|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Cytat:
|
|
#3572 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
#3575 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
ja bym ani nie wylewala plynu, ani nie tlukla flaszki. W koncu to dowod na jej oszustwa. Ba...ten dowod moglby jej narobic niezlego smrodu, gdyby czlowiekowi chcialo sie podzialac dalej.Ale nigdy w zyciu bym tej flaszki nie tlukla. Niech by sobie lezala w ciemnej piwnicy, ale dowod to dowod.
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj była rozbiórka tego zapachu i są zdjęcia odlewek, możesz sobie porównać kolor. Ja miałam odlewkę z tej rozbiórki, trzymałam ją dobrych parę miesięcy i trochę ściemniała - ale w kierunku takiego bardziej czerwonawo-brunatnego koloru, na pewno nie był to żółtawo-zielonkawy. ;>
|
|
#3577 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
wygląda dokładnie tak jak w rozbiórkowym i płyn ma ten sam kolor. |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
W ogóle może mi się zaraz fotkę uda wrzucić.
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
To zdaje się,że ja miałam sporo szczęścia przy wymiance z nią
. Załączam fotki odebranej ponad rok temu flaszki. Zapach też był oki i nie wzbudził nawet najmniejszych podejrzeń.
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od razu dodam, że tego mojego nieszczęsnego PP kupiłam od użytkownika Allegro, którego nick chyba nie padał tu jeszcze w kontekście Dagi. Ale jestem na 99,9% pewna, że to jedno z jej kont, bo zgadza się masa faktów, m.in. miejscowość (mała mieścinka, więc raczej małe szanse, żeby było tam 2 niezależnych od siebie podróbkowiczów działających w ten sam sposób
|
#3581 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dziewczyny, wstawiam zdjęcia mojego flakonu, udało się. Wstawiłam go do świecznika.
Żeby był na tle białego, wtedy kolor lepiej widać. Zrobiłąm z bliska i trochę dalej.
|
#3582 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Nikt się nie wypowie? Ja z tego stresu nie widzę już nawet koloru.
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Chyba dobrze wygląda
|
|
#3584 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
No właśnie też mi się tak wydaje, ale już sama nie wiem, cholera jasna.
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że OK - pacz tutaj: https://www.perfume.com/images/produ...all/71716W.jpg
|
#3586 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Uff.
A wiecie, napisałam do Michunki i Gucio miał normalny kolor, pachniał też ok(to już nawet ja pamiętam), więc o tyle dobrze(chociaż w sumie go zbili, to...ekhm... ).No ale jak zapach będzie ok, to byłoby super, bo wiecie...dla mnie to on piękny jest...serce będę mieć chyba złamane jak się dowiem, że to ordynarna podróbka i że kadzidło które czuję to jednak nie kadzidło, tylko smarki jakiegoś Adama Falenckiego czy jak mu tam było...
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
|
#3589 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taką propozycję ogólną co do oceniania zakupów na allegro. Gdy kupujemy PERFUMY od osoby prywatnej, to napiszmy później komentarz "perfumy oryginalne, dobrze zapakowane", a nie "wszystko ok" albo "podróba, brak numerów, krzywa rurka itd" a nie "zawiodłem się jednak i dobrze pan wie dlaczego".
W taki sposób sami sobie możemy pomóc przeglądając potem komentarze sprzedających, od których chcemy coś kupić.
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wystarczy popatrzeć jakie wzięcie mają ewidentne podróby i to w zbójeckich cenach. Dla wielu osób drogo = oryginalnie, tanio = oryginalnie i okazyjnie więc te komentarze tak naprawdę niewiele dają
|
|
#3591 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak Wy, ale ja w znacznej większości przypadków nie kieruję się komentarzami, tylko naszym weryfikacyjnym.
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3593 | |
|
:)
|
Cytat:
Na marginesie: W Focusie ostatnim jest tekst o tym, kto i dlaczego kupuje podróby i jakie ma to konsekwencje dla niego. Ogólny wydźwięk był taki, że fani podróbek w rezultacie krzywdzą sami siebie. Bo innych możemy oszukać, że mamy oryginalny ciuch, torebkę czy perfumy - samych siebie nie oszukamy i w podświadomości się kołacze, że to fake jest. A to z kolei działa negatywnie na nasze samopoczucie i czujemy się gorsi, spada nasza samoocena. Także przestrzegam fanów podróbek - działacie przeciw sobie. Kupcie sobie tańszą ale oryginalną markę. Wszystkim wyjdzie na zdrowie ![]() Przepraszam za off ![]() Edytowane przez pikdaria Czas edycji: 2015-10-16 o 13:53 |
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Ba, to też prawda, ja jednak czytam komentarze jak kupuję jakieś popularne/droższe perfumy (negatywy i neutrale zawsze, pozostałe przerzucam z 1-2 stron) i jak znajduję konkretne pozytywne komentarze znajomych nicków z wizażu to czuję się jak po weryfikacji forumowej, zwłaszcza że weryfikacja oryginalnych flakonów z podróbkowym wkładem nie działa - no chyba, że kolor jest jakiś odjechany).
Z drugiej strony, to sama nie wiem czy wiedzą, czy nie wiedzą, tak sobie myślę, że miłośniczki np. Coco M. z najdalszych zakątków Polski były choć raz w D. lub S. i wąchały. Z trzeciej strony, jak widzę jeden konkretny komentarz "podróba, bo a), b) i c)" to nigdy nie kupię perfum od takiej osoby.
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3596 |
|
:)
|
arsonit z badań, na które powoływał się autor artykułu wynikało, że możesz sobie tak myśleć ale podświadomość wie swoje. I osoby, które nosiły podróbki dużo częściej były podejrzliwe wobec innych i skłonne do kłamstwa. Wiadomo- to tylko jakieś tam badania i pewnie w wielu przepadkach jest tak jak piszesz.
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3598 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
A jeszcze jak kupi edt zamiast edt to juz wogole, roznica w odbiorze.Cytat:
Dla mnie podroby maja specyficzna nute, nie umiem jej okreslic, ale jednak. Zanim poznalam to forum to mialam podrobke Jadore, za slynne 100zl po znajomosci i wiem, ze roznice wyniucham. Jakis taki plastik czuje, metal. no nie wiem.
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie dlatego piszę byśmy my pisały, bo jak widzę nega albo konkrenty komentarz pozytywny od znajomych np. Asiuuuula, Daff, Felangel, Figarro, Pani Stetke, Rena itd. to mi to coś mówi
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. od początku czułam, że to nie ten sam zapach, który wąchałam w perfumerii, ale zasugerowałam się oryginalnym flakonem i myślałam, że to reformulacja, różne wersje itp. itd. Co prawda kiedy kochana vilka przysłała mi próbki oryginalnego PP w obu wersjach, żebym miała porównanie, to złapałam się za głowę, bo wtedy dopiero wyraźnie poczułam, że podróba od naszej miłej koleżanki Dagi pachnie dużo bardziej płasko i tanio, nie ma w niej wszystkich nut etc. (wtedy jeszcze myślałam, że to popsucie). Ale nie dziwię się, że niewprawny nos może nie wychwycić różnicy, jeżeli nie zna dobrze oryginału.
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2015-10-16 o 14:41 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

i dam znać, które to flachy tak się sprawiają 

ja bym ani nie wylewala plynu, ani nie tlukla flaszki. W koncu to dowod na jej oszustwa. Ba...ten dowod moglby jej narobic niezlego smrodu, gdyby czlowiekowi chcialo sie podzialac dalej.

. Załączam fotki odebranej ponad rok temu flaszki. Zapach też był oki i nie wzbudził nawet najmniejszych podejrzeń.
Żeby był na tle białego, wtedy kolor lepiej widać. Zrobiłąm z bliska i trochę dalej.

).
, wystarczy popatrzeć jakie wzięcie mają ewidentne podróby i to w zbójeckich cenach. Dla wielu osób drogo = oryginalnie, tanio = oryginalnie i okazyjnie więc te komentarze tak naprawdę niewiele dają
Tzn. od początku czułam, że to nie ten sam zapach, który wąchałam w perfumerii, ale zasugerowałam się oryginalnym flakonem i myślałam, że to reformulacja, różne wersje itp. itd. Co prawda kiedy kochana vilka przysłała mi próbki oryginalnego PP w obu wersjach, żebym miała porównanie, to złapałam się za głowę, bo wtedy dopiero wyraźnie poczułam, że podróba od naszej miłej koleżanki Dagi pachnie dużo bardziej płasko i tanio, nie ma w niej wszystkich nut etc. (wtedy jeszcze myślałam, że to popsucie). Ale nie dziwię się, że niewprawny nos może nie wychwycić różnicy, jeżeli nie zna dobrze oryginału.