|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Morning. Wczoraj wieczorem pisałam post i mi się nie dodał to się obrazilam i sobie poszłam. Już mi foch przeszedł
zwłaszcza, że zaczęłam weekend i jeszcze tylko jeden tydzień i w końcu będę się byczyc W pracy juz ogłosili wakat na moje zastępstwo. Mam troche doła.. otóż.. wczoraj zjadłam troche krowek a dzis kawałek sernika.. nie powinnam, ale tak mnie ciągnęło do tego, że masakra.. mam teraz wyrzuty sumienia.. czemu ja nie umiem się pohamowac? To się powinno chyba psychiatrycznie leczyć.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-16 o 06:20 |
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya od jednego słabszego dnia się chyba świat nie zawali
Dzień dobry 😊
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Czy na sr, położne, gin, czy ktokolwiek zalecał Wam przygotowywanie brodawek? Bo mój gin mi polecił przygotowywać krocze i brodawki, a potem umknęło mi pytanie o te brodawki.... |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkie mamy ile tyjecie w ostatnim trymestrze?
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Ktoś pisał o smarowaniu maścią żeby je jakoś "usztywnić". Ja smaruję olejem kokosowym od dłuższego czasu bo po prostu mnie bolą jeśli niczym nie posmaruję. Dzisiaj przyjdzie mi paczka z Gemini i zaczynam smarować maścią ale dalej w tym samym celu
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wstawiam mój sernik do piekarnika ![]() Nie śpię od 6, bo obudził mnie ból w lewej górnej części brzucha.. mam nadzieję, że to tylko mały mnie ucisnął.. Mujer, któraś z dziewczyn ostatnio cytowała jakąś mądra książkę- brodawki należy hartowac spirytusem
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
leże w łóżku a tak ciemno jeszcze jakoś ze wstać się nie chce,a trzeba jechać po zakupy bo w lodowce same śledzie ![]() Ja suty smaruje czasem takim balsąmem z perfecty dla mam ale chyba poczytam i kupię coś sensownego bo mam trochę jakby suche te suty ostatnio. |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Witamy w 32 tyg blizej niz dalej.Wczoraj byl dzien dziecka utraconego, znajoma wstawila jakies zdj a ja poczytalam sobie te komentarze pod i sie zdolowalam. Brodawek nie przygotowuje, krocza tez nie. O i wczoraj gin mnie zwazyl. W ciagu 4 tyg. Przytylam 3 kg. Powiedzial ze malo... no nie wydaje mi sie. |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
HALWAYA każdy ma dzień słabości i tak dobrze Ci idzie wytrzymywanie, więc jeden słabszy dzień nie zaszkodzi
![]() Czesc i czołem ;* My się witamy w 30 tyg, aż sama nie mogę uwierzyć w to co pisze, przecież już tak mało zostalo ![]() Ja krocza nie przygotowuje, a skutki smaruję balsamem przy okazji smarowanie brzucha i piersi. U nas też dzisiaj szaro buro i ponuro, ale wczoraj robiłam zakupy, więc dzisiaj jak Tz wstanie to popołudniu ewentualnie z nim wyskocze, nawet wychodzić mi się nie chce. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
Czubasek starałam się nie myśleć wczoraj o tym dniu, ale samo tłukło się w głowie, że moje pierwsze dziecko miałoby już 13 miesięcy, drugie 4, a ja dopiero jestem w ciąży
|
|
|
|
#462 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem, ja teraz nie smarowałam, bo już mi nie dokuczały, chyba, że przy okazji smarowania brzucha. Hmn to chyba jakieś legendy z tymi brodawkami, gin mi znów naściemniał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Kurde, dopiero na zdjęciach widzę, jaki wielki mam brzuch. W sumie jakoś strasznie mi nie dokucza. Tzn. napocę się trochę przy róznych czynnościach, ale nie odczuwałam, że aż taki duży jest... Od razu poczułam się ciężej jak go obejrzałam Jesuuu, jak on mi jeszcze ma urosnąć, to ja nie wiem, czy nawet taczki pomogą A potem to się będę tą skórą rozumiem owijać? Super, prawie zima, dodatkowy szalik hehe |
||
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ale dzis szaro buro i ponuro. Nie dość ze noc mialam kiepska to jeszcze taka pogoda.
Czubasek moja w 31 tyg wazyla 1560 z dopiskiem +-280g Sutki hartować? Kurde ale jak? Niby masować nie można za szybko a mi w sumie by się przydało bo zawsze mialam wrazliwe
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi przyjdzie ten Linoderm to wam napiszę, jak się sprawdza. Póki co balsam Babydream, krem Babydream, olej kokosowy nie pomagają. Aha próbowałam jeszcze kremu zimowego Floslek (chciałam go skończyć) i też nie dał rady
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaz brzuch ![]() Ja tez na zdjęciach widzę ogrom a w realu jakos mniejszy jest. Malo tego rano czasem macam i upewniam sie ze jest :brzuch: Moze to głupie ale jak mi się mala rano nie wierci mam wrażenie takiej pustki w nim ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Ale w jakim sensie nie dal rady? Co ci się z sutkami dzieje?
|
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
GRYZELDA na pewno jest Ci ciężko, osoby, które tego nie przeżyły mogą się tylko domyślać jak to jest... ale już niedługo będziesz miała na świecie swojego Maluszka i wtedy wszystko wokół niego będzie się kręcić, a on każdym swoim dniem będzie Ci dawał radość do życia, na pewno po części wynagrodzi Ci te wszystkie bole i oczekiwanie, głowa do góry! Wazne, że się udało i masz go teraz w brzuszku a niedługo Będziesz mogła go przytulić
![]() KALUSIA ale kremy nie pomagały Ci na co? Bolą Cię te sutki? Czy swedza? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Skóra mnie boli
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Bolą i swędzą
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem dziwna ale nie utylam jeszcze nic. Dieta cukrzyków jest zdrowa i zbilansowana wiec dr powiedziała ze może nie przybywać mi kg. W moim przypadku to dobrze bo i tak ważę ponad 100. Ale obawiałam się ze będzie źle z wagą a tu 33 tydzień leci a mi jeszcze kg brakuje sprzed ciąży.
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, no właśnie tak się spodziewałam że na tej diecie to z tą wagą może być różnie. Chciałabym żeby mi rosła chociaż o tyle ul dziecko przybiera, czyli ok 2 kg jeszcze do porodu CZUBASEK jaki tam bebzon. Zgrabny brzuszek. Ja sutków nie smaruję niczym bo w sumie nic mi nie dokucza. Teraz dopiero widzę że mi ciemnieją i ta kreska na brzuchu mi wyszła ale na razie jasna. Za to na pępku mam brązowe plamki
|
|
#473 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najwżniejsze że zdrowy ![]() Cytat:
Acapella Ty zdecydowana na Narutowicza jesteś? Mujer Ujastek? A jak reszta? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53121821]Czubasek starałam się nie myśleć wczoraj o tym dniu, ale samo tłukło się w głowie, że moje pierwsze dziecko miałoby już 13 miesięcy, drugie 4, a ja dopiero jestem w ciąży [/QUOTE]My wczoraj przyjechaliśmy do teściów. TZ wziął dzień wolnego, bo to ostatni raz kiedy tu jesteśmy przed porodem. Później mamy trochę rzeczy weekendowo zaplanowanych i nam nie po drodze. Po jednej nocy już tęsknie za moim łóżkiem. Wzięłam niby poduchę do spania, ale tak mnie stawy biodrowe bolały po nocy, że myślałam, że nie wstane a tu trzeba było na siku
|
|||
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja.
Ehh mam podly nastroj. Martwie sie tz, a wiem ze jeszcze sie zejdzie zanim poznamu jakas diagnoze czy co. Dzis umowilam go na usg brzucha Oczywiscie wg niego bez sensu, nawet jesli to przeglad mu sie przyda |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie pokażę tych zakupów TŻowi bo nie uwierzy, że to wszystko kosztowało 300 zł
![]() Mam nadzieję, że Kubuś nie obrazi się za różową szczotkę do włosów
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha Twoj tz raczej kolonoskopii nie uniknie...
Ja sie o swojego tez martwie bo znow nu wrocily bole brzucha. Zje i leci na kibel i sie morduje pol h... A mowilam baranowi zeby sam z siebie lekow nie odstawial ktora z Was miala ta przepukline przy pepku. Enedue? Acapella? ja pitole nie pamietam |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA nie martw się na zapas, wiem że łatwo powiedzieć, ale jeszcze nic nie wiadomo,,a Twój stan też teraz jest wazny, dodatkowy stres może pogorszy tylko sytuacje ;/
KALUSIA czemu rozowa?? ![]() DZIEWCZYNY, ktore zamawialy te osłonki na sutki w rozmiarze S to jakiejś konkretnej firmy kupowalyscie? Jakie macie? I jeden komplet wystarczy? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam z Canpolu ale może wypowiedzą się dziewczyny, które używały ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Któraś dziewczyna pisała, że na sr polecali Lovi ale były droższe a szkoda mi wydawać kasę na coś, czego pewnie nie użyję
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-16 o 10:07 |
|
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry laseczki
Witam się już w 31 tc. Ale coś się poprzestawialo bo w sumie 18stego zaczynam 8 miesiąc. . Więc powinien być 32tc. Jednakże nie ma to znaczenia bo zaczynam dostawać zawału! W niedzielę zamierzam kupić staniki. Mervie będzie dobrze z maluszkiem. Nie martw się na zapas ! Sylwoha musi być okej *Fionka ! Super wypas grzejniki w domu hehehe :FAndriuszka dzięki kochana Głowa do góry kochana! Urodzisz tam gdzie będziesz miała bliżej zwuerzolubem widać jesteś jak się pchają; ))Katarzyna to miło że ktoś stwierdził że w ciąży trzeba pomagać )Brawo dla takich ludzi! Acapella ![]() Zazdroszczę wam że dzieciaki widuję cie. Ja zobaczę dopiero po porodzie już ![]() A czuje ze tam mały przystojniak rośnie Aaaaa nie mówiłam wam !! U tej mojej kumpeli prawdopodobnie dziewczynka aaaa ![]() Rudaska - mam 1.5kg na plusie. Plus 3 które już były. W sumie liczę ok 5kg narazie. Ale zależy na której wadze. Fionka ja jak się budze to też sprawdzam czy dalej mam brzuch ![]() Kalusia a wiesz ze skórą SWĘDZI na rozstępy? ![]() Sylwuska jakie osłonki na sutki ? ![]() Jezu tak mało czas a ja dalej tak mało wiem... pamiętam jak na początku w cześć 2 czy 3 się o to martwilysmy... A teraz im bliżej tym się bardziej stresuje.
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek tez tak sadze.
Ale pewnie dopiero po powtorce tych badan. Choc czort wie. A Twoh to moze ma czegos nietolerancje? Probowalas odstawiac? Sylwuska wiem, ale co zrobisz jak lezysz w lozku to tylko myslisz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

zwłaszcza, że zaczęłam weekend i jeszcze tylko jeden tydzień i w końcu będę się byczyc