|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Cytat:
U mnie schabowe, sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, papryki i co tak jeszcze się znajdzie i obowiązkowo ziemniaczki
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też schabowy z mizerią, dla mnie ziemniaki a dla tż frytki.
Jutro chyba zrobię barszcz ukraiński bo go kocham miłością bezgraniczną, a dla tż gołąbki, jeśli dzisiaj kupie kapustę :-D
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie frytki z piekarnika.
![]() I rybka, tż sobie zażyczył. Byłam w ciężkim szoku, bo on nigdy ryb nie lubił. Poleciałam szybko do rybnego, żeby się przypadkiem nie rozmyślił.
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
u nas mielone, ziemniaczki i dla mnie buraczki, a dla tż kiszona kapustka
![]() Witam Cię Michalina współczuję trudnych przeżyć, ale teraz już jesteś w połowie kolejna córcia do marcowego kompletu
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam żeby jutro zrobić ogórkową, bo dostałam od babci ogromny słój ogórków kiszonych.
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia tak jestem z Rzeszowa dam Ci znać po polowkowym 😉
Kosz Mojżesza mam zamiar wykorzystać zamiast lozeczka w pierwszych miesiącach, ale jak Emma pisala ze materacyk jest za cienki to dokupię jeszcze jeden, strasznie mnie urzekła ta kolyska musiałam ja miec
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się kosz Mojżesza podoba, ale chyba bym musiała go na balkonie trzymać, bo miejsca nie mam.
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
malinka9191, kallina, gosiaczek, moooniaaaa 3mam kciuki za wizyty
michalina_84 cześć ja też się bałam na początku pisać ze strachu , że "zapeszę" ![]() a ja wróciłam z pilatesu, Bonku też wywijała na piłce ale dzisiaj był wycisk, trochę się poruszałam, rozciągnęłam mięśnie. chyba się zapiszę na ten aqua aerobik jeszcze przynajmniej raz w tygodniu bo mi ciągle chodzi po głowie a waga zapierdziela do góry, odkąd się dowiedziałam o ciąży już +7,5kg ![]() na obiad dzisiaj u mnie kotlety z fileta z kurczaka, ziemniaki i mizeria z ogórków ![]() misia880 hehe te wentylki to twoje hasełko u mnie nie tyle że się obwód powiększył jak piszecie dziewczyny tylko normalnie sterczą apokalipsa hehe. Dziewczyny dzisiaj już do mnie dotarło, że będzie to Dziewczynka i bardzo się cieszę, zawsze marzyłam o Dziewczynce, nie byłam gotowa na chłopczyka, może następnym razem będę śledziła te owulacje itd i zobaczymy. Mąż może i chciał chłopca ale jesteśmy oboje bardzo szczęśliwi. Cieszę się, że będziemy sobie razem spędzać czas a mąż będzie mógł ją nauczyć jeździć na rowerku tak jak mój Tato nauczył mnie _emma pokoloruj mnie na różowo
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-13 o 14:01 |
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj z synkiem serwujemy na obiad gulasz z kaszą i ogórek kiszony😉
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam w planach kosza ale zakochałam się od pierwszego wejrzenia i musiałam go mieć
![]() Cytat:
dlatego już go wyniosłam do babci i niech tak czeka na przeprowadzkę..
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, taka godzina a my bez dyskusji obiadowych
zapominamy się ![]() U mnie mielony i odsmażane ziemniaki z wczoraj. Miałam kluski śląskie robić i mięso z sosem, ale zapomniałam, że mam to mielone do wykorzystania kluski zrobię w tygodniu jeszcze, bo mam wielką ochotę Michalina, witamy ciepło |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wchodzę na wagę tylko u lekarza, boję się pomyśleć ile już jest na +.
![]() Staram się nie kupować i nie jeść słodyczy, ale w weekend urządziłam imieninową kawę i mi przynieśli same słodycze. Będę musiała to wywieźć do mamy, żeby dzieciaki miały, a mnie nie kusiło.
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ważę się u lekarza, bo w domu wagi nawet nie mam. I dobrze
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Mi jakoś bardziej do gustu przypadły kołyski, takie małe ze szczebelkami
ale między ścianą a szafą mam akurat 90cm, wiec dokładnie tyle ile mierzą te kołyski wiec zdecyduje się na kosz, lub coś w jego stylu, jest jednak troszkę krótszy zazwyczaj chyba że mój tato podejmie się zrobienia kołyski w mniejszym rozmiarze ![]() U mnie na obiadek dzisiaj też mielone jak u większości plus ziemniaki i buraczki. Kończymy jeszcze wczorajszą szarlotkę ale już mi zbrzydła ![]() Ja na początku ciąży postanowiłam że 60kg to będzie moja waga max, ale już widzę że wychodzi inaczej niż zaplanowałam mam prawie 4kg do przodu (51 aktualnie) a słodycze jem na potęgę, a najgorsze są kwaśne robaczki-żelki zdrajcy
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój Misiek też słodkiego nie ruszy i jak leży to mnie kusi
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ziemniaki takie "z wczoraj" przepuszczam przez maszynkę do mięsa
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze Was nie nadrobilam ale pisze zeby powiedziec ze dzidzi potwierdzila swoja plec i na 100% dziewczynka!!!
Po zjedzeniu 7! kinder czekoladek, wypiciu 3 kubkow zimnej wody, krecila sie jak szalona Tatus dokonal pierwszego zakupu dla corci ![]() ![]() ![]() Znikam teraz na wywiadowke i nadrobie Was pozniej Milego popoludnia!
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-10-13 o 14:33 |
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
_emma dziękuję za pokolorowanie mnie na różowo monikmi to Ty chudzinka jesteś rozglądnę się dzisiaj za koszem mojżesza i wózkiem
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-13 o 14:39 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgrzeszyłam dzisiaj ciastkiem z kapustą i pieczarkami z biedronki. kupiłam jeszcze dla tż,ale nie wiem czy wytrzyma do jego powrotu.![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- nessea, super!:
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem już po wizycie i piszę sprawozdanie ![]() Weszłam z prawie godzinnym opóźnieniem Wcześniej zbadali mi mocz i wszystko jest ok w ogóle wizytę po angielsku miałam ![]() Z dzidziulą się nie podglądałyśmy ale chociaż usłyszałam serducho![]() Zmierzył mi wysokość macicy, zbadał piersi, sprawdził szyjkę i wszystko ok Ale powiedział, że to normalne i do wieczora powinna przejść, bo mam bardzo wrażliwą i ukrwioną szyjkęZ racji, że wszystko jest ok, będę go widziała dopiero przed samiuteńkim porodem, albo i nie Od grudnia przejmuje mnie położna, a do tego czasu zostaje u swojej ginkiW ogóle nie wiem jak ten lekarz to wyliczył i na jakiej podstawie, ale moje Maleństwo z dzisiejszych 18t6d przeskoczyło na 19t6d tym samym jestem już po połowie, jutro zaczynam 21 tydzień a data porodu tutaj przeskoczyła o tydzień I teraz nie wiem jak liczyć, czy jak wcześniej czy jak teraz mi lekarz powiedział ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A, skurczami jeśli mam mniej niż 10 na dzień mam się nie martwić. A ruchy, że są nieregularne to też norma, bo dziecko jest jeszcze małe i ma miejsce
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-13 o 14:48 |
|||
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie powiedz co Ci wpadło w oko
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
malinka9191 dobrze, że wszystko z dzidzią OK
u mnie też dwóch lekarzy i dwie opinie co do tego w którym jestem tygodniu Według aplikacji "Moja ciąża" jestem w 18 t.c. od dzisiaj i dzidziuś jest wielkości pomarańczy
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
fasolka,nessea gratuluje coreczek michalina witaj u mnie na obiad dzisiaj risotto z grzybami rano pod przedszkolem ktos mi porysowal autem bok auta ja dopiero zauwazylam pod domem jak jechalam odebrac corke,ale pod przedszkolem jedna z mam mi powiedziala ze widziala jak ktos we mnie wjechal,ale niesty nie pamieta jakie to bylo auto tz nie bedzie zadowolony,bo dopiero rok mamy to auto![]() u mnie przeziebienia dalszy ciag...ciekawe kiedy sie to skonczy |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mnie Maleńka w konia zrobi końcem lutego się urodzi
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie jedziemy po siostre meza bo jej auto nie odpalilo, masakra. Mielismy jechac do sklepu i teraz dupa
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
u mnie coraz bliżej wizyty..;d oby dzidzia chciała się pokazać kim jest
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Michalina witaj wsrod nas!
Mnie chyba zaczyna rozkladac, spiki z nosa i gardlo boli. Na dworze coraz zimniej. Wracam do domu prodto pod koldre. Ja dzisiaj nie mam obiadu i nawet pomyslu na obiad wiec raczej bedzie jakis gotowiec a do tego warzywka zeby troche witamin chociaz malenstwu dostarczyc. Narobilyscie mi smaka na mielone wiec pewnie jutro beda u mnie. Koniecznie z buraczkami ![]() Malinka dobrze ze wszystko ok. Fajnie z ta wizyta ze moglas po angielsku rozmawiac..Sam ci zaproponowal? Ja tez juz sie stresuje chociaz jeszcze 3 tyg do wizyty w szpitalu. Musze sie wziasc w garsc i pociwczyc slowka Tyle ze ja bede miala z wizyte z polozna. A z lekarzem dopiero 12 list przy okazji usg. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wczorajsze ziemniaki są najlepsze, więc to dobra opcja jak zostaną, osobiście uwielbiam |
|
|
|
#3480 |
|
Konto usunięte
|
misia 2526 rano pod przedszkolem ktos mi porysowal autem bok auta
współczuje, ja ucząc jezdzić tak auto zrysowalam że malowanie, właśnie teraz u lakiernika nas ponad 4 tys. wyniesie, maż jeszcze nie może tego przezyć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

Albo ja nie doczytałam.

współczuję trudnych przeżyć, ale teraz już jesteś w połowie

wiec zdecyduje się na kosz, lub coś w jego stylu, jest jednak troszkę krótszy zazwyczaj 

Wcześniej zbadali mi mocz i wszystko jest ok
ja dopiero zauwazylam pod domem jak jechalam odebrac corke,ale pod przedszkolem jedna z mam mi powiedziala ze widziala jak ktos we mnie wjechal,ale niesty nie pamieta jakie to bylo auto