|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Witam
Melduję się, żyję i dochodziłam do siebie, od niedawna czuję się już dobrze. I jem bułę w końcu Nie nadrobię, wybaczcie, za dużo ![]() Dołączam do klubu bolących spojeń...Eh, położna dziś była, pytałam o to, mówiła, że taki ból o ile można przy nim chodzić jest normalny, bo wszystko się rozszerza i przygotowuje do przejścia dziecka. A nie zawsze mnie boli, jedynie jak dłużej pochodzę. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie jak posiedzę. A dziś połaziłam do południa, bo robiłam potrawkę. Byłam w aptece, kupiłam smoczki uspokajacze Philips Avent, nie mogłam się zdecydować i stałam przed szybą godzinami i w końcu podeszła do mnie farmaceutka I pomogła wybrać. Stwierdziła, że skoro butelki chcę Avent to smoczek też dobrze mieć tej samej firmy. Więc kupiłam, dwupak za 23 złote. Butelki mają też dość tanie w porównaniu do cen z allegro, więc w najbliższym czasie idę kupić, ale jeszcze nie wiem ile i jakie pojemności. Kupiłam też czapkę zimową i rękawiczki dla małego, ale czapka "one size", w domu stwierdziłam, że będzie dużo za duża więc muszę szukać innej No i pajac w Pepco, szkoda że nie było więcej wzorów, bo tego mam malutko, a przyda się zimową porą jednak ![]() Rudaska dostałaś przelew? Poczytam choć ten wątek trochę
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki badan. Liczne lrwinki czerwone, krwinki biale plus bakterie.
Tz chce jechac na ip a ja wyje ze nie, bo mam panike ze mnie zostawia na oddziale. |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Adka a Ty też masz tą z serii Malm?
Ojej, cos teraz tez Ci tą głową dokucza, a miałaś już dłuższy czas spokój ;/ lepiej Ci? IFCIA a kiedy zamierzasz zamawiac? Dla mnie ta 120 cm to chyba za wysoka juz będzie, ale przemyśle jeszcze to. RUDASKA no właśnie tak nad tym się zastanawiam, my w pokoju gdzie mamy komputer, głównie Tz tam urzeduje, mamy taką mebloscianke, biurko szafki, kilka półek i szuflad, to wszystko połączone z biedronki za około 500 zl i trzyma się już prawie 2 lata, nie chcieliśmy inwestować, a potrzebne było nam cos takiego ![]() HALWAYA to jest tak, że my planujemy się budowac w przyszłości, ale na razie nawet działki nie mamy, babka nie chciała się zgodzić sprzedać połowy, gdyby nie to już może jakieś plany budowy nawet byśmy mieli. Więc za 2-3 lata możliwe ze będziemy mieszkali dalej tutaj, ale być może i budowa będzie już zaczeta. Na pewno tu nie zostaniemy. Mała w sypialni nie będzie cały czas z nami, więc trzeba będzie odnowić dla niej pokoik, ale tak myśleliśmy z Tz, że właśnie bardzo byśmy w to nie inwestowali, tylko w nowym domu kupilibysmy już lepsze. Tylko kwestia tego ile czasu nam to zajmie i ile tu jeszcze będziemy mieszkać... Nawet jeśli dalej podobalyby mi się takie meble, to wtedy do domu kupilibysmy z Ikei a np ta tania komoda mogłaby pójść na strych, na pewno by się do czegoś przydała... FIONKA To dobrze, ze jesteś już w domu w takim razie ![]() Hehe aż dziwnie mi się to czyta, myślałam, że to podobieństwo to tylko ja zauważyłam, nie sądziłam, że to tak widoczne jest ![]() MUJER myślę, że ciasto albo drobny upominek to dobry pomysł, na pewno miło jej się zrobi, a pierwsze wrażenie przecież jest ważne Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer nie wiem, bo dopiero bawie sie glukometrem od kilku dni
![]() Tez mialam krwinki czerwone Czubasek niestety musisz jechac
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer z ciastem całkiem fajny pomysł
może weź też zdjęcia z usg jak są jakieś ciekawsze? moja "teściowa" zawsze chce oglądać jak ich odwiedzamy może im odbij ? ja zeskanowałam i wydrukowałam to będzie pierwsze spotkanie w ogole? czy miałaś już okazję rozmawiać na skype?
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska nie buduj sie :p chyba ze bank obrabowalas albo w totka wygralas :p
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer wypytaj tż jacy są jego rodzice. U nas żadnych szopek nie było z tego co pamiętam.
dostałam
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu? coś mnie ominęło chyba
czubasek jedź!
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Uspie mala i pojadziemy.
Ja sie ogolnie szpitali nie boje itp ale jak mnie poloza to wyjde po weekendzie. A ja nie dam rady tyle bez malej. Wlasnie sobie uswiadomilam ze jak pojade rodzic Wojtka to bede musiala ja zostawic na.kilka dni u mojej mamy. I to wywoluje u mnie wodospad lez. |
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka- bo dr google mi pow. Ze jak mam coala ketonowe w moczu to moze
Byc cukrzyca. Lekarz pow ze mam duzo pic po prostu i namast wizyte badanie moczu Aa ze mam w domu glukometr to soobs badam o patrze |
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, wczoraj zamówiłam ochraniacz na szczebelki i zamówiłam listem ekonomicznym, bo takie tanie pierdoły to zamawiam ekonomicznym, a dostałam właśnie smsa, że paczkę nadano i kurier jutro dotrze
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Syylwuska będziemy zamawiać dopiero jak tz wyremontuje pokój małej czyli pewnie w listopadzie (jeszcze się nie wziął bo pracuje po 12h a ostatnio też w soboty 😔
. Jak je zamówisz pierwsza to daj znać jak z jakością.
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się chce co chwila jeść, masakra
a też tak macie, że wam wszystko z rąk wypada? mi jak na złość wszystko leci na podłogę i muszę się schylac/ kucać częściej niż zawsze
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wy cwiczycie mięśnie kegla? Ja o tym zapomnialam. W miesiąc dam rade być w formie?
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya ja cwicze, 2 razy dziennie po iles tan powtorzen
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ się nabija ze mnie---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Muszę sobie jakieś powiadomienie chyba ustawić.
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
też zapomniałam o tym zupełnie. Jak jeździłam do pracy to ćwiczyłam w autobusie
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
kurde zapominam, może jest jakaś aplikacja przypominajka heheh
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
CZUBASEK w domu może rozwijać się coś gorszego, tam Cie zbadają i będziesz wiedziała co jest, a,jak zostawia to opiekę będziesz miała a w domu co? Nie zwlekaj.
SYLWOHA czemu nie? A Ty chciałabyś w bloku całe życie mieszkac? ;P OGOLNIE a na nic więcej nie czekasz? Heh ich strata najwyzej ![]() IFCIA ehh myślałam, że Ty będziesz pierwsza jasne, jak będę miała to dam znać ![]() HALWAYA ja jakoś czas temu pisałam, że cwicze, ale teraz rzadziej, chociaż staram się ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym.caly czas jadla... dlatego pozeramw o gromnych ilosciach marchew ostatnio zeby czyms sie zatkac. Co do wypadania z rak, mam to samo. W ogole czuje sie jak slon w skladzie porcelany. |
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
wojniann dobrze, że pojechałaś na IP. Mam nadzieję, że szybko lepiej się poczujesz.
mujer ciasto to dobry pomysł. ja pierwszy raz widziałam przyszłych teściów w Święta Wielkanocne, więc miałam przygotowane jajka faszerowane które zawiozłam od siebie. Gdyby nie jajka w Święta to bym też z ciastem pojechała ![]() czubasek dobrze, że zdecydowałaś się jechać na IP. trzymam kciuki ![]() Ja jestem po wizycie. Mały waży około 2200g. Wszystko z nim dobrze. Szyjkę mam długą i się dobrze trzyma. Na te skurcze lekarz powiedział, żeby więcej leżeć, wstrzymać się z
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a teraz faktycznie wszystko mi z rąk leci, TŻ mówi, żem sierota ruska dorosea ich strata kurier kosztuje wiele więcej niż list ekonomiczny. halwaya ja ćwiczę...przy sikaniu i przy )A, odnośnie TŻtów o czym pisałyście wcześniej to mój zapytany kiedyś (i w sumie to było jeszcze jakoś na początku ciąży w 4msc czy w 5) czy kocha mnie najbardziej na świecie powiedział, że nie. Gały wywaliłam, pytam czemu, a on mówi "Bo teraz kocham naszego syna, a później jesteś Ty" i taki jęzor mi wywalił Ja się bałam zmiany relacji między nami, ale ostatnio im bliżej porodu tym bardziej się zbliżamy do siebie, dbamy o siebie, o związek...czuję to jakoś...inaczej A nawet jesli bedzie mnie drażnić po porodzie, to ja mu swoje powiem i wiem ze sie poprawi ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- No wlasnie nie Nic więcej nie zamawiałam
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Ja też co chwilę bym coś jadła
![]() Ochraniacza na szczebelki nie kupuje. Też czuje się jak słoń w składzie porcelany. Już mam problemy wysiadać z auta ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Zapomniałam o ćwiczeniach mięśni kegla... Wcześniej ćwiczyłam, choć nie systematycznie, a od 3 tygodni ani razu ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Aaa i na szczęście gin nie zauważył mojego krwiaka na tyłku
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Karazynova gratulacje, kolejne bejbi z waga 2+kg
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechałam po południu do miasta, zapięłam się w pasy i koło apteki chciałam się odpiąć i coś się przyblokowało i nie mogłam odpiąć. Męczyłam się kilka minut - w końcu odpięłam. No i spod apteki ruszyłam do domu, znowu chcąc wyjść pas mi się zablokował i to na dobre, ale stałam już we wjeździe pod bramą domu. I musiałam dzwonić do ojca, żeby zszedł z nożyczkami, bo nie mogę wyjść z samochodu |
|
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie fajnie że z tż się układa coraz lepiej
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie glaskam brzucha. I powiem wam, ze widok kobiety, która to robi publicznie mnie denerwuje. Jakieś takie niestosowne mi się to wydaje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

Melduję się, żyję i dochodziłam do siebie, od niedawna czuję się już dobrze. I jem bułę w końcu 
I pomogła wybrać. Stwierdziła, że skoro butelki chcę Avent to smoczek też dobrze mieć tej samej firmy. Więc kupiłam, dwupak za 23 złote. Butelki mają też dość tanie w porównaniu do cen z allegro, więc w najbliższym czasie idę kupić, ale jeszcze nie wiem ile i jakie pojemności.