Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 15:32   #3781
mori_lee
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Jak dawaliście owocki to wszystkie zaczynałyście od jablka ? Czy można od innego owocu ? Kusi mnie banan, a w sobotę chce małemu owoc już wprowadzic
Tak w ogóle kupiłam kiedyś małemu trzy paczki kaszki z nestle smakowej i sama ją wcinam Po pierwsze jest pyszna, po drugie ma cukier a ja daje mu bez cukru tą z bobovity, a po trzecie po skonczeniu ekspozycji na gluten przejdziemy na zwykłą manną, więc nie zdąży ich zjeść I mają się marnowac ?
ja bym nie zaczynala od banana bo jest słodki i później kiepsko inne smaki podchodzą.. ja co prawda dałam banana po jabłku, ale teraz nie jest chętny na jabłka, morele, brzoskwinie.. za to banan w ilości hurtowej. a jabłko tylko w kawałku z siatki ssie..

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Martwie sie troche mojacza 2 dni konczy 7 miesiecy i nawet nie raczkuje ani nie siada.
Jak jest na brzuchu to sie podnosi na lokanach i rekach i jedna noge wtedy prostuje, opierajac na stopie i sie kiwa tylko. Nigdy sie z taka pozycja nie spotkalam.
Mlodycjak mial 7,5 miesiacacjuz stawal...
Nie martw się. każde dziecko w swoim tempie dochodzi do tego
ej bo zaraz zacznę się martwić o uzębienie Małego a raczej jego brak :P spokojnie )
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:40   #3782
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
ja bym nie zaczynala od banana bo jest słodki i później kiepsko inne smaki podchodzą.. ja co prawda dałam banana po jabłku, ale teraz nie jest chętny na jabłka, morele, brzoskwinie.. za to banan w ilości hurtowej. a jabłko tylko w kawałku z siatki ssie..

Nie martw się. każde dziecko w swoim tempie dochodzi do tego
ej bo zaraz zacznę się martwić o uzębienie Małego a raczej jego brak :P spokojnie )
a gruszka ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:51   #3783
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
a gruszka ?
Ja mam gruche z hippa i nie jest slodka

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Mala poszla w kime. Mleko odciagam i Chyba poczytam

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:59   #3784
blackberry89
Zakorzenienie

U mnie pol dnia byla mama.
Ja sie srednio czuje. Mam nadzieje ze jutro obydwoje bedziemy juz zdrowi.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 16:00   #3785
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
przy okazji nagram siada sobie sam kiedy chce i jak chce z każdej pozycji. a dzisiaj złapał się szczebelek w łóżeczku I zawsze kleczal na wyprostowanych kolanach. a dzisiaj sobie wstał tak jak gdyby nigdy nic... a ja :O i sadzam go z powrotem bo to za szybko. przy meblach jeszcze nie udało mu się wstać ale próbuje np przy ławie. bliscy śmieją się ze mi sterydy w ciąży podawali a nie antybiotyki on wszystko szybko, tylko te zęby się tak wleka.. nadal mamy 0 coś za coś... ale Twój Maciuś tez juz jakieś podrygi do wstawania? czy źle kojarzę?
moj kucal z kilka razy bez podparcia i pionowo siedzi, do parapetu podchodzi i rękami się podciągnąć, ale nie staje, Maja juz stała i chodziła przy meblach w jego wieku, ale nie siedziała tak ładnie jak on

Cytat:
Martwie sie troche mojacza 2 dni konczy 7 miesiecy i nawet nie raczkuje ani nie siada.
Jak jest na brzuchu to sie podnosi na lokanach i rekach i jedna noge wtedy prostuje, opierajac na stopie i sie kiwa tylko. Nigdy sie z taka pozycja nie spotkalam.
Oj ma czas, przecież ładnie ucieka z maty

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Nie wiem, dlatego pytam

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Ja mam z bobovity
Jakieś z cukrem i chyba też zjem bratowa dała bo chrzesniak już jeść nie chce.
Spojrzałam co to wczoraj kupiłam to bobovity 50 taniej drugi słoik

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 16:13   #3786
rosarioV
Zakorzenienie

Sukces, mały drugi raz usnął nie na rękach, leżał koło mnie tylko marudził, popłakiwał ja nie reagowałam, odwrócił się i przytulił do mnie, t też go przytuliłam i zasnął

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja mam gruche z hippa i nie jest slodka

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Mala poszla w kime. Mleko odciagam i Chyba poczytam
Nawet nie wiem skąd mam gruszkę, wiem że jakaś wilsona czy coś. Chyba zacznę wtedy od gruszki

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Info:
W rossmanie promka na kartę rosnę na ubrania i akcesoria Baczyńskiej, -30% przy zakupie min. jednej rzeczy w dniach 16,17,18-40% przy min. dwóch rzyczach w dniach 19,20,21 i -50% przy min trzech rzeczach 22 i 23 Jakby kogoś interesowało

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Upatrzylam sobie szal, czapkę i rękawiczki Oby u mnie były jeszcze dostępne

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 16:21   #3787
madelinem
Zadomowienie

Napisalam sie i lipa, nie wyslalo.

Dziekuje za mile slowa.

Z tz jest ok, to jakis kryzys byl czy cos. Wyjasnilismy wszystko i jest spoko.

Z jajkiem chodzilo mi o to ze na.oko, bo wrzucam i skleroza. Wylaczam jak mi sie przypomni

Do psychologa mam namiar, jutro dzwonie. Musi cs pomoc bo niedlugo to wyladuje w kaftanie gdzies.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 16:27   #3788
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
a gruszka ?
oo zapomniałam gruszka tez ale z siatki. słodka bardzo ale to bio z lidla. gruszka i banan na zmianę.

a dzisiaj mój dzieć zajadal się ziemniakiem z burakiem zjadł 240 ml :O pewnie dlatego ze wcześniej pogardzil kasza jaglana z gruszka a wcześniejszy posiłek był o 8 rano
Stary 2015-10-15, 17:20   #3789
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Rany ale kupka malutką męczyła zjadła ładnie dynie pol tego maciupkiego słoiczka i mało było to dałam Hippa dynia z ziemniakiem- 2 łyżeczki może zjadła, nie smakowało jej. I wzięłam na przewijak było troche kupy plasteliny śmierdzącej fuu ale zaczęła sie prężyć to pomogłam jej przycinając nóżki i wisk straszny podniosła brr to jeszcze jej pomogłam i jeszcze wyszła dynia wczorajsza. Ale tak krzyczała czerwona cała łzy jak grochy brrrr Niewiem czemu u nas takie zbite te kupy, ona tyle mleka pije.. Dziś tez po dyni herbatę owocowa próbowałam dać to może z 15 ml bawiąc sie smoczkiem wypiła, ale normalnie pic niechce brrr Jeju mam nadzieje ze unormują sie te kupy i nie będzie jej to sprawiać takiego problemu...
sie unormują, układ pokarmowy szok przeżywa, u mojej tez sie na poczatku zatkało ze dwa razy tak na 3 dni i bodajże 3ciego dnia wieczorem coś la kolke miała, po czopku i kupie się uspokoiła. Soczek z jabłek GOSIAK polecała.
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
jestesmy po obiadku, dalam jarzynowy krem i ugotowalam jajo. dalam zoltko nie do konca rozgniecione, z grudkami, zdziwiony byl, ale zjadl prawie caly sloiczek.

no i pierwsza nocla u siebie w pokoiku na plus. tfu tfu tfu. pobudka o polnocy, potem o 5 rano, wzielam do siebie i do 8 dospalismy

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

dynia z zimniakiem z hippa jest ohydna :/ nawet jak kilka razy po te 15 ml wypije to dobrze. Jasiek ladnie pije z kubeczka, co z tego jak 10-15 ml max :P mam nadzieje, ze kupy u was beda szly z latwoscia
o jak fajnie! caaały sloiczek? to musze tez zóltko podac swojej,a nóz widelec A Ty spałas spokojnie -poza pobudkami -bez budzenia się i ogladania w monitorze co tam u Jasia?
jak Jasio pije z kubka to nie wycieka bokami nic?

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja dziś od 1 do 4 walczyłam z Zuzą... masakra, co te dziecko wyprawiało w nocy - krzyki, gada, karuzele włącza, potem płacze, smoczek zgubiony, kocyk się zaplątał, nóżka ugrzęzła w szczebelkach... potem wzięłam ją do siebie, to ciąge zaglądała na mnie, czy śpie, wkładała mi palce do nosa i do buzi, ciamkała piżamę, szok... po 4 usnęła po 6 wstała jeść... A mama zombie za to teraz od 10 śpi, zdążyłam się wykąpać, zjeść porządne śniadanie i poodkurzac
no proszę, kolejna imprezowiczka w 5tym miesiacu, mam wrażenie,ze moja w podobnym wieku tez swoje imprezy urzadzała, jakiś nienazwany w internecie "skok" w drugie półrocze to chyba jest?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
dałam obiadek(zupka jarzynowa z bobovity) o 11:30, wcześniej jadła o 7:30 i co? na początku zamknięte usta i mina w stylu "no próbuj matka ale i tak Ci się nie uda" z czasem otwierała parę razy ale głównie to ja wciskałam jej i o dziwo jadła ale bez entuzjazmu jakiegoś. Zjadła 2/3 słoika czyli 85 ml, potem chętnie cycka zjadła.
no nic, będziemy próbować hmm parę razy miała taki odruch wymiotny, Gosiak chyba pisała, że Martynka tak ma i zagęszcza kleikiem?
chciałam iść na spacer teraz, wszystko już przygotowałam a patrzę w okno a tam deszcz :/
spoooro zjadła jak na 'wciskanie'. a jak Ty to technicznie robisz? bo mi sie niezbyt udaje wciskania :|
dzis siostra kreatywnosc moją podziwiala jak karmiłam - nakładałam papke na zacisniete usta, brode i pod nos i potem ten glut podgarniałam tak po drodze jak małej wode podawałam - bo do wody usta otwiera chętnie.

Cytat:
Obawiam się trochę chrztu, nie tylko z powodu ojca ale tez małego, bo msza na 10:30 a moje dziecko ok 11 ma zawsze drzemkę Będę musiała go jakoś przetrzymać i nie robić pierwszej drzemki i uśpić ok. 9:00 trochę po aby odbył pół godziny snu przed kościołem. eh...
a czemu nie moze sobie w ościele pospac? dzieci takie monotonne zaspiewy i modlitwy raczej usypiają, moja prawie cała msze przespała. chyba ze Aleks musi miec ciszę do spania?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:02   #3790
mori_lee
Rozeznanie

aktualizacja: Synek staje na nogi jeżeli nadarzy się ku temu okazja. masakra obstawiam ze za dwa miesiące będzie chodził :P
Stary 2015-10-15, 18:04   #3791
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
aktualizacja: Synek staje na nogi jeżeli nadarzy się ku temu okazja. masakra obstawiam ze za dwa miesiące będzie chodził :P
Moj prostuje nozki i trzyma sztywno poki co ale wstawanie dalekie mu. Nawet nie siada za bardzo.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-15, 18:15   #3792
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
moj kucal z kilka razy bez podparcia i pionowo siedzi, do parapetu podchodzi i rękami się podciągnąć, ale nie staje, Maja juz stała i chodziła przy meblach w jego wieku, ale nie siedziała tak ładnie jak on

Oj ma czas, przecież ładnie ucieka z maty

Spojrzałam co to wczoraj kupiłam to bobovity 50 taniej drugi słoik
No wlasnie na poczatku rozwijala sie szybciej, ladnie glowe trzymala, szybko sie zaczela obracac, a potem jakos pprzystopowala...
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:31   #3793
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym chciała trójkę... Tylko następne planuje za jakieś 2-3 lata to będę miała już ok 28-29 lat, a trzecie to nie wiem, dziecko w wieku 33 lat ? Jak nie wiecej, bo chcę aby dwójka była już odchowana troche Za późno zdecydowalam się na pierwsze dziecko
Ja urodzilam drugie mając 33. 4 dni wczesniej to miałabym 32

Cytat:
No to ja juz mam 30 i jeszcze planuje. Na pewno bede miala minimum 33 jak urodze.

Pieresze jak urodzilam mialam 28.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Uwazam ze do 40 tki spokojnie mozna rodzic

ja tez pierwsze w tym wieku

Cytat:
Moj nie siedzi nie pełza

Dzięki za wsparcie. Martwię się jeszcze bardziej bo to oko nad którym rozbił łuk brwiowy spadając drabinki 1,5 m-ca temu.
Julek dziś dostał czkawki i zwymiotowal obiadek.
Wysypka uczuleniowa-clemastinum i kąpiele w sodzie i nadmanganianie potasu
Stary 2015-10-15, 18:35   #3794
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Moj nie siedzi nie pełza

Dzięki za wsparcie. Martwię się jeszcze bardziej bo to oko nad którym rozbił łuk brwiowy spadając drabinki 1,5 m-ca temu.
Kiedy idziecie do lekarza z tym oczkiem?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-15, 18:38   #3795
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ze spaceru dziś nici..leje :/
a chciałam do Roska i Sp wejsc po nowe słoiczki jutro ma być 16 st niby i do połowy przyszłego tyg powyżej 10, no zobaczymy

łącze się w bólu z przekręcaniem się dzieci na brzuch w łóżeczku
u nas już przestało to być problemem, bo mała zaczeła spać tylko na brzuszku
Cytat:
Jak dawaliście owocki to wszystkie zaczynałyście od jablka ? Czy można od innego owocu ? Kusi mnie banan, a w sobotę chce małemu owoc już wprowadzic
Tak w ogóle kupiłam kiedyś małemu trzy paczki kaszki z nestle smakowej i sama ją wcinam Po pierwsze jest pyszna, po drugie ma cukier a ja daje mu bez cukru tą z bobovity, a po trzecie po skonczeniu ekspozycji na gluten przejdziemy na zwykłą manną, więc nie zdąży ich zjeść I mają się marnowac ?
ja zaczęłam od banana i nie ma problemu z jedzeniem innych owoców
Cytat:
ale czym Ty się martwisz? każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a 7 miesieczne nie musi jeszcze siedzieć ani raczkować
Cytat:
wow już?

mała śpi, mąż teżzaraz zaśnie przed nocką, a ja się byczę. Jednak kupię małej śpiworek, zaraz będę szukać

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:

Moj nie siedzi nie pełza

kiedy macie wizytę?
żeby z oczkiem było wszystko ok

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:42   #3796
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

ale czym Ty się martwisz? każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a 7 miesieczne nie musi jeszcze siedzieć ani raczkować

wow już?

mała śpi, mąż teżzaraz zaśnie przed nocką, a ja się byczę. Jednak kupię małej śpiworek, zaraz będę szukać

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

kiedy macie wizytę?
już już.

zazdroszczę Ci tego spania Tatianki... 😍 mój właśnie wstał z drzemki.. coś mu się przedłużyła.. hm będzie dobrze jak pójdzie spać o 21 a pośpi max do 7 oczywiście 2 karmienia w trakcie ah
Stary 2015-10-15, 18:51   #3797
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
już już.

zazdroszczę Ci tego spania Tatianki... �� mój właśnie wstał z drzemki.. coś mu się przedłużyła.. hm będzie dobrze jak pójdzie spać o 21 a pośpi max do 7 oczywiście 2 karmienia w trakcie ah
odpukać na spanie nie możemy narzekać Tatiana też powinna pospać gdzieś do 7

Stary 2015-10-15, 18:52   #3798
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

Moj nie siedzi nie pełza

Ojejku,jak sie wali to wszystko na raz,biedni Wy. Trzymaj sie,pouklada sie wszystko z czasem,to przejsciowe.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:12   #3799
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
odpukać na spanie nie możemy narzekać Tatiana też powinna pospać gdzieś do 7
Ale ona śpi od 18 bez pobudek 😢
hehe fajnie Wam tak ciesze się ze chociaż niektórzy maja takie szczęście
Stary 2015-10-15, 19:13   #3800
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
oo zapomniałam gruszka tez ale z siatki. słodka bardzo ale to bio z lidla. gruszka i banan na zmianę.

a dzisiaj mój dzieć zajadal się ziemniakiem z burakiem zjadł 240 ml :O pewnie dlatego ze wcześniej pogardzil kasza jaglana z gruszka a wcześniejszy posiłek był o 8 rano
Gotujemy te owoce ja dajesz przez ta siatkę?

Cytat:
Mai 3miesiace zajęło chodzenie bez trzymania od kiedy stanęła na nogi miała 9m, pierwszy krok bez trzymania po 2 jak miała 8m

Maciuś
Stary 2015-10-15, 19:15   #3801
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Kiedy idziecie do lekarza z tym oczkiem?

Cytat:

wow już?

kiedy macie wizytę?
W poniedziałek prywatnie. Jutro będę umawiac na fundusz. W październiku mamy tez dawno umowiona wizyte kontrolna u neurologa

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53117256]Ojejku,jak sie wali to wszystko na raz,biedni Wy. Trzymaj sie,pouklada sie wszystko z czasem,to przejsciowe.[/QUOTE]

:-*
Stary 2015-10-15, 19:15   #3802
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Gotujemy te owoce ja dajesz przez ta siatkę?

Mai 3miesiace zajęło chodzenie bez trzymania od kiedy stanęła na nogi miała 9m, pierwszy krok bez trzymania po 2 jak miała 8m
Nie nie, zawsze surowe.
szczerze mówiąc wczoraj pierwszy raz piekłam jabłko i dzieć stwierdził że jest ble. dostał surowe i trzasl uszami zajadając. . . hm
Stary 2015-10-15, 19:17   #3803
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Moj nie siedzi nie pełza

Eee to ja urodziłam Maćka mając 32 lata hehe, 4 dni przed ur. Hehe, a Maje tez 28 mając

Maciuś
Stary 2015-10-15, 19:20   #3804
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53116218].

o jak fajnie! caaały sloiczek? to musze tez zóltko podac swojej,a nóz widelec A Ty spałas spokojnie -poza pobudkami -bez budzenia się i ogladania w monitorze co tam u Jasia?

[/QUOTE]
Spałam tak sobie. Ja się chyba bardziej stresowalam niż Jas
Jak pije trochę bokiem wycinka, ale ładnie sobie radzi

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:24   #3805
mori_lee
Rozeznanie

mam takie pytanie, z cyklu dziwne :P
jak szybko Wasze dzieci trawia pokarmy? bo dzisiaj na obiad był burak, który właśnie wyszedł chyba szybko co? u nas ostatnio nawet 5 dwojeczek się zdarza. . .
Stary 2015-10-15, 19:41   #3806
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53116218]sie unormują, układ pokarmowy szok przeżywa, u mojej tez sie na poczatku zatkało ze dwa razy tak na 3 dni i bodajże 3ciego dnia wieczorem coś la kolke miała, po czopku i kupie się uspokoiła. Soczek z jabłek GOSIAK polecała.

no proszę, kolejna imprezowiczka w 5tym miesiacu, mam wrażenie,ze moja w podobnym wieku tez swoje imprezy urzadzała, jakiś nienazwany w internecie "skok" w drugie półrocze to chyba jest?

spoooro zjadła jak na 'wciskanie'. a jak Ty to technicznie robisz? bo mi sie niezbyt udaje wciskania :|
dzis siostra kreatywnosc moją podziwiala jak karmiłam - nakładałam papke na zacisniete usta, brode i pod nos i potem ten glut podgarniałam tak po drodze jak małej wode podawałam - bo do wody usta otwiera chętnie.

a czemu nie moze sobie w ościele pospac? dzieci takie monotonne zaspiewy i modlitwy raczej usypiają, moja prawie cała msze przespała. chyba ze Aleks musi miec ciszę do spania?[/QUOTE]

Dzieki za te słowa dorobiła niedawno jeszcze raz tez plastelina ale bez płaczu, nawet niewiem kiedy, może jak mnie nie było. Wydaje mi sie ze za dużo marchewy niemoge podawać narazie. Jutro dyńka - zakupiłam drugi słoiczek, bo ta z Hippa śmierdziucha do kosza pewnie pójdzie.

Cytat:

Zdolniacha mały 👏🏻

Cytat:

Moj nie siedzi nie pełza

To ja będę starsza pewnie jak będę rodzic drugie ale do 35 wyrobić się chce
Biedny Julo ciekawe na co uczulenie. Jak nastrój? Troszkę chociaż lepiej?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

A ja byłam w Biedrze i nabyłam te jablko ze śliwką było jednak, ale widać ze rozchwytywane bo musiałam daleko sięgać, ale znalazłam Kupiłam tez w Rossku dyńkę na jutro i w Tesco na kiedyś kupiłam ten rosół z kurczaka z kaszą co Gosiak polecała Myslalam ze nowe ciuszki jakieś beda, bo ostatnio kartony rozpakowywaly jak byłam, ale nic nie było ciekawego.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-10-15 o 19:37
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:45   #3807
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona śpi od 18 bez pobudek ��
hehe fajnie Wam tak ciesze się ze chociaż niektórzy maja takie szczęście
no bez ewentualnie przebudzi się, dam smoka i śpi dalej.
Chociaż wczoraj obudziła się o 23 i buszowała do północy nie wiem co się jej stało

Kamilove Ty kupiłaś śpiworek z Edisy ten 105cm, nie? nie będzie on za długi? bo też chce go kupić, ale kurde... 105cm to dużo
edit: już wiem, bęzie ok

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2015-10-15 o 19:57
Stary 2015-10-15, 19:46   #3808
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie pytanie, z cyklu dziwne :P
jak szybko Wasze dzieci trawia pokarmy? bo dzisiaj na obiad był burak, który właśnie wyszedł chyba szybko co? u nas ostatnio nawet 5 dwojeczek się zdarza. . .
u nas 1 dziennie, wiec z reguly kupa obiadowa na drugi dzien

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-10-15 o 19:47
MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 20:00   #3809
kamilove
Zakorzenienie

Majka tule Cie 😚 podejrzewasz na co uczulenie? 😖

Bird tak ten 105cm, będzie długi raczej, jak wpiszesz w google grafikę śpiworek edisa to są zdjęcia jego właśnie na BJ. Większość tych spiworkow to 105-110cm, elodie też.. Jj cole są krótsze i węższe ale nieimpregnowane niestety 😖
Stary 2015-10-15, 20:12   #3810
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dzieki za te słowa dorobiła niedawno jeszcze raz tez plastelina ale bez płaczu, nawet niewiem kiedy, może jak mnie nie było. Wydaje mi sie ze za dużo marchewy niemoge podawać narazie. Jutro dyńka - zakupiłam drugi słoiczek, bo ta z Hippa śmierdziucha do kosza pewnie pójdzie.

Zdolniacha mały 👏🏻

To ja będę starsza pewnie jak będę rodzic drugie ale do 35 wyrobić się chce
Biedny Julo ciekawe na co uczulenie. Jak nastrój? Troszkę chociaż lepiej?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

A ja byłam w Biedrze i nabyłam te jablko ze śliwką było jednak, ale widać ze rozchwytywane bo musiałam daleko sięgać, ale znalazłam Kupiłam tez w Rossku dyńkę na jutro i w Tesco na kiedyś kupiłam ten rosół z kurczaka z kaszą co Gosiak polecała Myslalam ze nowe ciuszki jakieś beda, bo ostatnio kartony rozpakowywaly jak byłam, ale nic nie było ciekawego.
Nie lepiej.
W weekend świętujemy urodziny mojego kochanego 5latka-sobota rodzinnie, niedziela-dla dzieci impreza w sali zabaw. W poniedziałek synek swietuje w przedszkolu a ja nie mam nastroju. Musze na sobotę gotować.

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Majka tule Cie 😚 podejrzewasz na co uczulenie? 😖

Bird tak ten 105cm, będzie długi raczej, jak wpiszesz w google grafikę śpiworek edisa to są zdjęcia jego właśnie na BJ. Większość tych spiworkow to 105-110cm, elodie też.. Jj cole są krótsze i węższe ale nieimpregnowane niestety 😖
tydzień temu zjadlam nabiał ale nie pierwszy raz chociaż i te suche plamki byly wcześniej ale niewiele i znikały w ciągu kilku dni a teraz jakby nowe się pojawiają i nie wygląda to fajnie
Kiedy bedzie śpiworek?

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-15 o 20:13
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości