Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 20:18   #931
nadzieja82
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3

[QUOTE=nadzieja82;53130857]To ja do tych nie należe!!!my jesteśmy po ślubie 8 lat mineło kiedy miałam punkcje nawet z tego wszystkiego żeśmy zapomnieli a pużniej nie było co swietować znajoma ☠☠☠☠a jaich mało ma 3 dzieci przespi sie z jedny i już!i ludzie zabijają dzieci biją i gdzie tu jest bóg jestem katoliczką ale czasem wątpie czy jest sens jak świat jest taki po☠☠☠any!kariotyp mamy zrobić i muwił tylko tyle że trzeba mieć nadzieje mam ją 8 lat i powoli wygasa mam jeść jakieś tabletki żeby po punkcji mi torbiele nie wyszły i tyle nie jadłam bo po co jak już po wszyskim mąż ma mnie pinować zebym jadła i to by było wszystko człowiek nawet sobie nie zdaje ile jest dziewczyn w naszej sytuacji a ja myślałam myślałam ze tylko mnie to spotkało[/QUOT

Dobrze że wspomniałas o ksieżach nam każa sie spowiadać ale czy oni sie spowiadają z tego ze prostytutce gryzie pierś i sie wymigał komunie rozdaje jakby nigdy nic to jest w porzadku niech oni spie.....i niech zobaczą jakich pedałów koło siebie mają!!!!!!!
nadzieja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:11   #932
kamilamimila
Wtajemniczenie

[QUOTE=nadzieja82;53131008]
Cytat:
Napisane przez nadzieja82 Pokaż wiadomość
To ja do tych nie należe!!!my jesteśmy po ślubie 8 lat mineło kiedy miałam punkcje nawet z tego wszystkiego żeśmy zapomnieli a pużniej nie było co swietować znajoma ☠☠☠☠a jaich mało ma 3 dzieci przespi sie z jedny i już!i ludzie zabijają dzieci biją i gdzie tu jest bóg jestem katoliczką ale czasem wątpie czy jest sens jak świat jest taki po☠☠☠any!kariotyp mamy zrobić i muwił tylko tyle że trzeba mieć nadzieje mam ją 8 lat i powoli wygasa mam jeść jakieś tabletki żeby po punkcji mi torbiele nie wyszły i tyle nie jadłam bo po co jak już po wszyskim mąż ma mnie pinować zebym jadła i to by było wszystko człowiek nawet sobie nie zdaje ile jest dziewczyn w naszej sytuacji a ja myślałam myślałam ze tylko mnie to spotkało[/QUOT

Dobrze że wspomniałas o ksieżach nam każa sie spowiadać ale czy oni sie spowiadają z tego ze prostytutce gryzie pierś i sie wymigał komunie rozdaje jakby nigdy nic to jest w porzadku niech oni spie.....i niech zobaczą jakich pedałów koło siebie mają!!!!!!!
To prawda,to wszystko to zakłamanie...,a ja do kosciola w Krakowie przestalam chodzic,bo co pójdę to jakieś zdanie o in vitro znowu,nie moge tego sluchac,chodze tylko jak pojade do mojej rodzinnej miejscowości,tam jest super ksiadz,którym o in vitro mowilam,który tego nie potępia jak inni,ktoremu jest teraz bardzo przykro,ze moje Dzieciątko umarlo...,który nigdy na kazaniach nie porusza in vitro ani,innych kontrowersyjnych tematow i nie umoralnia ludzi,tacy ksieza,na szczęście,ludzcy,normalni jeszcze istnieją... A Wy teraz bedziecie podchodzić do drugiej stymulacji?Kiedy?Czy najpierw badania i wyniki kariotypu?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:40   #933
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=kamilamimila;531323 23]
Cytat:

To prawda,to wszystko to zakłamanie...,a ja do kosciola w Krakowie przestalam chodzic,bo co pójdę to jakieś zdanie o in vitro znowu,nie moge tego sluchac,chodze tylko jak pojade do mojej rodzinnej miejscowości,tam jest super ksiadz,którym o in vitro mowilam,który tego nie potępia jak inni,ktoremu jest teraz bardzo przykro,ze moje Dzieciątko umarlo...,który nigdy na kazaniach nie porusza in vitro ani,innych kontrowersyjnych tematow i nie umoralnia ludzi,tacy ksieza,na szczęście,ludzcy,normalni jeszcze istnieją... A Wy teraz bedziecie podchodzić do drugiej stymulacji?Kiedy?Czy najpierw badania i wyniki kariotypu?
U nas w kazda niedziele to slysze nie dobrze sie robi i dlatego nie chodze do mojej miejscowosci my na razie kardiotyp jak wyjdzie dobrze to 2 podejscie a jak zle to nie mam pojecia bedziemy prubowac z dawca zarodka ale to tez ogromne pieniadze bo juz program odpada zobaczymy po tych badaniach mam nadzieje ze wyjda dobrze wierze w to całym sercem mam nadzieje ze śp tatuś czuwa z gòry a tobie co dr mòwił dalej pròbujecie?ile chodzisz juz do dr?
Stary 2015-10-17, 05:03   #934
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Gingerbre ma pewno zdążysz taksówką, powiezie cie pod same drzwi. Lepiej nie kombinuj z miejskim jak będziesz pierwszy raz w Tarnowie, bo się będziesz stresować gdzie wysiąść, na którym przystanku, gdzie iść itp, no chyba że będziesz mieć więcej czasu. Połączenie miejskim jest rewelacyjne, no wsiada się pod dworcem a wysiada Praktycznie pod przychodnia.
Na dworcu będę drugi raz. Gdyby było więcej czasu to spokojnie bym się przeszła jak za pierwszym razem Na szczęście udało się zmienić godzinę, więc z taksówki nie skorzystam
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 06:20   #935
renata3_
Rozeznanie

gingerbre mam do Ciebie prosbe jak nie zapomnisz zapytaj dr P od kiedy powinno sie brac suplement z kwasami DHA ? I jak dlugo Pregne Plus jesli oczywiscie bierzesz ten suplement Mialam wczoraj wizyte ale zapomnialam zapytac a nastepna mam 2 listopada... chyba ze inne dziewczyny wiedza od kiedy i jak stosowac DHA ?
Wczoraj mialam badania prenatalne na NFZ (krew+ usg) oraz u dr P. Wszystko dobrze choc wyniki z krwi beda dopiero we wtorek. Wczoraj w 12t6d dr powiedzial mi na 80% plec dziecka
Stary 2015-10-17, 07:02   #936
Urszula85
Przyczajenie

Czy mogę Was prosić o informację, jakie badania muszę mieć ze sobą na pierwszą wizytę kwalifikacyjną do rządowego in vitro?
Byłam wczoraj na monitoringu u dr P, powiedział, że są jeszcze szanse i żeby umówić się na wizytę do Macierzyństwa.
Chciałabym mieć już ze sobą komplet potrzebnych badań.
Stary 2015-10-17, 07:09   #937
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
gingerbre mam do Ciebie prosbe jak nie zapomnisz zapytaj dr P od kiedy powinno sie brac suplement z kwasami DHA ? I jak dlugo Pregne Plus jesli oczywiscie bierzesz ten suplement Mialam wczoraj wizyte ale zapomnialam zapytac a nastepna mam 2 listopada... chyba ze inne dziewczyny wiedza od kiedy i jak stosowac DHA ?
Wczoraj mialam badania prenatalne na NFZ (krew+ usg) oraz u dr P. Wszystko dobrze choc wyniki z krwi beda dopiero we wtorek. Wczoraj w 12t6d dr powiedzial mi na 80% plec dziecka
Renata z tego co pamiętam chyba koło 8 tyg. zaczęłam brać Pregnę DHA w dawce 1x1, natomiast Pregnę Plus biorę cały czas od samego początku w dawce 1x1.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-17, 07:48   #938
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, zapytam
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:28   #939
aaniaa87k
Raczkowanie

Cytat:
Mi dr P zaproponowal brać PregneDHA od 11 tyg + do tego PregnePlus, PregnaDHA bowiem nie zastępuje PregnyPlus- jest jej uzupełnieniem. Teraz kończę 17 tydzień i póki co mam dalej zażywać. U mnie w 11 tyg i 6 dniu nie dało sie jeszcze określić płci za to pod koniec 13tc wszystko już było widać i nie było mowy o pomyłce
aaniaa87k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:32   #940
kamilamimila
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3

[QUOTE=nadzieja82;53132502]
Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość

U nas w kazda niedziele to slysze nie dobrze sie robi i dlatego nie chodze do mojej miejscowosci my na razie kardiotyp jak wyjdzie dobrze to 2 podejscie a jak zle to nie mam pojecia bedziemy prubowac z dawca zarodka ale to tez ogromne pieniadze bo juz program odpada zobaczymy po tych badaniach mam nadzieje ze wyjda dobrze wierze w to całym sercem mam nadzieje ze śp tatuś czuwa z gòry a tobie co dr mòwił dalej pròbujecie?ile chodzisz juz do dr?
Ja chodze do Dr dwa lata,non stop,mialam u niego hsg,potem laparoskopie,3 inseminacje i dwa podejscia do in vitro,jedno się udalo ale poroniłam ponad 2 tygodnie temu.Niestety,my mamy wszystko platne,bo juz sie nie lapie na program rządowy,także pieniędzy mnóstwo idzie,ciągle nie mamy na nic więcej pieniędzy 😞U mnie z drożnością i badaniami do tej pory w porządku ale teraz zrobilismy te po,poronieniu,to zobaczymy czy tam cos wyjdzie czy nie.Dr u mnie chyba stawia na wiek i jakość komórek ale sam do końca nie wie i szuka dalej.Ja bym jeszcze jedno podejście chciala do in vitro,na wiecej juz nie będzie pieniędzy,ani nie mozna tez tyle sie truć tymi hormonami,tylko mam problem z Mezem,bo,on od początku byl przeciwny in vitro,zgodzil sie dwa razy tylko dla mnie,a teraz,po tej tragedii to potrzebuje czasu,nie wiem czy sie zgodzi na kolejny raz,boi sie,ze jeszcze gorsza tragedia nas czeka,a nie rozumie,ze poronic mozna tez naturalna ciaze i też w mlodym wieku,znam wiele takich osób.W każdym razie Dr na ostatniej wizycie dal mi hormony na odbudowanie endometrium po zabiegu zeby zrosty sie nie zrobily,i,powiedział,ze trzeba poczekac teraz,naturalne starania dopiero w grudniu,a in vitro najwcześniej w styczniu.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:41   #941
Ewelina1349
Raczkowanie

Cytat:
Witam was dziewczyny jestem tu nowa bo tylko tak moge zkims pogadac!mam nadzieje że mnie przyjmiecie może nawet z którąś z was sie spotkałyśmy u naszego doktora!my chodzimy z mężem już 1.5 roku badań miałam mnóstwo mąż to samo wszystko w miare ok tylko antygen jajnika dodatni mąż też nasienie nie rewelacja ale dr powiedził ze jeszcze gorzej mają a zachodzą w ciąże no ale cóż u nas dalej nic laparoskopia ok histeroskopia ok drożność tak samo wiec inseminacja jedna nic druga też trzecia jajeczko nie pekło totalna załamka puzniej ostatecznośc in vitro najgorsze były zasrzyki ale przeżyłam punkcja 16 pecherzyków z tego 11 zapłodnionych no i transfer a ty znowu załamka zarodki sie nie rozwijają jak powinny już nie mam siły mamy zrobić badanie kardiotyp czy to w genach coś nie tak ale myśmy robili jakieś genetyczne i ok jak mi to dr powiedział to już totalnie sie załamałam juz żyć mi sie nie chce bo dla kogo!może któraś z was była w podobnej sytuacji pomórzcie błagam!!
Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...
Ewelina1349 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:25   #942
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=kamilamimila;531337 66][QUOTE=nadzieja82;53132502]

Ja chodze do Dr dwa lata,non stop,mialam u niego hsg,potem laparoskopie,3 inseminacje i dwa podejscia do in vitro,jedno się udalo ale poroniłam ponad 2 tygodnie temu.Niestety,my mamy wszystko platne,bo juz sie nie lapie na program rządowy,także pieniędzy mnóstwo idzie,ciągle nie mamy na nic więcej pieniędzy 😞U mnie z drożnością i badaniami do tej pory w porządku ale teraz zrobilismy te po,poronieniu,to zobaczymy czy tam cos wyjdzie czy nie.Dr u mnie chyba stawia na wiek i jakość komórek ale sam do końca nie wie i szuka dalej.Ja bym jeszcze jedno podejście chciala do in vitro,na wiecej juz nie będzie pieniędzy,ani nie mozna tez tyle sie truć tymi hormonami,tylko mam problem z Mezem,bo,on od początku byl przeciwny in vitro,zgodzil sie dwa razy tylko dla mnie,a teraz,po tej tragedii to potrzebuje czasu,nie wiem czy sie zgodzi na kolejny raz,boi sie,ze jeszcze gorsza tragedia nas czeka,a nie rozumie,ze poronic mozna tez naturalna ciaze i też w mlodym wieku,znam wiele takich osób.W każdym razie Dr na ostatniej wizycie dal mi hormony na odbudowanie endometrium po zabiegu zeby zrosty sie nie zrobily,i,powiedział,ze trzeba poczekac teraz,naturalne starania dopiero w grudniu,a in vitro najwcześniej w styczniu.[/QUOTE

a moge zapytać ile masz lat? kurcze to prawie tak samo jak u nas 3 inseminacje badania ok laparo tak samo histero ok i dalej nic my chodzimy 1.5 roku i mówi zeby sie nie poddawać ja mam też przerw 3m-ce i jak wyjdą ok badania to daleej próbujemy a jak żle to z dawcy tylko znowu mąż nie bardzoa in vitro spoko sam nwet zacheca ja mam wiekszy problem z mamą bo jak sie dowiedziała ze załatwiamy sprawy to w domu tragedia co ludzie powiedzą itd a co mnie to inni obchodzą moja sprawa i już
Stary 2015-10-17, 09:33   #943
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=Ewelina1349;5313383 3]Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...[/QUOT

witaj wiem co przeżywasz bo to samo przeszłam ja miałam punkcje 9 pazdz i w sobote też czekałm i nic tel normalnie urwałam w niedzeie w macierzyństwie ale odebrali i powiedzieli ze jest wszystko ok i że transfer we wtorek a we wtorek prwie wyjezdzamy dzwoni dr i to samo mi mówi ze z 16 zarodków nie rozwijają sie miał dość kazał mi przyjsc wieczorem i zesmy płakali wszyscy!!nie rozumiałam wtedy dlaczego jak jechałam samochodem to miałam walnąć w pierwsze drzewo zeby przestało tak boleć 4 noce oczu nie zmróżyłam a na dodatek mąz w pracy na noc masakra mam sie trzymać wiec zobaczymy a byłaś u niego pużniej co ci powiedział która to twoja próba? pozdrawiam
Stary 2015-10-17, 09:41   #944
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Urszula85 Pokaż wiadomość
Czy mogę Was prosić o informację, jakie badania muszę mieć ze sobą na pierwszą wizytę kwalifikacyjną do rządowego in vitro?
Byłam wczoraj na monitoringu u dr P, powiedział, że są jeszcze szanse i żeby umówić się na wizytę do Macierzyństwa.
witaj a lekarz nic ci nie mówił jaki badania masz mieć mniej wiecej?
Stary 2015-10-17, 09:43   #945
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
a kiedy dr kazał ci przyjsc do macierzyństwa nic ci nie dał mi zaraz dał badania?
Stary 2015-10-17, 09:43   #946
Ewelina1349
Raczkowanie

[QUOTE=nadzieja82;53134348]
Cytat:
Napisane przez Ewelina1349 Pokaż wiadomość
Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...[/QUOT

witaj wiem co przeżywasz bo to samo przeszłam ja miałam punkcje 9 pazdz i w sobote też czekałm i nic tel normalnie urwałam w niedzeie w macierzyństwie ale odebrali i powiedzieli ze jest wszystko ok i że transfer we wtorek a we wtorek prwie wyjezdzamy dzwoni dr i to samo mi mówi ze z 16 zarodków nie rozwijają sie miał dość kazał mi przyjsc wieczorem i zesmy płakali wszyscy!!nie rozumiałam wtedy dlaczego jak jechałam samochodem to miałam walnąć w pierwsze drzewo zeby przestało tak boleć 4 noce oczu nie zmróżyłam a na dodatek mąz w pracy na noc masakra mam sie trzymać wiec zobaczymy a byłaś u niego pużniej co ci powiedział która to twoja próba? pozdrawiam

Mam 28 lat a antygen jajnika , to moja pierwsza próba w rządowym in vitro, dr wczoraj mi powiedział, że od nowego roku, żeby próbowac jeszcze raz ale nie daje nadzieji na to, że kolejnym razem będzie lepiej ale co mam do stracenia. KaZAŁ DO SIEBIE ZAGLĄDNĄC PO 10 DNIACH PO ODSTAWIENIU dUPHASTONU ALE JA NIE WYTRZYMAŁAM I JAKIMŚ CUDEM UDAŁO MI SIĘ DZIŚ WCISNĄĆ NA WIZYTĘ . MUSZĘ Z NIM POROZMAWIAĆ JAK ON TO DALEJ WIDZI BO JA JESTEM SKŁONNA WSZYSTKO ZROBIĆ , JEŻELI CHODZI O DAWCE KOMÓRKI TO JUŻ OSTATECZNOŚĆ JEŻELI BĘDZIE TRZEBA ALE NARAZIE O TYM NIE MYŚLĘ.
Stary 2015-10-17, 09:47   #947
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Prześlij mi na prv swój adres mailowy to prześlę paragon z Diagnostyki, gdzie są wyszczególnione moje i męża badania.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

[QUOTE=nadzieja82;53134348]
Cytat:
Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...[/QUOT

Kochana podchodziłaś prywatnie? że aż 16 zarodków miałaś?
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:59   #948
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...
Strasznie mi przykro Kochana:g lasiu:
Może Dr źle dobrał leki i za szybko rosły i nie były ok. Może w następnym podejściu zmieni leki...
Stary 2015-10-17, 09:59   #949
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=Ewelina1349;5313443 0]
Cytat:

Mam 28 lat a antygen jajnika , to moja pierwsza próba w rządowym in vitro, dr wczoraj mi powiedział, że od nowego roku, żeby próbowac jeszcze raz ale nie daje nadzieji na to, że kolejnym razem będzie lepiej ale co mam do stracenia. KaZAŁ DO SIEBIE ZAGLĄDNĄC PO 10 DNIACH PO ODSTAWIENIU dUPHASTONU ALE JA NIE WYTRZYMAŁAM I JAKIMŚ CUDEM UDAŁO MI SIĘ DZIŚ WCISNĄĆ NA WIZYTĘ . MUSZĘ Z NIM POROZMAWIAĆ JAK ON TO DALEJ WIDZI BO JA JESTEM SKŁONNA WSZYSTKO ZROBIĆ , JEŻELI CHODZI O DAWCE KOMÓRKI TO JUŻ OSTATECZNOŚĆ JEŻELI BĘDZIE TRZEBA ALE NARAZIE O TYM NIE MYŚLĘ.
T o ja też ten przeklety antygen mam miałaś inseminacje wcześniej??ja miała 3 i nic za 3 razem już wiedziałam ze nic nie bedzie miałam przeczucie i jajeczka nie pękły to była też tragedia ja podchodziłam też 1 raz do in vitra ale przysniło mi sie w niedziele że jajeczka sie ni beda rozwijać i tak było??lae mogłaś isć normalnie na monitoring albo w trakci wizyt i bez problemu cie przyjmie mnie jeszcze nigdy nie wyżucił a mógł już nie raz!!mi od razu dał badanie na kariotyp??boje sie go strasznie???ale zobaczymy ja to samo zrobie co bede mogła zeby miec tego małego naszego aniołka zeby nie wiem co??
Stary 2015-10-17, 10:03   #950
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=BeataAmelka;5313443 3]Prześlij mi na prv swój adres mailowy to prześlę paragon z Diagnostyki, gdzie są wyszczególnione moje i męża badania.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

Kochana podchodziłaś prywatnie? że aż 16 zarodków miałaś?
witaj nie ja nie prywtnie tylko pobrał mi 16 i tyle sie zapłodniło ale od 3 doby sie nie rozwijały jak powinny nie wiem czy to mogło być przyczyną przeziebienie bo oby dwoje byliśmy chorzy on mówił ze cykl może do dupy albo najgorsze kordiotyp no zobaczymy jak badanie wyjdzie jak sobie pomyśle ze mam czekać 30 dni to mi już słabo nic nie da sie przyspieszyć!!!
Stary 2015-10-17, 10:09   #951
201801291006
Konto usunięte

Ewelina1349 strasznie mi przykro

Gingerbre powodzenia kochana!

Magdzinska85 piękny podpis ten termin porodu aż optymizmu mi dodaje, że może juz niedługo tez nam się uda A tak niedawno miałam pierwsza wizytę u dr P, zaraz po Tobie wtedy wchodziłam (czerwiec ), chyba szlas do niego z pozytywna beta jak dobrze pamiętam, czas tak szybko ucieka, a już w lutym zostaniesz mamą

Edytowane przez 201801291006
Czas edycji: 2015-10-17 o 10:11
201801291006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:30   #952
BeataAmelka
Wtajemniczenie

...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ginger powodzenia ! prześlij nam tu później bdb wiadomości i ciążowe fluidy
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2015-10-17 o 10:28
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:31   #953
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=BeataAmelka;5313470 8]
Cytat:

To ja już chyba nic z tego nie rozumiem, ponieważ w programie mogą zapłodnić tylko 6 komórek. Nie wiem, czy jest możliwe, że aż 16 Ci zapłodnili.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Nadzieja, ja tuż przed Gonalem miałam zapalenie migdałów i dr P. przepisał mi antybiotyk. Powiedział, że to nie ma żadnego znaczenia, bo komórki mamy od urodzenia u siebie i one już tyle z nami przeszły, że nie ma to żadnego znaczenia.
Tak wiem że 6 ale to nie oficjalnie powiedział!!!to ja już nie wiem sama może sobie tak wmawiam że to jest to nie dopuszczam myśli że może być najgorsze bo nie wiem czy dam rade żyć dalej za dużo dostaje kopniaków ostatnio

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-17, 10:39   #954
Magdzinska85
Rozeznanie

Smile Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3

Migotkaaa czas szybko leci jak już okaże się że beta jest pozytywna i miną pierwsze trzy miesiące, później I i II genetyczne i teraz już coraz bliżej III Ja wierzę że każdej z dziewczyn na forum się uda

W tym tygodniu Beatka zaszaleje z betą !!!
Później przyjdzie czas na kolejne dziewczyny

I wierzę w to że i Ewelina, Nadzieja, Malinowa, Kamila i pozostałe dziewczyny doczekają się nie tylko pozytywnej bety ale tego momentu jak minie 30 tc i już będą myślały o tym jak to będzie jak już będzie ta mała istotka przy niej. Każda z nas przechodziła to, jedne może mniej przeszły żeby doczekać się tego momentu, inne więcej musiały przejść ale każda z nas będzie mamą
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:39   #955
Ewelina1349
Raczkowanie

[QUOTE=nadzieja82;53134596]
Cytat:

T o ja też ten przeklety antygen mam miałaś inseminacje wcześniej??ja miała 3 i nic za 3 razem już wiedziałam ze nic nie bedzie miałam przeczucie i jajeczka nie pękły to była też tragedia ja podchodziłam też 1 raz do in vitra ale przysniło mi sie w niedziele że jajeczka sie ni beda rozwijać i tak było??lae mogłaś isć normalnie na monitoring albo w trakci wizyt i bez problemu cie przyjmie mnie jeszcze nigdy nie wyżucił a mógł już nie raz!!mi od razu dał badanie na kariotyp??boje sie go strasznie???ale zobaczymy ja to samo zrobie co bede mogła zeby miec tego małego naszego aniołka zeby nie wiem co??
Wiem, ale wolałam iść normalnie na wizytę i zarezerwować sobie więcej czasu u dr. Ja miałam 6 inseminacji, strasznie byłam zawzięta , żeby tyle ich wykonywać, po 6 zdecydowałam sie szybko na in vitro tylko dlatego, że jeszcze zmieściłam się w programie. Mam jeszcze dwie próby ale jak bedzie trzeba zapłacić ze swojej kieszeni to również to zrobię. ja juz na poczatku robiłam kariotypy i oba są wporządku. Ja przed samym in vitro byłam strznie przeziębiona, miałam goraczkę, katar, gardło bolało a potem jeszcze pęcherz mnie zaczął bolec może to też miało wpływ na zaistniałą sytuację. Zbieram teraz siły i muszę walczyć dalej choćby nie wiem co. Poza tym wierzę, że nie ma rzeczy niemozliwych.
Stary 2015-10-17, 10:49   #956
nadzieja82
Raczkowanie

[QUOTE=Ewelina1349;5313496 0]
Cytat:

Wiem, ale wolałam iść normalnie na wizytę i zarezerwować sobie więcej czasu u dr. Ja miałam 6 inseminacji, strasznie byłam zawzięta , żeby tyle ich wykonywać, po 6 zdecydowałam sie szybko na in vitro tylko dlatego, że jeszcze zmieściłam się w programie. Mam jeszcze dwie próby ale jak bedzie trzeba zapłacić ze swojej kieszeni to również to zrobię. ja juz na poczatku robiłam kariotypy i oba są wporządku. Ja przed samym in vitro byłam strznie przeziębiona, miałam goraczkę, katar, gardło bolało a potem jeszcze pęcherz mnie zaczął bolec może to też miało wpływ na zaistniałą sytuację. Zbieram teraz siły i muszę walczyć dalej choćby nie wiem co. Poza tym wierzę, że nie ma rzeczy niemozliwych.

Ja juz bym też chciał miec ten koriotyp za sobo ze wszystko ok a co ci dr powiedział ze tyle inseminacji i sie nie powiodło??ja też mam jeszcze 2 próby zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje że życie nie bedzie taki okrutne??!!

dzieki Magdzinska85
Stary 2015-10-17, 11:00   #957
Ewelina1349
Raczkowanie

[QUOTE=nadzieja82;53135066]
Cytat:

Ja juz bym też chciał miec ten koriotyp za sobo ze wszystko ok a co ci dr powiedział ze tyle inseminacji i sie nie powiodło??ja też mam jeszcze 2 próby zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje że życie nie bedzie taki okrutne??!!

dzieki Magdzinska85

Mówił, że może te jajeczka nie są na tyle wartościowe no i się nie pomylił ale wspierał mnie w każdej próbie i jeszcze po 5 próbie powiedział, że jeśli bym chciała to zaprasza mnie na 6 raz. Nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy Nie chcę nawet myśleć, że moge nigdy nie być mamą bedę walczyła do ostatniej chwili choćby nie wiem co.
Stary 2015-10-17, 11:05   #958
201801291006
Konto usunięte

Magdzinska pewnie ze tak, masz rację tez 3mam kciuki za nas wszystkie, a w najbliższych dniach szczególnie za BeataAmelka i jej pozytywna bętę

Nadzieja nie siej tutaj fermentu, bo pisząc ze dr P robi coś oficjalnie czy nieoficjalnie, taki ferment tworzysz. Zgadzam sie z BeataAmelka, jesli jest program rzadowy to z pewnoscia zapladnia sie tyle komorek ile pozwala program, a nie drugie tyle. Być może nie masz pełnych informacji, czegoś nie wiesz, a nie pytasz dr P. Moim zdaniem powinnaś teraz iść do jakiegoś psychologa, bo ewidentnie nie radzisz sobie z emocjami.
Stary 2015-10-17, 11:11   #959
nadzieja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotkaaa_83 Pokaż wiadomość
Magdzinska pewnie ze tak, masz rację tez 3mam kciuki za nas wszystkie, a w najbliższych dniach szczególnie za BeataAmelka i jej pozytywna bętę

Nadzieja nie siej tutaj fermentu, bo pisząc ze dr P robi coś oficjalnie czy nieoficjalnie, taki ferment tworzysz. Zgadzam sie z BeataAmelka, jesli jest program rzadowy to z pewnoscia zapladnia sie tyle komorek ile pozwala program, a nie drugie tyle. Być może nie masz pełnych informacji, czegoś nie wiesz, a nie pytasz dr P. Moim zdaniem powinnaś teraz iść do jakiegoś psychologa, bo ewidentnie nie radzisz sobie z emocjami.
dziekuje tylko ze ja nie zrzekłam sie tych jajeczek bo żeśmy z męzem zapłacili bo masz taką możliośc albo niszczą reszte zrzekaś sie ly płacisz czyż nie nie mów mi co mi trzeba a co nie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2015-10-17, 11:17   #960
201801291006
Konto usunięte

Nadzieja ja Ci nie mowie co masz robić, zaznaczyłam ze moim zdaniem powinnaś poukładać swoje emocje,a napisałam to dlatego, bo na tym forum się wspieramy, a nie dolujemy. Pamiętaj o tym.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości