Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 19:31   #1111
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Moja mała cycolinda przybrała w 13 dni 0,5 kg! Dają radę te moje piersi ))))
U lekarza wszystko ok, darła się tak, że lekarka nie mogła się wsłuchać w serduszko.

OLIATH przywieźli ci tą kuchenkę?

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz zakupy w Tesco online. Jutro mają przywieźć. A wy korzystacie????
Brawa dla mleczarni
PRZYWIEŹLI, cudna jest Bosch ale ciacha nie zdążyłam, Kubuś mnie zagarnął, kuchnia rozpirzona, bo meble trzeba było przestawić etc. -- jutro piekę
Ja odkąd Leclerc stworzył możliwiść zakupów online, tylko tak w spożywkę i chemię się zaopatruję korzystałam też sporadycznie z tej opcji w Piotrze i Pawle, Almie i Tesco dla mnie rewelacja
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiecie jak wyglada sytuacja jakbym chciala wyjsc na drugi dzien po porodzie do domu z dzieckiem? Oliath Ty chyba sie orientowalas ?
Ano możesz, tylko na badanie słuchu i te inne metaboliczne (pobranie krwi z piętki) będziesz się musiała bujnąć sama, bo Ci nie zrobią do 2 doby, nie zdążą. A to ważne dość
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:39   #1112
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Brawa dla mleczarni
PRZYWIEŹLI, cudna jest Bosch ale ciacha nie zdążyłam, Kubuś mnie zagarnął, kuchnia rozpirzona, bo meble trzeba było przestawić etc. -- jutro piekę
Ja odkąd Leclerc stworzył możliwiść zakupów online, tylko tak w spożywkę i chemię się zaopatruję korzystałam też sporadycznie z tej opcji w Piotrze i Pawle, Almie i Tesco dla mnie rewelacja

Ano możesz, tylko na badanie słuchu i te inne metaboliczne (pobranie krwi z piętki) będziesz się musiała bujnąć sama, bo Ci nie zrobią do 2 doby, nie zdążą. A to ważne dość
A to chyba nie az taki problem? To w szpitalu mi normalnie zrobia ? Wiem, ze znajoma rodzila w prywatnej klinice i pozniej musiala zalatwic te badanie sluchu

My tez musimy wymienic kuchenke ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:41   #1113
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Oby było ok..jeszcze tylko ponad dwa tyg się postresuję
Już ostatnia prosta, wytrzymamy

Cytat:
Zdecydowalismy, ze Tz wezmie wolne na piatek. Jak nie urodze to sie ostro wku.wie wszystko nie idzie tak jak powinno...
Strasznie biedna z tymi nerwami jesteś, sama tylko sobie szkodzisz, no ale weź i bądź człowieku spokojny, ech...

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
ja od wczoraj w szpitalu, dzisiaj 7 h na oksy z ktg, jutro balonik i zobaczymy, skurcze mialam piekne ... i co z tego na razie cisza, tylko sluz rozowy. Trzymajcie kciuki
Będziemy trzymać mocno!

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Ja nie karmie piersią, bo mam problemy i Kacper nie chce. Więc wyobraz sobie ile ja się naslucham że jak to nie karmie piersią...
Spoko, ja już też się dowiedziałam że jestem wyrodną matką. Trudno
Stary 2015-10-14, 19:45   #1114
vikicullen
Zadomowienie

Amelie ja slyszalam, że matka może wyjść na żądanie ale dziecka tak nie wypuszcza, chodz to może zależy od szpitala. Ale ryzykowne by było wyjść z dzieckiem, przez te dni neonantolog bada dziecko, a nie daj Boże coś nie tak by było, albo zoltaczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:55   #1115
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mała cycolinda przybrała w 13 dni 0,5 kg! Dają radę te moje piersi ))))
U lekarza wszystko ok, darła się tak, że lekarka nie mogła się wsłuchać w serduszko.

OLIATH przywieźli ci tą kuchenkę?

Teściowie zabrali młodego na kulki, więc mój biszkopt już dochodzi w piekarniku nie mam z czym go zrobić więc będzie tylko z galaretką mniaaaam, pół blachy zjem na raz!

Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz zakupy w Tesco online. Jutro mają przywieźć. A wy korzystacie????

MAGGIE moja gin w poprzedniej ciąży też dała mi l4 tylko do TP. To jest chore i niezgodne z prawem. Wtedy się nie kłóciłam.

Super że humor ci dopisuje Ty w ogóle jesteś taka pozytywna kobieta )

Może się ruszy! Trzymam kciuki! A jak nic nie będzie to pojutrze drugie oxy??

Ale co Ci się ma zapełnić w tych nakładkach bo nie rozumiem? A tą butlę mały złapał co Twój mąż kupił???

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Nam pomógł )))

MAGGIE nie kładź się wcześniej do szpitala, co najwyżej 7 dni po TP.
Ale urodziłaś przed TP jeśli dobrze pamiętam, prawda ?

Nie mam zamiaru się kłaść i iść do gina wcześniej niż te 7 dni po. Bo to leżenie tylko człowieka wykańcza. Juz i tak mnie nerwy dzisiaj wzięły bo mały tak kopie ze to strasznie boli ; (( jestem wściekła dzisiaj na cały świat. Mam ochotę aż coś roz....ć tak mam tego bólu dość

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Mowisz o znieczuleniu w kregoslup?? To te same co do SN ? To po ZZO przy naturalnym porodzie tez trzeba tyle lezec?

No ja to juz bym chciala rodzic a z drugiej strony piekielnie sie boje. Tez bym nie dala sie polozyc wczesniej niz tydzien po TP....
Dobrze ze zorientowana jestem w temacie bo tak pewnie zrobiła bym tak jak gin mi powiedział.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Ehh, no tylko to mnie jeszcze trzyma przy resztkach rozsądku
Takze tego, mam nadzieje ze trzymamy sie razem i nie urodzisz przede mna

Każda przechodzi oczekiwanie na swój sposób, mimo ze moj termin dopiero w niedziele to mnie akurat z róznych wzgledow to oczekiwanie juz dosc mocno męczy. Nie chcę Wam tu marudzić więc trochę się wyciszyłam na wątku próbując skupić się na innych rzeczach niż to że co chwila któraś rodzi, może uda mi się dzieki temu bardziej wyluzowac i zalapac pozytywniejszej energii a wtedy poród pojawi się nagle z nienacka Wgl matka mi powiedziala ze urodze nad ranem bo snila jej sie cieląca się w nocy krowa
niezły sen

Najlepiej jak zaczniemy rodzić w tym samym dniu super by było ))
Stary 2015-10-14, 19:57   #1116
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Już ostatnia prosta, wytrzymamy

Strasznie biedna z tymi nerwami jesteś, sama tylko sobie szkodzisz, no ale weź i bądź człowieku spokojny, ech...

Będziemy trzymać mocno!

A czemu niby jesteś wyrodna matką?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:12   #1117
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Amelie ja slyszalam, że matka może wyjść na żądanie ale dziecka tak nie wypuszcza, chodz to może zależy od szpitala. Ale ryzykowne by było wyjść z dzieckiem, przez te dni neonantolog bada dziecko, a nie daj Boże coś nie tak by było, albo zoltaczka.
Apropos zoltaczki. Tu wtpuszczaja po 6h od naturalnego porodu i 12h po cesarce. Pytalam polozna kiedys, co jesli dziecko ma zoltaczke bo w ona ujawnia sie jakos w dobe po czy cos. A babka na to ze w Anglii nie lecza zoltaczki ze przechodzi w 2 tyg i nie trzeba naswietlan tak jak w Pl no chyba ze dziecku nie bedzie przechodzic. Troche sie zdziwilam no ale musze sie z ta mysla oswoic szybko ze tu inaczej tak samo jak nie podaja witaminy K, witaminy D i nie czyszcza drog oddechowych dziecka po porodzie lol.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:14   #1118
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Nel zalapala cycka, zapomnialam jakie to wspaniale uczucie karmic mmm rozplywam sie jak na nia patrze
Zrobila wielka kupe i tatus taz dwa przebral , juz jestem sama bo nam smutno ze Ingunia w domku bez nas, naszczescie w piatek wychodzimy
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:19   #1119
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
dobrze że wział ten urlop nie bedziesz sama tam sie tarabanić z tymi torbami
No dokladnie...

Cytat:
Ehh, no tylko to mnie jeszcze trzyma przy resztkach rozsądku
Takze tego, mam nadzieje ze trzymamy sie razem i nie urodzisz przede mna

Każda przechodzi oczekiwanie na swój sposób, mimo ze moj termin dopiero w niedziele to mnie akurat z róznych wzgledow to oczekiwanie juz dosc mocno męczy. Nie chcę Wam tu marudzić więc trochę się wyciszyłam na wątku próbując skupić się na innych rzeczach niż to że co chwila któraś rodzi, może uda mi się dzieki temu bardziej wyluzowac i zalapac pozytywniejszej energii a wtedy poród pojawi się nagle z nienacka Wgl matka mi powiedziala ze urodze nad ranem bo snila jej sie cieląca się w nocy krowa
Pasztetnik jeszcze ja jestem! ej pisz tutaj , bo zaraz nie bede miala z kim dzielic swoich boleści...

Cytat:

Spokojnym byc sie nie da, ale jakos przetrwam ..
Nie martw sie, tez bede wyrodna
Stary 2015-10-14, 20:19   #1120
malinowa4
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
niestety brakuje mi doby żeby tu z wami pisać, czasami nie mam nawet kiedy zjeść. mama jest i pomaga bardzo no ale małemu cycka nie da.. dziś w sumie się wyrwałam z mieszkania , najpierw z mężem i teściową zarejestrować i ubezpieczyć małego, później przepisać to mieszkanie W KOŃCU no i od listopada będzie na nas niestety nie obyło się bez dodatkowych kosztów (kaucja) no i dopóki nie załatwimy dopłaty z miasta do mieszkania musimy sami zapłacić cały czynsz. jutro jadę załatwić sobie zasiłek rodzinny , mam nadzieję że w miarę w czasie mi go przyznają no i oddać kopie aktu żeby dostać drugą ratę pieniędzy na małego od państwa później jeszcze skoczyłam na chwilę do miasta i kupiłam małemu śpiworek do spania i śliczne jeansowe spodenki, takie większe - 62-68 a teściowa kołderkę pasującą do tego śpiworka no i ja jeszcze sobie drugi stanik z H&M (maggie ten sam co i Ty masz) . biały mi się super sprawdza więc sobie czarny dokupiłam. mały został z moją mamą, miał dużo odciągniętego mleczka i spał przy niej jak zabity ! no normalnie nie moje dziecko... ale tak jest jak zje z butelki zamiast cyca..

trochę brakuje mi męża bo mam go w sumie tylko w weekendy.. wstaje koło 9 , wychodzi do pracy 12:30 i wraca ok północy jak ja już śpię i wiem że on też strasznie za synkiem tęskni ..
boję się tego jak sobie będę radzić przez cały dzień jak mama pojedzie a go nie będzie.. na szczęście mały zaczyna się uczyć cyklu dnia i coraz więcej mogę zrobić

a ja czuję się już super po cc wszyscy w szoku że tak szybko zaczęłam funkcjonować. oczywiście dbam o to żeby się nie przemęczać

nie dam rady was nadrobić więc odrazu gratuluje nowym mamusią i oczywiście trzymam kciuki za kolejne już tak niewiele zostało
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:23   #1121
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
niestety brakuje mi doby żeby tu z wami pisać, czasami nie mam nawet kiedy zjeść. mama jest i pomaga bardzo no ale małemu cycka nie da.. dziś w sumie się wyrwałam z mieszkania , najpierw z mężem i teściową zarejestrować i ubezpieczyć małego, później przepisać to mieszkanie W KOŃCU liz: no i od listopada będzie na nas niestety nie obyło się bez dodatkowych kosztów (kaucja) no i dopóki nie załatwimy dopłaty z miasta do mieszkania musimy sami zapłacić cały czynsz. jutro jadę załatwić sobie zasiłek rodzinny , mam nadzieję że w miarę w czasie mi go przyznają no i oddać kopie aktu żeby dostać drugą ratę pieniędzy na małego od państwa później jeszcze skoczyłam na chwilę do miasta i kupiłam małemu śpiworek do spania i śliczne jeansowe spodenki, takie większe - 62-68 a teściowa kołderkę pasującą do tego śpiworka no i ja jeszcze sobie drugi stanik z H&M (maggie ten sam co i Ty masz) . biały mi się super sprawdza więc sobie czarny dokupiłam. mały został z moją mamą, miał dużo odciągniętego mleczka i spał przy niej jak zabity ! no normalnie nie moje dziecko... ale tak jest jak zje z butelki zamiast cyca..

trochę brakuje mi męża bo mam go w sumie tylko w weekendy.. wstaje koło 9 , wychodzi do pracy 12:30 i wraca ok północy jak ja już śpię i wiem że on też strasznie za synkiem tęskni ..
boję się tego jak sobie będę radzić przez cały dzień jak mama pojedzie a go nie będzie.. na szczęście mały zaczyna się uczyć cyklu dnia i coraz więcej mogę zrobić

a ja czuję się już super po cc wszyscy w szoku że tak szybko zaczęłam funkcjonować. oczywiście dbam o to żeby się nie przemęczać

nie dam rady was nadrobić więc odrazu gratuluje nowym mamusią i oczywiście trzymam kciuki za kolejne już tak niewiele zostało
Fajnie ze synek dobrze się chowa i masz teraz pomoc która jest ważna w.tych pierwszych tygodniach.

Spokojnie na pewno dasz rade sama jak będziesz. Mnie też to czeka w połowie listopada na bite 3 tygodnie, dlatego bardzo mi zależy żeby mały juz wychodził. No ale jakoś mu się nie spieszy pomimo że ma coraz mniej miejsca w brzuszku

Mam nadzieje ze tez dokupie te staniki jak uda mi się kp
Stary 2015-10-14, 20:36   #1122
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Fajnie ze synek dobrze się chowa i masz teraz pomoc która jest ważna w.tych pierwszych tygodniach.

Spokojnie na pewno dasz rade sama jak będziesz. Mnie też to czeka w połowie listopada na bite 3 tygodnie, dlatego bardzo mi zależy żeby mały juz wychodził. No ale jakoś mu się nie spieszy pomimo że ma coraz mniej miejsca w brzuszku

Mam nadzieje ze tez dokupie te staniki jak uda mi się kp
brak męża przy sobie jest okropny bo w tych pierwszych tygodniach bardzo potrzebne wsparcie i uczucie..

będę trzymać kciuki za kp u mnie się tak rozhulało że nie wyrabiam z karmieniami i muszę odciągać.. nawały takie że w nocy budzę się z przesiąkniętym stanikiem razem z wkładką wszyscy się dziwią że ja po cc i tyle mleka i tak szybko
Stary 2015-10-14, 20:39   #1123
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A czemu niby jesteś wyrodna matką?
Bo produkuję za mało mleka żeby karmić tylko swoim

No i oczywiście skrzywdziłam dziecko tym, że się urodziło w takiej rodzinie, jak to tak bez ojca dziecka funkcjonować
Stary 2015-10-14, 20:39   #1124
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa dobrze, ze wszystko zaczyna sie ukladac. A jak Maly bardziej najada sie z butli to moze sciagaj i mu dawaj?

A mnie cos znowu w gardle drapie. Od 25wrzesnia nie moge wyzdrowiec tylko caly czas jak nie katar to gardlo :// i tak na zmiane.
Stary 2015-10-14, 20:49   #1125
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No i oczywiście skrzywdziłam dziecko tym, że się urodziło w takiej rodzinie, jak to tak bez ojca dziecka funkcjonować

Cytat:
Malinowa dobrze, ze wszystko zaczyna sie ukladac. A jak Maly bardziej najada sie z butli to moze sciagaj i mu dawaj?
no nie całkiem układać bo ciężko z kasą będzie ale może mój tata nam znów pożyczki udzieli na tą kaucje ... tak jakby nie mogło przejść na nas to co teściowa wpłaciła :/ a najlepsze że jej to zwrócą dopiero w czerwcu 2016 jak nie później świetni są nie ma co ;/

no tak robię ale to butle dostaję jak już nie mam sił go trzymać przy cycku tak to staram się piersią bo on jeszcze potrzebuje się poprzytulać chociażby dla samego ciumkania potem i tak pięknie się uśmiecha... jestem w nim zakochana mimo tych wszystkich problemów.. on jest najważniejszy, mój cud maleńki <3

aaaa i odpadł nam dziś pępuszek obyło się bez pomocy położnej której w końcu nie załatwiłam :P
Stary 2015-10-14, 20:54   #1126
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale urodziłaś przed TP jeśli dobrze pamiętam, prawda ?
Teraz tak ale w pierwszej ciąży urodziłam 12 dni po TP a od TP byłam już na macierzyńskim...

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Apropos zoltaczki. Tu wtpuszczaja po 6h od naturalnego porodu i 12h po cesarce. Pytalam polozna kiedys, co jesli dziecko ma zoltaczke bo w ona ujawnia sie jakos w dobe po czy cos. A babka na to ze w Anglii nie lecza zoltaczki ze przechodzi w 2 tyg i nie trzeba naswietlan tak jak w Pl no chyba ze dziecku nie bedzie przechodzic. Troche sie zdziwilam no ale musze sie z ta mysla oswoic szybko ze tu inaczej tak samo jak nie podaja witaminy K, witaminy D i nie czyszcza drog oddechowych dziecka po porodzie lol.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
U nas też dróg oddechowych nie czyszczą jak nie ma potrzeby. Moim dzieciom nie czyszczono.
Ale tych witamin to nie ogarniam czemu nie każą podawać. To samo z innymi rzeczami...

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Nel zalapala cycka, zapomnialam jakie to wspaniale uczucie karmic mmm rozplywam sie jak na nia patrze
Zrobila wielka kupe i tatus taz dwa przebral , juz jestem sama bo nam smutno ze Ingunia w domku bez nas, naszczescie w piatek wychodzimy
Mam takie same odczucia co do KP uwielbiam karmić. Tym bardziej że teraz nie miałam z tym prawie żadnych problemów z wyjątkiem poranionych sutków

Ciekawe jak Inga zareaguje, u nas Mikołaj jest zafascynowany siostrą. Ciągle ją dotyka i całuje

MALINOWA dasz radę! Tylko się nastaw pozytywnie! Mój mąż też wychodzi po 7 a wraca o 22... A mam jeszcze w domu niespełna 2-latka...
Jak długo Twoja mama będzie?
Zazdroszczę że Brian toleruje butelkę, moja nie chce ani żadnego smoka ani butli ;( a przydałby się, żebym mogła gdzieś wyskoczyć...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:03   #1127
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
aaaa i odpadł nam dziś pępuszek
Super My wciąż czekamy.
Stary 2015-10-14, 21:04   #1128
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Wgl matka mi powiedziala ze urodze nad ranem bo snila jej sie cieląca się w nocy krowa
nieźle no to szykuj sie

Cytat:

A mnie cos znowu w gardle drapie. Od 25wrzesnia nie moge wyzdrowiec tylko caly czas jak nie katar to gardlo :// i tak na zmiane.
no bo osłabiona juz pewnie jestes:/ a do tego stres tez nie pomaga:/

Cytat:
Bo produkuję za mało mleka żeby karmić tylko swoim

masakra
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:12   #1129
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa - powolutku wszystko sie pouklada. Najwazniejsze, ze macie siebie

Cytat:

no bo osłabiona juz pewnie jestes:/ a do tego stres tez nie pomaga:/
No nie ://

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Kasia z jakiej czesci Polski jestes?
Stary 2015-10-14, 21:18   #1130
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
masakra
No niestety, ludzie komentować MUSZĄ, wiedzą że już imię nadane, to próbują zatruć życie inaczej. Jak dojdę do siebie fizycznie i psychicznie, to będę to olewać sikiem prostym, a tak to niestety czasem robi się przykro.
Dobrze że chociaż mojemu lubemu takich rzeczy nie mówią, bo na pewno by się podłamał słysząc jaki to jest nieodpowiedzialny i w ogóle niepoważny, że tak szybko po porodzie pojechał do pracy itd itp.
Stary 2015-10-14, 21:28   #1131
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

MALINOWA dasz radę! Tylko się nastaw pozytywnie! Mój mąż też wychodzi po 7 a wraca o 22... A mam jeszcze w domu niespełna 2-latka...
Jak długo Twoja mama będzie?
Zazdroszczę że Brian toleruje butelkę, moja nie chce ani żadnego smoka ani butli ;( a przydałby się, żebym mogła gdzieś wyskoczyć...

moja mama jeszcze tylko 6 dni zobaczymy jak to będzie później ..

a z tym pępuszkiem to właśnie przy kąpieli zauważyłam że pod spodem jakby na dole jeszcze jest troszkę takiej czerowono-bordowej mazi.. to normalne?
Stary 2015-10-14, 21:37   #1132
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mama jeszcze tylko 6 dni zobaczymy jak to będzie później ..

a z tym pępuszkiem to właśnie przy kąpieli zauważyłam że pod spodem jakby na dole jeszcze jest troszkę takiej czerowono-bordowej mazi.. to normalne?
Tak. Dalej osuszaj i psikaj octeniseptem. Może trochę podkrwawiać

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 21:38   #1133
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Dalej osuszaj i psikaj octeniseptem. Może trochę podkrwawiać
ok tak właśnie zrobiłam dzięki trochę się przestraszyłam..
Stary 2015-10-14, 21:54   #1134
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Kasia z jakiej czesci Polski jestes?
ze Śląska, z Zabrza konkretnie

Cytat:
No niestety, ludzie komentować MUSZĄ, wiedzą że już imię nadane, to próbują zatruć życie inaczej. Jak dojdę do siebie fizycznie i psychicznie, to będę to olewać sikiem prostym, a tak to niestety czasem robi się przykro.
Dobrze że chociaż mojemu lubemu takich rzeczy nie mówią, bo na pewno by się podłamał słysząc jaki to jest nieodpowiedzialny i w ogóle niepoważny, że tak szybko po porodzie pojechał do pracy itd itp.
jak ja niecierpie takiego wtrącania się do życia innych wrrr, jak juz musisz coś pokomentować to zrób to w 4 ścianach i daj zyć spokojnie innym :/

samopoczucie zdecydowanie lepsze niż rano, włoski umyte, henna zrobiona, teraz był peeling, pachnące kremy tylko ten brzuch z przodu ciaży ale przeleżałam cały dzień praktycznie, z wyjątkiem pojechania rano do przedszkola, odebrania młodego (też autem) no i do lidla weszliśmy na małe zakupy - ale tam to juz szłam zgięta w pół bo mnie znów brzuch rozbolał:/ ale teraz juz jest spoko. Obym sie jutro nie czuła tak beznadziejnie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:40   #1135
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
brak męża przy sobie jest okropny bo w tych pierwszych tygodniach bardzo potrzebne wsparcie i uczucie..

będę trzymać kciuki za kp u mnie się tak rozhulało że nie wyrabiam z karmieniami i muszę odciągać.. nawały takie że w nocy budzę się z przesiąkniętym stanikiem razem z wkładką wszyscy się dziwią że ja po cc i tyle mleka i tak szybko
No bo często po cc w ogóle jest cud jak kobieta kp

A przypomnij dlaczego Twój mąż nie ma wolnego w pracy?
Stary 2015-10-14, 22:52   #1136
Amelie04
Zakorzenienie

Ale tu cisza... Wezcie dziewczyny nie zartujcie, ze nie ma juz z kim pisac
Stary 2015-10-14, 22:59   #1137
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze jestem w ogóle została Nas chyba ósemka )
Ja ostatnio chodzę wcześniej spać.
Takze Dobranoc
Stary 2015-10-14, 23:15   #1138
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem i ja nawet :P
Jestem tak nie wyspana ze masakra i zasnac nie moge :/

Jejku jestem tak zakochana w Nel ze tyllo leze i na nia patrze
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:21   #1139
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No bo często po cc w ogóle jest cud jak kobieta kp

A przypomnij dlaczego Twój mąż nie ma wolnego w pracy?
tu w DE jest trochę inaczej z tym wolnym.. nawet nie wszyscy pracodawcy dają 2 dni urlopu okolicznościowego z racji urodzenia dziecka.. ale za to na początku listopada ma wolne a potem dłuuugo na święta, prawie 2 tyg
Stary 2015-10-14, 23:56   #1140
Oliath
Zakorzenienie

Nie mam już sił
Nie da się odłożyć, tylko przy piersi śpi
Jestem jednym wielkim zmęczonym SMOCZKIEM
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości