|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Leze sobie po glukozie... Z nadzieja ze nie zwrócę ;p mam nadzieje ze wynik bedzie prawidłowy bo nie wyobrażam sobie diety tu w szpitalu o.O
Przeraża mnie to wszystko... Musze zamówić piżamy do karmienia, i te wszystkie sprawy do szpitala... Laktator chyba pozycze od znajomej... W razie gdyby sie udało... I tyle... Boje sie cokolwiek wiecej brać Wczoraj miałam dola... Popłakałam sobie troche, potem przyszła kuzynka z siatka słodyczy, na odchamianie... To sie zresetowalam. Prdicetamol tez miałam- im mniejszy dzidziuś tym mniej sie go podaje, ale jakoś wolałam nurofen- w wersji forte daje sie pół mniejsza dawkę. Nigdy nie było problemu z podaniem chłopcom. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna była wczoraj na szczęście w domu
więcej pewnie opowie nam przyjdzie ![]() Boże dzięki za piątek! Deszczowy ale piątek |
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Malwi, Joanna - oszczędzajcie się
Ewusia - ale synek rośnie jak na drożdżach. Super, że wszystko dobrze Kamilka - przykro mi, że nie udało się lekarzom tak jakby chcieli. Ale zobaczysz, że coreczka będzie z Wami. Na pewno Ale mnie wczoraj do krówek ciągnęło. Miałam ochotę na jedną tyci tyci Ale kryzys jakoś przetrwałam. Mąż mi kupił ze Społem chleb IG. Niby ma 54 IG, tylko ... jest pszenno-żytni i ma cukier w składzie |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
joannarol jak noc przeżyłaś? kamilka czasami lepiej popłakać i wypłakać wszystkie smutki. Każdy dzień jest dla Was szansą na życie i tego trzeba się trzymać. A my już po porannych badaniach (ciśnienie, temperatura, ktg) czekam teraz na obchód, zobaczymy co mi powiedzą.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zaryzykuj z jedną kromką, może ma coś co obniża poziom cukru.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za troskę.
kamilka o nie mam nadzieje, że mała będzie siedziała w brzuszku jak najdłużej! Dotka pewnie Ci macica już uciska, czytałam, że to niestety dość częste już na tym etapie jak się dzisiaj czujesz? malwi trzymajcie się tam w dwupaku! magdusia i jak dzisiaj? mała się coś rusza więcej? magda dzięki za wiadomość ![]() ewusia cieszę się, że po wizycie ok ![]() joanna jak tam? Z tego co ja wiem to tak. Cytat:
![]() Odnośnie gemini to już wcześniej był jakiś problem z ich stroną. Ja zamawiałam ze 2-3 dni temu kilka rzeczy i mnie często wyrzucało z koszyka albo był problem z logowaniem. U mnie ... i dobrze i niedobrze. Jak na tą chwilę jestem w domu. To chyba pozytywne. Szyjka trzyma, długością się będziemy martwić jak cm będą niżej. Mała się odwróciła główką w dół i napiera na nią mocniej teraz. Niestety to co się dzieje nie jest fajne i normalne. Przy następnej takiej sytuacji mam albo od razu dzwonić do swojego lekarza, a jak on będzie akurat niedostępny to jechać do szpitala, bo to trzeba sprawdzać od razu. Jak najwięcej odpoczywać, by zminimalizować maksymalnie pojawianie się skurczy. W przyszłym tygodniu mam dzwonić i powiedzieć jak się czuję i albo kolejna kontrola wtedy albo mogę doczekać już do wizyty 27. i będziemy decydować co dalej. Mała ma 1360g i z nią wszystko dobrze. Byle tylko siedziała jeszcze w brzuszku. W skrócie, muszę być gotowa na wszystko. |
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula
oby wysiedziala chociaż do 36 tyg Mam.nadzieję że wynik glukozy będzie ok bo ja jem tak naprawdę pełno zakazanych dla słodkich mam rzeczy i nie wyobrażam sobie zebym musiała kombinować i znowu szukać śniadania po którym mnie nie zemdli pół godziny później
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Malwi - zjadłam wczoraj jedną kromkę na kolację + jedną kromkę razowego chleba (ale też ma odrobinę mąki pszennej) i było ok. Jak zjem tylko jedną, to będę głodna. Zjem na II śniadanie dwie i zobaczymy.
Czarnulax - niech maleństwo jeszcze tam wysiedzi. A nie będą Ci pessara zakładać? Magda - a kiedy robisz krzywą cukrową? |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek.. Stresuje się tym mega mimo że wiem, że większość z was przeszła to na luzie
|
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie zajadanie stresu tak działa?
|
|
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula uwazajcie na siebie:-* kciuki za Ciebie i mala zeby wysiedziala w brzusiu tyle ile bedzie trzeba. Super ze malutka zdrowo rosnie. Masz juz co nosic
![]() --- U mnie juz dzis jest tez w porzadku. Mala sie wierci od kiedy tylko sie obudzilam. Takze jestem spokojna ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Malwi Kamilka trzymajcie sie tam mocno w tych szpitalach. Kciuki za glukoze masz i tak juz wystarczajaco duzo problemow ze chociaz to mogloby Cie ominac...
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
candy na tą chwilę nie, bo szyjka jeszcze trzyma. Ale stąd te częste kontrole między innymi.
magdusia to cieszę się ![]() Ja to marzę już o grudniu, serio. W połowie grudnia ciąża będzie donoszona. I dopiero wtedy odetchnę chyba. |
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnula trzymacie się, bo to jeszcze za wcześnie jest. Odpoczywaj, leż i jeszcze raz odpoczywaj.
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, CZARNA, koniecznie się mocno razem trzymajcie! !!
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, Kamilka, trzymajcie sie dziewczyny
Czarna, dobrze, ze z mala jest wszystko ok najgorzej, ze znowu jestes uziemiona... No ale dla malenstwa wszystko sie zrobi.Co do pessarow.... Warunek musi byc taki, ze jest na co zalozyc, inna sprawa jest taka, ze wtedy zwieksza sie ryzyko infekcji itp bo wiadomo jest to cialo obce i organizm probuje to z siebie wyrzucic produkujac przy tym duzo sluzu i stad moga pojawic sie problemy. BTW, a waga dziecka nie jest juz za duza na pessar? Moj lek mowil, ze szycie i gumki zaklada sie przy wadze dziecka ponizej kilograma, a pozniej to juz farmakologicznie sie dziala. Ja dzis leze i tylko obiad robie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
witamy się w 30tygodniu ![]() czarna sporo cora waży w porównaniu do mojego małego trzymam kciuki
|
|
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
A ja się witam w 29 tygodniu
Tylko moje dziecko jest trochę małe jak na ten tydzień Lekarz mi mówił w poniedziałek, że z wagi to wygląda na 26+4. Więc dziś teoretycznie z wagi 27+3. I co jest prawdą? |
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam Was w 29 tygodniu nie wiedziałam do którego wątku zagościć bo termin niby na 5 grudnia ale planowana cesarka po 20 grudnia![]() Jak się czujecie istotki, bo powiem szczerze że po mnie wogóle tej ciąży nie widać, kto wie to wie, ale ostatnio nawet chłopak pod marketem wyszedł za mną i chciał zgarnąć mój numer;d więc nic tylko się cieszyć że dobrze się czuje i dobrze wyglądam Jak z Waszym nastrojem, jeszcze przy tej fatalnej jesiennej aurze?? |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
Czarnula jaka masz już duża corcie
oby do grudnia bedzie dobrze ![]() Magda dasz rade z ta glukoza jest do przezycia wypij duszkiem zatykajac nos jakos latwiej wtedy :PKasia01987 witaj ![]() Ja na 13 jade dzis na kontrole do internisty z tym moim kaszlem :/ oby nie trzeba bylo antybiotyku
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
Czarnula, kciuki oby przeszły dolegliwości.
Malwi, Kamilka jak najwięcej siły, oby pobyt w szpitalu szybko zleciał. Dajecie rade na szpitalnym menu ? Magdusiaaa widocznie mała miała dzień lenia wczoraj. Dobrze, że dzisiaj już normalnie kopie ![]() Kasia01987 witaj, czemu masz planowaną cesarkę tak późno po terminie ? no i jak na termin 5 grudzień, to chyba już dalej jesteś niż 29 tydzień
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kasia, chyba pomylilas 5.12 z 5.01 ;-) witamy
podesle Ci troszke pozniej wszystko jak do kompa siade bo z tel to lipa ![]() Candy a ile Twoje dziecie wazylo? Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-10-16 o 09:56 |
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia witaj
Cytat:
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula trzymam mocno kciuki za Was
Zobaczysz nim się obejrzysz to już będzie grudzień ![]() Kasia 01987 witaj ![]() Magda, Kamilka na pewno Wasze glukozy gładko pójdą. Magda weź cytrynę i wypij szybciutko i będzie okej ![]() No co jak co ale pogoda nie zachęca dziś absolutnie do niczego... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

więcej pewnie opowie nam przyjdzie 
Ale kryzys jakoś przetrwałam. 
musi być dobrze
jak się dzisiaj czujesz? 

oby wysiedziala chociaż do 36 tyg

Zobaczysz nim się obejrzysz to już będzie grudzień