|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Jeszcze jedno
|
|
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Ja już na początku ciąży miałam ta wysypki tylko więcej ns ramionach twarzy itp lekarz widział.dał mi masz i tyle.ale jutro sobie zrobię. Badania wątroby wynik będę miała w piątek popołudnie i prawie ginekolog jest popołudnie i podejdzie do niego.myślę że przez dwa dni nic mi nie będzie'????
Kurka a najgorsze jest to że ja to wyciskam tzn dziś już nie ale wczoraj zaatakowała dwie większe chrostki kurka nie krzyczcie ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ale wam wyslalam focie miss 2015 haha |
|
|
|
#3333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że synek zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
a wysypka to jak juz mialas to wydaje mi sie ze skoro masz sklonnosci do uczuen to pewnie powtorka z rozrywki. no i ze swedzeniem pewnie sama sie nakrecasz. nie czytaj internetu to zło ![]() idz spokojnie zrob badania, a do piatku juz tylko 2 dni i lekarz Ci wszystko wyjasni szczegolnie jak bedziesz miec badania przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
w tej ciazy mialam juz obciazenie na poczatku wlasnie z powodu cukrzycy w poprzedniej i bylo ok. Zobaczymy czy sie z czasem nie rozwinela bo jak wiadomo - trzustka wysiada ze wzrostem lozyska. Nosidło maxi cosi nie znam. Zwróc uwage by było ergonomiczne bo to najwazniejsze - czyli nosidlo a nie wisiadlo tula naprawde godna polecenia.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
strategie masz dobra - dzis/jutro badanie watroby (to chyba na czczo) i w piatek wizyta u gin. To są dwa dni, wiec spokojnie, nie musisz gnac na zlamanie karku dzis czy jutro. Szczegolnie ze jak pojdziesz z wynikami to bedzie wszystko jak na tacy.Takze przywoluje Cie do porzadku
|
||||
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 21 tygodniu
na połówkowe umówiłam się 26 października ![]() ja dziękuję za maila o cukrzycy ![]() Moja siostra ma tulę i poleca, ale chyba najlepsza jest chusta tak mi się wydaje
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3336 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam nosidło - nosilam Pole od okolo 5.5 miesaca zycia. I takiego maluszka po urodzeniu to bym sie tam bala wlozyc. Sa co prawda wkladki niemowlece ale nie wiem jak to wyglda ![]() w chuscie mozna malusie dziecko od poczatku nosic. ja nie mialam bo Pola uwielbiala jedzic w wózku na poczatku, wychodzilam z nia na 5-6h spacer i caly ten czas spala z przerwa na jedzenie na lawce w parku dziecko cud wiec chusta nie byla mi potrzebna. w domu tez malo nosilam, wolala lezec na kocyku na ziemi na pleckach a pozniej na brzuszku.teraz zobaczymy. jak bedzie taki sam egzemplarz to chusty tez nie kupuje, zaczne nosic w nosidle jak bedzie wieksza i ciekawa swiata ze w wózku nie usiedzi a jak bedzie chciala byc noszona to kupie chuste - używke, od kolezanki |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje, ze to fajna opcja na jakiś wyjazd w ekestramalny teren czyli piach albo pagórki
![]() Ale pożyjemy zobaczymy narazie w nic się nie zaopatruję takiego. Chyba do lumpka wyskoczę
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziewczyny okazy zdrowa, w rodzine brak przypadków cukrzycy a jednak cukrzyca wychodziła po obciążęniu (w normalnym badaniu nie). Ja bym zrobiła dla świętego spokoju. Nie znam się na nosidłach, wiem że Tule są ok. Poprzednio miałam chusty i teraz też chce.... a że z nudów sobie cuda upatrzyłam, to już zaczełam polować na nie w normalnej cenie (póki co nie oswoiłam sie z ich cenami). Cytat:
![]() Do tych 60 + można by kilka innych przypadków dopisać Cytat:
Ja bym się jeszcze skonsultowała z dermatologiem lub jakimś alergologiem. Cytat:
Moje dziecko w końcu doszło do tego, że lepiej być dzieckiem, a zawsze chciała być dorosła: "Mama a jak skończę szkołę, to co potem?" "Pójdziesz do pracy." "Coooo? To nie wchodzi w grę, nie będę się miała kiedy bawić! To ja już wole być dzieckiem." |
||||
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
ginekolog hmm stwierdzil nie stwierdzil sama mu powiedziallam ze po pomidorach mi wyszlo bo jadlam jak najeta to bylo pod koniec lipca,przestalam jesc przeszlo jadlam tylko tak sporadycznie na kromke,to mialam tylko buzie jak w syfkach ale nie swedzialo.Teraz 2-3 dni temu ugotowalam zupe pomidorowa na swierzych pomidorach najadlam sie i cos mi juz na drugi dzien zaczelo wysypywac to jeszcze ugotowalam leczo na pomidorach i koncentracie i ta wode bo uwielbiam z lecza pilam leczo bylo dla mnie jak zupa heh ze 2 miseczki zjadlam tego ale glownie woda tam byla he i zaczelo bardziej sypac dekold madra ja .Dlatego mysle ze to od pomidorow.wypilam wapno wczoraj i polozylam sie spac wieczorem gdzies mnie noga zaswedziala gdzies reka plecy tak droszke bardziej niz zwyczajnie,a ja wlaczylam google i napisalam ;;;;wysypka i swedzaca skora w ciazy;;kurka i wyszlo cholestaza tylko ze przy cholestazie nigdzie nie pisalo ze jest wysypka ale jak juz zaczelam czytac o tym swedzeniu tak zaczelo sie.Wylaczylam telefon -internet i poszlam spac rano wstalam i zas swedzenie wszedzie kurka wodna oto cala historia
|
|
|
|
#3342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka chuste upatrzoną ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
). wiec przy dwojce mysle ze to bedzie bardzo pomocne![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() pomidory są alergenem wiec z tego co opisujesz rzeczywiscie moze byc cos na rzeczy |
|||
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
tak tez zrobie ale badania koniecznie tez zrobie bo przeciez sie nie uspokoje tylko sie bede zamartwiac caly czas ehh
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Figa bardzo mądra Twoja córeczka ...
![]() Kingulla jak wpiszesz w google "ból głowy" dowiesz się, że jesteś umierająca bo to bardzo poważny objaw iluś tam chorób Ty już niczego nie szukaj w necie tylko spokojnie idź do lekarza niech cię obejrzy i stwierdzi od czego to może być i przede wszystkim jak zmniejszyć swędzenie Edytowane przez Karinek1973 Czas edycji: 2015-10-14 o 12:01 |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i oprócz ginekologa. U lekarza rodzinnego nie byłam od jakichś 5 czy 6 lat Ale co ma piernik do wiatraka?Każdy normalny lekarz wie,jak ważne jest to badanie w ciąży. Nawet delikatne przekroczenia są brane jako stan przedcukrzycowy i nawet na to stosuje się odpowiednią dietę. Lepiej chuchać na zimne, no ale oczywiście zrobisz jak chcesz
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
Zmieniając temat pochwalę się Wam, że chyba wybrałam pościel do łóżeczka. Chcę kupić poszewkę podusię i ochraniacz (bez balachimu) takie coś:
http://alaias.pl/?pid=19-komplet-pos...ezentserduszko |
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początek chce coś miękkiego, choć wiem że roczniaka nie ponoszę. Trudno będę sprzedawać ;-)Mam upatrzone Oscha Starry Night https://www.google.pl/search?q=Starr...w=1366&bih=681 Didymos Indio https://www.google.pl/search?q=Starr...sole+occidente Podoba mi się też 1 Girasol i kilka innych w podobnej kolorystyce. Szukam koniecznie z jedwabiem, bambusem lub 100% bawełny. badana jasne, że zrób, dla spokoju i upewnienia się. Przypomniało mi się, że moja siostra jest uczulona na pomidory. Przy czym jej taka wsypka najperw na udach wychodzi, ale swędzi okrutnie... dla niej pomidorowa + ketchup na kanapce jednego dnia to za dużo, ale jak się plasterek pomidora na kanapce trafi raz na jakiś czast to żyje. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-14 o 12:11 Powód: edit wcieło link |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na warsztatach o chustach i nosidłach i własnie z tych obserwacji zdecydowaliśmy z małżem kupić nosidło ![]() Oczywiście po raz kolejny podkreślam- nosidło, a nie wisiadło
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w karcie zaznaczone, ze mam isc do ogolnego. Pytanie tylko co on mi powie jak w karcie nic poza skierowaniem do endokrynologa pod którego opieką już jestem. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ja może pomyślę o nosidle, ale dla tż. On w chustach nosić nie będzie, ale nie wiem czy się do nosidła przekona. Mąż siostry się przekonał. |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż lubił ją nosić w nosidle: ) W sumie nadal się zdarza (chociaż ostatnio chyba w maju jak chodziliśmy po ruinach zamków )
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie nosidło a nie wisiadło tyle, że każda firma wypisuje, że ich jest najlepsze i jest ergonomiczne bla bla bla Znam kilka osób, które korzystały z tuli i były zadowolone |
|
|
|
|
#3353 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Żona - 20.09.2014 r. II kreski - 16.06.2015 r. Mama - 18.02.2016 r. Edytowane przez Hermi1989 Czas edycji: 2015-10-14 o 13:05 |
||
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj pędzicie z tym wątkiem
Uśmiałam się z tym tekstem o bombie na babki 60+... ostatnio jak byłam na poczcie to by mi się taka przydała, bo baba się wepchała przede mną i musiałam jej zwrócić uwagę. A jakie święte oburzenie ją naszło i próbowała mnie zabić wzrokiem. Z tymi kontrolami z ZUS, to mam wrażenie, że jak pracodawca wysyła, to oni się nie przykładają, ale jak sami się na kogoś uwezmą, to czepiają się wszystkiego. Przez 4 lata mojej pracy u aktualnego pracodawcy i kilkanaście wysłanych zgłoszeń o kontrolę pracownika, tylko raz mi się zdarzyło, że uznali L4 za niesłuszne. W pozostałych przypadkach wg nich było ok., a kilka razy odpowiedzieli, że nie mogą się podjąć kontroli i umyli ręce. Ale i tak zgłaszanie do kontroli miało dla nas korzyść taką, że w cudowny sposób pracownicy ozdrawiali i wracali do pracy. A raz miałam taki hardcorowy OSTRZEGAM przypadek, że pracownik w wieku ok.60 lat miał problemy z krążeniem w kończynach dolnych. W końcu zaczęła "gnić" mu noga... od palców postępowało wyżej. Mieli chłopinie amputować nogę, żeby go ratować... w końcu zgniłe palce chłop sobie tak "wyruszał", że same odpadły. Nie wiem jak to możliwe, ale później z pracownikiem sama o tym rozmawiałam i tak właśnie mi to tłumaczył. I po tym jak te palce poodpadały, to wróciło mu krążenie. Chłop chciał wrócić do pracy, a ZUS - nie! wynocha na rentę. Oni chyba lubią robić inaczej niż ktoś chce. Oczywiście zanim przyznali świadczenie, to minęły 3 czy 4 miesiące a chłop został bez środków do życia, ale w ZUSie nikogo to nie obchodzi. Żeby mu pomóc wypłacaliśmy mu zapomogę - bo naprawdę poczciwina z tego gościa była i strasznie wszystkim nam było go żal. A jak już jestem przy pracy, to opiszę Wam inną ciekawą historię z życia wziętą, a dokładniej ode mnie z pracy. W zeszłym roku jeden z pracowników spodziewał się drugiego dziecka. Jak był w pracy, to żonka mu zadzwoniła: "zaczęło się, wracaj do domu". A on stwierdził, że poprzedni poród trwał kilkanaście godzin, więc ma jeszcze dużo czasu... spokojnie sobie siedział w pracy kolejną godzinę, bo chciał powprowadzać do końca fakturki, które miał na biurku. Po godzinie poszedł do szefowej się zwolnić. Następnie wskoczył na rower i spokojnie sobie jechał do domku. A jak wszedł do domu, to mu szczęka opadła. Żona się skręcała z bólu... poród się rozkręcił na maksa. Koleś zdążył zadzwonić tylko po karetkę i pobiegł po ręczniki do łazienki. Porozkładał koło żony ręczniki i praktycznie sam odebrał poród. Jak po chwili pojawili się ratownicy, to sami mówili, że jeszcze nigdy nie mieli takiej akcji. Co o tym myślicie... ja bym chyba zabiła męża za taki numer
|
|
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dzieciak starszy to można i na plecach nosić w Tuli![]() Cytat:
![]() http://www.mamoholiczka.pl/2013/09/k...osido-vs.html/ Jak trzyma głowę to bez problemu możesz nosić. Moja oczywiście jak miała te 4 miechy to dobrze trzymała, ale jeszcze na wszelki wypadek wkłada się tę wkładkę niemowlęcą i hula ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-14 o 13:24 |
|||
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
musze zrobic rozeznanie w tym temacie jeszcze.Po ile takie chusty chodza nowe? |
||
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie sprawdzam żadnych objawów w guglu. Tzn. raz sprawdziłam, to faktycznie potwierdziło mi "chorobę"-ciążę
|
|
#3358 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musialam czarne kupic, bo nie chcial ladnego w ciapki ![]() I nosił małą i nawet teraz w maju bylismy na wczasach to Pola ju zponad poltora roku miala a dalej w noside na dlugich szlakach ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() A mężuś cóż, dostał nauczke ale jest w tej historii jedna dobra rzecz ktora mnie cieszy - nawet jesli [iewszy porod byl dlugi to drugi moze byc expres ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
al emialam kiedys taka faze i to zle sie skonczylo dla mojej psychy. oczywiscie nic mi nie bylo koniec koncow
|
||||
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już kiedyś mówiłam, że jak rodziłam to była dziewczyna co nie zdążyła dojechać i urodziła na podjeździe dla karetek (pierwsze dziecko ponad 20h, drugie 2h od pierwszego skurczu). Kolega z pracy zawiózł rano żone do szpitala i przyjechał do pracy. Stwierdzili, że ostatnio prawie dobe rodziła, to teraz niech on sobie na spokojnie jedzie, pozamyka co ma zrobić i przyjedzie. Ledwo włączył komputer a ona dzwoni, że już po wszystkim :p Mam też koleżanki co kolejne dzieci wiele szybciej nie rodzą, w stylu 19h, 17h, 15h. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-14 o 13:49 |
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Popadam w deprechę przez to leżenie, więc jakbym znów pyszczyła to wiedzcie,że to mój zły humor...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Nigdy nie miałam problemów z glukozą, nikt z mojej rodziny nie choruje / chorował na cukrzycę, w poprzednich ciążach też było wszystko ok
strategie masz dobra - dzis/jutro badanie watroby (to chyba na czczo) i w piatek wizyta u gin. To są dwa dni, wiec spokojnie, nie musisz gnac na zlamanie karku dzis czy jutro. Szczegolnie ze jak pojdziesz z wynikami to bedzie wszystko jak na tacy.

wiec chusta nie byla mi potrzebna. w domu tez malo nosilam, wolala lezec na kocyku na ziemi na pleckach a pozniej na brzuszku.