|
|
#1141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
Masakra. Ludzie to czasami powinni się po prostu zamknąć.Co do taty to nawet żal pisać o takich komentarzach Pozdrowienia dle Ewuni i całusik Cytat:
Czasu mniej po prostu, ale piszemy![]() Maggie współczuję tych bóli i wierze jak CI ciężko, ale po porodzie będzie spadać. Ja mam 10 kg mniej i cały czas spada waga. Jeszcze jestem mocno opuchnięta więc jeszcze trochę zejdzie bez nadmiernego wysiłku ![]() Cytat:
Cytat:
A Kubuś to od poczatku tak cycuś był, bo nie pamiętam? Chyba tak z tego co kojarzę? Przekichane:/ ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Gabrysia wykąpana i nakarmiona poszła spać o 21 a róno 3 h i się zbudziła na cycusia więc karmienie, zmiana pielusi, cycek bolał drugi to jeszcze ją podłączyłam i znowu zmiana pielusi heheh, tulenie i odłożyłam do łóżeczka i sobie lula. Oby Jej zostało, że taka grzeczna i do rany przyłóż. Tak sie śmiejemy z mężem, że my dwoje choleryków, dwa minusy i dały plus, czyli grzeczną istotkę A ja nie wiem czy mam sie kłaść czy co bo tak zasnęłam wieczorem jak zabita, już zmęczona byłam tym bólem pleców i jakoś spac mi się odechciało. W ogóle złapałąm jakiego doła wieczorem. Nie wiem czemu:/ Pewnie brak hormonów i trzeba czekać na uregulowanie wszytskiego
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, od początku... ale na początku nafutrował się i spał 3-4h
a teraz koszmarrrrrrrrrrrr, dopiero odpadł właśnie, a ja na rzęsach do łazienki
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1144 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
oby to minęło...Cytat:
![]() Cytat:
Też tak mam ostatnio, strasznie rozchwiana jestem, zdecydowanie bardziej niż w ciąży.
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Tragedia nie moge spac , Nel jakas maruda od godziny mi ciagle placze nawet dalam jej mm bo juz wisiala na cycu i wisiala. Z wtorku na srode spalam tylko 3h bo zasnelam kolo pierwszej i o 4 juz skurcze mialam. Ledwo na oczy patrze, chyba musze Nel dac do pielegniarek na noc bo bede w zlym humorze i jeszcze mleko sie produkowac nie bedzie
|
#1146 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Heh, ja tak ledwo na oczy patrze od dwoch tygodni
Jeśli to ma wpływ na laktację, to z góry jestem skazana na porażkę :P
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja U mnie podobna sytuacja...mały je i sika je i sika. Podobno tak ma być ileś tam godzin po narodzinach.więc i ją nie śpię,budzi się co chwila,nawet lekki hałas go budzi. Mam nadzieję że w domu będzie inaczej,bo póki co jesteśmy jeszcze w szpitalu. ...
Edytowane przez izabela596 Czas edycji: 2015-10-15 o 04:47 |
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sobie wiszę nad laktatorem ![]() Anika bije rekordy ulewania zastanawiam sie czy to nie przez coś w mojej diecie, moze powinnam nabiał odstawić hmmByła wczoraj health visitor i nałożyła wszystkie wymiary na siatki centylowe i mi truje ze mała nieproporcjonalna jest bo nie ma takiego małego centyla żeby jej wzrost naniesc a ja mowię do niej ze Lily tez taka była i jakoś żyje i ma sie dobrze i tylko minimalnie niższa od rówieśników jest ![]() A ogólnie to chce mi sie płakać szwagierka jedzie w poniedziałek a Lily jest okropnie rozpuszczona już teraz -najpierw tydzien tatusia miała non stop bo ja w szpitalu, teraz ciocia non stop sie bawi a zaraz nas dopadnie szara rzeczywistość ze będzie trzeba czekać bo mama karmi/pompuje, trzeba samemu po schodach wejść, jeść samemu i nie będzie wychodzenia na dwór po 5 razy na dzień boje sie, ale muszę dać radę... Modlę sie żeby to podcięcie wedzidelka zadziałało bo jakby Anika złapała cyca kilka razy dziennie to oszczedzilabym mnóstwo czasu a i moze ulewala by mniej... A poza tym zamarzam non stop, chodzę w kocu I gratuluje nowym mamusiom oczywiscie ![]()
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no moze nie az tak ale jak bym byla nie wyspana coagle zla i zirytowana to bym nie chciala karmic i sie z tym meczyla :P
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym miała zdanie i opinie innych głęboko.... gdzieś
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, że żyję. Czuje się ok, choć na igły juz patrzyć nie mogę. Teraz się spionizowałam i jest całkiem nieźle. Niedługo zdejmą mi cewnik i będę chodzić. Zresztą pewnie niedługo czeka mnie out na noworodki.
A mały waży 3230 ma 54 cm i dostał 9 na 10 punktów. Cyca fajnie wczoraj był ze mną od 13 do prawie 24 potem go oddałam, a też był padnięty, bo zjadł o 19.10 i spał dopuki go nie oddałam. Niedługo go przyniosą, wiec znow bedziemy razem. |
|
|
|
#1152 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak. Je z tej butli. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
) tez liczę ze waga szybko poleci ale na pewno nie wszystko j trzeba będzie włożyć w to więcej wysiłku :Pozazdrościć takiego spokojnego dziecka i niech jej już tak zostanie
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
No to co dziewczynki? Zostałyśmy w 9 osób na polu walki?
damy radę, październik nie jest taki długi
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba jesteś jedną z nielicznych która ma dużo pozytywnej jeszcze energii. Trzymaj tak do końca
|
|
|
#1156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eee tam wcale nie mam po cichu liczę, że synek mnie zaskoczy wcześniej np w urodziny nie mamy się co spinać, już zaraz będziemy tulić nasze szkrabki
|
|
|
#1157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Pewnie niektóre z Was mnie znienawidzą, ale przyznam, że ja dopiero teraz się wysypiamCytat:
Więc hormonyCytat:
![]() Cytat:
NA poczatku to Ona CI ładnie spała-jadła-spała- jadła z tego co kojarzę Czyżbyś opisywała to co mnie czeka? Cytat:
Moje dziwne stworzonko Wczoraj jak w dzięń spała w łóżeczku to drzwi otwarte, my normalnie gadaliśmy i był gitCytat:
Cytat:
A dostawałaś znieczuleniowo? JA miałam najpierw kroplówkę z paracetamolu, później zastrzyk z morfiny, ale dopiero najbardziej pomógł czopek. Uwielbiałam te czopki
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dostawałam paracentamol i 2 zastrzyki z morfiny. Ostatni paracentamol dostałam rano. |
|
|
|
|
#1159 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noo jesteśmy prawie sąsiadkami ![]() Cytat:
choć właściwie sprzątanie i schodu uskuteczniam, sutków nie cierpie dotykać, z seksem jakoś słabo:/ nawet nie pamiętam kiedy było COŚ :/ tż chyba zaczął sie troche bać, a mi jakoś cieżko i niewygodnie:/ mam nadzieje że libido wróci do normy po porodzie!!
|
||
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Ehh czuje jakbym zostala tu ostatnia na placu boju
a mialo byc tak pieknie... zazdroszcze Wam tych pieknych chwil z maluszkami a nawet tych mniej pieknych, chetnie bym sie zamienila ![]() W nocy mialam skurcze ale nad ranem ustaly. Dzisiaj beda mi robic badanie wod plodowych i zobaczymy czy dadza ten balonik.
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2015-10-15 o 09:36 |
|
|
|
|
#1164 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Generalnie nie ma znaczenia czy noc czy dzień, ona po prostu ma tak, że ładnie pięknie śpi-je-śpi-je, a w pewnym momencie po przebudzeniu, nakarmieniu oczy ma jak pięciozłotówki i nie ma opcji "sen". I na początku jest w porządku, leżymy sobie, gadamy, wszystko pięknie, a potem się robi zmęczona i zaczyna marudzić, marudzenie przechodzi w płacz, a płacz w zanoszenie się. Niewygodnie jej, nie może sobie miejsca/pozycji znaleźć, na jednym boku poleży 3 minuty, na drugim dwie i znowu w ryk. Na mnie też się nie może ułożyć i w ryk. Zmiana pozycji/osoby się zajmującej/miejsca to jest parę minut ciszy i potem znowu ryk.
I potrafi tak na przykład od 14 do 8 rano. Czasem krócej, dziś akurat walka o jej sen trwała od północy do 3, a jak już zasnęła, to się obudziła o 8. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- "nie chcę cię straszyć, ale cię postraszę"
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałam zeby zwracałą mocno uwagę na te ruchy już uwuwam posta żeby nie było...
|
|
#1166 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem z Tobą ![]() Cytat:
Nie musiałaś tego pisać...
|
|
|
#1167 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Natomiast myślę że Królewna po swoich doświadczeniach wie aż za dobrze, że trzeba obserwować co tam się w niej dzieje i będzie pilnowała synka ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
i że jeśli ktoś wierzy że zadziała, to może zadziałać
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
sory, chciałam dobrze jak widać nie potrzebnie się odzywam
pewnie jakby ktoś inny to napisał byłoby odebrane inaczej
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero dziś dostalam sniadanie... kleik. Jak bedzie ok to jutro do domu
|
#1170 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie sądzę, po prostu staramy się nie podkręcać niepotrzebnie emocji, które nam tylko mogą zaszkodzić. I dotyczy to każdej, naszą Amelie też staramy się hamować jak się zaczyna nakręcać
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- A, jeszcze wracając do Ewy i jej ekscesów nocnych - najciekawsze jest to, że ona płacze płacze płacze płacze i raptem zapada cisza, jakby ktoś jej zasilanie odciął Mina jak gdyby nigdy nic, rozgląda się, nawet uśmiech, nabiera normalnych kolorów na twarzy, pełen spokój i "ktoś tu płakał? nie wiem kto..."...i raptem znowu w ryk i znowu za jakiś czas cisza...i ryk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

w ogóle została Nas chyba ósemka 
bo tak zasnęłam wieczorem jak zabita, już zmęczona byłam tym bólem pleców i jakoś spac mi się odechciało. W ogóle złapałąm jakiego doła wieczorem. Nie wiem czemu:/ Pewnie brak hormonów i trzeba czekać na uregulowanie wszytskiego
a teraz koszmarrrrrrrrrrrr, dopiero odpadł właśnie, a ja na rzęsach do łazienki
oby to minęło...

:
Moje dziwne stworzonko
choć właściwie sprzątanie i schodu uskuteczniam, sutków nie cierpie dotykać, z seksem jakoś słabo:/ nawet nie pamiętam kiedy było COŚ :/ tż chyba zaczął sie troche bać, a mi jakoś cieżko i niewygodnie:/ mam nadzieje że libido wróci do normy po porodzie!!

i znowu za jakiś czas cisza...i ryk