Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 20:37   #4891
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
aaa mówiłam , jak u mnie była to sie śmiałyście

pisałam, że ta moja powiedziała, że teraz nfz wymaga jednej wizyty pielęgniarki środowiskowej, u każdego dziecka, kiedy dziecko kończy 3-4 miesiąc.
wizyta może być niezapowiedziana. moja dzwoniła do mnie tylko dlatego że raz juz u mnie była i mnie nie zastała....
pisałam toście nie wierzyły że tak jest

super babka, fajnie wam wszystko wytłumaczyła, szybciutko to wyćwiczycie

ja tam też nie prałam. pszczoły z pepco też nie ostatnio młoda dostała miśka od moich rodziców też nie uprałam a ona od razu wsadziła go do pyska. nie uchronie jej przed wszystkimi akteriami teg świata, co moge to wyparze, ale bez przesady

moja jeszcze nie do końca czai że ma stopy
Zgadzam sie z Toba. Ja nic nie piore. No ale ja jestem wyrodna

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

My wracamy z zakupow. Lauri spi od 18 i chyba juz mysli, ze jest noc
Stary 2015-10-14, 20:39   #4892
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
No ja tez, te pierwsze 3 mce to były takie sobie, taki galaretak. Teraz zaczyna sie robić taka fajna, pogadać do niej można, pośmieje sie, głowę sztywno trzyma. Tez czekam aż będzie jeszcze starsza

Pizza wyszła super
Ja przy blance chciałam żeby szybko rosła, szybko sloiczki szybko spacerówka. Aż tu nagle czas uciekł między palcami nie nacieszylam się.. Teraz delektuje,się każdym momentem takiego malenstwa bo już nie będzie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:39   #4893
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Markus też. Ale jak się obracał z brzucha kiedyś tak teraz nie. I tez to samo co pisze masija mówiła nam kiedyś fizjoterapeutka.

Markus dużo leży bez skarpetek, właśnie dlatego, żeby mógł stopki do buzi wkładać. Jak leży na brzuszku to kładę go przy ściance łóżeczka, żeby się stopami trochę odpychał.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Nasz mały ma ok 6,4kg. Miesiąc temu miał 5,93 i 64 cm.
na szerokość wszedł by w dwójki, ale na długość trójki są trochę małe a czwórki trochę duże

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Wejdz w albumy na fb

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Kostki też chyba nie można prać. Przecierałam.

Nasza położna mówiła, że jak mały będzie dokarmiany mm, to żeby od 4 mies wprowadzić papki mleczne bez cukru. Tylko nie wiem czy to kaszki czy kleiki czy ch wi co.
Ale mam nadzieję, że do pół roku będę tylko kp. Ewentualnie jak wyjdę i nie będzie co odciągnąć to mm. Ostatnio steresowalam sie i po dwóch dnuach wieczorem miałam tak mało mleka, że po kp maly zjadł 80ml mieszanki. Na drugi dzień było lepiej, dałam mu flache a on tylko 20. i już było ok.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Jej te rurki... tyle wspomnień
Marei a idziecie do jakiegos lekarza z tymi zmianami w mowie po szczepieniu?
Stary 2015-10-14, 20:48   #4894
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Synowi dawałam po warzywach i owocach, czyli raczej późno. Łyżeczka. To posiłek stały. Nigdy nie dosypywalam do butli dla zagęszczenia mleka, raz chciałam dać kasze z butli ale ryk był taki ze dałam sobie spokój.
Ja bym się dowiedziała co piła u babci, to może być istotne..
Dzisiaj po akcji u fizjoteraupeutki mały padł i ja także. Pewnie znowu gorączka, od niedzieli tak mnie męczy przeziębienie. Swoją drogą przez to nie byliśmy w pon na basenie i mam wyrzuty sumienia bo mały to lubi.
Śniło mi się, że przyjechała mama tz i jak wyszliśmy na chwilę dała małemu zmiksowaną marchewkę. Wściekłam się, bo mamy na to 1,5 miesiąca no i chciałam blw a nie papki. I jak się obudziłam miałam schize czy mały ma wszystko ok z brzuszkiem... paranoja.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
W pon mamy kontrolę to zapytam

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
W poniedziałek mamy kontrolę w związku z asymetria, to zapytan od razu
Stary 2015-10-14, 20:51   #4895
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja przy blance chciałam żeby szybko rosła, szybko sloiczki szybko spacerówka. Aż tu nagle czas uciekł między palcami nie nacieszylam się.. Teraz delektuje,się każdym momentem takiego malenstwa bo już nie będzie

A nie, do słoiczków i spacerówki nie spieszy mi sie. Ja juz to przerabiałam z moja siostrzenica. Bardziej do tego żeby była taka bardziej interakcja miedzy nami jak teraz zaczyna byc, ze np sie cieszy jak cos powiem. Albo żeby ja włożyć w nosidełko i iść nad morze po klifach pochodzić bo z wózkiem to wiadomo.
Pewnie masz racje, zatęskni mi sie nieraz za czasami jak była malutka.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:53   #4896
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
A nie, do słoiczków i spacerówki nie spieszy mi sie. Ja juz to przerabiałam z moja siostrzenica. Bardziej do tego żeby była taka bardziej interakcja miedzy nami jak teraz zaczyna byc, ze np sie cieszy jak cos powiem. Albo żeby ja włożyć w nosidełko i iść nad morze po klifach pochodzić bo z wózkiem to wiadomo.
Pewnie masz racje, zatęskni mi sie nieraz za czasami jak była malutka.
Z tym też jest fajnie
Też nie mogę się doczekac aż z Blanka będą się bawić.. ale narazie chce dzidziusia

Lena
Stary 2015-10-14, 21:14   #4897
Millygirl
Zadomowienie

Teściowa zawsze twierdziła, że dawała tylko mm i wodę.
Ale teściowa też ma zakaz noszenia dziecka żeby sobie ponosić i usypiania jej na rękach co uparcie uskuteczniała a i tak teść kiedyś ją podkablował, że to robi. A mała ładnie umie zasypiać sama, na rękach nie nauczona - śpi z nami, jest noszona w chuście, potrzeba bliskości zaspokojona w inny sposób ..więc nie wiem czy nie dala tej glukozy.

A co do kaszek - bardziej chodziło mi o proste kleiki ryżowe czy kukurydziane Planuję czekać do 6 miesiąca z wprowadzaniem czegokolwiek do diety (nie spieszy mi się do śmierdzących kup ), ale wszędzie jest o warzywach kiedy i jakie a o kaszkach niet. A w BLW tylko o kulkach z kaszki coś było.

Moja koleżanka też coś mówiła o tej pielęgniarce środowiskowej, dziś u niej była. Jej syn jeszcze nie skończyl 4 miesięcy.
Mam nadzieję że do mnie nie dotrze, mieszkam już prawie na kartonach, do tego biegające zwierzaki i dziecko na środku pokoju na macie ja to dopiero jestem patola
Do mnie tylko dotarł pan ze wspolnoty mieszkaniowej uprzejmie powiedzieć, że mam zacząć płacić więcej czynszu skoro mam dziecko. M.in. za sprzątanie klatki schodowej
Stary 2015-10-14, 21:36   #4898
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]My wracamy z zakupow. Lauri spi od 18 i chyba juz mysli, ze jest noc
To tak jak moja wczoraj:P dziś kiepski dzień, mała nie chciała za bardzo spać, marudna, gluty w nosie i zaczęła skrzypieć... Jutro chyba z nią do lekarza pójdę, niby gorączki nie ma ale ewidentnie coś jej doskwierało dziś, katar lub gardelko. Musiałam iść dziś z nią na spacer w deszcz bo e domu mi spać nie chciała :< a wieczorem też uspanie to było nie lada wyzwanie... Spi obecnie u mnie na kolanach, boje się ja ruszyć :P
Aa i tz też przeziebiony coś, na L4 w domu siedzi do końca tyg :p

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Mam nadzieję że ta pielegniara nie wbije się bez zapowiedzi.. Mam dziś taki bałagan że aż w☠☠☠☠iona jestem, no ale nie miałam jak ogarnąć...
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:50   #4899
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A ja nie mogę się właśnie doczekać takiego momentu kiedy już zacznie rozumieć co się mówi i bawić się...choć teraz i tak już jest znaczna różnica.
A zatesknie za tym jak była bobasem jak pyskowac zacznie
Ejj co Wy z tymi kupami. Ja sobie nie przypominam żeby jakoś hardcorowo było...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:28   #4900
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Przesadziłam ja do spacerówki . Doszł-ma 10 M dalej niż w gondoli. Zabije sie

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No i byłam u kardiologa. Ma zwężona zastawkę . Tez sie zabije .

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:41   #4901
mehja
Zakorzenienie

Groszko i co teraz? Jakieś leki czy co

Kaja ja też się muszę nacieszyc malutkim niemowlaczkiem bo więcej już nie będę mieć. A wy chyba trójkę chcieliscie?

Ja od jutra codziennie sprxatam chałupę bo na pewno mnie żadna pielęgniarka nie uprzeczy że przyjdzie

Jutro pewnie nowy wątek powstanie!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:55   #4902
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Groszko i co teraz? Jakieś leki czy co

Kaja ja też się muszę nacieszyc malutkim niemowlaczkiem bo więcej już nie będę mieć. A wy chyba trójkę chcieliscie?

Ja od jutra codziennie sprxatam chałupę bo na pewno mnie żadna pielęgniarka nie uprzeczy że przyjdzie

Jutro pewnie nowy wątek powstanie!
Chcieć chcielibysmy.. Ale to uzależnione jest czy za te 5-10 lat będziemy mogli zmienić mieszkanie na większe, czy będzie nas stać no i czy będzie nam się jeszcze chciało ;D może byłby ten Franio

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Dziś leżałam se w wannie i wymacalam że się jakoś chujowo tam zroslam?! Jakby jedna nitka mi puściła?! I to mnie właśnie boli..

Lena
Stary 2015-10-14, 22:55   #4903
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Przesadziłam ja do spacerówki . Doszł-ma 10 M dalej niż w gondoli. Zabije sie

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No i byłam u kardiologa. Ma zwężona zastawkę . Tez sie zabije .

I co teraz ?
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:17   #4904
kejtiCe
Zakorzenienie

U nas pierwsza pobudka.. O 5 minut później niż wczoraj

Wojtek dzisiaj w dzień spał łącznie jakieś 7 godzin!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:36   #4905
Marei
Zakorzenienie

Laski napisałam wam w klubie to co obiecałam. Dokładnie, wszystko. Jak na spowiedzi chociaż może być nieskładnie, bo śpiąca jestem. Dobranoc!
Stary 2015-10-15, 01:05   #4906
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Teściowa zawsze twierdziła, że dawała tylko mm i wodę.
Ale teściowa też ma zakaz noszenia dziecka żeby sobie ponosić i usypiania jej na rękach co uparcie uskuteczniała a i tak teść kiedyś ją podkablował, że to robi. A mała ładnie umie zasypiać sama, na rękach nie nauczona - śpi z nami, jest noszona w chuście, potrzeba bliskości zaspokojona w inny sposób ..więc nie wiem czy nie dala tej glukozy.

A co do kaszek - bardziej chodziło mi o proste kleiki ryżowe czy kukurydziane Planuję czekać do 6 miesiąca z wprowadzaniem czegokolwiek do diety (nie spieszy mi się do śmierdzących kup ), ale wszędzie jest o warzywach kiedy i jakie a o kaszkach niet. A w BLW tylko o kulkach z kaszki coś było.

Moja koleżanka też coś mówiła o tej pielęgniarce środowiskowej, dziś u niej była. Jej syn jeszcze nie skończyl 4 miesięcy.
Mam nadzieję że do mnie nie dotrze, mieszkam już prawie na kartonach, do tego biegające zwierzaki i dziecko na środku pokoju na macie ja to dopiero jestem patola
Do mnie tylko dotarł pan ze wspolnoty mieszkaniowej uprzejmie powiedzieć, że mam zacząć płacić więcej czynszu skoro mam dziecko. M.in. za sprzątanie klatki schodowej
Nie ma różnicy między kaszka a kleikiem. No jaka w kleiku ryzowym i kaszce ryżowej? Tu i tu tylko ryż. Jak dla mnie najpierw warzywa i owoce, proste zupku, potem kaszki i to nie ryżowa (zwłaszcza jeśli jakieś tendencje do zaparć są) czy kukurydziana tylko jaglana bo bardziej wartościowa.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 04:59   #4907
201710041131
Konto usunięte

Hej

Konrad strasznie przeraźliwie mi płakał przed, w trakcie i po kąpieli, ale potem padł od razu i usnął jak kiedys i spał do 4:40

Groszko nie kumam co z ta spacerówka

A serduszko to poważna sprawa?

Kaja do 3 razy sztuka Tym razem zaufasz kalendarzowi chińskiemu przy robocie to bedzie

Ja cały czas zastanawiam sie nad mata piankowa, czy mi kot nie zniszczy, bo karimatę zniszczył...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:47   #4908
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej

U nas w nocy standardowo kręcenie się i budzenie co godzinę. Ale jak go nakarmilam po 3, tak wstał dopiero o 6.30, tak że miła odmiana po tygodniach budzenia się o 5.

Groszko, trzymam kciuki za serduszko. Napisz nam czy to jest poważne.

Ja wczoraj kolejny raz dzwoniłam do przychodni, okazało się, że babka ZAPOMNIAŁA zapisać nas na szczepienie... Więc znowu czekamy na telefon. ;/
22.06.2015
Stary 2015-10-15, 07:48   #4909
mehja
Zakorzenienie

Hej

Nocka byłaby super gdybym nie musiała wstawać z 10razy smoka podawać bo uciekał z buzi

TŻ pojechał do Lidla kupić mi pościel ale watpie czy dostanie bo już późno jest. A potem do biedronki po kubek w sweterku. Będzie idealny na zimę do gorącej herbatki, kanapy i kocyka
Stary 2015-10-15, 08:07   #4910
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej

Konrad strasznie przeraźliwie mi płakał przed, w trakcie i po kąpieli, ale potem padł od razu i usnął jak kiedys i spał do 4:40

Kaja do 3 razy sztuka Tym razem zaufasz kalendarzowi chińskiemu przy robocie to bedzie

Ja cały czas zastanawiam sie nad mata piankowa, czy mi kot nie zniszczy, bo karimatę zniszczył...

U mnie z wszystkich kalendarzy i innych wrozb wychodzil chlopak

Czy ktoras planuje kupic kojec?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:09   #4911
Princesika
Zakorzenienie

Sto lat Kaja, spełnienia marzen i kolorowej tęczy
Stary 2015-10-15, 08:12   #4912
mehja
Zakorzenienie

Mi się chiński za oboma razami nie sprawdził.

Szuu musiałabys go pilnować albo skladac mate po pazurami pewnie podrze

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Kaja sto lat i spełnienia marzeń!

Pana seksownego dla Kai prosimy
Stary 2015-10-15, 08:13   #4913
Princesika
Zakorzenienie

Trzeba poczekać na Indu
Stary 2015-10-15, 08:20   #4914
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
U mnie z wszystkich kalendarzy i innych wrozb wychodzil chlopak

Czy ktoras planuje kupic kojec?
Ja mam, ale dostaliśmy. Gdybym miała kupować to nie wiem...

Mi chyba się sprawdził chiński. Zresztą od początku chcieliśmy chłopca

Kaja, sto lat arty:
22.06.2015
Stary 2015-10-15, 08:24   #4915
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Hej

Taa teraz pokazywał chłopca a nieraz dziewczynke o.O
Przy Blance też pokazywało chłopca

Cytat:
Sto lat Kaja, spełnienia marzen i kolorowej tęczy

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Mi się chiński za oboma razami nie sprawdził.

Szuu musiałabys go pilnować albo skladac mate po pazurami pewnie podrze

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Kaja sto lat i spełnienia marzeń!

Pana seksownego dla Kai prosimy

Gdzie je pan

Lena
Stary 2015-10-15, 08:26   #4916
Cos_
Zakorzenienie

Sprawdzalam w obu kalendarzach i w jednym chlopak w drugim dziewczynka

Kaja sto lat raz jeszcze
Stary 2015-10-15, 08:30   #4917
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Sprawdzalam w obu kalendarzach i w jednym chlopak w drugim dziewczynka

Kaja sto lat raz jeszcze

No u mnie też tak było
Gdzie jest bliźniak?!?

Lena
Stary 2015-10-15, 08:42   #4918
industria
Zakorzenienie

Kaja! special for you! najlepszego

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej

U nas w nocy standardowo kręcenie się i budzenie co godzinę. Ale jak go nakarmilam po 3, tak wstał dopiero o 6.30, tak że miła odmiana po tygodniach budzenia się o 5.

czyli nie jest źle

u nas też mała poprawa- mleko o 3.30 i przed 8 więc super.....poza wzdęciami o 1.30, płakała aż, ale dałąm bobotic, wypierdziała sie zasneła....tak już 3 noc z kolei. nie wiem skąd te wzdęcia, przecież nic innego poza mlekiem nie je. czasem dostaje jakiś sok do spróbowania, ale od kilku dni niczego poza mlekiem....

groszko, co bedzie z serduszkiem?

ejj, mi tam sie horoskop chiński sprawdził, córa była od początku

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-10-15 o 08:43
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:44   #4919
Irmusia81
Zakorzenienie

Kaja- wszystkiego najlepszego!🎇

Groszko- mam nadzieję że z serduszkiem Gai to nic poważnego...

Szuu- a może Konrad płakał podczas kąpieli bo był zmęczony. Franek też tak czasem płacze a potem zasypia w minutę.

Choroba mnie znowu bierze...
Wybieramy się dziś do szczepienia. U nas nie trzeba się wcześniej umawiać.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:44   #4920
barbaritka84
Rozeznanie

sto lat Kaja
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości