|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
Ja tam wolę już nie ryzykować, lekarz mi mówili, że gdzie tam w ciąże zajdę z macicą pełną polipów, ze "świeżą" niedoczynnością tarczycy i zabójczym tsh wraz z wolnymi hormonami, to ja wole nie myśleć jaka jestem kuźwa płodna ![]() a no i prolaktyne mialam wysoko. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-10-16 o 11:11 |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że ja jeszcze szafy nie ogarnęłam. A taaak mi się nie chce Ma ktoś może za dużo energii i zechce się podzielić?
|
|
|
#513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Wysyłam |
||
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyslali te wycinki ale na szczescie nic zlosliwego. Ale teraz mnie wkurza baran bo z lekko bolacym zebem.lata jak poparzony do dentysty a jak jmgo brzuch codziennie boli to to bagatelizuje. |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Skąd biorą się fosforany w moczu?? |
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
teraz muszę ją dobrze wykorzystać ![]() Aniqa się jeszcze dzisiaj nie odzywała, ciekawe co u niej?
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
kalusia korzystaj korzystaj
Jak coś to podeślę jeszcze Trochę zła jestem, bo specjalnie fatygowałam mamę, żeby mi przyniosła wory z ciuchami dla dziecia z piwnicy, bo chciałam raz jeszcze przejrzeć i wybrać może te najmniejsze...A drugi przegląd skończył się tym, że wybrałam rozmiar 68 i w górę A te małe ciuszki co kiedyś były małe to po noszeniu przez siostrzenca TZ zrobiły sie wielkie...
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
A pierwszy raz Ci wyszły? Mi wychodziły szczawiany ale po Żurawicie mi przeszły. To chyba oznacza ryzyko kamieni
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
AARTAA No jasne, indywidualna bo każdy inny organizm ma.
A Medele masz mini czy ta standardowa, bo cena zaporowa ;/ Cały czas byłam nastawiona na zakup laktator w razie w po porodzie, ale teraz zastanawiam się czy jednak nie kupić wcześniej... Potem będę ganiała Tz zeby kupił, stacjonarnie będzie drożej, a może na już będzie potrzebny... niby jakbym napisała mu model To sobie poradzi, tylko gorzej jak na gwalt będzie potrzebny, to przeplacimy pewnie i sama nie wiem ;/ A co z Enfamilem nie tak? Nic nie wiem, mojej siostry synek coś miał problemy z kupą i właśnie takim mlekiem go karmiła. OGOLNIE to może faktycznie Cię przewialo ;/ mi na takie delikatne pieczenie pomagało wygrzenie tego miejsca, ale teraz to niewskazane, poza tym właśnie piekło mnie przy sikaniu, a teraz np nic nie czułam a w moczu wyszło zapalenie, to dlatego że początek czy nie zawsze czuje się pieczenie? Ja jak robiłam zakupy na gemini do donowilam sobie jedną paczkę witamin i na po porodzie Omegamed pregna wzielam, to samo dha jest i ja planuje to brać, więc nie pomogę jakie inne możesz kupić ;/ KALUSIA to super, ze masz dobre wyniki ![]() Ja też miałam szczawiany na poczatku. I bardzo bolały,mnie nerki, lekarz rodzinny powiedział, że prawdopodobnie mam piasek w nerkach, ale wtedy nic,nie,mogłam lykac, to piłam duzo i sikalam i bóle przeszły a i wyniki były ok potem. Ciekawe jak teraz mój mocz po zurawicie, biorę codziennie sumiennie, w poniedziałek idę do labo na mocz, morfo i powtórkę tsh. Też myślę co u Ani_qi, może wyjdzie dzisiaj do domu ![]() LOBO odezwij się!!! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
KORTISI, mój Gin druga CC planuje, zreszta ja i tak chce... W pierwszej ciazy miałam bardzo silne przeczucia, ze chce CC bo cos pójdzie nie tak przy porodzie sn.. Pod koniec wyszły mi wskazania ze względu na cukrzyce, i wielki ciężar z serca.
Wiem, kontrowersyjne to moje myślenie. A teraz to nawet nie mina dwa lata, wiec chyba musi byc CC. U mnie tak na pewno bedzie, takie rozmowy mam z moim Panem Doktorem. Co do rany po CC to u mnie było chyba kiepsko w porównaniu z innymi... I bardzo długo i silnie sie oczyszczalam, chyba 4 tyg! I obkurczanie macicy przy karmieniu to czasami naprawde straszy bol. Ale to Cudo obok wszystko wynagradza )) No i ja jestem generalnie bardzo silna psychicznie, i tz pomagał, i Mama wpadała. Ale to było pierwsze dziecko, a teraz w towarzystwie drugiego niespełna dwulatkiem to juz absolutnie inna bajka bedzie! Co do karmienia co 3h i naturalnej antykoncepcji... Po 6 tyg mój lekarz na wizycie kontrolnej po obejrzeniu mnie na usg powiedział, ze widać, ze solidnie karmie, co równało sie z brakiem możliwości zajścia w ciąże wtedy. Ale takie zapewnienia, i to skoro byłam po CC, to mnie nie przekonują, teraz tez w takie metody naturalne nie uwierze. Taka ja
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalusia ja też posyłam trochę energii ![]() Aniqa odezwij się co u ciebie Witam się w klubie niedarnych. Depilator wypadł mi z ręki 3 razy, słuchawka od prysznica raz - mam odprysk w nowym brodziku :/ Chyba ostatni raz depilowałam sobie nogi sama. Od teraz tylko golarka już...
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będę ryzykowaćco do tych jednoskładnikowych to mówił jeszcze, że należy bardzo pilnować stałych godzin przyjęcia bo też jest sporo wpadek, nawet przy poślizgu 2h już nie można być pewnym a najgorsze jest to, że nie wiadomo przez jaki okres trzeba później uważać
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
A czapki mam takie 1 na 36 a trzy na 42
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz nie widze gornej czesci bozeny nawet jak.sie schyle wiec coraz blizej finiszu.
Pamietam jak z Hania brzuch opadl i widzialam bozene i stopy po raz pierwszy od kilku tyg. Wiecie ze sie wtedy poplakalam? |
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taka :p
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!
ja w 3 trymestrze tyję najwięcej- ale nie mam siły się przejmować, jem tak samo, to samo a tyję więcej- przyjmuję to na klatę bo przecież nie będę się głodzić.... a teoretycznie nie zmienia się nic już mam na plusie prawie 12 kg co do smarowania brodawek to ja się smaruję olejkiem z eucerinu- brzuch, uda i piersi całe a resztę balsamem, mam nadzieję że to coś da chociaż ostatnio nie mam głowy do niczego i zamiast dwa razy dziennie jechać, to ja tylko raz zobaczymy co z tego wyniknie, póki co nie mam rozstępów oprócz moich starych
|
#529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
;/ jakoś głupio mi nawet pytać o szczegóły, bo tak się cieszyli z mężem że się udało po dłuuugim czasie starań, a tu znowu coś nie tak ;/ Głupio mi zagadywać, pocieszać, bo uważam że człowiek w takiej chwili pewnie potrzebuje czasu żeby sie z tym pogodzić i takie roztrząsanie tylko rozdrapuje rany. Strasznie współczuję takich przeżyć wszystkim dziewczynom ;/ Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu niestety. A z robotą, no wiem, że nie ma co przeginać, ale ja tak z głową wszystko staram sie robić. Jak się zmęczę to odpoczywam chwilkę i dopiero wtedy robię dalej. Ale czuję się zastana mimo codziennych ćwiczeń w domu, więc spacery i ruch naprawdę dobrze na mnie działają. Lepiej śpię i mimo że kręgosłup boli to wogóle czuję się dotleniona bardziej. Zresztą wszędzie czytam, że ruch pomaga przygotować się kobiecie do porodu, żeby nie zalegać na kanapie z paczką słodyczy, jeżeli nie ma wskazań do leżenia. Dziś też mam trochę roboty ale to powoli, etapami ogarnę. Skąd Wy tak dokładnie znacie wagę dziecka? Moja gina podała mi z pomiarów USG 28 września tą przybliżona wagę 1700-1900 g, ale to co najmniej 200 gram granica błędu wynosiła, więc podejrzewam że teraz mała już sporo urosła. Ale nie wiem czy znowu na wizycie będę szczegółowe USG i podanie wagi. Ważne aby dziecko się prawidłowo rozwijało, a wagi znać dokładnej nie muszę w sumie ![]() W środę mam wizytę to znowu dowiem się co u małej. I następna wizyta to już chyba za 2 tygodnie, bo po 32 tygodniu to chyba cześciej są. Cytat:
Czubasek - śliczny brzusio Zgrabna mama Adka o tak ! zwierzolub ze mnie straszny wszystko muszę pogłaskać , przytulić nawet zwożę do domu obce zwierzaki opuszczone jak widzę i szukam im domu. Wiem, świata nie zbawię, ale jak dołożę swoją cegiełkę ratując kilka istnień to zawsze coś. Aartaa - życze zadowolenia z fryzjera Trochę zazdroszczę mamom które macie już potomstwo, że wiecie co Was czeka w tej drugiej ciąży w sensie: szpitala, porodu, pierwszych dni po. Mnie trochę panika ogarnia na myśl o tym nowym i nieznanym. Może to wszystko przyjdzie instynktownie, ale mimo wszystko ciągle boję się o zdrowie dziecka, o to jak ja będę na siłach żeby wszystko ogarnąć. Chyba ten zbliżający się termin porodu mnie tak przytłacza psychicznie. |
||
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
KALUSIA, mi farmaceuta mówił, ze te Rutino- trzeba brać raz dziennie 2, wtedy dopiero maja moc. I rano, bo na wieczor/w nocy mało siusiamy ( w ciazy??? Haha!) i sie moze odkładać w nerkach :/
Medele mam pożyczona, krążą takie dwie po znajomych matkach, wymieniamy tylko ten zestaw uszczelek za ok 15,00zl.. To bardzo droga Impra, te elektro. Potem w domu odciagalam tylko okazyjnie. Ale nie wyobrazam sobie ręcznie, choc na pewno mozna. Hardcory robią to w ogóle bez laktatora....!!! Enfamilem w miarę chyba jak każde inne mm, takie dali w szpitalu. Mnie chodzi o to, ze to Maluchowi juz w ogóle sajgon w głowie i jelitach robi, ale wtedy juz byłam gotowa na ustępstwa i nieświadoma... I fakt, spał potem jak zabity przez 4h! I jeszcze o kapieli: ja mojego Nowego Synka chce kąpać w tym wiaderku Tummy Tub, napatrzylam sie, jaka to różnica w komforcie psychicznym dla noworodka, nasz Pierwszy darł sie w wanience przez miesiac. No i ma mnoooostwo innych zalet, oprócz ceny, ale chyba mam szanse pozyczyc, a jąkanie to potem dobrze sprzedam I tez nie chce, zeby kąpali w szpitalu, niech ma choc te resztki tej mazi jak najdłużej. |
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żurawit chyba na właściwości moczopędne więc może pomóc wypłukiwać ten piasek, szczawiany czy fosforany ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Myślałam, że Twój post jest a propos bożeny i chcesz pochwalić się swoją
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha fajna ta czapka
Ja może dziś coś jeszcze pójdę obejrzeć po lekarzu. Czubasek ja też jestem emocjonalna i tęsknię za swoją bożeną TŻ napalony jakiś smsy mi śle, a tu wałek, bo pęcherz chory
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha nie no oszczedze Wam tego widoku
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
RUDASKA ładne te czapeczki
![]() CZUBASEK ja się nie dziwię, tyle czasu brzuch Ci zaslanial, a wtedy w końcu powoli odzyskiwalas swoje ciało i miałaś Małe Szczescie obok siebie ![]() SYLWOHA Twoja też fajna, jaki to rozmiar? MERVIE ja smaruję się tylko raz jak narazie i to mi się nie chce, ale się zmuszam, w ogóle wcześniej straszniee nie lubiłam takiego smarowania balsamem na noc i zawsze miałam suchą skórę, ale mi się nie chciało, a teraz uda są takie fajne, milutkie w dotyku, ze Tz za każdym razem pyta czy właśnie glolilam bo takie gładkie ![]() ANDRIUSZKA szkoda koleżanki, ale nic na to nie da się poradzic, zostaw ją z tym narazie, niech ochlonie... Też się boję jak sobie poradzę, ale wiem że jakoś to będzie ![]() AARTAA ale to Medela elektryczna mini? Czy zwykła elektryczna? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
kalusia mam depilator remingtona z zamienną głowicą na golarkę. Golarki prawdę mówiąc jeszcze nie używałam, ale z depilatora jestem zadowolona. Nie jest jakiś super, ale na moje nogi daje radę. A teraz jak mi włosy wolniej odrastają, to go używam raz na 3-4 tygodnie. W wakacje super opcja. Bałam się o moje pękające naczynka, ale widzę ze depilator nijak się ma do nich, stare bez zmian, nowe nie powstają
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ewenementem bo nie wstaję w nocy do wc ale późno chodzę spać Co do tego odciągania bez laktatora to wyczytałam i Hafiji, bardzo jestem tego ciekawa, nie ukrywam, że też ze względów ekonomicznych (TŻ mówi, że żydowina ze mnie) Jak powiedziałam TŻowi o niezmywaniu mazi to popatrzył na mnie jakbym powiedziała, że w ogóle nie mam zamiaru myć dziecka więc i nas to nie przejdzie
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
KALUSIA chyba masz rację
![]() Wtedy lykalam coś innego ale też na bazie żurawiny i pomogło na ból i w wynikach też było ok ![]() OGOLNIE no to musicie obejść się smakiem ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska no wieksza niestey, bardziej luty marzec bedzie dobra
Ale ze dzis przyszla i byl temat cApek to wrxucilam |
|
|
|
#540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
depilator i mnie się nie sprawdzał - włoski mi wrastały, robiło się zapalenie mieszków włosowych itp. Cytat:
jak ja mu zazdroszczę ma tak mało włosków na nogach, takie jasne i delikatne, że gdyby był kobietą, mógłby sobie darować golenie nóg. Ja mam czarne, grube, sztywne i już godzinę po goleniu nie mam gładkiej skóry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Ja tam wolę już nie ryzykować, lekarz mi mówili, że gdzie tam w ciąże zajdę z macicą pełną polipów, ze "świeżą" niedoczynnością tarczycy i zabójczym tsh wraz z wolnymi hormonami, to ja wole nie myśleć jaka jestem kuźwa płodna 

niech to sprawdzą
Ma ktoś może za dużo energii i zechce się podzielić?

teraz muszę ją dobrze wykorzystać
A te małe ciuszki co kiedyś były małe to po noszeniu przez siostrzenca TZ zrobiły sie wielkie...

ala:
i takie roztrząsanie tylko rozdrapuje rany. Strasznie współczuję takich przeżyć wszystkim dziewczynom ;/ Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu niestety. 
więc i nas to nie przejdzie
jak ja mu zazdroszczę