|
|
#661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
A ja mam nockę z
pierwszy raz w życiu migrenę miałam teraz trochę lepiej, mniej boli, muszę coś zjeść i wziąć magnez, a później teściową po paracetamol wysłać.Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja chociaż widzę że niektóre z Was to już dawno na nogach :p mnie Julek obudził o 7 że jest glodny więc już wstalismy i jesteśmy po śniadaniu
zaraz wskocze w dresy i wypuszcze na chwilkę piesa na siku a potem prysznic, gotowanie zupy i za godzinę mierzenie cukru ehhhh...Miłego dnia kobiety
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis na czczo 102, godzine po sniadaniu, 112.
Cosgle duzo na czczo. Ale jadlam o 21,, piszlam spac o 24, wstalan o 4 |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już nie śpię, jak mnie denerwuje to wstawanie na posiłki
?
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska pewnie przysnał na dłużej
Ja się o 7 obudziłam,patrzę a tak ciemno,myślałam ze to 4 I się właśnie obudziłam. I próbuje przestawić małego bo skacze po pęcherzu. Miłego dnia
|
|
|
|
#666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradzę sobie, a jakby coś się działo to będę od razu dzwoniła albo do niego, albo do mamy. Wczoraj na badaniu już lekarz mówił, że Mała tak nie uciska główką, więc leżenie i leki w szpitalu pewnie coś pomogły. W ogóle niepokoił się, bo mam wszystko nisko i pytał czy na USG wszystko jest ok, ale Malutka rośnie i jest zdrowa, więc może taka moja natura ![]() Dno macicy mam tylko 1-2 cm nad pępkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam zamiar mieć już spakowaną torbę... Straszne to ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53133035]A ja mam nockę z pierwszy raz w życiu migrenę miałam teraz trochę lepiej, mniej boli, muszę coś zjeść i wziąć magnez, a później teściową po paracetamol wysłać.Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Współczuję migreny ![]() Najgorsze jest to, że w ciąży mamy ograniczone możliwości w radzeniu sobie z takimi dolegliwościami. Mam nadzieję, że dziś odżyjesz trochę ![]() Dzięki dziewczyny, też się cieszę, że jesteśmy już w domu. Wczoraj jeszcze miałam stracha czy wracać nie będę musiała... Mam nadzieję, że wytrzymam już do końca listopada w domu ![]() W ogóle na moją salę wczoraj przywieźli jedną dziewczynę ze skurczami w 5mc - czyli w sumie podobna sytuacja do mojej, tyle, że ja ze swoimi skurczami chodziłam do teraz ![]() A drugą przywieźli, bo szyjka się jej skróciła (nagle, tak jak u mnie- bo wcześniej miała długą) do 18 mm Dzień dobry tak w ogóle ![]() Dziś mam zamiar tylko zrobić obiad, a tak to leżenie i będę chyba buszować na all i szukać koszul dla siebie i zobaczę co jeszcze mi trzeba
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa właśnie tak chciałam - umrzeć. Masakra jakaś. Już teraz jest lepiej, ale dzisiaj się nie ruszam z łóżka.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53133609]Aniqa właśnie tak chciałam - umrzeć. Masakra jakaś. Już teraz jest lepiej, ale dzisiaj się nie ruszam z łóżka.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dobrze robisz. Leż i odpoczywaj Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#669 |
|
Konto usunięte
|
Spałam od 16 z małymi przerwami, więcej nie dam rady
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53133609]Aniqa właśnie tak chciałam - umrzeć. Masakra jakaś. Już teraz jest lepiej, ale dzisiaj się nie ruszam z łóżka. Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Gryzelda odpoczywaj dzis zeby znow nie wrocilo.. aniqa Ty tez duzo lez. bo lepiej w domku niz w szpitalu.
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-10-17 o 09:25 |
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę wstawić zdjęć z komórki do klubu więc będziecie musiały (czy chcecie czy nie) oglądać mój brzuch na forum :p hehe
29t5d (długo zdjęć nie robiłam i dopiero zobaczyłam jak mi już brzuszek odstaje
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
ANI_QA wypoczywaj i nie martw się o nic
najważniejsze że sytuację masz opanowaną. A my tu wszystkie trzymamy kciuki więc nie masz wyjścia jak tylko donosić do terminu
|
#673 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny organizer brawo ![]() Moja aplikacja powitała mnie dziś słowami: ,,Mam coraz ciaśniej w Twoim brzuszku, a wiesz co to znaczy? Niedługo się widzimy!" hehe cieszę się, ale też trochę mnie stresuje Cytat:
Szczuplutka kobietka z Ciebie Brzuch mnie swędzi delikatnie, jak usiądę to mała wpycha jakąś nogę chyba w mój żołądek. Niekomfortowo sie robi ale niech się wierci, uspokajam się jak ją czuję. Cytat:
Współczuję ;/ też się tak kiedyś załatwiłam licząc projekt na studiach. Wcięło mi kilka godzin pracy i wyliczeń, coś źle zapisałam i caaały projekt poszedł się bujać, po tym noc zarwana i od nowa trzeba było robić. Nauczyłam się, żeby robić kopie ważnych rzeczy i na maila wysyłać , albo zgrywać na zewnętrzny nośnik pamięci. Czlowiek uczy się na błędach albo zaniedbaniach ![]() Ale szybko czas leci, już 17 październik! |
|||
|
|
|
#674 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53133674]Spałam od 16 z małymi przerwami, więcej nie dam rady
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No tak, ile można ![]() Ja przez to ciągłe leżenie czuję się bardziej niedołężna ![]() Cytat:
Chyba masz rację, że teraz będziemy czujne jeśli chodzi o ruchy. Właśnie zaraz się kładę Później wstanę tylko zrobić obiad.Cytat:
W ogóle jak leżałam w szpitalu i sobie pomyślałam o Maleńkiej, to mi serce pękało... Wszystkie kochamy swoje dzieciaczki już teraz ponad życie, ale jak sobie pomyślałam, że istnieje jakieś zagrożenie, że nie będę mogła Jej powstrzymać i przyjdzie na świat zbyt wcześnie...straszne to uczucie. Tak samo przeżywałam poród Żanety... Swoją drogą ciekawe jak tam Julcia... I Lobo mogłaby coś napisać...
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wpadlam poczytac co u Was i widze, ze wszedzie dookola cos sie dzieje, niestety koncowka ciazy czesto jest obfita w niespodzianki ![]() Mnie w poniedzialek klada na oddzial patologii ciazy Po usg III trymestru okazalo sie, ze brzuszek mniejszy o dwa tygodnie od reszty pomiarow. Po dwoch tygodniach zrobiono mi kolejne usg i mimo, ze brzuszek podrosl to nadal odstaje od reszty. Podejrzenie hipotrofii co lez wylalam to moje... Maz dzisiaj w trybie pilnym wraca z uk (najblizsza rodzine mam ponad 200 km od Wroclawia ), gdzie jest na delegacji i przynajmniej niedziele spedzimy razem, bo w poniedzialek przed 8:00 mam juz stawic sie na oddzial.Troche mnie lekarze nastaraszyli czym to grozi i mimo, ze szczerze nienawidze szpitali to wole sie polozyc, niech monitoruja, mierza i robia co moga, mimo, ze lekow nie ma, ktore moglyby pomoc. Trzymam kciuki za Was wszystkie i zycze nam, abysmy jak najdluzej trzymaly sie w dwupakach, a dzieciaczki rosly zdrowo i symetrycznie... Sciskam mocno
|
|
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie miała takich atrakcji i wycieczek na IP, niedużo czasu zostało więc musimy się trzymać ![]() Cytat:
![]() Mnie w sumie w obecnej sytuacji pociesza fakt, że już 17 październik. We wtorek mam wizytę w przychodzi i w sumie od tej daty zostanie miesiąc do początku 37 tc. Więc teraz będę odliczała do momentu kiedy mogę odetchnąć ![]() A na początek grudnia mam zaplanowane ubieranie choinki Mąż powiedział, że On ubierze, ale stwierdziłam, że nie mogłabym na nią patrzeć (w sumie ubieramy wspólnie, ale wieszanie światełek to moja działka).
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo
![]() Gryzelda współczuje migreny :/ widze ze teraz sporo osób się skarży na ból głowy, może to przez tą zmianę pogody. Oby szybko przeszło! Cytat:
jeśli lekarz dobry to warto pojechać nawet dalej! Kciuki żeby wszystko było ok u tżta. |
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że pod opieką lekarzy oboje z Maleństwem będziecie bezpieczni i zrobią wszystko co mogą żeby było ok. Zresztą nie ma innego wyjścia! Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Dobrze, że mąż przyjeżdża i będzie przy Tobie, potrzebujesz teraz wsparcia. Żadna z nas nie lubi szpitali, ale teraz robimy wszystko dla naszych dzieciaczków i musimy znosić różne rzeczy. Trzymaj się kochana i w miarę możliwości odezwij się czasem i daj znać co u Was ![]() Wszystkie tutaj będziemy mocno trzymać kciuki
|
|
#679 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja odpuszczam, przy cc to nie muszę porodówki oglądać, chociaż i tak widziałam tą salę z kołem roma jak ciotka rodziła. Sale na położnictwie też znam. A co chciałam wiedzieć to mi ta położna na prywatnej wizycie powiedziała.Cytat:
Cytat:
żeby wszystko było ok, dużo siły ![]() Aniqa nie ma to jak w domu
|
|||
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po
![]() Na szczescie nic powaznego. Zapalenie jelita i refluks Dostal leki, lekarz zeobil usg, kolono ale tak na dlugosc odbytnicy i przynajmniej wsio woem Barboo
|
|
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Barboo przytulam! Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
dzis w nocy pobilam rekord od 2 do 5. Juz nie wiedziałam co mam ze sobą robic. Biodra mnie strasznie bolaly. Jak taka bezsenność ma być coraz częściej to ja podziekuje.Cale szczęście przysnelam jeszcze do 9:30 ale jestem wybita Po śniadaniu jedziemy zamawiać wózek i uzupełnić wyprawke---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Barboo tez trzymamy za was kciuki ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Przeleczy i będzie ok. Wspolczuje refluksu
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Mógłby się już ruszyć. Zdążyłam zaliczyć pocztę, zakupy, zjeść II śniadanie a on nawet nie drgnął.
czubasek to tyle czasu się nie ruszał? A potem czułaś ruchy tak samo? zastanawiam się czy one rzeczywiście przez to że mają mało miejsca mniej się ruszają... patrzę na obwód swojego brzucha to mi przybywa tak 1 cm na tydzień Cytat:
Gryzelda niech to cholerstwo mija... Ciekawe jak Adka i jej migrena Cienwiatru jesteś tu chyba najszczuplejsza mama Ale masz zgrabną piłeczkęSylwoha dobrze że nic poważnego Fionka też dziś mam zamiar skończyć wyprawkę
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-17 o 10:25 |
|
|
|
|
#684 | |||
|
Rozeznanie
|
heeej!
ja już po szpitalu, jest szczęście- bobo sika! pęcherz dzisiaj był piękny pusty więc coś się ruszyło, plus zastój w nerce też mniejszy Iwo mi zrobił prezent na ostatnie 20ste ktg nie miałam dziś bo jakaś wredna położna miała dyżur, więc następnym razem i pierwszy raz na usg zrobiło mi się słabo, prawie zeszłam, wystraszyłam ginkę trochę, a co! zabawy dziecka z pęcherzem są tragiczne w odczuciach :/ mam nadzieję, że twoja pociecha znajdzie sobie inne miejsce w końcu Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53133609]Aniqa właśnie tak chciałam - umrzeć. Masakra jakaś. Już teraz jest lepiej, ale dzisiaj się nie ruszam z łóżka. Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]leż i odpoczywaj po takiej nocce, obyś dzisiaj miała spokój Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko się wyjaśniło i życzę dobrej opieki w szpitalu, oby czas tam zleciał szybko i z samymi pozytywnymi wieściami Cytat:
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Mervie dobre wieści u was
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Morning
![]() Barboo trzymaj się cieplo i nie płacz. Ja mam podobną sytuację przez tą niewydolność łożyska i niskie białko Pappa. Stąd wywołują poród wcześniej. We wtorek mam USG i jeśli przyrost będzie nie taki to moze jeszcze szybciej.. u nas jednak do szpitala nie kładą, więc współczuję pobytu. Ale przynajmniej tam mają na Ciebie oko. P.s. miałam w 10tc ciazy plamienia (przez 2 tyg) - powiedzieli mi, że to normalne i nikt mi nawet w podwozie nie zaglądał. Zapewnili mnie, że tak czasem jest i juz. W PL koleżanka też dostała w 11tc - położyli ja na patologii.. tak więc widzisz różne podejście.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-10-17 o 10:37 |
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
RUDASKA, fachowa śliczna robota!
GRYZELDA, oby wreszcie lepiej, masz wsparcie? SYLWOHA, ja mam największy problem ma czczo. Wiem, ze 1. Najlepiej na kolacje warzywa i białko. 2. Cukier mierzyć NATYCHMIAST PO WSTANIU, potem rosnie. 3. Ok godziny 4-6 rano moze byc czesto u niektórych podwyższony, tzw efekt brzasku. Zmusilam sie do zaśnięciem po 2 rano, Syn o 6 juz słodko wolal Mamooooo... Wlasnie po wizycie, szyjka piękna ponad 4cm, po ktg skorczy brak, Maluda ma 1500g (29-30 tydzien) i wszystko super. Uffff! Mam czasem na to niespanie łyknąc relanium... I ogolnie dużo leżeć, aby w tak dobrej kondycji dotrwac do samiutkiego konca
|
|
|
|
#688 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
) Cytat:
odpoczywaj! ![]() Rudaska super organizer !! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za Was !! będziesz pod dobrą opieką!! Cytat:
dobre wieści !!! czekam na tż i jedziemy na BioBazar później na małe spożywcze zakupy i chce go wkońcu zaciągnąć do piwnicy - na porządki ![]() ta pogoda mnie dobija.. strasznie senna jestem
|
|
#689 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciekawe, co mu zalecono? Cytat:
- usg to nie jest pomiar doskonały - dzieci rozwijają się różnie - algorytmy wg których się mierzy to są komputerowe algorytmy, a w praktyce są różne odchylenia. Dlatego możliwe, że niepotrzebnie się stresujesz. Cytat:
Cytat:
Ponadto mówił, że teraz się magnezować, a 2 tygodnie przed terminem odstawia się magnez, żeby nie popsuć akcji skurczowej Żaden nius zdaje się.
|
||||
|
|
|
#690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Macie rację dziewczyny
Cytat:
To przyjemne zakupy Was czekają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to dobrze, że takie rzeczy trzeba sprawdzać. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

pierwszy raz w życiu migrenę miałam

zaraz wskocze w dresy i wypuszcze na chwilkę piesa na siku
a potem prysznic, gotowanie zupy i za godzinę mierzenie cukru
ehhhh...

Ale ja nigdy nie podchodziłam do antykoncepcji tak, że może nie zadziałać, poza tym to chyba był taki czas że nawet jakby nie zadziałało to by się nic nie stało.
piękny organizer
. Naprawdę nie wiem co zrobiłam, ale nie udało się odzyskać, pół godziny temu skończyłam odtwarzać, padam na ryjek