Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 10:44   #4111
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

O, która kupowała pościel w lidlu , tą w renifery? Byłam wczoraj i też kupiłam, fajowa jest

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:49   #4112
small_
Raczkowanie

Med jaka to firma tego nawilzacza? I jak z jego glosnoscia?
Kasiulenkowo, w ulotce napisane ze w przypadku ciazy skonsultować z lekarzem. Mi przepisal go lekarz jako bezpieczny. Ale ogolem to najlepiej sie wybrac do lekarza jak jesteś przeziebiona

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:52   #4113
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

SMALL, firma HB, model Comfort line UH1020.
Lekko buczy, ale cicho i nie przeszkadza wcale w spaniu, a jestem na to bardzo wyczulona. I ma niebieskie delikatne światło, więc też dobrze sie śpi

Słonik http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5164849924

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:53
Stary 2015-10-16, 10:53   #4114
czarnulax
Zakorzenienie

Casa gratuluję studniówki
I każdej kolejnego nowego tygodnia

magdusia a kto wie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dla mnie syrop to najgorsze zło. Wolałabym już chyba garść tabletek na raz zjeść
Poważnie? Ja nienawidzę połykać tabletek. Wszystko mogłoby dla mnie mieć konsystencję płynną. Koszmarem są dla mnie te witaminy ciążowe, które muszę przełamać na pół zawsze, bo są według mnie OGROMNE.

med a co to za model jest?

Laktatory te osobiste końcówki to chyba mają wymienne? Czytałam, że niektóre dziewczyny właśnie kupują używane i właśnie te końcówki tylko swoje dokupują.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

o, widzę, że już small zapytała o to samo
Stary 2015-10-16, 10:55   #4115
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam Was w 29 tygodniu nie wiedziałam do którego wątku zagościć bo termin niby na 5 grudnia ale planowana cesarka po 20 grudnia

Jak się czujecie istotki, bo powiem szczerze że po mnie wogóle tej ciąży nie widać, kto wie to wie, ale ostatnio nawet chłopak pod marketem wyszedł za mną i chciał zgarnąć mój numer;d więc nic tylko się cieszyć że dobrze się czuje i dobrze wyglądam

Jak z Waszym nastrojem, jeszcze przy tej fatalnej jesiennej aurze??
witaj
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny brałam tabletki prenatalne duo i skończył mi się z tego zestawu DHA kupić te same czy inne
spokojnie możesz wziąć inne
Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość

Dziewczyny co myślicie o Monitorze z nianią AC401 z dwoma płytkami używanym za 365zł już z przesyłką?

czekam jeszcze na odpowiedz od sprzedawcy którtm jest właśćicielem i kiedy zakupiony
myślę ze to dobra cena

ja bym też właśnie ten monitor chciała i raczej używany, bo nowe mają zabójcze ceny

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj odkryłam, że moja mała nie śpi w nocy ze mną jednak chyba. Jak się po 2 przebudziłam na siku, to dawała niezły popis, przy okazji miała czkawkę
mój też nie śpi w nocy, co się budziłam to mnie okładał na szczęscie delikatnie dość
ja mam coraz gorsze nocki, albo zgaga mnie męczy albo zwyczajnie nie umiem się ułożyć. Od kilku dni jak leżę na boku dłuższy czas to strasznie zaczyna mnie boleć biodro i udo po tej stronie.... zawsze spałam na boku i nigdy tak nie miałam, a teraz jak na boku spać trzeba to takie akcje
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

aha a co na katar?
ja brałam Prenalen (on ma wodę morską i jakieś tam ziołowe dodatki) i w sumie po jednym dniu mi katar przeszedł, wiec u mnie zadziałał

Co do mojego zamówienia z Gemini to wyglądało ono tak: (może komuś sie przyda, wczoraj nie miałam czasu o tym napisać)

SENI SOFT 60cm x 90cm Podkłady higieniczne 5 szt. x 2
Duna Katarek Plus Aspirator Do Nosa
Termometr Microlife NC 150
Ciśnieniomierz MICROLIFE BP A2 Basic
sól fizjologiczna UNIMER Baby Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml
HARTMANN Kompresy Medicomp jałowe 10x10cm 25x2sztuki
Bepanthen Baby Maść Ochronna 30 G (z tym ze ja Bepanthen kupiłam z myślą o sobie, w sensie że do pielęgnacji brodawek przy karmieniu, bo on się też do tego nadaje i koleżanki mi polecały ze on właśnie im się najlepiej sprawdził)
MARIMER Baby spray do nosa 50ml
Babyono Majtki Wielorazowe Siateczkowe 2Szt. Rozmiar L
Hipp Baby Sanft Krem Pielęgnacyjny Do Twarzy I Ciała Od 1. Dnia Życia 75ml
OLEJ zE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50 ml
Bella Mamma Podkład higieniczny dla mam 10szt x 2
Canpol Jednorazowe Majtki Poporodowe Rozmiar: L 5 Szt.
Pharmaton Matruelle 60 kapsułek
Linomag maść 0,2 g/1g 30g
Octenispt Płyn 250ml z dozownikiem
Cleanic Dzidziuś Płatki Kosmetyczne Dla Dzieci I Niemowląt 60 Szt.
HIPP BabySanft, krem ochronny na odparzenia

Za to wszystko zapłaciłam ponad 400 zł grubo (bo termometr i ciśnieniomierz same po ok 100 zł kosztowały) i wiem ze to nie są jeszcze wszystkie rzeczy, planuje robić jeszcze jedno zamówienie jak już w 100% ogarnę czego jeszcze potrzebuję.

Myślę intensywnie o laktatorze i zmieniam zdanie co 2 minuty najpierw chciałam po porodzie dopiero kupić jeśli sie przyda, ale w sumie wtedy raczej stacjonarnie, bo szkoda czasu na przesyłkę (jeśli sytuacja będzie nagląca) no więc może jednak kupić wcześniej... Najpierw chciałam jakiś typu Avent albo Lovi, ale używany (bo nowe strasznie drogie są, a nie wiadomo ile będę używać), ale waham się bo to jednak bardzo osobiste urządzenie jest. Spodobał mi się ten elektryczny z Canpol, który któraś z Was wklejała wczoraj. Ma dobre opinie a kosztuje niewiele więcej niż ręczny z lepszej firmy...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:55   #4116
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Aha i ma on jeszcze pomiar wilgotności, na czym np. Mi zależało, bo przy AZS dobrze mieć minimum 55%, skóra fajnie się wtedy goi

EWUSIA super lista jak jeszcze kupisz resztę to aktualizuj, mam zamiar od was zgapiać

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:57
Stary 2015-10-16, 10:57   #4117
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Med słodki słonik

Ja wczoraj popatrzyłam ile mam kocyków. I mam od babci jedną wielką kołdrę, dwa rożki kwadratowe, jeden kocyk większy takie 90x150. Ja dokupilam ten w sowki i ten wczoraj w textil i myślę że mi wystarczy nie? babcia podobno kupiła pościel z wypełnieniem jeszcze.. A i otulacz mam
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:59   #4118
kinga1701
Zakorzenienie

Czarnula super, że jesteście w domu. mała pięknie rośnie, Ty odpoczywaj i wytrwajcie jak najdłużej.

magda podłączam się do Twojego pytania o nawilżacz, o ile dobrze pamiętam chyba Dotka też pisała, że ma. Też mam strasznie sucho jeszcze tera jak gardło boli, grzejniki chodzą to wieczorami ciężko oddychać. Mokre ręczniki kiepsko pomagają.

Kamilka trzymam kciuki za wyniki glukozy, kiedy będziesz mieć wyniki?

candy z tymi chlebami oszukują jak mogą, a z tego co zauważyłam to większość rzeczy typu fit, light nie nadaje się kompletnie. Ja już zrezygnowałam z ciemnego chleba, pozostaje tylko przy chrupkim, od czasu do czasu może zjem z jedną kromkę ja ten mi się znudzi.

kasia01987 Witaj
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:01   #4119
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia ja też mam tak z tym bólem. Już od dawna. I też tylko w ciąży. Ale ja ogólnie źle śpię nawet ten krótki czas, który udaje mi się przespać. Twardniejący brzuch mi jednak wcale nie pomaga w wyspaniu się. Dzisiaj przespałam ciągiem 3h i uznałam to za taki sukces, że aż mi się spać odechciało
Stary 2015-10-16, 11:02   #4120
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Tak, tylko nazywa sie pedicetamol i jest od pierwszego dnia życia.

Czarnula, dzisiaj już lepiej, wstałam rano normalnie, nie mam takich duszności. Jedynie co, to słabo mi było, bo byłam na badaniach do endo, bo mam w poniedziałek wizytę.

U Ciebie widzę nie za ciekawie, współczuję, bo nerwy jednak robią swoje. Trzymajcie się tam dzielnie w dwupaku! Kiedy masz donoszoną ciążę?

EDIT: aa doczytałam, że w połowie grudnia. To jeszcze 2 m-ce niech mała siedzi!

Kasia, witaj

Casaa, wałkowany temat 1000 razy tutaj - prenalen to cukier, a w sumie cukier w gorszej postaci - syrop glukozowo-fruktozowy. Jak najbardziej na kaszel możemy stosować syropy, doradzą Ci w aptece. Ważne, żeby szybko kaszel zlikwidować, bo kaszel powoduje, że mogą się pojawić niepotrzebne skurcze macicy.

Cytat:
Dla mnie syrop to najgorsze zło. Wolałabym już chyba garść tabletek na raz zjeść
Haha, powiedz to mojemu TŻtowi
On ma problem z połknięciem nawet JEDNEJ niedużej tabletki. Moja mama to samo

A ja swego czasu łykałam po 15-20 tabletek dziennie bez problemu Nie,nie jestem lekomanką, musiałam

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A i co myślicie o kupowaniu używanego laktatora?
Spoko W szpitalach często możesz wypożyczyć laktator, więc też jest jakby 'używany'.

Co do nawilżacza powietrza, to ja wczoraj wywaliłam go z listy zakupowej. Bo nic tylko nawilżacz będę kupować, a poczytałam jaka wilgotność powinna być i my z trudem mieścimy się w normach. Norma jest do 60%, wczoraj np. było 59% więc spoko, ale zdarza się 77%, a ja jeszcze nawilżacz chciałam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:05   #4121
candyyfloss
Zadomowienie

Zjadłam na II śniadanie i z ciekawości zmierzę cukier po tym chlebie IG.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:10   #4122
kinga1701
Zakorzenienie

Dotak, dobrze, że Ci przeszło może faktycznie dzidziuś Cię wczoraj uciskał.

To jednak nie Ty miałaś nawilżać. Ja ma wilgotność przy ogrzewaniu na poziomie 40 % niby normy są 40 -60 ale czasami nawet dla mnie jest za sucho. Zwłaszcza gdy człowiek trochę podziębiony.
Stary 2015-10-16, 11:10   #4123
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Poważnie? Ja nienawidzę połykać tabletek. Wszystko mogłoby dla mnie mieć konsystencję płynną. Koszmarem są dla mnie te witaminy ciążowe, które muszę przełamać na pół zawsze, bo są według mnie OGROMNE.
No naprawdę nienawidzę tego uczucia rozlanego syropu po gardle zaraz mnie piecze wszystko w srodku

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:12   #4124
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
No naprawdę nienawidzę tego uczucia rozlanego syropu po gardle zaraz mnie piecze wszystko w srodku
Przecież to tylko sekundy Ja za to nie umiem połykać tabletek, w sensie muszę mięć pół szklanki do jednej tabletki, bo inaczej stoi mi w gardle. Mąż nie może tego pojąć, on łyka bez przepicia.
Stary 2015-10-16, 11:12   #4125
candyyfloss
Zadomowienie

Ewusia, Kinga - myślicie, że przeszłyby muffinki ze zmielonych migdałów zamiast mąki, jednego jajka, odrobiny olejku waniliowego, odrobiny oleju i mleka 0,5%?
Stary 2015-10-16, 11:17   #4126
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ewusia, Kinga - myślicie, że przeszłyby muffinki ze zmielonych migdałów zamiast mąki, jednego jajka, odrobiny olejku waniliowego, odrobiny oleju i mleka 0,5%?
Candy brzmi ok, zwłaszcza jak Ty na prawdę możesz zjeść dużo migdały podobno mają wpływ na produkcję insuliny więc są zalecane. Jak zrobisz i zjesz to koniecznie napisz ile masz dodam sobie ok 15-20 i ocenię czy mogę zjeść
Stary 2015-10-16, 11:17   #4127
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka belly mi mówi, że dokładnie 16 grudnia dwa miesiące!
dobrze, że u Ciebie lepiej. A nie pomaga Ci jak się na lewym boczku położysz? Mnie się kilka razy zdarzyło takie uczucie (nie tak silne jak Ty opisałaś) i jak na lewy boczek się kładłam, to nie wiem czy jakoś to się inaczej tam wszystko układa, że dopiero wtedy byłam w stanie normalniej oddychać.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Haha, powiedz to mojemu TŻtowi
On ma problem z połknięciem nawet JEDNEJ niedużej tabletki. Moja mama to samo
ja mam ten sam problem optymalna wielkość dla mnie do połknięcia to jest wit C a i tak muszę to popić litrami wody
Stary 2015-10-16, 11:19   #4128
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Candy brzmi ok, zwłaszcza jak Ty na prawdę możesz zjeść dużo migdały podobno mają wpływ na produkcję insuliny więc są zalecane. Jak zrobisz i zjesz to koniecznie napisz ile masz dodam sobie ok 15-20 i ocenię czy mogę zjeść
Może to zaspokoi mój apetyt na słodycze
Stary 2015-10-16, 11:21   #4129
czarnulax
Zakorzenienie

Dziewczyny a te podkłady na łóżko to jakie mają być? Jakiej wielkości? Te największe 60x90? (widzę, że ewusia te zamówiła)
Dotka jakie wrzuciłaś pokłady poporodowe? Standardowo bella mama?
Stary 2015-10-16, 11:22   #4130
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, no właśnie nie było za dużej różnicy między tym, czy stoję, czy leżę, nawet na lewym boku Bo siedzenia to nawet nie próbowałam
Stary 2015-10-16, 11:28   #4131
candyyfloss
Zadomowienie

Dotka - mogłabyś zadzwonić do Diagnostyki u siebie i zapytać o koszt badań hemoglobiny glikowanej HbA1c i czasu oczekiwania na wynik? Ja do swojej się nie mogę dodzwonić od kilku dni
Stary 2015-10-16, 11:29   #4132
iwonai
Raczkowanie

hej dziewczyny, mozna do Was dolaczyc?
Ja mam termin na 21.01, jednak drze czy wytrwam bo ni stad ni zowad w 22 tyg zaczela mi sie skracac szyjka czego w ogole nie czulam i wyszlo przy okazji i mam od tamtej pory pesar zalozony.
W pon mam wizyte u gin i zobacze czy nic sie gorzej nie dzieje. Jak bedzie ok to zaczne na spokojnie rzeczy zamawiac przez net, do tej pory nic nie kupowalam zeby nie zapeszac. Zobaczymy.
No i ma byc dziewczynka i duzo leze w lozku.
Dzis mam 27 tydz i 1 dz .

ps. duzo czasu mi zajelo przebrniecie przez posty , ostatnio zagladalam tu w sierpniu
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:32   #4133
koktajlowa7
Rozeznanie

Czarnula oby mała jak najdłużej wytrzymała
Dla mnie też mogłyby mieć wszystkie tabletki konsystencję płynną

kasia01987 witamy
Moje samopoczucie do kitu, wystarczy, że ktoś coś mi powie przykrego albo ma trochę odmienne zdanie i ja już ryczę to jest irytujące. Na początku ciąży tak nie miałam.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

iwonai witamy
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:36   #4134
kinga1701
Zakorzenienie

iwonai witaj gratuluję córeczki, trzymam kciuki aby aby wszystko było dobrze,
Stary 2015-10-16, 11:36   #4135
czarnulax
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Może mnie nawet po wszystkich żebrach po kolei skopać byle siedziała jeszcze chwile i miała się tam dobrze.

Dotka ojej, to dobrze, że przeszło już.

Teściowa dzwoniła i pyta mnie czy mamy gdzie te wszystkie rzeczy dla małej schować. Ja mówię no... komoda. A ona mi mówi, że do komody to ja sobie co najwyżej jedną siateczkę schowam Nie wiem co ona tam wiezie.

Witam nowe mamusie
Stary 2015-10-16, 11:37   #4136
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam Was w 29 tygodniu nie wiedziałam do którego wątku zagościć bo termin niby na 5 grudnia ale planowana cesarka po 20 grudnia

Jak się czujecie istotki, bo powiem szczerze że po mnie wogóle tej ciąży nie widać, kto wie to wie, ale ostatnio nawet chłopak pod marketem wyszedł za mną i chciał zgarnąć mój numer;d więc nic tylko się cieszyć że dobrze się czuje i dobrze wyglądam

Jak z Waszym nastrojem, jeszcze przy tej fatalnej jesiennej aurze??
Witaj a czemu masz miec cc?
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Czarnula, kciuki oby przeszły dolegliwości.
Malwi, Kamilka jak najwięcej siły, oby pobyt w szpitalu szybko zleciał. Dajecie rade na szpitalnym menu ?
Magdusiaaa widocznie mała miała dzień lenia wczoraj. Dobrze, że dzisiaj już normalnie kopie

Kasia01987 witaj, czemu masz planowaną cesarkę tak późno po terminie ? no i jak na termin 5 grudzień, to chyba już dalej jesteś niż 29 tydzień
Wczoraj dali rozgotowana kaszę, taką papkę niesłoną z czymś co tylko z nazwy miało być polane sosem. Obrzydliwe. Gdyby nie to, że tż mi donosi posiłki, to umarłabym z głodu. Współczuje Kamilce, że tak daleko jest od domu i tylko na szpitalnym wikcie.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:40   #4137
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CZARNULA, o kurczę, pewnie cały bagażnik ciuszków

MALWI, ale tragedia, nic tylko schudnąć można na takim pseudojedzeniu

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-10-16, 11:40   #4138
Dotka90
Zakorzenienie

Candy, już spróbuję.

Dziewczyny, mam w koszyku Gemini takie rzeczy, powiedzcie czy coś jeszcze? (czy witaminy D+K zamawiacie teraz?)

CANPOL szczotka do włosów z naturalnego włosia+grzebyk
KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
Delicol (enzym laktaza), 15ml
Zioła fix Rumianek, 30 saszetek
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
BIAŁY JELEŃ Probiotic, specjalistyczna, hipoalergiczna emulsja do higieny intymnej, 265ml
Termometr bezdotykowy Microlife, NC 150
Spirytus salicylowy 2% 90g
ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, 5 sztuk
CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start AloeVera, 40 sztuk
CANPOL, wysokochłonne podkłady poporodowe, 10 sztuk
BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem
Linomag, maść, od urodzenia, 30g
Sudocrem, krem, 125g
Kompresy MEDICOMP, jałowe 10x10cm, 50 sztuk
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 30g
Stary 2015-10-16, 11:40   #4139
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 21.01, jednak drze czy wytrwam bo ni stad ni zowad w 22 tyg zaczela mi sie skracac szyjka czego w ogole nie czulam i wyszlo przy okazji i mam od tamtej pory pesar zalozony.
W pon mam wizyte u gin i zobacze czy nic sie gorzej nie dzieje. Jak bedzie ok to zaczne na spokojnie rzeczy zamawiac przez net, do tej pory nic nie kupowalam zeby nie zapeszac. Zobaczymy.

ps. duzo czasu mi zajelo przebrniecie przez posty , ostatnio zagladalam tu w sierpniu
witaj

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:41   #4140
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
EWUSIA super lista jak jeszcze kupisz resztę to aktualizuj, mam zamiar od was zgapiać
będę aktualizować, aczkolwiek następne zamówienie chyba dopiero w listopadzie
Cytat:

candy z tymi chlebami oszukują jak mogą, a z tego co zauważyłam to większość rzeczy typu fit, light nie nadaje się kompletnie. Ja już zrezygnowałam z ciemnego chleba, pozostaje tylko przy chrupkim, od czasu do czasu może zjem z jedną kromkę ja ten mi się znudzi.
a pytałaś diabetologa czy tak całkiem możesz zastąpić zwykły chleb?
bo w moich materiałach informacyjnych jest napisane ze to jest niewskazane bo chleb chrupki ma za mało kalorii i przez to posiłek z takim chlebem nie jest pełnowartościowy... chyba lepiej zjeść jedna kromkę zwykłego niż sam ten chrupki jeść. Ja chrupki jem na drugie śniadanie/podwieczorek/przekąskę. Na główne posiłki staram sie jeść zwykły (w zależności od połączenia jedną, 1,5 lub max małe 2 kromki)
Cytat:
ewusia ja też mam tak z tym bólem. Już od dawna. I też tylko w ciąży. Ale ja ogólnie źle śpię nawet ten krótki czas, który udaje mi się przespać. Twardniejący brzuch mi jednak wcale nie pomaga w wyspaniu się. Dzisiaj przespałam ciągiem 3h i uznałam to za taki sukces, że aż mi się spać odechciało
Tobie to w ogóle współczuję tego spania
ja do niedawna spałam świetnie, dopiero ostatnio się coś porobiło
Ale dobrze wiedzieć ze nie jestem sama z tym dziwnym bólem
Cytat:
Zjadłam na II śniadanie i z ciekawości zmierzę cukier po tym chlebie IG.
daj znać
Cytat:
myślę ze powinno być ok
Cytat:
Dziewczyny a te podkłady na łóżko to jakie mają być? Jakiej wielkości? Te największe 60x90? (widzę, że ewusia te zamówiła)
ja zamówiłam takie bo tez nie wiedziałam jaki rozmiar i spytałam koleżanki i ona brała takie
Cytat:
Dotka - mogłabyś zadzwonić do Diagnostyki u siebie i zapytać o koszt badań hemoglobiny glikowanej HbA1c i czasu oczekiwania na wynik? Ja do swojej się nie mogę dodzwonić od kilku dni
o właśnie też miałam w tej sprawie zadzwonić, dobrze że mi przypomniałaś
Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość

witaj

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości