|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
SYLWOHA ja piernicze ;( masakra co u nas się dzieje ;/ najłatwiej na kogoś zrzucić robotę, bo przecież jej długo zajmie badanie ;/
Dlatego mój Tz chodząc w tym roku trochę po szpitalach i widząc co się dzieje, jakie są akcje nie chce, żeby tu rodziła. LIMONKA Ty tez? ;( może to dlatego, że się zdenerwowalas? Węż nospe i się połóż. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha ehh ten pożal się Boże NFZ:/ jak kasę ściągać z wypłaty to są pierwsi a jak coś chcemy to już masakra:/
Czubasek to oszczedzaj się bo faktycznie żartów nie ma! ! Edytowane przez limonka_86 Czas edycji: 2015-10-14 o 20:37 |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska tak, biorę B12
I faktycznie od tego czasu co ją biorę mam taki mocz. I tak jak piszesz, mega żółty że aż na papierze kolor zostaje Idę się kąpać i do łóżka, bo mnie dzis to spojenie tak nawala...Eeeh, a wizyta dopiero 30. Dobrze, że mam tę swoją położną chociaż. Co ja bez niej zrobię jak małemu pępek odpadnie |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek ale przynajmniej mialas fachowa porade
Kurde, a ja do mojego sie spoznilam bo przyjmuje do 18. No nic, jutro pojade. Co za Tydzien no ja nie moge Ale tez nie moge jaka Zolza z tej lekarki. Jak to sie poznaje lekrza po podejsciu na nfz. A nie tylko mile usmoeszki i heheszki prywatnie ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Czubasek a jaka mialas oststni dlugosc szyjki? |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidziuś czy lovela?
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
CZUBASEK kurczę oby Ci się poprawiło po tabletkach no i szyjka niech się uspokoi!
Trzymajcie się dziewczny! Ja zaczęłam się na prawdę martwic swoimi wyjaśnieniami, we wtorek mam wizyte, zobaczymy co lekarz powie. Przed chwilą też mi stwardnial tak, ze brzuch zrobi się koslawy i gula z prawej strony wyszła twarda jak kamień, jak Tz to zobaczył, to aż się wystraszył, a mi się codziennie kilkanaście razy dziennie tak robi ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a juz zdecydowalas ze B nie u nas?
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dorosea ja mam proszek z loveli a płyn do płukania z dzidziusia ale zapach tego płynu dzidziuś mi zupełnie ie leży:/ może to mój ciążowy nos;-) Edytowane przez limonka_86 Czas edycji: 2015-10-14 o 20:44 |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny oszczędzajcie sie
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja pralam.w dzidziusiu
![]() Cytat:
Nie wiem z jaka zaczynalam ale przed 20 tyg mialam 33 mm i gin juz krecil nosem i poszla w ruch luteina plus magnez. Ostatnio bylo ponizej 3 cm a dzis 27 mm wiec leci w dol. |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
OGOLNIE no to masz już sprawce? To na pewno od witaminy, z resztą możesz sprawdzić ulotkę, pewnie jest taka informacja
![]() SYLWOHA dokładnie, jak dostają kase to wszyscy tacy mili i kochani, do rany przyloz, a jak coś trzeba to dopiero widać prawdziwe oblicze... FIONKA płyn czy proszek? To chyba bez roznicy to i to podobne.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- SYLWOHA mój Tz nie chce, żebym tu rodziła, a i mi ten szpital niekoniecznie się podoba, ale jak trzeba będzie to będzie i tutaj. Decyzja jeszcze nie jest podjęta, ale myślę, że po wizycie bede już coś więcej wiedziała. LIMONKA a twardy masz po calosci? I trzyma Ci tak cały czas? Bo mi tak jakby kawałek stwardnieje i taka kula wychodzi aż cały brzuch się krzywo i to trwa tak z 15-20 sekund i przechodzi. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 3 przygotowane do szpitala.
Lovela. Dziewczyny oszczedzajcie sie!!! Niech jeszcze malenstwa posiedza sobie w brzuszkach.
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska mi tak po całości stwardnial ale polezalam i puszcza mi już na szczescie ufff
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja chciałam zapytać o ten ból spojenia,bo mnie boli typowo w bożenie,tak kluje raczej...w środku na całej długości rowka. To jest to? Kluje jak chodzę i w niektórych pozycjach jak leże.
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Co tu się dzisiaj dzieje... Trzymam kciuki za wszystkie wasze nerki, szyjki i spojenia! Nie czas jeszcze na rozpakowywanie i szpitale... My dzisiaj wizytowaliśmy. Wszystko ok, szyjka długa, wody płodowe w porządku i przepływy też. Bóle normalne i brzucha i pleców... ![]() Gniewko waży już 2250g i wg wykresu z poprzednich pomiarów w dacie porodu 1 grudnia ma ważyć 3 kg Nadal jest do przodu z wszystkim, tym razem tp na 24.11, główka wymiarami w 36 tygodniu... A i pytaliśmy o włosy to gin sprawdził i ma i to dużo i dość długie Buzię chwilę widzieliśmy, bo już jest za duży to sobie tak otwierał buźkę i zamykał- pił Dzisiaj przyszedł kocyk, jutro Gemini i butelki. 90% wyprawki jest Zara będę was czytać
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też tak boli, jakby w środku, ale jakoś tego nie kojarzyłam ze spojeniem, myślałam że to norma i tyle. Dziewczyny nogi w górę i trzymamy się w dwupakach no dopiero październik jest. Ja wiem że wyprawki już u niektórych gotowe, ale jeszcze troszkę ACAPELLA ale Gniewko rośnie😊 super że buźkę widzieliście
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-14 o 21:18 |
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tz sie dzisiaj smial ze skoro wszystko gotowe to maly moze juz wychodzic. No oby nie wykrakal.
Jejku dzieciaczki nam juz ponad 2 kg waza ![]() Po nastepnych wizytach beda trojeczki z przodu pewnie
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem czy proszek kupic czy plyn czy lovele czy dzidziusia. Chciałabym mocno odświeżyć bodziaki bo jednak 1,5 roku czekamy po siostrzencu.
Acapella gratki. 3 kg przy porodzie to w sumie malo, no i główka duża będzie wyzwanie ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Sie zestresowalam. w weekend kupuje wszystko co mi do szpitala potrzebne i pakuje torbe ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Kupowalyscie moze pieluchy tetrowe lub flanelowe w textil market?
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
LIMONKA dobrze, ze już Ci lepiej
![]() ACAPELLA Gniewko to duży chłopak już a w którym tyg dzisiaj jestes? O super pomysł, też zapytam teraz o włosy ![]() RUDASKA święte słowa, nogi do góry i zaciskamy ;P FIONKA to może te bodziaki 2 razy wypierz, najpierw w Waszym proszku a potem w dzieciowym? Kurczę ją dalej torby nie mam, ale jutro już na pewno zamawiam! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro sobie pakuje
Tylko nie wiem, chyba wezme taka mini na teraz Plus spakuje dla siebie na porod i po porodzie Plus malego Jednak oddzielnie bo walizke to wsio naraz a tako to nie bede tego ciagnela |
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba wyrodna jestem, w normalnym proszku a właściwie płynie piorę. Jak będzie problem to kupię specjalny
![]() Sylwuska od wczoraj 34 tydzień ![]() No 3 kg niedużo i mi wystarczy, tylko ta głowa faktycznie Ale jak urodzę wcześniej to może będzie ok
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidziuś
już kiedyś pisałam.. Lovellę bojkotuje, bo na opakowaniu jest była dziewczyna męża koleżanki
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie bardzo!
Jestem tu nowa, choc czytam od pierwszych stron ciagle sie jakoś nie mogłam zdobyć, aby wysciubic nos zza klawiatury... Ale dzis widocznie ten czas wreszcie nadszedł. I fajnie. Lubię Was bardzo, czytam codziennie, przeżywam z Wami. To teraz o mnie: mieszkam w Poznaniu, bardzo niedaleko dużego szpitala na Polnej, to taki najważniejszy i najlepszy polozniczy w Wielkopolsce, wiec mam blisko i tym sie nie martwię no i juz go znam dobrze. Jestem tu chyba najstarsza, bo mam 37 lat i na szczescie mój kolejny Syn urodzi sie jeszcze zanim znowu przekręci sie licznik ![]() Mam juz 19-miesięcznego boskiego Leo. Drugiego Syna straciliśmy w 13 tyg ciazy, w zeszłym roku w grudniu. Teraz termin z om mam na 4 stycznia, ale od początku z usg jest tydzien starszy. I bedzie Tymkiem ) Wiemy, ze ten grudzień bedzie bardzo dla nas emocjonalny pod każdym wzgledem, a poród moze byc przed Wigilia, przed Nowym Rokiem lub pierwsze dni 2016. To sie naczekamy jak na szpilkach w tym wyjątkowym czasie Mam cukrzyce ciążowa jak w każdej ciazy, niestety w kolejnych ona jest juz od początku... Mam swietnego lekarza, to cudowny człowiek i prawdziwy specjalista. Uważam to za baaaardzo ważne, aby miec takiego w trakcie i po ciazy. I to on znowu bedzie robił mi CC. Mam jakoś wiele odpowiedzi na rożne kwestie, o których piszecie, ale to przy okazji Dobrej nocy, szczegolnie tym, co miewaja bezsenne ( jak ja:/) Ps. Przepraszam, ze to odp do postu, ale nie wiem, jak umieścić taki niezależny text, pisze z iPhone przez net ( bez aplikacji), to moje pierwsze forum )
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że mi się pomyliło, że to Twojego TŻa eks ![]() Poza tym Dzidziuś na lepszy skład Mujer, nie wiem, co oni z tymi t-shirtami przecież trzeba by w ogóle nie mieć brzucha, żeby w nim tyłkiem nie świecić ewentualnie t-shirt po TŻu, który ma 2 metry wzrostu albo rozmiar XXXL---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Witaj Aartaa PS. Dobrze napisałaś tego posta, w sensie przez odpowiedź to właśnie to, o co Ci chodziło ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Obejrzałam sobie kawałek tego Rinke za kratami. Ale ludzie mają we łbach nasr.ane. Są oburzeni, że po pobycie w więzieniu ciężko dostać robotę, i że musieliby iść do pracy na budowę. Powinni mieć zagwarantowaną robotę po odsiadce i to nie za najniższą krajową bo im się nie opłaca
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Aartaa, jeszcze jedna mama do nas dołączyła
![]() Kalusia to dla mnie t-shirt mojego tż byłby jak znalazł, ja 158 a on 200 cm wzrostu
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nie musisz się martwić o koszulę do porodu. Mój TŻ jest ode mnie wyższy jakieś 20 cm i w jego koszulkach chodzę sobie po domu. Wcale nie są dużo za długie. Przed ciążą nieraz w nich spałam i były takie seksi, ledwo zakrywały tyłek
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwuska ale ja też nie zauważyłam postu że przyjaciółka ogólnie się odbraizla!
Karmazynova jaki wielki chłopak już Hope żeby wszystko było dobrze !!!Fionka jak tak będziemy gadac to zaczniemy w 10 tyle sprawozdań znowu się rozkrecamy mam wrażenie ![]() Evcia uspokoj się bo i ja zacznę panikowac !!!!! Sylwoha jakie debile !!! No ale tj ty 3 dni w szpitalu szpital dostaje hajs. Czubasek oby było lepiej z nerwa mi ! ![]() Acapella kochana chociaż Ty nam dziś dobre wieści przynosi sz! Witamy aarta! !! :rose: Jestem po wizycie mamy i csiostry średniej. Odniosłem je migrena nawracać a nastawiłam się na Właśnie piersi możemy jeszcze pieacic czy lepiej już nie?
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Uff, to dałam radę telefonowi i post sie dobrze wyprodukował!
Mi tez twardnieje brzuch, ogolnie twardy jak nie leżę... ( i tak luteina, aspargin, no spa) Ale takich akcji jak Wy macie to niet... Na prawdę trzeba dużo odpoczywac, leżeć, dac sie soba opiekować... Choc dla mnie brak samodzielności jest bardzo trudny, to juz miałam rożne dolegliwości do teraz, gdzie poddałem sie dla dobra Synka! Starszy zaczął chodzić na troche ( kilka h dziennie, nie codziennie) do klubiku malucha ( prywatny żłobek), po tygodniu lez bardzo tam lubi sie bawić i lubi 'ciocie', a miejsce fajne, kameralne, wiec juz sie tak nie martwię. I akceptuje troche bałaganu większego w domu ![]() No i 2 razy w tygodniu moja Mama wpada, i tz bardzo pomaga, bo Syna kocha nad zycie ![]() Mocz tez mam bardzo zolty:/ ale fakt, biorę B complex na zajady, dzieki za info, jedno zmartwienie mniej! Kegla juz nie ćwiczę, bo mi Młody chyba jakoś bardziej wtedy wywija... A tyle czasu jeszcze przede nami, dopiero 28-29 tydzien!!! Dobrze, ze szybkie i właściwe reakcje na takie sytuacje, co tu kilka ostatnio przeżywa, da sie pozytywnie zażegnac za wczas! ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- To teraz krótko dziekuje za ciepłe przyjęcie!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

I faktycznie od tego czasu co ją biorę mam taki mocz. I tak jak piszesz, mega żółty że aż na papierze kolor zostaje

A i pytaliśmy o włosy to gin sprawdził i ma i to dużo i dość długie
tylko że mi się pomyliło, że to Twojego TŻa eks 
przecież trzeba by w ogóle nie mieć brzucha, żeby w nim tyłkiem nie świecić
żeby wszystko było dobrze !!!