Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 22:38   #3841
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

CASH no ja też bym nie pomyślała, jakbym wiedziała to tez bym pomarańczowy brała bardziej praktyczny. Kurcze biedna jesteś naprawdę z ta piersią. co robisz żeby się tego pozbyć?
Lekarz przepisał coś na ten refluks?

MAJKA dzięki za cynk o smyku może znów rzucą za jakiś czas.
Śpiwór zamówiony kurier pocztex, a sliniak był listem poleconym i szybciej dotarł. Co zrobię - czekam

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nie Strasz My jutro brokul wprowadzamy
U nas brokul to ulubione warzywko. Z tym ze baczki po nim idą seriami cały dzień

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Tak. 90 cm
Jaki kolor wzięłas?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:39   #3842
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
CASH no ja też bym nie pomyślała, jakbym wiedziała to tez bym pomarańczowy brała bardziej praktyczny. Kurcze biedna jesteś naprawdę z ta piersią. co robisz żeby się tego pozbyć?

Śpiwór zamówiony kurier pocztex, a sliniak był listem poleconym i szybciej dotarł. Co zrobię - czekam
oo tak z tym śliniakiem.. kupiłam gumowy turkusowy w smyku.. a był jeszcze pomarańczowy... po pierwszym dniu marchewkowym żałowałam wyboru
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:42   #3843
violka848
Zakorzenienie

Cashmere współczuje tej piersi brr jak kurde jakos wirus Cię to dopada i z refluksem tez nie fajnie, a jakieś inne objawy tez były? Czy tylko furczenie?

Hanka poczta teraz się spręża, do mnie babka wczoraj list polecony wysłała, dziś juz go mam szok

Forum na zimę teraz sie szykuje śpiworki atakują)
Stary 2015-10-15, 22:43   #3844
gosiak0512
Zakorzenienie

ROSI moja do tej pory dokazywala na mszy a na chrzcie poszla w kime budzilam ja do chrzcielnicy

Maz kima a ja czytam o kursach dla siebie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:46   #3845
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
oo tak z tym śliniakiem.. kupiłam gumowy turkusowy w smyku.. a był jeszcze pomarańczowy... po pierwszym dniu marchewkowym żałowałam wyboru
No właśnie :/

Zbieram się spać dobrej nocki kobitki! :-*

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:47   #3846
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam kolejny słoiczek i będę dalej próbować. Chociaż wszystkie zielone warzywa sa feee

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
ROSI moja do tej pory dokazywala na mszy a na chrzcie poszla w kime budzilam ja do chrzcielnicy

Maz kima a ja czytam o kursach dla siebie
Jakie kursy planujesz robić ? Tez coś bym dla siebie poszukala.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:48   #3847
Majka232
Zakorzenienie

Ja juz leżę i czas spać.
Dobranoc
Stary 2015-10-15, 22:50   #3848
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie, zawsze surowe.
szczerze mówiąc wczoraj pierwszy raz piekłam jabłko i dzieć stwierdził że jest ble. dostał surowe i trzasl uszami zajadając. . . hm
oj to musze kupic to urzadzenie w takim razie, zobaczymy jak sobie poradzi Macko, scierasz te owoce czy cale w kawalkach dajesz?
Cytat:
[/COLOR]Tak w ogóle, czy mi sie zdaje czy jestesmy ostatni do chrzczenia ? Czy ktoś jeszcze się chrzci ?
my jeszcze nie planujemy nawet, chce w czerwcu

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
VIOLKA - ta dynia z ziemniaczkami faktycznie strasznie pachnie, tez datę sprawdzalam ale Bartkowi smakowało.

MADZIX - u mnie Bartek miał odruch wymiotny przy brokule.

NIEZAWSZE - straszna baba :/ a i mam nadzieje że u synka z oczkiem będzie wszystko ok
straszna baba, a synek u Majki
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Nic dziś nie pisalam, bo mam dola przez pierś.
HANKA dzięki za pamięć narazie ciągle źle Sliniak mam pomarańczowy, kolor przez przypadek a sprawdza się ok. Bym nie pomyslala że marchewka się nie zmyje :/

Byliśmy dziś u lekarza, bo małemu od paru dni coś furkotalo w nosku, pisalam że ma katar. Lekarka powiedziała że to refluks też się zdolowalam...

MAJKA widzę że Ty też masz zmartwienia o Zdrówko chlopakow. Trzymam kciuki by było ok!

FLIGHT fajnie że jesteś

NIEZAWSZE wczorajsza historia z tym babiszonem okropna :/ grrrr
bodna ta sama czy na zmiane? nie przejmuj sie refluksem, wyrosnie, u nas tez moze byc lekki

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:52   #3849
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Kochana rozumiem dół. Co dostaliscie na refluks?
Tak mi przykro że z piersią nadal kiepsko.
Narazie nic, powiedxiala ze nie chce go poki co faszerowac. Mamy wiecej pionizowac po jedzeniu, przed ma lezec na brzuchu żeby się wygazowal, mniejsze porcję a częściej. Mam nadzieję że to pomoże, ale się martwie, bo boje się że to mało co da...

Cytat:

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

U nas brokul to ulubione warzywko. Z tym ze baczki po nim idą seriami cały dzień

Jaki kolor wzięłas?

Czesto przystawiam do piersi, rozgrzewam przed karmieniem, teraz siedze z kapusta w staniku.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Cashmere współczuje tej piersi brr jak kurde jakos wirus Cię to dopada i z refluksem tez nie fajnie, a jakieś inne objawy tez były? Czy tylko furczenie?

Hanka poczta teraz się spręża, do mnie babka wczoraj list polecony wysłała, dziś juz go mam szok

Forum na zimę teraz sie szykuje śpiworki atakują)
Pokaslywal. Chodzilam z tym kaszlem do lekarza, to wtedy stwierdziła że to od śliny. Pewnie to już od refluksu było

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:53   #3850
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Kupiłam kolejny słoiczek i będę dalej próbować. Chociaż wszystkie zielone warzywa sa feee

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Jakie kursy planujesz robić ? Tez coś bym dla siebie poszukala.
Kursy fotograficzne fotografia slubna, dziecieca itp

Stary 2015-10-15, 22:55   #3851
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
oj to musze kupic to urzadzenie w takim razie, zobaczymy jak sobie poradzi Macko, scierasz te owoce czy cale w kawalkach dajesz?

bodna ta sama czy na zmiane? nie przejmuj sie refluksem, wyrosnie, u nas tez moze byc lekki
Teraz prawa, a wcześniej co był z lewą problem. Dzięki! Mam nadzieję że wyrośnie jak piszesz.

jestem mamą
Stary 2015-10-15, 22:56   #3852
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie nic, powiedxiala ze nie chce go poki co faszerowac. Mamy wiecej pionizowac po jedzeniu, przed ma lezec na brzuchu żeby się wygazowal, mniejsze porcję a częściej. Mam nadzieję że to pomoże, ale się martwie, bo boje się że to mało co da...

Czesto przystawiam do piersi, rozgrzewam przed karmieniem, teraz siedze z kapusta w staniku.

Pokaslywal. Chodzilam z tym kaszlem do lekarza, to wtedy stwierdziła że to od śliny. Pewnie to już od refluksu było
Ale Szymonek nie choruje, nie ulewa i nie budzi sie w nocy wiec spokojnie. Nie martw się
Stary 2015-10-15, 22:57   #3853
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:

w kawałku daje - takim który wypełni siateczke. polecam, koszule niecałe 15zł chyba Mały wysysa sobie soczek i jeździ dziąsłami po tej siatce. ewidentnie podoba mu się
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 23:03   #3854
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Szymonek nie choruje, nie ulewa i nie budzi sie w nocy wiec spokojnie. Nie martw się
No troche ulewa :/ Dzieki! Ja to taka jestem, ze od razu sie nakrecam

Cytat:
w kawałku daje - takim który wypełni siateczke. polecam, koszule niecałe 15zł chyba Mały wysysa sobie soczek i jeździ dziąsłami po tej siatce. ewidentnie podoba mu się
Też muszę mu niedługo tak podać jakiś owoc

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A! Szymek pierwszy raz jadl dziś miesko. Dalam indyka z dynia i ziemniakiem. Bardzo smakowalo

Idę spać. Dobranoc dziewczyny! Spokojnej nocy!

jestem mamą
Stary 2015-10-15, 23:09   #3855
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Akurat ciszy do spania o on nie musi mieć, ale może bedzie tak zaaferowany, że nie uda mu sie zasnąć, z mniejszym dzieckiem łatwiej a on pół roku prawie
ja to i za dorosłego często w kosciele prawie że spałam... i widzialam poławkach, że nie tylko ja mojej sie zdarza zasypiac w rozgardiaszu, gadaninie, jak jej pora nadchodzi. i wtedy to nigdy nawet nie piśnie, nie zapłacze. a jak ja odkladam do łozeczka, bo mi sie wydaje,ze powinna isc spaś to czasem się wydziera.

Cytat:
No chyba faktycznie trochę mają poliestru. Widziałam tez fajne gładkie w Tesco w dwupakach. Nie wiem czemu nie wzięłam. Musze kupić mu jakieś lepsze cieplutkie.

Czekam na ten śpiworek i czekam. Sliniak doszedł na drugi dzień od zamówienia, a śpiworek zamówiłam w poniedziałek i dalej nie ma. Mam nadzieję że jutro dojdzie

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

CASH jak tam Twoja pierś? Mam nadzieję że już lepiej?
Mam pytanko jaki masz kolor sliniaka z TT? ja wzięłam niebieski i żałuję bo marchewki się nie da z niego zmyć. Brzydko to wygląda :/
cieplutkie rajstopki takie z frotte w srodku w lidlu były. ja tez mam sliniak z TT, zielony hehe, to nie będę z marchewka go uzywac. i tak mnie wkurza, bo za szeroki i przecieka woda na bluzke. Wasze dzieci tez tak pija wode w trakcie obiadu?
i tez czekam na Twoj śpiworek

aa! i moja hania tez brokuła juz ze 3 razy jadła i to chętnie (co u niej jest rzadkością). groszek tez chętnie jadła ale chyba ja po groszku brzuszek bolał

Cytat:
Hej!

HANKA dzięki za pamięć narazie ciągle źle Sliniak mam pomarańczowy, kolor przez przypadek a sprawdza się ok. Bym nie pomyslala że marchewka się nie zmyje :/

Byliśmy dziś u lekarza, bo małemu od paru dni coś furkotalo w nosku, pisalam że ma katar. Lekarka powiedziała że to refluks też się zdolowalam...
oja biedna jestes, przytulam i rozgrzewajace fluidy zasyłam na cycka. a refluksem sie nie martw mocno, przejdzie niedługo.

mi od przedwoczoraj zaczął drugi cycek w trakcie karmienia znów przeciekac, musialam sie z wkładkami przeprosić

a co do nakręcania na wątku... to zakupilam dzis szczeniaczka-uczniaczka, się nakręciłam
a tak mi sie ten szczeniaczek na dobranoc też podobał o taki , no ale moja córka bez maskotek zasypia, królik szumiacy czy grajacy ją denerwuje, więc bez sensu taki do snu

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-10-15 o 23:16
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 23:17   #3856
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ok przekonalas mnie, ale koszuli nie dam, tylko bananka bio z lidla czy cos ;P

Cytat:

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A! Szymek pierwszy raz jadl dziś miesko. Dalam indyka z dynia i ziemniakiem. Bardzo smakowalo

sluchaj i Maja i Maciek mi ulewaja codziennie tzn. Maja jak byla w tym wieku ;P przechodzi

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 00:11   #3857
madzixx88
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53116218]
spoooro zjadła jak na 'wciskanie'. a jak Ty to technicznie robisz? bo mi sie niezbyt udaje wciskania :|
dzis siostra kreatywnosc moją podziwiala jak karmiłam - nakładałam papke na zacisniete usta, brode i pod nos i potem ten glut podgarniałam tak po drodze jak małej wode podawałam - bo do wody usta otwiera chętnie.
[/QUOTE]

hmm nic specjalnego, wciskam i już ona tak jakby czekała co zrobie czy wcisnę czy nie, ale jadła
hehe dobry patent masz

Cytat:
aktualizacja: Synek staje na nogi jeżeli nadarzy się ku temu okazja. masakra obstawiam ze za dwa miesiące będzie chodził :P
wow brawo, zdolniacha

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Moj prostuje nozki i trzyma sztywno poki co ale wstawanie dalekie mu. Nawet nie siada za bardzo.
u nas to samo z nóżkami ale stopuje, bo się boje

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
u nas już przestało to być problemem, bo mała zaczeła spać tylko na brzuszku

ja zaczęłam od banana i nie ma problemu z jedzeniem innych owoców

ale czym Ty się martwisz? każde dziecko rozwija się w swoim tempie, a 7 miesieczne nie musi jeszcze siedzieć ani raczkować

wow już?

mała śpi, mąż teżzaraz zaśnie przed nocką, a ja się byczę. Jednak kupię małej śpiworek, zaraz będę szukać

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

kiedy macie wizytę?
żeby z oczkiem było wszystko ok
w nocy też śpi na brzuszku?

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
śpiworek zamówiony
wzięłam też od razu czarną mufkę
super doczytałam który zamówienie blyskawiczne

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53120634]

a co do nakręcania na wątku... to zakupilam dzis szczeniaczka-uczniaczka, się nakręciłam
a tak mi sie ten szczeniaczek na dobranoc też podobał o taki , no ale moja córka bez maskotek zasypia, królik szumiacy czy grajacy ją denerwuje, więc bez sensu taki do snu[/QUOTE]

ooo super, oglądałam go dziś w smyku fajnie mówi "jestem śpiąąąący"
ja też normalnego szczeniaczka kupie córci na dobranoc ma królisia

Cashmere-współczuje zastoju

mnie też zmartwiło dziś ulewanie, o ile skończyło się ulewanie po jedzeniu to dziś np położyłam na brzuchu po 1,5h od jedzenia i spoooro ulała i to mlekiem zmieszanym z zupką bo zabarwienie marchewkowe było. o godzinie 17:30 to było a jadła obiadek o 12, potem kp i kp po 15. To normalne???
już od jakiegoś czasu mało na brzuszku nawet po jedzeniu ulewała a dziś takie coś:/

na deser dałam jabłko ze śliwką gerbera, ktoś mnie oświeci czemu jabłka i śliwki solo są po 4m a połączone po 5?! jezuuu taki dobry ten deserek a Alicja zjadła raptem pare łyżeczek..ale lepsza była reakcja niż po jabłku i jabłku z marchewką, przynajmniej to.

Zauważyłam prawidłowość, ze dzieci karmione piersią jakoś trudniej akceptują rozszerzenie diety, myle się?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

wszystkie Mamuśki i dzieciaczki śpią chyba
ja też się kładę powoli, dobrej nocki

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-10-15 o 23:40
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 00:21   #3858
violka848
Zakorzenienie

Madzixx to samo patrzyłam dziś ze te owoce połączone po 5 miesiącu, a oddzielnie po 4 heh
Moja tez zaczęła ulewac, ale w sumie to pewnie przeze mnie, bo zdarza się to jak wychodzimy na spacer i jak ją niosę. Zawsze po karmieniu wychodzimy, kiedyś to w nosidełku to nie uciskałam brzuszka, a teraz pewnie mimowolnie gdzieś nacisnę brr

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

A z tym rozszerzaniem to niewiem hmm dzieciaczki mn juz wprawione -wcześniej zaczęły, nasze dopiero teraz wojują z warzywkami
Stary 2015-10-16, 02:55   #3859
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hmm nic specjalnego, wciskam i już ona tak jakby czekała co zrobie czy wcisnę czy nie, ale jadła
hehe dobry patent masz

wow brawo, zdolniacha

u nas to samo z nóżkami ale stopuje, bo się boje

super doczytałam który zamówienie blyskawiczne

ooo super, oglądałam go dziś w smyku fajnie mówi "jestem śpiąąąący"
ja też normalnego szczeniaczka kupie córci na dobranoc ma królisia

Cashmere-współczuje zastoju

mnie też zmartwiło dziś ulewanie, o ile skończyło się ulewanie po jedzeniu to dziś np położyłam na brzuchu po 1,5h od jedzenia i spoooro ulała i to mlekiem zmieszanym z zupką bo zabarwienie marchewkowe było. o godzinie 17:30 to było a jadła obiadek o 12, potem kp i kp po 15. To normalne???
już od jakiegoś czasu mało na brzuszku nawet po jedzeniu ulewała a dziś takie coś:/

na deser dałam jabłko ze śliwką gerbera, ktoś mnie oświeci czemu jabłka i śliwki solo są po 4m a połączone po 5?! jezuuu taki dobry ten deserek a Alicja zjadła raptem pare łyżeczek..ale lepsza była reakcja niż po jabłku i jabłku z marchewką, przynajmniej to.

Zauważyłam prawidłowość, ze dzieci karmione piersią jakoś trudniej akceptują rozszerzenie diety, myle się?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

wszystkie Mamuśki i dzieciaczki śpią chyba
ja też się kładę powoli, dobrej nocki
Bo mleko kobiety jest lekkostrawne a mm juz wcześniej wymagało od brzuszka dziecka wiecej hmmm "pracy"?
Te oznaczenia na sloiczkach to czasem chybił trafił :/ np.wg mnie banan nie powinien być po 4 -cu a troche później bo to owoc egzotyczny. Jeden lekarz też mi o tym mówił.
U nas Julek nawet po sloiczku czy kaszce porządnie beka w pionie lub trzymany na kolanach po jedzeniu a czasem na brzuszku nawet 2 godz później. Wczoraj zwrócił obiadek myślę że dlatego że nie odbił. U nas sa dni ze nic nie ulewa i takie że od razu po kp przy odbiciu trochę wraca. Dzieci lykaja sporo powetrza jedząc i może dlatego?

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-16 o 02:57
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 03:33   #3860
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja od pierwszej znow z Zuza wojuje, TZet zyga wiec przyniosłyśmy sie do kuchniopokoju ;0 i Zuz juz z butla bo nie mam na nia pomysłu... To gada, to ryczy. Bez kitu jakis nieopisany skok ;p niestety w tym pokoju kaloryfer był zakręcony i pizga złem i zimnem, ale z drugiej strony lepsze to, niz zeby TZet miał ja zarazić, bo nie wiem, skad to zyganie. I znow bedzie mi palce w nos wkładać. Cash - moja os refluksu bolał brzuszek, tez myslalam, zeby narazie nie leczyć, ale u nas tak sie nie da. Tym samym przy każdym karmieniu Zuza dostaje jakies leki. Bez sensu. Kończy butle, zrobie jakies zasieki od śniany i spac
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 05:57   #3861
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
VIOLKA u nas to samo po warzywkach z kupkami. Prezy się cały i płacze rozdzierajaco biedulek. o piciu czegokolwiek nie ma mowy (no poza cycem) ech

Co do dyni sloiczkowej - mój wybredusek akceptuje tylko ta z gerbera wersja solo. Nie dziwię się bo inne śmierdzą chemia.

Co do rajstopek z pepco - jeden szajs. Założyłam dwa razy i tak potwornie się zmechacily ze szok. A w biedronce u nas nie było tych o których pisalyscie.
I Ala tylko cyca nie chce pić m nic innego. Z kubka pije trochę herbatki rumiankowo_jablkowej Hill(tej do zaparzania bez cukru) więc zamówiłam kubek doidy-moze sie nauczy pić a nie rozlewac większość na siebie.

Ja nie śpię. Ala wstała na cycka o 5.20i inprezka

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
:-*
To ja wiem jakie Ty masz. One troche sztuczne i srednio ciepłe. Miałam tego typu dla starszego i faktycznie średnie a te ciut drozsze sa ok bo dla starszego tez miałam
Ja lubię rajtki z Lidla. W ogóle lubię ciuchy dla dzieci z Lidla,fajne jakościowo są. Moja w rajtkach pogina od 2 dni(z a sami na kolanach żeby się tak nie dojrzała jak jej ręce odjeżdżają przy dzwiganju tyłka i gibaniu się&#128516

Cytat:
Moja uwielbia. Kocha wszystkie zielone warzywa
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 07:24   #3862
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mleko kobiety jest lekkostrawne a mm juz wcześniej wymagało od brzuszka dziecka wiecej hmmm "pracy"?
Te oznaczenia na sloiczkach to czasem chybił trafił :/ np.wg mnie banan nie powinien być po 4 -cu a troche później bo to owoc egzotyczny. Jeden lekarz też mi o tym mówił.
U nas Julek nawet po sloiczku czy kaszce porządnie beka w pionie lub trzymany na kolanach po jedzeniu a czasem na brzuszku nawet 2 godz później. Wczoraj zwrócił obiadek myślę że dlatego że nie odbił. U nas sa dni ze nic nie ulewa i takie że od razu po kp przy odbiciu trochę wraca. Dzieci lykaja sporo powetrza jedząc i może dlatego?
Tez potem pomyslałam o tej lekkostrswnosci.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja od pierwszej znow z Zuza wojuje, TZet zyga wiec przyniosłyśmy sie do kuchniopokoju ;0 i Zuz juz z butla bo nie mam na nia pomysłu... To gada, to ryczy. Bez kitu jakis nieopisany skok ;p niestety w tym pokoju kaloryfer był zakręcony i pizga złem i zimnem, ale z drugiej strony lepsze to, niz zeby TZet miał ja zarazić, bo nie wiem, skad to zyganie. I znow bedzie mi palce w nos wkładać. Cash - moja os refluksu bolał brzuszek, tez myslalam, zeby narazie nie leczyć, ale u nas tak sie nie da. Tym samym przy każdym karmieniu Zuza dostaje jakies leki. Bez sensu. Kończy butle, zrobie jakies zasieki od śniany i spac

Współczuje skoku, trzeba to przetrwać jakos.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Hej! U nas 4 pobudki cyrcowe brr będę kolejną karmiącą do 18 i od godziny prawie mała juz wyspana, a ja oj nie.
Stary 2015-10-16, 07:27   #3863
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Tez potem pomyslałam o tej lekkostrswnosci.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Współczuje skoku, trzeba to przetrwać jakos.

Nie jest zle, imprezy na studiach przyzwyczaiły mnie do funkcjonowania bez snu, tylko jej mi szkoda, bo nie wiem, jak jej pomoc ani nawet co jej jest... Bidusia moja. Tetaz je i produkuje śmierdząca kupę feee! TZet rzygal ( a nie zygal Haha ) i nie poszedł do roboty, walczy o zycie przed TV. Udam dobra, skocze do apteki i namowie, zeby nas zawiózł na rehabilitacje ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 07:41   #3864
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Oj biedulki. Współczuję tego zimna w domu. Czy za wynajem placicie korzystnie przy takich warunkach? Jak to zima będzie?

Dzień dobry

U nas dawno nie bylo takiej super nocy. Po zasnieciu żadnych rykow. Usnal i spał bez smoka. Zjadl o 2. Ok.6 smok i spal do 7.30. Ja niewyspana bo nie moglam spać. Raz starszy plakal przez sen. Potem siku chciał. Ok.6 przyszedl do mnie.
Szkoda ze nie mogę wziąć żadnych leków uspokajających a chciałabym
Stary 2015-10-16, 07:56   #3865
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
I
Moja uwielbia. Kocha wszystkie zielone warzywa

Zazdroszczę, dawałas je jako pierwsze może? Czy w jakiejś specjalnej kolejności? Hmm

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Nie jest zle, imprezy na studiach przyzwyczaiły mnie do funkcjonowania bez snu, tylko jej mi szkoda, bo nie wiem, jak jej pomoc ani nawet co jej jest... Bidusia moja. Tetaz je i produkuje śmierdząca kupę feee! TZet rzygal ( a nie zygal Haha ) i nie poszedł do roboty, walczy o zycie przed TV. Udam dobra, skocze do apteki i namowie, zeby nas zawiózł na rehabilitacje ;p

Świetny pomysł 😝 U siostry Tż już nie będziecie pomieszkiwać?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Oj biedulki. Współczuję tego zimna w domu. Czy za wynajem placicie korzystnie przy takich warunkach? Jak to zima będzie?

Dzień dobry

U nas dawno nie bylo takiej super nocy. Po zasnieciu żadnych rykow. Usnal i spał bez smoka. Zjadl o 2. Ok.6 smok i spal do 7.30. Ja niewyspana bo nie moglam spać. Raz starszy plakal przez sen. Potem siku chciał. Ok.6 przyszedl do mnie.
Szkoda ze nie mogę wziąć żadnych leków uspokajających a chciałabym

Oj szkoda, byś odetchnęła trochę, to meliską się pofaszeruj bidulko. Tulę
Stary 2015-10-16, 08:01   #3866
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Gotujemy te owoce ja dajesz przez ta siatkę?

Mai 3miesiace zajęło chodzenie bez trzymania od kiedy stanęła na nogi miała 9m, pierwszy krok bez trzymania po 2 jak miała 8m
Ja daje tez przez siatke, ale surowe.

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ale każde dziecko rozwija się inaczej, zresztą widziałam na zdjęciach, że Ania siada 😃 a żeby sama się podnosić do siadu z brzuszka czy z pleckow to ma jeszcze czas. U nas tez tego nie ma jeszcze. Ja się cieszę jak głupia, bo od wczoraj Zosia dzwiga dupke do raczkowania 😃 próbuje pelzac, ale nie idzie jej jeszcze synchron rączek i dupki. Jak narazie grają w dwóch różnych zespołach 😀 śmiesznie to wygląda, a ile złości przy tych próbach. A jak się już totalnie wkurzy to myk i na plecki się przekreca.

Nadrabiam Was na raty, wczoraj wieczorem znow wizazowa czujka zadzialala i nic nie poczytałam ani nie popisalam 😃
Ona w krzeselku to sie troche podnosi do siadu, ale sama nie siedzi, a z vrzuszka nie siadzie.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:01   #3867
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Nocka spoko
Lece do szkoly.

Stary 2015-10-16, 08:09   #3868
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Dziecko pierwsze rodzilam majac 21 lat "warsztat" zlozylam na strych po Martyscie w wieku 28
Straszna spina widze ze sie zrobila o to siadanie, raczkowanie.. i zeby. Dzieci maja na to jeszcze czas
Mala spi ogladamy rewolucje..

HANKA ja poki co nie zakladalam jeszcze rajstop ale w dotyku ok sie wydaja
To ja otworzylam w tym wieku ci ty zamykasz😁

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Latwo ci mowic mamo 3dzieci.
Ja czekam bo to pierwsza dzidzia i chyba inaczej sie podchodzi 😊
Przy pierwszym sie mniej spinalam bo nie mialam porownania.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Też zamówiłam dziś. Myslałam o mufce, ale odpuścilam

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Też zauważyłam tą spine. Dziwne napedzanie się :P
Alez to nie spona tylko normalna dyskusja. Ja zaczelam bo mnie totroche gnebi i teraz wiem ze przesadzam.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53120634]ja to i za dorosłego często w kosciele prawie że spałam... i widzialam poławkach, że nie tylko ja mojej sie zdarza zasypiac w rozgardiaszu, gadaninie, jak jej pora nadchodzi. i wtedy to nigdy nawet nie piśnie, nie zapłacze. a jak ja odkladam do łozeczka, bo mi sie wydaje,ze powinna isc spaś to czasem się wydziera.

cieplutkie rajstopki takie z frotte w srodku w lidlu były. ja tez mam sliniak z TT, zielony hehe, to nie będę z marchewka go uzywac. i tak mnie wkurza, bo za szeroki i przecieka woda na bluzke. Wasze dzieci tez tak pija wode w trakcie obiadu?
i tez czekam na Twoj śpiworek

aa! i moja hania tez brokuła juz ze 3 razy jadła i to chętnie (co u niej jest rzadkością). groszek tez chętnie jadła ale chyba ja po groszku brzuszek bolał

oja biedna jestes, przytulam i rozgrzewajace fluidy zasyłam na cycka. a refluksem sie nie martw mocno, przejdzie niedługo.

mi od przedwoczoraj zaczął drugi cycek w trakcie karmienia znów przeciekac, musialam sie z wkładkami przeprosić

a tak mi sie ten szczeniaczek na dobranoc też podobał o taki , no ale moja córka bez maskotek zasypia, królik szumiacy czy grajacy ją denerwuje, więc bez sensu taki do snu[/QUOTE]

Mi ten szczeniaczej uczniaczek to przy mlodym bokami wychodzil, nie moglam juz go sluchac, az doszlo do tego ze zaczelam przedrzezniac. A mlody mial taka faze ze tylko tym sie bawil.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:16   #3869
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
u nas brokuł nie siadł
Cytat:
Hej!

MAJKA widzę że Ty też masz zmartwienia o Zdrówko chlopakow. Trzymam kciuki by było ok!

FLIGHT fajnie że jesteś

NIEZAWSZE wczorajsza historia z tym babiszonem okropna :/ grrrr

Cytat:
Tak. 90 cm
ja też chciałam 90cm, ale w klubie PMek poradziły mi mamy dzieci, które teraz kończą rok, że te 90cm są już teraz na styk więć kupiłam ten żeby na przyszły sezon też był
Cytat:

ja też już dałam mięsko i stanowczo woli jedzonko z mięsem
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

tak, całą noc a czemu?

hej my wstałyśmy o 7:30 - TŻ wrócił z nocki, a my jeszcze spałyśmy nakarmiłam małą i teraz ona leży w łóżeczku, ja napanierowałam kurczaki i popijam jogurt pitny
ta pogoda mnie dobija, deprecha człowieka łapie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

j już myślę o prezencie na święta i myślę właśnie o szczeniaczku uczniaczku, albo o Julce uczącej mówić i kostka Słuchaj, klaszcz i śpiewaj z K's Kidsa mnie korci bawiłam się nią

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 08:28   #3870
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę, dawałas je jako pierwsze może? Czy w jakiejś specjalnej kolejności? Hmm

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Świetny pomysł 😝 U siostry Tż już nie będziecie pomieszkiwać?

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Oj szkoda, byś odetchnęła trochę, to meliską się pofaszeruj bidulko. Tulę
W sumie to faktycznie były jako pierwsze Ale nie wiem czy to ma aż takie znaczenie. Pierwsza była marchew i była baardzo słodka
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości