|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
[QUOTE=nadzieja82;53130857]To ja do tych nie należe!!!my jesteśmy po ślubie 8 lat mineło kiedy miałam punkcje nawet z tego wszystkiego żeśmy zapomnieli a pużniej nie było co swietować znajoma ☠☠☠☠a jaich mało ma 3 dzieci przespi sie z jedny i już!i ludzie zabijają dzieci biją i gdzie tu jest bóg jestem katoliczką ale czasem wątpie czy jest sens jak świat jest taki po☠☠☠any!kariotyp mamy zrobić i muwił tylko tyle że trzeba mieć nadzieje mam ją 8 lat i powoli wygasa mam jeść jakieś tabletki żeby po punkcji mi torbiele nie wyszły i tyle nie jadłam bo po co jak już po wszyskim mąż ma mnie pinować zebym jadła i to by było wszystko człowiek nawet sobie nie zdaje ile jest dziewczyn w naszej sytuacji a ja myślałam myślałam ze tylko mnie to spotkało[/QUOT
Dobrze że wspomniałas o ksieżach nam każa sie spowiadać ale czy oni sie spowiadają z tego ze prostytutce gryzie pierś i sie wymigał komunie rozdaje jakby nigdy nic to jest w porzadku niech oni spie.....i niech zobaczą jakich pedałów koło siebie mają!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nadzieja82;53131008]
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamilamimila;531323 23]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Rozeznanie
|
gingerbre mam do Ciebie prosbe jak nie zapomnisz zapytaj dr P od kiedy powinno sie brac suplement z kwasami DHA ? I jak dlugo Pregne Plus jesli oczywiscie bierzesz ten suplement
![]() ![]() Wczoraj mialam badania prenatalne na NFZ (krew+ usg) oraz u dr P. Wszystko dobrze choc wyniki z krwi beda dopiero we wtorek. Wczoraj w 12t6d dr powiedzial mi na 80% plec dziecka ![]()
#936 |
Przyczajenie
|
Czy mogę Was prosić o informację, jakie badania muszę mieć ze sobą na pierwszą wizytę kwalifikacyjną do rządowego in vitro?
Byłam wczoraj na monitoringu u dr P, powiedział, że są jeszcze szanse i żeby umówić się na wizytę do Macierzyństwa. Chciałabym mieć już ze sobą komplet potrzebnych badań.
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
[QUOTE=nadzieja82;53132502]
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamilamimila;531337 66][QUOTE=nadzieja82;53132502]
Ja chodze do Dr dwa lata,non stop,mialam u niego hsg,potem laparoskopie,3 inseminacje i dwa podejscia do in vitro,jedno się udalo ale poroniłam ponad 2 tygodnie temu.Niestety,my mamy wszystko platne,bo juz sie nie lapie na program rządowy,także pieniędzy mnóstwo idzie,ciągle nie mamy na nic więcej pieniędzy 😞U mnie z drożnością i badaniami do tej pory w porządku ale teraz zrobilismy te po,poronieniu,to zobaczymy czy tam cos wyjdzie czy nie.Dr u mnie chyba stawia na wiek i jakość komórek ale sam do końca nie wie i szuka dalej.Ja bym jeszcze jedno podejście chciala do in vitro,na wiecej juz nie będzie pieniędzy,ani nie mozna tez tyle sie truć tymi hormonami,tylko mam problem z Mezem,bo,on od początku byl przeciwny in vitro,zgodzil sie dwa razy tylko dla mnie,a teraz,po tej tragedii to potrzebuje czasu,nie wiem czy sie zgodzi na kolejny raz,boi sie,ze jeszcze gorsza tragedia nas czeka,a nie rozumie,ze poronic mozna tez naturalna ciaze i też w mlodym wieku,znam wiele takich osób.W każdym razie Dr na ostatniej wizycie dal mi hormony na odbudowanie endometrium po zabiegu zeby zrosty sie nie zrobily,i,powiedział,ze trzeba poczekac teraz,naturalne starania dopiero w grudniu,a in vitro najwcześniej w styczniu.[/QUOTE a moge zapytać ile masz lat? kurcze to prawie tak samo jak u nas 3 inseminacje badania ok laparo tak samo histero ok i dalej nic my chodzimy 1.5 roku i mówi zeby sie nie poddawać ja mam też przerw 3m-ce i jak wyjdą ok badania to daleej próbujemy a jak żle to z dawcy tylko znowu mąż nie bardzoa in vitro spoko sam nwet zacheca ja mam wiekszy problem z mamą bo jak sie dowiedziała ze załatwiamy sprawy to w domu tragedia co ludzie powiedzą itd a co mnie to inni obchodzą moja sprawa i już |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ewelina1349;5313383 3]Witaj, ja też przeżywam w tej chwili moją największą porażkę w życiu. Jestem po punkcji, wczoraj czekałam na tel od embriologa ale nie doczekałam się, zadzwonił nasz dr i poinformował mnie, że z 14 pobranych komórek nie było ani jednej wartościowej. Swiat mi się zawalił i nie mam siły już na nic...[/QUOT
witaj wiem co przeżywasz bo to samo przeszłam ja miałam punkcje 9 pazdz i w sobote też czekałm i nic tel normalnie urwałam w niedzeie w macierzyństwie ale odebrali i powiedzieli ze jest wszystko ok i że transfer we wtorek a we wtorek prwie wyjezdzamy dzwoni dr i to samo mi mówi ze z 16 zarodków nie rozwijają sie miał dość kazał mi przyjsc wieczorem i zesmy płakali wszyscy!!nie rozumiałam wtedy dlaczego jak jechałam samochodem to miałam walnąć w pierwsze drzewo zeby przestało tak boleć 4 noce oczu nie zmróżyłam a na dodatek mąz w pracy na noc masakra mam sie trzymać wiec zobaczymy a byłaś u niego pużniej co ci powiedział która to twoja próba? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nadzieja82;53134348]
Cytat:
Mam 28 lat a antygen jajnika , to moja pierwsza próba w rządowym in vitro, dr wczoraj mi powiedział, że od nowego roku, żeby próbowac jeszcze raz ale nie daje nadzieji na to, że kolejnym razem będzie lepiej ale co mam do stracenia. KaZAŁ DO SIEBIE ZAGLĄDNĄC PO 10 DNIACH PO ODSTAWIENIU dUPHASTONU ALE JA NIE WYTRZYMAŁAM I JAKIMŚ CUDEM UDAŁO MI SIĘ DZIŚ WCISNĄĆ NA WIZYTĘ . MUSZĘ Z NIM POROZMAWIAĆ JAK ON TO DALEJ WIDZI BO JA JESTEM SKŁONNA WSZYSTKO ZROBIĆ , JEŻELI CHODZI O DAWCE KOMÓRKI TO JUŻ OSTATECZNOŚĆ JEŻELI BĘDZIE TRZEBA ALE NARAZIE O TYM NIE MYŚLĘ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- [QUOTE=nadzieja82;53134348] Cytat:
Kochana podchodziłaś prywatnie? że aż 16 zarodków miałaś?
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może Dr źle dobrał leki i za szybko rosły i nie były ok. Może w następnym podejściu zmieni leki...
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ewelina1349;5313443 0]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=BeataAmelka;5313443 3]Prześlij mi na prv swój adres mailowy to prześlę paragon z Diagnostyki, gdzie są wyszczególnione moje i męża badania.
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- witaj nie ja nie prywtnie tylko pobrał mi 16 i tyle sie zapłodniło ale od 3 doby sie nie rozwijały jak powinny nie wiem czy to mogło być przyczyną przeziebienie bo oby dwoje byliśmy chorzy on mówił ze cykl może do dupy albo najgorsze kordiotyp no zobaczymy jak badanie wyjdzie jak sobie pomyśle ze mam czekać 30 dni to mi już słabo nic nie da sie przyspieszyć!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
Ewelina1349 strasznie mi przykro
![]() Gingerbre powodzenia kochana! ![]() Magdzinska85 piękny podpis ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-10-17 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
...
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Ginger powodzenia ! prześlij nam tu później bdb wiadomości i ciążowe fluidy ![]()
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-10-17 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=BeataAmelka;5313470 8]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
![]()
Migotkaaa czas szybko leci jak już okaże się że beta jest pozytywna i miną pierwsze trzy miesiące, później I i II genetyczne i teraz już coraz bliżej III
![]() ![]() W tym tygodniu Beatka zaszaleje z betą !!! ![]() Później przyjdzie czas na kolejne dziewczyny ![]() I wierzę w to że i Ewelina, Nadzieja, Malinowa, Kamila i pozostałe dziewczyny doczekają się nie tylko pozytywnej bety ale tego momentu jak minie 30 tc i już będą myślały o tym jak to będzie jak już będzie ta mała istotka przy niej. Każda z nas przechodziła to, jedne może mniej przeszły żeby doczekać się tego momentu, inne więcej musiały przejść ale każda z nas będzie mamą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nadzieja82;53134596]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ewelina1349;5313496 0]
Cytat:
Ja juz bym też chciał miec ten koriotyp za sobo ze wszystko ok a co ci dr powiedział ze tyle inseminacji i sie nie powiodło??ja też mam jeszcze 2 próby zobaczymy jak to bedzie mam nadzieje że życie nie bedzie taki okrutne??!! dzieki Magdzinska85 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=nadzieja82;53135066]
Cytat:
Mówił, że może te jajeczka nie są na tyle wartościowe no i się nie pomylił ale wspierał mnie w każdej próbie i jeszcze po 5 próbie powiedział, że jeśli bym chciała to zaprasza mnie na 6 raz. Nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Konto usunięte
|
Magdzinska pewnie ze tak, masz rację
![]() ![]() Nadzieja nie siej tutaj fermentu, bo pisząc ze dr P robi coś oficjalnie czy nieoficjalnie, taki ferment tworzysz. Zgadzam sie z BeataAmelka, jesli jest program rzadowy to z pewnoscia zapladnia sie tyle komorek ile pozwala program, a nie drugie tyle. Być może nie masz pełnych informacji, czegoś nie wiesz, a nie pytasz dr P. Moim zdaniem powinnaś teraz iść do jakiegoś psychologa, bo ewidentnie nie radzisz sobie z emocjami. |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Konto usunięte
|
Nadzieja ja Ci nie mowie co masz robić, zaznaczyłam ze moim zdaniem powinnaś poukładać swoje emocje,a napisałam to dlatego, bo na tym forum się wspieramy, a nie dolujemy. Pamiętaj o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.