Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-14, 22:33   #2221
doriiska
Zakorzenienie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Ciężka orka to szukanie faceta

Okej, żartuję troszkę sobie. Sam wiem jak to jest bo mi w skali roku, z tych dziewczyn co poznaję, zamienię kilka zdań to na palcach jednej ręki mogę znaleźć takie, które czymś mnie ujmą. No ale mimo wszystko znajduję / znajdowałem też jakoś dziewczyny z tego restrykcyjnego sita, więc Tobie pewnie też się uda

Najbardziej chyba irytuje to przeświadczenie, że ... inni mają łatwiej. Jakoś spotykają, wpadają na siebie, a u mnie to w większości przypadków mam wrażenie, że to ciężko wypracowana "zapłata" za trud

Tak żeby ot tak, przypadkiem, niemalże bez wysiłku się jakaś na horyzoncie pojawiła to zapomnij :P
Ale tak jest i to dla mnie nie jest śmieszne... To przede wszystkim niesprawiedliwość losu, że Ania/Kasia/Basia wyszła sobie ot tak do sklepu/kina/pizzerii i bez większej fatygi poznała interesującego mężczynę, a druga w jakimś tam sensie szuka chodząc na kursy tańca, języka, siłownię, do klubów, zawsze skupia się by dobrze wyglądać i co? Wielkie NIC. Strasznie to demotywujace.

Edytowane przez doriiska
Czas edycji: 2015-10-14 o 22:35
doriiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:52   #2222
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:

Okej, żartuję troszkę sobie. Sam wiem jak to jest bo mi w skali roku, z tych dziewczyn co poznaję, zamienię kilka zdań to na palcach jednej ręki mogę znaleźć takie, które czymś mnie ujmą. No ale mimo wszystko znajduję / znajdowałem też jakoś dziewczyny z tego restrykcyjnego sita, więc Tobie pewnie też się uda

Najbardziej chyba irytuje to przeświadczenie, że ... inni mają łatwiej. Jakoś spotykają, wpadają na siebie, a u mnie to w większości przypadków mam wrażenie, że to ciężko wypracowana "zapłata" za trud

Tak żeby ot tak, przypadkiem, niemalże bez wysiłku się jakaś na horyzoncie pojawiła to zapomnij :P
Akurat w kwestii poszukiwan nie ma co porownywac sytuacji kobiet i meczyzn, bo szanse w tej kwestii nie sa wyrownanie. Zapewne Ty piszesz o swoim trudzie w odniesieniu do kobiety, ktora jest w Twoim typie, a nie w sensie ogolnym.

I dosc dobrze zobrazowal to DopplegangerEddarda, piszac o tym ze jego przecietni kumple maja osoby w swoim typie. I czeto sa takie przypadki , ze facet raczej sredni, nic specjalnego, a dziewczyna naprawde fajna. Ogolnie to faceci maja latwiej, by znalezc kobiete do zwiazku , troche jest trudniej gdy ma sie dosc konkretne wymagania, ale i tak pewnie w tym przypadku to kwestia czasu.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Ale tak jest i to dla mnie nie jest śmieszne... To przede wszystkim niesprawiedliwość losu, że Ania/Kasia/Basia wyszła sobie ot tak do sklepu/kina/pizzerii i bez większej fatygi poznała interesującego mężczynę, a druga w jakimś tam sensie szuka chodząc na kursy tańca, języka, siłownię, do klubów, zawsze skupia się by dobrze wyglądać i co? Wielkie NIC. Strasznie to demotywujace.
A kto powiedzial, ze zycie bedzie sprawiedliwe? Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie, a juz szczegolnie gdy w gre wchodza przypadki losowe

Zreszta ja takie sytuacje nie traktowalabym w kategorii reguly, ale ogromnego wyjatku, ktory oczywiscie zdarza sie ale niezwykle rzadko.

No coz tak bywa.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 22:59   #2223
Zorzoli
Zakorzenienie

Cytat:
no zebys wiedzial
zawsze trzeba miedzy czyms wybierac. Jak bylam mlodsza to mieszkalam w kilku roznych krajach wiec nie sprzyjalo to wiazkom (a spotykalam sie z paroma fajnymi facetami) teraz jak (chyba) osiadlam w miejscu to znowu nic nie ma. I gdzie tu sprawiedliwosc.
A kolezanka nie zazdroszcze bo wiekszosc z nich szybko wyszlo za maz, urodzily dziecko i z mlodosci malo co korzystaly. No wiadomo, kazdy aa swoje priorytety ale ja mam wlasnie inne.
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-14, 23:12   #2224
DopplegangerEddarda
BAN stały

Nie pisałem, że przeciętni faceci mają fajne dziewczyny. Tylko po prostu, że przeciętni ludzie ogółem mają łatwiej kogoś znaleźć.

I akurat w typach czy ktoś jest fajny czy nie nie bardzo potrafimy oceniać. Nie raz kobieta uważana przez koleżanki za ładną była dla mnie bardzo przeciętna.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 07:28   #2225
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
I akurat w typach czy ktoś jest fajny czy nie nie bardzo potrafimy oceniać. Nie raz kobieta uważana przez koleżanki za ładną była dla mnie bardzo przeciętna.
Ja myślę, że potrafimy, ale jakby bardziej w obrębie płci.

Jak jakaś koleżanka mówi, że jej koleżanka jest śliczna, ładna itd. to już wiem, że na 90 % mi się nie spodoba Nie raz i nie dwa tak miałem. Czasem wręcz miałem ochotę zapytać: wtf, ślepa jesteś ?

Jak facet "poleci" koleżankę to jest znacznie większa szansa, że faktycznie będzie ładna, śliczna itd.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 08:37   #2226
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:

Jak jakaś koleżanka mówi, że jej koleżanka jest śliczna, ładna itd. to już wiem, że na 90 % mi się nie spodoba Nie raz i nie dwa tak miałem. Czasem wręcz miałem ochotę zapytać: wtf, ślepa jesteś ?

Jak facet "poleci" koleżankę to jest znacznie większa szansa, że faktycznie będzie ładna, śliczna itd.
Dokładnie.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 09:34   #2227
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Kobiety inaczej patrzą na inne kobiety, bardziej szczegółowo.
Ale coś w tym jest, jak mi czasem jeden znajomy pokazuje laski na ulicy to się zastanawiam czy jest zdrowy na umyśle
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 10:50   #2228
TancerzTango
BAN stały

Cytat:
Albo przynajmniej będzie miała cycki, tyłek i to coś w oczach.
TancerzTango jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 11:05   #2229
pseudofeministka
Zakorzenienie

A ja nie wiem o co Wam chodzi Przeciez ktos o zdrowych zmyslach potrafi ocenic czy dana dziewczyna jest ladna czy nie juz nie wchodzac w niuanse zwiazane z gustami. Nie chodzi mi o osoby, ktorych uroda jest niejednoznaczna i dyskusyjna

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-15, 18:29   #2230
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

Witam witam wszystkich ponownie Trochę mnie tu nie było. Najpierw urlop, potem chciałam nadrobić zaległości, ale tyle się działo, że nie było kiedy. Zaczęłam się spotykać z pewnym facetem, wszytko było super i nagle nie wiem czemu, ale wszystko szlag trafił. Mogłabym tu opisać problem i prosić Was o radę? Wiem, że mogę założyć osobny wątek, ale wiem, że tu jakieś takie większe wsparcie jest
Stary 2015-10-15, 19:38   #2231
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Kobiety inaczej patrzą na inne kobiety, bardziej szczegółowo.
Coś w tym jest.

Nie potrafią zauważyć tego co na facetów działa. Niby widzą piersi, tyłek, ale nie zobaczą tego czegoś, żaru w oczach, odpowiednich ruchów, gestykulacji, "kobiecości".

Dla odmiany bardziej koncentrują się na "pierdołach" (czyli po Twojemu - patrzą bardziej szczegółowo ), że np. ma śliczne dołeczki. Śliczne dołeczki są spoko, ale bez tego co napisałem w pierwszym akapicie, można je sobie wsadzić w d...
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-15, 19:44   #2232
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnienastawiona_ Pokaż wiadomość
Witam witam wszystkich ponownie Trochę mnie tu nie było. Najpierw urlop, potem chciałam nadrobić zaległości, ale tyle się działo, że nie było kiedy. Zaczęłam się spotykać z pewnym facetem, wszytko było super i nagle nie wiem czemu, ale wszystko szlag trafił. Mogłabym tu opisać problem i prosić Was o radę? Wiem, że mogę założyć osobny wątek, ale wiem, że tu jakieś takie większe wsparcie jest
szkoda ze tak wyszło ale jasne pisz, czasami dobrze jest się wygadac.
Stary 2015-10-15, 19:57   #2233
Tycikata
Wtajemniczenie

No dobra, ale ja też uważam siebie za przeciętną, i wcale nie jest to takie łatwe aby jakiś facet mi spasował.

Nawet będąc w liceum, kiedy to koleżanki zaczęły się spotykać z chłopakami, poznawało się wtedy sporo osób. Koło mnie też się jacyś kręcili - no ale nikt mnie jakoś specjalnie na kolana nie powalił. Ja chciałam coś wyjątkowego. A, że tego nie było, to ja od razu sobie darowałam i zlewałam (jak do tej pory zresztą). A u wiele koleżanek z kolei zauważyłam, że jarają się każdym jednym facetem, który okaże im zainteresowanie. Chociaż gołym okiem widać, że to nic specjalnego i że nic z tego nie będzie. A one jakieś takie naiwne mi się zawsze wydawały
Ale za to one miały chłopaków. Ja nie.

Ale żeby nie było - w końcu również i ja miałam chłopaka, nawet dwóch . ale jak widać, znowu jestem sama

Cytat:
Napisane przez TancerzTango Pokaż wiadomość
A co to będzie za nowa praca? Uważam, że to dobry pomysł. Sporo par tworzy się w miejscach pracy.
eeee pracy jeszcze ni mo ale szukam

PS. sporo romansów też się tworzy w miejscu pracy.

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2015-10-15 o 20:02
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 11:32   #2234
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnienastawiona_ Pokaż wiadomość
Jasne, powiedz co jest grane i my postaramy się coś na to zaradzić
Cytat:
Coś w tym jest.

Nie potrafią zauważyć tego co na facetów działa. Niby widzą piersi, tyłek, ale nie zobaczą tego czegoś, żaru w oczach, odpowiednich ruchów, gestykulacji, "kobiecości".

Dla odmiany bardziej koncentrują się na "pierdołach" (czyli po Twojemu - patrzą bardziej szczegółowo ), że np. ma śliczne dołeczki. Śliczne dołeczki są spoko, ale bez tego co napisałem w pierwszym akapicie, można je sobie wsadzić w d...
Owszem. kobiety patrzą na kolor paznokci, łańcuszek, odcień brązu na głowie itp. a panowie zdaje mi się, że tak bardziej ogólnikowo.

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
No dobra, ale ja też uważam siebie za przeciętną, i wcale nie jest to takie łatwe aby jakiś facet mi spasował.

Nawet będąc w liceum, kiedy to koleżanki zaczęły się spotykać z chłopakami, poznawało się wtedy sporo osób. Koło mnie też się jacyś kręcili - no ale nikt mnie jakoś specjalnie na kolana nie powalił. Ja chciałam coś wyjątkowego. A, że tego nie było, to ja od razu sobie darowałam i zlewałam (jak do tej pory zresztą). A u wiele koleżanek z kolei zauważyłam, że jarają się każdym jednym facetem, który okaże im zainteresowanie. Chociaż gołym okiem widać, że to nic specjalnego i że nic z tego nie będzie. A one jakieś takie naiwne mi się zawsze wydawały
Ale za to one miały chłopaków. Ja nie.

Ale żeby nie było - w końcu również i ja miałam chłopaka, nawet dwóch . ale jak widać, znowu jestem sama

eeee pracy jeszcze ni mo ale szukam

PS. sporo romansów też się tworzy w miejscu pracy.
Ja miałam taką koleżankę, co to zawsze musiała z kimś być, bo nie wyobrażała sobie być solo. Miała kiedyś takiego chłopaka, że normalnie ręce opadały... Żadna z koleżanek nic się nie odzywała, bo skoro jej pasował, to nam nie powinien przeszkadzać, no ale na szczęście dość szybko się rozeszli

Mi tylko raz bardzo spodobał się mężczyzna, który również i mi okazał zainteresowanie i byliśmy parą. A zazwyczaj jest to jednostronne - albo mi się ktoś podoba, a ja jemu nie lub ja się podobam, a on mi niekoniecznie i klapa
Stary 2015-10-16, 14:23   #2235
MonnieB
Zakorzenienie

Nie mam nawet z kimś wyjść dzisiaj na drinka, smutno tez tak macie ? każdy zajęty coś robi a ja już chyba 3 tydzień siedzę w domu sama..
Stary 2015-10-16, 14:27   #2236
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Nie mam nawet z kimś wyjść dzisiaj na drinka, smutno tez tak macie ? każdy zajęty coś robi a ja już chyba 3 tydzień siedzę w domu sama..
Niestety tak... Ta koleżanka widzi się z chłopakiem, inna chora, następnej się nie chce. I miewam wieczory, kiedy siedzę w domu, a tak bardzo chciałabym się spotkać na jakieś ploteczki.
Stary 2015-10-16, 16:58   #2237
Daisy8989
Raczkowanie

no ja też tak nie raz mam,niestety
Daisy8989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 17:35   #2238
Tycikata
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co Wy na to aby się w któryś weekend gdzieś spotkać w jakimś większym mieście? ;-)
To i ploteczki i imprezka by była :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 18:05   #2239
Daisy8989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co Wy na to aby się w któryś weekend gdzieś spotkać w jakimś większym mieście? ;-)
To i ploteczki i imprezka by była :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja jestem jak najbardziej za,chociaz nie wiem czy sie łape,bo dołączyłam niedawno dopiero
fajnie by bylo sie spotkać!
Daisy8989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-16, 18:17   #2240
MonnieB
Zakorzenienie

Ja juz pytałam czy jest ktoś z Londynu może ? ja w Polsce to raz na rok jestem na parę dni

dzisiaj znowu w domu a tak bardzo mam ochotę gdzieś wyjść
Stary 2015-10-16, 18:26   #2241
czekoladowoo
Zakorzenienie

Moja kawa to sie jednak za szybko nie odbędzie bo wyladowalam na antybiotyku.
Siedze w pracy ale juz chce do domu pod kołdrę
Stary 2015-10-16, 18:50   #2242
Zorzoli
Zakorzenienie

jak ktoras z was mieszka we wrocku to mozecie do mnie pisac.
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 19:31   #2243
201604301932
Konto usunięte

U mnie dzis to samo. Znajoma na urlopie, inna z facetem, czesc chora. Jednak i tak sie ciesze, ze jest piatek
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:08   #2244
pozytywnienastawiona_
Raczkowanie

Długie to strasznie wyszło, ale będę wdzięczna jak przeczytacie i doradzicie, bo nie ukrywam, że jestem załamana

W pierwszy weekend lipca miałam wesele przyjaciół (ją nazwijmy Z, jego Y). Oczywiście miałam problem z kim iść, bo akurat żaden kumpel nie mógł. Y zaproponował żebym poszła z jego przyjacielem (nazwijmy go X), bo też nie miał z kim iść. Z X znaliśmy się ok. 4 lata, ale słabo, kontakt mieliśmy sporadyczny, gównie przy jakiejś imprezie. Zgadaliśmy się jednak i poszliśmy razem. Bawiliśmy się super i na weselu i na poprawinach. Na drugi dzień napisał do mnie smsa i tak już zaczął pisać cały czas. Jeszcze w tym samym tygodniu zaprosił mnie na obiad. Zaczęliśmy się spotykać. Wszystko potoczyło się bardzo szybko. Spędzaliśmy ze sobą mnóstwo czasu, praktycznie codziennie się widywaliśmy. Dużo czasu spędzaliśmy też z Z i Y, grille, wyjazdy nad wodę. X strasznie się zaangażował. Żaden facet nigdy tak na mnie nie patrzył i nie biegał za mną jak on. I chyba w ogóle nie widziałam żeby ktoś tak bardzo za kimś był i to okazywał. Naprawdę wpatrzony był we mnie jak w obrazek. Y mi powiedział, że to super facet, że w życiu mnie nie skrzywdzi, że widzi, że w końcu jest szczęśliwy, że mu na mnie zależy, że się bardzo zauroczył, że rękę sobie da za niego uciąć, że gadał z nim żeby mi żadnego numeru nie wywinął, bo ja już swoje przeszłam, on powiedział, że nie no co ty. Nie ukrywam, że ja też się zaangażowałam. Razem z Y i Z pojechaliśmy nad morze. Było super. W mieście w którym mieszkamy ja wynajmuje mieszkanie odkąd poszłam na studia, natomiast on stąd pochodzi i mieszka z rodzicami. Przedstawił mnie im, bywałam u nich, spałam. Wszystko było jak w bajce, nie wierzyłam we własne szczęście, pomyślałam, że chyba w końcu zaczyna mi się układać, wydawało mi się, że traktujemy się poważnie. On zapewniał mnie, że nie jest jak inni, że mnie nie skrzywdzi. Tak było dwa miesiące, aż do pewnego weekendu. W piątek przyjechał wieczorem po pracy. Zaproponował, że jak jego rodzice wyjadą na wakacje żeby się wprowadziła do niego na te 2 tygodnie, że da mi samochód żebym nie miała problemu z dojazdem do pracy. W sobotę rano też jeszcze wszystko było super. On na 14 szedł do pracy, a ja miałam iść wieczorem na panieński. Zaproponował, że przyjedzie po mnie po imprezie, ale powiedziałam, że nie ma sensu żeby noc zarywał i żeby przyjechał jak wstanie. Zapytałam w żartach czy się boi, że kogoś do domu przyprowadzę. Powiedział, że nie, zaczęliśmy coś żartować o zazdrości, on powiedział, że już zazdrosny nie jest, bo kiedyś był i źle na tym wyszedł. Jak już był w pracy coś tam pisaliśmy i ja zapytałam czy w ogóle już nie jest zazdrosny, bo przecież chyba zawsze się jest troszkę zazdrosnym. Napisał, że nie. I tu nie wiem co mi odbiło, bo absolutnie nie chciałam w nim wzbudzać zazdrości ani go ranić, ale jak napisał czy już jestem gotowa to napisałam, że tak i, że idę szukać męża. Napisał 'baw się dobrze ', a ja 'jesteś okropny '. Tak wiem, że to było na poziomie gimnazjum, możecie mnie za to zgnębić, ale nie wiem co mi odbiło. Z mojej strony to był jakiś głupi, nieprzemyślany żart. Wiem, że to było idiotyczne, chciałam się droczyć, ale tego smsa nie przemyślałam. Jak już byłam na imprezie napisał, że nie będzie mógł rano przyjechać, bo mama auto potrzebuje, a jego jest zepsute. Rano gadaliśmy 2 razy przez telefon. Niby wszystko było ok, ale wyczułam, że coś jest nie tak. Nie odzywał się do mnie prawie do 17 i napisałam czy wszystko ok. Napisał, że tak. Pytam, więc co się stało, że się nie odzywa, bo normalnie non stop w kontakcie jesteśmy. Odpowiedział, że jest zmęczony, że on nie potrafi być zazdrosny, że pogadamy jak się zobaczymy. Nic z tego nie zrozumiałam, więc zadzwoniłam. Akurat mama wróciła, więc przyjechał. I zaczęła się gadka, że on nie umie być zazdrosny, że widział, że mi przykro, że będzie mnie tylko ranił, bo on nie potrafi być czuły i tego typu bzdury. Powiedziałam, że ja nie oczekuje, że będzie do mnie co chwilę dzwonił na imprezie, bo to jest chore. On na to, że niektórzy takiej zazdrości oczekują, więc mówię, że ja nie, na resztę bzdur też zaprzeczyłam, bo zaprzeczały jego zachowaniu. Ogólnie się dogadaliśmy i wieczór był normalny. Na drugi dzień spotkałam się z Z i Y. Y powiedział, że przecież on miał takie przeboje z byłą, bo ona uwielbiała wzbudzać w nim zazdrość i na jego oczach podrywać innych i, że może ma lekkiego focha, albo mnie sprawdza. Ja o tym rzeczywiście wiedziałam, ale absolutnie nie chciałam go ranić ani robić mu na złość i na tamtą chwilę o tym nie pomyślałam. On cały tydzień nie mógł się ze mną spotkać, bo to praca, lekarz, bo musiał pomóc tacie. W kontakcie byliśmy cały czas, ale głównie to ja go inicjowałam. Na weekend musiałam jechać do rodziców, zadzwoniłam do niego i w końcu zapytałam czy wszystko między nami ok. Zaczął się motać i umówiliśmy się na rozmowę w poniedziałek. Zaczął gadać, że on był tyle sam, że nie wie czy z kimś potrafi być, że nie wie czy będzie umiał kochać, zaangażować się, że może jeszcze nie jest gotów na związek. Ja znów zaprzeczałam wszystkiemu, bo jego wcześniejsze zachowanie mówiło co innego. Rozmowa była bardzo trudna, wszystko trzeba było z niego wyciągać, pytałam czy ja coś zrobiłam, mówił, że nie, że o tego smsa też nie chodzi. Stanęło na tym, że powiedział, żebyśmy trochę rzadziej się spotykali, bo on potrzebuje dystansu. Głupie dla mnie to było strasznie, nie wierzyłam w to co mówi, ale powiedziałam ok. Przez kolejne 2 tygodnie znów nie miał czasu na spotkanie, kontakt mieliśmy bardzo ograniczony. Nie odzywał się też do Y, który dzwonił i pisał. Chciał gdzieś wspólnie wyskoczyć, potem pisał co się dzieje między nami, bo widzieli się ze mną i że byłam strasznie smutna. Zaczął się zbliżać weekend w który mieliśmy iść na wesele, wszyscy mi mówili, że pewnie nie pójdzie. Na parę dni przed coś pisaliśmy i powiedział, że cały czas ma nadgodziny i nie ma nawet czasu kupić koszuli i krawatu (jeszcze jak wszystko było ok, pytał jaką ma kupić, mówię, że może białą on, że woli kolorowe, powiedziałam żeby kupił taką w której będzie się dobrze czuł). Pisze to nie, kupuj idź w którejś co masz. Pisał też, że chyba pić nie będzie, bo w niedzielę rano musi jechać po rodziców na lotnisko. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego wesela, ale miło się zaskoczyłam. Przyjechał po mnie i pojechaliśmy do Z i Y, bo wesele było niedaleko od nich. Gadaliśmy w sumie normalnie, koszulę w końcu kupił biała, na weselu pił. Bawiliśmy się super, tak jakby tych ostatnich 3 tygodni nie było. Wszystko spoko, dużo czułości, powiedział, że jak przywiezie rodziców to przyjedzie na poprawiny. Spaliśmy u Z i Y i rano znów coś zaczął kręcić, że on nie wie czy jednak przyjedzie, bo on nie może się ze mną tak często spotykać. Skołował mnie kompletnie. Myślałam, że się ocknął i wszystko wróci do normy, a on znów coś wymyślał. I tak od 3 tygodni znów mamy kiepski kontakt, niby cały czas pracuje, nie widzieliśmy się ani razu. Napisałam w końcu, że musimy pogadać i co się stało, że tak się zachowuje. On, że ok i że chodzi o to o czym mi mówił, że nie jest gotów ble ble ble.

I teraz moje pytania.
1. Czy to możliwe żeby przy takim zaangażowaniu i szale na moim punkcie nagle praktycznie w kilka godzin zmienił zdanie, stwierdził, że nie jest gotów? Ja osobiście nie wierzę, że takie coś jest możliwe, a już na pewno nie bez powodu. Jest sam od 2 lat, przez ten czas z nikim się nie spotykał, no ale skoro zaczął to chyba był gotowy. Przez 2 lata chyba można poukładać sobie w głowie poprzedni związek i zapomnieć.
2. Czy ten głupi sms mógł mieć na to wpływ? Zarzekał się, że nie, ale mówił mi o tym po 3 tygodniach na tym weseli i Y też, więc czy gdyby to dla niego nie była głupota to pamiętał by o tym tyle czasu?
3. Powiecie pewnie, że kogoś poznał, ale on przez 2 lata z nikim się nie spotykał, nie jest duszą towarzystwa, przyjaźni się z Y i jeszcze jednym kumple, nie chodzi na imprezy, generalnie jest trochę aspołeczny i przez ten czas kiedy był sam to jego życie to praca-dom-siłownia. Widywaliśmy się praktyczne codziennie, telefon zawsze na wierzchu trzymał, miał mnóstwo okazji żeby go przejrzeć. Poznać kogoś w kilka godzin chyba też nie miał jak.
4. Czy możliwe żeby po takim czasie siedziała mu w głowie była i się nagle do niej odezwał? No chyba, że ona do niego. Ale za nim jeszcze się zaczął ze mną spotykać to mówił Y, że nie mają żadnego kontaktu, ona ponoć ma faceta i mieszka w innym mieście. Dodatkowo była toksyczna, zdradziła go, ale ponoć bardzo przeżył rozstanie.
5. Po co to wesele do tego wszystkiego skoro tak dziwnie się zachowywał przed i po? Pytałam wcześniej czy pójdzie na pewno, więc mógł zrezygnować. Zachowywał się naprawdę normalnie jakby nigdy nic.
6. Jakieś inne pomysły? Dodam, że mamy po 26 lat i wiem, że to wygląda jak historia z gimnazjum. Znajomi, którzy go dobrze znają są tak samo zaskoczeni tą sytuacją jak ja. Nikt nie wie, co się mogło stać, że tak nagle zmienił zdanie.
Stary 2015-10-16, 20:21   #2245
MonnieB
Zakorzenienie

Powiem Ci szczerze ze sama nie wiem co mam powiedzieć. Może ten sms to był taki pretekst żeby powoli kończyć ta znajomość? Dziwne żeby facet który się tak zakochał nagle się tak zmienił... Ja tez miałam podobna sytuacje, bardzo tutaj przeżywałam, ale nie bylam aż tak blisko z tym facetem jak ty... w moim wypadku jemu się po prostu odwidzialo, może zrobiłam coś głupiego, może to nie moja wina, długo mi to spokoju nie dawało i w sumie do dzisiaj mnie to meczy, okropnie jest nie wiedzieć o co chodzi szczególnie ze szlo wam tak dobrze.
Próbowałas rozmowy i niestety ale nic sensownego ci nie powiedział, sama nie wiem czy warto dążyć z nim temat ale wiem ze łatwo powiedzieć a trudniej zrobić
Stary 2015-10-16, 21:04   #2246
biedroneczka05
Raczkowanie

Niewiem ,ciezka sprawa tez nie potrafie ci odpowiedziec na te pytania . Najlepiej chyba wyjasnic sobie z nim o co tak naprawde jemu chodzi. Zapewne nie mowi tobie wszystkiego, a ty musisz sie domyslac ,a to tak latwo nie jest. A brak rozmowy jest najgorszy, znam to ze swojego zycia rowniez.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

I weekend tez spedzam sama nie ma czym sie zamartwiac, w dodatku jakas choroba chce mnie dopasc,wiec poswiece te wolne chwile na wygrzanie sie i doprowadzenie do pelni sil
biedroneczka05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:12   #2247
doriiska
Zakorzenienie

A mi się wydaje, że chłopak nie przetrawił porządnie poprzedniego związku i jak napisałaś mu tego smsa, żeby wzbudzić w nim zadrość i się podroczyć, to nagle machina ruszyła i mu się wszystko przypomniało. Wydaje mi się, że zależy mu na Tobie, choć pamięta tamtą i... W sumie sam nie wie, czego chce. Poszedł z Tobą na to drugie wesele, więc nie olał Cię i jeszcze dobrze się bawiliście, no ale wesele ma swój klimat, gdzie ludzie bawią się i piją, wiec to nie moment na jakieś akcje, rozmyślania i rozmowy. Napewno nikogo nowego nie ma.

Ja bym się z nim umówiła gdzieś na spokojną rozmowę i powiedziała/zapytała o co chodzi. Bo zachowuje się nagle inaczej, gdzie tak mu zależało i nagle nie chce się tak często spotykać. No zagrywki trochę jak z gimnazjum, bo mówi jedno, myśli drugie, a robi jeszcze coś innego.
Stary 2015-10-16, 22:52   #2248
czekoladowoo
Zakorzenienie

Trudno powiedzieć o co mu chodzi, wiele opcji jest możliwych. Jedyne rozwiązanie to spotkać sie na spokojnie i szczerze porozmawiać.
Stary 2015-10-16, 23:19   #2249
asiulek19
Zakorzenienie

Rozmowa wszystko wyjaśni Jakie plany na sobotę?

asiulek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 23:33   #2250
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja pewnie bede leżeć w domu. Z kawy raczej nici
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości