|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Verrerie, super, że wszystko okej. Za taką cenę to faktycznie warto, święty spokój jest bezcenny
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
verrerie super, że wszystko ok
![]() Cytat:
![]() A na obiad ziemniaczki z kotletami z piersi kurczaka w pianie i jakis sloik z salatką
|
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
Tak, pisalam ze u nas 200zl kosztuje, bo tak kosztuje. U mie w przychodni jest taki lekarz co robi usg wszystkiego, a ze zalezalo mi zeby sprawdzic czy dzidzius sie rusza, czy jest ok to poszlam. Normalnie tak dziwnie by mi bylo. Jetsem mile zaskoczona jakoscia tego usg wiec w razie stresu bede przychodzic.
|
#3604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogę kopniaki też nie są wcale takie mocne. Czasem smyrnie głasknie i już. Ale na wizycie ruszala się więc pewnie taki urok. wymiarami bym się zbytnio nie martwiła. Zobaczysz że na następnym usg bzdurę już grało :-PDaj znać co u pulmonologa.ciekawa jestem co wymyśli. Z moimi płucami też nie najlepiej. Częściej muszę brać inhalator. Ale porównując z pierwszą ciąża to i tak jest lepiej. W związku z wolnym w szkole wyspałam się chociaż Natalka była już o 8 u mnie ale prawie do 10 dała mi jeszcze spać. Zrobiłyśmy sobie kakao i teraz odpoczywam :-D
Natalka 25.05.2009 Edytowane przez darolka Czas edycji: 2015-10-14 o 10:49 |
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja młoda ważyła tydzień temu 256gram i to wychodzi 20tc a jak reakcja córki na usg?
|
||
|
|
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
O mamciu uwielbiam w-zkę😝 Na Pomorzu tez pogoda dupy... Na szczęście na poprawę samopoczucia mają przyjechac dzisiaj nowe komody do pokoju a potem kosmetyczka😍
Ja mam połówkowe w piątek i tak sie zastanawiam nad tym nagraniem 4d warto ? W pierwszej ciąży nie robiłam bo moja pani doktor nie miała jeszcze. W sumie fajna pamiątka dla dziecka po latach. Teraz już mój synek z ciekawością ogląda swoje zdjęcia z usg😀 Któraś z was pisała o suchych dłoniach ja z kolei mam problem z suchą skóra na całym ciele... Współczuje Wam tych mdłości i wymiotów strasznie długo cholery dają wam popalić |
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Poli nie nastawiam na rodzenstwo a lekarz jej dzisiaj powiedzial, ze bedzie dzidzius :/ powiedzial, ze wszystko jest dobrze i trzeba dziecku powiedziec.
Sprawdzilam i waga dziecka wskazuje na tydzien 19, wymiary na 18/19. W 18 to raczej wyzszy centyl a 19 ten nizszy, takze nie wiadomo.
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
verrerie cieszę się, że wszystko dobrze. Takie malutkie rozbieżności w dniach/tygodniach mogą się już teraz pokazywać. Gdzieś czytałam, że najlepszym miernikiem jest usg genetyczne, a później to już każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedno ciut szybciej, a drugie ciut wolniej.
Kolejny paskudny dzień dzisiaj. Już drugi poranek z lekkim drapaniem w gardle... Nie wiem co zrobić na obiad, nie chce mi się kombinować... chyba pójdę na łatwiznę i będzie spaghetti... zaraz kawusia i marchewkowa babeczka, bo znowu sobie wczoraj upiekłam ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- jeśli sprawdzałaś na parenting.pl, to tam liczą skończonymi tygodniami, czyli ten 18 u nich, to my liczymy jako 19.
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, od kilku dni jestem biernym uczestnikiem forum. Od czasu mojej wizyty musiałam sobie w głowie niektóre rzeczy poukładać. Za 3 tygodnie mam kolejne usg, ale mój lekarz skierował mnie do innego specjalisty na konsultację. Na razie jest ok. Płci nie znam. Od wczoraj czuję, że mnie bierze jakieś przeziębienie. Podobnie jak niektóre z Was ;-)
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, nadrobiłam Was prędzej ale nie cytowałam i zapomniałam do czego chciałam się odnieść
Zakupy zrobione, mieszkanie posprzątane i chyba pora na drzemkę. Dziś moja córcia zażyczyła sobie na obiad barszcz z muszelkami(makaronem), a więc dostanie ![]() Czekam na kuriera z przesyłką.. dla męża..
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kupujecie moze spiworek dla niemowlat albo co o tym sadzicie bo mi sie wydawalo zbedne ale znajome ktore urodzily niedawno pokupowaly i sa zadowolone bo dziecko i m sie wnocy nieodkrywa
chodzi mi o cos takiego mniej wiecej jak na zdjeciu
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
ale dzisiaj się rozleniwiłam, chyba jakieś przeziębienie mnie bierze. trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Szczeperki, ktoregos dnia, faithworkswonders ![]() Bonku ale mi smaka narobiłaś tymi ciachami ![]() verrerie dobrze, że wszystko OK. Ja też jeszcze nie czuję dzidziusia ale u mnie to 19 t.c. i na USG widziałam, że się rusza tylko na ja tego nie czuję. Dobrze, że poszłaś, 60zł nie majątek a jesteś spokojniejsza pewnie ![]() Kallina ja nawet nie wiem gdzie mam łożysko bo nikt mi nie powiedział, na każdej wizycie chcę się spytać i ciągle zapominam. Biorę witaminy Femibion Natal 2 Plus, mam hemoglobinę 14,5mg%. polly rosołek najlepszy na przeziębienie, sama bym zjadła ![]() Ja dzisiaj idę do SH z koleżanką, na 15.00 się umówiłyśmy bo musi wrócić z pracy i nakarmić swojego "męża" , mogę już szukać dziewczęcych ciuszków ![]() Wczoraj dzwoniła do mnie siostra z moją chrześnicą, nastawiamy już powoli małą, że jej ciocia nosi w brzuszku dzidziusia, bierze udział w oddawaniu zabawek fisher price dla niemowlaka, dla niej już kupuję inne - dla większej dziewczynki, jest bardzo dzielna. Przed USG do niej dzwoniłam i powiedziałam co by chciała to powiedziała, że "jej się wydaje że to będzie dziewczynka", a ja powiedziałam "że cioci się wydaje że będzie chłopiec" zapłakała niby że się karteczka porwała od książeczki i jak wczoraj do niej zadzwoniłam że jest dziewczynka to dostała szału z radości i ugryzła mamę w rękę hehe i się śmiała i cieszyła, chciałabym żeby się polubiły nasze dziewczynki, różnica wieku będzie 3,5 roku. A wczoraj jeszcze jak moja siostra do mnie dzwoniła to powiedziała że dzwoni do swojej siostry to mała powiedziała, że ciocia jest JEJ ![]() fjolek ja mam taki śpiworek z myszką biały emma u mnie dzisiaj będą racuchy z jabłek bo teściu skrzynkę przywiózł i leży i czeka :P ale barszcz czerwony za mną chodzi już od dawna, chyba też niedługo zrobię. na razie jem buraczki takie do obiadu.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-14 o 12:16 |
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzień jeden z lepszych
![]() zdjadłam zupkę jarzynową, a na drugie mam kapustę z grochem (zrobioną na zamówienie) od mamy ![]() kupiłam sobie bardzo wygodne buty zimowe http://www.decathlon.pl/buty-zimowe-...d_8344518.html
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rożka nie nie chcę, a i kołderki na początku nie będę używała(boję się, że dzieciątko będzie w nocy kopać i się nakryje ). Szukam takiego z odpinanymi rękawkami i może podpinanym dołem, żeby rósł z dzieciątkiem. A jak nie znajdę takiego, to się zastanawiam jaki rozmiar wziąć![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|
#3617 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie chyba przydalobuy sie wziasc wiekszy rozmiar bo jak widze 56 albo 62 tozto przeciez zaraz bedzie zamale ;/
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba będę kupowała 62cm. Dziecku w za dużym będzie niewygodnie. Chociaż to chyba kupię bliżej porodu jak będzie wiadomo czy duże czy małe jest dziecko. Bo jak urodzi się 59cm. to kupię 68cm.
A do spania wolałabym rożek albo jakiś otulacz. Cytat:
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, dobrze że jesteś
malujemy na różowo, bo będzie Natalka trochę jednak dla mnie zostało tego żeńskiego pierwiastka z naszego wątku. Bardzo, bardzo się cieszę Ogólnie ok, nie ma się co czepiać, powiedział że wszystko wygląda książkowo 4.11 będzie połówkowe.---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Czemu? |
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale będziemy miały różowy marzec ![]() Bo mam wrażenie, że dziecko jest strasznie ściśnięte w nim, taki kokon Przeraża mnie to jak dziecko w nim wyglada
|
|
#3625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
nie same, są i mali mężczyźni
![]() Cytat:
Mi ostatnio gin przełączyła na 3D, ale jakoś mnie to specjalnie nie ruszyło, teraz też pewnie przełączy, ale jednak wolę zwykły widok, przyjemniejszy dla mnie jest ![]() I mam nadzieję, że tym razem dostanę fotę
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że wszystko w porządku. Ciekawe teraz dziewczynka czy chłopczyk.
![]() ![]() ![]() ale bym zjadła. Ja to chyba muszę sobie listę słodkości zrobić, na które rzucę się po porodzie dzisiaj zgrzeszyłam 2 kostkami gorzkiej czekolady.
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- I to ma być grzech? Przecież gorzka czekolada to samo zdrowie! Ja nie mogę się do niej przekonać
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w razie co odwinę sobie, a co się będę
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

a jak reakcja córki na usg?

). Szukam takiego z odpinanymi rękawkami i może podpinanym dołem, żeby rósł z dzieciątkiem. A jak nie znajdę takiego, to się zastanawiam jaki rozmiar wziąć