|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Mi lekarz powiedział, że na szczegółowe badanie usg odpowiedni jest 18-22t.c.
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi ale to jednak miłe, że pomyśli, ze kupi mi owoce żebym nie musiala jeżdzić wydawać kasy.Miłe to jest, że zapytaja czy czegoś nam nie tzreba... tata zawsze wie co sie mojemu mężowi przyda a czego sam sobie nie kupi - np. dostanie na urodziny od niego. a teściowie... żyja dla siebie. teściowa nawet nie pyta jak sie czuje ani czy coś mi pomóc czy kupić cos po drodze jak jedzie na zakupy ( a mieszkamy w jednym domu) ostatnio przyszła i zapytała mnie czy pomoge im popchać auto bo im nie odpaliło powiedziałam, że nie bo nie miałam nawet siły sie zagłębiać w temat... ręce mi opadły
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-15 o 14:47 |
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle, mimo, że mają już wnuki, to czekali aż u nas się potomek pojawi Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie lubię jakoś zakupów w C&A Cytat:
![]() Bigos gotowy i nie czekam na TŻta tylko od razu wcinam Potem zjem raz jeszcze Tylko chyba z winem przesadziłam ale to wyparuje
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wciągnęłam talerz zupy.
I jak tż wróci, to zjem kolejny.
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko ok
Hela zostaje Helą ![]() Badanie usg było dłuuuugie Wszystko w porządku ![]()
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
u mnie chyba spaghetti dzis ale mam lenia i narazie jeszcze niezaczelam robic sosu
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz możesz być już spokojniejsza
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!
![]() Cytat:
na to nie mogę narzekać, przy całej przeprowadzce przeniosłam co najwyżej krzesło i jakieś szklanki lub trochę papierów.Wszystko moja mama, TŻ i wujek przenosili i nic mi nie pozwolili zrobić. W przyszły tydzień przyjaciel TŻ przyjedzie, żeby z tymi najcięższymi rzeczami pomóc. Jakby mnie ktoś poprosił o pchanie auta to z szoku chyba bym nawet nie wiedziała jak zareagować.Olgietka gratuluję! Bardzo się cieszę ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ja dla siebie też nie, może ze dwie bluzki tam kiedyś kupiłam. Ale dziewczęce kurteczki i sukieneczki bardzo mi się podobają ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Malina nieźle! Właśnie spojrzałam na statystyki i rządzisz ponad wszelką wątpliwość
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
monicca1989; zakwas z buraków ja piłam też w pierwszej ciązy, ale jakoś nie chce mi się tego robić i pić. Wolę świeże soki
malinka9191;- jakoś nigdy nie noszę w torebce jedzenia, ale chyba musze też wprowadzić ten zwyczaj, bo jak jestem pozaa domem i głod mnie dopada, to jest tragedia, od razu tracę ostatek sił fjolek -mój mąż też nie lubi fotografować się, a co gorsza nawet mnie nie lubi fotografować. A ja uwielbiam - zdjęcia, filmy, coś nagrywać montować i t.d . Planuje w styczniu sesję brzuszkową z synkiem, męża nawet nie będę prosić, bo i tak sie nie zgodzi, a jak zgodzi to będzie tylko marudzić. Więc zrobie sobie sama taką pamiatkę z synkiem i dla niemowlaka. Też planuje kupić ten album z empiku, o którym pisałyście, a cud narodzin w takim wydaniu jak oto ten przedstawiony to też mi nie świeci...niestety. Suszarka, -ja posiadam taki pokój na górze, bardzo przydatny, schnie szybko, tam prasuje i segreguje.. Pralke natomiast mam starą, ale jeszcze kręci ![]() Lodówka, nadał jesteśmy bez, czekam na część. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-15 o 15:36 Powód: bledy ortograf |
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj na obiadek rybka , frytki i kapustka kiszona
![]() Dzisiaj trochę biegania miałam , zapisać się na połówkowe , mam 9.11 o 13 a o 15 idę akurat do swojej pani doktor ![]() O i byłam jeszcze zapisać się do położnej i do szkoły rodzenia , kolo 20 tygodnia będzie dzwoniła dokładnie się umówić co do terminu
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, super.
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wolę mieć więcej tych malych ciuchów.Cytat:
![]() U nas ani rodzice ani teściowie nie kupują nic dla dziecka, ale do glowy mi nie przyszło mieć o to żal. Bedą chcieli to kupią, nie to nie, to nasze dziecko, a nie ich
|
||
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego mi przypomniałaś.. frytki do teraz myślałam, że mam dobry obiadek
|
|
|
|
#3914 |
|
Konto usunięte
|
milenujdka ja też nic nie kupuje jeszcze dla dziecka, jak na rzie jestem skoncentrowana na sobie i poznaniu płci, zakupy będę robić po 7 mieś.tak jak i w pierwszej ciąży.
malinka9191 ja też nie przepadam za basenem, wolę morze ale mój synek uwielbia, więc czesto bywam.Kubeczek z biedronki, widziałam dziś i wpadł mi w oko, ale juz mam tyle że nie mam gdzie składać..Mój mąż zawsze mi przywozi z róznych krajów, sama też zawsze jako pamiątke kupuje kubek..więc na prawdę uzbierało sie
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, nie wiem czy mogłyby mi się kiedykolwiek przejeść
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
jak mozecie to wklejcie jeszcze raz ten album co w emipku jest czy gdzies tam co jest fajny bo mozna costam wklejac..
wiem napisalam bez skladu i ladu ale kto wie o jaki chodzi to bedzie wiedzial o co chodzi
|
#3918 |
|
Konto usunięte
|
misia880 - o masakra,cięzko uwierzyć, co za człowiek z tej teściówki?
Jesli chodzi o pomoc, to u nas ze strony teściów symbolicznie - czasami jak jest konieczność, to zostawimy z nimi dziecko. Pomagają dobrymi radami, finansowo i prezentami nie, ale ja uważam że każdy kto posiada własną rodzine, męża dzieci powinien sobie radzić sam. Moja mama często przysyła paczki prezenty jakieś produkty, bo jest za granicą. Tak że nie jest źle. |
|
|
|
#3919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
jest też dla chlopców
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy takie szczęście, że rodzice każdego z nas nam pomagają mimo, że nie muszą ;-) zawsze coś dobrego do jedzenia nam przywiozą i nie tylko,dadzą zaprawy,warzywa,owoce itd. |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczę, że jak czegoś będę miała dużo to się zorientuję
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też dziś bigos na obiad pierwszy talerz zjadłam sama a drugi zjem z mężem
po kwaśnym musiało pójść coś słodkiego więc poszła mała paczuszka M&M's
|
|
|
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
że co?!Super!!
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
Olgietka bardzo się cieszę że lekarz potwierdził i nie było dodatkowych niespodzianek
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak kocham swoja tesciowa,ze nawet niczego od niej nie wezme. Nie znosze kobiety i działa mg na uzebienie! Najchetniej jeszcze by chciala kase od nas. Jak maz nie pracował pomagali nam moi rodzice dalej pomagaja bo chca maja mnie jedna i dobrze im sie wiedzie to tesciowa byla ok a jak ja 2 miesiace nie pracowałam to mowila ze jestem utrzymanka tz. Rzadko tam jezdze bo nie chce sluchac glupot .a ona mnie i 2 synowych nie lubi bo stawiamy na swoim i ja tez mowie co mi nie pasuje taki mam charakter. Chociaz mam do niej szacunek i rozmawiam normalnie to nie chce sie czesto spotykac.
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
szkoda ze niema tego albumu na allegro bo w empiku pewnie z 50 zl kosztuje
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko ja mam taką wspaniałą teściową, która nieba by nam przychyliła?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

ale pewnie tak jak było za pierwszym razem po narodzinach zaczną sypać kasą.

Wczoraj byłam w c&a. Śliczne mają rzeczy dla dziewczynek, ale z kurteczkami i grubszymi rzeczami się jeszcze wstrzymam.
Potem zjem raz jeszcze
ale to wyparuje