. Ale dzisiaj na obiad ryż z jabłkami

Wczoraj Lena poszła spać też o 18.
Pobudki na jedzenie itp. Ale doszliśmy z tż do wniosku że próbujemy dzisiaj małą brać na ręce i usypiać jak będzie się przebudzała i nie dawać mleka od razu. Żeby może ją odzwyczaić od takiego jedzenia. Bo teraz to wygląda tak, że czasami zjada 40 i idzie spać.. Dlatego dzisiaj chyba ciężka noc przed nami

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:45   #4662
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
]

Pobudki na jedzenie itp. Ale doszliśmy z tż do wniosku że próbujemy dzisiaj małą brać na ręce i usypiać jak będzie się przebudzała i nie dawać mleka od razu. Żeby może ją odzwyczaić od takiego jedzenia. Bo teraz to wygląda tak, że czasami zjada 40 i idzie spać.. Dlatego dzisiaj chyba ciężka noc przed nami
Wojtek też tak ma, ale ja chyba nie mam siły go od tego odzwyczajać. Dopiero co oduczyłam go spania w bujaczku.

Poza tym... on ma dopiero 3 miesiące, więc chyba nie powinnam wymagać od niego, żeby przesypiał całe noce. Kiedyś nadejdzie taki piękny dzień, a raczej noc, że się wyśpimy.
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 13:49   #4663
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie mówię że Ty tak uważasz czy ktokolwiek stąd. Zresztą i słowo guru było tutaj raczej użyte na wyrost. To taka moja refleksja po tym jak ileś tam razy padło już ze Hafija,Sroka czy ktoś tam (niestety nie znam to nie przytoczę więcej) uważają tak i to jest właściwa droga. Oczywiście jest to ujęte w pewnym cudzyskowiu bo jakoś ciężko mi wytłumaczyć o co mi chodzi...
O ile zgodzę sie co do ogólnie blogerek ze uważane są za ponadprzeciętne.. Modowe, kosmetyczne, dzieciowe.. Wszystkie..
Tak jest kilka wyjątków. Np sroka. Dla mnie to wielka baza wiedzy na której się opieram.. Hafija też ma wiele rzeczy które warto poczytać i zaczerpnąć do swojego życia..
Dla mnie bez różnicy.. Czy to blog kogoś mądrego!! Podkreślam mądrego.. Czy książka czy poradnik czy chuj wie co. Uważam ze każdy powinien coś czytać i się rozwijać, czerpać wiedzę.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Ja bym z chęcią podeslala kilka artykułów niektórym ludziom na temat np skittlesow na śniadanie, za dużych o 3 nr butów dla dziecka, czy zapychania slodziutka kasza na noc 3 mies dziecku bo jak ono śmie budzić się q nocy na jedzenie dwa razy..

Lena
Stary 2015-10-13, 13:51   #4664
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
O ile zgodzę sie co do ogólnie blogerek ze uważane są za ponadprzeciętne.. Modowe, kosmetyczne, dzieciowe.. Wszystkie..
Tak jest kilka wyjątków. Np sroka. Dla mnie to wielka baza wiedzy na której się opieram.. Hafija też ma wiele rzeczy które warto poczytać i zaczerpnąć do swojego życia..
Dla mnie bez różnicy.. Czy to blog kogoś mądrego!! Podkreślam mądrego.. Czy książka czy poradnik czy chuj wie co. Uważam ze każdy powinien coś czytać i się rozwijać, czerpać wiedzę.
Akurat sroke czy Hafije przywołałam tylko dlatego że nie znam innych

☠☠☠☠aa jak mnie od wczoraj bolą plecy

W ogóle zapomniałam Napisać że jak u nas młoda spała pięknie tak ostatnio też budzi się...może nie jakoś hardcorowo często ale jednak....

Maja
Stary 2015-10-13, 13:52   #4665
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

wiedzisz, ona chyba jednak sama sobie wybrała taką porę na usypianie i musicie się dostosować.

Irmusia super, gratki!
Mi waga stoi w miejscu odkąd ćwiczę bo już bym pewnie ważyła tyle co przed ciążą. Więc zastanawiam się czy nie przestać
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:52   #4666
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam ze każdy powinien coś czytać i się rozwijać, czerpać wiedzę.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Ja bym z chęcią podeslala kilka artykułów niektórym ludziom na temat np skittlesow na śniadanie, za dużych o 3 nr butów dla dziecka, czy zapychania slodziutka kasza na noc 3 mies dziecku bo jak ono śmie budzić się q nocy na jedzenie dwa razy..
W 100% zgadzam się z każdym słowem.
Gdybym nie czytała o rozszerzaniu diety, to pewnie moje dziecko, podobnie jak dziecko sąsiadki w wieku 17 tygodni jadłoby biszkopciki.
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 13:55   #4667
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym nie czytała o rozszerzaniu diety, to pewnie moje dziecko, podobnie jak dziecko sąsiadki w wieku 17 tygodni jadłoby biszkopciki.
No własnie

Lena
Stary 2015-10-13, 13:57   #4668
kejtiCe
Zakorzenienie

Mehja, nie przestawaj! Przecież spalasz tłuszcz, a budujesz mięśnie Nie waż się, zacznij się mierzyć.

Jezuuuu, Wojtek nadal śpi! Ja już ubrana czekam na niego, bo chcę iść do tego sklepu.
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 13:58   #4669
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapalenie ucha miałam kiedyś co rok, razem z anginą. I zawsze nasza dr mówiła że to są bakterie inaczej by antybiotyk nie działał. A już na pewno nie od zawiania..
Blanka czapki nosi dopiero jak jest zimna jesień, uszy też zawsze miała moczone i nigdy nie miała zapalenia ucha :p

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Hahahahahahahahahah nie no ☠☠☠lam taaaa z książki pewnie was tam wczoraj podejrzana w tej kąpieli urodzinowej zboczenico

Cytat:

Dokładnie!!

Ja tez wiele rzeczy robię intuicyjnie ale skoro mogę skorzystać z wiedzy i doświadczenia kogoś mądrzejszego od siebie to why not oczywiście mowię o kimś kto faktycznie ma konkretna wiedzę poparta odpowiednim wykształceniem czy researchem a nie jakaś Zosia slotala czy inna Kasia Tusk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 14:01   #4670
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hahahahahahahahahah nie no ☠☠☠lam taaaa z książki pewnie was tam wczoraj podejrzana w tej kąpieli urodzinowej zboczenico

Dokładnie!!

Ja tez wiele rzeczy robię intuicyjnie ale skoro mogę skorzystać z wiedzy i doświadczenia kogoś mądrzejszego od siebie to why not oczywiście mowię o kimś kto faktycznie ma konkretna wiedzę poparta odpowiednim wykształceniem czy researchem a nie jakaś Zosia slotala czy inna Kasia Tusk

Taa nie było żadnej kąpieli bo zasnął :p

Lena
Stary 2015-10-13, 14:06   #4671
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Tylko myślę że w tym przypadku byłoby to samo gdybyś przeczytała powiedzmy książkę o rozszerzaniu czy coś w tym stylu. Nie jest to coś co zadziałało tylko i wyłącznie dzięki blogowi.

Ja już zakończę ten temat bo niestety widzę że to co napisałam zostało odebrane źle..i to nie dlatego ze ktoś ma inne zdanie tylko dlatego że ogólnie widzę odczyt poszedł nieco inny niż chciałam Przekazać... Trudno. Muszę jednak z przykrością Stwierdzić że zasada aby czasem trzymać lepiej język za zębami nie jest przestarzała.

Maja
Stary 2015-10-13, 14:08   #4672
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko myślę że w tym przypadku byłoby to samo gdybyś przeczytała powiedzmy książkę o rozszerzaniu czy coś w tym stylu. Nie jest to coś co zadziałało tylko i wyłącznie dzięki blogowi.

Ja już zakończę ten temat bo niestety widzę że to co napisałam zostało odebrane źle..i to nie dlatego ze ktoś ma inne zdanie tylko dlatego że ogólnie widzę odczyt poszedł nieco inny niż chciałam Przekazać... Trudno. Muszę jednak z przykrością Stwierdzić że zasada aby czasem trzymać lepiej język za zębami nie jest przestarzała.
Ale właśnie Kaja napisała, że nie chodzi tylko o blogi, ale też o poradniki i książki.
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 14:11   #4673
Princesika
Zakorzenienie

Alkamor a i tez mnie raczej chyba chodzi o to, zeby filtrować informacje. Czerpac wiedzę ze wszelkich źródeł ale nie zapominać o intuicji. Ja nie wiem nic o dzieciach wiec czytam czasem cos i ksiazki iw necie ale potem mając z tyłu glowy te informacje robię tak, żeby bylo dobrze dla dziecka. Logiczne, ze nikt rozsadny dziecka z mokrą głową nie trzyma do okna, tak mówi logika. Nie jestesmy alfa i omega i są od nas mądrzejsi i ta ich wiedza jest ważna ale nikt nie zna naszego dziecka lepiej i nikt bardziej niz my nie czuje czego ono potrzebuje.
Moja siostra jest położną i nieraz ja o cos pytam ale nie slucham jej bezkrytycznie bo to ja znam moje dziecko i wiem co mu potrzeba.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

A my chodzimy po osiedlu. Pada deszcz no ale Lauri spi wiec jeszcze pochodzę

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-10-13 o 14:12
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 14:14   #4674
Cos_
Zakorzenienie

Szuu Blanka lepiej ale w dzień marudzi
Sylwka moje chinskie pedzle szly dwa tyg
Kejtice ja chyba wrzucalam do klubu przepis na ciasto do pizzy.
Chcialam kupic czapke w pepco ale chujowe tam sa. Kupilam dzis z szalikiem w dzieciecym za 28 zl zapas sliniakow i smoczki 3 do butelek.
No i z okazji ukonczonych 5 msc ksiazeczki pluszowe w rossmanie to juz 5 msc
Stary 2015-10-13, 14:19   #4675
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu Blanka lepiej ale w dzień marudzi
Sylwka moje chinskie pedzle szly dwa tyg
Kejtice ja chyba wrzucalam do klubu przepis na ciasto do pizzy.
Chcialam kupic czapke w pepco ale chujowe tam sa. Kupilam dzis z szalikiem w dzieciecym za 28 zl zapas sliniakow i smoczki 3 do butelek.
No i z okazji ukonczonych 5 msc ksiazeczki pluszowe w rossmanie to juz 5 msc
Matko 5mcy

Ej ja nie mam Czapki zimowej

Maja
Stary 2015-10-13, 14:20   #4676
Cos_
Zakorzenienie

Co do uszow mnie czesto przewiewa jak chodze bez czapki.
Stary 2015-10-13, 14:21   #4677
kejtiCe
Zakorzenienie

My też jeszcze nie mamy zimowej czapki, ale u nas nie ma AŻ takiej zimy jeszcze.
A ja nigdy czapki nie noszę.
22.06.2015
Stary 2015-10-13, 14:26   #4678
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtek też tak ma, ale ja chyba nie mam siły go od tego odzwyczajać. Dopiero co oduczyłam go spania w bujaczku.

Poza tym... on ma dopiero 3 miesiące, więc chyba nie powinnam wymagać od niego, żeby przesypiał całe noce. Kiedyś nadejdzie taki piękny dzień, a raczej noc, że się wyśpimy.
U nas jak Lena miała 3 mies. to potrafiła spać od 21 do 4 , 5 a teraz się skończyło
Tzn. mi nie chodzi o to, że na siłę ją oduczyć. Tylko teraz chyba robiliśmy błąd bo każde jej rzucanie się czy delikatne przebudzenie = butelka i spanie. Dokładnie parę nocy, bo tak zaczęła się budzić. Wczoraj jak tż znią siedział to brał ją na ręce i nie karmił i mówił, że było ok więc dzisiaj też tak spróbujemy

Cytat:

Mnie tam bardziej dziwi, że większość tych blogerek uważa się właśnie za takie guru.
Ja często srokę polecałam bo tj. napisałaś-kopalnia wiedzy. Ale nigdy w swoim życiu nie pomyślałabym, że ona ma monopol na wiedzę i mam ufać tylko jej. Ba! Normalnie tak nie mam.. Zawsze staram się zachować zdrowy umysł, rozsądek i myślenie.

Serio? Skittlesy na śniadanie??
Cytat:
wiedzisz, ona chyba jednak sama sobie wybrała taką porę na usypianie i musicie się dostosować.

Nie, tu nie ma problemu Skoro śpi już od 18 ok. Chodziło mi tylko o nocki i karmienie napisałam wyżej
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Ale że co? Blog Kasi Tusk nie daje Ci odpowiedzi na pytanie 'jak żyć?'!!????

Cytat:

Mnie też... pewnie i ma wiedzę ale jakoś mi nie podeszła
Cytat:
eee, przesadzasz. Nie przypominam sobie żeby któraś z nas tak napisała(?)

A co do trzymania języka za zębami-przecież nikt Cię alkamor nie biczuje. Normalna wymiana zdań

Ja jak na jakimś blogu widzę 'mamo, powinnaś...' nie czytam dalej! Działa to na mnie jak płachta na byka
Natomiast czasami zaglądam na mumandthecity. W zasadzie w 90% moje myślenie

I jeszcze co do trzymania języka..ja chyba tylko raz miałam tutaj taką syt. że chciałam coś napisać ale odpuściłam. Póxniej się wzięłam za napisanie ale zapomniałam i tak jakoś poszło

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 14:26   #4679
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja czapki też nie noszę ale nie wiem czy się nie skuszę na jakąś w tym roku.

U nas jakiejś tam też nie ma ale ja w przyszłym miesiącu chyba dopiero kupię zimowa. Ma taką na jesień to styknie póki co...

Maja
Stary 2015-10-13, 14:30   #4680
Cos_
Zakorzenienie

U nas za zimno na taka materialowa czapke 0 stopni mnie bylo zimno w cienkiej czapce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości