|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
Mi się nawet Miłosz i Natan podobają - ale jakoś nie dałabym tak własnemu synowi na imię... wolę Kamil. A Dorian podoba się mojej teściowej ![]() A ta lista imion to jakaś masakra hahaha Belzebub no nieee albo ta Jarzyna hahaha
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w klasie Tytusa, też mało popularne ;-)
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Amnezja i Guantanamera, czy Napoleon hahaha jakiś absurd żal mi tych dzieci
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahahahahahah Jarzyna de best :-D :-D
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście poszalały z tymi postami! Nadrobiłam wreszcie
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Jarzyna i Żyraf :-D parka :-D
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czujecie rozciąganie się tych więzadeł w macicy?jak tak to jak często i jak was to boli?Kuje?
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
ale czujesz tą powagę na sali jak ktoś wyczytuje... dzisiaj zebraliśmy się tutaj, aby połączyć węzłem małżeńskim Jarzynę i Żyrafa
![]() albo Amnezję i Napoleona toż to czad !!! i przypomniało mi się, że kiedyś pracowała ze mną dziewczyna, co miała 2 córki Nataszę i Tatianę (zero powiązań rodzinnych z Rosją, tak jej się podobało)
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kłuje albo tak jakby mi ktoś tam rękę wsadził i mocno za wiązadła pociągnął jakby chciał wyrwać raz na czas przy gwałtownych ruchach głownie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda to z Frondy, ale "Najdziwniejsze imiona dla dzieci, nadawane w 2014 roku dla chłopców to m.in.: Żyraf, Myszon, Saturnin, Bezlebub, Levente, Odo, Torkin, Rodion. Dla dziewczynek zaś: Mrówka, Calineczka, Fontanna, Guantanamera, Jarzyna, Masza, Tradycja, Zara. " |
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem jakby inni odbierali to imię i nie chciałabym robić krzywdy dziecku... zresztą mój tż by się nie zgodził może na 2gie tak przeforsuję u męża ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- a w którym miejscu, to powinnam czuć? |
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze, po co ja to na głos tż czytałam "Mama tam było Calineczka? Ładne imię!"
Z tej listy co wkleiłam tylko Masza rozumiem. |
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na mnie jeszcze czas sama nie wiem nie miałam badań z tą wit D chyba to zależy od lekarza sama nie wiem a dajcie spokój z tymi imionami
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już po. Poskarżyłam się na twardy brzuch i cała wizyta przebiegła pod tym hasłem. Nie podobała się mojej gin szyjka i ten napięty brzuchol, ale zmierzyła mi ją tym takim sprzętem i była ok, z tym że dzieć napiera na nią główką, a to ją może dodatkowo skracać. Zauważyła, że miziam wciąż brzuch i dostałam zakaz, bo to podobno pobudza macicę i brzuch tym bardziej się spina... i magnez, magnez, magnez. Kolejna wizyta 6.11.
Kazała mi odpoczywać (i tak nic innego nie robię), nie pracować, leżeć na lewym boku z kocem pod tyłkiem ![]() Chyba ją trochę poniosło z tym odpoczynkiem... ![]()
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
Elena mi lekarz zalecił echokardiografie nie że coś z dzieckiem nie tak że coś go niepokoi tylko że względu ns nadciśnienie.a pani na ujastku powiedziała mi że jak chce może mi jeszcze raz ustalić termin aby dokładnie sprawdzić czy dzidzia ma dobra wage.więc nie koniecznie musi się coś dziać.ją nie miałam polowkowego prenatalnych. Za to miałam echokardiografie
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najczęściej zasypiam na lewym boku i przed ciążą uwielbiałam zasypiać z jaśkiem przy brzuchu... teraz jasiek powędrował pod cycki
|
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo siema maho, brzmi prawie jak "maczo" to się chłop może dowartościować Cytat:
|
|
#3743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Boże nie wy trzymam :-D :-D. :sly::sly::sly::banghead: Dowalilas z tym wezlem.malzenskim :-D :-D Cytat:
Mam tak samo Cytat:
|
|
#3744 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w sumie ja lepiej na tym wyjde, bo jak by mi przedluzyli to bym miala tylko 3 miesiace macierza jako ze pracuje w Holandii, a tak podlegajac pod niemiecki bezrobocie mam potem 2 lata płatnego ![]() no i juz mam dosc tej pracy, tych nerwów i nie mam siły na nic ale piekny kociak !!! Cytat:
my tez zmienilismy niedawno auto, była zafira 7 osobowa- wiec duuuza była ale teraz mamy mazde6 w kombi i jest jeszcze pakowniejsza ![]() Cytat:
![]() jak mi zrobili badanie na ta witamine to sie lekarka za glowe zlapala, tam byla jakas norma nie pamietam - ale chyba 30 jednostek było ok a ja mialam 9 ale juz jest dobrze. Cytat:
ale slówka tez mnie czekaja, tyle ze jutro i to z niemca dzisiaj piateczek i wolne od wszystkiego juz ![]() Cytat:
albo bedzie to wygladalo tak : ejjj tż urodzila juz *** teraz juz tylko *** i moja kolej Cytat:
![]() Cytat:
moja siostra ma synka i nazwała go ( z moja pomocą) Tyberiusz ![]() mówimy do niego i w szkole mowia na niego Tybi
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem, nadrobiłam Nie pojechałam dzisiaj na badania bo stwierdziłam że zawsze lepiej później niż wcześniej szczególnie że jestem przeziębiona a do poniedziałku to może całkiem przejdzie...Po drodze do teściów wstąpiliśmy do szpitala do mojego poprzedniego gina po kopię ostatniej cytologii bo "przystojniak" chce widzieć...no to załatwiłam to bardzo szybko...a położna do mnie że ja w ciąży chodziłam do poradni...mówię że tak ale ostatnio to już nie byłam w ciąży ale teraz jestem i to już po połowie...to w szoku była...i mi mówi że nic nie widać
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczęłam sobie sprawdzać na stronce ile razy dane imię było nadawane w 2014 roku wg statystyk i jestem w szoku, że moje imię Anka jest takie popularne teraz ... 3265 razy nadane w 2014.
![]() Lena 9642, Zuzia 8856, Julia 8572, Zosia 6733, Oliwia 4807, Nadia 3103, Antonina 2953, Liliana 2543 (a Lilianna 649), Pola 2224, Nina 1471 |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak to, lepiej dmuchać na zimne mam nadzieje ze magnez pomoże na tr twardnienia!Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Ale się uśmiałam z tych imion i waszych wpisów
Motyl co do Niny to jakoś jeszcze nie wybrałam zdrobnienia pasującego do niej Muszę ją zobaczyć mówię moja kruszynka puki co , ale już mnie jedna koleżanka w pracy wkurzyła taka jajcara ale mnie to nie śmieszyło schyliła się do brzucha i mówi hej Ninoczka Haraszo ? czujesz to... ale mnie zdenerwowała . Co do witaminek biorą jedną dziennie tak jakoś z przyzwyczajenia... mam jeszcze 1.5 paczki bo dostałam od koleżanki co juz urodziła i nie chciała .
|
#3749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cieszę, że u nas jest teraz roczny i mam zamiar z niego skorzystać. Mój tż z niedowierzaniem mnie słuchał, bo ze mnie pracoholik nałogowy ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
i niech sobie poczyta leksykon imionNina: Imię o niejasnej etymologii. Być może jest to samodzielnie funkcjonujące zdrobnienie od imion typu: Antonina czy Janina. Według innej teorii wywodzi się od greckiego imienia Ninos, albo od imienia, które nosił mityczny założyciel Niniwy oraz imperium asyryjskiego. W tym wypadku może oznaczać: "Bóg jest łaskawy". |
||
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
Też mam mało popularne imię a raczej nieznane... I całe życie mam traumę tak mnie to denerwuje
Nigdy nie pokarała bym dziecka jakimś zbyt wymyślnym bo wiem co przeżyłam przez głupie dzieciaki całe życie byłam dinozaur . Z tego co wiem to w Niemczech popularne jak byłam poznałam dwie chyba a ty Paula poznałaś jaką Dinę ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

ale Miłosz, Dorian czy Natan to dla mnie w miarę normalne imiona. 

żal mi tych dzieci

ale juz jest dobrze.
. Co do witaminek biorą jedną dziennie tak jakoś z przyzwyczajenia... mam jeszcze 1.5 paczki bo dostałam od koleżanki co juz urodziła i nie chciała .