|
|
#1051 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
ale daję sobie radę jakoś ale jak TObie próbowanie ma zepsuć jedne z najlepszych najlepsze dni Twojego życia to lepiej dać sobie spokójCytat:
JA na moją niunię mogła bym patrzeć całymi dniami, ale na początku samym bardziej byłam przerażona że Jej coś zrobię, żeby się skupić na wybuchu miłości. Po CC to miałam ogromne uczucie ulgi że Jej nic nie jest ![]() Cytat:
ale jak wrócę do normalności i się rzucę na sprzątanie mieszkania po rządach mojego męża to chyba doby mi nie starczy, ale i tak na wizaż będę wchodziła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A po jakim czasie od urodzenia się idzie? A lekarz do domu po jakim czasie przychodzi?Nie boisz się tych brokułków, że małą będzie wzdymać po nich? Cytat:
![]() NAstaw że się w końcu pozytywnie to sie samo zacznie. W dodatku mocno sie nakręciłaś na urodzenie przed czasem a natury nie oszukasz. Nie można tak sobie zaplanować że urodzić wtedy i wtedy i tak będzie. No chyba że CC. NAwet nie jestes po terminie więc nie możesz mieć pretensji do natury, że czaka na odpowiedni czas, a to nie ma tak, że sobie zaplanujesz wszytsko Cytat:
A moje 2 osobniki robią sobie drzemkę. Ten mój mąż to by spał jak niemowlak nachętniej tyle czasu i tylko zjeść, kibelek i spać
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
A te nakladki probowalas? Ja nie moglam dostawic do plaskich brodawek a z tymi nakladkami o wiele lepiej. I sie uczymy siebie. Dodatkowo odciagam pokarm i je z butli. Moi tez straszny zarlok
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z pępowiną będzie ok, sporo noworodków tak ma a na tym etapie to Twój już za duży, żeby dal radę wiercić się na tyle by ją sobie jakkolwiek zacisnać
|
|
#1054 |
|
Zadomowienie
|
ooo ale dobrze wiedzieć że ktoś tez miał coś takiego, dziwne to bardzo. Chyba nici dziś ze sprzątania, zaczekam moze jak tz z pracy wroci to razem skoczymy
|
|
|
|
#1055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Królewna - Wiktor też był owinięty pepowiną przy porodzie i musiał być nią owinięty od dawna. Cały poród i cała ciążę wszystko było z nim ok. Pepowina jest tak rozciągliwa, że w większości przypadków nie ma to żadnego znaczenia. Moja lekarka mówiła że nawet jak widzi, że tak jest na USG to nigdy nie mówi o tym pacjentkom bo wpadają w niepotrzebnie w schizy. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- P.S. Amelie posłuchaj się w końcu nas wszystkich i wyluzuj. Ja dzień przed porodem spędziłam beztroski dzień w SZPITALU z moim tż i naprawdę się wyluzowałam - pogodziłam się z tym że będzie co będzie ( a miałam iść na 2 oxy ! ) i widzisz jaki mam tego efekt. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-14 o 11:39 |
||
|
|
|
#1056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde zapomniałam, że miałam prasować a tak mnie plecy bolą ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-14 o 11:46 |
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym poczekala, ale chęć rodzenia z moim lekarzem jest silniejsza, on by mi na pewno takiej krzywdy nie zrobil, jak zrobili mi przedtem psychicznie i fizycznie ( oxy nie dala rady ruszyc rozwarcia ? Spoko zrobimy to rękami....) Cytat:
|
||
|
|
|
#1059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już przy cycku ma odlot ale że zawsze je i juz tam w pieluszce 2 wojna światowa się dzieje to zmieniam po karmieniu i się trochę wybudzi to sobie pogadamy a jak zaczyna się grymasik mały to wiem, że już chce żeby ją w rożek wrzucić i wtedy ma odlot Teraz się staram w dzień zeby była bez rożka, żeby sobie machała i oblizywała łapki. Niech ćiwczy samouspokajanie i gimnastkę niech ma.A ogóle jak coś tam pierdzioszki odchodzą i coś ciśnie, robi się czerwona i widzę że się męczy jakoś bardziej niż zawsze to daje ją na przewijak i zaczynamy ćwiczenie nóżkami. Podkurczam Jej, macham w różne strony, Ona sobie pomacha jak chce i wtedy idzie ładnie w pieluchę wszystko a dziecko zadowolone aż się uśmiecha Taka rada z moich obserwacji![]() Cytat:
Czy Ty nie pamiętasz juz jaka ja chora rodziłam na antybiotykach, które dalej biorę? I wyszłam na 3 dobę i to po CC i straconej dużej ilości krwi. Ty masz chyba za dużo czasu na kminienie tych problemów durnoto
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Mala no ale mialas CC a to chyba przy SN dziecko sie zaraza.
Mam obawy czy moja decyzja o drugim SN nie bedzie najgorsza decyzja w zyciu... |
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
Może poszukaj w okolicy jakiegoś doradcy laktacyjnego ? Może podpowie coś więcej niż położna ? Ja też mam niewiele mniejszy biust i nie umiem sobie wyobrazić Twojego problemu, no i doświadczenia brak żeby pomóc. Póki co kiepsko mi się siedzi więc karmię tylko na leżąco.
|
|
|
|
#1064 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz jest
Kluska moja zdrowa piekna 3950 i 60cm Jednak bylo cc
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
bo on sie nie naumial jeszcze cycac. Bo byl na obserwacji. A wez sie ucz jak ci go na chwile daja. Teraz sie naswietla i tez jak najkrocej powinien byc na zewnatrz. Ale powoli uczymy sie siebie. Dzieki tem u wiem jaki to glodomor
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzis chyba tu nie zajrze wiec grstuluje tym co beda dzis rodzic. Niestety kaszel katar goraczka bol miesni. Zdycham. Do porodu tydzien... Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
Mala a powiedz te bóle to Ci szybko przechodziły??? bo mnie od rana z przerwami boli i sie zaraz zdenerwuje wrrrr......
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko ogromne gratulacje
|
|
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje !
Tośmy nachodowały dzieciaczki konkretne ! |
|
|
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Czekamy na focię NelusiCytat:
![]() Cytat:
Dziewuszki czy zamawiała któaś piżamę do karmienia taką długie spodnie i długi rękaw? zimno mi jak w nocy karmię:/ Chce sobie sprawić jakieś ze dwie takie
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1073 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za ciacho tworzysz? Za mną też coś chodzi. Ostatnio 2 razy robilam bananowe i drożdżowe ale biszkoptu mi się chce, takiego z ptasim mleczkiem....: slina: Może się uda popołudniu upiec... Kciuki za wizytę, ciekawe ile sówek przybrał. I za szczepienie Lilo też kciuki. Faktycznie do tyłu jest że szczepieniami ![]() Cytat:
Cytat:
Brokuły już jadłam 2 razy i było ok. Problem był za to po zupie pomidorowej. Brawo! Moje gratulacje! Jaka duża!!!!
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby sie cos działo więcej to bede dzwonic do swojego gina abo pojade na IP ale właśnie czuje tak jak Ty opisywałaś, teraz to juz właśnie taki dyskomfort a nie ból. Ale się troche sestrachałam ![]() Jeśli chodzi o nocne karmienie to też przy małym było mi baardzo zimno w nocy, miałam poprostu pizamę (długi rękaw i spodnie) i jak wstawałam to i tak narzucałam szlafrok a do karmienia podnosiłam koszulkę do góry poprostu, tak mi sie przynajmniej kojarzy
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Gratulacje
Widzę po fotce, że kolejna z cud usteczkami do całowania ![]() Cytat:
|
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no własnie tak przeszło nie przeszło, czuje jakis ucisk czy dyskomfort i boje sie szybko ruszać. ale skoro już zbyłam w stanie włosy umyć i troszkę sie pokrecić po mieszkaniu to chyba nie jest źle ![]() tez bym zjadła jakieś ciacho...mmm ale nie mam weny na pieczenie :/ ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ślicznotka |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Woooooow Agatka
no piękna klusia!!! Kuba ma miesiąc i duuużo mniejszy HAHAHAHAHAAH mierzyłam go metrówką jak się wyprostował i n moje oko ma 52-53 cm ![]() Cytat:
ponad rok tak gotowałam, od przeprowadzki tk że zrozum moją radość dziką z podstawowego AGD dzisiaj ![]() Murzynka w ogóle codziennie będę teraz piec z tej radochy Szczepienia celowo opóźnione, zaczęliśmy dopiero po 18 miesiącu ![]() Jaka babulinka w tej pielusi
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo człowiek urodził, a juz go wkurzają :/. Przyszła do mnie ciotka i zobaczyła, ze daje małej butelkę z mm i od razu, ze nie powinnam, ze tylko piersią mam karmić, ze to zdrowiej dla mnie i dla niej itp. Ech, jakbym tego nie wiedziała... Tez chce karmić sama piersią, ale dziecka nie zagłodze przecież :/. A hektolitrów mleka jeszcze nie mam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka - gratulacje !! sliczna pyzunia
![]() Mala - ja spie w zwyklej pizamie a do karmienia podnosze bluzke do gory
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

ale daję sobie radę jakoś
ale jak TObie próbowanie ma zepsuć jedne z najlepszych najlepsze dni Twojego życia to lepiej dać sobie spokój
), bo tak to tylko ja ze wszystkich mamusiek nawijałam na wizażu
ale jak wrócę do normalności i się rzucę na sprzątanie mieszkania po rządach mojego męża to chyba doby mi nie starczy, ale i tak na wizaż będę wchodziła
jak wracałam z przedszkola złapał mnie znowu ból taki w boku, jajnika czy czort tam wie czego:/ niedobrze mi sie zrobiło,poleżałam teraz i przeszło. Jestem zmęczona 

ale zamknięta. Wstępnie cc 30 październik 

ala:
. Tak hurtem ich załatwię i z głowy
no piękna klusia!!! Kuba ma miesiąc i duuużo mniejszy HAHAHAHAHAAH
tk że zrozum moją radość dziką z podstawowego AGD dzisiaj 
w ogóle codziennie będę teraz piec z tej radochy 
05.07.2008