|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Toska - Gratulacje
Agatka - kciuki A ja za 7 min idę na porodówkę. Operacja zaplanowana na 8.15. Oczywiście średnio się wyspałam, bo jakoś spać nie mogłam. |
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Oo Agatka dzieje się! Kciuki: )
Nina kciuki również!
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za szybka akcje . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia!!!! Mam nadzieję że szybko i sprawnie pójdzie! Trzymam mocno kciuki! Powodzenia! Wcale się nie dziwię że noc nieprzespana...
|
|
#1025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Za szybko troche przyjechalam moglam poczekac ale znajac przypadki szybkiego porodu z watku wolalam jechac 2cm rozwarcia , przy badaniu jeszcze chlusneło.
Tz pojechal do domu bo mnie glod dopadl straszny. Chcialam probowac bez zzo ale nie ma szans wogole to zastanawiam sie po co mi bylo te sn hahah leze na sali z dziewczyna tydzien po terminie i cisza :P
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze dobiega konca rozladunek Bardzo gratuluje mamusia i ucalujcie swoje pociechy. Zaciskam mocno kciuki za kolejne porody. Mlody jeszcze spi i mruczy
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje kochana najmocniej i czekamy na zdjecie kluseczki w K. Jednak nie takie kluski z tych naszych coreczek juz masz biedna za soba. Zapominamy o kiepskich porodach i sie cieszymy z kluseczek niekluseczek;*---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Cytat:
Kciuki kochana. Zdawaj relacje jak będziesz miała siłyNina ja się dziwię, że Ty w ogóle spałaś Oj to kompa nie wyłączam i czekam na wieści ![]() Gabrysia nakarmiona. Co dziwne Ona jak się obudzi głodna to nie płaczej tylko się krzywi i cmoka we wszytskie strony. Długo tak potrafi zanim się wkurzy porzadnie. Moje skarbeczki kochane. Też Wam tak dziwnie w brzuchu z tymi opadającymi flakami Jakoś mi dziwnie szczególnie w okolicach żołądka. A już w ogóle jak zjem to tak mi be
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje No i proszę nie taka kluseczka jak lekarze twierdzili ze będzie. Ale 58 cm. Nieźle )---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Agatka powodzenia !!!!! Ninag trzymam również za Ciebie kciuki ) No to póki co pozostało 10 porodów ale malutko
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrobie Was. Kacper mi daje popalic.
Gratulacje dla tych co urodziły i kciuki za te które rodzą Ja mam problem z KP. Mam mleko, cieknie, ale Kacper nie chce. Jeden wielki ryk, furia i nie wiadomo co jeszcze. Probowalam odciągnąć laktatorem, ale nie wycisne więcej niż 10ml (Kacper je 100ml). No i jest na mm. Bebilon AR, bo na babiku strasznie ulewal, a to mleko mu pomoglo. Ja laktacje niestety jestem zmuszona zatrzymać bo nie dość że jest za mała, to on jeszcze jeść nie chce. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet położna jest bezradna. Probowalismy wszystkich pozycji i sposobów. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki. Toska gratulacje
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo gratulacje ! |
|
|
|
|
#1035 |
|
wkręcona :)
|
Agatka Kciuki!!!! czekamy z niecierpliwością na info!!
TośkaOgromne gratulacje!! Najważniejsze, że maleństwo jest już z Wami.... Mamuśki piszcie, piszczcie jak najwięcej, później jak już przyjdzie na nas pora będziemy korzystać z Waszych rad ![]() Malaa o co chodzi z tym krochmalem? bo chyba przegapiłam co to ma na celu? Takie śliczne te nasze wszystkie dzieciaczki, że aż mi łzy w oczach stają jak je widzę... zwłaszcza, że mam depresyjne nastroje i pomyślę sobie o tych dzieciaczkach, które nie mają rodziców lub zostają porzucone niewiadomo kiedy i gdzie... nie wyobrażam sobie jak takiego maleństwa można nie kochać! No właśnie! Te dziewczyny, które bały się, że nie będą tak bardzo kochać swoich dzieci... jak jest teraz? pewnie zakochane po uszy
|
#1036 | ||
|
Zadomowienie
|
Toska!!!!! super
dzielna jestes Gratulacje!Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Olala, jedziemy z koksem
![]() Tosi już gratulowałam w nocy na karmieniu haahahah ![]() AGATKA ale wystrzeliłaś KCIUKI BABO!!! ![]() NINA mocniaste ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
), bo tak to tylko ja ze wszystkich mamusiek nawijałam na wizażu ![]() Reszta ew. na fejsbuczku foty wrzuca, hahahahah ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- NO TO TERAZ CZAS NA OBIE NASZE AMELIE
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
ja mimo ze tez mam konto na fb to zdecydowanie bardziej wole rozmawiać z wami tu
![]() nie czuje się dzis najlepiej jak wracałam z przedszkola złapał mnie znowu ból taki w boku, jajnika czy czort tam wie czego:/ niedobrze mi sie zrobiło,poleżałam teraz i przeszło. Jestem zmęczona w domu bałagan, kartony walają się wszędzie, przed przeprowadzką juz tu nawet sprzątać mi sie nie chce, zakupy musiałabym zrobić bo nawet na kanapki nie mam co dać. No i ten niekończący sie remont, a właściwie sprzątanie po nim, juz mi sie chce tym ![]() miałam dziś iść tam myć podłogi bo ten kurz wychodzi i wychodzi... zobaczymy może mi sie poprawi samopoczucie potem. Amen wyzaliłam się ![]() Dooriska jak sie macie oboje denerwować przy tym kp, że Ty nie dajesz rady dostawic, a mały właściwie złapać to wiesz, nic za wszelką cene. Ja bym bardzo chciała karmić piersią, mojego starszaka karmiłam do 10 mc gdzies, ale obyło się właściwie bez większych przeciwności z tego co pamiętam. Chyba że sobie nie przypominam
|
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
Zero postepu porodu oxy mi dac nie moga bo po cc moze mi peknac macica za godzine jak postepu nie bedzie to znowu cc
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1041 | |||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Tośka zmroziło mnie od Twojego opisu, ale najważniejsze że się odezwałaś z dobrymi wieściami, że już jesteście w komplecie, że jest dobrze
Uwielbiam te wątkowe relacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też mam za mało mleka żeby się młoda mi najadała za każdym razem, ale ściągam i dokarmiam, żeby chociaż 2-3 porcje dziennie mojego mleka dostała. Cytat:
Sądzę że jest to inne uczucie niż tych, które czuły dziki instynkt od początku, ale na pewno są to wielkie emocje ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
30 minut temu przewieźli mnie na sale pooperacyjna. Małego po przejściach wyciągnęli o 8.57, bo mieli problem z rozcięciem blizny. I tyle wiem puki co za 1-1.5 h mają mi go przywieść.
|
|
|
|
#1043 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie grzeją
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
#1044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No nie dziwię ci się wcale z masz wszystkiego dość. Taki remont i przeprowadzaka to może wykończyć i nerwowo i psychicznie normalnie a co dopiero w 9 mscu ciąży ;P Szczerze współczuję ale może uda Wam się być już na nowym jak mała się urodzi. Z drugiej strony lepiej teraz niż z maluchem się przeprowadzać. Trzymaj się! Cytat:
![]() My dzisiaj mamy wizytę u lekarza. Ciekawa jestem ile mała waży i co lekarka powie na jej żołtaczkę. Na moje oko jeszcze ją trzyma, oczka ma bardzo żółte ciągle. Kupiłam sobie wczoraj parowar, dziś zrobię pierwszy obiadek. Ciekawe czy mi się spodoba parowanie. Oby, bo takie żarełko szybkie i zdrowe ![]() Dziś klasycznie - filet z piersi marynowany w jogurcie, kasza jęczmienna, brokuły i marcheweczka
|
|
#1045 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Tosia , Nina gratulacje
Agatko Ty tez juz pewnie po Zazdroszcze a zarazem strasznie sie boje. U mnie nic. Mam dosc. Dzis wstawalam co godzina siku, jestem wykonczona. Pewnie skonczy sie to tak, ze w piatek urodze na sile. Albo odesle do domu i poczekam jeszcze z tydzien. Jak ja marze o takiej sytuacji, ze wody w nocy mi odchodza... I tak sie nigdy tego nie doczekam .... Zaklepuje sobie przedostatnie miejsce na liscie. Czemu ja zawsze musze byc na koncu a nie na poczatku ; (((((((( Cytat:
Po co mi teraz glupie rady jakiejs baby, skoro umiem zajac sie noworodkiem? No chyba ze chce kąty ogladac babsztyl stary. |
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się dzieje!!!! mijode, toska, nina wielkie gratulacje!!!!
Agatka olbrzymie kciuki, przyj maleńka!!! ![]() Ja po wczorajszej wizycie, te nereczki się trochę poszerzyły, nie są jakieś mega wielkie (ginka mnie pociesza, że tylko do kontroli, ale przecież różnie może być...). Marny jest obkręcony pępowiną (teraz umrę ze strachu o niego ale zamknięta. Wstępnie cc 30 październik
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak nie mam jak się ruszyć i domem zająć, bo Sówek mnie nie puści My sobie NARESZCIE kupiliśmy kuchenkę gazowo-elektryczną i DZISIAJ DOSTAWA Precz z jednogarnkową indukcją Dzisiaj PIEKĘ CIASTO choćby się miał Pan Sówka zaryczeć ![]() My dopiero pierwszy raz jutro do lekarza równy miesiąc Kubusia, zobaczyy jak nam bilans wyjdzie. Plus Lilo do szczepienia, bo opóźnione mamy . Tak hurtem ich załatwię i z głowy
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-14 o 10:52 |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze dziewczyny boli mnie podbrzusze:/ to nie jest skurcz bo to taki stały ból:/ nie mogłam ustać przy zlewie. Wzięłam nospe położyłam się i chyba przechodzi, ale zaczyna mnie to niepokoić:/ bo od rana tak mi cos doskwiera |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
O Krolewna to mozesz byc przede mna, bo z moimi rozjechanymi cyklami to ja moge w polowie listopada rodzic.
Tak piszecie o tym podwyzszonym crp, juz sie nakrecilam, trzeci tydzien jestem zakatarzona, nie chce spedzic tygodnia- dwoch w szpitalu ;((((( a z moim szczesciem pewnie tak bedzie ...zyc nie umierac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

leze na sali z dziewczyna tydzien po terminie i cisza :P

Jakoś mi dziwnie szczególnie w okolicach żołądka. A już w ogóle jak zjem to tak mi be
bo nie dość że jest za mała, to on jeszcze jeść nie chce.

. Tak hurtem ich załatwię i z głowy