|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przerwa w związku
Witajcie mam pewien problem z dziewczyną. Jakoś przez ostatie pół roku dosyć często się sprzeczaliśmy, kłótnie były coraz bardziej zawzięte, aż do 1 października kiedy naprawdę mocno się pokłóciliśmy. Nie spotykaliśmy się przez około 2 tyg. Potem kiedy do niej pojechałem pogadaliśmy, ale mimo wszystko nie wyjaśniliśmy sobie wszystkiego do konća, postanowiliśmy pusićić tą klotnie w niepamiec i tyle. Po tej rozmowie widzielismy się 3 razy, ale cały czas było tak ,,obojętnie'' jestem uczuciowym chłopakiem i strasznie mnie taka atmosfera bolala aż na tym 3 spotkaniu postanowilem z dziewczyna porozmawiac. Poszlismy na górę i od słowa do słowa doszlismy do tego, ze spytalem ja czy widzi sens to naprawiac bo ja widzę i chciałbym, ona powiedziała, ze nie wie.. zabolalo mnie to strasznie. W tamtej chwili po prostu odlecialem.. Nigdy tak zle sie nie czulem. Powiedzialem jej, ze jade do domu i, ze jak sobie to przemysli zeby dala mi znac. Zajechalem do domu, napisalem jej, ze jestem i potem jeszcze chwile pisalismy. Powiedziala, ze potrzebuje przerwy, napisałem, ze ok rozumiem i od wczoraj wieczora nie piszemy. Strasznie sie z tym wszxystkim zle czuje, bardzo mi na niej zalezy, przeciez w zwiazku czasami sa gorsze chwile i to nie powod, zeby sie rozstawac. Wiem, że kłótnie oddalaja, a w ostatnim czasie było ich sporo, ale nie rozumiem dlaczego zwatpila w sens naprawiania naszego zwiazku, Nie wiem co mam myslec o tym wszystkim, kocham ją i chce to naprawić. Pomóżcie bo zwariuje... Siedzę sam w swoim pokoju, na domowników nie za bardzo moge liczyc, nie mam blizszych znajomych z ktorymi moglbym o tym pogadac wiec jestem z tym sam, mysle o tym cały dzien :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przerwa w związku
A o co wam poszło? Czy to poważne sprawy czy tzw kłótnie o głupoty.. Bo z takich tez potrafią wyjść nieźle awantury. Na te chwile proponuje Ci dać sobie czas. Nie pisz,nie dzwon..ochłoń. Nabierz dystansu. Pamiętaj ze aby coś naprawiać to obie strony muszą chcieć a zmusić nikogo do miłości nie możesz..
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co kłótnie to różnie.. ale wydaje mi się, że częsciej z głupich drobnostek jednak jest jeszcze jeden problem, często mamy inne podejście do wielu rzeczy i po prostu nie zgadzamy się w tym, ale przecież wydaje mi się, że z czasem to jest do zaakceptowania. Sugerujesz, żebym w ogóle nie pisał? Jestem miękki.. wczoraj napisałem jej na ,,Idę spać, dobranoc, kocham Cię''. Dzisiaj miałem zrobić to samo. Jadę dzisiaj do siostry na noc. U niej nie będę tak o tym myślał i się dołował. Gdybyście miały jakieś pytania.. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Jesteśmy prawię półtorej roku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli buzujące od zakochania hormony trochę opadły z sił i zwyczajnie zaczęliście zauważać swoje wady. Ja nie wiem co to za moda na jakieś przerwy, to tylko przedłuża agonię związku. Nie oświadczałeś się jej, ona nie powiedziała, że chce być z Tobą na dobre i na złe, po prostu Cię poznała lepiej i ma wątpliwości, czy chce to ciągnąć. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2015-10-14 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tak właśnie to sugeruje..Salix dobrze napisała, że może po prostu jesteście różni. Zresztą, dam napisałeś ze macie różne spojrzenia na wiele kwestii..ja wiem,że skoro jesteście razem to się do niej przywiązales i jest Ci żal, ale po co się szarpać? Ani Ty jej nie zmienisz ani ona Ciebie. Bezsensu jest się dopasowywać do drugiej osoby. Związek to akceptacja różnic. Ile jesteście razem bo chyba mi to umknęło..?
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Czasami sprawy typu skarpetek, a czasami coś między skarpetkami a religią ( Chodzi mi, że jest jeszcze coś między tym, a tym )
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Od 7 czerwca 2014. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wszystko zależy od kalibru tych kłótni. Jeżeli nie potraficie się porozumieć w istotnych dla was sprawach, ciągnięcie związku na siłę nie ma sensu, bo obydwoje będziecie się męczyć. Znajdź sobie dziewczynę, która ma podobne podejście do życia - polecam. Wtedy kłótnie zdarzają się raz na pół roku, a nie przez pół roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje się, że jak się w ogóle nie odezwę to pomyśli, że wolę odpuścic czy coś :/ Edytowane przez Tajpan Czas edycji: 2015-10-14 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że dobry związek to taki, gdzie praca nad nim nie jest jego głównym sensem. Oczywiście, że trzeba być uważnym, umieć słuchać, pójść na kompromis, mądrze się pokłócić - ale główną ideą związku powinno być to, że obojgu daje szczęście, a nie pole walki w imię lepszego jutra. Napiszesz jej dobranoc, czy nie - większego znaczenia to nie ma. Bylebyś jej nie osaczał i nie sączył programu naprawczego przez słuchawkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale czasami są takie chwilę kiedy chce się ratować związek, że trzeba się skupić bardziej na jego naprawie. Nie będę dzwonił, sms na dobranoc i czekanie to czy przemyślała i spotkanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
to jest bardzo istotne o co się kłócicie, nie we wszystkich kwestiach da się iść na kompromis, nie da się dogadać jeśli strony mają inne poglądy na pewne kwestie (przykładowo spotkania z innymi ludźmi) i może ona to widzi, a Ty ciągle piotrusiujesz ze smskami na dobranoc i kochaniowaniem uda się takie znaczące kwestie jakoś zmieść pod dywan, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem, że niczego nie zmienia, ale jakby źle nie było i jaki zły na nią bym nie był to taki sms po prostu chciałbym przeczytać i tyle. Nie, nigdy nie myślałem o tym w ten sposób. Te sms to po prostu taki jestem, nie chce nimi niczego zamiatać pod dywan. Lubię jej pisac takie sms po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I teraz dopiero jak o tym myślę dochodzę do wniosku, że z tych poważniejszych to nic takiego nie było.. zawsze raczej jakieś głupoty, a to, że zapomniała mi coś napisać mimo, że jej o tym wspominałem bardzo dosadnie itp, naprawdę głupoty.. starałem się przelecieć wszystkie wiadomości sms sprzed ponad miesiąca i niewiele tego jest, a jak już to o same głupoty. Myślę, że największa rolą odgrywają tutaj dwie różnice między nami. Ja mam temperament, chyba wiecie co za tym idzie ( Nie przeżyliśmy jeszcze pierwszego razu ) A moja dziewczyna w tych kwestiach nie odczuwa takich potrzeb jak ja, ale nie odbierzecie tego źle... nie namawiam ją na pierwszy raz, nie naciskam w ogóle. Ona lubi czasem gdzieś wyjść, a ja jestem typem domatora, lubię się zamknąć w 4 ścianach i mi to odpowiada, wystarczy mi tylko ona i nikt więcej. ( Nie chciałbym się usprawiedliwiać ale całkowity wpływ na to miał problem z trądzikiem, nigdzie nie wychodziłem, nie utrzymywałem kontaktu ze znajomymi itp.. ) Edytowane przez Tajpan Czas edycji: 2015-10-14 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż jestem taki, że każdy wolny czas chciałbym, żeby poświęcała mi i w ogóle ![]() Edytowane przez Tajpan Czas edycji: 2015-10-14 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Straszne. Naprawdę straszne. Nie masz kolegów, pasji? Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2015-10-14 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do seksu to już widzę, że źle odebrałaś. Ja sam chyba nie jestem gotowy. Mamy po 19 lat. Niby kolegów mam, ale towarzystwo z młodszych lat to towarzystwo które lubi wypić, zapalić, zajarać. Ja tego nie robię więc nie czuję sie w ich towarzystwie dobrze, a oni robią to praktycznie na każdym spotkaniu.. Pasja? Niestety nie mam. Interesowałem się modą ( lubię się fajnie ubrać, a szczególną uwagę zwracam na buty, nawet dziewczyne tym zaraziłem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Reasumując: nie masz za bardzo swoich znajomych, uwiesiłeś się na dziewczynie oczekując, że ona uwiesi się na Tobie równie mocno, zastępując Ci cały świat. Nie lubisz wychodzić z domu, nie masz zainteresowań - jednym słowem NUDA. Mnie by taki chłopak nie imponował, co więcej, miałabym wrażenie, że się duszę w tym miłosnym sosie. Chcesz pracować nad związkiem - zacznij od siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Moja siostra była w takim związku-koleś tylko by siedział z nią w domu, patrzył w oczy i kupował kwiatki. Romantyczna perspektywa, nie powiem-na miesiąc max. Wymęczyła się z nim trochę, ale w końcu rzuciła, bo jej się chciało żyć, a jemu wegetować-oczywiście z nią przy boku.
Zacznij ŻYĆ, chłopie, bo inaczej skończysz jak bohater epoki romantyzmu. Jeśli kłócicie się o rzeczy fundamentalne, to lepiej od razu się rozstać, a jeśli o pierdoły...o pierdoły nie warto się kłócić, ale do tego trzeba dojrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Spytałem się jej ostatnio czy jej jeszcze na mnie zależy.. odpowiedziała ,,Szczerze? Nie wiem''. Kilka kłótni, gorszy czas i przestało jej zależeć? Też to wszystko przeżywałem i ja chcę to naprawić, mi zależy. Strasznie mi przykro, że tak szybko w to wszystko zwątpiła :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
To się na cnocie panie uwziąłeś i trzymasz pieczę nad tym, macie ogromne różnice w potrzebach i oczekiwaniach.
Kłótnie na porządku dziennym - ale co tam w końcu kochamy się nie? Po co to ciągnąć? Tylko błagam nie pisz, że kochasz i dlatego.. Ty chcesz to naprawiać? Po co na co? Nie myl zmuszania do miłości z kochaniem.. ona się dusi albo już dawno się udusiła i masz jak masz. Panikujesz, strach Cię obleciał, że panna nagle mówi/pisze, że "nie wiem".. Czy te "nie wiem" jest szczere? Panna jakaś nerwowa i kłótliwa skoro tak się kłócicie i w dodatku niezdecydowana i nieszczera z Tobą. A może nieszczera bo skoro dotyczyłoby tylko WAS to by to powiedziała? A może tu chodzi o... innego? Wtedy to szczera na pewno nie będzie.. Co robić? Ja tam bym złapał ogromny dystans i zachował resztki instynktu samozachowawczego, dał zatęsknić, mniej się odzywał, nie naciskał, wyszedł do ludzi, znalazłbym zainteresowania, jakiś sport może. Ona chce przerwy, ale przerwa jak dla mnie = koniec, przeważnie ZAWSZE. Ty chcesz naprawiać, może powiedziałeś jej jeszcze o drugiej szansie? Nie tylko Ty byłeś agresorem, bo w końcu kłótnia dotyczy obu osób skoro gównianymi zachowaniami się obrzucają.. Ona na dzień dzisiejszy powiedziała KONIEC, tylko w subtelnej wersji "nie wiem" tudzież "chcę przerwy". Zawalcz najpierw o... siebie, a dopiero potem jak odzyskasz jaja i spokój ujawnij się jej. Tylko pamiętaj...wazelinę schowaj głęboko do szafy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się nad sobą pracować. Zacząłem praktycznie od razu jak pisaliście takie rzecy o mnie, a ja uświadomilem sobie, ze naprawdę tak jest. Większosć winy spoczywa spoczywa na mnie, więc czuję sie za to odpowiedzialny. Staram się zrozumieć, że się pogubiła, ma już dość wszystkiego. Jednak dopóki nie powie mi prosto w oczy ,,koniec'' to uznaje, że mam o co walczyć i będę to robił. Potrzeby? Ja uważam, że jej potrzeb nie brałem wcale pod uwagę, ona moje? Może po prostu nie miała ochoty traktować ich poważnie widąc, że ja zlewam jej? Nie wiem. Dam jej czas na zastanowienie. Powiedziałem jej, że mi zależy i chciałbym to naprawić jeśli jeszcze jej zależy. Obydwoje musimy popracować nad sobą, nad naszym związkiem, a szczególnie nade mną. Wiem to, uświadomiłem sobie to po tych kilku dniach. Szkoda, że tak późno, ale nie odpuszczę, będę się o nią starał ,,Od nowa'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy kogoś to interesuje bo już się tutaj nie wypowiadacie, ale dziewczyna właśnie napisała mi sms czy dam rade dzisiaj do niej przyjechac na 17. Pojadę.
Normalnie cały latam, serce mi wali jak głupie, aż się spociłem ze stresu To chyba najpoważniejsza rozmowa w moim życiu.. Edytowane przez Tajpan Czas edycji: 2015-10-18 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ostatecznie rozstaliśmy się. Jednak w sercu mam gdzieś nadzieję, że jeszcze nam się uda to odbudować i do siebie wrócić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jakieś szczegóły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
rozstanie bo..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.