Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 18:31   #181
201605301111
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Ja jedynie nie rozumiem podejścia, że każdy regularny kanał powinien z tego mieć kasę.
mysle, ze troche nadinterpretujesz, ja to zrozumiałam troche inaczej jednak
nieesia pisała głownie o sobie, a nie o jakiejs regule
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:35   #182
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
mysle, ze troche nadinterpretujesz, ja to zrozumiałam troche inaczej jednak
nieesia pisała głownie o sobie, a nie o jakiejs regule
Możliwe. Mnie się jej wypowiedź nie spodobała. Tak ją zrozumiałam. : )
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:35   #183
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zależy jaki masz styl. Mój jesienią ociera się o rock i boho i ciupinkę retro. Noszę bity typu biker (mam te:[URL]], są fajne bo od mojego widzimisie zależy, czy zdejmę te paski, czy zostawię), botki na masywnym obcasie (wiem, że nie chcesz, ale może taki nie za wysoki ci się spodoba?) ale już bardziej eleganckie:
[URL]]
[URL]]
Albo takie z wysoką cholewką jak z wcześniejszego postu. Mam też coś tego typu ale pełne, kryte: [URL]] Ze względu na dość wysoki obcas, noszę bardzo rzadko.

Kupując buty celuję w te co nie wydłużają stopy, nie znoszę efektu kaczki, kajaków. Więc takie jak pokazujesz, u mnie odpadają. Nie znoszę ich.
Jedyny efekt kaczki jaki toleruję, to baleriny latem.

Te buty podlinkowane raczej nie w moim stylu. W moim są mniej więcej te, które ja wybrałami linkowałam.

Obcasy mi się podobają, ale nie noszę ich, bo mam 183 cm wzrostu i i tak niższego partnera - jestem przeciwniczką konwenansów i schematów, ale zwyczajnie sama źle czuję się ze sobą, gdy jeszcze mam obcas - u innych oczywiście mi to kompletnie nie przeszkadza, ważne żeby każdy czuł się dobrze ze sobą

Z butów podoba mi się wiele, te które linkowała Ciemna bardzo.

te na przykład ze względu na ukochany kolor, ale skóra i obcas już za wysoki
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/accessories/shoes/lz161-67x/leather-ankle-boots

uwielbiam baleriny, te są bardzo w moim stylu

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/newseason-3/accessories/shoes/lm674-99x/ballerina-shoes

w ogóle najchętniej ubierałabym się wyłącznie w Reserved, ale po pierwsze drogo, a po drugie polityka tej firmy trochę narusza moje morale - nie na tyle jednak, żeby nie kupić czasem spódniczki ołówkowej czy bluzki - mają cudowne ciuchy, właśnie bardzo w moim stylu.

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-10-15 o 18:39
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:50   #184
Adamantium01
Karo

Testing

Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:50   #185
werek serek
no witam

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie peruka. Na snapie pokazywała się jak wychodziła od fryzjera w czerwonych włosach i strasznie się sobą wtedy jarała, jaka to ona nie jest szalona, jak do niej taka czerwień pasuje, blablabla, trajkotanie Anieli
Według mnie peruka i to taka chamska, wygląda mega sztucznie. Zresztą w filmiku, gdzie skacze ze spadochronu ma już blond włosy - perukę by pewnie zwiało Nie mam snapchata, ale możliwe że sobie jaja robiła po prostu z tym fryzjerem, jak to ona.
werek serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:52   #186
Adamantium01
Karo

Czocheru kupiłam te buty, tylko czarne.

Co do Timberlandow, mam takie z miskiem i polecam bardzo. I sa w różnych kolorach.

Stary 2015-10-15, 18:53   #187
201701230959
Konto usunięte

Munia, zazdro lukrecji. Nie ma Tigera w moim zasięgu.
201701230959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:54   #188
201607111004
Konto usunięte

Obczaiłam, że są zupełnie czarne trapery Timberlandy. Ale już nie robią na mnie takiego wrażenia jak te miodowe. I cena mnie wystraszyła, prawie 800 zł. Ale może jakby były jakieś szmaragdowe lub wampirzo czerwone? <3
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:55   #189
Adamantium01
Karo

Sorry, ale pisze z telefonu i ogarniam dopiero

Stary 2015-10-15, 18:55   #190
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
@melevis. Wiesz co, przede wszystkim myślałam, że prowadzenie bloga/vloga to pasja i przyjemność, a kwestie zarobkowe to dodatek.
Poza tym, sorry, ale co to za tekst - należy mi się - ??? To jest tak roszczeniowe i na miejscu, że nie wiem, co powiedzieć. Może to, że to po prostu niekulturalne???
Nigdy w życiu nie napisałabym, że mi się cokolwiek należy. Chyba, że mówilabym o szacunku, czy godnym traktowaniu mnie. Nie o pieniądzach za nagrywanie filmów na yt. Co to jest w ogole za praca? Oczywiście, czasochłonne, bo trzeba usiąść, przygotować się, zmontować, ale nie można tego porównać z normalną, etatową robotą, gdzie ma się nad głową szefa i kupę obowiązków.
YT to powinno być hobby, a nie praca...
I przykro mi, że mówisz to Ty, którą uważałam za tak rozsądną.
Dziwne podejscie. Malarzowi artyście czy pisarzowi też to powiesz?
Radzkiej, która zarabia na stylizacjach? Bo przecież jej praca jest jej pasją, jej pasja jest jej pracą.
Tak, za pracę należy się wynagrodzenie. Może sformłowanie niefortunne, ale wiadomo o czym mówimy: o tym, że youtube może i powinno przynosić zysk. Choćby po to, by się kręciło i rozwijało.

Cytat:
Ale przecież nikt nie każe jej tego robić? Poza tym z takim podejściem można dojść do utopijnego "za każdą moją pasję powinni mi płacić". No tak to odebrałam. Robiła to dla siebie, mogła robić za darmo jako hobby. Wybrała opcję "praca". Miała prawo to wybrać. Ale niech nie wmawia, że jej się należało.
Mnie się kasa należy za siedzenie na wizażu! No!
Siedzę tu, nabijam właścicielom portalu wejścia. Gdzie moja kasa?
Jak ci się należy kasa za siedzenie na wizażu to proponuję się z redakcją skontaktować co rusz szukają pracowników, którym płacą
Cytat:
Ja się nie mam zamiaru nad niczym zastanawiać. Napisałam po prostu, że dla mnie mówienie, że cokolwiek się należy jest po prostu słabe. I tyle. Nic mnie nie boli, napisałam tylko o sformułowaniu. Uderz w stół...
Słabe to mi się wydaje twoje czepialstwo.
Stary 2015-10-15, 18:57   #191
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Ale przecież nikt nie każe jej tego robić? Poza tym z takim podejściem można dojść do utopijnego "za każdą moją pasję powinni mi płacić". No tak to odebrałam. Robiła to dla siebie, mogła robić za darmo jako hobby. Wybrała opcję "praca". Miała prawo to wybrać. Ale niech nie wmawia, że jej się należało.
Mnie się kasa należy za siedzenie na wizażu! No!
Siedzę tu, nabijam właścicielom portalu wejścia. Gdzie moja kasa?
Tu się nie zgodzę - jeśli twoją pasją jest robienie biżuterii to w pewnym momencie przestajesz rozdawać znajomym, a zaczynasz pobierać zapłatę, żeby się zwróciło. Jeśli rysujesz i zdobywasz popularność, nie oddajesz stronom internetowym za darmo obrazków itd. Yt to pasja porównywalna do aktorstwa - nie istnieje bez grona odbiorców, z jednej strony wkładasz pracę żeby cie podziwiano i cie to kręci, z drugiej jesteś w pracy, żeby czyjeś wolne popołudnie było umilone. To nie chodzi o robienie czegoś dla pieniędzy, ale w pewnym momencie nakład pracy, czasu i środków na sprzęt przewyższa uczucie satysfakcji ze stworzenia czegoś. A jeszcze się ma publikę. Acha, i skoro w tej swojej pasji przyjęła zlecenie, to tak, za każdą pracę należy się zapłata.

Tak na marginesie - to, że oznaczają to w tytułach jest świetne, bo makijaż sponsorowany chętnie obejrzę, swatche, lookbook, przepis z użycie produktów jakiejś firmy. Dziesięciominutowe peany nt. produktu wyłączam. Ostatni filmik LGS o gadżetach obejrzałam nieufnie, jak zaczęły się skupiać na depilatorze Brauna, pokazywać go z każdej strony itd. Wolałabym wiedzieć, czy to reklama.

Podam przykład, który jest dla mnie oczywisty: dziewczyny robiące lookbooki dla firm. Mają to robić za ubrania? Dla satysfakcji? Przecież tworzą, filmują i montują coś, co jest kreatywną reklamą dla firmy. Ok, to jest ich pasja, ale na taką skalę (i biorąc pod uwagę zysk firmy) po prostu należy się im zapłata.

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2015-10-15 o 19:00
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-15, 18:58   #192
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alessandra89 Pokaż wiadomość
Munia, zazdro lukrecji. Nie ma Tigera w moim zasięgu.
Jaka pyszna! W takiej chrupiącej, cukrowej, grubej polewie, a w środku słona lukrecja, intensywna, aż daje po nozdrzach <3
W Ikea możesz pewnie znaleźć też jakieś cuksy lukrecjowe
Stary 2015-10-15, 19:04   #193
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:

Jakaś chętna na mnie?

a jaaaa ?? ide do kąta smutać

nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:07   #194
Munkaa
Zakorzenienie

Dziołszki, da się zapisać na kompie zdjęcie z Insta?
Stary 2015-10-15, 19:07   #195
lisiakita
Raczkowanie

Nie chyba że zrobisz zrzut ekranu

22 wiosny grubej kulki

Klikam na telefonie
lisiakita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:09   #196
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisiakita Pokaż wiadomość
Nie chyba że zrobisz zrzut ekranu
Nie wierzę :< usunęłam sobie zewsząd fotę, a chciaam ją odzyskać, jest tylko na insta
Stary 2015-10-15, 19:10   #197
201701230959
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Jaka pyszna! W takiej chrupiącej, cukrowej, grubej polewie, a w środku słona lukrecja, intensywna, aż daje po nozdrzach <3
W Ikea możesz pewnie znaleźć też jakieś cuksy lukrecjowe
Uwielbiam mieszanki Haribo Matador, są w nich pokryte lukrem właśnie cuda. Pyszne są też z Haribo Lakritz konfekt i Color-ado, polecam. Same w lukrze to Stafetten. Zrobię sobie zapas przy okazji.
201701230959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:11   #198
201607131028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
Przeraza mnie te zdjęcie Karoliny, kompletnie nie podoba mi się makijaż
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.n...c9&oe=56CCFE96
ojej... miało być z klasą, ale jakby za dużo szczęścia na raz. wyraźna kreska, powieki i usta. do tego namaziane brwi. do takiego makijażu potrzebna jest też nieskazitelna cera. tu wygląda to wszystko troszkę niezdrowo - brudno
jak otwierałam linka, to miałam wrażenie, że wyskoczy mi jakiś scary face
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:13   #199
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Munka spróbuj tym sposobem ?
Stary 2015-10-15, 19:14   #200
chariaaa
Raczkowanie

https://www.youtube.com/watch?v=8EfFanizlaM

Hania digitalgirl mówi, że szkoli wizażystów avon. Dlaczego ktoś jej pozwala szkolić kogokolwiek? Przecież to jedna z bardziej nieudolnych tzw profesjonalnych makijażystek na jutubie. Wysoko sobie cenią miernotę w avon.
chariaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:16   #201
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Dziołszki, da się zapisać na kompie zdjęcie z Insta?
da się.
Kiedyś zrobiłam to przez przypadek i nie pamiętam jak, ale google podpowiada

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2015-10-15 o 19:26
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:18   #202
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez chariaaa Pokaż wiadomość

Hania digitalgirl mówi, że szkoli wizażystów avon. Dlaczego ktoś jej pozwala szkolić kogokolwiek? Przecież to jedna z bardziej nieudolnych tzw profesjonalnych makijażystek na jutubie. Wysoko sobie cenią miernotę w avon.
Nie przesadzajmy. To, że Hania lubi bronzer nie dyskwalifikuje ją pod względem kreatywnych makijaży. Jej oko często jest ciekawe i dobrze wykonane. Prawdopodobnie komus ciapy bronzerowej nie robi ale jak u siebie lubi... Jedni chodzą z wieczną krechą na oku inni z krzaczastymi brwiami ona lubi się "opalić" jej wybór... ale żeby ja skreślać jako makijażystke? no way !
Stary 2015-10-15, 19:19   #203
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
mit sądy stoją po stronie dziecka - zawsze. tyle, że w większości przypadków dziecko jest z matką od początku, jest przywiązane itp. przez co dla jego dobra zostaje z matką ( chodzi o przypadki gdy nie wchodzi w grę np. bicie, picie, nie zajmowanie się dzieckiem itd.). oczywiście to duże uogólnienie, takie sprawy nigdy nie są oczywiste i takie same.
Przypomnialo mi sie cos. Odnoscie tego ze prawie zawsze dziecko zostaje przy matce. Zostaje, bo w wiekszosci ojcowie o nie nie walcza. Po prostu ida na umowe z matka ze dziecko zostaje przy niej. Dlatego jest tak wysoki % ze opieke nad dzieckiem sprawuje matka. Widzialam kiedys statystyki z sadu z Krakowa (dotyczyly chyba roku 2009) i ojcom przyznawano w ponad 50% sprawach opieke.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:22   #204
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjia Pokaż wiadomość
poszukaj trekkingow - ten sam typ buta a większy wybór np. Campusa jeżeli nie masz zamiaru chodzić w nich po górach.
Po górach nie, ale szczerze mówiąc buty trekkingowe średnio mi się podobają

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Ja mam tego typu buty z House sprzed jakichś 3 lat, świetnie się sprawdzają w taką prawdziwą zimę moje są ocieplane dość mocno
Boję się trochę butów z sieciówek pod względem jakości, ale skoro mówisz, że tyle przetrwały, to może spojrzę na nie łaskawszym okiem, dzięki!

Cytat:
Napisane przez L e n a a Pokaż wiadomość
Zabawnie piszesz
W sensie że gimbusiarskie czy co?

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Ja polecam trapery z Mustanga. Moje nosiłam bardzo intensywnie 2 lata i dopiero w górach je dobiłam. Teraz drugi albo trzeci sezon latam w Timberlandach i są nie do zdarcia.
Mam aktualnie Timberlandy, ale w środku materiał się wyciera, na pięcie - i trochę mnie to wkurza, bo chodzę w nich dopiero drugi sezon.

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:25   #205
chariaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy. To, że Hania lubi bronzer nie dyskwalifikuje ją pod względem kreatywnych makijaży. Jej oko często jest ciekawe i dobrze wykonane. Prawdopodobnie komus ciapy bronzerowej nie robi ale jak u siebie lubi... Jedni chodzą z wieczną krechą na oku inni z krzaczastymi brwiami ona lubi się "opalić" jej wybór... ale żeby ja skreślać jako makijażystke? no way !
Mozna lubic sie opalić bronzerem i robić to dobrze, a Hania tego nie umie i dlatego dla mnie nie jest dobra makijażystką, poza tym ma też problemy z blendowaniem cieni, dobieraniem makijażu do osoby ,którą maluje i to ją w moich oczach skreśla. Chodzi o brak umiejętności, a nie o preferencje makijażowe.
chariaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:29   #206
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

Ja mam z Hanią taki problem, że cenię ją za umiejętność przekazywania wiedzy o produktach (lubię jej testy), podoba mi się bardzo jako kobieta, ale często mam wrażenie, że jej naturalne piękno ratuje niejeden makijaż. Już pomijając plamy z bronzera, nie do końca przekonują mnie jej makijaże oczu - nie ma tam tej precyzji, czystości jak np. u Maxi czy koleżanki po fachu z Avon - Karoliny Zientek, nie ma też zbytniej kreatywności jak np. u Katosu... jakoś tak nijako wypada. Zabijcie mnie, ale dla mnie to tylko jedna półka wyżej niż Bogusia
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:29   #207
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość

Podam przykład, który jest dla mnie oczywisty: dziewczyny robiące lookbooki dla firm. Mają to robić za ubrania? Dla satysfakcji? Przecież tworzą, filmują i montują coś, co jest kreatywną reklamą dla firmy. Ok, to jest ich pasja, ale na taką skalę (i biorąc pod uwagę zysk firmy) po prostu należy się im zapłata.

Za reklame w tv sie płaci. Za reklame w gazecie sie płaci. Za reklame w radio sie płaci. Za reklame na portalach sie płaci. Za billboard na ulicy sie płaci. Dlaczego internet - czy to blog czy yt ma byc reklamą za darmo albo za kosmetyk czy ubranie?
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:30   #208
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz naprawdę nie lubić Hani Wpadasz tu od dawna w zasadzie wyłącznie w związku z jej brakiem zdolności, nieudolnie wykonanymi makijażami... już zrozumiałyśmy, co myślisz na temat jej makijażowej części życia Chcesz czy nie - to jej zawód i wiele osób ceni ją za umiejętności. Sama mam róznie, ale no bez przesadyzmu - wiecznie podkreślasz to samo.
Stary 2015-10-15, 19:33   #209
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
@melevis. Wiesz co, przede wszystkim myślałam, że prowadzenie bloga/vloga to pasja i przyjemność, a kwestie zarobkowe to dodatek.
Poza tym, sorry, ale co to za tekst - należy mi się - ??? To jest tak roszczeniowe i na miejscu, że nie wiem, co powiedzieć. Może to, że to po prostu niekulturalne???
Nigdy w życiu nie napisałabym, że mi się cokolwiek należy. Chyba, że mówilabym o szacunku, czy godnym traktowaniu mnie. Nie o pieniądzach za nagrywanie filmów na yt. Co to jest w ogole za praca? Oczywiście, czasochłonne, bo trzeba usiąść, przygotować się, zmontować, ale nie można tego porównać z normalną, etatową robotą, gdzie ma się nad głową szefa i kupę obowiązków.
YT to powinno być hobby, a nie praca...
I przykro mi, że mówisz to Ty, którą uważałam za tak rozsądną.

i znowu ból tyłka, że ktoś ma przyjemną pracą

czyli nie możesz powiedzieć, że należy Ci się wynagrodzenie za Twoją pracę, bo mówić, że coś się należy można tylko oszacunku itp?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 19:38   #210
Adamantium01
Karo

Uzytkowniczko dokładnie to samo mam odczucie co do XSki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości