|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Odpoczelam, podrzemalam to moge napisac cos wiecej i poczytac.
Maly wazy 1550g a.jutro zaczynamy 32 tydzien wiec maly. Lekarz mowi ze urodzi sie gora 3 kg ale slyszalalm to juz z corka wiec wiadomo.. Skopal glowice i wywalil jajka. Ulozony glowka w dol, naciska na wyjscie stad te bole w pipce. Szyjka 2,7 ale zamknieta i trzyma mocno. I lekarz sie smial ze chyba sobie botoks zafundowal bo na pelne usta. Jak z reklamy szminki. Ogolnie ja juz spokojniejsza, tz kolo mnie skacze. Mam spac na lewym boku bo mam zastoje w prawej nerce. No i w sumie tyle. Tz ma dojechac do niego do domu po zwolnienie w poniedzialek chyba ze mi te bole nie przejda to w niedziele przyjmuje mnie na oddzial. |
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bądź z nami, miło słuchać rad doświadczonej już mamy. Życzę wytrwałości w ogarnianiu tego cukru diabelskiego. Mujer - gratuluję, że twój maluch ułożony tak jak trzeba, bo martwiłaś się o to bardzo super że rozwój i serduszko tak jak trzeba jeszcze urośnie dużo, ma czas. Czubasek - trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie dobrze. Leż, oszczędzaj się. Ale sny to masz konkretne ![]() Adka współczuje tych bólów głowy Aniqa mam nadzieję że u Was sytuacja opanowana i maluch grzecznie rosnie w brzuszku. Nie bierz sie więcej za sprzątanie. Ja też przegięłam, połaziłam kilka dni z rzędu trochę kilosów za grzybami, potem zbierałam orzechy na kolanach bo szkoda mi było żeby sie zmarnowały tyle tego jest. A potem kręgosłup się odwdzięczył i bolał . Jednak to nie pora już na taką aktywność. Cieżko mi Was wszystkie pocytować, bo ale życzę zdrówka, bo coś tu sie sypać zaczynacie trochę. Trzymajcie się w dwupakach, jeszcze trochę tygodni nam zostało. Trochę mi smutno, koleżanka napisała że straciła już drugą ciąże, a tak długo o nią się starali ;/ Nie wiem nawet jak mam ją pocieszyć ;/ ehhh co za życie, jedni nie chcą dzieci a wpadają, inni bardzo pragną a nie wychodzi ;/ Tym bardziej wzrasta we mnie niepokój, poród już tak blisko, ja ciągle nie wiem na 100% gdzie ja chcę rodzić . Ja póki co nie mogę narzekać, ból pleców to standard, ale radzę sobie, obrzęki stóp - standard, przywykłam, brzuchol rośnie, mała się wypycha, kopie, więc jestem spokojna jak ją czuję. Moja mama kochana mimo że sama chodzi o kuli, pomogła mi z praniem ubranek w płynie dziecęcym i prasowaniem. Mam wszystko poprasowane, tylko ułożyć w szafkach i spakować do szpitala, co uczynię w weekend jak wrócę do siebie na mieszkanie. Jakoś duuużo tego mam ![]() Mówicie, że apetyt Was się trzyma. Mam to samo, ciągle bym coś podjadała i ogromnie dużo piję, a picie=sikanie=wstawanie w nocy=problemy z zaśnięciem...=równanie stanu błogosławionego. Właśnie mój 60 kilogramowy słodziak berneńczyk wparował do domu i układa się na moich stopach do spania Mama się śmieje, że zawsze jak przyjadę to psy i koty pchają się do domu. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-15 o 21:36 |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie udanych zakupów i oby z nerkami było ok
Urodziny sobie jeszcze odpijesz ![]() Acapella mi koleżanka ostatnio podrzuciła przepis na przekąskę: gotowane buraki pokroić w plastry i przełożyć to fetą z oliwą i przyprawami. Można kupić już gotową a można samemu zrobić własną mieszankę. Podobno pyyycha, jeszcze nie jadłam, jutro będę robić
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to chciałam zauważyć, że wg pierwszej strony w pierwszej piątce rodzących są 4 dziewczyny z Krakowa
Wszystkie z tego wątku, tylko Halwaya nam się wcięła Przypadek? (No i Mujer się wyłamała :P) Rudaska dzięki Ja też jutro się za to zabiorę. Z fetą brzmi dobrze
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-10-15 o 21:39 |
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 ręczniki duże, 3 piżamy do karmienia, skarpetki na zmianę i majtki jedne zwykłe, majtki jednorazowe 5szt, podkałady te duże (co do przewijania dzieci u nas też trzeba mieć) 2 szt, podkłady bella 2 paczki(te podpaski) ręcznik papierowy (do osuszania krocza) paczkę wkładek laktacyjnych, mała paczka pampersów 1, krem do pupy dla dziecka, chusteczki dla dziecka(te mokre ja używam bejbidrim różowe) kosmetyki wszystko w małych opakowaniach np. płyn do hig int, balsam ujędrniający po porodzie, szampon, żel pod prysznic, antypespirant, pasta kubek szczoteczka, lusterko małe grzebień, pomadka do ust, ja jeszcze zabrałam fluid i puder . A jeszcze chcę zabrać woda mineralna mała, suszarka do włosów, laktator(mi sie przydał jak 1 raz rodziłam to biorę), nakładki na suty, jakiś krem też, smoczek dla dzidzi, TERMOMETR( u nas każdy musi mieć swój) dokumenty i u nas zapewniają ciuszki dla dziecka ale dziwne że nie dają czapek i tych łapek na rączki to też biorę swoje jak coś mi sie przypomni to napisze |
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
syylwuska, kolor czekoladowo- beżowy, mąż się śmieje, że pasuje do kanapy i ogólnego wystroju w domu
hehe bardzo mi się podoba, tyle, że jest wielki, albo mi się tak wydaje, bo ma wysoki stelaż i kubełkową gondolę ale fajnie się prowadzi i myślę, że Ignasiowi będzie w nim wygodnie, bo ma duuużo miejsca
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella ja znam sałatkę: Buraczki ugotowane w kostkę, jajko ugotowane w kostkę, cebula czerwona ale malo bo moze zdominować, słonecznik i majonez. Pyszna jest.
Albo podgotowane buraki w plastry, pokruszyć fetę, polać oliwa, pieprz, ziola i zapiec az feta lekko sie rozpusci ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Śpiworek za 1.5zl kupiłaś? Szaleństwo
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do torby dzis dorzucilam kubek i swoje sztucce
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że nie mogę z wami być częściej bo nie jestem na bieżąco, napisałam na priv do 2 dziewczyn i proszę was o odp bo na forum penie mnie by to omineło chodzi o wyniki glukozy .
A tak w ogóle to byłam dziś w Tesco takei małe zakupy i oczywiście pełno ludzi no to sobie stoje w kolejce bo miałam więcej niż 10 rzeczy a kasa pierwszeństwa zamknięta oczywiście, a tu niespodzianie gościu mnie prosi do kasy i specjalnie dla mnie otwiera tą pierwszeństwa kurcze ale miło mi sie zrobiło no i najwyraźniej to już brzuszek mega widoczny choć byłam w płaszczu |
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kolejna osoba poleca buraki z feta. Tez to napisałam acapelli no Musze sprobowac bo znam z polecenia
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
o tak sztućce i kubek też muszę dorzucić
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
To u was w szpitalu nie dają sztućcow ani talerza?
Na Polnej w poznaniu mają stołówkę przynajmniej na oddziale IV,ciekawe jak jest w św rodziny. |
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Ja to nie wiem nawet co dają
Ale szczerze mówiąc z kubka swojego zawsze lepiej się pije Przynajmniej mi :PFionka też dzięki za przepis, mam składniki to może też zrobię. Coś czuję, że do końca ciąży będziemy wżerać buraki pod różną postacią ![]() Tak, śpiworek za 1.50 Pokazuje (nie wiem czy widać, że mokry, ale właśnie wyprałam) i jeszcze ten termofor sówkę, o której wam kiedyś pisałam, bo była pod ręką A i w tle śpiworka widać koc, to narzutę właśnie zamawiałam ostatnio na łóżko i Gniewkowi taki sam kocyk tylko mały polecam, 100% bawełny i dobry jakościowo a niedrogi
|
|
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale brałam feroplex (drogi, na receptę, ale jednak lepszy, zwłaszcza dla układu pokarmowego idealny). Już nie pamiętam dlaczego, ale tardyferon uznałam za zuo Cytat:
|
||
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W innej postaci nie za bardzo przepadam za wołowiną ![]() Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie jednak głupie. Głowę ma dużą haha
|
|
|
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi ćwiczeniami Kegla to też słyszałam, że nie powinno się wykonywać w trakcie sikania ale nie pamiętam, dlaczego Cytat:
tzn sztućce i kubek bo talerze są
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Mój post się nie dodał??
Eh.. To idę dalej oglądać Poranek Kojota
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daja,daja ale w porach posiłkow a jak mi tz bedzie obiady dowozil to wole miec swoje
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia tak, byliśmy nastawieni na mutsy, ale od znajomych dostaniemy gondolę do x landera, więc już spacerówkę też kupujemy x-landera w ramach oszczędności
Też miejsca, bo gondolę im oddamy po pół roku
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ja od dawna mam hemoglobinę 11,8. Gin nic nie wspominała o glupocie
|
#441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurczę zmartwilas mnie ta informacje al mięśniach kegla, bo ja wlasnie tak je ćwiczę, bo wiem wtedy, ze robię to dobrze, nie spodziewałam się ze może mi mocz przez to zalega, skąd o tym wiecie? ;/ Cytat:
dobrze, ze Maz będzie przy Tobie i Ty będziesz mogła spokojnie odpocząć. Cytat:
ala: Oszczędzaj się. Przykro mi bardzo z powodu koleżanki, w którym była tyg? Świat niestety nie jest sprawiedliwy, chuchasz i dmuchasz a i tak cis się dzieje, w innym przypadku piją pala i zdrowe dzieci rodza, to przykre ;/ No i kochana masz mamę, ze mimo swojego samopoczucia chciała Tobie też jeszcze pomóc ![]() Cytat:
my też już nie możemy się doczekać kiedy będzie gotowy do odbioru i będziemy ścigać po mieszkaniu ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Acapella fajny śpiworek. A jaką spacerówkę x-landera kupujesz?
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
ACAPELLA firma spiworka HEMA jest bardzo fajna, w Holandii jest taki sklep i fajne rzeczy tam mają, dosyć dobre jakościowo
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko madre jak na swoj wiek ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- sylwuska poprzymierzalam.koszule i pizame i vofam to ze moglabym wziac mniejsze. Te sa akurat, mam jeszcze troche miejsca na brzuszek ![]() Ile wasze dzieci wazyly na ostatnim.usg i ktory to byl tyg? (Nie to ze matka wariatka sobie wmawia ze dziecko nie rosnie jak powinno )
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska, właśnie widziałam dużo rzeczy tej firmy w różnych lumpeksach, a to pierwsza kupiona rzecz
Widzę właśnie, że dobrej jakości i łądnie wykończony ![]() Rudaska najprawdopodobniej x-move, ale jak nie trafimy na okazyjną cenę, to jeszcze XA biorę pod uwagę, chociaż move jest naszym faworytem ![]() Co do mięsni Kegla to podczas sikania można fajnie wyczuć, które to mięśnie i tyle. Nie pamiętam gdzie czytałam... "Zidentyfikujesz mięśnie Kegla, przerywając strumień moczu podczas sikania â to właśnie o te mięśnie chodzi. Napinając je, jednocześnie zaciskasz zwieracze odbytu, cewki moczowej i wejście do pochwy. Zapamiętaj to uczucie, by dalej ćwiczyć âna suchoâ. Lekarze odradzają wykonywanie ćwiczeń podczas oddawania moczu, bo wtedy pęcherz nie zostanie opróżniony do końca, a to może doprowadzić do zapalenia dróg moczowych." Teraz znalazłam coś takiego... Czubasek, mój w 30 tygodniu 1700, a teraz w 34 2250g i ma być mały tzn ok. 3000g w dniu tp
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-10-15 o 22:38 |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
"Nie wykonuj ćwiczeń Kegla podczas oddawania moczu, gdyż może to spowodować niepełne opróżnienie pęcherza, co po pewnym czasie takiej praktyki może być przyczyną zakażenia dróg moczowych.
Nie można też ćwiczyć mięśni Kegla wówczas, gdy jesteś w ciąży i przedwcześnie rozwiera się szyjka macicy."
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek u mnie dla odmiany w 30 tc 1400, wg innego lekarza w 29 1600
. Obstawiam więc 1,5 kg
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
CZUBASEK mój w 30 tygodniu (w zasadzie 29t4d) waży 1350g
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja już dawno nie miałam wizyty, na ostatnie Mała jeszcze 1kg pełnego nie miała, ale już we wtorek ja zobaczę, w końcu! :Love: także wtedy będę mogła powiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie ja tyłek przy tym też zaciskam o myślałam, że to zle jak tak robie, dlatego cwiczylam tylko przy spotkaniu, ale już wszystko wiem, dzięki jeszcze raz ![]() A i nie lubiłam tego robić przy sikaniu, bo właśnie miałam czasami takie wrażenie jakbym nie wysikala się do końca, mimo że pod koniec już nie zaciskalam mięśni. Mój brzuch jest właśnie Lili trampolina Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
co do mięśni kegla to ja też nie doczytałam, żeby nie robić tego przy sikaniu
szczęście w nieszczęściu, że całkiem zapomniałam o ćwiczeniach ![]() może czas się za siebie zabrać... narzekając trochę to coraz ciężej mi się rozruszać rano, bolą mnie biodra- wieczory po całym dniu latania też nie są przyjemne poskarżę się na konsultacji u neurologa, moja głupia obca noga też nie daje mi spokoju ale gin powiedziała, że ona tu nic nie zdziała- mam brać magnez i tyle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ciagle sie jakoś nie mogłam zdobyć, aby wysciubic nos zza klawiatury... Ale dzis widocznie ten czas wreszcie nadszedł. I fajnie. Lubię Was bardzo, czytam codziennie, przeżywam z Wami.
no i juz go znam dobrze.
super że rozwój i serduszko tak jak trzeba 
ale życzę zdrówka, bo coś tu sie sypać zaczynacie trochę. Trzymajcie się w dwupakach, jeszcze trochę tygodni nam zostało.
ehhh co za życie, jedni nie chcą dzieci a wpadają, inni bardzo pragną a nie wychodzi ;/
. Ja póki co nie mogę narzekać, ból pleców to standard, ale radzę sobie, obrzęki stóp - standard, przywykłam, brzuchol rośnie, mała się wypycha, kopie, więc jestem spokojna jak ją czuję.
Urodziny sobie jeszcze odpijesz
Wszystkie z tego wątku, tylko Halwaya nam się wcięła
Byłam dziś w pracy u koleżanek i już pytały czy torbę do szpitala spakowałam

tzn sztućce i kubek bo talerze są

ala: