![]() |
#4501 | ||
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
Cytat:
Czemu łaziłaś po jego profilu? ![]() Cytat:
![]() Bo napisałaś, że traktował Ciebie jak ścierę, a przy okazji Ty go zdradziłaś.
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak zrezygnuję z tego. Wydaje mi się, że im dalej będę się posuwać, tym większe konsekwencje z tego będą. Poza tym mam wrażenie, że zdradzam byłego, chociaż z nim nie jestem. Chyba za wcześnie dla mnie na takie rzeczy. Mam codziennie zajęcia z tym chłopakiem, był moim dobrym kumplem i nie chcę psuć tej relacji. Niedługo idę właśnie na zajęcia i jestem ciekawa, jak to będzie. Nikt o tej akcji nie wie i się nie dowie, to będzie mi dziwnie z nim przy wszystkich rozmawiać, udając, że nic się nie wydarzyło.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Raczkowanie
|
No i jak po zajęciach? rozmawialiście o tym co się wydarzyło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() I tego Wam wszystkim życzę z całego poszarpanego serca ![]()
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
Miałam dzisiaj refleksję
![]() Przecież o kochankę też się dba, lubi się ją itp., ale nie planuje się z nią rodziny, wspólnego mieszkania, nie ma się potrzeby bycia codziennie w kontakcie itp. Być może często jest tak, że mężczyzna chce romansu, a kobieta związku, ale oboje nie potrafią tego zdefiniować i zaczyna się dramat, przepychanki, ultimatum itd. Być może chciałam być partnerką podczas gdy byłam kochanką, tylko mnie o tym nie poinformowano, sama też się nie domyśliłam. Co o tym myślicie? Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2015-10-13 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Dopiero przyszłam do domu. Przed zajęciami go nie widziałam, na zajęciach siedział daleko ode mnie i po zajęciach paliliśmy naszą grupą fajka. Nie gadaliśmy ze sobą, udajemy przy wszystkich, że nic nas oprócz przyjaźni nie łączy. Raz na mnie tak spojrzał, że chciałam z nim się spotkać, ale powstrzymałam się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53094305]Miałam dzisiaj refleksję
![]() Przecież o kochankę też się dba, lubi się ją itp., ale nie planuje się z nią rodziny, wspólnego mieszkania, nie ma się potrzeby bycia codziennie w kontakcie itp. Być może często jest tak, że mężczyzna chce romansu, a kobieta związku, ale oboje nie potrafią tego zdefiniować i zaczyna się dramat, przepychanki, ultimatum itd. Być może chciałam być partnerką podczas gdy byłam kochanką, tylko mnie o tym nie poinformowano, sama też się nie domyśliłam. Co o tym myślicie?[/QUOTE] Gorzej jak facet nazywa Cię swoją dziewczyną, mówi Ci piękne rzeczy okazuje to a potem stwierdza, że jednak nie chce się angażować. Jak dla mnie jasne jest ustalenie po pewnym czasie "na czym stoję", czy jesteśmy parą, czy się tylko bawimy itp. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53094305]Miałam dzisiaj refleksję
![]() Przecież o kochankę też się dba, lubi się ją itp., ale nie planuje się z nią rodziny, wspólnego mieszkania, nie ma się potrzeby bycia codziennie w kontakcie itp. Być może często jest tak, że mężczyzna chce romansu, a kobieta związku, ale oboje nie potrafią tego zdefiniować i zaczyna się dramat, przepychanki, ultimatum itd. Być może chciałam być partnerką podczas gdy byłam kochanką, tylko mnie o tym nie poinformowano, sama też się nie domyśliłam. Co o tym myślicie?[/QUOTE] A to dwoje dorosłych ludzi nie potrafi ustalić czego chce ??czego oczekuje ? ja mówię wprost: nie szukam przygód, chcę zbudować coś trwałego, z przyszłością. W ostatnim czasie zdarzyła mi się przygoda (pierwsza w życiu i raczej ostatnia) powiedziałam także wprost, nic z tego nie będzie, wiem że do siebie nie pasujemy, spotykam się towarzysko i chcę żebyś to wiedział. Nie do pomyslenia jest dla mnie że ludzie miesiącami, latami potrafią ciągnąć ten stan zawieszenia, nie wiadomo czego, marnując czyjś czas. To jest oszustwo. Perfidne, nazywając rzeczy po imieniu.
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
echhh czemu zaczynam myślec o pójściu na impreze na której on może być? a na której na pewno beda jego koledzy?
"pokaże jak się super bawię, jak mam go w dupie" taaaa, ale po co? nie powinien mnie obchodzić Poza tym, jak pozbyć się kompleksów? Mam ogromne kompleksy na punkcie mojego ciała, uważam, że ciało mam mega brzydkie i bardzo się go wstydzę, ciągle widzę gdzie mogę schudnąć, twarzy nie zmienię niestety a też mam wiele "ale". W dodatku ciągle czuję się głupsza, mniej obyta, za bardzo nieśmiała. Mam wrażenie, że nie jestem "atrakcyjnym typem". Nie tyle co chciałabym być taka dla kogoś innego, ale nawet dla samej siebie ![]() A jak ja się sobie nie podobam, to jak mam komuś innemu? Składam się z takich przeciwieństw, na zewnątrz staram się być pewna siebie, uważam, że zasługuje na najlepsze a w środku jestem niepewną siebie, zakompleksioną dziewczyną. Nawet były powiedział, że nie wie jak można być takim zlepkiem przeciwieństw (nie chodzi tylko o wygląd). Edytowane przez Ivy_rose Czas edycji: 2015-10-13 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
I były i kochanek do mnie piszą. Były chce wrócić, a kochanek chce seksu. Wczoraj wyczuł co lubię i myślę, że w łóżku byłoby nam super. Kręci mnie on niesamowicie. To jest takie dziwne i ekscytujące, bo jesteśmy kumplami i nikt z naszej paczki w życiu by nie pomyślał, że takie rzeczy się dzieją. Sama w to nie mogę uwierzyć. Na pewno nie będę z nim w związku. Ja tego nie chcę i on też. Odbija mi, złe rzeczy ze mną się dzieją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
Malla czy mogę napisać Ci PW ? Widzę, że masz fajne podejście do życia i umiesz napisać dziewczynom mądre rady.
#4513 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam w podobnej sytuacji. Niestety, zadurzyłam się, a on wtedy zniknął. Co jakiś czas się spotykaliśmy, a koniec bliższej znajomości mieliśmy dość nieprzyjemny. Ta znajomość miała jednak swój cel, pomogła mi stanąć na nogi. Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że ludzie się zmieniają i są w stanie naprawić wiele spraw, ale to musi być decyzja tej osoby. Jeśli eks ma Cię godnie traktować, sam musi na to wpaść. Póki co szkoda Twojego czasu. Cudownie być w związku pełnym czułości, zrozumienia i szacunku. [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53094305]ludzie często nie widzą subtelnej różnicy pomiędzy byciem w związku a romansem, pomiędzy posiadaniem kochanki, a posiadaniem dziewczyny. Przecież o kochankę też się dba, lubi się ją itp., ale nie planuje się z nią rodziny, wspólnego mieszkania, nie ma się potrzeby bycia codziennie w kontakcie itp. Być może często jest tak, że mężczyzna chce romansu, a kobieta związku, ale oboje nie potrafią tego zdefiniować i zaczyna się dramat, przepychanki, ultimatum itd. [/QUOTE] Teoria ma rację bytu, jeśli ludzie ze sobą nie rozmawiają. Jak można jednak nie wiedzieć, czy się jest w związku? Takie tematy wychodzą przy okazji w rozmowie (nie wszyscy są tak bezpośredni jak ja), podobnie jak plany na życie i wspólne plany. Według mnie problemem jest to, że mężczyźni okłamują kobiety, że chcą z nimi założyć dom, a potem się wycofują.
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53094305]Miałam dzisiaj refleksję ![]() Tu pochwalam wypowiedź koleżanki, że może to działać w obie strony. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Nie depcze krokusów
|
Odnosiłam się do zacytowanej wypowiedzi, gdzie było o mężczyznach traktujących kobiety jak kochanki.
![]() |
#4517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba spotkam się z nim dziś. Właśnie znowu oboje byliśmy na zajęciach i jak tylko na niego spojrzałam, to miałam chęć go zaprosić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja sie chciałam pożegnać
![]() ![]() Zeszliśmy się jednak z TŻ ![]() -obiecujesz, że się zmieni i bedzie lepiej? -nie -??? -Wiem, że zdarzalo mi się coś Ci obiecac i nie dotrzymac slowa, zdałem sobie z tego sprawę i wiem że tak być nie powinno. Wiec teraz nie obiecuje. Po prostu sama zobaczysz, że już nigdy więcej nie będziesz chciała "uciec". ![]() Jeszcze raz dziękuję wszystkim, również tym które mnie troche opierdzielały. ![]() Życzę Wam wszystkiego dobrego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W czasie naszego romansu on znikał bez słowa, gdy poznawał inne (dowiadywałam się o nich z FB), a jak mi przeszło, to robiłam tak samo. Obecnie nie odzywam się do niego, bo chcę być lojalna wobec TŻ. On czasem dzwoni, próbuje się umawiać na mieście, ale bez przekonania. Niesmak pozostał. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tobie mimo wszystko życzę powodzenia, ale nie chciałabym być na Twoim miejscu. ![]() Edytowane przez 201609270956 Czas edycji: 2015-10-14 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mi sie to przypomniało, ale mam nadzieję że czasami zdarzają się wyjątki ![]() Czego naszej Sorencie serdecznie życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Przyczajenie
|
Kobity mam taki problem, że facet chyba mnie zdradził fizycznie, niestety nie wiem tego na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53102753]Nie znam ani jednej pary, której by się udało po raz drugi. Ale może to będzie wyjątek, który tę regułę potwierdzi.[/QUOTE]
A ja znam, bardzo bliska mi parę ![]() Cytat:
Mój eks podjął walkę ![]() Ciekawe na jak długo...
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozsypałam się dzisiaj na milion kawałków... Nawet nie napiszę, że umieram czy inaczej... Ja po prostu czuję, że dzisiaj umarłam. Powód? Jak w tytule. Nie jestem w stanie nawet pisać dlaczego, co i jak. Ja nic nawet sama nie wiem i nie rozumiem. Nie chcę pisać tutaj o sobie, mogę tylko napisać, że związek nie był z tych miesięcznych czy rocznych... To było bardzo wiele lat razem. Wybaczcie mi składnie i to jak piszę, ale ja nie myślę. Mam w głowie tysiące myśli i nic totalną pustkę.
Czy mogłabym porozmawiać z kimś nieznajomym, obcym prywatnie?
HOBBY: własne życie Edytowane przez laven Czas edycji: 2015-10-14 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Nie czuj do siebie odrazy tylko do niego. Mój eks tez mnie zdradzał i nigdy nie czułam do siebie odrazy, tylko do niego.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Mizka to Ty musisz siebie akceptować. Ja n początku też myślałam, że może jakaś gorsza jestem czy coś. Ale niekoniecznie tak jest. Ja jestem za☠☠☠ista i Ty też!
![]() |
#4530 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.