|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: czy nosicie obrączkę?
ja jescze nie nosze, bo nie moge hehe ale jak tylko wezmiemy slub to jej nie zdejme. bo po co. mnie sie to podoba. niedawno sie zareczylismy i jak zawsze na noc sciagalam pierscionki to ten zostaje. nie rozstaje sie z nim
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym juz była zamęzna pewnie, żebym nosiła i to z jaką dumą
.Ale znam kilka par, które po ślubie odłożyły do pudełka i wkładają tylko wtedy, gdy idą "w ludzi" np. na spotkania rodzinne itp..powód? dla mnie smieszny,bo żeby sie nie porysowały
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie noszę srebrną obrączkę, nie jesteśmy jeszcze z TŻ małżeństwem (niestety
) Noszenie jej sprawia mi dużą przyjemnosc, dlatego nie wyobrażam sobie, aby w przyszłości nie nosić złotej. Jestem w tej kwestii tradycjonalistką, dla mnie to nadal specyficzny "symbol miłości i wierności..." Rzecz jasna, nie jedyny , ale jesli chodzi o materialną symbolikę- najbardziej wymowny.
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Nosze obraczke i moj TZ tez nosi,i nikt nikogo do niczego nie zmusza, jedyne kiedy sciagam to przy porzadkach domowach ,a TZ jak jest w pracy.Obraczka to symbol milosci i wiernosci malzenskiej
I nosimy je z duma!!!Uwielbiam bizuterie
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Co z obrączką po ślubie? Nosicie czy nie? Nosiłybyście czy nie?
Hej dziewczyny (i chłopcy, jeśli są tu jacyś)
![]() Mam do Was pytanie. Jak traktujecie (bądź traktowałybyście) obrączkę po ślubie? Ja nie nosiłam jej przez długi czas, po prostu nie lubię nosic wszelkiej maści pierścionków i obrączka mi przeszkadzała. Spotykałam się z różnymi na ten temat opiniami. Częśc koleżanek stwierdziła, ze pewnie chcę kogoś wyrwac jeszcze i dlatego nie noszę . Częśc stwierdziła, ze to nieistotne czy się nosi czy nie, obrączka to symbol a nie treśc małżeństwa. Cześc znajomych płci przeciwnej nie widziało w ogóle problemu, częśc się dziwiło, mówiąc, ze ich żony nosic obrączkę będą na pewno. Mimo, że oni nie mają takiego zamiaru. Czasami zdarzało mi się obrączkę założyc na jakąś imprezę - a wtedy reakcje płci odmiennej zadziwiająco różne. Albo przewidywalne trzymanie na dystans (wiadomo - zajęta, mężatka). Albo wręcz dziwne propozycje - bo skoro mężatka, to ustabilizowana i mały skok w bok jest dozwolony, mężatki przecież wrócą do męża po i nie będą robiły problemów i łaziły za chwilowym amantem - takie opinie też spotkałam. Co Ty o tym sądzicie? Jaka jest Wasza na ten temat opinia?
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co z obrączką po ślubie? Nosicie czy nie? Nosiłybyście czy nie?
nie wiem czy bede nosic
oczywiscie chcialabym zeby moj TZ nosil, ale ja sama tak jak ty nie znosze wszelkiej masci pierscionkow... pierscionka zareczynowego nie nosze. zakladam tylko jak mi sie przypomni, ale dlugo w nim nie wytrzymuje i po jakims czasie sciagam i z powrotem laduje w szufladzie. cos nie umiem sie nauczyc noszenia pierscionkow wiec jak najbardziej rozumiem, ze moze byc to kwestia wygody, a nie tylko chec udawania panny...
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to już było....
![]() I na przekór piosence... wróciło... Było tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...sicie+obraczki Dziekuje wszystkim, którzy nie uznają wyszukiwarki!!! Dzięki Wam wracam do przegladania starych watków
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2007-09-18 o 13:47 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie noszę bo palce mi schudły i jest za luźna. Teraz to trzyma się jedynie na środkowym palcu prawej ręki i czasami ja tam zakładam razem z pierścionkiem zaręczynowym
Reakcje są różne - często nie chcą mi wierzyć, że jestem mężatką Mąż też nie nosi - nie lubi. Obrączka slubu przecież nie czyni.
|
|
|
|
|
#100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najdziwniejsze jest to, że o coś takiego podejrzewa częściej płec piękna. Cytat:
Uznaję, szukałam, nie doszukałam się. Cytat:
No dokładnie. A nie spotkałaś się z komentarzami, że to źle itp.? |
|||
|
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
ja nosze, ale bywa ze zdejmuje do mycia, kapieli itp.... bywa, ze na drugi dzien wychodzac w pospiechu - zapominam. Niemiej jednak obraczka nie jest dla mnie wyznacznikiem. Choc przyznam, ze moj maz nosi caly czas
jakos sie tak do niego przykleila, ze nie zdejmuje nigdy. Bywa tak, ze gdy widzi moja obraczke w lazience dluzej niz 2,3 dni ostentacyjnie zdejmuje swoja i kladzie obok mojej |
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię biżuterii, ale obrączkę noszę, podobnie jak mój mąż. Dla mnie zdejmować obrączkę tylko wtedy, kiedy pracujemy fizycznie i jest ryzyko, że się obrączkę zniszczy albo zgubi. A jeśli dla kogoś obrączka jest czymś nieistotnym, to po co wymieniał/-a się obrączkami w kościele?
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Zartujesz? Prawda?
Wystaczy wpisać słowo: obrączki a ten stary watek wyskakuje na pierwszej stronie. Zaś kiedy wpiszesz: czy nosicie obraczki, pokazuje sie jako pierwszy czy drugi... Ale mniejsza z tym Polecam lekture tego starego watku, bo na ten sam temat była tam niezła dyskusja
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Nosze, nie dlatego żeby wszystkim pokazać ze jestem zajęta ale dlatego ze dla mnie to symbol. Wcześniej nie nosiłam żadnej biżuterii i muszę przyznać ze troszkę musiałam sie przyzwyczajać , a teraz bez obrączki czuje sie 'nago'
![]() Oczywiście czy ktoś nosi czy nie to jego indywidualna sprawa, np moi rodzice nigdy nie nosili co spotykało sie z wielkim sprzeciwem osób które tak naprawdę nie powinny mieć nic do gadania w tej kwestii, ale takimi osobami nikt nie powinien sie przejmować
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż idąc tym tropem, to można powiedziec, ze już dosłownie wszystko tu było. No własnie czytałam, fakt. Dyskusja ostra bo i temat dla niektórych kontrowersyjny.
|
||
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego to jeszcze nie było, ale akurat na ten sam temat rozmowa juz była. Nawet nie podobny ten watek ale taki sam.
A dyskusja była niezła i z uśmiechem przeczytałam niektóre wypowiedzi (usmiechem a nie śmiechem albo złośliwym chichotem) Zeby troche na temat było: obrączki nadal nie noszę...
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie osobiście obrączki się nie podobają...(pewnie spotkam się z ostra krytyką!), do tego sama osobiście nie noszę pierścionków bo ich nie cierpię wiec obrączki też nie będę nosiła!
No i jak dla mnie mężczyzna dziwnie wygląda z obrączką na palcu
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
ja również nie lubie żądnych pierścionków, więc kiedy wyjde za mąż nie będę nosiła zazwyczaj obrączki, tylko na wyjścia itp. bo w koncu nie wazna obraczka wazne serce
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
nosze i nosic bede moj maz tez nosi i jeszcze nigdy nie widzialam zeby chociaz na minute zdjal
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja noszę obrączkę, mimo, że nie lubię biżuterii, bo jest niesamowicie wygodna i w ogóle jej nie czuję na palcu. Mój mąż na razie też nosi, chociaż nie wiem ile to potrwa
Moi rodzice od dawna nie noszą obrączek(ze względu na pracę-za często myją ręce), co nie przeszkadza im być szczęśliwym małżeństwem od 24 lat..Obrączka to ważny symbol, ale nie warunek prawdziwej miłości i szczęśliwego małżeństwa.
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Na prawej rece mam tylko obraczka,a na lewej pierscionek.
Mezulek czasem sciaga jak mu w pracy przeszkadza,ale jak gdzies wychodzimy to zawsze zaklada. Niestety pierwsza zgubil,a druga dwa raz juz mu spadla z palca.Cos go ta obraczka nie lubi
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda jeszcze nie jestem mężatką i raczej daleko mi do tego,ale zamierzam nosić obrączkę po ślubie
Mam taki zamiar a jak to będzie w rzeczywistości to się okaże
|
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Ja póki co narzeczoną ani mężatką nie jestem,alee byłam jakiś czas temu tą pierwszą czyli narzeczoną.
Pierścionek zaręczynowy nosilam non stop,dla mnie to był symbol.Lubie nosić biżuterie,więc zapewne będe kiedyś nosić pierścionek/obrączke bez żadnego ale
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem prawie 10 lat po ślubie i noszę obrączkę. Kiedyś jak zakładałam srebrną biżuterię, to nie zakładałam obrączki (mam całą z żółtego złota), bo nie lubiłam mieszać. Teraz noszę obrączkę nawet jak mam założony srebrny pierścionek. W domu nie noszę obrączki, żeby nie niszczyła się. Mój mąż nosi ją codziennie i bardzo mi się to podoba.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Lubię nosić pierścionki, więc zapewne obrączkę też będę nosiła
Wybierzemy sobie z TŻem jakieś ładne obrączki, pewnie z białego złota, żeby pasowały do biżuterii, która w przewadze jest u mnie srebrna
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Nie noszę żadnej biżuterii, zwłaszcza pierścionków (skracają palce), więc obrączek też nie widzę na moich palcach. Nie wyobrażam sobie Aktualnego z obrączką, nie chcę go znaczyć jak gołębia
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Zamierzam nosić obraczkę po ślubie. Nie wyobrazam sobie abym jej nie nosiła...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

.Ale znam kilka par, które po ślubie odłożyły do pudełka i wkładają tylko wtedy, gdy idą "w ludzi" np. na spotkania rodzinne itp..powód? dla mnie smieszny,bo żeby sie nie porysowały
) 
. Częśc stwierdziła, ze to nieistotne czy się nosi czy nie, obrączka to symbol a nie treśc małżeństwa. Cześc znajomych płci przeciwnej nie widziało w ogóle problemu, częśc się dziwiło, mówiąc, ze ich żony nosic obrączkę będą na pewno. Mimo, że oni nie mają takiego zamiaru. Czasami zdarzało mi się obrączkę założyc na jakąś imprezę - a wtedy reakcje płci odmiennej zadziwiająco różne. Albo przewidywalne trzymanie na dystans (wiadomo - zajęta, mężatka). Albo wręcz dziwne propozycje - bo skoro mężatka, to ustabilizowana i mały skok w bok jest dozwolony, mężatki przecież wrócą do męża po i nie będą robiły problemów i łaziły za chwilowym amantem - takie opinie też spotkałam. Co Ty o tym sądzicie? Jaka jest Wasza na ten temat opinia?
wiec jak najbardziej rozumiem, ze moze byc to kwestia wygody, a nie tylko chec udawania panny...