Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 17:48   #1411
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Ritko za chwilkę odpisze.........

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:07   #1412
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z ktg i wizytami po terminie? Ostatnia wizyta byla 7.10 i nie mam juz ustalonej... Ktg robie na wlasna reke, bo lekarz powiedzial " jak chcesz to sobie zrob" ...
Co ile dni sie chodzi na ktg po terminie ??? Wszystko musze na wlasna reke :/
Od dnia terminu co 2 dni. Współczuję sytuacji i nie będę już komentować dziewczyny napisały wszystko. Mam tylko jedna sugestię - nie daj się położyć w środę w szpitali za żadne skarby, tylko 7 dni po terminie i ani dnia wcześniej !!! Sama wiesz że miałaś nieregularne cykle. Pamiętaj też że nie musisz się zgadzać na wywołanie porodu oxy !!! To jest Twoje prawo i Twoja decyzja. Możesz leżeć w szpitalu po terminie, być pod stałą obserwacją i czekać aż poród się zacznie - bo w końcu się zacznie.
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny ze się nie odzywam, ale przezywam koszmar utkniecia w szpitalu.
Mala dużo spi, ciężko jest ją obudzić, a wczoraj pielęgniarki noworodkowe na nas wsiadły i kazały ją dokarmiać strasząc kroplówkami bo jest odwodniona. Poryczałam się, ale jakoś się ogarnęłam i byłam pewna że dziś wyjdziemy. O niczym innym nie marzę póki co.
Dzisiaj kiedy już miałam mój wypis w ręce przyszła pediatra z informacją ze płytki krwi klusce spadły i nas nie puszczą jak jutro będą dalej spadać to nas przewiozą do szpitala dziecięcego w poniedziałek
Nie wiem kiedy was nadrobię bo od wczoraj ciągle boli mnie głowa, dzisiaj doszedł rozstrój żołądka i ciągle tylko zerkam na kluske. Malo śpię bo ona najpierw nie dawała się odłożyć a teraz musze ja wybudzac na karmienie.
Kochana kciuki za Was, na pewno wszystko będzie dobrze
Mój też śpioch.

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Cos Ty a masaz boli? Mnie nic a nic nie bolalo hmm

A przypomnialo mi sie jak wody mi chlusnely w szpitalu i krzyknelam do poloznej ze galareta mi wypadla haha i autentycznie w tym samym momencie dostalam takich skurczy ze nogi jak z waty mialam. A ona do mnie: idz po walizke i przyjdz na porodowke (lezalam na patologii). A ja sobie mysle: jak ja mam sie spakowac skoro isc nie moge takie skircze mam. Nikt mi nie pomogl!! Wzielam walizke i co chwile stawalam przy scianie zeby kucnac bo myslalam ze mnie rozerwie a ta dalej do mnie krzyzcala zebym sie pospieszyla.. nornalnie myslalam ze jej trzasne. W trakcie partych 3 polozne patrzyly na moje krocze a jedna jadla bulke.. boze traume mam doslownie po tamtym porodzie. A potem jeszcze zszywanie na zywca gostek cos zartowal do mnie a ja tylko pamietam ze powiedzialam mu zeby przestal gadac bo mnie denerwuje lol..

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Cud, że po takim porodzie zdecydowalaś się na kolejne dziecko. Teraz na pewno będzie lepiej bo gorzej być nie może.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:16   #1413
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Od dnia terminu co 2 dni. Współczuję sytuacji i nie będę już komentować dziewczyny napisały wszystko. Mam tylko jedna sugestię - nie daj się położyć w środę w szpitali za żadne skarby, tylko 7 dni po terminie i ani dnia wcześniej !!! Sama wiesz że miałaś nieregularne cykle. Pamiętaj też że nie musisz się zgadzać na wywołanie porodu oxy !!! To jest Twoje prawo i Twoja decyzja. Możesz leżeć w szpitalu po terminie, być pod stałą obserwacją i czekać aż poród się zacznie - bo w końcu się zacznie.

Kochana kciuki za Was, na pewno wszystko będzie dobrze
Mój też śpioch.

Cud, że po takim porodzie zdecydowalaś się na kolejne dziecko. Teraz na pewno będzie lepiej bo gorzej być nie może.
Sporo lat uplynelo od 1szego porodu wiec jest ok. Ale nie zdecydowalabym sie po roku czy nawet dwoch na kolejne dziecko.

Ale kurka szczerze piszac ile razy sobie mowilam ze gorzej byc nie moze i bylo gorzej. Czasami mam wrazenie ze cale zycie pod gorke pod gorke.. no ale jak zycie kopie w dupsko to jak tu pozytywnie myslec. Moj tz mi ciagle mowi ze jestem okropna pesymistka. No kurcze jestem bo jak optymistycznie sie nastawialam do czegos to zawsze bylo nie tak. Teraz STARAM sie wogole nie myslec o niczym, wiec ani to pesymizm ani optymizm hehe ;-)

Kurcze wypralam posciel tzn poszewki dla dziecka do lozeczka i troche zblakly kolory mimo ze w 40st pralam :/ no niewazne. Maly bedzie mial sowki lol.
Wogole chcialam strasznie jakies nie dzieciece wzory typu dinozaury itp ale nic nie ma! Widzialam super posciel w zygzaki ale szare.. takie blade :/ kurde ktos moglby zrobic super biznes z innymi niz ogolnodostepnymi poszewkami...

olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:17   #1414
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem co robic, bo w srode by mi juz wywolywali pewnie. W sumie nie chce lezec w szpitalu i oxy tez nie chce
Najbardziej sie boje o szyjke, bo moga byc extra skurcze a rozwarcie 0. A znieczulenie podaja od 5cm...
Niedlugo bede musiala wylaczyc telefon i internet , bo ludzie mnie zamecza pytaniami czy juz urodzilam....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:18   #1415
ada32
Wtajemniczenie

Jestem..

Ritko przy wklęsłych sutkach dobrze jest jednak takim ręcznym laktatorem wyciągnąć sutki..masować w palcach i zaraz po zabiegu próbować przystawić..z czasem dziecko "wyrobi" je sobie pod siebie najlepiej..w szpitalu kochanie trudno Ci będzie..wierze..ale jak juz w domku będziecie i będziecie sie tulić do woli to kładź malutkiego sobie na piersiach ..najlepiej jak oboje będziecie golaski..by stworzyć metodę skora do skory i pozwolić malemu na zabawę w chwytanie..sama tez musisz troszke popracować nad "wysunieciem" suteczkow...jest to możliwe..!

Jednak na poczatku kapturki będą pomocne i w ułożeniu języczka maleństwa i cwiczeniu ssania..(bo wiadomo ze dzieci karmione butelką smoczek przygryzają i niestety potem sutki tez szarpią ..metoda prawidłowego ssania zaniknie ) jak również w masowaniu twoich sutków..oraz w prawidłowej produkcji mleczka..laktator przeważnie mniej wyciągnie mleczka niż dziecko..ot taka zależność...

Ritko..mysle ze w domku bedzie łatwiej z próbami..teraz skup się na wyciągnięciu sutków 😚..ale w miare możliwości przystawiaj małego..jak możesz i masz możliwość to kładź małego na poduszce na swoich kolanach brzuszkiem do brzuszka ..kiedy leży sobie na podusi masz wolną rękę by chwytać mu główkę i swojego sutka ..nakieruj go wprost wpychając stanowczo sutek najlepiej zmoczonego mlekiem..jesli sie nie uda ..spokojnie przytul ..zaloz kapturek z nalanym mleczkiem w srodku(to tak na zachętę)..i przystaw ..jesli nadal grymasi ..no musisz nakarmić odciągniętym...😚 powodzenia ..

Chaotycznie napisałam..przepraszam..

Dzieci 😉

W

G
Stary 2015-10-16, 18:20   #1416
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo lat uplynelo od 1szego porodu wiec jest ok. Ale nie zdecydowalabym sie po roku czy nawet dwoch na kolejne dziecko.

Ale kurka szczerze piszac ile razy sobie mowilam ze gorzej byc nie moze i bylo gorzej. Czasami mam wrazenie ze cale zycie pod gorke pod gorke.. no ale jak zycie kopie w dupsko to jak tu pozytywnie myslec. Moj tz mi ciagle mowi ze jestem okropna pesymistka. No kurcze jestem bo jak optymistycznie sie nastawialam do czegos to zawsze bylo nie tak. Teraz STARAM sie wogole nie myslec o niczym, wiec ani to pesymizm ani optymizm hehe ;-)

Kurcze wypralam posciel tzn poszewki dla dziecka do lozeczka i troche zblakly kolory mimo ze w 40st pralam :/ no niewazne. Maly bedzie mial sowki lol.
Wogole chcialam strasznie jakies nie dzieciece wzory typu dinozaury itp ale nic nie ma! Widzialam super posciel w zygzaki ale szare.. takie blade :/ kurde ktos moglby zrobic super biznes z innymi niz ogolnodostepnymi poszewkami...

Ile lat jestes po porodzie ?
Ja tez pesymistka, nic mi w zyciu nie wychodzi to jak mam myslec inaczej.... Boje sie o zdrowie Malego, bo jak sie je.ie to po calej linii ;(
Stary 2015-10-16, 18:24   #1417
ada32
Wtajemniczenie

Jeszcze jedno..dla mam które robią zapasy laktatorem..najlepiej używać laktatora wtedy gdy z jednej piersi dziecko ssie...w tym samym czasie odciągać nawet ręcznym ..mleko leci w zawrotnym tępię i w mig napełnicie butelki..serio..troche wprawy i to jest super rozwiązanie na szybkie i przyjemne odciąganie..

W

G
Stary 2015-10-16, 18:25   #1418
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Tak jeszcze z dobrą radą wpadam..

Któraś z was..nie pamiętam która..pisała ze jej dzieciątko szybko ssie..znaczy krótko i zapada w sen..oczywiście tak tez moze być i te kilka minut ssania dziecku starcza by zaspokoić głód..ale częstszą niestety przyczyną jest jednak totalne zmęczenie ssaczka i dlatego odpływa w blogi sen..co niestety skutkuje szybkim powrotem do piersi bo zwyczajnie jest glodny..mozna temu zaradzić i odciążyć trochę maleństwo..mianowicie utrzymywać pierś własną dłonią pod spodem piersi..nie uciskac sutka..nie obejmować piersi palcami tylko zwyczajnie unieść pierś całą dłonią od spodu piersi..by odciążyć tą małą żuchwę maleństwa..ktory mocuje sie dość że ze ssaniem to jeszcze z ciężarem cysia😉..ważne by sutek wpływał lekko w buziulek a dziecko nie musiało walczyć jeszcze z utrzymaniem go w buzi..szczegolenie gdy piers duza i ciezka😉

Na poczatku przynajmniej pomagajcie w podtrzymywaniu piersi przy karmieniu..potem juz dziecko samo sobie będzie trzymać..glaskac..nawet klepać piersi by tylko przyspieszyc wyplyw😉 (cudowne uczucie)...

Ps..a Wy wiecie ze ja jeszcze karmie😏

Zbieram sie do odstawienia i zbieram....
Mój szybko zasypia i w ogóle ciężko go wzbudzić do jedzenia. Jak się już uda to 15 minut je przez sen i znów śpi. Dziś byliśmy u położonej i pierwszy raz po powrocie zjadł z obu piersi i w sumie pół godziny cycał. Z drugiej strony od środy przybrał na wadze ponoć 80g więc raczej wszystko jest ok - tylko taki z niego śpioch.
Stary 2015-10-16, 18:31   #1419
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Ile lat jestes po porodzie ?
Ja tez pesymistka, nic mi w zyciu nie wychodzi to jak mam myslec inaczej.... Boje sie o zdrowie Malego, bo jak sie je.ie to po calej linii ;(
Ponad 5 lat.
Przybijmy sobie 5tke ;-) ale nie dolujmy sie nawzajem bo to nic dobrego nie przynosi no ale wiedz, ze wiem co to znaczy jak sie rypie to po calosci.

Ada, pamietam ze tez mialam wklesnieta brodawke i mialam laktator Tt i kapturki i nie dalo sie wyciagnac jednej brodawy i mialam ja rozwalona a teraz brodawki stercza ze az milo haha. Moze mleko bede miec to by bylo fajnie poczuc jak to jest karmic piersia..

olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:41   #1420
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ponad 5 lat.
Przybijmy sobie 5tke ;-) ale nie dolujmy sie nawzajem bo to nic dobrego nie przynosi no ale wiedz, ze wiem co to znaczy jak sie rypie to po calosci.

Ada, pamietam ze tez mialam wklesnieta brodawke i mialam laktator Tt i kapturki i nie dalo sie wyciagnac jednej brodawy i mialam ja rozwalona a teraz brodawki stercza ze az milo haha. Moze mleko bede miec to by bylo fajnie poczuc jak to jest karmic piersia..

To sporo, ja 2,5 i jeszcze wszystko mam przed oczami ... Wiem, ze bylo warto, bo mam cudowna coreczke, ale ręcze, ze mogloby byc inaczej ....

Dzis na ktg polozna kazala przekrecic sie na drugi bok "bo dzidzius sobie przysnal"
Jezu jak mi sie spojenie odezwalo na tej twardej lezance tak ryknelam z bolu, ze wszyscy pobledli. Ale wez lez na tym dziadostwie godzine ... Nastepnym razem to sobie chociaz poduszke wezme
Wy tez mialyscie takie zapisy plecy/lewy/prawy bok w 3pozycjach? Na prawym boku Maly czuje sie najlepiej... Az dziwne, myslalam, ze to lewy jest lepszy hmm
Stary 2015-10-16, 18:47   #1421
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
To sporo, ja 2,5 i jeszcze wszystko mam przed oczami ... Wiem, ze bylo warto, bo mam cudowna coreczke, ale ręcze, ze mogloby byc inaczej ....

Dzis na ktg polozna kazala przekrecic sie na drugi bok "bo dzidzius sobie przysnal"
Jezu jak mi sie spojenie odezwalo na tej twardej lezance tak ryknelam z bolu, ze wszyscy pobledli. Ale wez lez na tym dziadostwie godzine ... Nastepnym razem to sobie chociaz poduszke wezme
Wy tez mialyscie takie zapisy plecy/lewy/prawy bok w 3pozycjach? Na prawym boku Maly czuje sie najlepiej... Az dziwne, myslalam, ze to lewy jest lepszy hmm
Jej jak Ty marudzisz po leżeniu 1h pod ktg bez skurczy to brak mi słów.
Zacznij kombinować CC bo na początku porodu trzeba leżeć a to najgorsza pozycja jak Cię prawdziwe skurcze rwą.
Stary 2015-10-16, 18:48   #1422
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie tak mały raz szalał na każdym boku ze zaprzestali badania po czym miałam iść słodkie zjeść i wrócić

U mnie na lewym boku najlepiej ale na plecach nigdy mnie nie kladli.
Badanie trwało 30 minut.
W pon jak nic nie ruszy to idę na 10.30
Stary 2015-10-16, 18:50   #1423
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Zacznij kombinować CC bo na początku porodu trzeba leżeć a to najgorsza pozycja jak Cię prawdziwe skurcze rwą.
Zeby to bylo takie proste zalatwic sobie CC ... Skurcze mialam takie na 60, 80 jeden na 108 nawet
Stary 2015-10-16, 18:53   #1424
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja się bardziej boję chorób, przed którymi szczepionki chronią.
Ja tak samo

Cytat:
Ten Twój mąż to strasznie rozpieszczony : Sugeruję mu uświadomić, że jak urodzisz to on Cię będzie karmnił a nie Ty jego - przynajmniej na początku. Ja np. niestety jestem nadal tak osłabiona, że po każdej czynności ( po prysznicu, śniadaniu, przewijaniu ) muszę odpocząć, a zaczynam dziś 5 dobę ... :/
Cytat:
Pasztetnik, a niech sobie sam gotuje ma dwie rece przeciez
Haha, no!
Najlepsze, ze on zje cos lekkiego i zdrowego, np. dzis na obiad hummus,to potem i tak idzie po parówke czy ciastka wcina I co, ja mam sie namachac mu nad dietetycznym żarciem a on i tak zapcha węglowodanami, żarłby mniej po prostu

[

Cytat:
Nie jesteś jedyna która jeszcze nie urodziła, nie pochlebiaj tak sobie, że tylko dla Ciebie wątek jeszcze się nie przeniósł
Hehe, no wlaśnie

Cytat:
Olibar , ja to moge skakac biegac fruwac a i tak nic. Wiec leze , bo co innego mi zostalo.
"Jutro znowu gonić, biec,
latać ponaaad,
naucz mnie,
wywołać porodaaa"

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z ktg i wizytami po terminie? Ostatnia wizyta byla 7.10 i nie mam juz ustalonej... Ktg robie na wlasna reke, bo lekarz powiedzial " jak chcesz to sobie zrob" ...
Co ile dni sie chodzi na ktg po terminie ??? Wszystko musze na wlasna reke :/
Wczoraj byłam na ostatniej wizycie u gina, termin mam na niedziele (czyli dzien po Tobie) i mam isc na ktg w poniedzialek, środe, piątek i kolejny poniedziałek, jak nadal nic nie ruszy a na ktg bedzie wszystko ok, to dopiero w nastepna srode (28.10., 10 dni po terminie) położy mnie do szpitala na wywołanie Tobie radzilabym podobnie, bedziesz pod kontrolą a niepotrzebnie Cie nie położą do szpitala.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:56   #1425
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przepraszam dziewczyny ze się nie odzywam, ale przezywam koszmar utkniecia w szpitalu.
Trzymajcie się ciepło Kochane

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja przez pół roku czułam ból przy stosunku:/
O masakra

Cytat:
Masakra. Siedze w domu i czuje sie jakbym czekala na ścięcie. Oszaleje. Jeszcze dzis godzine przelezalam na ktg, bo cos nie tak z tetnem bylo raz niskie, raz wysokie...
Jak sie zacznie to chyba spanikuje calkowicie ...
Ty sobie chyba zrobiłaś to samo kuku, które ja - nastawiłaś się na poród przed terminem i dlatego teraz tak schizujesz :/ A paradoksem jest to, że im bardziej schizujesz, tym bardziej hamujesz poród...

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Jej.. współczuję nie wiedziałam, że takie jaja mogą być po szyciu
Ja słyszałam, że tak może być jak się samej pęknie.

Cytat:
Wy tez mialyscie takie zapisy plecy/lewy/prawy bok w 3pozycjach?
Ja tak miałam, a najlepsze zapisy wychodziły mi na wznak Na boku albo zwiewała, albo zasypiała
Stary 2015-10-16, 18:57   #1426
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

"Jutro znowu gonić, biec,
latać ponaaad,
naucz mnie,
wywołać porodaaa"

Wczoraj byłam na ostatniej wizycie u gina, termin mam na niedziele (czyli dzien po Tobie) i mam isc na ktg w poniedzialek, środe, piątek i kolejny poniedziałek, jak nadal nic nie ruszy a na ktg bedzie wszystko ok, to dopiero w nastepna srode (28.10., 10 dni po terminie) położy mnie do szpitala na wywołanie Tobie radzilabym podobnie, bedziesz pod kontrolą a niepotrzebnie Cie nie położą do szpitala.
Oo Ty przynajmniej masz ustalone, a ja gdybym nie chodzila z wlasnej woli to ani razu bym nie miala. Zadzwonie do poloznej jutro sie umowie na ktg tak poniedzialek lub wtorek..
Jakie masz lozysko?
Stary 2015-10-16, 18:58   #1427
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Zeby to bylo takie proste zalatwic sobie CC ... Skurcze mialam takie na 60, 80 jeden na 108 nawet
Można zapłacić, tylko ze to pewnie z 1000-1500zl trzeba liczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:59   #1428
Pasztetnik
Zadomowienie

Mi położna na ktg mówiła, ze mam lezec jak mi wygodnie, a najwygodniej mi na plecach Jak poloze sie na bok, to nogami chyba zaciskam spojenie i wtedy boooli

Stary 2015-10-16, 18:59   #1429
ada32
Wtajemniczenie

Niud ..oczywiście ze jest ok 👌..przybiera i spi jak anioł..no tylko pozazdrościć hehe..

Tak właśnie niektóre "egzemplarze" mają cudnie krótko jedzą i dużo śpią..i co najlepsze przybierają..czyli zwyczajnie im starcza..no ale to sie pewnie zmieni po super skoku w wieku 4miesiecy..😉...moj Wiktor właśnie tak miał..ssał tylko 8-10minut co równe dwie godz.(na żądanie) dużo spal i pieknie prybieral..podwoił masę urodzeniową..przed trzecim miesiącem 😊 a Gabriel ssal około pół godz nawet do 45minut ..tez potem super spal i przybieral książkowo..jednak każde dziecko to zupełna inność 😉..jeden mniej potrzebowal tuleń przy piersi drugi więcej..jak w zyciu..😊

Bo przeciez..pierś mamy to nie tylko pokarm..to tez poczucie bezpieczeństwa..przyjemno sci..ciepla..wszystko to na co ostatecznie dziecko zgadza sie po wyjściu z cieplutkiego domku(brzuszka)za którym tęskni..😊

W

G
Stary 2015-10-16, 19:00   #1430
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak miałam, a najlepsze zapisy wychodziły mi na wznak Na boku albo zwiewała, albo zasypiała
Moj albo zwiewa i odczynia dzikie harce i tetno 160-170 albo spi sobie w najlepsze i 120-130 i musze go budzic, bo mi lekarz kaze jeszcze lezec i jeszcze ...
Stary 2015-10-16, 19:02   #1431
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Oo Ty przynajmniej masz ustalone, a ja gdybym nie chodzila z wlasnej woli to ani razu bym nie miala. Zadzwonie do poloznej jutro sie umowie na ktg tak poniedzialek lub wtorek..
Jakie masz lozysko?
Łożysko mam jeszcze bardzo wydolne, II grupa, tak samo wód sporo (AFI 9), wiec tym bardziej póki co gin nie widzi powodu zeby cisnąć z porodem na silę (choc niby moja szyjka zwiastuje szybki final).

Stary 2015-10-16, 19:08   #1432
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Można zapłacić, tylko ze to pewnie z 1000-1500zl trzeba liczyć.
Cos Ty. Dalabym wiecej ale nie ma chetnego lekarza....

Cytat:
Mi położna na ktg mówiła, ze mam lezec jak mi wygodnie, a najwygodniej mi na plecach Jak poloze sie na bok, to nogami chyba zaciskam spojenie i wtedy boooli
Mnie zadna pozycja nie odpowiada,bo pozniej wstac nie moge :/

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Łożysko mam jeszcze bardzo wydolne, II grupa, tak samo wód sporo (AFI 9), wiec tym bardziej póki co gin nie widzi powodu zeby cisnąć z porodem na silę (choc niby moja szyjka zwiastuje szybki final).
U mnie lozysko 3stopien, cala ciaze mialam 2stopien... AFI 9,49
No to teraz bede miec schizy z lozyskiem albo zielonymi wodami. : brzydal:
Niby jutro termin, ale owu chyba byla 3dni przesunieta, i "ten seks" byl w 17dc... wiec swoje schizy zaczne od wtorku
Stary 2015-10-16, 19:23   #1433
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala dużo spi, ciężko jest ją obudzić, a wczoraj pielęgniarki noworodkowe na nas wsiadły i kazały ją dokarmiać strasząc kroplówkami bo jest odwodniona. Poryczałam się, ale jakoś się ogarnęłam i byłam pewna że dziś wyjdziemy. O niczym innym nie marzę póki co.
Dzisiaj kiedy już miałam mój wypis w ręce przyszła pediatra z informacją ze płytki krwi klusce spadły i nas nie puszczą jak jutro będą dalej spadać to nas przewiozą do szpitala dziecięcego w poniedziałek
Nie wiem kiedy was nadrobię bo od wczoraj ciągle boli mnie głowa, dzisiaj doszedł rozstrój żołądka i ciągle tylko zerkam na kluske. Malo śpię bo ona najpierw nie dawała się odłożyć a teraz musze ja wybudzac na karmienie.
Mam nadzieję że wyniki będą lepsze i wrócicie do domku. Wubudzaj, to ważne i trzymaj się dzielnie!!!!!!

Cytat:
Czemu leżeć? Tylko do ktg ewentualnie przecież.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Amelia to normalne że tuż przed terminem masz łożysko III stopień, nie martw się tym. Masz jeszcze 2 tygodnie żeby urodzić, wyluzuj. Niepotrzebnie się nakręciłaś że urodzisz wcześniej i dlatego ci tak psychika teraz siada...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:32   #1434
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno..dla mam które robią zapasy laktatorem..najlepiej używać laktatora wtedy gdy z jednej piersi dziecko ssie...w tym samym czasie odciągać nawet ręcznym ..mleko leci w zawrotnym tępię i w mig napełnicie butelki..serio..troche wprawy i to jest super rozwiązanie na szybkie i przyjemne odciąganie..
Na razie tak wlasnie robie Ado. Mam nadzieje ze w domu uda nam sie dostosowac sie do siebie. Teraz jak jest naswietlany to nie moge go wyciagac na dlugo. A ta zoltaczka tez sie go uczepila jak rzep psiego ogona. No nic. Wierze ze w weekend bedziemy w domu
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:34   #1435
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Amelia to normalne że tuż przed terminem masz łożysko III stopień, nie martw się tym. Masz jeszcze 2 tygodnie żeby urodzić, wyluzuj. Niepotrzebnie się nakręciłaś że urodzisz wcześniej i dlatego ci tak psychika teraz siada...
Dokładnie Ja sie zdziwilam, ze 3 dni przed TP mam jeszcze II stopien.

Stary 2015-10-16, 19:40   #1436
ada32
Wtajemniczenie

Ritko zapomniałam jeszcze o jednym..poproś pediatre lub położną o sprawdzenie wędzidełka..czasem jest to ogromny problem przy chwyceniu sutka..po podcieciu dziecko chwyta bez problemów..nawet wklęsłe brodawki...no i możesz jeszcze spróbować takie male co nieco dla bobo..posmarowac sutek glukozą niektore dzieci rzucają sie na pierś i ciągną aż milo...

No i chciałam cos sprostować..kapturki tak jak butelka troche zaburza technikę ssania..ale jest lepsze wyjście tymczasowe niż butla..bo przynajmniej stymuluje laktecje😊...

W

G
Stary 2015-10-16, 19:48   #1437
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

[/COLOR]Amelia to normalne że tuż przed terminem masz łożysko III stopień, nie martw się tym. Masz jeszcze 2 tygodnie żeby urodzić, wyluzuj. Niepotrzebnie się nakręciłaś że urodzisz wcześniej i dlatego ci tak psychika teraz siada...
Jak tu sie nie nakrecac, jak lekarz juz we wrzesniu mowil, ze do 9 pazdziernika na pewno urodze a teraz idzie sobie na urlop i ma mnie gdzies.
Czemu lekarze zawsze zwiastuja porod przed tp?
Stary 2015-10-16, 19:50   #1438
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Cos Ty. Dalabym wiecej ale nie ma chetnego lekarza....

Mnie zadna pozycja nie odpowiada,bo pozniej wstac nie moge :/

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

U mnie lozysko 3stopien, cala ciaze mialam 2stopien... AFI 9,49
No to teraz bede miec schizy z lozyskiem albo zielonymi wodami. : brzydal:
Niby jutro termin, ale owu chyba byla 3dni przesunieta, i "ten seks" byl w 17dc... wiec swoje schizy zaczne od wtorku
Mowilam Ci juz na poczatku jedz tam gdzie ja rodzilam , zrobia Ci CC napewno. Jutro masz TP idz prywatnie na wizyte to mozliwe ze zrobi Ci jeszcze CC na NFZ.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:54   #1439
Amelie04
Zakorzenienie

Agatko nie mam umowionej wizyty to jak pojade.. Poza tym jutro sobota. Watpie zeby zrobil CC jak ni z gruchy ni z pietruchy przyjade...
Stary 2015-10-16, 19:55   #1440
malinowa4
Zakorzenienie

AMELIA177 URODZIŁA !

wiadomość z fcb:

"Urodzila sie nasza Amelka 16.10.2015; 3860 kg, 60 cm. W skrocie przezylam wczoraj 2 porody 12 h mega skurczy z oksytocyna i innymi super ciazowymi wspomagaczami... Rozwarcie do 8 cm a potem szybka decyzja o cc. 3 dni praktycznie bez jedzenia... Ehh...opisze szczegoly pozniej, ale chyba mialam najgorszy porod na forum... Dobrze ze malutka zdrowa 10/10. Tez tak umieralyscie z bolu po ranie z cc?"
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości