Oryginał czy podróbka? Część IV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-15, 22:46   #3541
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV

Bardzo ładnie napisałaś, Aniszonku. Spokojnie, taktownie i bez emocji.

Kurczę, ja mam ogromne opory przed kupowaniem kosmetyków od prywatnych sprzedawców i w sumie nigdy tego nie robię, nawet, jeśli na kosmetyku bardzo mi zależy. Mówiąc kolokwialnie, krew mnie zalewa, gdy pomyślę, że ludzie wycinają takie numery i długi czas uchodzi im to bezkarnie. Tym bardziej, że w razie jakichkolwiek uwag wywołanych podejrzeniem, że z perfumami/innym kosmetykiem jest coś nie tak ci ludzie z reguły bronią się agresją, głośno krzyczą i oskarżają pokrzywdzonego o matactwa. Nie mam siły, chęci, czasu i nerwów na takie akcje.

Myślę jednak, że nawet, jeśli uda się spisać wszystkie konta tej Użytkowniczki, z których na Allegro sprzedaje swoje "wyroby" to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by założyła kolejne konta. Mam niejasne wrażenie, że jeszcze o niej usłyszymy, bo zawsze znajdą się osoby, które kupią flakon nie znając dobrze zapachu.

To wszystko jest bardzo przykre.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 22:49   #3542
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
z całym szacunkiem, ale są tu przesłanki do pewnego rodzaju precedensu - proponuję prześledzić jej występy na Perfumach i na Targowisku (BL)

ta persona jest tu zagrożeniem, a Administracja oprócz pilnowania dobrej liczby userów (bo ilość userów i ruch na portalu, to dobry zarobek na reklamach), powinna także dbać o bezpieczeństwo użytkowników, przynajmniej w takim zakresie jak usuwanie osobników grożących kłopotami

a stanowisko Administracji nasuwa mi taki wniosek:
nieregulaminowo jest kląć/używać wulgaryzmów
czyli jak np. ja zacznę dosadnie wyrażać opinie o rzeczonej personie, to mam większe szanse na ban niż ta oszustka?
jeśli tak, to gratuluję
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
Nie mam pretensji do modek, bo wiem, że są zależne od działań Góry w taki newralgicznych sprawach jak bany.
Ale chciałbym wiedzieć, że ta Góra dba jako tako o nasze bezpieczeństwo i raczy działać w pewnych przypadkach nie patrząc tylko na regulamin. Bo raczej raczej dobrze nie może być odbierane stanowisko gdzie oszustka jest chroniona regulaminem, bo właściwie to nie wiadomo czy na Wizażu oszukiwała, co z tego, że kpiła sobie z nas wszystkich, robiła wałki na Allegro, próbowała na targowisku. Moim zdaniem taki przypadek można potraktować "nieszablonowo".

A po tym co pisze Aniołek, to w końcu jak to jest, to mod czy admin decyduje o karach typu ban? Wiem, że sytuacja nie jest prosta ani miła, dla nikogo. Ale decyzja jakaś musi zapaść.

Dobranoc
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:13   #3543
liselotta
lise-kotta

wetnę się z flakonem do obglądu, jeśli państwo pozwolą
niestety mam na razie tylko jedną fotę, ale może chociaż wstępnie ktoś będzie potrafił ocenić, czy warto się tą flaszką interesować.
Miss Dior Le Parfum
fota po kliknięciu powiększa się znacznie

Edytowane przez liselotta
Czas edycji: 2015-10-16 o 10:16
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:23   #3544
IwBond
Wtajemniczenie

Szkoda, że tylko jedno zdjęcie, ale moja nowoprzybyła flaszeczka wygląda tak samo

Szukam korka do Poisona 100 ml w starej wersji - owalny flakon
IwBond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:30   #3545
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
niestety mam na razie tylko jedną fotę, ale może chociaż wstępnie ktoś będzie potrafił ocenić, czy warto się tą flaszką interesować.
Miss Dior Le Parfum
liss flaszka wygląda dobrze. Wg. mnie możesz się interesować i prosić o więcej fotek
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:34   #3546
liselotta
lise-kotta

serdecznie dziękuję, dziewczyny!
miałam odlewkę i pochopnie oddałam, więc poluję
Stary 2015-10-16, 10:36   #3547
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miss Dior Le Parfum

niby ok, ale z tego zdjęcia nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzic, jakaś krzywizna się pojawia, ale moze być własnie wynikiem zdjęcia, rurki nie widać, kodu

Cytat:
Napisane przez IwBond Pokaż wiadomość
Szkoda, że tylko jedno zdjęcie, ale moja nowoprzybyła flaszeczka wygląda tak samo
gratki, też niedawno nabyłam flaszunię

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:38   #3548
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
niby ok, ale z tego zdjęcia nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzic, jakaś krzywizna się pojawia, ale moze być własnie wynikiem zdjęcia, rurki nie widać, kodu
dziękuję! wrzuciłam to jedno jakie mam do wstępnej oceny, by się dowiedzieć czy w ogóle warto prosić o więcej zdjęć. napisałam maila z prośbą o więcej i zobaczymy co przyjdzie
Stary 2015-10-16, 10:43   #3549
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
dziękuję! wrzuciłam to jedno jakie mam do wstępnej oceny, by się dowiedzieć czy w ogóle warto prosić o więcej zdjęć. napisałam maila z prośbą o więcej i zobaczymy co przyjdzie
no to czekamy

Stary 2015-10-16, 10:55   #3550
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53120443]Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.
Nie mam pretensji do modek, bo wiem, że są zależne od działań Góry w taki newralgicznych sprawach jak bany.
Ale chciałbym wiedzieć, że ta Góra dba jako tako o nasze bezpieczeństwo i raczy działać w pewnych przypadkach nie patrząc tylko na regulamin. Bo raczej raczej dobrze nie może być odbierane stanowisko gdzie oszustka jest chroniona regulaminem, bo właściwie to nie wiadomo czy na Wizażu oszukiwała, co z tego, że kpiła sobie z nas wszystkich, robiła wałki na Allegro, próbowała na targowisku. Moim zdaniem taki przypadek można potraktować "nieszablonowo".

A po tym co pisze Aniołek, to w końcu jak to jest, to mod czy admin decyduje o karach typu ban? Wiem, że sytuacja nie jest prosta ani miła, dla nikogo. Ale decyzja jakaś musi zapaść.

Dobranoc[/QUOTE]
No więc ja bym tylko chciała powiedzieć, że całkiem możliwe, że ja zostałam jednakowoż oszukana na Targowisku właśnie.
W zeszłym roku dostałam od tej dziewczyny dwa flakony perfum w zamian za mój jeden. Były to duży Gucci by Gucci EDP(mój słynny "rozbitek") oraz Kenzo Flower Oriental, który dalej posiadam.
Wczoraj próbowałam porównać FO z tegoż flakonu z odlewką, ale niestety, mój nos nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy to podróbka. Umówiłam się z naszą kochaną Asiulą, że wyślę jej flakon do weryfikacji aby porównała z zapachem ze swojego i przyjrzała się tej flaszce. Zrobię to w przyszłym tygodniu jak tylko będę mieć pieniądze na wysyłkę.
Daga próbowała ode mnie ten flakon później odzyskać, proponowała inne flakony za niego, więc uważam, że jest to jakaś nadzieja na to, że płyn w środku to oryginał. Ale już zaczynam w to wątpić, bo teraz widzę, że ciecz ma dziwny odcień i nie jestem pewna czy Orientale pod wpływem czasu się tak zachowywały. Nie wiem. Asia porówna, jeśli okaże się, że to podróbka, to może przy okazji dojdzie do tego jak to babsko wlało tam ten syf. Nie będę już chyba mogła nic zrobić(a jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to niech napisze, wiadomo), więc wówczas może chociaż taki pożytek będzie z tego flakonu...
Druga sprawa, w sumie jako taka ciekawostka już bardziej - Gucciego wystawiłam na wymianę i dogadałam ją z Michunką. Flakon jednak stłukł się, choć był dobrze zapakowany. Jednak zastanawiające było mnie, jak również dla Michunki, która jako pierwsza zwróciła na to uwagę, miejsce stłuczenia flakonu. A było to miejsce w którym przymocowany jest atomizer. Nie wiem, może to przypadek, ale nawet mój ukochany powiedział, że wygląda to bardzo dziwnie i nienaturalnie. Obawiam się, że nie mam już zdjęć, ale poszukam, może się uchowały na mailu.
Możliwe też, że Michunka zrobiła odlewkę tego Gucia z pozostałości w rozbitej flaszce - zapytam dziś. Jeśli tak, to być może dowiemy się czy ten płyn też miał zielonkawy kolor. A dlaczego zielonkawy - zielonkawy był Angel Figarro i - uwaga - zielonkawa była odlewka jednej z Wizażanek z którą pisałam dzisiaj rano. Taką odlewkę dostała od Dagi i również miała wątpliwości czy to oryginał. Rzecz działa się na Targowisku, dostała ją z wymiany.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Tylko uprzedzam lojalnie: nie wiem dlaczego dziewczyna nie zdecydowała się nigdzie tego zgłosić, ja w to nie chcę wnikać, więc na mnie prosz nie naciskać.
Ja nic nie zgłaszałam, no bo byłam pewna, że to oryginały. Teraz już nie mam żadnej pewności.
Stary 2015-10-16, 10:57   #3551
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
(...)Jeśli tak, to być może dowiemy się czy ten płyn też miał zielonkawy kolor. A dlaczego zielonkawy - zielonkawy był Angel Figarro i - uwaga - zielonkawa była odlewka jednej z Wizażanek z którą pisałam dzisiaj rano. Taką odlewkę dostała od Dagi i również miała wątpliwości czy to oryginał. Rzecz działa się na Targowisku, dostała ją z wymiany.
i o to min. mi chodziło, gdy pisałam o tym, że dostaję PW z różnymi pytaniami, historiami (tą też poznałam, jednak na forum, jakoś dalej braknie odwagi do wypowiedzi?) itp. jak to było na wymiankach, jednak jak przyszło do wystawienia ocen, to zawsze ostatecznie dziewczyna dostawała pozytywy...ZA CO się pytam? Gdyby wymieniające miały więcej odwagi taki proceder nie miał by już miejsca, a tak, ciągnie się po całym forum ....

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 10:58   #3552
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patana Pokaż wiadomość
właśnie póki co nie chciałabym mówić gdzie by niczego nie sugerować (mam nadzieję,że zrozumiesz ) poczekam na jeszcze kilka opinii i napisze rzecz jasna bo to żadna tajemnica na pudełku jest kod z cyframi i literami- nie wchodzi do świeżomierza, oraz od środka kod do zarejestrowania na stronice producenta, ale nie wiem w jakim celu. jest faktycznie wybity prawie niewidoczny kod- sorry za przeoczenie!!
Dodam, że w ostatnim alienie z kolei który był z pewnego źródła, kod ten był wycięty - ten do rejestracji na stronie muglera.

ps- słyszałam też, że w oryginałach kilka pierwszych psiknięć jest pustych, dopiero po 2-3 leci perfum. Tutaj w obu przypadkach od razu leciał perfum. Już nie wiem :/
Lolita wygląda ok, nie wiem czy je się w ogóle podrabia bo nie są takie drogie a flakony sa bardzo fikuśne.

Co do rurki w Angelu to jak pisałam wyżej - mam identyczną. Możesz dla pewności wrzucić więcej fotek - może ktoś coś jeszcze napisze.

Co do ostatniego - nie chodzi wcale o oryginały Puste psiki to powietrze, które trzeba "wypchnąć" z rurki przy pierwszym użyciu. Nie świadczy to oryginalności lub jej braku a o tym czy perfumy były już "psikane".
Zdarzało mi się np kupować testery (one nie są foliowane), które psikały przy pierwszym razie. No niestety, sama kiedyś byłam w takiej sytuacji, że w perfumerii pani mi zaproponowała żebym sobie sprawdziła zapach z opudełkowanego testera (tego na sprzedaż) bo nie było takich "użytkowych" dla klientów. Ale Angel jest foliowany więc nie wiem czemu psikał już od razu.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:03   #3553
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
i o to min. mi chodziło, gdy pisałam o tym, że dostaję PW z różnymi pytaniami, historiami itp. jak to było na wymiankach, jednak jak przyszło do wystawienia ocen, to zawsze ostatecznie dziewczyna dostawała pozytywy...ZA CO się pytam? Gdyby wymieniające miały więcej odwagi taki proceder nie miał by już miejsca, a tak, ciągnie się po całym forum ....
Asiu, zapytałam tej wizażanki dlaczego nie poruszyła tej kwestii po otrzymaniu tego "cuda". Odpowiedziała, że już nie chciała robić afery o odlewkę...
No cóż.
Ale chciałabym tylko przypomnieć, że Daga miała bardzo agresywny sposób bycia i to mogło być przyczyną milczenia dziewczyn. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale wszyscy mieliśmy okazję się o tym przekonać i może warto wziąć to pod uwagę? Ona potrafiła nawet straszyć, więc niektóre dziewczyny może chciały oszczędzić dobie nerwów(dużych). Nie każdy ma wystarczająco mocną psychikę na takie przepychanki. Ale jak mówiłam, nie chcę nikogo tłumaczyć.
Stary 2015-10-16, 11:09   #3554
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość

Co do ostatniego - nie chodzi wcale o oryginały Puste psiki to powietrze, które trzeba "wypchnąć" z rurki przy pierwszym użyciu. Nie świadczy to oryginalności lub jej braku a o tym czy perfumy były już "psikane".
O ty, że perfumy nie były psikane nie świadczy to wcale
Ten sam efekt (powietrze w rurce) można osiągnąć odwracając psikaną wcześniej flachę do góry dnem, wówczas powietrze znowu dostanie się do rurki i kolejne psiki będą "na pusto"
Stary 2015-10-16, 11:10   #3555
michau2312
Raczkowanie

TF Tobacco Vanille. Cena i ilośc butelek w ofercie jest podejrzana.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5719472091
michau2312 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:12   #3556
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wgn Pokaż wiadomość
O ty, że perfumy nie były psikane nie świadczy to wcale
Ten sam efekt (powietrze w rurce) można osiągnąć odwracając psikaną wcześniej flachę do góry dnem, wówczas powietrze znowu dostanie się do rurki i kolejne psiki będą "na pusto"
A próbowałaś tak robić? Bo ja tak i te psiki wcale nie są takie idealnie "puste" jak w nieużywanych perfumach. Owszem, jak się przekręci flakon do góry dnem i wypsika z niego perfumy to po odwróceniu przez pierwsze "psiki" leci gorzej ale nigdy zupełnie na pusto jak w nieużywanych flakonach.

Stary 2015-10-16, 11:12   #3557
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez michau2312 Pokaż wiadomość
o ze o co kaman

Stary 2015-10-16, 11:12   #3558
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Cały asortyment to podróby
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:14   #3559
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A próbowałaś tak robić? Bo ja tak i te psiki wcale nie są takie idealnie "puste" jak w nieużywanych perfumach. Owszem, jak się przekręci flakon do góry dnem i wypsika z niego perfumy to po odwróceniu przez pierwsze "psiki" leci gorzej ale nigdy zupełnie na pusto jak w nieużywanych flakonach.

Stary 2015-10-16, 11:14   #3560
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, zapytałam tej wizażanki dlaczego nie poruszyła tej kwestii po otrzymaniu tego "cuda". Odpowiedziała, że już nie chciała robić afery o odlewkę...
No cóż.
Ale chciałabym tylko przypomnieć, że Daga miała bardzo agresywny sposób bycia i to mogło być przyczyną milczenia dziewczyn. Nie chcę nikogo usprawiedliwiać, ale wszyscy mieliśmy okazję się o tym przekonać i może warto wziąć to pod uwagę? Ona potrafiła nawet straszyć, więc niektóre dziewczyny może chciały oszczędzić dobie nerwów(dużych). Nie każdy ma wystarczająco mocną psychikę na takie przepychanki. Ale jak mówiłam, nie chcę nikogo tłumaczyć.
Moja rozmowa i walka o swoje nie była miła, też musiałam się nasłuchać, ba, jak do mnie zadzwoniła w pierwszym momencie naskoczyła na mnie, że albo ją wysłucham i odbędzie się to jak ona chce, albo mogę robic sobie z tym flakonem co chcę i zgłaszać, gdzie chcę, to był pierwszy moment, jak jeszcze nie wiedziała nic o tym, że sprawa wyszła na wizazu, do tego zmieniła ton, dopiero jak jej uświadomiłam, co realnie może jej grozić ....a teraz życzy sobie wylania zawartości i stłuczenia flakonika ...oczywiście, że to zrobię, bo powiedziałam, że tego jej nie odeślę, w obawie, że może to iść na innych portalach ....

Wymieniam się
Stary 2015-10-16, 11:15   #3561
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Cały asortyment to podróby

Stary 2015-10-16, 11:19   #3562
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Moja rozmowa i walka o swoje nie była miła, też musiałam się nasłuchać, ba, jak do mnie zadzwoniła w pierwszym momencie naskoczyła na mnie, że albo ją wysłucham i odbędzie się to jak ona chce, albo mogę robic sobie z tym flakonem co chcę i zgłaszać, gdzie chcę, to był pierwszy moment, jak jeszcze nie wiedziała nic o tym, że sprawa wyszła na wizazu, do tego zmieniła ton, dopiero jak jej uświadomiłam, co realnie może jej grozić ....a teraz życzy sobie wylania zawartości i stłuczenia flakonika ...oczywiście, że to zrobię, bo powiedziałam, że tego jej nie odeślę, w obawie, że może to iść na innych portalach ....
Ale Ty masz, mówiąc kolokwialnie, jaja, Asiu i w ogóle jestem pod wrażeniem jak szybko i póki co skutecznie to rozwiązałaś.
Stary 2015-10-16, 11:21   #3563
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:23   #3564
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, chociaż "próbowałam" to za dużo powiedziane, sprawdziłam ze dwie flaszki przy okazji "e-glamourowej afery z agentem", byłam ciekawa czy da się twierdzić, że używane perfumy były niepsikane
Stary 2015-10-16, 11:25   #3565
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, chociaż "próbowałam" to za dużo powiedziane, sprawdziłam ze dwie flaszki przy okazji "e-glamourowej afery z agentem", byłam ciekawa czy da się twierdzić, że używane perfumy były niepsikane
No ja właśnie próbowałam na Agencie i paru innych i nie. To nie jest to samo. Na logikę owszem powinno się dać ale w praktyce zupełnie inaczej to wygląda.

Stary 2015-10-16, 11:28   #3566
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Cytat:
No ja właśnie próbowałam na Agencie i paru innych i nie. To nie jest to samo. Na logikę owszem powinno się dać ale w praktyce zupełnie inaczej to wygląda.
też nieraz próbowałam i przed chwila na pradzie i nie da się
dwa psiki lecą takie napowietrzone, ale nie puste

Stary 2015-10-16, 11:28   #3567
wgn
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę zrobić w takim razie ciąg dalszy testów - znowu będę się psikać flachami odwróconymi do góry dnem i dam znać, które to flachy tak się sprawiają
Stary 2015-10-16, 11:29   #3568
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Tu nie ma nic podejrzanego, bo to podróby.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:32   #3569
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz, mówiąc kolokwialnie, jaja, Asiu i w ogóle jestem pod wrażeniem jak szybko i póki co skutecznie to rozwiązałaś.
Zwyczajnie uważam, że sytuacje podejrzane należy szybko rozwiązywać i nie dać się zastraszyć

Wymieniam się
Stary 2015-10-16, 11:32   #3570
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
No cóż.
Otóż to.
Ja moze rzadko zagladam na perfumowy, ale zauwazyłam, ze dziewczyny, które znają się i kochają perfumy nie od razu wydają osąd w przypadku spornej "oryginalnosci" perfum. Z reguły proszą o więcej zdjęć, zadają dodatkowe pytania itd. Wszystko bardzo spokojnie i rzeczowo. Natomiast ton wypowiedzi Dagi pozostawiał sporo do zyczenia. Nawet, jeśli nie tutaj, to na Targowisku. Takie traktowanie rozmówcy ex cathedra ('to ja jestem specjalistą i wiem lepiej a ty się nie znasz i nie zabieraj głosu najlepiej'). Kobieta rzeczywiście potrafiła dać po głowie swoim "znawstwem", miała na perfumowym dośc mocną pozycję, więc poszkodowane nie chciały "zadzierać".

Ech....jak powiedział kiedyś Edison: 'Don't call it a failure. Call it education". Wszyscy chyba się czegoś przez tę sprawę nauczyliśmy. Sądzę więc, ze i "Góra" podejmie adekwatne decyzje w sprawie Uzytkowniczki.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości