Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 18:31   #841
wonderka
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Olilina powodzenia!!!! No to nadszedł wiekopomny dzień dla Ciebie!!

Ja dziś jestem tak skopana po zebrach, że aż płakać mi się chce. Mała miała dziś jakiegoś powera.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 18:46   #842
201802011557
Konto usunięte

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No wlasnie dlugo sie trzymalam a tu traach... Mialam na boczkach po Nince i na brzuchu ale bardzo male a teraz widze niezle mnie pocielo... Wtedy tez tak na koniec... A ludzilam sie ze ile mam tyle mam a teraz wygladam jak pociosana maczeta 😢

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Kurczę współczuję i ja się tego lękam. Czasem nawet smarowanie nic nie daje mi w pierwszej ciazy na sam koniec troszkę na biodrach wyszły, tak nagle i miałam mniejszy brzuch A teraz mam duży, a gdzie do końca jeszcze. Pewnie też mi wyskocza

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

I zawsze w środku tyg Szwedzi mnie brzuch, tak z 3 dni., wtorek, środa, czwartek. Resztę dni mam spokój. Myślę że w tych dniach mogę spodziewać się niespodzianki na ciele.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Jej jakie Szwedzi swędzi miało być.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 18:56   #843
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

uwielbiam chlebek bananowy ostatnio zrobiłam i jedliśmy posmarowany masłem orzechowym, polecam (a później się żalę ile kg przytyłam)

gratuluję zakupów
Z masłem orzechowym jest najlepsze chyba jutro popędzę do sklepu po formę i upiekę chlebek
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 18:58   #844
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Kurczę współczuję i ja się tego lękam. Czasem nawet smarowanie nic nie daje mi w pierwszej ciazy na sam koniec troszkę na biodrach wyszły, tak nagle i miałam mniejszy brzuch A teraz mam duży, a gdzie do końca jeszcze. Pewnie też mi wyskocza

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

I zawsze w środku tyg Szwedzi mnie brzuch, tak z 3 dni., wtorek, środa, czwartek. Resztę dni mam spokój. Myślę że w tych dniach mogę spodziewać się niespodzianki na ciele.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Jej jakie Szwedzi swędzi miało być.
Hah no u mnie podobnie tylko Szwedzi ostatnio caly czas 😁

karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:00   #845
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Hah no u mnie podobnie tylko Szwedzi ostatnio caly czas 😁

Hehe
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:07   #846
fasterka90
Zadomowienie

Mi też wyszły rozstępy na boczkach mimo smarowania
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:22   #847
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

ja tylko czekam aż mi wyjdą na brzuchu, piersi już mam poszatkowane tak, że oczy bolą od patrzenia

ale jestem zła, mam zablokowany telefon, bo źle wpisałam PIN a nie mogę się dodzwonić do operatora żeby mi dali PUK i przez to nie mogę nic pozamawiać przez internet bo żadnego przelewu nie potwierdzę smsem bomba.
Stary 2015-10-14, 19:32   #848
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
ja tylko czekam aż mi wyjdą na brzuchu, piersi już mam poszatkowane tak, że oczy bolą od patrzenia

ale jestem zła, mam zablokowany telefon, bo źle wpisałam PIN a nie mogę się dodzwonić do operatora żeby mi dali PUK i przez to nie mogę nic pozamawiać przez internet bo żadnego przelewu nie potwierdzę smsem bomba.

Oo :-\ a nie masz gdzies tej karty z pukiem? Ona chyba gdzies przy starterze jest nie?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:37   #849
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cześć. Odzywam się na moment. Wciąż leżę w szpitalu i nikt nie wie, kiedy wyjdę. Szczerze mówiąc, nie spieszy mi się do wyjścia, bo boję się, że to ciśnienie wróci. Na chwilę obecną nie jest powiedziane, co z cc. Zakończyłam zastrzyki na płuca młodego i obserwujemy ciśnienie. Musi być cały czas niskie, bym mogła opuścić szpital. Wyszedł mi dodatni gbs, więc wanna odpada

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-10-14 o 19:54
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 19:38   #850
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Oo :-\ a nie masz gdzies tej karty z pukiem? Ona chyba gdzies przy starterze jest nie?
ostatnio się przeprowadzaliśmy i już myślałam, że zgubiłam, na szczęście się znalazła ta karta, więc wszystko w porządku a ja sierotka siedziałam cały dzień bez telefonu i nie wiedziałam co zrobić

Limonka, kciuki za dobre wyniki

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-10-14 o 19:39
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:11   #851
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Mnie się czasem zdarzało, że ktoś przepuścił albo w rossmannie wołali ale nie zawsze heh...

Jeśli chodzi o ciążę to ja ciągle starałam się myśleć pozytywnie, potem nadeszły chwile że się po prostu nie dało nie narzekać A teraz bliżej do końca i szok jak to zleciało. Pewnie nie będzie dane mi być już w ciąży i wolałabym pamiętać tylko te dobre chwile

Soul ja też myślę, że jak najbardziej ok

Kurde jak to może tak być z tą colą Nic, nic, nic i nagle to uczucie "muszę napić się coli na JUŻżżżż". Nie ogarniam tego
Proszę mnie nie szczuć colą bo to się kończy całymi 2 litrami

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Cześć. Odzywam się na moment. Wciąż leżę w szpitalu i nikt nie wie, kiedy wyjdę. Szczerze mówiąc, nie spieszy mi się do wyjścia, bo boję się, że to ciśnienie wróci. Na chwilę obecną nie jest powiedziane, co z cc. Zakończyłam zastrzyki na płuca młodego i obserwujemy ciśnienie. Musi być cały czas niskie, bym mogła opuścić szpital. Wyszedł mi dodatni gbs, więc wanna odpada

Trzymaj się Limonko!

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 20:14   #852
Kasiula8708
Rozeznanie

hej dziewczynki,nawet nie mam kiedy napisac caly dzien zalatany mialam,byłam dziś na zakupach bo wogóle nie mam w czym chodzic i kupiłam sobie spodnie legginsowate i leginsy grubsze i bluzę,2 godz moze byłam a czuję się jak po maratonie ledwo chodzę,plecy naparzaja ostro,oj chyba juz czas skończyc takie wypady

też dołącza do grona niewyspanych,w nocy prawie się popłakałam bo do 2 się przekręcałam,tak mnie nogi bolały,a jak już usnęłam to oczywiście trzeba było siusiu wstać ,wykończę się jak tak dalej pojdzie.....

olllilina trzymam kciuki oby wszystko było wporządku,może rozwiążesz worek z porodami

limonka kciuki, oby ciśnienie się unormowało
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:29   #853
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Olilina 3mam kciuki za jutro
Limonka za Ciebie też 3mam kciuki!

Ja się boję iść spać bo to mnie tylko męczy, denerwuje, drażni....

Mam dość leżenie, odpoczywania w domu...oby do niedzieli wytrzymać bo TŻ już mnie nawet do sklepu nie chce wziąć. A ja wykituję, depresji przedporodowej się nabawię już nie wiem co ze sobą zrobić....(wieczorami mam taki humor-przepraszam ).

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:51   #854
tylkokasia
Moderator

Widzę że najczęstsze dolegliwości to bóle żeber, pleców i bezsenność.
Ja po nocy w szpitalu (nieprzespanej) mimo drzemki po powrocie do domu (2h) spałam całą noc (oprócz wstawania na siku).
Ciekawe jak dziś ze spaniem będzie...

Żebra i plecy bolą mnie baaaardzo.
Jutro mam wizytę w szpitalu i mam nadzieję że mnie nie zostawią na noc. Nawet jak będą chcieli to odmówię.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 01:32   #855
czekooczekolada
Zakorzenienie

Ja mam dzis powtorke z rozrywki znowu mi za cieplo w stopy i nie moge usnac. Cudownie. Jak ma tak wygladac dzien w dzien to ja dziekuje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-15, 04:21   #856
201604151126
Konto usunięte

A ja się obudzilam po pierwszej ogladnelam seriale ,jest po czwartej chciała bym się przespać ale jakoś nie mogę, już mnie oczy bola.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:06   #857
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Olilina kciuki za Was również trzymamy!! Powodzenia i odezwij się do nas potem

Cytat:

Limonka kciuki trzymam za Was Lekarze napewno będą wiedzieć co i jak i Wam pomogą

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Proszę mnie nie szczuć colą bo to się kończy całymi 2 litrami
Wypiłam wczoraj puszkę pepsi Chciałam właśnie cały litr kupić ale mówie o nieeee

A ja dzisiaj znów dobrze spałam Wstałam tylko dwa razy na siusiu, spałam też wczoraj po południu ponad 1,5h a potem byliśmy na spacerze

Dziś zaczynamy 39 tydzień 11 dni do spotkania z malutką <3 I na pocieszenie tekst z belly na ten tydzień

"Jesteś już prawie na końcu ciąży. Twoja waga nie powinna się już wiele zmienić."

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:08   #858
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry, witam się w 37 tygodniu
Dziś wielki dzień, pierwsze listopadowe dziecię olilina trzymamy kciuki!!

Byłam już na badaniu krwi, jakaś praktykantka mi pobierała i mi się krew po całej ręce polała, teraz się robi siniak :/ bardzo jasne siku mi rano wyszło, pewnie od tego picia wody w nocy...
Odebrałam wyniki gbs, ujemne
Mój pies coś chory, pół nocy miał odruch wymiotny ale nie umiał zwymiotować, teraz tez co chwile tak głośno przełyka...
Dziś mam sr,spotkanie z pediatrą głównie odnośnie szczepień
Stary 2015-10-15, 08:24   #859
Kasiula8708
Rozeznanie

Hej ja tez przespalam cala.noc tylko raz ma siku wstswalam,jej jak malo czlowiekowi do szczescia potrzeba

Tez zaczelam nowy tc 37
Zaraz budze meza i jedziemy odebrac auto od mechanika i na zakupki male,kurcze mam impreze 18nastkowa w sobote i kompletnie nie mam sie w co ubrac

Olilina czekamy z niecierpliwoscia na pierwsze watkowe malenstwo

Tylkokasia a czemu znowu w szpitalu masz sie zjawic?
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:29   #860
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się i ja Spałam dobrze, chyba tylko 3 pobudki zaliczyłam. Aczkolwiek jak wracałam do łóżka to dłużej zasypiałam bo Julka wariowała. Nie wiem czy ona ma tam jakąś trampolinę czy co
Chwilę przed 8 się obudziłam, bo sąsiad wychodził i puknal w drzwi, pies zaczął szczekac, a ja myślałam, że ktoś do drzwi puka, więc wstałam a tam pusto

Gratuluję rozpoczętych tygodni
A za olilinę mocno trzymam kciuki Fajna data - 15.10.15
Dla mnie fajna też 15.11.15 , ale coraz częściej nachodzą mnie myśli, że chciałabym wcześniej urodzić (tzn po tym bezpiecznym 3.11. ), bo już nie chce do diabetologa iść i jeździć na ktg (teraz będę musiała 2 razy w tygodniu...), już mnie to męczy

fasterka90, biedny psiak się męczy Lepiej jakby zwymiotował... Oby mu szybko minęło

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:33   #861
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hello, Smuga, Fasterka, Kasiula gratuluję nowych tygodni

Też się cieszę, że dziś będzie pierwszy dzidziuś na wątku, trzymam mocne kciuki żeby olilina szczęśliwie otworzyła nam kolejkę

Wczoraj czytałam Księgę Ciąży przed snem, rozdział o samym porodzie i normalnie się poryczalam że nie dam rady. Wszystko póki co wydaje mi się takie kosmiczne i nie do przejścia muszę dzisiaj jakieś Porody odpalić, zawsze mnie to pozytywniej nastraja.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-15, 08:36   #862
Amelia16
Zadomowienie

Olilina super, czekamy razem z Tobą na Twoją księżniczkę!!!

I witam się ja też w nowym tygodniu, zaczęliśmy 35 tc, jeszcze 7 dni i będzie bezpieczniej
Stary 2015-10-15, 08:59   #863
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam kącik małej Klaudii ♥
Super

Cytat:

Trzymam kciuki

Witam się i ja
Gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni

I dołączam się do grona niewyspanych... dziś obudziłam się przed 4, sfiksowałam że Mała się nie rusza jakoś długo, a widocznie godziny spania się jej zaczęły przestawiać, bo pomacałam trochę tam gdzie ma nóżki i od razu mnie kopnęła, jakby chciała powiedzieć ''co chcesz, daj mi spać'' he he I zauważyłam, że Mała reaguje już na światło, bo spała grzecznie a jak poszłam siku to przy zapalonym od razu zaczęła świrować
Zasnęłam potem o 6:30 i spałam do 7:00 czuję się jak na kacu.

Coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie zdążymy z remontem przed porodem... Nie chcę po porodzie wracać tu do mieszkania, wszystko jest popakowane i czeka, żeby je zabrać. Ciuszki Małej, łóżeczko... Aż się zastanawiam czy nie urodzić w terminie lub nawet kilka dni po... Bo chciałam jakoś w 38 już urodzić
Stary 2015-10-15, 09:06   #864
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie zdążymy z remontem przed porodem... Nie chcę po porodzie wracać tu do mieszkania, wszystko jest popakowane i czeka, żeby je zabrać. Ciuszki Małej, łóżeczko... Aż się zastanawiam czy nie urodzić w terminie lub nawet kilka dni po... Bo chciałam jakoś w 38 już urodzić
A jak wam idzie remont, dzialacie już coś?

Stary 2015-10-15, 09:06   #865
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Żebra i plecy bolą mnie baaaardzo.
Jutro mam wizytę w szpitalu i mam nadzieję że mnie nie zostawią na noc. Nawet jak będą chcieli to odmówię.
U mnie właśnie zaczęły się bolesne noce. Żebra skopane przez małą, do tego ból tej strony ciała na której leżę. Na szczęście budzę się tylko na sekundkę, zmieniam pozycję i śpię dalej. A rano po rozprostowaniu wszystko przechodzi.

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się w 37 tygodniu
Dziś wielki dzień, pierwsze listopadowe dziecię olilina trzymamy kciuki!!

Byłam już na badaniu krwi, jakaś praktykantka mi pobierała i mi się krew po całej ręce polała, teraz się robi siniak :/ bardzo jasne siku mi rano wyszło, pewnie od tego picia wody w nocy...
Odebrałam wyniki gbs, ujemne
Mój pies coś chory, pół nocy miał odruch wymiotny ale nie umiał zwymiotować, teraz tez co chwile tak głośno przełyka...
Dziś mam sr,spotkanie z pediatrą głównie odnośnie szczepień
Super, że gbs masz ujemne

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Gratuluję rozpoczętych tygodni
A za olilinę mocno trzymam kciuki Fajna data - 15.10.15
Dla mnie fajna też 15.11.15 , ale coraz częściej nachodzą mnie myśli, że chciałabym wcześniej urodzić (tzn po tym bezpiecznym 3.11. ), bo już nie chce do diabetologa iść i jeździć na ktg (teraz będę musiała 2 razy w tygodniu...), już mnie to męczy

fasterka90, biedny psiak się męczy Lepiej jakby zwymiotował... Oby mu szybko minęło
Szczerze też bym chciała urodzić troszkę wcześniej, a 15.11.15 fajna data rodzimy wtedy?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:10   #866
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Szczerze też bym chciała urodzić troszkę wcześniej, a 15.11.15 fajna data rodzimy wtedy?
Faktycznie fajna data, może ja bym się pisała bo już mi trochę przeszło to parcie na urodzenie dokładnie w terminie tak żeby mąż miał wolne (wcześniej dostanie może 1 dzień na sam poród) - najwyżej jakoś się same przemeczymy do grudnia.

Stary 2015-10-15, 09:20   #867
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz, że Julki się dogadają i zechcą razem wyjść?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:21   #868
fasterka90
Zadomowienie

Znam dwie osoby z 15.11, super ludzie trochę mi się ostatnio z nimi kontakt stracił dlatego jakoś zapomniałam że tak dobrze jednak znam kogoś z listopada. Fajna data ale dla mnie to by było już 3dni po terminie, jedak wolałabym szybciej rodzic. No ale co tu ja mam do gadania,to już decyzja Kai będzie... :p
Stary 2015-10-15, 09:30   #869
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak wam idzie remont, dzialacie już coś?

Nie bardzo jutro mąż jedzie zbijać kafelki w łazience i kuchni, wyrównać podłogę w sypialni, potem kłaść tam w pokoju panele i malować ściany, mówi że do pn wieczora się wyrobi z tym. Więc w sypialni zostanie złożyć meble i będzie gotowa, kuchnia też szybko pójdzie bo tam nie dużo glazury do położenia, i szafki zawiesić, sprzęty zabudować. Ale najgorzej z łazienką, bo trzeba tam gaz przerobić w inne miejsce, no i od groma glazury... Oby zdążyć... Jak już zrobi sypialnię, kuchnię i łazienkę to mogę rodzić

Cytat:
U mnie właśnie zaczęły się bolesne noce. Żebra skopane przez małą, do tego ból tej strony ciała na której leżę. Na szczęście budzę się tylko na sekundkę, zmieniam pozycję i śpię dalej. A rano po rozprostowaniu wszystko przechodzi.

Super, że gbs masz ujemne

Ja się nie piszę, bo sama mam wtedy urodziny

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Znam dwie osoby z 15.11, super ludzie trochę mi się ostatnio z nimi kontakt stracił dlatego jakoś zapomniałam że tak dobrze jednak znam kogoś z listopada. Fajna data ale dla mnie to by było już 3dni po terminie, jedak wolałabym szybciej rodzic. No ale co tu ja mam do gadania,to już decyzja Kai będzie... :p
I ja trzecia he he
Stary 2015-10-15, 09:36   #870
dzikasliwka
Rozeznanie

Hej Melduję, że po wczorajszej wizycie wszystko ok. Nie miałam jak napisać, bo późno wróciliśmy i TŻ zaczął okupować laptopa, a ja coś mam problem z pisaniem na telefonie, mogę tylko czytać

Jaś waży już 3200-3300 g biorąc pod uwagę błąd usg +500 g oczywiście to może być i 3700 g, ale podobno do 4 kg nie dobije, hehe. Szyjka długa i zamknięta, robi się miękka, ale rozwarcia nie widać, także zero oznak zbliżającego się porodu. Na ktg mam się dopiero we wtorek pokazać, bo tętno małego idealne, skurcze przepowiadające nie są za częste. Ehhh, chyba będziemy czekać i czekać
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości