Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 00:36   #211
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Aartaa fajnie, że napisałaś i tak duzo. Wiele nowych mamus wpada, przywita się i znika.. nam nadzieję, że zostaniesz. Skoro nas czytasz to nas znasz dobrze

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 01:12   #212
Aartaa
Raczkowanie

No tak..6 miesięcy czytania uzależnia! Obawiam sie, ze zaraz dostanę banana spamowanie, a ja tu taka nowa...:/

No śle spać nie moge... Ehhh.

Wiem, HALAWAYA, ze Ty (jak kilka tu Mam) tez z cukrem walczysz, nasze dzieciaczki cukrzycowe musza szczegolnie długo zostać w brzuszkach, zeby uniknąć problemów z oddychaniem po porodzie, co szczegolnie dotyczy chłopaków. No sa priorytety, trzeba dbać o siebie na maksa, i juz.

O, Syn słucha pilnie, bo wali gdzie popadnie chyba zaczynaja sie tygodnie nocnych nadaktywnosci
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 02:00   #213
sylwoha
Zakorzenienie

Witaj Arta

Ja spac nie moge, sama nie wiem czy sie nakrecan czy jak
Ale wzielam druga nospe i leze
Jak na zlosc maly nie daje znakow.. Wkuriwa mnie ta ciaza. Nie cierpie byc w tskiej niewiadomej
Wrr
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 02:44   #214
Aartaa
Raczkowanie

Cześć SYLWOHA,

Ja tez nadal nie. A Syndk nr 1 obudzi sie za 3h...

Moze spróbuj lekko potrząsać brzuszkiem góra-dol, na mojego Malude to działa.

Spijmy juz.. I to najlepiej spokojnym snem...
Stary 2015-10-15, 03:12   #215
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aartaa Pokaż wiadomość
Cześć SYLWOHA,

Ja tez nadal nie. A Syndk nr 1 obudzi sie za 3h...

Moze spróbuj lekko potrząsać brzuszkiem góra-dol, na mojego Malude to działa.

Spijmy juz.. I to najlepiej spokojnym snem...
Witaj aarta

sylwoha sluchalas dektektorem ?

Mala wstala na siku i nas obudzila. A teraz jak chcialam.sie polozyc to mlody wywija. Pospane jak nic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 05:00   #216
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Ja spac nie moge, sama nie wiem czy sie nakrecan czy jak
Ale wzielam druga nospe i leze
Jak na zlosc maly nie daje znakow.. Wkuriwa mnie ta ciaza. Nie cierpie byc w tskiej niewiadomej
Wrr

nie nakręcaj sie, noc jest to śpi po prostu

obudziłam się godzine temu na siku, z bólem zatok
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 05:21   #217
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Witam w klubie nocnych zjaw hehe.
Oczywiście siku mnie obudziło ale dziś nie tylko moje. Piotrek wczoraj nie chciał założyć pieluchogatkow no i tak na maksa zasikal łóżko ze nawet poduszka popłynela. Pluszaki mokre których nie pozwala wyświetlić z łóżka kołdra i prześcieradło gumowe miał pod tym właściwym ale zostało skopane i materac oberwal. Nie wiem skąd to moje dziecko miało tyle sikutow.

A ja na zwolnieniu sypie się hehe. Oprócz akcji mocz mam ucho zatkane. Ale do tego stopnia ze na szyji jak się dotknę to czuje w.środku jakby się kleilo. Nie słyszę na niego i musze zaliczyć kolejnego dr bo środki dostępne w aptece rozpuszczajace wydzielinę nie działają na taki mega korek.

---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ----------

Sylwoho ja też nienawidzę czuć ze musze na coś biernie czekać i nie mam wpływu. Aj Cholera mnie wtedy trafia..

Po lekach sikam jakby piana. W środku tez czuje jakby mi się pienilo wszystko. Chyba bakterie się wybijają. A niech zdychaja małpy jedne. Zastanawiam się tylko czy zapalenie pęcherza może się zrobić z przeziębienia nóg. Ostatnio chodziłam w butach no coś jak baleriny ale na grubsze podeszwie i skórzane ale w cienkich skarpetkach i nogi mi zmarzly. Aż poszukalam jesiennych butów po tej akcji. Ale sznurówki coraz gorzej zawiązać.

Ja zawsze byłam gorąca kobieta nawet zimą kurtka często rozpieta bo do auta to raz raz czapki nie posiadam a.rękawice służą tylko do tego żeby je zgubić. A tu teraz marzne. Jak dziewczyny mówią ze im wciąż gorąco tak ja marzne jakąś odwrotna jestem od.tłumu hehhe.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 06:22   #218
halwaya
Zakorzenienie

Witam. Mykam zaraz spac. Dzis nocka mnie troche dobila. Powiedziano nam, że zmarł jeden z naszych managerow. On gdzieś ok 40tki miał i nie wiadomo co bylo przyczyną. Jakos mnie to uderzyło..

Wojniann - to masz atrakcje. Współczuję tych nocnych przygód z siusianiem. Dużo zdrowia

Aartaa - słabo interesowalam się jak cukrzyca wpływa na ciaze, bo u mnie jeszcze problem z wydolnoscia łożyska i tym bardziej się martwię. Na razie kontrolują wzrost dziecka, ale też chcą wywołać 11 dni przed terminem. Nie wiedziałam, że mogą byc problemy z oddychaniem.

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Dostalam takich wypieków na policzkach, że wyglądam jakby mnie ktos solidnie bił po twarzy. Masakra. Posmarowałam kremem. Mam nadzieję, że do rana zniknie.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:32   #219
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Nie zasnęłam juz bo albo mały się rozpychal i zabierał mi kołdrę albo nie mogłam zasnąć. Potem znów siusiu i tak to trwało. Teraz wyprawilam go do przedszkola ale nie poleze bo szafę mi dziś mają przywieźć. Wiec cały dzień z monterami będę spędzać.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:38   #220
rudaska
Zakorzenienie

Hej mamuśki. Wstałam z bólem gardła :/. Myślicie że jak mnie bardzo rozłoży to mogę ratować się duomoxem? Dostałam go na ból gardła id lekarki na początku ciąży ale wtry byłam z jakimikolwiek lekami na NIE i mi został. Najchętniej wróciłabym do lóżka ale mam wizytę w poradni i muszę się zbierać.

AARTA nie wiedziałam że dzieciaczki przy cukrzycy mogą mieć problemy z oddychaniem, słyszałam o niedocukrzeniu. Zapytam o to dzisiaj
Stary 2015-10-15, 07:47   #221
sylwoha
Zakorzenienie

Cikrowe mamy, jaki macie cukoer na czczo? I jaki po godzinie po posilku?

Ja dzis na czczo 99. Sporo. A w nocy zjadlam tylko jablko- kolo 1.

Zasnelam o 3.
Teraz spac juz nie moge.
Malego wysluchalam detektorem, kolo 5 raczyl sie porozpychac.

O i tak to. Parcia na dol juz nie czuje. Ale brzuch twardy? Sama juz nie wiem.
ale jak to ktos napisal, czesto moewach wrazenie ze zaraz wybuchnie
Stary 2015-10-15, 07:59   #222
ogolnie
Zakorzenienie

Hej aarta jakiegoo masz lekarza? Ja mieszkan kawałek od Poznania ale do lekarzy jeżdżę tam. A szpital na Polnej mnie zraził do siebie i jestem w rozterce gdzie rodzic.

Jezu jaki miałam sen!!!

Ide trzeba w końcu się obudzić i iść na sikuty do pojemnika
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:00   #223
limonka_86
Zadomowienie

Przede wszystkim witam nowa mamusie !!

Po nocy u mnie brzuch sie uspokoil chociaz jeszcze jak w nocy na siku wstawalam to byl dosc napiety a pecherz to myslalam ze mi rozsadzi a okazalo sie ze wcale taki pelny nie byl to jest wqrzajace to po co mnie budzi
Zanim sie z lozka zwleklam zaplatana w koldre to znowu TZta obudzilam i sie biedny wystraszyl ze znowu cos sie dzieje

Sylwoha dobrze ze maly wkoncu sie poruszyl !!

Rudaska ja bym najpierw do lekarza zadzwonila czy mozesz wziac bo jednak roznie jest na roznych etapach ciazy z tymi lekami :/

Adka ja juz swojego TZta do piersi nie dopuszczam jakies takie schizy mam ze jak mi zacznie brodawki obmacywac to mleko zacznie leciec sama ich jakos staram sie w ogole nie dotykac
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:07   #224
ogolnie
Zakorzenienie

Limonka haha spokojnie nie zacznie Ci lecieć czytałam ze nawet takie mizianie dobrze wpływa na późniejszą laktacje ale ile w tym prawdy to nie wiem
Ja jedynie głupio się czuje jak TŻ chce jak dziecko do cycka się przyssać ale skoro chce to jego sprawa czy coś poleci czy nie
Stary 2015-10-15, 08:16   #225
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Hej mamuśki. Wstałam z bólem gardła :/. Myślicie że jak mnie bardzo rozłoży to mogę ratować się duomoxem? Dostałam go na ból gardła id lekarki na początku ciąży ale wtry byłam z jakimikolwiek lekami na NIE i mi został. Najchętniej wróciłabym do lóżka ale mam wizytę w poradni i muszę się zbierać.

AARTA nie wiedziałam że dzieciaczki przy cukrzycy mogą mieć problemy z oddychaniem, słyszałam o niedocukrzeniu. Zapytam o to dzisiaj
Ja w poprzedniej ciazy bralam.ten duomox, w tej zreszta tez. Moj gin jest zdania ze one tak nie szkodza jak nieleczone chorobska.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej aarta jakiegoo masz lekarza? Ja mieszkan kawałek od Poznania ale do lekarzy jeżdżę tam. A szpital na Polnej mnie zraził do siebie i jestem w rozterce gdzie rodzic.

Jezu jaki miałam sen!!!

Ide trzeba w końcu się obudzić i iść na sikuty do pojemnika

Mi sie snilo ze swojego tz zabilam.a nie mialam co zrobic ze zwlokami...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:17   #226
Ifcia513
Raczkowanie

Witaj Aartaa 🌹

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:24   #227
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek
Ja napisze potem bo jadę do labo.

Dziś u nas ma być ciepło jeszcze w piecu nie palone a w ogóle nie jest zimno mały potwierdza kopem.
Stary 2015-10-15, 08:26   #228
arisah
Raczkowanie

dzień doberek
witam nową mamę
jak zwykle z rana nie chce mi się zwlekać z łóżka, ale noc miałam dziś spokojną, tylko tż zanim jeszcze dobrze zasnęłam mnie budził bo na amory mu się zebrało ale później jakoś tak błogo mi się spało
ale i tak nie czuję się wyspana, wręcz przeciwnie i jeszcze głowa zaczyna mnie pobolewać wrrr
zbieram zwłoki śniadanie starszej machnąć, a i sobie co przy okazji
miłego i spokojnego dzionka życzę
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:29   #229
evciap0
Wtajemniczenie

Aartaa Witamy

Kalusia87 Oprócz pracy to pewnie chcieliby jeszcze mieszkanie

Adka wdech wydech
Współczuję Ci tych migren, mnie na szczęście od początku ciąży nie wracają.

Wojniann ale musiał mieć ciśnienie
Przypomniało mi się jak mojej siostry syn, jak miał coś koło 3 lat poszedł się wysikać, a my z mamą czekałyśmy na niego i tak mija kilka minut i za chwilę woła: czy mogłaby któraś do mnie przyjść? Mama wchodzi a tam pół łazienki osikane i Mały do niej: "miałem takie ciśnienie, że nie mogłem go utrzymać"

Rudaska lepiej skonsultuj z lekarzem, bałabym się brać antybiotyk na własną rękę.

Co do sutków, nam położna na sr mówiła, że można przed porodem je już smarować maścią, bo trochę się "usztywnią"

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:30   #230
rudaska
Zakorzenienie

Sylwoha co do moich wieczornychh zaleceń mam tak że absolutnie owoców żadnych i w rozpisce ostatni posiłek mam ok 23. Gdyby na czczo wyszedł mi zły cukier to miałam z tego zrezygnować. Raz zjadłam kanapkę po 23 i cukier wyszedł mi zły 92 a po śniadaniu 149 . Jak teraz jem ok 21-22 cukier man dobry. Jak masz rano podwyższony to zjedz wieczorem białko i warzywa. Powinno być ok
Stary 2015-10-15, 08:31   #231
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej. Ledwo wstalam. Dobrze ze dzis w domu pracuje.

Czesc Aartaa fajnie, ze się odezwalas.

Sylwoha dobrze, ze młody raczyl mamę uspokoić rozpychaniem.

Ja mialam dziwny sen. Ze poszłam do łazienki na siku i tak mi zimno bylo ze cala sie strzeslam nago na kibelku. Weszla moja mama i mówi ze to porod sie zaczal. Ja powiedziałam ze nie mogę jeszcze bo dopiero za 1,5 mca mam termin.

Tak się zestresowalam ze automatycznie watek mi sie zmienił

Później snilo mi sie ze ktos nam na naszych oczach samochód kradl i z tztem dorwalismy ta pare i pobiliśmy ale wiecie tak jak na bajkach wzięliśmy za ręce i rzucaliśmy z boku na bok. Zostawiliśmy takich obolalych i odjechalismy, a później słyszeliśmy w wiadomościach, ze znaleźli ich o dzień za późno

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:35   #232
sylwoha
Zakorzenienie

Rudaska dzieki
Zobacze sobie, jak to bedzie dzialalo. Bo balansuje na krawedzi.
Przypomnij mi- jaki Ty masz norme na czczo?

Po jakim czasie po posilkach glownych mierzysz? Po h czy po 2?

Fionka sen miszcz
Stary 2015-10-15, 08:37   #233
Aartaa
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny,

Popełniłam rekord... Nie spałam do 3:50, a Leo obudził sie o 6:00 i wstalismy zaraz po. Dobrze, ze chodzi spać ok 10:00-11:00, i mam 2-3h, dzis z tego bardzo skorzystam, akurat nie idzie do żłobka. Bede spać!!!

Współczuje Wam wszystkim tych przeziębień i dolegliwości wszelakich! Taki nasz krzyż, no nie bedzie tak łatwo. Dobrze ze my, Baby, silne jestesmy; ale co sie wycierpimy, to tylko my wiemy...

SYLVOHA, ufff, poruszył sie, mogłas byc spokojniejsza!

HALAWAYA, przepraszam, ze tak pisze wprost o tej cukrzycy, ale wiem, z czym to sie je ( o ironio!!) i jestem realistka... Ale Ty masz córeczkę, tu rzadziej MOGĄ NIE MUSZA wystąpić takie powikłania, zreszta w 21 wieku to raczej nie problem, nie zamartwiaj sie!

OGOLNIE, pamietam, ze mieszkasz niedaleko to dr Przybylski z I oddz Gin-Pol na Polnej, to bardzo dobry oddział. Lekarz jest wyjątkowy, przeszłam z nim nie jedno...przyjmuje na Sobieskiego, dwa razy w tyg.

A juz np III oddział na Polnej, ten gdzie kierują wszystkie cukrzyce, ma u mnie najgorsza opinie... Wiec to nie szpital, to ludzie... Dlatego tak ważny jest dla mnie najlepszy lekarz ( bo i mam rożne problemy w tej ciazy), a on nawet w życiu nie weźmie za to dodatkowej złotówki niz za wizytę....!

Dobrego dnia!
Stary 2015-10-15, 08:47   #234
syylwuska
Zakorzenienie

AARTAA witaj, lepiej pozno niż wcale, nie sądziłam, że ktoś jeszcze do nas teraz dołączy

Jak przebiega Ci drugą ciaza? Dobrze ją znosisz? Bo u nas Dziewczyny przy drugiej cos mają problemy ;/

Doczytałam już, ze też miewasz różne dni. Fajnie, ze Maluch chociaż na kilka godzin daje Ci odpocząć
Z moczem to tak jak mówię, jeszcze przed ciążą wystraszylam się, ze coś mi jest, a też na zajazdy ja piłam

ADKA bo OGOLNIE w klubie o tym napisała, a ja rzadko tam zaglądam
No i też mam wrażenie, że wczoraj to przyszalalysmy na wątku

SYLWOHA i jak tam teraz się czujesz? Dalej Cie cisnie??

WOJNIANN oczywiście, że pęcherz można przeziebic od nog, ja też ostatnio w kościele w takich butach zmarzlam i szybko bieglam do domu, żeby się nagrzac.

RUDASKA skoro dostałas na początku ciąży, to mysle, że mozesz, KALUSIA chyba jak była chora to tez dostała duomox, tylko nie brala, ale i tak wolałabym zadzwonić do gin i zapytac.

Kurujcie się!!

EVCIAPO jak przeczytałam co powiedział Twój siostrzeniec, to mało się nie zaplulam

Witam się ;*
Poszłam spac po 23 i o dziwo jakos w miarę szybko usnelam już jestem po śniadaniu.

Ja też miałam sen, nie uwierzycie to mi się snilo? Wy mi się snilyscie, Dziewczyny z watku jakiś facet uczył nas ćwiczeń, z Ani_qą to nawet przez telefon rozmawiałam (chyba po tych rozmowach o,naszym podobienstwie) potem jakoś pojawili się faceci, to nasi Tz chyba i mieliśmy misje do wypełniania

Dziewczyny nie dawajcie się chorobskom, trzeba walczyć!

Wczoraj wieczorem zamówiłam jeszcze kombinezon na wyjście, więc mogłam skreślić coś z listy

Jeśli ktoś dzisiaj wizytuje to trzymam kciuki!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-15 o 08:49
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:52   #235
mujer
Zadomowienie

Brydzień

Cześć Aartaa

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciazy bralam.ten duomox, w tej zreszta tez. Moj gin jest zdania ze one tak nie szkodza jak nieleczone chorobska.

Mi sie snilo ze swojego tz zabilam.a nie mialam co zrobic ze zwlokami...
Zależy jaka infekcja, bo w wielu przypadkach to za silny lek. Czasem trzeba, a często nie <zuaiwredna>

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czubasek ale przynajmniej mialas fachowa porade
Kurde, a ja do mojego sie spoznilam bo przyjmuje do 18.

No nic, jutro pojade. Co za
Tydzien no ja nie moge
Ale tez nie moge jaka
Zolza z tej lekarki. Jak to sie poznaje lekrza po podejsciu na nfz. A nie tylko mile usmoeszki i heheszki prywatnie

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Czubasek a jaka mialas oststni dlugosc szyjki?
Jedziesz dziś? Lepiej sprawdzić.

O 1 w nocy jabłko... hmm

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Dzidziuś czy lovela?

Płatki mydlane Dzidziuś, choć zapach mnie wkurza, moim zdaniem za mocny fuj. Do ciemniejszych ciuchów planuję orzechy.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:58   #236
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer jade jade
W nocy to ja w ogole czesto siegam po owoce bo sa najblizej i najlatwiej :p
A co mozna na ssanie? Jak nabial odpada
Stary 2015-10-15, 09:06   #237
rudaska
Zakorzenienie

Sylwoha na czczo mam 60-90 a po 1h do 120. I teraz po trzech dniach mierzenia rano na czczo mam cukier ok. 75, a po godzinie minimalnie przekroczony ok. 121-125, ale może to dlatego że odkąd jestem na L4 późno jadłam śniadania. Potem w ciągu dnia już jest dobrze.

A w ogóle to zaczynam 31 tydzień a jeszcze niedawno przeżywałam pierwsze trójki u was. Ale ten czas zasuwa. I od wczoraj zaczął mi dokuczać taki dziwny ból krocza, coś jak na siku ale to nie to, takie kłucie i napieranie hmm

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Sylwoha na ssanie ogórki rzodkiewki, brokuły i inne warzywa o niskim IG, mięso, ryby. Też jadłam owoce wieczorem i teraz mam...
Stary 2015-10-15, 09:08   #238
sylwoha
Zakorzenienie

Rudaska dzieki, to ja przekroczylam na czczo.
Ale o czym my mowimy- zjadlam w dzien z 8 gerbatnikow z cxekolada plus jablko w nocy.
Ogarne sobie jeszcze raz i na pewno bedzoe dobrze.
Juz sie wdrazam co powinnam czego nie, chociaz to podobne do diety zdroworozsadkowej
Stary 2015-10-15, 09:09   #239
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja usnelam wczoraj ładnie posxhizowqna. Dalej się boję po tym porannym wycieku.
Także bardzo uważam.

Mówisz że już nie dopuszczasz limonka? To będzie ban na sutki. hehehe

Evcia kochanie ja ma poczatku ciszy miałam bóle głowy ale teraz to jest masakra...

Fionka jakie sny hehehe pierwszy masakra ale z tym rzucaniem ludzi

Sylwuska nie byłam w klubie 100 lat
To teraz już wiem hihi

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:10   #240
sylwoha
Zakorzenienie

Dzoewczyny, skoro cukier mi skacze odpuszczam spbie soki owocowo- warzywne na zelazo
Ale mysle o pokrzywie.
Herbata czy sok?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości