|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Była położna. Niektóre z Was by biała goraczka złapała jakbyście Jej słuchali hahhaha mnie to tam nie ruszało boi tak chcę karmić piersią, ale baaaaaardzo nastawiona na KP. Ogólnie długo nie chciała marudzić wiec mi odpowiedziała na pytania, pogadała i poszła. Jaoś z godzinkę była i faktycznie nie łaziła nigdzie mi po domu, a i tak trafiła w najgorszy sajgon, bo pranie składałam i rozpakowywowałam torbę
|
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
Jestem podłamana
Wróciłam od lekarza, KTG ok, nie wiem jak skurcze, bo miałam robione jakimś tam podstawowym aparatem tylko do tętna...na USG wyszło, że bardzo mało wód i powiedział, że albo dziś albo jutro mnie kładzie....zaczynam się bać:/ mam nadzieję, że to nie wpłynęło źle na malutką Dodatkowo szpital pęka w szwach i pewnie będę gdzieś leżeć w jakiejś 10 osobowej sali A tak chciałam, żeby było "normalnie" jechać z Tżtem jak coś się zacznie dziać i na porodówkę...a tu zapowiada się gehenna ://
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dobrze że badanie dzisiaj miałaś a nie za kilka dni. Będzie dobrze ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Fryteczko i co miałaś wczoraj to ktg ??
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A już zapominam o bólu.
Gabrysia 9. 10. 2015r. Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-10-13 o 14:29 |
||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas kocha swoje dzieciątko najmocniej i każda czekała na nie jak na skarb największy, ale Ty mi jesteś szczególnie bliska i po Twojej kilkuletniej walce o Gabi, po wszystkich stresach, po leżeniu tyle tygodni plackiem, po tylu wylanych łzach - hop i masz swoje szczęście przy sobie, już na zawsze. Mała, jestem tak szczęśliwa za Ciebie i wzruszona, jakby to Kubusia bliźniaczka na świat przyszła
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka spokojnie, już niedługo będziesz miała pchelkę swoja, musisz wytrzymać
![]() Mała ja też się popłakałam czytając Twój opis
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak nie to będziesz pod opieką i to najważniejsze
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było ale przez mojego ancymona cierpię na chroniczny brak czasu na cokolwiek innego niż karmienie.. Widzę że już większość z was rozpakowana.Tylko nie liczne zostały na placu boju i dbają o o by na wątek nie umarł śmiercią naturalna .
A ja w sumie przyszłam do was doświadczonych z serią pytań.Mianowicie czy wasze dzieci tez się tak wydzierają jak je przebieracie albo zmieniacie pieluchę czy tylko moje urządza takie cyrki? O kąpieli to już nie wspomnę .. Czy wasze dzieci też tak na was wiszą ? Czy trafił mi się mega upierdliwy okaz.Wczoraj to już mnie tak wyprowadził z równowagi że miałam ochotę wyjść z domu i wrócić jak skończy 18 lat.No wszędzie mu było źle.W łóżeczku źle, w nosidełku źle ,bujaczek i wózek też kuły w tyłek .Tylko przy moim wymionie się uspokajał. I tak się karmiliśmy od godziny 14 do 23. A każda próba odłożenia albo oddania w ręce Tż kończyła się spazmami.Aż w końcu wzięłam go na przeczekanie bo ile można jeść ? Wrzeszczał prawie godzinę i usnął ze zmęczenia a ja razem z nim.Dzisiaj widzę szykuje mi się powtórka z rozrywki.Najgorsze jest to ze nie wiadomo czy coś go boli i jest taki jaki jest czy ma kolki czy się nie najada czy po prostu jak każdy facet lubi sobie pospać na cycku.
|
#909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami i tak wychodzi ale dobrze ze Cie tam chca bo czasami jak maja taki tłok to olewaja pacjentki. Bedzie ok wazne ze jest opieka ;* A wody sie uzupelniaja chyba co 3h sa produkowane wiec pij pij pij. Mojej znajomej sie saczyly cala ciaze az chodzic nie mogla bo czula sie jakby moczu nie trzymala Cytat:
Ale zrobilam porzadki w szafce dla Ingi , pol szafki juz za male i lato w karton jak Nel to bedzie musiala miec garderobe bo wiem ze mimio tego co juz mam bede jej kupowac nowe ![]() wlasnie bede jej zamawiac zimowe byty i chyba pora ogladac sie za kombinezonem i sankami jupi rok temu byla za mala na sniezne zabawy
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no krzywda największa, przecież obkupkana pielucha to rozkosz i raj TAK jakbym go ze skóry odzierała moje dziewczyny wszystkie uwielbiały się kąpać, była zachwycona cisza w wodzie, a Lilo nagminnie w niej zasypiała snem mocny i nawet podczas wycierania i ubierania spała... a Kuba NIENAWIDZI kąpieli ![]() TAK dokładnie jak opisujesz, entuzjasta cycków, nic innego go nie kręci ja nie biorę na przetrzymanie, bo wciąż się obawiam, że z głodu wyjec wyje, więc wisi ile chce
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-13 o 15:25 |
|
|
|
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Najważniejsze, ze będziesz pod stała opieka i kontrola. U mnie córka miala pępowinę bardzo blisko szyjki i gdyby nie to, ze byłam w szpitalu, to nie wiem, jak by sie to skończyło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W kąpieli spróbuj dać ciutkę cieplejszą wodę. U nas pomogło. Kąpiemy mniej więcej bw 37 stopniach. Po wyjęciu z wody i tak się drze strasznie.
|
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od swojej nie odbieram tel, bo ostatnio na mnie nawrzeszczała, ze nie wolno mi dokarmiac wzruszyl mnie ten twój opis ![]() Cytat:
![]() odebralam wyniki i znowu mi morfologia poleciala do dołu na koncówce powinna isc do gory a tu znowu HGB 11,4 a HCT 33,3 mam nadzieje, ze sie nie wykrwawie podczas porodu ![]() ciekawe czy mi ZZO podadza przy takich wynikach zawsze pod gorke.. mam nadzieje wytrwac do piątku, bo jednak chce , zeby moj lekarz byl przy porodzie. bede sie wtedy czuła lepiej i bede miala wszystko zapewnione... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-10-13 o 15:33 |
||
|
|
|
#916 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Kurde Wy to wiecie o pepowinie czy jest ok itp a ja nic bo tu usg nie robia. Nic nie wiem o szyjce. W piatek mam ostatnie spotkanie z polozna. Znow badanie palpacyjne brzucha plus sluchanie serca i tak od 4 miesiecy.
Dziewczyny goraczke mam. Juz nie chce byc w ciazy ryczec mi sie chce nie zniose dluzej tego stanu na dodatek sie poce wszystko mnie boli. Kicham prycham.Tz w pracy a ja nie mam sil gotowac! Chyba musze mu powiedzuec zeby urlop wzial czy cos bo nie mamy zadnej rodziny tutaj ani znajomych. Zupelnie sami. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
No jutro będzie miał miesiąc.Położna też mi zasugerowała kryzys laktacyjny ale z tego co widzę to pokarm mam i to całkiem sporo.
No chyba że tylko tak mi się wydaje a w rzeczywistości guzik mu tam leci. Sama już nie wiem w czym tkwi problem i jak mu zaradzić. Najgorsze jest to że nic nie mogę zrobić w domu tylko siedzę uwiązana z dzieckiem przy cycu.Teraz też na mnie wisi.. Dobrze że się nauczyłam obsługiwać laptopa jedną ręką to przynajmniej mam zajęcie
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem pogodzona i dajemy radę, Kuba dziś 4 tygodnie skończył... jestem po prostu szczęśliwa, że go mogę karmić i dla mnie żadne wyrzeczenie nie straszne
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
A miałąm wam napisać ze od wczoraj w biedronce są książeczki dla dzieci i takie czarno białe i kolrowe, bardzo duży wybór, ja oczywiście nie mogłam się oprzeć i kupiłam kilka
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A przy jakiej ilości wód jest małowodzie?
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath wiesz, ze dla mnie dzień bez marudzenia jest dniem straconym
![]() Dziewczyny ja Was podziwiam za te całodzienne karmienie, ja bym godziny nie wytrzymala z dzieckiem wiszącym na piersi .... ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- teraz pytanie wazne. ile macie stopni w mieszkaniu/ domu ??? ja teraz sprawdzilam i jest 19, nie zanosi sie zeby bylo wiecej, ale to juz temat nie na forum.. jak ubrać noworodka przy takiej temperaturze po kąpieli? w czapke i cos cieplejszego ?? |
|
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
|
kp i nie dla mnie amelie , byłam kłębkiem nerwów a co za tym idzie i malutka , więc poddałyśmy się, mleka nie ma ale cyce bolą , jestem w trakcie załatwiania piguł na utrate pokarmu , którego defakto tak wogóle nie ma , mała na mm , pojedzona , grzecznie śpi , uśmiechająć się przez sen i ja szczęśliwa widząc jej cudne minki i pomrukiwania, teraz leżymy sobie na łóżku i niucham ją(kocham ten zapach
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a 21 taka max w pokoju wiec masz idealnie. Dzieci chowane w takiej temperaturze mniej choruja. Ja tam bym rzadnych czapek po kapieli nie zakladala przeciez wiatr Ci w domu nie wieje , wazne aby nie bylo przeciagu Normalnie zima pajaca cieplejszego ja mam takie hmmm welurkowe i git
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
trudno mi powiedzieć , gin który przyjmował mnie i robiąc mi usg stwierdził małowodzie a ile to nie wiem
![]() ![]() Cytat:
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Z bólem serca ale staram się z tym pogodzić.Najgorsze jest to że teraz jak Tż wrócił do pracy to ja jestem z małym całkiem sama w domu.Nie mam ani chwili dla siebie . Jak dzwonią do mnie znajome ze szpitala i mówią ze ich dzieci śpią p 3-4 godziny i one nie wiedza co robić z wolnym czasem to mam ochotę poprzegryzać im tętnice bo ja nie wiem za co się pierwsze zabrać jak mu się uda przysnąć na dłużej niż 20 minut.Dobrze ze chociaż w nocy daje mi spokój bo inaczej bym się wykończyła.
|
#930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale bylo cieplej niz 19 bo moj tz byl przewrazluwiony i ciagle do 26 mielismy ja sie pocilam okropnie ibile sie klocilismy przez to ze to niedobrze tak grzac. Mysle ze jak ubierzesz body i spiocha to bedzie ok. A teraz to mam niemaly problem do zgryzienia bo jak sie bobo urodzi to tak.. grzanie centralne jest niezalezne od nas. Mamy co prawda farelke ale kurcze nagrzej pokoj zeby cieplo bylo do kapieli to chyba z godzine bedzie musiala farela pracowac. Planujecie kapiel codziennie? Z 1szym dzieckiem tak robilam dzien w dzien ale teraz sie zastanawiam... Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-10-13 o 16:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Wróciłam od lekarza, KTG ok, nie wiem jak skurcze, bo miałam robione jakimś tam podstawowym aparatem tylko do tętna...na USG wyszło, że bardzo mało wód i powiedział, że albo dziś albo jutro mnie kładzie....zaczynam się bać:/ mam nadzieję, że to nie wpłynęło źle na malutką
A już zapominam o bólu.

05.07.2008 

: