|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
|
|
#482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej Tz nie pokazuj jej ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Adka, takie cuś
http://akpolbaby.pl/13426-thickbox_d...mee-tippee.jpg Do kp jeśli masz obolałe sutki
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Dobry!
Dla mnie nawet baaaardzo po pierwsze ulga, ze wczorajszy mój koszmarny stan zdrowia i samopoczucia odszedł w niepamięć, a wystraszyłam sie nie na żarty! Po drugie zaczynam wizytę u fryzjera, miły relaks i efekt zawsze fajny ))Mam nadzieje, ze u dziewczyn, które miały wczoraj interwencje lekarskie juz naprawde lepiej i spokojniej!!! RUDASKA, ja sie dowiem o kg jutro na wizycie, bo waga u mnie zepsuta. Ale Pon-Sr miałam mega kłopot z zoladkiem, malutko jadłam. No zobaczymy. Ja mam ogromny brzuch, choc ogolnie zgrabny. Taka polknieta, mega naprezona piłka lekarska Nawet w ogólnym pojęciu zgrabniejszy niz bez ciazy )) i jakoś w resztę mi kg nie idą prawie, a teraz to chyba reszta sie nawet wysmuklac zaczyna, tak Maluda ciągnie kalorie...! No i ja staram sie dużo chodzić, z rożnych powodów ( rowniez cukrzyca). GRYZELDA, nie znamy sie, ale wysyłam Ci dużo dobrych myśli. Nie wiedziałam, ze wczoraj był taki dzien. Dla większości z nas taki dzien jest codzień... To jest na całe zycie, to w końcu ktoś najbliższy, Twoje Dziecko, osoba, członek rodziny... najtrudniejsze to na świecie przeżycie. Na całe zycie. Ktoś pisał o anty po ciazy. Podobno sa tabsy, które mozna brać w czasie laktacji. Kuzynka spasowala, miała z tym ogólna masakrę. Ja spróbuje, ale sceptycznie... Choc z wielka jednocześnie nadzieja! Mi po CC lekarz pozwoli sie starać po 6mcach, choc ksiazki mówią o 2 latach. Ryzyko jest zawsze. Do tego 7 miesiąca bałam sie jak nigdy!!!!! Do tego te wszystkie dyskomforty ciazowe... Dobrego dnia! |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha niech robi badania, to zawsze rozjaśnia sytuację. A nie myśleć - no łatwo mówić. To chyba można tylko sie czymś innym zająć żeby zająć głowę
Czubasek a twój to sam też się postanowił leczyć? Ja nie wiem co ci faceci mają. Mój też nie bierze leków w ogóle, chociaż skarży się na ból. Ja się go pytam łykasz to i tamto, a on: zapomniałem Sylwuska czytałam że dziewczyny polecały te osłonki zabrać do szpitala, bo potem podobno tatusiowie zupełnie głupieją i nie wiedzą jakie dowieźć. Spróbuj sobie kupić jakiekolwiek, żeby mieć, jak sie nie sprawdzą to przynajmniej będziesz wiedziała jakie ci bardziej pasują. Tak mi się wydaje, chociaż sama nie biorę Aarta już to miałam wcześniej napisać. W twoich postach jest mega dużo pozytywnej energii
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-16 o 10:24 |
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Moj to mial guza wielkosci piesci na jelicie (uchylek mykela czy jakos tak ), ma usuniete chyba 30 cm jelita.
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#488 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() musze zajrzeć, dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
!Cytat:
tylko znieczelunie które nie powoduje tam .. czegoś :P ale to stomatolog powienien dobrze wiedziec :P potwierdzone u kilku źródeł![]() przypomniałaś mi, że też się musze zapisać na wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moje pierwsze dziecko miałoby 14 m-cy .. drugie .. 8 m-cy a 3cie miałoby się teraz urodzić.. Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj byliśmy z tż na basenie .. później odwiedziłam h&m i kupiłam spodnie i leginsy a potem tż zabrał nas na kolacje ![]() mialam takie durne sny dzisiaj .. jeden z nich to ze zadzwoniła mi moja kiero ze musze przyjechac do pracy okazało sie ze zmieniła sie jakas ustawa i od 8 miesiaca trzeba wrocic do pracy .. boze jak ja sie darłam w tym snie.. ze jak ja nie umiem sie wygodnie połozyc a co dopiero siedziec 12h przed biurkiem - obudziłam sie taka wkur... ![]() ![]() ![]() później jeszcze mi sie sniło ze poszłam z rihanna na impreze ![]() a na koniec, że tż miał pójsc po psa na góre i spuścił mi go na lince z jakiegos 10 piętra przez okno.. a psiak sie tak wystraszył ze po scianie wleciał na góre ..
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Z tymi osłonkami to zgadzam się z Rudaską. Kupiłam jakiekolwiek bo nie wyobrażam sobie, żeby TŻ miałby mi to kupić
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też jakieś zamówiłam przy okazji większych zakupów ale nie pamietam jakiej firmy ;/
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Oenedue zakupy udane?
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
enedue a lekarz Ci to sprawdzal ?
Chole.a bo mi sie ona schowala chyba albo poszla do tylu. Musze isc do tego chirurga w listopadzie to moze uda sie sn rudaska moj mial leki przepisane ale sobie sam odstawil |
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Czubasek to tez mieliscoe stresa. A wyszla mu krew w kale? Ja ochronek nie mam, kurde :p |
|
|
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
na szybko wpadłam
wiedziałam czego szukam i znalazłam ale rzeczywiście fajny ten h&m chociaż czapeczki zimowej tam tez nie znalazłam---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
a Ty ją miałaś raz ? czy pojawiała sie często po wysiłku?
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z cukrzycą czy możecie mi napisać jakie miałyście wyniki glukozy bo podobno norma do 140 i sama nie wiem u mnie naczczo był dobry wynik potem piłam tą glukozę miałam 75g po 1h było 145 a po 2h 146 i się trochę martwię bo mój gin to jakis dziwny co do wyników i mówi że może być a położna że trochę za dużo
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
CZUBASEK bardzo ładny ten Twój brzuszek
![]() ![]() AARTAA a czemu koleżanka spasowala? Zle się czula? RUDASKA dzięki za radę OENEDUE o to poszalalas na zakupach i fajny wieczór z Tz miałaś ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on mial takie bole ze na morfinie lecial. Cytat:
No nic, pojde do chirurga prywatnie niech sprawdzi i jak cos to moze unikne tego cc.
|
||
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna wg norm mojego diabetologa masz dobry cukier bo u mnie po dwóch godzinach norma do 155
Oenedue ja się cieszę że dostałam dwie malutkie czapeczki bo też nie mogłam znaleźć nigdzie
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
No i dobrze ze poszłam zrobić ten mocz dodatkowo,wyszło zapalenie :/ teraz wiem ze to wcale nie spojenie mnie kluje tylko pęcherz i każdy ruch małego w okolicy to straszliwy ból.
Już zapisałam się do rodzinnego na popołudnie A morfo mi się znacznie poprawiła także może dobrze ze zmieniłam witaminy i jedzenie. |
|
|
|
#502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u każdego inaczej. Jak Twój lekarz się zapatruje teraz na poród? Bo mój to bezwzględnie jeśli nie minęły 2 lata to robi drugie cc. |
||
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna po dwóch godzinach cukier powinien mieć tendencje spadkową i być równy lub mniejszy od tego na czczo. Tak mówił mi gin i położna i pielęgniarka która mi dawała wynik.
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
SYLWUSKA, zdaje się, ze miała jakies krwotoki, jakby meeeega okres, no i ogolnie sie wystraszyła. Ale z anty to oczywiscie bardzo indywidualna sprawa.
Jesli chodzi o te kapturki na sutki-ja nie używałam. Miałam koszmarny początek z karmieniem, jeszcze w czasie siary. Zle przystawialam, Synek nieporadny, straszny stres, bo przeciez jeszcze CC było:/// PRAWIE sie poddałem, miał juz mocz rozowawy od krwi z moich sutków... W 3 dniu po CC uratowała mnie dobra położna laktacja, która wreszcie zawitała. Najważniejsze to chyba to, ze powiedziała, zebym pierś tak ok 15 razy przed podaniem odciagnela laktatorem (15 ruchów laktatora, to znaczy), wtedy juz była kropelka siary i Młody nie denerwował sie, ze nic sie nie dzieje... Mam Medele electro, to właściwie bedzie rzecz nr 1 w mojej torbie!!!! Aha, dokarmialam przez to ze 2-3 razy enfamilem ze szpitala, zaluje teraz jak czytam blogi hafija i mataja, ale cóż, człowiek sie uczy... A mój szpital praktycznie chyba wszystko daje, oprócz husteczek do pupy. Torbę spakuje początek grudnia. |
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na jakie zmienilas? Cos mi się kojarzy Prenatal ale nie wiem? Dobrze, ze morfologia Ci się poprawila ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niech to sprawdzą ![]() jak macie coś szarego do prania to mozecie mi wrzucić do pralki ![]() w przyszłym tyg bede miała szafkę do przedpokoju to licze ze max do połowy listopada bedzie szafa !! czyli wkoncu bede mogła ubranka poukładac )
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i wkładka -ale to już na 3 lata trzeba założyć bo na krócej się nie opłaca podobno przy regularnym karmieniu - czyli co jakieś 3 h, 80% kobiet jest bezpiecznych
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska no właśnie ostatnio nie ćwiczyłam już kupę czasu na kibelku mięśni Kegla. Może mnie przewiało
No, witaminy zmieniłam z OmegaMed optima na Prenatal Classic, kończy mi się DHA z Omega, więc muszę dokupić jakieś inne. Polecasz coś? W ogóle jakie bierzecie dha? bo nie wiem jakie kupic... |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Mierzę sobie teraz ciśnienie w domu i jeszcze ani razu mi nie przekroczyło 140/90, czyli jest dobrze
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek o mamo- ja bym juz miala wizje ze rak.. Nie to ze jeste. Pesymistyczna wiza swiata ale kurde hardkorowo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

lepiej Tz nie pokazuj jej 
wypas grzejniki w domu hehehe :F