|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Nadrobię Was później.
Byłam dzisiaj u lekarza dostałam skierowanie do szpitala macica jest w ciągłym skurczu, chociaż ja tego nie czuję. W szpitalu na badaniach się okazało, że szyjkę mam 2,5 cm i miękką, powinna być twarda. Po KTG nic nie wygląda, żebym miała skurcze. Przynajmniej nie takie o których mówił mój lekarz prowadzący. Nastraszyli mnie przedwczesnym porodem. Teraz leże i się zastanawiam czy dotrwamy do terminu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Chce przemalowac na bialo bo zaplanowalam sobie biale meble w sypialni a ze mam praktycznie nowe stoliczki nocne I to lozeczko po corce w idealnym stanie (ma taki ciemny kolor, jakby wisniowy troche) to nie chce kupowac nowych ;:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Chyba ze ktoras chce odkupic lozeczko to ja sobie kupie biale hehe
|
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Mam skończone 26 tc jak sie cos zacznie dziać nie tak, to beda ryzykować inny zabieg, ale przy nim jest bardzo duze ryzyko ze skończy sie cięciem,,, a teraz mała nie przeżyje operacji.
Tz? Bedzie musiał sobie poradzić... Choć łatwo mu nie bedzie. Tez tęskni bardzo Dotka- widocznie dzidzia uciska przeponę - tez tak miałam puki amnioredukcji nie zrobili Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, trzymam kciuki żebyś jednak jeszcze kilka tygodni w dwupaku wytrwała
Kiedy masz donoszoną ciążę?
|
|
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
A czarnula o ktorej ma wizytę ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-15 o 14:53 |
||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi o kurde... obys wytrwala jak najdluzej! A nic nie czulas kompletnie? Brzuch Cie nie bolal?
|
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze trzymam za was kciuki dziewczyny. żeby wszystko dobrze się skończyło.
Ja dziś rano też miałam przerażenie, bo na papierze w toalecie zauważyłam lekko podbarwiony śluz na różowo. Bałam się że zacznę plamić. Siedzę w domu, wolę nie kusić losu.. :/ Do szlifowania łóżeczka, to macie rację, zależy od koloru. Ja sobie ubzduralam że na biało, ale rzeczywiście hall ma być w naturalnym kolorze to trzeba zetrzeć do drewna. Co do golenia, mam ostatnio to samo. Strasznie mnie nogi swędzą, pieką po goleniu. To chyba hormony, bo nigdy tak nie miałam... Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-10-15 o 14:53 |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Lozeczko mam Klupś Radek VII kolor Teak... ono ma jeszcze jakies takie wyzlobienia ksiezyc I gwiazdki wiec to moze byc ciezko zeszlifowac...
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi trzymaj sie mocno:-* jejku co dzis za dzien...
Moja mala dzis ruszyla sie doslownie 3 razy. Juz nie wiem co zjesc zeby ja rozruszac...
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, Malwi trzymajcie sie dziewczyny :-*
Uaoo, co do podraznien to u mnie tez sa i nie znalazlam sposobu.... We wtorek uzylam kremu depilujacego i powiem Ci, ze az takiego podraznienia nie mialam... Myslalam, ze sie wsciekne :-/ w ciazy wszystko inaczej dziala. Jak tylko bede moga to wracam do depilacji laserowej zeby pozbyc sie tego dziadistwa raz na zawsze! Magdusia, poloz sie na lewy bok i delikatnie przygniec brzuszek, moze spi i to ja obudzi ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-10-15 o 14:53 |
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wytrwasz jak najdłużej
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny w superpharmie jest fajna okazja na kosmetyki dziecięce ale tylko z karta - hipp i inne firmy 30% taniej
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm no to nie wiem.. Moje też ma spokojne dni czasem - rano puknie jak wstaje a później cisza do obiadu praktycznie.. Ale to zależy od mojego trybu dnia.
|
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Może to okrutne ale zawsze odkażam maszynkę spirytusem a miejsca po goleniu wodą utlenioną na waciku. Trochę pomaga
Wkurzyłam się, poszłam do sklepu, kupiłam 12 rzeczy do ubrankowej wyprawki i zostanie mi tylko czapka zimowa do kupienia, chromolę. Nie lubię tak się cykać długo, wkurza mnie wisząca nade mną lista KAMILKA, bardzo mi przykro i trzymam kciuki żebyś dotrwała jak najdłużej MALWI, jej, mam nadzieję, że macica Ci się uspokoi ![]() MAGDUSIA, widać ma dzień lenia. Nie smutaj
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
Malwi oby się okazało że tylko tak straszą i nic nie będzie
Jesteś już w szpitalu?
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi za Ciebie też trzymam mocno kciuki, lepiej poleżeć kilka dni w szpitalu niż miałoby się pogorszyć.
zuken jak na biało to faktycznie tylko delikatnie zmatowić. kamilka to jeszcze ponad miesiąc, dacie rade. Mała jest silna, już tyle przeszła i zobaczysz, że dotrwa do końca. Magdusiaaa to jak mój w poniedziałek, też mnie tak wystraszył cały dzień na nic nie reagował, ale okazało się że wszystko w porządku i Twoja mała na pewno się niedługo odezwie. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-15 o 15:06 |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 mi też się wydaje, że to ucisk na przeponę
malwi89 kurde, ale nic nie zapowiadało takiej sytuacji.. byłaś u gina na wizycie i on to wykrył? teraz zostaniesz w szpitalu na dłużej? Trzymaj sie Magdusiaaa mój przedwczoraj miał taki dzień lenia, że normalnie zawału dostawałam. Nic nie pomagało, kompletnie olał wszystkie swoje stałe normy buszowania, dopiero w nocy się rozszalał. Na pewno warto żebyś poleżała na lewym boku taki totalny relaks.
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie nic nie zdaje egzaminu. Pianki, kremy, plastry, depilator no dosłownie nic. W dodatku swędzi mnie skóra, wychodzą brzydkie krostki i wrastają włoski. Już brak mi sił. Myślałam, że może chociaż znacie jakiś krem po depilacji gdzie chociaż by mnie nie swędziało. W dodatku np. dziś się ogolę, jutro znów muszę. MASAKRA!
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, coś dzisiaj kiepski dzień widzę:/
trzymam kciuki za wizyty! Kamilko, oby udało Ci się wytrwać jak najdłużej. Malwi, kciuki, żebyś szybko wyszła ze szpitala z dobrymi wynikami. |
|
|
|
#3928 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taką maszynkę z mini-trymerem i nią golę, wtedy nie jest na "zero" ale blisko,a nie podrażnia się Cytat:
fakty strasznie dziś dużo złch wieści ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Podjęłam dziś ten bohaterski wysiłek i się do dentysty zapisałam - idę w poniedziałek
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Szczytem moich kulinarnych możliwości dzisiaj będzie chyba makaron z serem
![]() Jezu, no jest 15:30, a ja prawie nic nie zrobiłam, bo co wstanę i coś zrobię, to mi tak źle i duszno, że się kładę dalej ![]() Może zupę pieczarkowa ew. wstawię, bo bulion warzywny mi się zrobił. Zrobiłam pranie i teraz ból, bo za 10 minut się kończy i zaś trzeba wstawać i powiesić. A miałam plan poprasować dzisiaj, nawet mówię rano do tzta zeby deski nie składał, myślę sobie: włączę gotowe na wszystko i poprasuję. No to narobiłaaaaam. |
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka a czy Ty przypadkiem nie bierzesz sobie za duzo na glowe? Ty chyba nie potrafisz nic nie robic. Usiadz w koncu na dup.ke i zwolnij troszke. Nic sie nie stanie jak nie poprasujesz dzisiaj swiat sie nie zawali
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

macica jest w ciągłym skurczu, chociaż ja tego nie czuję. W szpitalu na badaniach się okazało, że szyjkę mam 2,5 cm i miękką, powinna być twarda. Po KTG nic nie wygląda, żebym miała skurcze. Przynajmniej nie takie o których mówił mój lekarz prowadzący. Nastraszyli mnie przedwczesnym porodem. Teraz leże i się zastanawiam czy dotrwamy do terminu.

zabieg sie nie udał tak jak chcieli. Znaczy to tyle ze zostaje tu z abonamentem stałego klijenta...
usg co 2-3 dni i kontrola wydolności krazeniowej. I miec nadzieje żeby dotrwać do 30-33tc choć...

dawaj zdjęcia 
21.06.2014r.