Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 11:23   #751
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cześć dziewczyny

Ja wczoraj miałam fatalny dzień - nie dość, że wszystko mnie do łez doprowadzało to jeszcze nic się nie układało wczoraj po mojej myśli. Dziś dla odmiany od samego rana nerwa mam i chyba będę zaraz klientów bić bo mnie denerwują

Z pozytywnych kwestii to zwiedzaliśmy wczoraj porodówkę i wbrew temu co nam wcześniej mówili na szkole rodzenia-niewiele jest sytuacji, żeby osobę towarzyszącą wyprosili z sali, poza tym porodówka wyremontowana i nawet ta sala porodowa, gdzie są dwa łóżka to nie jest rozdzielona kotarką, tylko normalnie ściana jest, także rewelacja, trochę mnie to optymizmem natchnęło.

Dodatkowo od paru dni coraz lepiej śpię - nie mam już problemów z zasypianiem, przesypiam w zasadzie całe noce.

Tylko z cukrzycą ciążową mam problem - zaczynałam od 4 jednostek insuliny przed posiłkiem, a teraz doszłam już do 10 jednostek, a cukry dalej poza normą nie wiem już co robić...

Ja i obrączkę i pierścionek zaręczynowy zdjęłam chyba w lipcu, miesiąc po ślubie, bo tak puchłam w te upały, że pewnie musieliby rozcinać w końcu.

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:25   #752
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja pierścionki zdjęłam już kilkanaście dni temu, palce jakoś specjalnie nie puchły, ale się wystraszyłam i zdjęłam. Obrączka była jeszcze spoko, ale kilka dni temu też już ją na wszelki wypadek zdjęłam. Nie chciałabym potem przecinać

Aaa i jeszcze. Koleżanka po porodzie miała taką sytuację, że strasznie jej stopy spuchły, aż jej skarpetki się wbiły w kostki (których nie było widać). A zimno jej było strasznie. ja się zaopatrzyłam w 3 pary bezuciskowych , tak w razie 'w", a przecież się nie zmarnują
Mnie się własnie wydawało, że palce wcale nie puchną tylko w cieple są troszkę większe a tu dupa ;( Teraz od tych sposobów mi tak spuchł palec, że nie mogę w ogóle już go przekręcić. Takie skarpetki też spakowałam bezuciskowe

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Napiszę bo właśnie rozmawiałam z koleżanką która ma 38tc. Masowała sutki po kilka minut i od razu dostała skurczy.
Więc jak któraś chce przyspieszać to polecam.
Ja na razie o przyspieszeniu nie mogę myśleć
Ooo a ja teraz ostatnio grzebię przy sutkach :P Wczoraj podczas seksu mi mąż tak wymasował, że huhu. Trochę skurczy miałam i tyle buuu. A jak tam sampoczucie?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:26   #753
czekooczekolada
Zakorzenienie

kurcze nie da się spać w tej ciązy całą noc co chwilę się budzę bo mnie kręgosłup albo nogi bolą w ogóle to problem jest żeby usnąć, znowu się tukłam na łózku do 2 nad ranem.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-14, 11:30   #754
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
kurcze nie da się spać w tej ciązy całą noc co chwilę się budzę bo mnie kręgosłup albo nogi bolą w ogóle to problem jest żeby usnąć, znowu się tukłam na łózku do 2 nad ranem.
A mówiłam Wam, że najgorszy jest właśnie czas między 34-36

Już w 37 jest lżej bo się organizm znów przyzwyczaja. Ja teraz śmigam z powrotem, śpię super Wczoraj położona się śmiała i zdziwiona była "Pani Marto, pani jeszcze na nogach?". A ja przeszłam pod przychodnię spacerkiem 30min, potem też tak wracałam :P Potem zakupy z mężem a dzisiaj sprzątam na cacy mieszkanie, oo i jeszcze wczoraj podciełam sobie końcówki

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 11:34   #755
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Agusiek chyba masz racje z tymi skokami ciśnienia, dzisiaj po południu mam wizytę u mojej lekarki rodzinnej, żeby mi wypisała skierowanie na badania to się dopytam jej i może złapię moją położną to się zapytam o wszystko.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Mi dziś położna badała ciśnienie, 112/70, ale puls 110 :/
Stary 2015-10-14, 11:35   #756
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
A mówiłam Wam, że najgorszy jest właśnie czas między 34-36

Już w 37 jest lżej bo się organizm znów przyzwyczaja. Ja teraz śmigam z powrotem, śpię super Wczoraj położona się śmiała i zdziwiona była "Pani Marto, pani jeszcze na nogach?". A ja przeszłam pod przychodnię spacerkiem 30min, potem też tak wracałam :P Potem zakupy z mężem a dzisiaj sprzątam na cacy mieszkanie, oo i jeszcze wczoraj podciełam sobie końcówki
Mi kiedyś lekarz powiedział ze na dwa tygodnie przed porodem kobieta dostaje jakiejs siły witalnej ze się samopoczucie poprawia i jakas silniejsza jest nie wiem czy to prawda.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:38   #757
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Mi kiedyś lekarz powiedział ze na dwa tygodnie przed porodem kobieta dostaje jakiejs siły witalnej ze się samopoczucie poprawia i jakas silniejsza jest nie wiem czy to prawda.
Może być bo przecież jutro zaczynam 38+0 haha Czyli 39

Poznanianka gratki u Ciebie też za kolejny tydzień Jutro też ze mną dużo dziewczyn zaczyna kolejne tygodnie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 11:41   #758
tylkokasia
Moderator

srebrna_smuga - ja nie mogę się otrząsnąć od tych krzyków porodowych w szpitalu.
Do tego jeszcze nie pisałam ale obydwie te babki tak licho z angielskim ale do 20 są wizyty i o 21 pogonili ich mężów. Ta jedna to Polka była i prosiła aby go zostawili ale nie zgodzili się. Kazali im wrócić o 7 rano. Ale nie wiem czy przez to że tak cierpiały czy że nie szło się dogadać (ale coś tam gadały więc aż tak źle nie było) jak się przebudziłam o 3 to faceci byli.
Dla mnie to jest chore bo jak kobiety czekają na rozwarcie pełne i wtedy najbardziej boli (bo np. zzo nie jest jeszcze podane) to jak jest noc to się same muszą męczyć.
Dopiero na porodówce TZ może być non stop.

laszczmagdalena - to w ogóle są takie sale gdzie rodzi się "grupowo" SZOK!

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:43   #759
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mi dziś położna badała ciśnienie, 112/70, ale puls 110 :/
I co o tym pulsie powiedziała? Bo ja miałam 107 :/
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:47   #760
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Może być bo przecież jutro zaczynam 38+0 haha Czyli 39

Poznanianka gratki u Ciebie też za kolejny tydzień Jutro też ze mną dużo dziewczyn zaczyna kolejne tygodnie
Ja mam identyczne tygodnie ale z kolei tu w szpitalu mi inaczej liczą.
Wczoraj mi mówili że mam 36+6 czyli wg nich będę załóżmy jutro w 37+ tc a wg. aplikacji wszystkich zacznę 38+ czyli 39
Oszaleć idzie od tej matematyki.

Stary 2015-10-14, 11:48   #761
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
No nic konkretnego nie mówiła, tylko że puls mam taki jak dolne ciśnienie i pokiwała głową z niezadowoleniem. Zapytała tylko czy się denerwuje, ale się nie denerwowałam, tylko długo rozmawiałyśmy siedząc i przeponę miałam uciśniętą, może dlatego wyższy puls miałam, bo gorzej mi było oddychać
Stary 2015-10-14, 11:54   #762
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
srebrna_smuga - ja nie mogę się otrząsnąć od tych krzyków porodowych w szpitalu.
Do tego jeszcze nie pisałam ale obydwie te babki tak licho z angielskim ale do 20 są wizyty i o 21 pogonili ich mężów. Ta jedna to Polka była i prosiła aby go zostawili ale nie zgodzili się. Kazali im wrócić o 7 rano. Ale nie wiem czy przez to że tak cierpiały czy że nie szło się dogadać (ale coś tam gadały więc aż tak źle nie było) jak się przebudziłam o 3 to faceci byli.
Dla mnie to jest chore bo jak kobiety czekają na rozwarcie pełne i wtedy najbardziej boli (bo np. zzo nie jest jeszcze podane) to jak jest noc to się same muszą męczyć.
Dopiero na porodówce TZ może być non stop.

Cytat:
Ja mam identyczne tygodnie ale z kolei tu w szpitalu mi inaczej liczą.
Wczoraj mi mówili że mam 36+6 czyli wg nich będę załóżmy jutro w 37+ tc a wg. aplikacji wszystkich zacznę 38+ czyli 39
Oszaleć idzie od tej matematyki.
Te tygodnie ładnie widać na suwaczku np. takim jak ja mam w podpisie i wtedy łatwiej zrozumieć o co chodzi Jak będzie u nas 40 tydzień to suwaczek będzie pokazywał mi, że do porodu zostało np. 5 dni i wtedy widać, że jest to 39+2

O matko i córko jestem w szoku A powiedz jak tam położne reagują na takie jęki i krzyki? U nas to by od razu pewnie japę darły, że nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy i że krzyki w niczym nie pomagają...

Mam nadzieję, że u Ciebie waga synka nie jest za dokładnie oszacowana bo się wykończysz Ty i malutki

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 11:55   #763
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Ja aż się boję ile dzisiaj ja mam 😐

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 11:57   #764
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ja aż się boję ile dzisiaj ja mam 😐

Ja pewnie będę z milion miała jak na wizytę pójdę i zaś zje.bka
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:02   #765
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z polarku też takiego misia z uszkami na kapturku, ale jest to kombinezon bardzo gruby
Mam podobny (coś tego typu), ale boję się, że dziecku będzie w tym zimno.

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Takze teraz nie nadtawiam sie... Choc w glebi serca mysle ze sprobuje
Uważam, że nie ma sensu karmić piersią za wszelką cenę. Niestety z doradcami laktacyjnymi tak często bywa - ciężko trafić na kogoś kompetentnego... Współczuję przejść...

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Czekamy a masz w sypialni jakiś fotel do karmienia? My mamy bardzo małą sypialnię i oprócz łóżka, łóżeczka i niedużej szafy nic już się tam nie pomieści niestety
A może poduszka do karmienia (fasolka) by się sprawdziła lepiej?
My mamy ten sam problem, komodę odpuściliśmy i znaleźliśmy przewijak-wannę w wersji składanej (link).

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Cornflower_girl, super fota profilowa, wywołuje uśmiech swoją drogą bardzo kiedyś chciałam takiego kota łysolca mieć, a trafiło mi się całkowite przeciwieństwo czyli puchaty futrzak
Kota z avka podrzuciła JoyceSky - teraz tak się czuję
Ja też miałam puchatego futrzaka (tutaj jego fota)- teraz mieszka z rodzicami i przybiera na masie. Niestety z powodu alergii TŻ-ta nie bardzo możemy mieć jakiegokolwiek zwierzaka. TŻ zachwyca się szkockimi kotami zwisłouchymi - bo wyglądają jakby się nawciągały kocimiętki

Cytat:
To było STRASZNE. Krzyki i jęki jak z horroru najgorszego. Jak chciałam urodzić szybko tak ochota mi odeszła całkiem... Ciągle myślałam że ja następna będę tak wyć z bólu.
Nie dziwię się, że to w ogóle nie nastraja optymistycznie.
Ale z drugiej strony sama wiesz, czego możesz się spodziewać po porodzie i wcale nie musi być tak strasznie jak u tych kobiet.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam się
Jestem mamą listopadową 2012 i teraz wg OM miałam być mamą grudniową (tp 01.12), ale jednak dziecko będzie szybciej - 20.11 mam umówiony termin wywoływania porodu.
Witaj Jakie imię wybraliscie dla córki?

Cytat:
A i miałam zapytać, jakie rozmiary staników do karmienia kupiłyście?? Bo ja teraz mam 80c, a na pewno jeszcze urosną piersi...
Rozmawiałam z brafitterką - najlepiej zakupić stanik po porodzie, ale jeśli potrzebujemy przed - to jak nabliżej porodu.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
jedziemy do żeromskiego o ile nas przyjmą zobaczę co powie położna odnośnie porodu na krzesełku albo w wodzie bo mój lekarz lubi tradycyjne porody i mi nic nie doradzi
Ja tam byłam - dzwonisz wcześniej i pytasz, czy jest możliwość obejrzenia porodówki. Najczęściej nie ma problemu
Mają tam krzesła porodowe (nie chodzi mi o fotel), ale z porodem w wodzie to ściema. Specjalnie pytałam - nie przyjmują ich. Jak masz szczęście, to trafisz do sali z wanną, ale nie w każdej jest.
Porody w wodzie to chyba w Ujastku (nie wiem, jak z Narutowiczem i Siemiradzkim).

laszczmagdalena O, to dobre wieści z porodówki

Cytat:
Są, u nas w dużym wojewódzkim mieście w 2 szpitalach są trakty porodowe - korytarz i boksy. "Sale" są oddzielone ścianą tylko z 3 stron, od strony korytarza jest kotara... Aktualne zdjęcie z jednej porodówki.

Melduję się po wizycie u ginekolog. Młody ładnie rośnie, szyjka się nie skraca i jest zamknięta. Ale młody napiera już główką na szyjkę (podobno takie atrakcje są w 37tc, a my jesteśmy jeszcze w 35tc). Masaż krocza, picie naparu z liści malin i łykanie wiesiołka odpada.
Szkoda, bo by mnie to choć trochę uspokoiło z lżejszym porodem i brakiem nacięcia.

Rozmawiałam z lekarką o planie porodu - ona trochę wątpi w jego sens - tzn. wyznaje zasadę, że im mniej niepotrzebnych interwencji, tym lepiej. Ale są sytuacje, że wymaga się danego zabiegu. Najlepiej się nie nastawiać.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:04   #766
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Te tygodnie ładnie widać na suwaczku np. takim jak ja mam w podpisie i wtedy łatwiej zrozumieć o co chodzi Jak będzie u nas 40 tydzień to suwaczek będzie pokazywał mi, że do porodu zostało np. 5 dni i wtedy widać, że jest to 39+2

O matko i córko jestem w szoku A powiedz jak tam położne reagują na takie jęki i krzyki? U nas to by od razu pewnie japę darły, że nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy i że krzyki w niczym nie pomagają...

Mam nadzieję, że u Ciebie waga synka nie jest za dokładnie oszacowana bo się wykończysz Ty i malutki
Położne bardzo pomocne lub przynajmniej ignorujące - nie padły żadne niemiłe słowa. Tej co błagała o cc tłumaczyły że to jej pierwszy poród i wszystko przebiega normalnie i nie ma wskazań. Że to tak wygląda i tyle. Jak już bardzo rodząca płakała i krzyczała to położna jej tłumaczyła że jak płacze to dzidziuś nie jest szczęśliwy (tu jakoś wszystko określają szczęściem dzidziusia ) i to trochę chyba na rodzącą działało bo się trochę uspokajała.

Ja nie miałam takiego porodu, takich krzyków dlatego nawet w sumie nie wiedziałam że aż tak może to wyglądać. Ja najpierw dostałam jakiegoś ogłupiacza na sen i mimo bolesnych skurczy potrzeba snu była większa niż myśl o nich a potem zzo.
A tu jakoś w tym bólu u nich ulgi nie było. Przeraziło mnie to. tyle godzin w mękach

Co do wagi to ja nie wiem co myśleć. Najpierw polska gin mi mówiła o ogromnym (do mojej budowy) 4,5kg synku a wczoraj mi powiedzieli że waga będzie mniej więcej tyle co Oliwka (3,5) może trochę mniej lub więcej.

Stary 2015-10-14, 12:08   #767
agne19s
Zadomowienie

Ja już czekam w kolejce, jak zwykle opóźnienie 3 babki przede mna. A jeszcze usiadłam koło kobiety w podeszłym wieku i tak zgrzyta zębami ze ciary mi przechodzą . Nie wiem czemu ale w poczekalni Nie są grzejniki odkrecone i nie można ich odkrecic a jest tak zimno ze palce od nóg mam sztywne... Hmm trzebabyc mądrym żeby trampki założyć
Stary 2015-10-14, 12:13   #768
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja wczoraj miałam fatalny dzień - nie dość, że wszystko mnie do łez doprowadzało to jeszcze nic się nie układało wczoraj po mojej myśli. Dziś dla odmiany od samego rana nerwa mam i chyba będę zaraz klientów bić bo mnie denerwują

Z pozytywnych kwestii to zwiedzaliśmy wczoraj porodówkę i wbrew temu co nam wcześniej mówili na szkole rodzenia-niewiele jest sytuacji, żeby osobę towarzyszącą wyprosili z sali, poza tym porodówka wyremontowana i nawet ta sala porodowa, gdzie są dwa łóżka to nie jest rozdzielona kotarką, tylko normalnie ściana jest, także rewelacja, trochę mnie to optymizmem natchnęło.

Dodatkowo od paru dni coraz lepiej śpię - nie mam już problemów z zasypianiem, przesypiam w zasadzie całe noce.

Tylko z cukrzycą ciążową mam problem - zaczynałam od 4 jednostek insuliny przed posiłkiem, a teraz doszłam już do 10 jednostek, a cukry dalej poza normą nie wiem już co robić...

Ja i obrączkę i pierścionek zaręczynowy zdjęłam chyba w lipcu, miesiąc po ślubie, bo tak puchłam w te upały, że pewnie musieliby rozcinać w końcu.
ja nie wiem czy ta insulina to nie jest jakiś pic na wodę.. ja mimo że brałam rano insulinę to i tak mi cukry przekraczały.. aż się wkurzyłam i przestałam brać ( ale w sumie też okroiłam ilośc kanapek z 2 na 1 ) - od tygodnia po śniadaniu cukry ani razu mi nie przekroczyły. biorę tylko na noc, chociaż nie wiem czy to jest też nie zbędne. ja zaczynałam z 2jednostkami, teraz biorę 4.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-14, 12:17   #769
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
A i miałam zapytać, jakie rozmiary staników do karmienia kupiłyście?? Bo ja teraz mam 80c, a na pewno jeszcze urosną piersi...
Ja jeden kupiłam taki dobry na teraz, bo piersi mi w ogóle nie urosły. A drugi kupię już po porodzie.

Byłam w przychodni zapytać się o badanie gbs i na wyniki się czeka 7 dni więc i tak na poniedziałkową wizytę nie będę miała wyników to zrobię badanie w następnym tygodniu. Pozałatwiałam też kilka rzeczy i umówiłam się na jutro do fryzjera teraz trochę odpocznę i biorę się za porządki w moich ciuchach albo za dwie szafki w kuchni
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:24   #770
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Położne bardzo pomocne lub przynajmniej ignorujące - nie padły żadne niemiłe słowa. Tej co błagała o cc tłumaczyły że to jej pierwszy poród i wszystko przebiega normalnie i nie ma wskazań. Że to tak wygląda i tyle. Jak już bardzo rodząca płakała i krzyczała to położna jej tłumaczyła że jak płacze to dzidziuś nie jest szczęśliwy (tu jakoś wszystko określają szczęściem dzidziusia ) i to trochę chyba na rodzącą działało bo się trochę uspokajała.

Ja nie miałam takiego porodu, takich krzyków dlatego nawet w sumie nie wiedziałam że aż tak może to wyglądać. Ja najpierw dostałam jakiegoś ogłupiacza na sen i mimo bolesnych skurczy potrzeba snu była większa niż myśl o nich a potem zzo.
A tu jakoś w tym bólu u nich ulgi nie było. Przeraziło mnie to. tyle godzin w mękach

Co do wagi to ja nie wiem co myśleć. Najpierw polska gin mi mówiła o ogromnym (do mojej budowy) 4,5kg synku a wczoraj mi powiedzieli że waga będzie mniej więcej tyle co Oliwka (3,5) może trochę mniej lub więcej.
To super się zachowują moim zdaniem Właśnie takie słowa dużo robią bo dają do myślenia, chociaż czy przy takich bólach można myśleć pozytywnie? :X

Może nie myśl na razie o tym, często się słyszy że drugi poród jest lepszy i jakoś to psychicznie idzie łatwiej ogarnąć. I wydaje mi się też, że Twój synek nie będzie taki duży jak mówili. Może być mniejszy nawet i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja już czekam w kolejce, jak zwykle opóźnienie 3 babki przede mna. A jeszcze usiadłam koło kobiety w podeszłym wieku i tak zgrzyta zębami ze ciary mi przechodzą . Nie wiem czemu ale w poczekalni Nie są grzejniki odkrecone i nie można ich odkrecic a jest tak zimno ze palce od nóg mam sztywne... Hmm trzebabyc mądrym żeby trampki założyć
Współczuję Czas szybko minie i zaraz będziesz wchodziła

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 12:34   #771
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Współczuję tych cukrów Jeszcze trochę musisz wytrzymać, choć wiem, że to trudne i wkurzajace...
Ja kilka razy przekroczyłam, na szczęście diabetolog jakoś wielce tego nie skomentowała Mam jeść dużo białka, żeby przytyć, z chlebem muszę uważać. Także mnie uspokoila, teraz sobie na więcej pozwalam Szczególnie na obiad i podwieczorek

Biżuterii w domu w ogóle nie noszę, tylko jak gdzieś wychodzę to zakładam obrączkę, pierścionek zaręczynowy i kolczyki. Nie mam problemów z ich zdjęciem - wręcz za luźne są...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:35   #772
Agusiek89
Wtajemniczenie

Taki mam kombinezonik, moim zdaniem jest gruby, wiadomo że na śnieżycę się nie zda, ale na listopadową pogodę owszem, a poza tym ze szpitala do auta to parę kroków
DSC_0449.jpg

DSC_0451.jpg

DSC_0452.jpg

Ok dzięki za odp odnośnie staników, zamówię też jeden a drugi po porodzie już
Stary 2015-10-14, 12:41   #773
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki mam kombinezonik, moim zdaniem jest gruby, wiadomo że na śnieżycę się nie zda, ale na listopadową pogodę owszem, a poza tym ze szpitala do auta to parę kroków
Załącznik 6070484

Załącznik 6070485

Załącznik 6070486

Ok dzięki za odp odnośnie staników, zamówię też jeden a drugi po porodzie już
Ale słodki Śliczny ten kombinezonik Ja się będę czaić na ten z lidla, zobaczę czy uda mi się upolować

Co do stanika to ja mam dwa do karmienia 80c miękkie ale nie wiem czy będę je nosić, pewnie wyjdzie w praniu

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 12:44   #774
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale słodki Śliczny ten kombinezonik Ja się będę czaić na ten z lidla, zobaczę czy uda mi się upolować

Co do stanika to ja mam dwa do karmienia 80c miękkie ale nie wiem czy będę je nosić, pewnie wyjdzie w praniu
Dziękuję mnie się też podoba

Ja kupię 85c, też nie wiem czy się przyda, bo kto wie czy będzie mi dane kp, ale kupię żeby był w razie czego
Stary 2015-10-14, 12:45   #775
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Coś takiego chciałabym kupić, podobno bardzo dobrze się sprawdza (mniejsze problemy z ubraniem dziecka).

Cytat:
Ja się będę czaić na ten z lidla, zobaczę czy uda mi się upolować
Kiedy będzie w Lidlu? Jestem nie na bieżąco z ich gazetkami.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 12:48   #776
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Coś takiego chciałabym kupić, podobno bardzo dobrze się sprawdza (mniejsze problemy z ubraniem dziecka).

Mnie się udało go kupić za 30 zł, razem z paką ubranek bardzo praktyczny jest
Stary 2015-10-14, 13:03   #777
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Od 19 października, tu nie pisze ale w papierowej gazetce widziałam że rozmiary są od 62
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 113091_4.jpg (111,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 113091_2.jpg (87,4 KB, 12 załadowań)

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-14, 13:06   #778
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Od 19 października, tu nie pisze ale w papierowej gazetce widziałam że rozmiary są od 62
Fajowe a jaka cena?

Udało mi się ściągnąć obrączkę po 15 minutach walki, siny palec, ale udało się jeszcze tylko zaręczynowy...

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-10-14 o 13:08
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 13:06   #779
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
W Biedronce są książeczki dla maluszków od 3msc - kupiłam Młodemu dwie, jedną z kształtami, drugą ze zwierzakami. Dbam o jego edukację, a co!
Prawidłowo, napewno nie zginą i prędzej czy później się zainteresuje Synek

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi - chciałabym wiedzieć tak w razie "w" - jakie mleko modyfikowane jest najlepsze dla noworodków? Gdyby mi jednak z kp nie szło to wolałabym wcześniej mieć wybrane, żeby mężowi powiedzieć jakie ma kupić U nas w żłobku popularne jest Bebiko, ewentualnie Bebilon.
Mnie poleciła pediatra nan pro ze względu na skład i faktycznie porównywałam w sklepach sporo, jest jednym z "najbogatszych". Próbowaliśmy też hipp, też niegłupi skład, ale strasznie mi po nim ulewała Helenka...

Cytat:
Cynamonku 26 października
Przegapiłam tą nowinę, super, że już macie termin!!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Bo przy pierwszym porodzie jak dotarlam do szpitala to bylo rozwarcie na 2 czy 3 i juz mnie bolalo:/ a moze ja mam niski prog bólu, niewiem
Ja też jak dojechałam do szpitala po 5 godzinach skurczy to miałam dopiero 3 cm a bolało już dosyć

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam się
Jestem mamą listopadową 2012 i teraz wg OM miałam być mamą grudniową (tp 01.12), ale jednak dziecko będzie szybciej - 20.11 mam umówiony termin wywoływania porodu. Zatem będę was trochę podglądać, by się szybciej oswoić z tematem Spodziewam się drugiej córeczki. Pozdraiwam i życzę udanych rozwiązań
Podczytuj, pisz z nami, witamy

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie nasz synek waży juz 2.5kg, termin z USG wskazuje na 18go listopada. Dostałam plan porodu, mam go wypełnić i mieć ze sobą przy porodzie. Za dwa tygodnie mam się pokazać żeby pobrać wymaz na GBS. Teraz mam zrobić morfologię, mocz i HBS.
Fiu, fiu, kawał chłopca, super, że wszystko w porządku
Stary 2015-10-14, 13:10   #780
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajowe a jaka cena?
49,90 drogo ale chyba za nowy tyle trzeba dać :X

Amelia

Jejku jak mi Zuzik tymi nogami przebiera w lewy bok aż podskakuje momentami, będzie mi tego uczucia brakowało

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości