|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Czubasek ehh no tak to jest, raz pod wozem raz na wozie..
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
A zdarzało mu się to już wcześniej?
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha troche sie uspokoilas u lekarza to teraz u tz takie coś:/
Czubasek oszczędzaj sie ile możesz. Ja tez uważam. W przyszłym tyg bedziemy mierzyly szyjke..przestalam trenować to się utrzymuje 3 cm ale miekka jest i sie boje Cienwiatru gratuluje kruszynki Ignasia. Dzis na sr mielismy o antykoncepcji po porodzie. Nie tyle co o możliwościach ale o konsekwencjach zbyt szybkiego zaciazenia szczególnie po cc. Na pewno będę uważać przez min rok
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dzisiaj
![]() Sylwoha, trzymam kciuki za TŻta, mam nadzieję, że to nic poważnego. Ważne, że szybko i odpowiednio zareagowaliście ! Sylwuska bardzo ładne to łóżeczko i funkcjonalne ![]() Cienwiatru, super niespodzianka, też chcę taką!! ![]() Ja dziś byłam u dentysty, bo wczoraj dostałam meeeega bólu zęba. Kanałówka jednak ;/ Na szczęście nie potrzebne było znieczulenie (zresztą nie można teraz już...), bo umarł ząb i nic nie bolało No ale to kolejne wydatki, jeszcze dwie wizyty... ;/Mam do was pytanie, jaką miałyście hemoglobinę jak lekarz zalecił wam żelazo? Bo ja mam 10 i zapisał receptę, ale mówił, że musu nie ma, żeby brać. No i zapisał tardyferon, a mnie od niego brzuch boli i kupa zielona ;/ Nie wiem czy coś brać i czy to, czy coś innego kupić...
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella mój kazał brać przy hemoglobinie 12,4
I to końską dawkę, której nie brałam w sumie, tylko mniejszą. No i wit. B12 do tego.hgb 10 to już w dolnej granicy normy chyba, także dobrze żebys brała jakieś żelazo i witamine b12. Ja mam obecnie Hemofer prolongatum na receptę od rodzinnego, ale ogólnie gin zalecał brać Actiferol. W sumie jeden ani drugi mi kuku nie robił i nie robi. |
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie zdarzalo.
Tzn boegunki bo krwi nie badal W pon idzie do gastrologa. Mam nadzieje ze to jakas infekcja, oby nie raczysko :/ Acapella ja mam natakim poziomie o tez nie kazal brac |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Internety piszą, że norma hemoglobiny w ciąży jest powyżej 11
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Jak przeglądam fejsbuka to mi się mdleć chce czasami
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Skontaktowalam się ze swoją gin i kazała zrobić usg nerek czy nie ma zastoju moczu bo to może powodować infekcje i jesr niebezpieczne. Juz mnie chciała wsadzić na.oddział ale dala mi szansę na usg hehe i wtedy bez szemrania na oddział jeśli coś znajdą. A ja wcale nie pale się tam kłaść. No nic jak będzie mus to mus.
Macie już torby popakowane? Ja zastanawiam się co mam spakować. Oprócz koszul ręcznika i kapci. Jakie kosmetyki i co jeszcze mi potrzebne. Jakoś nigdy nie miałam problemu z.pakowaniem a.teraz pustka w.głowie |
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-15 o 20:12 |
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, może faktycznie powinnam się zabrać za pakowanie torby. Znaczy, najpierw za kupienie wyposażenia
Byłam dziś w pracy u koleżanek i już pytały czy torbę do szpitala spakowałam No nic, mam w planie w przyszłym tygodniu jechać z TŻ i kupić resztę osprzętowania, bo powoli zaczyna mnie męczyć to zakuposzaleństwo. Idę spać, bo nie mam co robić
|
|
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze nie spakowałam, planuję to zrobić w przyszłym tygodniu
![]() Myślicie, że taka mała walizka to przesada? Wydaję mi się, że wygodniej będzie mi z taką
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
CIENWIATRU gratuluję wizyty i zdrowego synka! Dobrze, ze u Ciebie z szyjka ok
![]() Czyli co jutro ostatni dzień w pracy?? ![]() arty:To już nawet macie w domu bryke?? Super, na jaki się zdecydowal? ![]() CZUBASEK to chyba musisz dokupić ubranek na 56, bo Ty chyba nie masz wcale? No to miejmy nadzieję, że,Ci się poprawi i zostaniesz w domu, oszczędzaj się ;* SYLWOHA o kurczę przez 2 tyg? Co oznaczają te wyniki badan? FIONKA a czemu szczególnie po cc? To większe szanse na ciąże są wtedy? ACAPELLA dzięki ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Są większe szansę na komplikacje w drugiej ciąży i przy porodzie
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
Benita super miałaś z tztem po porodzie ciekawe jak mój będzie się sprawdzać
)Halwaya ale ciągle było idziesz na macierzyński. Przejmuje się bo takie Cyrki które zrobili dziś to ludzkie pojęcie przechodzi. .. Poniżej jakiejkolwiek granicy rozsądku. Rudaska ha mam organizer zrobiony w szufladzie w przewijaku ![]() Ogólnie gratulacje do kumpeli !!!!!! My lecimy a spotkanie z szefostw em tak między nami to mam nadzieję jakąś taką że to będzie "ostatnia wieczerza" ahahahahaha
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
laski! chwilę mnie nie było a tu ponad 10 stron
jak tu za wami gonić? ![]() nadrabiam i podczytuję, widzę, że coraz ciężej nam ale trzymajcie dwupaki! leżcie, odpoczywajcie, ratujcie się jak tylko można damy radę jeszcze chwilę i gratuluję wszystkich wizyt i dzieciaczków próbowałam wczoraj nadrobić wyprawkowe rzeczy i wyłączyłam komputer nie mogę ogarnąć :/ wkurza mnie zbyt wiele opinii i wiadomości- wydaje mi się, że kiedyś jak nie było tych wszystkich bajerów i wymyślań to było prościej... tż chory, aż zwolnił się z pracy- co u niego graniczy z cudem, więc musi być źle. podrzuciłam mu tylko leki i jedzenie i uciekłam do rodziców, jutro mi się szykują samotne urodziny. cudnie. byłam dziś na wizycie, za tydzień wyniki wymazu na paciorkowca a w sobotę idę do szpitala na usg podglądać to wodonercze
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko mnie tak wkurzają te reklamy Nationale Naderlanden?
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska moze znaczyc wszystko i nic
Od zakazenia jakas bakteria do raka Taka prawda ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Ja mam spakowana na wpol torbe Mervie trxymam kciukiA u nas dzid powiedxial ze wsio juz w porzadku |
|
|
|
#410 | ||
|
Zakorzenienie
|
A rozumiem, myślałam, że kobieta bardzie podatna jest
a to chodzi o to, ze zbyt mały odstęp czasu między jednym a drugim może być szkodliwy.Cytat:
Cytat:
I fajnie, ze u Tomka juz ok z nerkami ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na poniedzialek do gastrologa.
Ja tez mam nadzoeje ze bedzie oko |
|
|
|
#412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że z twoim tżtem się jeszcze wyjaśni i wszystko będzie spoko Cytat:
kupię sobie coś, na co zawsze mi było szkoda może jakiś wypaśny kosmetyk?
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Aniqa a jak Ty się dziś czujesz ?
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
jestem mega szczęśliwa i co chwilę na niego zerkam![]() A ty już masz wózek?
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie. Najgorszy scenariusz to ze blizna na macicy moze nie wytrzymać ... Mamy grzejniki w domu ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Mercie trzymam kciuki za nerki Jutro swietujemy z tobą
|
#418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w jakim kolorze??Tak, ta co cały czas nie mogła się zdecydować też już wózek odznaczyla na swojej liście, tylko u mnie zamówiony i czekam, aż będzie dostępny do odbioru ![]() Tako Maxone w kolorze szarym i czarny fotelik w taka pajenczynke Maxi Cosi ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra była w szoku, ze ja jeszcze torby nie mam. Za miesiąc juz donoszona ciaza a ja nic
![]() Ale kupie w ten weekend. W przyszłym tyg na sr bedziemy mieli co zabrać do szpitala i juz na bank będę spakowana ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A ja się napaliłam na jasny wózek no nie mogę go sobie wybić z głowy. Na poczatku chcieliśmy szaro siwy ale jak zobaczyliśmy ten, to nawet tz nie chce innego
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi nt żelaza. Nie chcę żadnych suplementów, więc jutro poproszę rodzinnego o receptę na coś innego. Doczytałam, że mało hemoglobiny to mało tlenu i może dziecko się niedobrze rozwinąć, więc nie będę ryzykować i zacznę łykać. Myślałam, że to tylko o mnie chodzi to bym sobie odpuściła :P Na razie kupiłam kg buraków
Macie jakieś przepisy na sałatki buraczane? ;>Ja jutro spakuję torbę jak gemini do domu przyniosę, bo mi do pracy przywieźli, bo się nie mogłam z nimi dogadać. A to duża paczka i muszę TŻ fatygować ;/ Fionka mi się też jasne podobają Ale kupujemy używany, więc wyboru nie ma, najwięcej z tego modelu co chcemy ciemnych... I gratuluję grzejników ![]() Wojnian ja mam (miałam) zastój moczu w nerkach i nic poważnego z tego nie wyniknęło także się nie martw ![]() A i dziś tak długo czekałam na TŻta, że weszłam do jakiegoś lumpeksu i były same szmaty naprawdę, dno. Ale wypatrzyłam śpiworek do spania, ładny, niezniszczony, z odpinanymi rękawkami. No i idę do kasy spytać o cenę a tam dziś wszystko za 1,50 Także jestem zadowolona baaaardzo ![]() Limonka a Ty w jakim szpitalu rodzisz jeśli mogę spytać? ;> A i Ogolnie chciałam Ci powiedzieć, bo sobie przypomniałam, że to chyba Ty pisałaś, że nie wolno wykonywać ćwiczeń mięśni Kegla w czasie sikania, bo to może doprowadzić do zalegania moczu czy coś takiego kiedyś czytałam... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

I to końską dawkę, której nie brałam w sumie, tylko mniejszą. No i wit. B12 do tego.

arty:

a to chodzi o to, ze zbyt mały odstęp czasu między jednym a drugim może być szkodliwy.