|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Wieki nie byłam w kinie
![]() jeszcze przed przyjazdem tutaj..
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj tylko pozamiatałam, umyję jutro.
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodatkowo mam uczulenie na chlor i no potem skóra wygląda nieciekawie
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już mam dzisiaj posprzątane całe mieszkanie. Obiad już też jest przygotowany. Stresujecie mnie tymi zakupami dziecięcymi, tj. ubranka, łóżeczka, jakieś kosze itp ;-) Z czego to wynika? Nie możecie się doczekać i macie takie parcie na zakupy czy rozkładacie sobie w ten sposób koszty? Póki co ja nic jeszcze nie mam.
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w jednym pokoju miałam suszarnię. teraz to będzie pokój dzidziusi ![]() zakombinowałam z ogórkową. kupiłam knorra w torebce. zaraz spróbuję, jak mi zasmakuje, to zrobię prawdziwą
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
ja jadę zaraz po corcie.
Zjadlabym ciasto.
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Abii widzę że mamy podobne podejście ja także nie lubię szkolnych imprez wspólnych wyjazdów. A teraz jestem skazana bo mamy okrągłą rocznicę naszej szkoły i jestem odpowiedzialna za fotografowanie
Także wolimy z dziewczynami spotkać się w mniejszym gronieTrzydziescidwa ja niestety nie potrafię piec dlatego też dziś kupiłam babeczkę jogurtową i właśnie ją wcinam ![]() Emma ja też mam pralkę beko i byłam z niej zadowolona do momentu... zaczęła latać na wszystkie strony świata w czasie prania i zrobiła się głośna ![]() Polly sliczny kubek ja także mam słabość do kubków już nie mam gdzie ich trzymać ale takiego jeszcze nie mam ![]() Fjolek ja także polecam szałwię mi pomagała tzw płukanki ![]() Lala_la gratulację udanej wizyty ja też chce zacząć chodzić na basen także przydadzą mi się te tabletki
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozkladam koszty bo te wydatki by nas zjadly na raz
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę odkurzyć mój zestaw do hybryd. ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
No mi też się powoli miejsce kończy, ale tż ostatnio stłukł jeden kubek, więc czuję się usprawiedliwiona.
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1.sprawia mi to przyjemnosc, poprawia nastroj itd 2. rozkladam sobie koszty i pomalutku szukam to co mi odpowiada ewentualnie zapisuje linki jak nieznajde nic taniej to do nich wroce itd 3.widze po sobie ze chociaz brzuch maly ze coraz szybciej sie mecze pojscie na zakupy strasznie mnie meczy a co dopiero bedzie jak bedzie np 7 miesiac i snieg po kolana, niewyobrazam sobie wtedy latac po np lumpach , wtedy to pewnie bede wychodzic tylko na maly spacer i spowrotem do domu zeby sie nie przeziebic itd
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakiś przygotowujecie się do tych zakupów? Tj.macie listę ubranek np. 5pajacyków,5bodziaków czy raczej bierzecie to co Wam się podoba. Ja mam na razie listę akcesoriów do szpitala dla mnie i dziecka, odzieży dla dziecka. Dzieci szybko rośnie, więc myślę, że nie dużo ubrań w tym samym rozmiarze jest potrzebnych. 13 listopada mam wizytę u swojego lekarza. Jeśli wszystko będzie ok to zacznę robić zakupy.
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA ogólnie na promocje chcę czaić Cytat:
![]() to wpadaj do mnie, jeszcze kawalek zostalo ![]() moja też wlasnie glosna dość jest :/
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry mamuśki, z rana czekała mnie wizyta w laboratorium bo mamy połówkowe 😀
Ja tez wczoraj zaczęłam robić listę rzeczy potrzebnych dla dzidziusia tak jak i w pierwszej ciąży co miesiąc coś kupowaliśmy jednak kupić wszystko na raz to i spory wydatek a imię wiadomo jak każda z nas bedzie sie czuła na finiszu. Wózek wybraliśmy Quinny Mood ale moja mama oszalała na punkcie wózka Mima tyle tylko ze w mojej miejscowości nie mam możliwości zobaczyć go na żywo 😕 Zastanawiam sie nad taka komoda razem z wanienka na kółkach dla mnie dosyć praktyczne rozwiazanie w dzień stałaby w pokoju i służyła jako przewijak a wieczorem łatwo przetransportować ją do łazienki 😉 Małe zakupy ciuszkowe z dzisiaj |
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Resztę ciuszków będę kupowała bliżej marca jak mniej wiecej będę wiedzieć ile Malutka ma Co do ilości to się nie zastanawiałam nad tym. Na pewno kupię tyle ile wymaga szpital + kilka na wyjście, żeby nie robić od razu prania.
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kupuje to co mi sie podoba. W tym miesiacu siade i poogladam co mam i ile mi brakuje i czego.
materac w tym miesiacu musimy kupić do łózeczka w listopadzie kupimy nawilżacz powietrza, w grudniu/styczniu wózek. i w styczniu pewnie fotelik do auta... wiec tak te wieksze wydatki zostawiamy sobie jeden/ dwa na miesiac. Wózek kupia dziadkowie wiec odchodzi nam spory wydatek ale w zamian wskakuje komoda na ubranka dla dzidzi. jeszcze w marcu ON/AC do auta koło 2 tys własnie do mnie dzowniła mama, że ... ;D dostane bardzo dużo firmowych wypasionych ciuszków bo synowej od jej koleżanki widziałysmy sie pare razy w życiu, bo nasi rodzice sie przyjaźnia i ona już ma dwojke dzieci i chętnie odda wszystkie rzeczy po swoim synku Leonku (a oni maja w trzy i troche kasy, wiec wiem w czym te dzieci chodziły ) hahaha
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-15 o 14:17 |
|
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w ogóle nie przyjmuję kwaśnych potraw w ciąży. musze najpierw spróbować czy jest już cień szansy na zjedzenie czegoś innego niż przez ostatnie 5 miesięcy
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Olgietka po badaniu
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety trzeba liczyć się z tym, że w obu przypadkach spacerówki są bardzo małe. Koleżanki syn chociaż jest duży jak na swój wiek, ma dopiero 10m-cy, a spacerówka Quinny jest już na niego za mała. Moim zdaniem za tą cenę mogliby to jakoś poprawić.http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-15 o 14:34 |
|
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczęłam robić ciuszkowe zakupy bo nagle w 5 miesiącu poczułam taką potrzebę do tego widzę że robi mi to wielką frajdę nawet jak kupię tylko 2 pajacyki to już humorek poprawiony
ja kupuję to co mi wpadnie w oko jak jest w dobrym stanie to biorę i tyle narazie staram się kupować ciuszki uniwersalne bo do końca nie jestem przekonana do płci może połówkowe mnie przekona zaden lekarz jeszcze nie powiedział że to 100% dziewczynka "tylko że jak na moje oko to córeczka" nie przekonał mnie |
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcieli jeszcze łóżeczko, ale łóżeczko tutaj kupujemy i nie chcemy ich obciążać. Najwyżej wyprawkę do łóżeczka podsuniemy ![]() My z komody jednak rezygnujemy póki co. Na razie zwolniłam jedną szufladę, jeszcze jedną będę musiała zwolnić + pudełka pod łóżeczko i może jakoś się upchamy. Super z tymi ciuszkami Ja w Polsce mam od siostry kupę ciuszków i jak pojedziemy na święta to zamierzam przeglądnąć wszystko i przywieźć co mi się spodoba. Dlatego też teraz się z ciuszkami resztą wstrzymuję. Na początek chcemy nowe, ale resztę mogę przyjąć, bo wiem jakie siostra miała fajne ciuszki i że są nie zniszczone a niektóre nawet nie chodzone
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko moi rodzice poczuwaja sie do bycia dziadkami. Tesciowie hmm niby sie ciesza i chwala i tyle. Nie wpadna na pomysl zeby nam jakkolwiek pomoc..
|
|
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja może dostanę jeszcze jakieś ciuszki od koleżanek z pracy po ich dzieciach. W grudniu siostra będzie mieć maluszka, więc jakieś uniwersalne ciuszki też mi się skapną. Będę polować na promocje. Wózek dla dzieciaczka teście nam kupią, łóżeczko jest przygotowane u moich rodziców-trzeba je tylko złożyć u nas w domku.
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
Idę do biedry po zakupy.
Dzisiaj na obiad kurczak ze szpinkiem z czosnkiem i nie wiem czy makaron czy ryż ![]() Nakupuje marchewek i buraków i będziemy znowu wyciskać soki i zobaczę czy sa u mnie te śliczne kubki co polly kupiła misia880 fajnie, że dostaniesz ciuszki. Ja tez mam dużo po siostrze i brałam wszystko, potem zobaczę co się przyda chciałam już kupić wózek w tym miesiącu ale zobaczymy ile Nam kasy zostanie po spotkaniu z notariuszem i zakupie kina domowego, na które choruje mój mąż.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-15 o 14:39 |
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie tak jak było za pierwszym razem po narodzinach zaczną sypać kasą.
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba dość wcześnie, bo 4.11. Będzie to u mnie 20tc, ale 18 tydzień ciąży. Nie wiem jak oni liczą na to połówkowe. No ale mam nadzieję, że mój gin wie co robi Właśnie mi wczoraj mówił, że mają nowy sprzęt, jakiś dokładny ponoć. Za 250 zł niezależnie od czasu trwania i tego ile razy będę musiała się położyć, więc chyba znośnie.
Jak poszło? Lepiej się czujesz? Ja długo spałam, tak mi było dobrze pod pierzyną, że na siłę wstałam. Dawno tak późno nie wstawałam, chyba już 10.00 była Ty już byłaś dawno po śniadaniu, porządkach, ze zrobionym obiadem i gdybyś miała ogródek to pewnie zdążyłabyś przekopać oczywiście nie nabijam się tylko zazdroszczę organizacji i energii ![]() Super, też jesteś często i też ogarniasz wszystkie wizażowe funkcje Cytat:
Wczoraj byłam w c&a. Śliczne mają rzeczy dla dziewczynek, ale z kurteczkami i grubszymi rzeczami się jeszcze wstrzymam.Cytat:
![]() Jutro bardzo dobra koleżanka mnie odwiedza i muszę tu ogrnąć ten bajzel. Nie ma jeszcze wszystkich mebli TŻ, więc niektóre rzeczy ciężko ogarnąć, bo np. książki czekają na regały, komp leży rozłożony i czeka na biurko itp. W przyszłym tygodniu będzie auto przewozowe przyjaciela i przed weekendem powinno już być wszystko tak jak będzie. No oprócz łóżeczka dla Natalki ![]() Uwielbiam używać już imienia |
||
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóc w jaki sposób?
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczę tylko na nieocenioną pomoc babci, która będzie na miejscu i to już nam wystarczy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

ale jestem happy 
Także wolimy z dziewczynami spotkać się w mniejszym gronie

) hahaha
"tylko że jak na moje oko to córeczka" nie przekonał mnie
Ty już byłaś dawno po śniadaniu, porządkach, ze zrobionym obiadem i gdybyś miała ogródek to pewnie zdążyłabyś przekopać
za dzisiejsze wizyty.