|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
misia zdrowiej nam.. jak się nie poprawi to na ip jedz koniecznie.
ostatnimi czasy wieczorem przed spaniem czuje się bardzo pełna i ociężała a jem normalnie i tak jakoś mnie mdli.. dobranoc
Edytowane przez Gosiaczek2507 Czas edycji: 2015-10-16 o 22:50 |
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za odpowiedź
![]() Zmykam już do jutra |
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tak się wieczorem zebrałam na zakupy, bo stwierdziłam, że naprawdę muszę kupić coś wygodnego, co przy okazji nie będzie dresem. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia trzymaj się,w razie gdyby bóle nie ustępowały skontaktuj się z lekarzem.
Darkanddark powodzenia na rozprawie! Jeszcze trochę i będziesz miała sprawę jasną. Obyś otrzymała za ten czas wynagrodzenie! Proszę Was dziewczyny nie piszcie o daniach o tej godzinie, kiedy trzeba się szykować do spania;-) Dobranoc |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
A jutro jadę do kuzynki poprzebierać jej ubrania ciążowe, może a nóż coś dla siebie znajdę
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Ja też się kładę, bo padam. Dobranoc
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udzielałam się dziś zbyt dużo. Po tym jak poszłam po małą do przedszkola wróciłyśmy do domu wieczorem. Byłyśmy w bibliotece, a później u moich rodziców. Zaraz po powrocie mąż oznajmił mi, że za chwilę przyjedzie jego kolega w dodatku na noc.. Miał szczęście, że wysprzątałam mieszkanie więc nie zdenerwował mnie tym. Jeśli spodziewam się gości to już w ogóle mieszkanie musi błyszczeć
teraz grają na konsoli, a ja kończę pizzę i za chwilę idę się wykąpać. Jutro będę miała sokowirówkę. dobranoc dziewczynki!!
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-16 o 23:26 |
|
|
|
#4297 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka tez mi się podoba granatowy super pasuje
a w takim wypadku jak masz dostać to dopiero w grudniu to rozumiem pospiech ![]() Kiwi ja ide na polowkowe 3d będę w 21 tygodniu mysle ze tak wlasnie 21 wzwyż to będzie coraz lepiej wszystko widac
|
|
|
|
#4298 |
|
Konto usunięte
|
Hejka mamuśki z rana, jeden dzień człowiek się nie udziela, a tu już nie nadgonisz!
![]() polly_ uuuum...szkoda kotka, bidulek .Może ktos inny go wezmie, oby moonunit- witaj wśród mamek-wizażanek ![]() milenujdka;- no te sprawy nie należą do najciekawszych, w pracy człowiek się rozwija, z dzieckiem to Ty jestes odpowiedzialna za rozwijanie małego człowieczka. eeyesblue; -dzięki za odpowiedź, to nie masz wielkich przywilejów, szybko trzeba zbierać się do kupy, jak to się mówi, i wracac do robot monikmi;-ooo to 4 latka chcesz poświęcić na wychowanie dziecka? Tutaj w PL chyba tylko na macierzyńskim dostajesz jakąś pomoc z ZUSu, wychowawcze jest już bezpłatne? misia880;- ale okazja z tą pracą! myślęz że skoro masz takie znajomości wiedze i doświadczenie szybko znajdziesz pracę, u mnie sytuacja z praca nie wygląda najlepiej i to jest czymś co przekreśla całą moją radość życiową.Po tym jak zostalam zwolniona przez 8 mies. nie mogłam znaleźć innej - a na rozmowach kwal. byłam niemał co 2 tyg...Rozpacz, więc nie płacz kobito a ciesz się że pracodawca sam do Ciebie dzwoni. ![]() ---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ---------- Olgietka;- kurde!!ale super pomysł z tym porównaniem brzuszkowym, mam na mysli zdjecia...ja cos nie wpadłam na ten pomysł, ale od dziś też będę robić takie foty Brzuszek pieknie rośnie!Odnośnie wózka to jak dla mnie czerwony, i super wózm bardzo mi się podoba.Pisstacyjka_witaj, witaj! Z imion które wybrałyście : Franek, Mikołaj, Kajetan i Szymon. Też stawiam na Szymon ![]() Bonku -ale mi smaka na te cicho narobiłaś, będe dziś piec ![]() ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- Bonku; ja też mam cały wór orzechów zeszłorocznych i już trochę tegorocznych, a lenie się łupać milenujdka; - hmm mam dylemat muffiny z budyniem czy ciasto marchewkowe, a jeszcze szarlotka za mną lazi..Piszcie więcej o jedzeniu to z kuchni nie wyjdę malinka- nalesniki z cistem pierogowym?? - ciekawe, to dodaje do listy obiadowej ![]() mira81; - haha!! .." w bokserkach mojego meza naciagnietych po szyjke" rozśmieszyłaś mnie, nic się nie martw moje też tak będzie chodzić, nie mam jeszcze nic a nic.. magga jest niezdrowa, ja nawet nie kupuje do domu Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-17 o 06:24 Powód: bledy orto |
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoje papierkowe obowiązki i tak wypełnie wiec taki układ się opłaca ![]() Witam się i ja z rana kończę herbatkę i będę się szykowała na zajęcia, chociaż tak taaak strasznie mi sie nie chce.. myślę że to będzie TO! ![]() Kiwi ja na ostatniej wizycie w 17tc miałam 3d ale Mały troszkę mnie przeraził, gin powiedział że to jeszcze trochę za wcześnie więc tylko siurdaka poszukaliśmy dodał że usg 3d będzie mi robił w 22tc i max do 25tc warto bo potem już malec ma mniej miejscamichalina lekarz kazał Ci zwracać uwagę na ruchy, w sensie że codziennie powinnaś czuć dzieciątko? czy chodzi o częstotliwość czy o co?
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Konto usunięte
|
No i nadrobiłam, odpisałam to co mogłam skomentować, - mam czyste sumienie
![]() monikmi- to jakis tygrys a nie kocur ![]() sowa2806- Witaj! Darkanddark - ojej współczuję, ja rozumiem co to znaczy .. też kombinuje z pracą,z zatrudnieniem i w ogóle..tylko ciiii A jesli Cie to pocieszy też oszczędzam jak mogę, nie lubie korzystać z konta męża, a na moim pustki..I dla tego ślinie się czytając o Waszych zakupach, wyborach, planach ... misia880- O Boże, co się dzieje, informuj nas, proszę! ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Gosiaczek2507;- może jedz lżejsze jedzenie, mniej smażonego, tłustego, a częściej i mniejszymi porcjami. Ja niestety nie mam większego apetytu niż przed ciążą, a chciałabym bo takiego smaka nie raz mam na to i owo..Tylko że ja nie jem kiedy mam smaka, a tylko wtedy jak jestem głodna, no i tak sobie rozkładam te dania o których mysle, na tydzień emma;- o! ja też nie znoszę kiedy goście wkraczają bez zapowiedzi, wczoraj do mnie teściowa przyszła, ale tylko śmieciów naniosła.Bo przywlekła orzechy i zaczęła ich łuskać w salonie, smiecąc oczywiście, jakieś ciastka tez dla synka, który też nimi nakruszyl... więc odkurzałam w nocy po raz 3 za dzień monikmi; -aaa! to taka historia pewnie, pewnie ja też w podobny sposób kombinuje, i też jestem u męża zatrudniona, ale tylko na okres macierzyńskiego, poźniej będę szukać pracy wedle swoich preferencji.Zobaczymy, może będę miała więcej szczęsci niz przed ciążą.Robiłam studia będąc w ciąży a kończyłam już mając dziecko i pracując i jeszcze massę spraw mając na głowie- prawko, kursy,inne urzędowe.. więc nie zazdroszczę, ost.rok już była masakrą- na maksa-maksa mi się nie chciało!! Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-17 o 07:02 Powód: bledy ortogr. |
|
|
|
#4301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakby przynosił żywe to uważa właściciela za głupka i chce nauczyć polować mój niestety przynosi żywe... Ja będę się bronić już z Maluchem w domu, ale chcę do końca lutego skończyć pracę inż, żeby już mieć luzik w czerwcu |
|
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
Czesc o poranku!
Misia lepiej juz? Kroregos dnia..z obcislymi ubraniami lepiej uwazac...moja kolezanka z potwornym bolem brzucha wyladowala na ip..a tam lekarz po zbadaniu jej i obejrzeniu pregi na brzuchu postawil diagnoze: za ciasne majtki!! o cala reszta bez zarzutu![]() Emma mam to samo..jak goscie to mieszkanie musi byc czyste..nie daj boze zeby moj przyprowadzil kogos jak jest balagan.. Darka dobrze ze rozprawa wkrotce , mam nadzieje ze skonczy sie z duza korzyscia dla ciebie Nadia ja tez strasznie nie lubie korzystac z kasy meza..jak nie pracowalam to byl najgorsze..wprawdzie nigdy nie dal mi odczuc ze to on musi zarabiac na wszystko ale ja nie znosilam tego uczucia zaleznosci finansowej brr. No ale coz zrobic sa rozne sytuacje w zyciu.. zreszta i tak wszystkie obowiazki domowe sa na twojej glowie wiec jakby nie bylo jest sprawiedliwie...on jezdzi do pracy a ty pracujesz w domu. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
granta, zdecydowanie
![]() Cytat:
Cytat:
W między czasie (albo wcześniej) robisz farsz jak do pierogów ruskich (ja do ziemniaków z serem oprócz soli i pieprzu dodaję jeszcze paprykę w proszku i podsmażoną na słonince/masełku cebulkę i z tym tłuszczem wlewam, żeby był farsz bardziej mokry ). Potem na naleśnikach rozsmarowujesz (niezbyt grubo) farsz, składasz na 4 (na pół i na pół) i na patelnię. Obsmażasz z dwóch stron i gotowe Ja podaję je skropione maggi i z przeciśniętym czosnkiemWczoraj zjadłam 3 i mało mi było ![]() Cytat:
![]() dlatego używam ją tylko do 2 dań ![]() Hej ![]() Dziś wieczorem wizyta i już się stresuję
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
Moje sniadanue poszlo na marne dzisiaj
w dodatku nie wiem teraz czy wziasc dodatkowa witamine bo tamta pewnie tez zwymiotowana ale pewnosci nie mam ![]() Malinka trzymam kciuki za wizyte! A moje dziecko bije rekord dzisiaj! Robi juz trzecia dlugosc "basenu" z prawej do lewej strony i z powrotem..jak nic bedzie mistrz olimpijski. Idzie po zloto! musze mu zaczac mierzyc czas ![]() A teraz ide pod prysznic i do auchona na zakupy bo w sobote im wczesniej tym lepiej. Mniej ludzi. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak weźmiesz 2 nic się nie stanie, jak nie wezmiesz tez nic nie bedzie. Gin mi ostatnio mowila ze nawet jak zapomne wziac to wszystko ok bedzie. Moja Królewna wczoraj rano tak szalała, wynagradzała mamie stresy Dziś też już się obudziła, pokręciła i chyba poszła spać dalej![]() Oj tak, popołudniu jest tragedia w sklepach. JAkby przez tydzien mialo byc wszystko zamknięte
|
|
#4306 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny nie dam rady was nadgonić bo mnie ostatnio nie ma:/ jeszcze choruje (od nowa)
coraz bardziej przeszkadza mi rosnący brzuch choć jeszcze nie mam za dużego. Wczoraj zaczełam 20 tc |
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
ja też witam z rana, ale zaraz wracam do łóżka
Mój TŻ wrócił od kolegi o północy i do 3 rano przez niego nie spałam bo kaszlał jak durny, a że przy tym spał jak zabity to jemu to nie przeszkadzało a ja z tego wszystkiego zaczęłam czytać książkę... tak czy inaczej jestem niewyspana, zwłaszcza, że wczoraj kładłam się z potwornym bólem głowy, dzisiaj jest trochę lepiej ale pogoda nie dopisuje więc na super nastrój i samopoczucie nie liczę... spokojnej soboty |
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam do dziewczyn z mdłościami niewstaniętych od rana...
|
|
#4309 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Mdłosci to u mnie normalne od rana az do południa. Ja dzis wyspana 11 godz snu.zrobiłam tz kawe z ekspresu i czekam na sniadanie. Dzis spokojny dzien obiadu nie robie bo rodzinny duzy obiad o 15 Jutro tz nie ma wiec spedze dzien u mamy. Pogoda paskudna od rana leje mam nadzieje,ze za tydz bd lepiej bo jedziemy w gory ze znajomymi
|
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ja już po śniadaniu, pogoda paskudna pada deszcz i ponuro. Zainspirowana dziewczynami dzisiaj robię wzetke.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja właśnie wstałam i piję już kawę. ![]() Mała jest najbardziej aktywna wieczorem, więc jak wczoraj leżeliśmy w łóżku, to pokazała się TŻ.
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś epidemia chyba
![]() Cytat:
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
Moj chłoptaś tez wczoraj dał popalić, dziadek mecz oglądał a młody razem z nim kibicował.
|
|
|
|
#4314 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,dołączam się do słabiutkich dziewczyn leżących jeszcze w łóżku ;-)
Miałam ciężką noc. Myślałam, że tzw. żywe sny już są poza moim zasięgiem,a śnią mi się jakieś koszmary i do tego jest w tych snach tak kolorowo, głośno, że mnie to męczy, przebudzam się, po czym boję się zasypiać ponownie. Dzięki temu, że sobie leżę wymyśliłam szybki obiad na dziś-makaron z brokułami i kiełbaską w sosie śmietanowym ![]() Musimy iść tylko do sklepu po zakupy. Za oknem jest szaro i ponuro. Przy takiej pogodzie cieszę się, że do pracy nie muszę chodzić ;-) |
|
|
|
#4315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z pracy
ale dzisiaj spokojny dzień, w miłym towarzystwie, szybko zleci do 16:00 ![]() No i dzisiaj 21tc O taaaka Cytat:
bo kot nie powinien sikać gdzie popadnie, coś jest nie tak skoro tak robi. To nie kwestia charakteru tylko jakiegoś problemu.Moja znowu je często, ale małe porcje i mam wrażenie, że albo tak dba o linię albo po rodzicach będzie drobnym kotem bo jak porównuję do innych w tym wieku to mikrus taki :PCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziekuje za troske kochane
W nocy sie mega meczylam malo spalam, teraz jest lepiej3 choc nadal mi niedobrze Co dnw kota hmm TZ ma psa tzn w sumie tesciowie i siostra TZ. Duzy wilczurowany, ale slucha tylko TZ. Niegrozna ale nie wychowana od malego.. i sa np takie problemy ze gryzie swoj ogon do krwi. Oni to olewali - bo psy tak robia A ja zaintwestowalam w behawioryste, okazalo sie ze ma syndrom zamkniecie w klacie probowalismy z nia wspolpracowac. Miala spotkania z behawiorysta i nic.. ma chora psyche juz. Tesciowa psa uspic nie chca, my nie mozemy pozwolic sobie juz na takie wydatki jak treser, oni maja to gdzies i psina sie meczy
|
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
Behawiorysta co powiedział? że nie ma szans na ułożenie psa? ja bym spróbowała z tresurą bo szkoda zwierzaka. Koszta kosztami, ja wolałabym sobie ciuchów odmówić, ale nie patrzeć jak pies się meczy. A moja Tośka nadal się nic nie rusza, leniwiec jeden
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowalam tlumaczyc itp. Oni sadza ze jest ok i ze wymyslam. Pow ze trudno z nia bedzie, ale robi postepy w sluchaniu- ale z tym ogonem nie zbyt. Na stres tak reaguje. Kupilismy jej taki kolnierz z materialu i gabki zeby nie dosiegala do ogona.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

moja stronka

Dlatego tak się wieczorem zebrałam na zakupy, bo stwierdziłam, że naprawdę muszę kupić coś wygodnego, co przy okazji nie będzie dresem. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
teraz grają na konsoli, a ja kończę pizzę i za chwilę idę się wykąpać. Jutro będę miała sokowirówkę.
a w takim wypadku jak masz dostać to dopiero w grudniu to rozumiem pospiech 

czekam na meza i jego siostre.. bo 40 km do domu nie ujade z takim helikopterem
chyba malinka je robilas dzis, tak? 

a głaskać go można tylko wtedy kiedy ma ochotę
bo kot nie powinien sikać gdzie popadnie, coś jest nie tak skoro tak robi. To nie kwestia charakteru tylko jakiegoś problemu.
albo po rodzicach będzie drobnym kotem bo jak porównuję do innych w tym wieku to mikrus taki :P