Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 12:33   #1051
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na szybko zdam relację z wizyty.
Mam jeszcze taką cichą nadzieje, ze jutro przy przyjęciu zrobią mi usg i wyjdzie ok i ze mnie nie zatrzymają w tym szpitalu :/
Kurczę, niedobre wieści. Trzymam za Was kciuki i liczę na wieści. Z usg bywa różnie - ja czasem miałam 2x w ciagu dnia i pomiary wychodziły różne - w przypadku dziecka waga różniła się nawet o 200-300 gramów, szyjka nawet o 0,5 cm. Mam nadzieję, że to tylko błąd maszyny, a z Maluszkiem wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Troche mało przyjemne i z góry przepraszam jeśli ktoras je kolacje, czy wam się też "ulewa" ? Masakra jakas z tym niemoge sie kłaść chyba bo od razu jest taki efekt
Tak, niestety zdarza mi się to (zwłaszcza w nocy). Czasami biorę leki na zgagę przed snem i śpię na wyższej poduszce, jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ale jak się nie wkurzać jak wczoraj byłam w centrum i ludzie się na mnie gapili jak na kosmitkę? :[ Nie ogarniam tego bo albo za młodo wyglądam albo mają taką minę jakby myśleli "jak można w takich czasach decydować się na dziecko?". Tak te gapienie się odbieram Więc albo ja mam coś z głową albo ludzie są walnięci i mam dość
To dobrze, że młodo wyglądasz
Na mnie też się gapią - ostatnio pan na mój widok wymamrotał z przerażeniem, że "teraz to na pewno idzie wojna" - cokolwiek to miało znaczyć. U nas w mieście ciążówki spotyka się dość rzadko, większość moich koleżanek w wieku 27-35 nie ma dzieci. Wystarczy, że pojadę do teściów do małego miasteczka oddalonego o 10km, a tam naprawdę sporo kobiet oczekujących dziecka, rodzin 2+2, 2+3. Pozytywny widok

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A to mój leżaczek, którego udało mi się wylicytować za 49 zł razem z przesyłką używany i nie za bardzo dziewczęcy, ale to tylko leżaczek, i tak będę kładła jeszcze kocyk na niego lub podusię Ma funkcję bujania i wibracji
Bardzo ładny, trafiła Ci się świetna okazja

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
I Dziewczyny nastawcie się na tzw. 4 trymestr. Ja go przeszłam ciężko przy córce. Teraz chyba będzie o wiele lżej. Ale przy pierwszym dziecku można bardzo go odczuć.
U nas na SR mówili o tym - kiedy zmęczenie jest normalne, a kiedy szukać pomocy. Przygotowuję się mentalnie - wiem, że to kwestia hormonów, a nie tego, że będę beznadziejną matką lub nie kocham dziecka. Przeżyłam kilka rzutów tarczycowych, więc dla mnie to nic nowego. Podejrzewam, że może pojawić się kilka innych wątków - mniejsze perspektywy rozwoju zawodowego (już teraz trochę mnie to boli), obaw, że nie będę dla TŻ-ta atrakcyjna po porodzie (moje ciało raczej nie zyskało przez ciążę); że ciężko mi będzie wyjść spoza pieluch (choć po cichu liczę, że uda mi się w trakcie macierzyńskiego trochę przebranżowić, chcialabym wystartować z blogiem firmowym i stroną firmową; chodzić na fitness).

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Rutyna? Przecież co chwile będzie nowa mina,nowe gesty, nowe umiejętności wszyscy mi mówią że to hormony,że to normalne,że mnie to nie ominie ale...
Kilka moich koleżanek (które wg mnie są świetnymi matkami) niestety ma problem z pogodzeniem się, że teraz nie robią rzeczy wielkich - jest dziecko i jemu poświęcają maksimum swojej uwagi, z wielu rzeczy muszą zrezygnować.

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja tez czegos takiego nie doświadczyłam jak baby blues, i nie wyobrazam sobie tego
Aż miło czytać, że Ciebie to ominęło. Jest nadzieja

Dziewczyny, ja dziś poległam na zakładaniu skarpetek Jeszcze 2-3 dni temu potrafiłam to płynnie zrobić, a dziś już nie dałam rady. Siadłam bezradnie na łóżku i ciężko mi było się schylić. Oczywiście śmiałam się przy tym niemożliwie. Pan mąż tylko skomentował "Oho, szykujemy się na wcześniejsze pojawienie się dziecka". Nieważne, że od pobytu w szpitalu tłukę mu to do głowy i przedstawiam przesłanki, dopiero dziś dotarło

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:33   #1052
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie termin CC na 24-tego ,wszystko dobrze, wyniki ok. teraz tylko czekać na termin oby nic się wczesniej nie wydarzyło bo w nocy trochę jakby mnie brzuch bolal nie wiem czy to nie z nerwów.
24.10? To na kiedy Ty masz termin z Om?

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Namówiłam męża i jedziemy zaraz do Ikei

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:35   #1053
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę możliwości posiedzenia w domu i odpoczynku. Wszystko bym oddała za pospanie dłużej niż do 5.30, szczególnie ostatnio, jak znowu w miarę normalnie sypiam... Już nie wspominając o durnowatych klientach, którzy mi dzień w dzień ciśnienie podnoszą...

Co do okresu po urodzeniu - dziecko dzieckiem, ale ja mam swoje plany, żeby wreszcie porobić to, na co teraz nie mam czasu i sił, tj. rękodzieło - decupage, kartki świąteczne, bombki itp. Nie wspominając o tym, że jak tylko zacznę się w miarę czuć to wracam na Zumbę!

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:36   #1054
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Znów mi głowę zawraca że on chce motor. Mówię ok ale sprzedaj wpierw samochód bo dwa w takim przypadku nam nie potrzebne

Aga z tym obiadem idealnie to napisałaś Też kupuję dla małej używki i nie dlatego, że mi żal kupić coś nowego dla niej a sobie już kupiłam trzy tusze w tym miesiącu Tylko dlatego, że jak dla mnie to przesada żeby za pajaca dawać 80zł. Ale zaznaczam, to ja i nie każdy tak musi myśleć
Mój przez cały zeszły rok mi truł o motorze i w końcu w kwietniu kupiliśmy - kredyt,który wzięliśmy na samochód rozłożyliśmy na więcej rat i dobraliśmy gotówkę, czyli ratę mamy prawie taką samą, no a on ma motor. Tyle, że ten motor teraz stoi w mieszkaniu i jak się Julka pojawi to będzie mi bardziej przeszkadzał niż teraz, bo wózkiem nie wjadę Już mu powiedziałam, że ma go gdzieś dać do przezimowania albo coś wymyślić... Motor ma, marzenie spełnione, to teraz wymyśla, że chce nowe kierunkowskazy, szybę i w ogóle...

A co do ciuszków to ja często kupuję nowe, bo u mnie lumpków nie ma ciekawych, chyba, że coś od kogqoś używanego dostanę albo wyczaję w necie to kupuję Ale jak kupuję nowe to nie ukrywam, że na cenę bardzo zwracam uwagę i w życiu bym pajaca za 50 zł czy więcej nie kupiła. Dlatego lubię Auchan i Pepco, bo tam są tanie ciuszki

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:37   #1055
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
i mieć w końcu trochę przyjemności, bo jak na razie to tylko w kółko męka a codzienny cel to ugotować obiad
Tak, podpisuję się pod tym. Ugotowanie obiadu to dla mnie naprawdę wielki wyczyn. Założę sobie księgę sukcesów i wpiszę tam kolejno - ubranie sznurowanych botków, zrobienie pedicuru oraz ogarnięcie bikini

Cytat:
Ja juz po wizycie termin CC na 24-tego ,wszystko dobrze, wyniki ok. teraz tylko czekać na termin oby nic się wczesniej nie wydarzyło bo w nocy trochę jakby mnie brzuch bolal nie wiem czy to nie z nerwów.
Bardzo ładna data
Trzymam kciuki za Was

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:37   #1056
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Tłumacze to sobie w pewien sposób ale nie będę pisać głośno :P bo ile ludzi tyle opinii ale w skrócie np. u mojego męża objawia się to tak "głowa siwieje, dupa szaleje". Znów mi głowę zawraca że on chce motor. Mówię ok ale sprzedaj wpierw samochód bo dwa w takim przypadku nam nie potrzebne

Aga z tym obiadem idealnie to napisałaś Też kupuję dla małej używki i nie dlatego, że mi żal kupić coś nowego dla niej a sobie już kupiłam trzy tusze w tym miesiącu Tylko dlatego, że jak dla mnie to przesada żeby za pajaca dawać 80zł. Ale zaznaczam, to ja i nie każdy tak musi myśleć
No mówiąc szczerze ciuszki dziecięce nie są wcale tanie, biorąc pod uwagę ilość sztuk i to, że przydadzą się dosłownie na moment Minie 5,6 miesięcy i znów komplet ubranek trzeba kupić. Ubranka używane nie są wcale gorsze, przed pierwszym użyciem i tak trzeba je wyprać a nowe po paru użyciach i tak będą takie same jak te z sh. Wolę za te pieniądze kupić Małej zabawki edukacyjne

Ubranka nowe przed pierwszym użyciem trzeba wyprać* miało być

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-10-16 o 12:48
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:41   #1057
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok 24 to przyszła sobota, już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-16, 12:44   #1058
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszczę możliwości posiedzenia w domu i odpoczynku. Wszystko bym oddała za pospanie dłużej niż do 5.30, szczególnie ostatnio, jak znowu w miarę normalnie sypiam... Już nie wspominając o durnowatych klientach, którzy mi dzień w dzień ciśnienie podnoszą...

Co do okresu po urodzeniu - dziecko dzieckiem, ale ja mam swoje plany, żeby wreszcie porobić to, na co teraz nie mam czasu i sił, tj. rękodzieło - decupage, kartki świąteczne, bombki itp. Nie wspominając o tym, że jak tylko zacznę się w miarę czuć to wracam na Zumbę!
Kochana Ty wstajesz po 5 ale wiesz po co i masz z tego kasiorę A ja wstaję po 6, wyszykuję męża i w zasadzie nie wiem co dalej i to poczucie, że czas mi przez palce leci...

No każda sytuacja ma swoje lepsze i gorsze strony. Powinnam się cieszyć, że raz w życiu korzystam z L4 tak długo i ktoś mi płaci za to 100%

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mój przez cały zeszły rok mi truł o motorze i w końcu w kwietniu kupiliśmy - kredyt,który wzięliśmy na samochód rozłożyliśmy na więcej rat i dobraliśmy gotówkę, czyli ratę mamy prawie taką samą, no a on ma motor. Tyle, że ten motor teraz stoi w mieszkaniu i jak się Julka pojawi to będzie mi bardziej przeszkadzał niż teraz, bo wózkiem nie wjadę Już mu powiedziałam, że ma go gdzieś dać do przezimowania albo coś wymyślić... Motor ma, marzenie spełnione, to teraz wymyśla, że chce nowe kierunkowskazy, szybę i w ogóle...

A co do ciuszków to ja często kupuję nowe, bo u mnie lumpków nie ma ciekawych, chyba, że coś od kogqoś używanego dostanę albo wyczaję w necie to kupuję Ale jak kupuję nowe to nie ukrywam, że na cenę bardzo zwracam uwagę i w życiu bym pajaca za 50 zł czy więcej nie kupiła. Dlatego lubię Auchan i Pepco, bo tam są tanie ciuszki
O nieee tak to być nie może My mamy ten nieszczęsny garaż więc jest gdzie co trzymać ale i tak nie pozwolę na dołożenie kosztów i nie przekona mnie fakt, że płaci się przez 3 lata 50zł za ubezpieczenie. Albo samochód albo motor

Cytat:
No mówiąc szczerze ciuszki dziecięce nie są wcale tanie, biorąc pod uwagę ilość sztuk i to, że przydadzą się dosłownie na moment Minie 5,6 miesięcy i znów komplet ubranek trzeba kupić. Ubranka używane nie są wcale gorsze, przed pierwszym użyciem i tak trzeba je wyprać a nowe po paru użyciach i tak będą takie same jak te z sh. Wolę za te pieniądze kupić Małej zabawki edukacyjne
To prawda, tym bardziej że angielskie sieciówki mają bardzo dobrej jakości ciuszki i nie raz nawet nie widać żeby były używane

Lecę po składniki na obiad, dzisiaj naleśniki ze szpinakiem i fetą

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-16, 12:48   #1059
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
24.10? To na kiedy Ty masz termin z Om?

Na 06-11a z USG zawsze wcześniej wychodziło dzisaj z usg na 26-10.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 12:50   #1060
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 06-11a z USG zawsze wcześniej wychodziło dzisaj z usg na 26-10.
A to super Ile maluszek już waży?

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-16, 12:55   #1061
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
To czujemy bardzo podobnie

Jeśli chodzi o macierzyński to ja powiem wprost, nie boję się i nie mam jakiegoś dziwnego odczucia jeśli będę zmuszona oddać 1 roczne dziecko do żłobka. Tylko ja mam tyle "szczęścia", że mam wybór. Mogę oddać do babci a mogę do żłobka bo mąż ma za free z pracy. Mam teraz też porównanie jak babcia zajmuje się wnuczką roczną i jeśli mam być szczera to ja oczekuję czegoś innego...No ale oczywiście to będzie też zależało od tego jaka Zuzia będzie. Jeśli będzie lgnęła do dzieci, będzie zdrowa i tak dalej to nie będę się wahać tym bardziej, że my mamy inny system pracy.

I dokładnie tak jak piszesz. Kocham i będę kochać moją kruszynkę ale ja nie potrafię tak do końca się poświęcać. Nie wiem jak to opisać może właśnie np. jak dziewczyny piszą że kupują ubranka tylko dla maluchów a ja? Ja patrzę kiedy będę mogła się ubrać w coś fajnego, patrzę kiedy będę mogła zacząć ćwiczyć regularnie, planuję już jakich kwasów będę mogła użyć na twarz żeby wybielić plamy i nie mogę się doczekać aż zamoczę pupę w jacuzzi z borowiną na cellulit. Jestem też typem, że jeśli nie prześpię tych min. 7h to chodzę wściekła i marudna ale po to mam męża żeby mi pomagał a i to nie wyspanie w końcu się unormuje I nie czuję się wcale wyrodną matką bo myślę tylko o sobie. Mam tylko nadzieję, że będę mogła to wszystko ogarniać razem z malutką, że nauczymy się siebie i będziemy wszyscy w trójkę jako rodzina się dopełniać Tak optymistycznie
ja się troszkę boję oddać do żłobka, ale rozumiem, że są osoby, które z tego korzystają i jest to dla mnie normalne, w końcu po to te żłobki są w tym pogrubionym idealnie zawarłaś to co myślę. Boję się, że właśnie będzie mi ciężko, bo nie umiem tak się poświęcić. Zawsze ceniłam sobie niezależność, a teraz koniec z tym. Ale mimo to, jestem pewna że moje dziecko będę kochała najmocniej jak się da.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Cieszę się jak głupi z bateryjki, bo dziś się zważyłam i mam 0,5kg na plusie Co w przypadku mojej diety cieszy mnie przeogromnie Od dwóch dni jem po dwie kromki ciemnego chleba i 1 chrupkiego i cukier mam w normie, a wcześniej mogłam sobie pozwolić tylko na 1 kromkę chleba ciemnego i 2 chrupkiego, bo inaczej miałam podwyższony cukier... W ogóle sobie więcej podjadam, obiady bardziej syte jem Może 2-3 kg jeszcze przytyję
to może to ciasto podziałało

Cytat:
ale fajnie, niedługo będzie kolejny dzidziuś z nami
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Na mnie też się gapią - ostatnio pan na mój widok wymamrotał z przerażeniem, że "teraz to na pewno idzie wojna" - cokolwiek to miało znaczyć. U nas w mieście ciążówki spotyka się dość rzadko, większość moich koleżanek w wieku 27-35 nie ma dzieci. Wystarczy, że pojadę do teściów do małego miasteczka oddalonego o 10km, a tam naprawdę sporo kobiet oczekujących dziecka, rodzin 2+2, 2+3. Pozytywny widok
pogrubione: eee?

Cytat:

a do kiedy planujesz pracować?
Cytat:
Stary 2015-10-16, 12:59   #1062
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja dziś też robię na obiad naleśniki, ale na słodko - z serkiem Danio Mam nadzieję, że mi wyjdą, bo ja naleśniki chyba dwa razy w życiu robiłam Po drugie mleko już mam takie nie do końca świeże

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-16, 13:03   #1063
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja się troszkę boję oddać do żłobka, ale rozumiem, że są osoby, które z tego korzystają i jest to dla mnie normalne, w końcu po to te żłobki są w tym pogrubionym idealnie zawarłaś to co myślę. Boję się, że właśnie będzie mi ciężko, bo nie umiem tak się poświęcić. Zawsze ceniłam sobie niezależność, a teraz koniec z tym. Ale mimo to, jestem pewna że moje dziecko będę kochała najmocniej jak się da.

to może to ciasto podziałało

ale fajnie, niedługo będzie kolejny dzidziuś z nami

pogrubione: eee?

a do kiedy planujesz pracować?

Jestem na działalności gospodarczej, także pewnie prosto z biura mnie na porodówkę zabiorą ale to w sumie nawet lepiej, bo tu mam bliżej do szpitala i jeszcze obwodnicą

Cytat:
Kochana Ty wstajesz po 5 ale wiesz po co i masz z tego kasiorę A ja wstaję po 6, wyszykuję męża i w zasadzie nie wiem co dalej i to poczucie, że czas mi przez palce leci...

No każda sytuacja ma swoje lepsze i gorsze strony. Powinnam się cieszyć, że raz w życiu korzystam z L4 tak długo i ktoś mi płaci za to 100%

O nieee tak to być nie może My mamy ten nieszczęsny garaż więc jest gdzie co trzymać ale i tak nie pozwolę na dołożenie kosztów i nie przekona mnie fakt, że płaci się przez 3 lata 50zł za ubezpieczenie. Albo samochód albo motor

To prawda, tym bardziej że angielskie sieciówki mają bardzo dobrej jakości ciuszki i nie raz nawet nie widać żeby były używane

Ja bym szczerze wolała być na L4, ale niestety raz byłam w tej ciąży na L4 i kosztowało mnie to więcej nerwów i pieniędzy niż to warte - generalnie miałam taką przygodę z ZUSem, że księgowa pracująca w zawodzie 30 lat pierwszy raz miała taką sytuację więc wolę nie ryzykować i doczekać do macierzyńskiego, wtedy niech się już dzieje co chce
A czy wiem po co wstaję - przychodzę do biura, posiedzę 8 godzin, wymęczę się okropnie, bo moja córa ostatnio jakieś harce na pęcherzu urządza, tak, że siedzenie to dramat, wrócę do domu, zjem obiad i padam jak ściera. Nawet nie mam siły nic porobić, a w domu syf aż szkoda patrzeć

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 13:06   #1064
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Tłumacze to sobie w pewien sposób ale nie będę pisać głośno :P bo ile ludzi tyle opinii ale w skrócie np. u mojego męża objawia się to tak "głowa siwieje, dupa szaleje". Znów mi głowę zawraca że on chce motor. Mówię ok ale sprzedaj wpierw samochód bo dwa w takim przypadku nam nie potrzebne
Ło matko mój też ma motor. I masz racje-im starsze tym bardziej głupieje te moje chłopię-. Cztery dychy nas karku a jak młody bóg chce się na tej maszynie czuć. A ja z nim jeżdżę aby pilnować przepisowej jazdy. Ile przez to zapaleń pęcherza czy zatok złapałam to moje. Raz pojechał beze mnie i oczywiście dzwona miał. I teraz motorek stoi w garażu bo do tego modelu nie może znaleźć baku paliwa, który się uszkodził. I żonka szczęśliwa bo cały sezon spokój miała

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Smuga miałyśmy być terminowo pierwsze a się okaże, że ostatnie jeszcze będziemy
Stary 2015-10-16, 13:07   #1065
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dowiedziałam się że końcem listopada zamykają w moim szpitalu oddział ginkologiczno-położniczy bo będzie dezynfekcja ( 2 razy w roku robią ) . Trochę spanikowałam, bo ja nie brałam pod uwagę żadnego innego szpitala. Napisałam smsa do "koleżanki" ( starsza kobieta ) ze studium, bo ona jest sprzątaczką na tym oddziale i się jej spytałam. Mają zamykać 15-16 listopada na tydzień, Kurczę mam nadzieję że się uwiną, i ja przyjadę już na ładnie wydezynfekowany oddział I żeby mała się nie pośpieszyła tylko poczekała do tego 25tego.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-16, 13:07   #1066
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
A to super Ile maluszek już waży?
3350 gr.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 13:15   #1067
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Kurczę, niedobre wieści. Trzymam za Was kciuki i liczę na wieści. Z usg bywa różnie - ja czasem miałam 2x w ciagu dnia i pomiary wychodziły różne - w przypadku dziecka waga różniła się nawet o 200-300 gramów, szyjka nawet o 0,5 cm. Mam nadzieję, że to tylko błąd maszyny, a z Maluszkiem wszystko w porządku

Tak, niestety zdarza mi się to (zwłaszcza w nocy). Czasami biorę leki na zgagę przed snem i śpię na wyższej poduszce, jest lepiej.

To dobrze, że młodo wyglądasz

Bardzo ładny, trafiła Ci się świetna okazja

U nas na SR mówili o tym - kiedy zmęczenie jest normalne, a kiedy szukać pomocy. Przygotowuję się mentalnie - wiem, że to kwestia hormonów, a nie tego, że będę beznadziejną matką lub nie kocham dziecka. Przeżyłam kilka rzutów tarczycowych, więc dla mnie to nic nowego. Podejrzewam, że może pojawić się kilka innych wątków - mniejsze perspektywy rozwoju zawodowego (już teraz trochę mnie to boli), obaw, że nie będę dla TŻ-ta atrakcyjna po porodzie (moje ciało raczej nie zyskało przez ciążę); że ciężko mi będzie wyjść spoza pieluch (choć po cichu liczę, że uda mi się w trakcie macierzyńskiego trochę przebranżowić, chcialabym wystartować z blogiem firmowym i stroną firmową; chodzić na fitness).

Kilka moich koleżanek (które wg mnie są świetnymi matkami) niestety ma problem z pogodzeniem się, że teraz nie robią rzeczy wielkich - jest dziecko i jemu poświęcają maksimum swojej uwagi, z wielu rzeczy muszą zrezygnować.

Aż miło czytać, że Ciebie to ominęło. Jest nadzieja

Dziewczyny, ja dziś poległam na zakładaniu skarpetek Jeszcze 2-3 dni temu potrafiłam to płynnie zrobić, a dziś już nie dałam rady. Siadłam bezradnie na łóżku i ciężko mi było się schylić. Oczywiście śmiałam się przy tym niemożliwie. Pan mąż tylko skomentował "Oho, szykujemy się na wcześniejsze pojawienie się dziecka". Nieważne, że od pobytu w szpitalu tłukę mu to do głowy i przedstawiam przesłanki, dopiero dziś dotarło
Ale tekst dziadzia

Dzięki

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ło matko mój też ma motor. I masz racje-im starsze tym bardziej głupieje te moje chłopię-. Cztery dychy nas karku a jak młody bóg chce się na tej maszynie czuć. A ja z nim jeżdżę aby pilnować przepisowej jazdy. Ile przez to zapaleń pęcherza czy zatok złapałam to moje. Raz pojechał beze mnie i oczywiście dzwona miał. I teraz motorek stoi w garażu bo do tego modelu nie może znaleźć baku paliwa, który się uszkodził. I żonka szczęśliwa bo cały sezon spokój miała

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

O nie nie, ja się piszę na ostatnią turę
Stary 2015-10-16, 13:28   #1068
fasterka90
Zadomowienie

To ja jestem inna. Zawsze wszystko dla tz,dla psa i teraz dla małej. Dla nich bo ich szczęście,uśmiech jakoś dla mnie jest największym sukcesem, radością. Nie pamiętam kiedy kupiłam coś dla siebie ;p tz mnie musi do tego zmuszać, ja tego nie potrzebuje. Dla mnie rozrywka to jakiś kurs,seminarium, zawody z psem. Imprezy, wyjazdy to nie dla mnie.Dawno z tego zrezygnowaliśmy.
Po macierzyńskim na 90% pójdę na wychowawczy... Szkoda mi by było tego czasu który spędzam w pracy zamiast z dzieckiem. Trudno o miejsce w żłobku, pewnie zostałby nam prywatny albo jakaś niania a to zapłacimy niedużo mniej niż ja zrobię, a pewnie jeszcze tu chorobowe na dziecko tu cośtam, tu trudno zawsze na czas odebrać dziecko itd,bezsensu a rodzina daleko. Możliwe że poza swoim będę się jeszcze zajmować synkiem znajomej która ma termin na luty, zawsze wtedy jakaś kasa wpadnie.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 14:10   #1069
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Namówiłam męża i jedziemy zaraz do Ikei
Fajnie po jakieś konkretne rzeczy?

Cytat:
to już za tydzień

U mnie zakupy nie udane, nigdzie nie ma takiego materiału na zasłony jak ja chcę chyba będę musiała zmienić koncepcję
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 14:19   #1070
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem na działalności gospodarczej, także pewnie prosto z biura mnie na porodówkę zabiorą ale to w sumie nawet lepiej, bo tu mam bliżej do szpitala i jeszcze obwodnicą

Ja bym szczerze wolała być na L4, ale niestety raz byłam w tej ciąży na L4 i kosztowało mnie to więcej nerwów i pieniędzy niż to warte - generalnie miałam taką przygodę z ZUSem, że księgowa pracująca w zawodzie 30 lat pierwszy raz miała taką sytuację więc wolę nie ryzykować i doczekać do macierzyńskiego, wtedy niech się już dzieje co chce
A czy wiem po co wstaję - przychodzę do biura, posiedzę 8 godzin, wymęczę się okropnie, bo moja córa ostatnio jakieś harce na pęcherzu urządza, tak, że siedzenie to dramat, wrócę do domu, zjem obiad i padam jak ściera. Nawet nie mam siły nic porobić, a w domu syf aż szkoda patrzeć
Wszystko, tak jak mówię, ma swoje plusy i minusy ehh... Ty wiesz, że w tym wszystkim pracujesz na siebie a ja jak wrócę do pracy to nie wiadomo czy na drugi dzień nie dostanę zwolnienia do ręki ;( Tak to już jest...I wkurza to strasznie jak czytam takie historie, że zus robi problemy tym na własnej dg. Ten kraj nigdy nie będzie sprzyjał uczciwym ludziom na dg

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

I widzisz, w oby dwóch sprawach co napisałaś nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Wytrzymamy, jutro już tylko 9 dni

Cytat:
3350 gr.
To idealnie Nie ma co czekać

Fasterka każdy jest inny i to jest super Każdej z nas dzidzia będzie szczęśliwa bo my będziemy starały się być szczęśliwe

cornflower ale się uśmiałam jak to przeczytałam haha czyli co tyle dzieci się rodzi, że wojna będzie czy jak?

Czekoo zaciskaj nogi

Pojawiło się już pomelo w sklepie Właśnie jem całe, ponad 1,5kg hihi uwielbiam

Oglądam powtórkę 600 gramów szczęścia i nie mogę z tą Edytą...Ten kapelusz do szpitala to przesadziła Głupio to wygląda

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-16, 14:30   #1071
Agusiek89
Wtajemniczenie

Ja nie oglądam 600g szczęścia od odcinka gdy Kacperek zmarł... nadrobię po porodzie jak już będzie po, uhh
Stary 2015-10-16, 15:41   #1072
india_love
Raczkowanie

A Olilina milczy dalej...
Stary 2015-10-16, 15:48   #1073
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

Ale tekst dziadzia

Dzięki

O nie nie, ja się piszę na ostatnią turę
Nie ma się co nastawiać. Ja miałam być jako jedna z ostatnich, a teraz lekarze chcą przeciągnąć moją ciążę choćby o tydzień. Zresztą leżą i leżały ze mną laski, które albo urodziły trochę przed terminem albo były po i miały wywoływane porody. Tak więc spokojnie. Każdy poród będzie zaskoczeniem, jeśli chodzi o datę

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 15:53   #1074
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Nie ma się co nastawiać. Ja miałam być jako jedna z ostatnich, a teraz lekarze chcą przeciągnąć moją ciążę choćby o tydzień. Zresztą leżą i leżały ze mną laski, które albo urodziły trochę przed terminem albo były po i miały wywoływane porody. Tak więc spokojnie. Każdy poród będzie zaskoczeniem, jeśli chodzi o datę

Limonko a jak u Ciebie samopoczucie?

U mnie słoneczko wyszło, od razu mi się humor poprawił, wróciła energia, kuchnię posprzątałam (osiągnięcie na dziś ), wrzuciłam kocyk i rożek minky do prania - mam nadzieję, że nie pofarbują i ogólnie nic złego im nie będzie
Stary 2015-10-16, 15:56   #1075
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiem wiem co innego chcieć a co innego życie zadecyduje

Jak się czujesz?
Stary 2015-10-16, 16:01   #1076
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Wiem wiem co innego chcieć a co innego życie zadecyduje

Jak się czujesz?
Nie chcę ciągle marudzić, ale tragicznie. W poniedziałek prześlą mnie na kardiologię. Nie wyjdę do porodu.

Stary 2015-10-16, 16:03   #1077
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chcę ciągle marudzić, ale tragicznie. W poniedziałek prześlą mnie na kardiologię. Nie wyjdę do porodu.

trzymaj się tam, jesteś pod dobrą opieką. Pamiętaj, że masz w nas wsparcie
Stary 2015-10-16, 16:22   #1078
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Mam nadzieje ze nie kazdy 😈

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 16:22   #1079
Robusta
Wtajemniczenie

Hej

limonka
3maj się

byliśmy wczoraj w szpitalu żeromskiego w krk odniosłam dobre wrażenia poród aktywny, zzo za free, są krzesełka, masaże wodne itp lekarka bardzo miła i konkretna, panie pielęgniarki też miłe więc ok

co do wyprawki to my z TŻtem małej kupiliśmy tylko chemie, tetrowe pieluchy, akcesoria do łózeczka itp. Resztę otrzymaliśmy w spadku po chrześnicy albo od znajomych. W ogóle nie żałuje że nic nie kupiłam bo wolę młodej kupić jak podrośnie.

Co do baby blues boję się, ale mam nadzieję że skoro ciąża jest świadoma i chciana to damy radę

też już chcę zacząć wracać do formy, chcę kupić orbitrek, mam hula hoopa z masażerem nawet zakupiłam w tym tyg taką kieckę :
http://allegro.pl/sukienka-jeans-tub...701160227.html
po ciąży planuję kupić gorset, taki prawdziwy aby wyszczuplić talię, która u mnie zawsze marna była

i też mi się chcę już coraz bardziej szampana i ostrego seksu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 16:27   #1080
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze nie kazdy 😈

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Oby

Ja stwierdziłam, że jak mi się nie poprawi, sama zacznę chodzić za lekarzami, by zrobili mi tą cesarkę lub wywołali. Jestem tak wypełniona wodą, że zaraz zacznie się ze mnie sączyć...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości