|
|
#2671 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 7!
Cytat:
zabiłabym
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze,niech wie,że istniejesz bez niego i nei jesteś od niego w pełni uzalezniona.
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Boże kocham Miodowe lata
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Weź... Miałam tylko odmalowywać swój pokój i sufit w łazience. Ta kuchnia będzie mi spędzać sen z powiek. W tym tygodniu chyba tata sie za to nie weźmie bo ma dużo zajęc. |
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Heej!
Obiecałam relację, oto ona: Sala była idealnym przykładem na to, że zdjęcia w internecie kłamią :P http://www.daglezja-przyborow.pl/ - wygląda to dość atrakcyjnie, rzeczywistość była jednak dużo słabsza. Nie mam żadnych zdjęć nawet, bo nie było powodu, by je robić. Sala naprawdę ma wygląd dużej stołówki w przeciętnym pensjonacie górskim. Pokoje - tragedia (nie dziwię się, że wkleili na stronę foty z filtrem). Standard PRL, a nawet gorzej. Stare łózka, stara pościel i koce. Pokojowa łazienka zaniedbana, niedomyta, umywalka zażółcona, prysznic to jakaś kpina - jeśli ktoś ma ochotę zarazić się grzybem, to może jak najbardziej wziąć... Najlepsze zostawię na koniec. W żadnym pokoju nie było wody. Leciała od czasu do czasu kroplami lub pod tak małym ciśnieniem, że nie dało się nawet zębów umyć. Byliśmy zakwaterowani ze znajomymi TŻ, z którymi się poprztykałam w trakcie drogi - no, ale cóż... Jedzenie było smaczne, natomiast bardzo tłuste. Dużo mięsa, dodatki takie sobie. Można powiedzieć, że po góralsku. Porcje trzeba było nakładać samemu. Obsługa miła. Ostatnio przyzwyczaiłam się do wesel na zasadach full obsługi, częstego wymieniania talerzyków itp. Tu było bardzo skromnie. Nie za dużo jedzenia i przystawki nie zachęcały do próbowania. Zjadłam obiad, koreczki jakieś z camembertem, potem był łosoś z fasolką szparagową, całkiem dobry zresztą, spróbowałam niezłej galarety. Mam wrażenie, że gdyby dopracowali szczegóły, to z dobrą kuchnią mogliby być znacznie lepsi. Przygrywał DJ, którego raczej nie można nazwać DJ-em. Na każdym weselu, na jakim byłam w ostatnim czasie DJ był również wodzirejem, zachęcał do zabawy, intonował przyśpiewki. Ten tylko puszczał muzykę (przez całe wesele, dosłownie całe, były to przeboje biesiadne i disco polo góralskie i to takie starszego typu, raz puścił Boney M, Piersi). Efektem tego było to, że młodzi ludzie na weselu w ogóle n ie tańczyli, bo nie mieli do czego tak naprawdę. Siedzieli za stołami, nudzili się, aż w końcu rozeszli się po pokojach. Starsze pokolenie bawiło się nie najgorzej za to. Nie było zadnych zabaw poza prostymi oczepinami, na które nie poszłam zresztą. Nie było też przyśpiewek (dwa razy zaintonowali goście jakieś "sto lat" i "gorzko"). DJ jakby nie brał udziału w weselu. Każda inna osoba mogłaby puszczać piosenki (podejrzewam, ze nawet lepsze) i zabawiać ludzi. Młodzi nie mieli ani kamerzysty ani fotografa. Wesele było małe i bardzo skromne. Jako podziękowanie dostaliśmy pierniczek-serce z napisem "dziękujemy" i imionami młodych. Młodzi podeszli do naszego stołu 2 razy. Głównie bawili się z rodziną, znajomi byli jakby na uboczu (zresztą wszyscy usadzeni byliśmy najdalej Młodych, którzy siedzieli z rodzicami, świadkowie siedzieli z nami, Młodzi otoczyli się rodziną). W następnym poście relacja z moich poszukiwań foto i wideo oraz sali. Jutro mam zabieg
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 |
|
...
|
Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam. Telefon mi padł (nienawidzę Z1!), a na starym nie działa mi aplikacja.
Wczoraj miałam pierwsze zajęcia z pilatesu. Biorę się za siebie tak już na poważnie (znaczy się, w końcu zacznę ćwiczyć). Dziś mam dzień sprzątania, bo dawno nie chciało się nam tak porządnie posprzątać (tzn mi ). Poza tym, mam nadzieję, że oddzwonią do mnie z jakiegoś ogłoszenia, bo szukam pracy. Za coś trzeba motor przygotować do sezonu. Nie wygłuszałyście czasem ścian w kamienicy? Sąsiadka do nas przyszła wczoraj z prośbą, żeby gdzie indziej zamykać psa, bo ma nocki, a ten znowu zaczął wyć jak jest sam. W drugim pokoju nie mamy nawet zamka, z resztą zrobiłby demolkę znowu. |
|
|
|
#2678 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
a my mamy cały dom do odmalowania
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak miałam remont w domu. Był upał, miałam okres, próbowałam pomagać malować,ale dwa ruchy wałka i opadałam z sił. Wieczorem poszliśmy ze znajomymi nad wodę,wypiłam Redd'sa i byłam tak zawiana,że masakra |
|
|
|
|
#2680 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm co do podawania posiłków to u nas też samemu będzie się nakładać. Ja zresztą nie lubię jak dostaję porcję nałożoną. A co do przyspiewek-na każdym weselu jakim jestem są. Kiedyś mi się podobały,ale teraz to dla mnie najnudniejsza część wesela, bo ja wolę tańczyć ![]() Trzymam kciuki za zabieg |
|
|
|
|
#2682 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
I na to skazani są sąsiedzi, jak zaczynała mi się szkoła w tamtym roku i jeździliśmy do D. do bloku do rodziców to nie mogłam w ogóle spać ;/ wszystko słyszałam, wszystko mnie budziło z początku. Tam sąsiedzi też mają psa, który jak siedzi sam to tak szczeka i wyje do tej pory nie mogę się przyzwyczaić. A on był nauczony że zawsze ktoś był w domu ale odkąd starsi poumierali to musi zostawać sam i tak się niemiłosiernie drze 24h... i cóż zrobić, trzeba to tolerować...---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- za zabieg !
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
anlaya cos mi gdzieś umknęło jaki zabieg?
|
#2684 | |
|
...
|
Cytat:
No, ale sąsiadkę rozumiem, ma sypialnię za ścianą i po nocce na pewno chciałaby się wyspać, a nasza bestia ma dość silny głos.
|
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Raczkowanie
|
U siebie w sensie w ogóle na swoim weselu. Edithh zastanawia się co pić, więc pytałam co będzie miała do wyboru.
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję! Właśnie o to mi chodziło |
||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2689 | ||
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- http://olx.pl/oferta/niespotykana-su...tml#52ae5a58a7 dla tych co chcą się wyróżniać
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
kmjk nie wiem jakie będziemy mieć alkohole, bo się jeszcze nad tym nie zastanawialiśmy. Nie chodzi o to żeby odmawiać, ale jeśli nie lubię wódki do mogę np. wznieść toast z nimi winem, czy nawet sokiem i nikt mnie nie zmusi do wódki.
|
#2691 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
http://olx.pl/oferta/anna-kara-sukni...tml#1c237b3b3f - trochę chyba dużo jak za używaną nie sądzicie ;D ?
TO NIEMOŻLIWE - powiedział rozsądek... TO RYZYKOWNE - powiedziało doświadczenie... TO BEZSENSOWNE - powiedziała duma... Mimo wszystko... SPRÓBUJ! Powiedziało serce... Edytowane przez 89anioleknh89 Czas edycji: 2015-10-14 o 13:15 |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając ten gorset,ale te falbany przez które biodra są takie kanciaste. Masakra jakaś ![]() "Niewątpliwym atutem sukni jest ozdobny, unikalny gorset, z ciekawymi motywami kwiatowymi i kryształkami swarowskiego w odcieniu golden shadow. Do takich kryształków można dopasować identyczną biżuterię ślubną." Naprawdę? ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Chyba nowa koło 4,5? No cóż chcą jak najwięcej odzyskać Chyba,że jest w tak idealnym stanie. Ale nie podobają mi się te Anny Kary w tym kolorze |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
napisałam Tżowi: pomyliłam się, sorki
![]() odpisał: no...pomyliłaś się. marny wybór Tża... a jak mnie zobaczył teraz na dole w pracy, to teatralnym ruchem zdjął czapkę, żebym zobaczyła, że był wczoraj u fryzjera, no i się uśmiechnął
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
A ja tylko powiedziałam jak będzie u mnie. Każda z nas mówi jak będzie wyglądać jej wersja czegoś i może ktoś zaczerpnie z tego inspirację. Nie każę Ci pić wódki. Nie każę Ci pić wody. Pisałam o winie przykładowo. Ja być może będę wznosić toasty wodą, może drinkiem.
|
|
|
|
#2695 | ||
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
![]() Pewnie nie ma nic idealnego jak suknia z identyczną biżuterią ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Ja bym mu nic nie pisała
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2697 | |
|
...
|
Cytat:
Co do alkoholu, ja piję, TŻ nie, jedynie czasami (w ciągu roku wypiliśmy może 3-4 butelki wina). Czasami żartuje, że w ogóle zrobimy bezalkoholowe wesele
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to mamy dzisiaj z Tż rocznice- 4 lata
|
#2699 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Aaaa a wiecie skąd ta ? bo mi się pliki pokasowały i już nie wiem
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
I mija 10 miesięcy od zaręczyn
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Poza tym to będzie tak zabiegany i stresujący dzień,że boję się,że nawet jeden kieliszek za duzo i zetnie mnie z nóg. Dlatego na pewno na początek napije się wodki, a później raczej nie. Za to w niedzielę damy z TŻ czadu, tak na pożegnanie wolności
zabiłabym 
Ale dobrze,niech wie,że istniejesz bez niego i nei jesteś od niego w pełni uzalezniona.
).

za zabieg !

Pomijając ten gorset,ale te falbany przez które biodra są takie kanciaste. Masakra jakaś