|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Teraz już mam nadzieję, że będę bardziej regularnie zaglądać![]() RUDASKO, wyczytałam, że i u ciebie zdiagnozowali tą paskudną cukrzycę a pilnujesz godzin posiłków, żeby jeść w tych samych godzinach? Bo ja o ile ogarnęłam jedzenie mniej więcej co dwie godziny, to za cholerę nie potrafię się zmusić do jedzenia o tych samych porach. Ale w sumie cukier mam chyba niezły, bo na jakieś 60 pomiarów miałam tylko 6 poza normą, z czego najwyższy wynik 162 mg/dl, a reszta to ledwo powyżej 130 przekroczone...w następną środę jadę na kolejną wizytę i mam wziąć ten dzienniczek ze sobą. A jak u ciebie? dostałaś jakieś zalecenia?
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więcej nic nie ruszyłam. Poczynając na sniadaniu kończąc na kolacji. ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Mąż mi powiedział, że od jutra mam się wziąć za pranie, bo jak później nie zdążę to będę mu marudzić, że coś nie tak zrobił. Także plan na jutro - rano do labu na TSH, później wstawiam pralkę i zaczynam pakować swoje rzeczy w kartony i rozkręcać stare meble. Codziennie jedna pralka, szafki to jak się uda, bo i tak wylądują w kominku
ciekawe kiedy fura małego przyjedzie Wojniann dobrze, że to tylko zapalenie i dobrze, że pojechałaś ![]() Fionka możesz mi wpisać wizytę na 3.11? I imię zmienić na Aleks? Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na warsztatach z Mamo to ja przy kąpaniu wyciągał głowę i mówił, że musi się przyjrzeć, bo przecież on będzie kąpał
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
HALWAYA podpisuje się pod paletkami Sleeka, mam jedną i jestem bardzo zadowolona, także CZUBASEK jeśli teściowa lubi się malować, możesz kupić coś takiego
![]() Ja mam Oh So Special i uważam, że jest dosyć uniwersalna, to zależy jakie kolory preferuje teściowa, ale widujesz ja, więc będziesz wiedziała, jak np beze brązy to Au Naturel też jest ładna, taka stonowana. WOJNIANN dobrze, ze pojechalas to zbadac, teraz weźmiesz leki i przynajmniej będziesz spokojna, oby szybko Ci przeszło ;* FIONKA Ale w pracy nawalil czy w domu? A Ty nie narzekalas ostatnio na gardlo? Czy przeziebienie? Wygrzewaj się, wypij coś gorącego, to szybko rozgrzewa, zeby znowu Cię nic nie zlapalo. Hehe powaznie? To nawet ktoś z boku to zaobserwowal? ![]() Właśnie co do magnezu KALUSIA pytałam Cię wczoraj, ale nie wiem czy mi odpowiedzialas, Ty bierzesz Maglek 3x1? Bo ja biorę 2x1 i tak myślę czy mogłabym zwiekszyc jeszcze, bo jednak ten brzuch w nocy się spina, ale nie wiem czy można dawkę 1500 mg w ciągu doby?? FIONKA Ty jaką dawkę bierzesz? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Też polecam paletki Sleeka
mam chyba 4? Au naturell, oh do special, jedna z takimi nasyconymi kolorami i jeszcze jakas- nie pamietam, ale chyba z takimi ciemnymi. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
O ochraniacze pytam bo moj kat dla malego jest dosc hmm minimalistyczny
a to daje duzo.. Kurzu :p
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 paletki Sleeka.. Tylko one w użyciu
![]() Syluwska te zapiski robilam od narodzin przez co najmniej miesiąc ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja w nowym watku
Z dnia na dzien czuje jak mi brzuchol rosnie juz przy komputerze normalnie usiasc nie moge bo do biurka do konca nie dojade bo mi brzuch przeszkadza ![]() Zmienilam opony na zimowki choc na niewiele mi sie to zda bo TZ juz generalnie zabrania mi jezdzic gdyby tylko mogl mnie calkiem w domu zamknac to tak by zrobil i tylko caly czas musze sie meldowac ze wrocilam cala i zdrowa i ciagle slysze pamietaj ze teraz juz w kazdej chwili mozesz urodzic zauwazylam ze zawsze najgorzej czuje sie rano, wieczorem i w nocy znosnie w ciagu dnia chociaz pewnie niedlugo i w ciagu dnia bedzie nieznosnie ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53102830]Mąż mi powiedział, że od jutra mam się wziąć za pranie, bo jak później nie zdążę to będę mu marudzić, że coś nie tak zrobił. Także plan na jutro - rano do labu na TSH, później wstawiam pralkę i zaczynam pakować swoje rzeczy w kartony i rozkręcać stare meble. Codziennie jedna pralka, szafki to jak się uda, bo i tak wylądują w kominku
ciekawe kiedy fura małego przyjedzie Wojniann dobrze, że to tylko zapalenie i dobrze, że pojechałaś ![]() Fionka możesz mi wpisać wizytę na 3.11? I imię zmienić na Aleks? Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja swojemu też powtarzam, ze muszę się za to zabrać, ale hamuje mnie to, ze nie mam gdzie tego trzymać potem, choć on może twierdzi że jest jeszcze czas, bo to 2 miesiące, ale nie powstrzymuje mnie, tym bardziej, że widzi, ze różnie się czuje i potem mogę nie dac rady. My też wózka nie mozemy sie doczekać, Tz od razu powiedział, że będzie składał i smigal po mieszkaniu ;P Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 36 dni zostało!!! Aaaaaaaaa
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Mój to powiedział, że mam na razie wyprać, wyprasować i poukładać w swojej szafce, a później się tylko przełoży. No cóż, będę się słuchać
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje porady właśnie odnośnie komody. Podoba mi się ta z Ikei z serii Malm z 4 szufladami, kosztuje 300 zl, znalazłam firmę, która wozi po naszych terenach rzeczy z Ikei i taki dowóz kosztowałoby 45 zl, czyli za 345 zł byśmy mieli komodę, wygląda tak
Wczoraj na allegro przegladalam też komody, ale nie typowo dziecięce, bo takich nie chce, tylko właśnie zwykle, biale i znalazłam bardzo podobna, chyba wzorowana na tej z Ikei, jest tylko trochę wezsza i plytsza i kosztuje 189 zl, dowóz 44 zł lub 55 zł w zależności czy pobraniowa czy nie, czyli wychodzi około 250 zl tutaj link do aukcji http://allegro.pl/duza-komoda-4-szuf...195138480.html Wygląda tak: ![]() I teraz tak, czy lepiej dopłacić 100 zl i wziąć ta z Ikei czy brać ta tansza? Nie myślicie że to za mało 250 zł za komode?? Sama nie wiem już która zamawiać... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę torbę dokończyć pakować. Póki co wlozylam swoje wdzianka szpitalne, kosmetyczke i paczkę pieluch i juz prawie miejsca nie ma
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, ja biorę 3x1 i myślę, że spokojnie można tyle brać, niektóre dziewczyny biorą większe dawki. Ginka mi zaleciła właśnie na twardnienie brzucha, poza tym bóle głowy mi po nim przeszły. Nie miałam jakichś bardzo silnych bóli ale jednak często się zdarzały.---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53103157]Mój to powiedział, że mam na razie wyprać, wyprasować i poukładać w swojej szafce, a później się tylko przełoży. No cóż, będę się słuchać
[/QUOTE]A ja w swojej szafce właśnie miejsca nie mam ;/ Cytat:
Przy okazji dużo pijesz w ciągu dnia? To skoro bierzesz taki sam, to też chyba sobie zwiększenie dawkę, juz mi się kończy, muszę wybrać się do apteki po następne opakowanie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedzialam dlaczego ie oglam cytowac to teraz wiem.
Nie zalogowalam sie hahaa Sylwuska - ikeowskie sa porzadne te komody, jedyny mankament wypadajace doly szuflad, ale na to jest sposob Przy montazu dobrze je wesprzec malymi katownikami i jest super. mam 2x4 szuflady i jedna potrojna i jestem zadowolona. Musze sie poskarzyc zjadlam obiadek, grochowke a potem drugie chialam ale byla karkowka. a w karkowce zylki.. wiec w sumie taki dobry obiad a kibel przyjal wszystko... a mnie zaczyna znowy glowa bolec... Ale na szczescie wkladka juz sucha... Strach przeszedl. Halwaya -to w sumie za jakies 40 dni bedzuiemy ogladac zdjecia Twojej malutkiej
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się nie zawiode na jakości. Na Twoim miejscu chyba bym zaryzykowała z tą tańszą.
|
|
#81 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podwyższone wyniki wyszły mi jak na razie wczoraj rano i po obiedzie, ale to dlatego, że specjalnie późno zjadłam, żeby zobaczyć jak mi skoczy cukier. Jutro mam rano wizytę w poradni, pogadam z lekarzem i zobaczę co mi powie.Cytat:
O matko i córko! u mnie dwa razy tyleSylwuska ja bym brała tą tańszą, wg mnie ta z IKEI wcale jakiejś super jakości też nie jest, płacisz za za markę. Ale to moje subiektywne zdanie po zakupach w Ikei Jysk i tym podobnych. Chcesz żeby się trzymało, trzeba dodatkowo skleić albo skręcić. ostatnio w sklepie X kupowaliśmy meble do przedpokoju, niskie szafki i komoda, tanie i super się sprawdzają
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-14 o 16:36 |
|||||
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam komody z serii Malm. Głębokie szuflady, pojemne. Gładko chodzą. Od siebie mogę poecic wiec ikee
co to innych firm to jeśli tańsza warto rozważyć - ile ma ci służyć. Jesli za 2-3 lata będziesz urządzać pokój dziecka to zosawisz komode? Jeśli tak to warto Ikee. Jeśli nie to bierz tańsza opcje.
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
and the winner is.....
![]() ogolnie - 450 Ani_qa - 401 kalusia87 - 397 syylwuska - 359 sylwoha - 265 czubasek20 - 248 Fionka_31 - 247 adka_19 - 241 andriuszka77 - 240 halwaya - 215 ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53102830] ![]() Fionka możesz mi wpisać wizytę na 3.11? I imię zmienić na Aleks? [/QUOTE] zrobione
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
OMG jestem w finale
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa się przyznała, że na początku bała się kąpać TŻa i jej mama kąpała
|
|
|
#86 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc wiesz... Widać od "gospodarkę cukrową" na nadal w porządku ![]() Jak zjesz te węgle z białkiem i tłuszczem też Ci tak skacze? Cytat:
Chyba bym musiała wszędzie zasuwać z notatnikiem nie robić nic tylko paczać na dziecko i zapisywać. To nie dla mnie ![]() Wiem, że się to poleca i wtedy wiele można zaobserwować, ale mnie przerasta ![]() Cytat:
Myslę, ze czas zalkalizować cholerstwo ![]() Mi gin pozwolił urinal intensiv i łykałam długo. A myślałam, że coś mi tam siedzi, bo mnie ciągle coś kłuje. Obstawiam, że to ciążowe i zwyczajnie ucisk, bo mocz uparcie czysty jako ta niewinna łza Czy kogoś też kłuje bezinfekcyjnie? ![]() Jesus, tylko tyle? Ja już czuję panikę, a jak mi zostanie 36, to pewnie będę co chwilę sprawdzać, czy jeszcze mam wody Cytat:
![]() Mój TŻ wie, że jestem dietetycznym zbokiem, więc pokornie od początku akceptował, że czeka go wożenie obiadków. Tylko biadolił, że on nie będzie wiedział, co zrobić na ten obiadek. Dlatego mu pomrożę, albo zostawię przepisy. Mój TŻ uwielbia dzieci, więc nie podejrzewam, żeby unikał zajmowania się młodym. Nie wiem, jak ze mną Zobaczymy.
|
||||
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygrzewam się, jestem umówiona, że pracuję w domu, a do biura jeżdżę jak tylko nie mogę czegoś w domu zrobić magnez biorę 500mg + wit. c 500mg + calcium 300mg, te ostatnie powinnam zwiększyć, bo gin mi kazała nawet do 1000 dziennie ja zauważyłam podobieństwo, czasem nawet muszę się upewnić, którą z was czytam
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, czy są jakieś obyczaje związane z poznawaniem niedoszłych teściów? Bo chyba trzeba by ich poznać przed porodem
I wybieramy się na wizytę, tylko właśnie nie wiem, czy powinnam (poza tym, że się ubrac przyzwoicie, co by matka TŻ nie padła wstępnie na zawał, wbrew pozorom to wyzwanie, bo we wszystkim wyglądam jak mały baleronik ) przybyć z jakimś prezentem albo nie wiem... ciastem? Nie chcę wstępnie uczynić faux pas. Już i tak zapoznawanie się z teściami prawie w 8 miesiącu trochę mnie krępuje, a jeszcze jak się z czymś wypuszczę khemkhem...
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc w tą sobotę pojedziemy zamówić wózek i dokupić resztę potrzebnych rzeczy
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
POwrocilam hehehe ![]() Ale srednia spadla nam strasznie nie ma co. Migrena wraca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Teraz już mam nadzieję, że będę bardziej regularnie zaglądać
a pilnujesz godzin posiłków, żeby jeść w tych samych godzinach? Bo ja o ile ogarnęłam jedzenie mniej więcej co dwie godziny, to za cholerę nie potrafię się zmusić do jedzenia o tych samych porach. Ale w sumie cukier mam chyba niezły, bo na jakieś 60 pomiarów miałam tylko 6 poza normą, z czego najwyższy wynik 162 mg/dl, a reszta to ledwo powyżej 130 przekroczone...w następną środę jadę na kolejną wizytę i mam wziąć ten dzienniczek ze sobą. A jak u ciebie? dostałaś jakieś zalecenia?
więcej nic nie ruszyłam. Poczynając na sniadaniu kończąc na kolacji.
i dobrze, że pojechałaś 

Podwyższone wyniki wyszły mi jak na razie wczoraj rano i po obiedzie, ale to dlatego, że specjalnie późno zjadłam, żeby zobaczyć jak mi skoczy cukier. Jutro mam rano wizytę w poradni, pogadam z lekarzem i zobaczę co mi powie.
u mnie dwa razy tyle