Mamy marzec 2016. Część III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 13:44   #3871
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Mama mnie ciagnie do kina hmm
Wieki nie byłam w kinie

jeszcze przed przyjazdem tutaj..
Stary 2015-10-15, 13:45   #3872
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly ja wlasnie robie kawe :p napijemy sie razem
A potem ide myc ta lazienke, maz za godzine wraca z pracy trzeba ogarnac chałpe
Namówiłaś mnie.
Ja dzisiaj tylko pozamiatałam, umyję jutro.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:47   #3873
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a do mnie właśnie dotarł list z zamówionym strojem kąpielowym na brzuszek w stary już ledwo się wciskałam ale jestem happy dzisiaj basen obowiązkowy!
nienawidzę chodzić na basem
a dodatkowo mam uczulenie na chlor i no potem skóra wygląda nieciekawie
Stary 2015-10-15, 13:47   #3874
milenujdka
Wtajemniczenie

A ja już mam dzisiaj posprzątane całe mieszkanie. Obiad już też jest przygotowany. Stresujecie mnie tymi zakupami dziecięcymi, tj. ubranka, łóżeczka, jakieś kosze itp ;-) Z czego to wynika? Nie możecie się doczekać i macie takie parcie na zakupy czy rozkładacie sobie w ten sposób koszty? Póki co ja nic jeszcze nie mam.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:47   #3875
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wywaliłam z pudełka wszystkie lakiery i dumam na jaki paznokcie pomalować. Mam chwilę spokoju, nikt nic ode mnie nie chce to muszę skorzystać z okazji
ja dzisiaj poleciałam na hybrydy. mam szare pastelowe

w jednym pokoju miałam suszarnię. teraz to będzie pokój dzidziusi

zakombinowałam z ogórkową. kupiłam knorra w torebce. zaraz spróbuję, jak mi zasmakuje, to zrobię prawdziwą
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:52   #3876
marta1986222
Zakorzenienie

ja jadę zaraz po corcie.

Zjadlabym ciasto.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:54   #3877
gosza82
Rozeznanie

Abii widzę że mamy podobne podejście ja także nie lubię szkolnych imprez wspólnych wyjazdów. A teraz jestem skazana bo mamy okrągłą rocznicę naszej szkoły i jestem odpowiedzialna za fotografowanie Także wolimy z dziewczynami spotkać się w mniejszym gronie

Trzydziescidwa ja niestety nie potrafię piec dlatego też dziś kupiłam babeczkę jogurtową i właśnie ją wcinam

Emma ja też mam pralkę beko i byłam z niej zadowolona do momentu... zaczęła latać na wszystkie strony świata w czasie prania i zrobiła się głośna

Polly sliczny kubek ja także mam słabość do kubków już nie mam gdzie ich trzymać ale takiego jeszcze nie mam

Fjolek
ja także polecam szałwię mi pomagała tzw płukanki

Lala_la gratulację udanej wizyty ja też chce zacząć chodzić na basen także przydadzą mi się te tabletki
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:54   #3878
misia880
Zakorzenienie

Ja rozkladam koszty bo te wydatki by nas zjadly na raz

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 13:56   #3879
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Nie możecie się doczekać i macie takie parcie na zakupy czy rozkładacie sobie w ten sposób koszty? Póki co ja nic jeszcze nie mam.
Myślę, że jedno i drugie
Stary 2015-10-15, 13:58   #3880
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już mam dzisiaj posprzątane całe mieszkanie. Obiad już też jest przygotowany. Stresujecie mnie tymi zakupami dziecięcymi, tj. ubranka, łóżeczka, jakieś kosze itp ;-) Z czego to wynika? Nie możecie się doczekać i macie takie parcie na zakupy czy rozkładacie sobie w ten sposób koszty? Póki co ja nic jeszcze nie mam.
Ja ciuszki kupuję już teraz, bo niestety nie mam nikogo po kim mogłabym cokolwiek dostać. Później dojdą jeszcze inne wydatki, więc jak raz w tygodniu pójdę na lumpki i wydam z 50zł, to tego aż tak bardzo nie odczuję.:P
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja dzisiaj poleciałam na hybrydy. mam szare pastelowe
Chyba muszę odkurzyć mój zestaw do hybryd.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Polly sliczny kubek ja także mam słabość do kubków już nie mam gdzie ich trzymać ale takiego jeszcze nie mam
Piona! No mi też się powoli miejsce kończy, ale tż ostatnio stłukł jeden kubek, więc czuję się usprawiedliwiona.

Stary 2015-10-15, 13:59   #3881
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
ja kupuje bo
1.sprawia mi to przyjemnosc, poprawia nastroj itd
2. rozkladam sobie koszty i pomalutku szukam to co mi odpowiada ewentualnie zapisuje linki jak nieznajde nic taniej to do nich wroce itd
3.widze po sobie ze chociaz brzuch maly ze coraz szybciej sie mecze pojscie na zakupy strasznie mnie meczy a co dopiero bedzie jak bedzie np 7 miesiac i snieg po kolana, niewyobrazam sobie wtedy latac po np lumpach , wtedy to pewnie bede wychodzic tylko na maly spacer i spowrotem do domu zeby sie nie przeziebic itd
Stary 2015-10-15, 14:03   #3882
milenujdka
Wtajemniczenie

A jakiś przygotowujecie się do tych zakupów? Tj.macie listę ubranek np. 5pajacyków,5bodziaków czy raczej bierzecie to co Wam się podoba. Ja mam na razie listę akcesoriów do szpitala dla mnie i dziecka, odzieży dla dziecka. Dzieci szybko rośnie, więc myślę, że nie dużo ubrań w tym samym rozmiarze jest potrzebnych. 13 listopada mam wizytę u swojego lekarza. Jeśli wszystko będzie ok to zacznę robić zakupy.
Stary 2015-10-15, 14:05   #3883
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam, bo była likwidacja sklepu więc mi się opłacało. Poza tym, zawsze to troszkę mniejsze koszty później.
JA ogólnie na promocje chcę czaić

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
zakombinowałam z ogórkową. kupiłam knorra w torebce. zaraz spróbuję, jak mi zasmakuje, to zrobię prawdziwą
te torebkowe nie umywają się do prawdziwej no i chemii w tym dużo

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ja jadę zaraz po corcie.

Zjadlabym ciasto.
to wpadaj do mnie, jeszcze kawalek zostalo

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Emma ja też mam pralkę beko i byłam z niej zadowolona do momentu... zaczęła latać na wszystkie strony świata w czasie prania i zrobiła się głośna
moja też wlasnie glosna dość jest :/
Stary 2015-10-15, 14:07   #3884
michalina_84
Raczkowanie

Dzień Dobry mamuśki, z rana czekała mnie wizyta w laboratorium bo mamy połówkowe 😀

Ja tez wczoraj zaczęłam robić listę rzeczy potrzebnych dla dzidziusia tak jak i w pierwszej ciąży co miesiąc coś kupowaliśmy jednak kupić wszystko na raz to i spory wydatek a imię wiadomo jak każda z nas bedzie sie czuła na finiszu. Wózek wybraliśmy Quinny Mood ale moja mama oszalała na punkcie wózka Mima tyle tylko ze w mojej miejscowości nie mam możliwości zobaczyć go na żywo 😕 Zastanawiam sie nad taka komoda razem z wanienka na kółkach dla mnie dosyć praktyczne rozwiazanie w dzień stałaby w pokoju i służyła jako przewijak a wieczorem łatwo przetransportować ją do łazienki 😉

Małe zakupy ciuszkowe z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (139,7 KB, 19 załadowań)
michalina_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:08   #3885
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiś przygotowujecie się do tych zakupów? Tj.macie listę ubranek np. 5pajacyków,5bodziaków czy raczej bierzecie to co Wam się podoba. Ja mam na razie listę akcesoriów do szpitala dla mnie i dziecka, odzieży dla dziecka. Dzieci szybko rośnie, więc myślę, że nie dużo ubrań w tym samym rozmiarze jest potrzebnych. 13 listopada mam wizytę u swojego lekarza. Jeśli wszystko będzie ok to zacznę robić zakupy.
ja na razie kupiłam różne rozmiary, zależy co mi się spodobało..
Resztę ciuszków będę kupowała bliżej marca jak mniej wiecej będę wiedzieć ile Malutka ma
Co do ilości to się nie zastanawiałam nad tym. Na pewno kupię tyle ile wymaga szpital + kilka na wyjście, żeby nie robić od razu prania.
Stary 2015-10-15, 14:13   #3886
misia880
Zakorzenienie

Ja tez kupuje to co mi sie podoba. W tym miesiacu siade i poogladam co mam i ile mi brakuje i czego.

materac w tym miesiacu musimy kupić do łózeczka w listopadzie kupimy nawilżacz powietrza, w grudniu/styczniu wózek. i w styczniu pewnie fotelik do auta... wiec tak te wieksze wydatki zostawiamy sobie jeden/ dwa na miesiac.
Wózek kupia dziadkowie wiec odchodzi nam spory wydatek ale w zamian wskakuje komoda na ubranka dla dzidzi.
jeszcze w marcu ON/AC do auta koło 2 tys

własnie do mnie dzowniła mama, że ... ;D dostane bardzo dużo firmowych wypasionych ciuszków bo synowej od jej koleżanki widziałysmy sie pare razy w życiu, bo nasi rodzice sie przyjaźnia i ona już ma dwojke dzieci i chętnie odda wszystkie rzeczy po swoim synku Leonku
(a oni maja w trzy i troche kasy, wiec wiem w czym te dzieci chodziły ) hahaha

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-15 o 14:17
Stary 2015-10-15, 14:18   #3887
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
w pierwszej ciąży kupowałam z listy. teraz wiem co mnie interesuje i to kupuję. na pewno będę mieć wszystkiego po 10 szt. w rozmiarze 56-62. najwygodniejsze są pajace, body i półśpiochy

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
te torebkowe nie umywają się do prawdziwej no i chemii w tym dużo
ja w ogóle nie przyjmuję kwaśnych potraw w ciąży. musze najpierw spróbować czy jest już cień szansy na zjedzenie czegoś innego niż przez ostatnie 5 miesięcy
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:19   #3888
malinka9191
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam Olgietka po badaniu
Stary 2015-10-15, 14:22   #3889
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
ja kupuje bo
1.sprawia mi to przyjemnosc, poprawia nastroj itd
2. rozkladam sobie koszty i pomalutku szukam to co mi odpowiada ewentualnie zapisuje linki jak nieznajde nic taniej to do nich wroce itd
3.widze po sobie ze chociaz brzuch maly ze coraz szybciej sie mecze pojscie na zakupy strasznie mnie meczy a co dopiero bedzie jak bedzie np 7 miesiac i snieg po kolana, niewyobrazam sobie wtedy latac po np lumpach , wtedy to pewnie bede wychodzic tylko na maly spacer i spowrotem do domu zeby sie nie przeziebic itd
ja się pod tym podpisuję rękami i nogami
Stary 2015-10-15, 14:25   #3890
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalina_84 Pokaż wiadomość
Wózek wybraliśmy Quinny Mood ale moja mama oszalała na punkcie wózka Mima
Mima wydaje mi się stabilniejszy, miałam okazję nim jeździć i umywa się do Quinny niestety trzeba liczyć się z tym, że w obu przypadkach spacerówki są bardzo małe. Koleżanki syn chociaż jest duży jak na swój wiek, ma dopiero 10m-cy, a spacerówka Quinny jest już na niego za mała. Moim zdaniem za tą cenę mogliby to jakoś poprawić.

http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-15 o 14:34
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:25   #3891
gosza82
Rozeznanie

Ja zaczęłam robić ciuszkowe zakupy bo nagle w 5 miesiącu poczułam taką potrzebę do tego widzę że robi mi to wielką frajdę nawet jak kupię tylko 2 pajacyki to już humorek poprawiony ja kupuję to co mi wpadnie w oko jak jest w dobrym stanie to biorę i tyle narazie staram się kupować ciuszki uniwersalne bo do końca nie jestem przekonana do płci może połówkowe mnie przekona zaden lekarz jeszcze nie powiedział że to 100% dziewczynka "tylko że jak na moje oko to córeczka" nie przekonał mnie
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:25   #3892
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez kupuje to co mi sie podoba. W tym miesiacu siade i poogladam co mam i ile mi brakuje i czego.

materac w tym miesiacu musimy kupić do łózeczka w listopadzie kupimy nawilżacz powietrza, w grudniu/styczniu wózek. i w styczniu pewnie fotelik do auta... wiec tak te wieksze wydatki zostawiamy sobie jeden/ dwa na miesiac.
Wózek kupia dziadkowie wiec odchodzi nam spory wydatek ale w zamian wskakuje komoda na ubranka dla dzidzi.
jeszcze w marcu ON/AC do auta koło 2 tys

własnie do mnie dzowniła mama, że ... ;D dostane bardzo dużo firmowych wypasionych ciuszków bo synowej od jej koleżanki widziałysmy sie pare razy w życiu, bo nasi rodzice sie przyjaźnia i ona już ma dwojke dzieci i chętnie odda wszystkie rzeczy po swoim synku Leonku
(a oni maja w trzy i troche kasy, wiec wiem w czym te dzieci chodziły ) hahaha
U nas też dziadkowie kupią wózek na pół
chcieli jeszcze łóżeczko, ale łóżeczko tutaj kupujemy i nie chcemy ich obciążać. Najwyżej wyprawkę do łóżeczka podsuniemy

My z komody jednak rezygnujemy póki co. Na razie zwolniłam jedną szufladę, jeszcze jedną będę musiała zwolnić + pudełka pod łóżeczko i może jakoś się upchamy.

Super z tymi ciuszkami Ja w Polsce mam od siostry kupę ciuszków i jak pojedziemy na święta to zamierzam przeglądnąć wszystko i przywieźć co mi się spodoba. Dlatego też teraz się z ciuszkami resztą wstrzymuję. Na początek chcemy nowe, ale resztę mogę przyjąć, bo wiem jakie siostra miała fajne ciuszki i że są nie zniszczone a niektóre nawet nie chodzone
Stary 2015-10-15, 14:28   #3893
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek kupia dziadkowie
dostane bardzo dużo firmowych wypasionych ciuszków bo synowej od jej koleżanki
Lepiej być nie może
Stary 2015-10-15, 14:28   #3894
misia880
Zakorzenienie

U mnie tylko moi rodzice poczuwaja sie do bycia dziadkami. Tesciowie hmm niby sie ciesza i chwala i tyle. Nie wpadna na pomysl zeby nam jakkolwiek pomoc..

Stary 2015-10-15, 14:36   #3895
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja może dostanę jeszcze jakieś ciuszki od koleżanek z pracy po ich dzieciach. W grudniu siostra będzie mieć maluszka, więc jakieś uniwersalne ciuszki też mi się skapną. Będę polować na promocje. Wózek dla dzieciaczka teście nam kupią, łóżeczko jest przygotowane u moich rodziców-trzeba je tylko złożyć u nas w domku.
Stary 2015-10-15, 14:37   #3896
fasolka1987
Zadomowienie

Idę do biedry po zakupy.

Dzisiaj na obiad kurczak ze szpinkiem z czosnkiem i nie wiem czy makaron czy ryż

Nakupuje marchewek i buraków i będziemy znowu wyciskać soki i zobaczę czy sa u mnie te śliczne kubki co polly kupiła

misia880 fajnie, że dostaniesz ciuszki. Ja tez mam dużo po siostrze i brałam wszystko, potem zobaczę co się przyda

chciałam już kupić wózek w tym miesiącu ale zobaczymy ile Nam kasy zostanie po spotkaniu z notariuszem i zakupie kina domowego, na które choruje mój mąż.

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-10-15 o 14:39
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 14:37   #3897
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tylko moi rodzice poczuwaja sie do bycia dziadkami. Tesciowie hmm niby sie ciesza i chwala i tyle. Nie wpadna na pomysl zeby nam jakkolwiek pomoc..
U nas podobnie. Chociaż obie strony cieszą się i stać ich na szaleństwa dla wnuków to chyba przyzwyczaili się do tego, że dobrze sobie radzimy ale pewnie tak jak było za pierwszym razem po narodzinach zaczną sypać kasą.
Stary 2015-10-15, 14:39   #3898
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko ja mam tak pozno polowkowe?
Ja mam chyba dość wcześnie, bo 4.11. Będzie to u mnie 20tc, ale 18 tydzień ciąży. Nie wiem jak oni liczą na to połówkowe. No ale mam nadzieję, że mój gin wie co robi Właśnie mi wczoraj mówił, że mają nowy sprzęt, jakiś dokładny ponoć. Za 250 zł niezależnie od czasu trwania i tego ile razy będę musiała się położyć, więc chyba znośnie.

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
10:40 mam usg a o 11:30 endo
Jak poszło? Lepiej się czujesz?

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Co tu dziś tak cicho?
Ja długo spałam, tak mi było dobrze pod pierzyną, że na siłę wstałam. Dawno tak późno nie wstawałam, chyba już 10.00 była Ty już byłaś dawno po śniadaniu, porządkach, ze zrobionym obiadem i gdybyś miała ogródek to pewnie zdążyłabyś przekopać oczywiście nie nabijam się tylko zazdroszczę organizacji i energii

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
za dzisiejsze wizyty.

Cytat:
ja mogę
Super, też jesteś często i też ogarniasz wszystkie wizażowe funkcje

Cytat:
Ja kupiłam, bo była likwidacja sklepu więc mi się opłacało. Poza tym, zawsze to troszkę mniejsze koszty później.
JA ogólnie na promocje chcę czaić
Też tak myślę. Łatwiej koszty rozłożyć na kilka miesięcy i po trochę na promocje wpadać Wczoraj byłam w c&a. Śliczne mają rzeczy dla dziewczynek, ale z kurteczkami i grubszymi rzeczami się jeszcze wstrzymam.

Cytat:
własnie do mnie dzowniła mama, że ... ;D dostane bardzo dużo firmowych wypasionych ciuszków bo synowej od jej koleżanki
Super! ale się trafiło

Jutro bardzo dobra koleżanka mnie odwiedza i muszę tu ogrnąć ten bajzel. Nie ma jeszcze wszystkich mebli TŻ, więc niektóre rzeczy ciężko ogarnąć, bo np. książki czekają na regały, komp leży rozłożony i czeka na biurko itp. W przyszłym tygodniu będzie auto przewozowe przyjaciela i przed weekendem powinno już być wszystko tak jak będzie. No oprócz łóżeczka dla Natalki
Uwielbiam używać już imienia
Stary 2015-10-15, 14:43   #3899
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Pomóc w jaki sposób?

Stary 2015-10-15, 14:43   #3900
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
U nas podobnie. Chociaż obie strony cieszą się i stać ich na szaleństwa dla wnuków to chyba przyzwyczaili się do tego, że dobrze sobie radzimy ale pewnie tak jak było za pierwszym razem po narodzinach zaczną sypać kasą.
U mnie raczej wielkich prezentów nie będzie Liczę tylko na nieocenioną pomoc babci, która będzie na miejscu i to już nam wystarczy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości