Scent Bar LVII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 15:23   #4351
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Nooooooo
To może by tak kiedy jaką kawę uskutecznić...?
Stary 2015-10-15, 15:26   #4352
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Warszawa? za dalekoo
tu mam 10 inut i zdazę wrócić do domu zanim przeziębiene złapię

no walczę z paniką niestety
i z oddychaniem, bo ani wydech ustami (woda wpada do nosa i zatok) ani nosem (mam problem, żeby się przestawić na wdech ustami jak wystawię łeb nad wode i muszę cały czas o tym myślec, żeby nie pomylić) mi nie odpowiada sposób mieszany usta-nos to juz w ogóle pochłania cała koncentrację i nie myslę jak macham nogami i łapami

kurde, zaczełam czytac co nieco i widze, że ejst w ciul porad, że oddech podczas pływania to cięzka i podstawowa sprawa i trzeba dużo ćwiczyć

Przecież kiedy powietrze wydychasz nosem to woda się nie naleje i dlatego między innymi całego powietrza pod wodą się nie wydycha

A wdech bierzesz ustami, łatwo zapamiętać nad wodą wdech ustem pod wodą wydech nosem... Ale tu nic po dystkusjach, sprawa pierwszorzędna to pozbycie się strachu przed wodą .Obycie z nią i hmmmmdziwnie to zabrzmi zaprzyjaźnienie się z nią.... Żeby unosić się na niej bez trudu od tak... Wtedy można uczyć się pływania , a tak to stres, spięcie mięśni , spłycenie oddechu itd

Hmmm A w Sobotę ?

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
To może by tak kiedy jaką kawę uskutecznić...?
Nie mieszkam tam , tam chodze na basen .

Spotkanie z fragry ma być 17 tego...

I warsztaty w Q 27 o 18

Idzie ktoś?
Stary 2015-10-15, 15:30   #4353
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

O warsztatach info widziałam, ale pewnie mi się nie będzie chciało, a w weekend to ja do Warszawy nie przyjadę Next time
Stary 2015-10-15, 15:31   #4354
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
O warsztatach info widziałam, ale pewnie mi się nie będzie chciało, a w weekend to ja do Warszawy nie przyjadę Next time
Szkoda , na warsztaty z mężem idę
Stary 2015-10-15, 15:40   #4355
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Mary Lou nie polecam - totalny kicz- swieci sie z kilometra, rozswietlacz w złym dyskotekowym guscie. Miałam i jeszcze szybciej sie pozbyłam
A polecasz jakiś inny?

Cytat:
Spróbuj zamiast bronzera różu Bourjois 37 Rose Pompon
Popatrzyłam na necie ale raczej za różiowy. Chciałam sobie kości policzkowe namalować a nie dodawać kolorów/ożywiać/odmładniać, więc róż to raczej w ogóle nie dla mnie.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:42   #4356
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na necie ale raczej za różiowy. Chciałam sobie kości policzkowe namalować a nie dodawać kolorów/ożywiać/odmładniać, więc róż to raczej w ogóle nie dla mnie.
Jakby był różowy to bym go nie polecała
Pomacaj w rosie
Stary 2015-10-15, 15:48   #4357
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jakby był różowy to bym go nie polecała
Pomacaj w rosie
Ale i tak na malowanie kości to się nie nada, nie? Jak już Sahara jest za bardzo "kolorowa". Coś konkretnie szaro-brązowego ale nie smutnego mi potrzebne. O ile w ogóle.

Stary 2015-10-15, 15:52   #4358
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli tak boisz się wody to powiem Ci coś co pomogło mojemu mężowi, człowiekowi który bał się zanurzyć guowy wannie A teraz skubany śmiga lepiej niż ja
Powinnaś o ile się da zmienić nastawienie do wody, ona jeśłi tylko jej na to pozwolisz nie pozwoli Ci zatonąć Ogólnie jest bezpieczna bo gęstsza od powietrza nigdzie w niej nie spadniesz A pływanie to nic innego jak ślizganie się po jej powierzchni Podciągasz się (chwyt wody np w żabie )i odpychasz jakbyś śliiiiizg robiłsz ....
Jeśli nie zaczniesz mysleć o środowisku wodnym jako o czymś bezpiecznym będzie ciężko bo zamiast skupiac się na technice pływania walczysz z paniką ...
Ja się tak boję. To co piszesz, do mnie przemawia, jak najbardziej. Ale właśnie potrzebowałabym kogoś takiego jako instruktora, żeby mu zaufać i żeby wiedział jak mi pomóc. Powiedziałam sobie, po 3 podtopieniach, że to juz koniec, że już nigdy więcej. Ale ostatnimi czasy nie lubię słowa nigdy. Zatem niczego nie wykluczam już. Chciałabym móc tak postrzegać wodę. Niesttey, ja zawsze idę na dno, i dla mnie głowa pod wodą jest czymś nienaturalnym. Ja tego nie lubię, więc chyba jak tego nie przeskoczę, to daremne wszelkie podejścia.

Cytat:
i z oddychaniem, bo ani wydech ustami (woda wpada do nosa i zatok) ani nosem (mam problem, żeby się przestawić na wdech ustami jak wystawię łeb nad wode i muszę cały czas o tym myślec, żeby nie pomylić) mi nie odpowiada sposób mieszany usta-nos to juz w ogóle pochłania cała koncentrację i nie myslę jak macham nogami i łapami
Mam to samo. Dlatego mam pełen szacun, że się tego podjęłaś, i to jesienią jeszcze
Dla mnie to jakby wyjść z cieplutkiej kąpieli wprost na zimny dwór. Latem - marzenie

Cytat:
Rózie mnie nie przekonują bo dodają zdrowego wyglądu a ja lubię być posępnie blada Więc jak już to jasny rozświetlacz albo domalowywanie kości. Potrenuję jeszcze z Kobo i podumam nad Mary Lou.
Z kolorów ostatnio zaczęłam używać szminki w kredce w naturalno-koralowym kolorze i mi starczy.
Aj see. rozumiem koncepcję, lecz Mary jest ciepła i ostra. Ale wierzę, że można nią manewrować. rozświetlające minerały za mało rozświetlajo?

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
nie mam czasu/ochoty na szukanie

silnik 1.3 benzin, ojcu paliła 6-7 litrów i nie, niestety nie ma klimatyzacji, gdyby miała w życiu bym jej nie sprzedawała
Otóż to

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-10-15 o 15:54
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 15:57   #4359
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i tak na malowanie kości to się nie nada, nie? Jak już Sahara jest za bardzo "kolorowa". Coś konkretnie szaro-brązowego ale nie smutnego mi potrzebne. O ile w ogóle.
Pod kościami nim maluję .... hahhahaha ale to brzmi
Jest łatwo dostępny możesz go sprawdzić nie bierz w ciemno

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ja się tak boję. To co piszesz, do mnie przemawia, jak najbardziej. Ale właśnie potrzebowałabym kogoś takiego jako instruktora, żeby mu zaufać i żeby wiedział jak mi pomóc. Powiedziałam sobie, po 3 podtopieniach, że to juz koniec, że już nigdy więcej. Ale ostatnimi czasy nie lubię słowa nigdy. Zatem niczego nie wykluczam już. Chciałabym móc tak postrzegać wodę. Niesttey, ja zawsze idę na dno, i dla mnie głowa pod wodą jest czymś nienaturalnym. Ja tego nie lubię, więc chyba jak tego nie przeskoczę, to daremne wszelkie podejścia.
Rachelo ja też wiem jak to wyglada z punktu widzenia osoby takiej jak Ty .Dużo gadałam z mężem na ten temat jak uczył się pływać...I on mówił że tego nie czuje że idzie na dno ,ale widzi że tak naprawdę tak nie jest bo widzi mnie obok jak mu pokazuję że woda nie pochłania tylko wypycha... Trzeba wyczuć swoja pływalność bo każdy ma inną ...
Stary 2015-10-15, 15:57   #4360
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Aj see. rozumiem koncepcję, lecz Mary jest ciepła i ostra. Ale wierzę, że można nią manewrować. rozświetlające minerały za mało rozświetlajo?
Nie mam żadnych takich. Manewrować nie umiem więc pewnie zrobię sobie krzywdę, to chyba całkiem odpuszczę.
I tyle moich planów z dodawaniem sobie suczego wyglądu, ech

Cytat:
Pod kościami nim maluję .... hahhahaha ale to brzmi
Jest łatwo dostępny możesz go sprawdzić nie bierz w ciemno
Zmacam przyokazyjnie aczkolwiek jestem od Ciebie sporo ciemniejsza i w odcieniu szaro-oliwkowym więc pewnie śmiesznie bym wyglądała z tak użytym różem Ja nie z tych porcelanowo-brzoskwiniowych.

Stary 2015-10-15, 16:03   #4361
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
zgadza się , panika przyjaciółką topielca

1.czyli to nie jest problem złej pamięci ruchowej , tylko braku umiejętności zgrania jednego z drugim , czyli instruktor , za bardzo pogania i pewnie część elementów pomija .

o to to ja się wody bałam strasznie , i moja instruktorka zaczęła od tego , że na płytkim końcu wrzucała nam do wody kafelek ceramiczny mały i kazała go wyjąć z dna , było płytko więc się nie dało utopić , ale za głęboko , żeby wyjąć bez wsadzania głowy pod wodę i od razu się okazywało , że jest to trudne , albowiem woda wypycha człowieka do góry i trzeba się nieźle namęczyć , żeby do tego dna sięgnąć , a do tego jeszcze trzeba oczy otworzyć jak się już człowiek do tego przyzwyczaił wsadzał łeb do wody bez problemu , było następny etap - trzymanie się za brzeg basenu ,i wsadzanie głowy do wody , żeby nogi szły do góry - i leżenie na wodzie podczas wypuszczania powietrza . Potem było to samo z deską , potem była strzałka z deską i nożyce nogami , i na tym etapie była nauka nabierania powietrza , znaczy podnieść paszczę tyle żeby usta wychynęły z wody , szybki wdech i znowu paszcza we wodę i wydech powoli . A potem o ile pamiętam była nauka nóg do żabki . I dopiero jak się już pewnie opanowało wszystkie ruchy nogami i oddech dochodziły ręce i bezdeskowość , przy czym tak mi się zdaje , że ruchy rękami najpierw się ćwiczyło stojąc w głębokiej wodzie . No i instruktorka dokładnie mówiła , kiedy wziąć wdech , kiedy wydech i jak regulować oddech , właśnie żeby wszystko się ładnie skoordynowało .
Na grzbiecie to nie wiem na jakim etapie nauka była , bo nie pamiętam , bo grzbietowego nie cierpię, bo mi zawsze do nosa woda chlapie i walę głową w brzeg basenu bo nie wiem kiedy dopływam
Z mojego punktu widzenia warto zainwestować kilka godzin z takim instruktorem co z woda o swoi a potem to już można u innych uczyć się pływać ...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Zmacam przyokazyjnie aczkolwiek jestem od Ciebie sporo ciemniejsza i w odcieniu szaro-oliwkowym więc pewnie śmiesznie bym wyglądała z tak użytym różem Ja nie z tych porcelanowo-brzoskwiniowych.
Na mnie jest cielisto bezowy , wiadomo od skóry zależy , ale jak pisąłam łatwo dostępny zmacać można ...albo nyxa tego szarego...Ale chyba próbowłas?
Stary 2015-10-15, 16:04   #4362
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rachelo ja też wiem jak to wyglada z punktu widzenia osoby takiej jak Ty .Dużo gadałam z mężem na ten temat jak uczył się pływać...I on mówił że tego nie czuje że idzie na dno ,ale widzi że tak naprawdę tak nie jest bo widzi mnie obok jak mu pokazuję że woda nie pochłania tylko wypycha... Trzeba wyczuć swoja pływalność bo każdy ma inną ...
Zgadzam się, tak to widzę. niestety, to jest najtrudniejsze. Obawiam się, że moja jest zerowa. Tzn tak twierdzą wszyscy w koło, w tym kilku instruktorów. Przypadek beznadziejny, ale też wierzę, że potrzebuję wyjątkowego instruktora. Takiego, który nie spisze mnie na straty a odczaruje wodę.

Cytat:
Nie mam żadnych takich. Manewrować nie umiem więc pewnie zrobię sobie krzywdę, to chyba całkiem odpuszczę.
I tyle moich planów z dodawaniem sobie suczego wyglądu, ech
Ejże nie jedna Mary na rynku. Z filmików na YT wnoszę, że genialna jest Becca, ale to drozyzny. Ja bym się rozglądała za cieniami w tej roli. Zmielonymi nadrobniej jak sie da. Wklikaj w yt i zobaczysz. To nie mój kosmetyk - pory kratery, więc unikam, to sama nie polecę. Pono H&M świetne rozświetlacze wypuścił, tylko że w kremie i robio konkretno tafle. Chyba nie o to Ci chodzi, tylko o migoczący pył?
Stary 2015-10-15, 16:09   #4363
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, tak to widzę. niestety, to jest najtrudniejsze. Obawiam się, że moja jest zerowa. Tzn tak twierdzą wszyscy w koło, w tym kilku instruktorów. Przypadek beznadziejny, ale też wierzę, że potrzebuję wyjątkowego instruktora. Takiego, który nie spisze mnie na straty a odczaruje wodę.
Ale dziady daj spokój...

Widziałam jak Grzegorz FIgielski , szukał tej pływalności .
Kazał kobiecie na płytkej wodzie do połowy uda położyć się na wodzie, wyciągnąć ręce nad głowę , głowa musi być zanużona tak ze zakrywa uszy, nogi zgiąć w kolanach po kątem prostym ....Cuś takiego ...
Stary 2015-10-15, 16:18   #4364
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziady daj spokój...

Widziałam jak Grzegorz FIgielski , szukał tej pływalności .
Kazał kobiecie na płytkej wodzie do połowy uda położyć się na wodzie, wyciągnąć ręce nad głowę , głowa musi być zanużona tak ze zakrywa uszy, nogi zgiąć w kolanach po kątem prostym ....Cuś takiego ...
Dziady nie dziady, jak ktoś ma taki lęk i awersję do wody to nie dziwne.

Ja własnie nienawidzę tego - woda w uszach brrrrrrrr Jak płynę żabką - na głębokości 140 max to mam całą głowę ponad wodą, ani kropla do ucha mi się wlać nie może. Bolą mnie uszy miesiąc po jednym zalaniu, nawet w prysznicu. Także nawet nie dziad chyba tego nie zmieni. Mówię chyba, bo wciąż mam nadzieję że kiedyś ktoś.
Stary 2015-10-15, 16:19   #4365
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Dziady nie dziady, jak ktoś ma taki lęk i awersję do wody to nie dziwne.

Ja własnie nienawidzę tego - woda w uszach brrrrrrrr Jak płynę żabką - na głębokości 140 max to mam całą głowę ponad wodą, ani kropla do ucha mi się wlać nie może. Bolą mnie uszy miesiąc po jednym zalaniu, nawet w prysznicu. Także nawet nie dziad chyba tego nie zmieni. Mówię chyba, bo wciąż mam nadzieję że kiedyś ktoś.
Ale można korki w uszy wsadzić albo tak jak ja czepak nciągam na uszy i nie wlewa się
Stary 2015-10-15, 16:19   #4366
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież kiedy powietrze wydychasz nosem to woda się nie naleje i dlatego między innymi całego powietrza pod wodą się nie wydycha

A wdech bierzesz ustami, łatwo zapamiętać nad wodą wdech ustem pod wodą wydech nosem... Ale tu nic po dystkusjach, sprawa pierwszorzędna to pozbycie się strachu przed wodą .Obycie z nią i hmmmmdziwnie to zabrzmi zaprzyjaźnienie się z nią.... Żeby unosić się na niej bez trudu od tak... Wtedy można uczyć się pływania , a tak to stres, spięcie mięśni , spłycenie oddechu itd

Hmmm A w Sobotę ?
albo jestem u rodziców albo ogarniam cghałupe: pranie, sprzatanie, potem zakupy i szykowanie się na imprezę o ile w planie

Cytat:
ja tez się w lo podtopiłam kilka razy na grzbiecie i od tamtego czasu miałam blokadę. Ale mnie szlag trafia, że latem nie moge sobie pojechac nad wode i popływac, jak wszyscy inni
A wystarczyło, żeby ktoś mi powiedział, żeby wziąc oddech i połozyc na wodzie najpierw głowe, a potem resztę i tadam! juz nie lece głową w dół a nogami do góry jak robiłam to w LO Choc przez tamte wydarzenia nadal strach mam przy odrywaniu nóg od podłogi, ale z nim kurde walczę

Cytat:
Mam to samo. Dlatego mam pełen szacun, że się tego podjęłaś, i to jesienią jeszcze
Dla mnie to jakby wyjść z cieplutkiej kąpieli wprost na zimny dwór. Latem - marzenie
bo czekałam, az się kurs dla dorowłsych zacznie, bo wszedzie late w sezon wakacyjny odpuszczają
A dopiero we wrzesniu się dowiedziałam, że żadnego kursu dla dorosłych nie ma i wciąż sobie w brodę pluję, że nie zaczełam chodzić latem

Zrobiłam sobie kakao a'la azteckie, czyli woda, kakao i chilli (plus słodzik bo ja bez słodkiego ni huhu). No i faktycznie rozgrzewa aż piecze
Stary 2015-10-15, 16:20   #4367
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
albo nyxa tego szarego...Ale chyba próbowłas?
NYXa nie, Inglotów też nie, oglądałam swatche na necie i wydedukowałam, że 504 za fioletowy, NYX chyba też, a 505 za szare. Więc może 506 ale najpierw muszę pomyśleć czy w ogóle.

Cytat:
Ja bym się rozglądała za cieniami w tej roli.
Pono H&M świetne rozświetlacze wypuścił, tylko że w kremie i robio konkretno tafle. Chyba nie o to Ci chodzi, tylko o migoczący pył?
Eee, ja bym chciała taki prawdziwy prawdziwy i szpanerski a nie jakiś tam "cieniek do powiek z Bell" Bo potem znowu będę żałować, że nie kupiłam jakiegoś Narsa, Mary Lou czy innego Lightscapade. A tak to najwyżej stwierdzę, że drogi, polecany a i tak g... warty i będę miała rozświetlacze na wieki z głowy.
Nie, mi się o taflę rozchodzi. I wolałabym nie w kremie. Ale konsystencja musi być miękka, satynowa, np. to Kobo nie pasuje mi jeszcze bo takie mocno pudrowe, osiada na twarzy, podkreśla suchość. Ingloty są mniej pudrowe?

Stary 2015-10-15, 16:22   #4368
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
albo jestem u rodziców albo ogarniam cghałupe: pranie, sprzatanie, potem zakupy i szykowanie się na imprezę o ile w planie

Allllleeeee nie teraz , teraz mam kurs kiedyś w przyszłości będe informowac Cię , kiedy idę i może kiedyś się skusisz
Stary 2015-10-15, 16:36   #4369
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale można korki w uszy wsadzić albo tak jak ja czepak nciągam na uszy i nie wlewa się
Korki to je mysl, ale i tak się wleje wkoło korka O czepku mowy nie ma.

Cytat:

Eee, ja bym chciała taki prawdziwy prawdziwy i szpanerski a nie jakiś tam "cieniek do powiek z Bell" Bo potem znowu będę żałować, że nie kupiłam jakiegoś Narsa, Mary Lou czy innego Lightscapade. A tak to najwyżej stwierdzę, że drogi, polecany a i tak g... warty i będę miała rozświetlacze na wieki z głowy.
Nie, mi się o taflę rozchodzi. I wolałabym nie w kremie. Ale konsystencja musi być miękka, satynowa, np. to Kobo nie pasuje mi jeszcze bo takie mocno pudrowe, osiada na twarzy, podkreśla suchość. Ingloty są mniej pudrowe?
Aj see. Lightscapade lub Nars bym obstawiała, ale widziałam tylko w necie. Maca masz stacjonarnie możesz pomacać - o ile pokusisz się o wyjście z domu.

Czaję - tafle znam jednak tylko z kremowych.
Ingloty - hmmm już mi się skońćzył - na końcu się pokruszył, wydaje mi się, że są mniej pudrowe, ale wciąż pudrowe. Miękkie. Pylące. Ciut mnije pudrowe, ale tylko ciut.
Z takich mega satynowych to widza mi się Hourglass. no ale tego się nie steści stacjonrnie a wtopić trochę lipa, drogie. niemniej z opisów i efektu na filmikach, fotkach wydają mi się genialne. Jednak subtelne.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-10-15 o 16:44
Stary 2015-10-15, 16:44   #4370
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Korki to je mysl, ale i tak się wleje wkoło korka O czepku mowy nie ma.
Czemu o czepku mowy nie ma? Wuosy?
Stary 2015-10-15, 16:46   #4371
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Aj see. Lightscapade lub Nars bym obstawiała, ale widziałam tylko w necie. Maca masz stacjonarnie możesz pomacać - o ile pokusisz się o wyjście z domu.
Nazwami rzuciłam na wyrost bo o Lightscapade czytałam ostatnio, że jest suchy, pudrowy i lepszy na całość twarzy - czyli tak naprawdę nie dla mnie. Narsa onegdaj testowałam i też słaby efekt, za bardzo pudrowy a punktowo nie widać, Meteoryty też. Dlatego pokładałam nadzieje w Mary bo ponoć typowo punktowa i "satynowa". Aaale nie wiem. I tak mnie to nie upiększy.

Stary 2015-10-15, 16:51   #4372
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu o czepku mowy nie ma? Wuosy?
Okropieństwo! Włosy, głowa, wszystko. nienaturalna dla mnie rzecz. Brrrrr.

Cytat:
Nazwami rzuciłam na wyrost bo o Lightscapade czytałam ostatnio, że jest suchy, pudrowy i lepszy na całość twarzy - czyli tak naprawdę nie dla mnie. Narsa onegdaj testowałam i też słaby efekt, za bardzo pudrowy a punktowo nie widać, Meteoryty też. Dlatego pokładałam nadzieje w Mary bo ponoć typowo punktowa i "satynowa". Aaale nie wiem. I tak mnie to nie upiększy.
No to spróbuj Mary, wiesz że ona żółtawa? Masz gdzie stacjonrnie maźnąć? Chyba nie jest meeeega droga, zawsze to lepiej niż Hourglass.

Jak się natknę u której jutuberki lub blogerki na jakiś fajny to dam Ci znac, bo do tej pory ignorowałam rozświetlacze. No i obecnie już mniej śledzę beauty.
Stary 2015-10-15, 16:57   #4373
hellkitty
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam że się wtrącam w wątku w którym jestem obca (przyznaję, że czasem tu zaglądam przy okazji szukania natchnienia do kolejnych kadzidlanych czy ziołowych zakupów) , ale postanowiłam interweniować, bo sama używam Lightscapade od kilku lat i uważam, że jest super, no przynajmniej dla tak bladych ludzi jak ja. Na pewno nie nadaje się do stosowania na całą twarz. Z kolei wspomniany Mary- Lou jest dla mnie ekwiwalentem złotej choinkowej bombki. Polecam popatrzeć na makijaże Violi z Killer Colours, długo używała Maca właśnie i był szał No. Uciekam.
hellkitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 17:04   #4374
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
Przepraszam że się wtrącam w wątku w którym jestem obca (przyznaję, że czasem tu zaglądam przy okazji szukania natchnienia do kolejnych kadzidlanych czy ziołowych zakupów) , ale postanowiłam interweniować, bo sama używam Lightscapade od kilku lat i uważam, że jest super, no przynajmniej dla tak bladych ludzi jak ja. Na pewno nie nadaje się do stosowania na całą twarz. Z kolei wspomniany Mary- Lou jest dla mnie ekwiwalentem złotej choinkowej bombki. Polecam popatrzeć na makijaże Violi z Killer Colours, długo używała Maca właśnie i był szał No. Uciekam.
Absolutnie nie przepraszaj i nie uciekaj
Miło spotkać kolejną wizażową "twarz" a bardziej ducha
Stary 2015-10-15, 17:05   #4375
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
A polecasz jakiś inny?
Z tego co dostępne a nie limitowane to macowy Lightscapade albo Soft & Gentle - piekna tafle daje i to nie taka kiczowatą.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 17:18   #4376
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No to spróbuj Mary, wiesz że ona żółtawa? Masz gdzie stacjonrnie maźnąć? Chyba nie jest meeeega droga, zawsze to lepiej niż Hourglass.
W Douglasach chyba jest chociaż musiałabym się wymalować żeby ocenić, takie macanie niewiele mi powie.
Jak coś fajnego wypaczysz to daj proszę znać

Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
Polecam popatrzeć na makijaże Violi z Killer Colours, długo używała Maca właśnie i był szał No. Uciekam.
Nie uciekaj! Chyba właśnie u Killer Mac wpadł mi w oko ale stwierdziłam, że ładnemu we wszystkim ładnie i nie ma się co napalać Generalnie im więcej opinii poznaję, tym bliższa jestem wnioskom, że cokolwiek wybiorę pewnie będzie źle W sensie akurat nie utrafię. W każdym razie teraz znowu kusi mnie Mac, zwłaszcza, że Stazja pisała kiedyś o Mary, że nadaje się tylko pod brew.

Cytat:
Z tego co dostępne a nie limitowane to macowy Lightscapade albo Soft & Gentle - piekna tafle daje i to nie taka kiczowatą.
S&G wydał mi się na swatchach zbyt ciepły. No dobra, to dwa zero dla Lightscapade, hm Nie jest na Tobie zbyt pudrowy, nie podsusza, nie podkreśla mikrozmarszczek?

Stary 2015-10-15, 17:30   #4377
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
S&G wydał mi się na swatchach zbyt ciepły. No dobra, to dwa zero dla Lightscapade, hm Nie jest na Tobie zbyt pudrowy, nie podsusza, nie podkreśla mikrozmarszczek?

U mnie S&G nie wypada ciepło.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 17:44   #4378
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
U mnie S&G nie wypada ciepło.
Niemniej L bardziej mi się podoba więc to w niego bym celowała.

Stary 2015-10-15, 20:29   #4379
Parabelka
Panaroja

Cytat:

się pozwolę sobie nie zgodzić - pływalność każdy ma taką samą (w sensie wyporności i fizykalnej możliwości unoszenia się na wodzie), natomiast każdy ma inną psychikę, a pływalność zależy od psychiki - mówiąc prosto umiejętności rozluźnienia mięśni i powierzenia się wodzie , w tym tkwi cały sekret . Jeżeli ktoś jest sztywny bo się boi puścić mięśnie , bo się obawia , bo się boi wody - będzie mieć problemy , bo jako usztywniony zawsze będzie iść na dno . Nawet jeżeli będzie się składać prawie wyłącznie z pływalnej tkanki tłuszczowej o dużej wyporności natomiast rozluźniony chudzielec będzie się unosić na wodzie bez problemów . Idzie o psychicznie sterowane napięcie ciała .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 21:04   #4380
Betty83
Zakorzenienie

Rejcz, to miałam nabyć?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-10-15 21.00.00.jpg (93,1 KB, 13 załadowań)

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości