|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Aha więc spokojnie.
A w morfologi wychodzi też niedobór witaminy D??? |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybrałam taki temat który mnie interesował poznałam go wzdłuż i wszerz i drążyłam, ale początki fakt były trudne najgorzej zacząć ![]() Motyl to inaczej dolegliwości w stanie ciążowym pozostaną zagadką
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony nie raz mnie strach ogarnia jak pomyślę ile jeszcze do ogarnięcia i że tak mało czasu zostanie, a z drugiej strony chciałabym, żeby był już luty... a najlepiej marzec |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ogarnia i strach ale i nie moge sie doczekac :-D nie mam jeszcze wielu rzeczy zaczne za miesiac juz tak fest konpletowac. Do tego jeszcze skonczyc semestr o losie :-D
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak tam Wasze rozważania nad imionami ?
![]() Widzę na 1 stronie, że część z Was ma już imiona wybrane... ale też nie wszystkie. Jakie są Wasze typy? Mój mąż mi powiedział, że jak będzie syn, to Kamil i koniec kropka, bo zawsze myślał, że jak będzie miał syna, to Kamila ![]() Za to gorzej mamy z dziewczynką. Jak się coś mojemu tż podoba, to mi nie - i odwrotnie. I jakoś nie możemy nic wybrać. Jakiś czas temu stanęło na Liliannie - ale ostatnio tak sobie myślę, że może troszkę za długie, bo nazwisko też mamy długie. I tak rzuciłam tekstem do męża... Ty ja to mam wszystko gdzieś, będzie Anka i tyle a mąż na to, że czemu nie.Wszystko fajnie, tylko ja mam na imię Ania Co myślicie o tym, gdybym dała córce takie samo imię jak moje. Jedna znajoma z pracy mnie wypytywała o imiona i jak jej powiedziałam, że chłopak Kamil, a dziewczynka Ania, to mi wyskoczyła z tekstem, żebym nie robiła takiej krzywdy córce i że to straszne. Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liliana bardzo popularne teraz Ja na pewno Jan Jaś jesli chlopak, i Antosia jesli dziewczynka chociaż tż jeszcze ze mna dyskutuje :-D
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis u mnie rozważania były, ale bardziej nad męskim miał być Jakub ale ostatecznie Mateusz
Ania to bardzo ładne imię owszem popularne, ale zawsze dobrze brzmi duża Anna, mała Ania z dziewczynkami jakoś łatwiej z imieniem niż u chłopca przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie
|
#3672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to niech sobie rodzą, ale ja się z tego wypisuję i mam nadzieję doczekać do 4.02 ![]() Cytat:
![]() Ja też Ania i bardzo mi się to imię podoba, ale niestety a: teściowa też Ania i za wiele by nas było, b) nie podoba mi się nazywanie dzieci po rodzicach, czyli robienie dżuniorów heheU nas z imieniem dla dziewczyny wyszło jak wyszło, bo nie znaleźliśmy nic lepszego. Ale nie jetseśmy jakoś 100% przekonani. Z natalką było inaczej, szybko się zdecydowaliśmy i tak już zostało. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie same jak kaaasi :-D latwiej jakos bylo mi wymyslic i mialam więcej alternatyw :-D
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się Lilianna podoba od lat... znałam w liceum jedną Lilkę i tak jakoś utknęło w pamięci. I jestem zdumiona tym, że faktycznie teraz zrobiła się modna Liliana (przez 1 "n"). W sumie w słowniku imion można znaleźć Liliana, Lilianna, Lilla, Lilia, Lila... oczopląsu można dostać. ![]() Ale Jan i Antosia też chyba teraz na topie ![]() A z takich egzotycznych to w pracy z dzieciaczków mamy Dalilę i Mohameda |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic innego nie przemawia do mnie
|
|
#3676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie chyba nie bardzo myślała nad tym co mówiła. A jakbyś usłyszała ten podniesiony głos: nieeeee, nieee róób tegoooo ! To taka straszna krzywda dla dziecka Aż mnie zatkało, a rzadko kiedy mnie zatyka ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Bo w sumie powinniśmy patrzeć na to, co nam się podoba, a nie na innych ![]() Chociaż z drugiej strony jak był boom na Oliwki, Wiktorie i Amelki... i moja kuzynka dała córce Wiki na imię, to tak się zaczęłam zastanawiać nad tym, że jak te dzieci będą do siebie się zwracać później w przedszkolu i szkole. Jak ktoś zawoła Wiki, a tu 5 dziewczyn się obejrzy ![]() Ale w sumie jak ja chodziłam do szkoły podstawowej, to w mojej klasie łącznie ze mną były 3 Anki - i później wszyscy lecieli przezwiskami. Ja miałam Steczkowska, albo Mała Mi hahahaha Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-16 o 17:14 |
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej klasie byly 4 marty a to niby srednio popularne imie :-D ale Kaś to juz nie wspomnę ile
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tez sobie zaczęłam wmawiac
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo Jan i Antonina są popularne
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wymaz mam teraz drugi raz do zrobienia, pewnie niedługo będzie i cytologia, bo rok już minie. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Też przez moment miałam wrażenie, że z chłopca zrobi się dziewczynka, ale nie, kilku lekarzy potwierdzało płeć. Ja bardzo chciałam mieć drugą dziewczynkę, ale jest chłopczyk i też będzie dobrze. U mnie na badaniu połówkowym lekarz powiedział, że dokładniejsze badania serca dziecka robione są wtedy, kiedy są do nich jakieś wskazania, tzn. jak coś lekarza niepokoi podczas rutynowego badania tętna i podczas usg. Mi nic nie zlecał. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ja jakiś czas temu zaczęłam mieć drętwienie w palcach rąk,kołatania serca i drganie w powiece, zaczęłam brać poleconą przez lekarza magnellę i od tej pory nic mnie nie łapie, na szczęście, bo kiedyś przed ciążą miałam duże problemy ze skurczami w nogach i nawet aspargin nie pomagał. A czy ta magnella pomaga?- nie wiem na ile, ale ja nie narzekam. |
||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis ja może nie będę przytaczać wszystkich naszych bojów o imię, obecnie stoi na Łucji, ale może się jeszcze zmienić. Córka ma dość rzadkie imię i jak już myśleliśmy, że udało się ustalić Laura, to wyskoczyła z tekstem, że w szkole jest już jedna Laura i tak nie może być
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje po wizytach !
Co do imienia to nasza kruszynka będzie Nina choć to 100 % wybór mojego ukochanego Nie byłam przekonana ale już się przyzwyczaiłam Mam nadzieje że od przyszłego tygodnia ruszamy z przygotowaniami z pokoikiem dla małej to się jakoś przyjemniej zrobi bo na razie w jej pokoiku zbiór rzeczy znalezionych 5 komputerów rozkręconych 3 jakieś laptopy mnuustwo kabli i kabelków wózek fotelik i inne gadżety i 3 worki ciuszków Już ostatnio powiedziałam do tż-ta czy nie mogłam znaleźć sobie pasjonata znaczków a nie komputerów i informatyki miał by 2 klasery i z głowy
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawiam się, że oni na dwóch nie kończą
|
|
|
|
|
#3686 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najchętniej jeździłabym tirem ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- O, właśnie! Podlasie jest piękne! ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ty tez z podlasia?
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj byliśmy z mężem na ślubowaniu klas pierwszych u naszej córeczki- naprawdę nie wiem, kiedy te 6 lat zleciało, przecież niedawno ją rodziłam! A tu niedługo drugie będzie
Jeśli ma być zachowana równowaga w przyrodzie, to teraz będziemy mieć niezłego łobuza ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- U nas się mówi, że to Podlasie, a dokładniej jestem z Lubelszczyzny. |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie kociary- piękne te wasze futrzaki
Bardzo chciałabym mieć ciciorka i psa też, ale mieszkam w bloku i ciężko byłoby je pomieścić. Mąż nie przepada za kotami, mówi, że jak przyniosę jakiegoś do domu, będę z nim spała w piwnicy .---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cały nasz wschód jest piękny Marcia, Ty jak się domyślam, jesteś z "prawdziwego" Podlasia? Zazdroszczę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

wybrałam taki temat który mnie interesował poznałam go wzdłuż i wszerz i drążyłam, ale początki fakt były trudne najgorzej zacząć 

.