Zlot żarłocznych peem-zołz 2016 nr 38! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 09:35   #2431
Arya90
Zakorzenienie

Dot.: Zlot żarłocznych peem-zołz 2016 nr 38!

Cuddly na początku chyba poćwiczę te wszystkie sploty, a potem zabiorę się za szalik. Wydaje mi się najprostsze jak na początek.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:37   #2432
Iskra14
Zakorzenienie

Chyba nam nie wypali wyjazd w Bieszczady w listopadzie :/:/ miało nas jechać 16-18 osób, a nagle zrobiło się 14 z czego 4 nie są do końca pewne :/ ośrodek jest na 21 osób i jest inna ekipa chętna na ten termin. Jak mnie denerwują ludzie, którzy najpierw mówią, że chcą jechać, a jak przychodzi co do czego to zmieniają zdanie :/
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:44   #2433
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Jest coś takiego jak żal niedoskonały poza tym mieszkanie razem i seks to chyba nie jedyne grzechy? Nie będę nikogo tu moralizować bo to nie o to chodzi. Bardzo dużo zależy od księdza i niestety jak sie źle trafi to potem sie odechciewa
Z tego co wiem to mieszkanie razem jest cięższym grzechem niż seks przedmałżeński. Kościół postrzega to jako coś dużo gorszego. A skoro świadomie popełniamy ten grzech że tak powiem po raz kolejny to nie ma chęci poprawy i spowiedź jest nic nie warta. Ale tak jak mówię kiedyś to czytałam i nie jestem pewna słowo w słowo jak to dokładnie wygląda.

Chyba też chodzi o to, że mieszkając razem żyjemy jak małżeństwo nie mając ślubu, ale mogę się mylić.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2015-10-17 o 09:47
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:46   #2434
Cherry_Muffin
nibyżona

dzien dobry. zaraz wezme sie za kawe i sniadanie.
TZ w pracy, wiec nasza weekendowa randka na skypie pewnie przepadnie, bo wczoraj tez padl po pracy szybko.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:47   #2435
pannamima
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;53130004]Tylko licencjat. Czerwińska to nr 3, ale zbytnio mi nie podpadła (miałam z nią jeden przedmiot zdany w pierwszym terminie, ale usposobienie mi jej nie odpowiadało). Nr 1 to Wierzbiński.[/QUOTE]

Nie mam z nim zajęć.

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Też mam taki plan

Pannamima Ty ostatnio pisałaś, że używasz kremu do twarzy brzozowego sylveco? Którą wersję masz? Bo dostałam teraz próbki i zastanawiam się nad kupnem. Miałam zamiar kupić love me green ale mnie teraz zaciekawiła polska wersja naturalnych kosmetyków
Bez botuliny.No ja bardzo lubię ten krem, choć teraźniejszych zimę wolę Ziaja awokado.

Ja juz na wykładzie, a pi zajęciach idziemy z przyjaciółka na otwarcie galerii handlowej z butikami
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:47   #2436
Iskra14
Zakorzenienie

Jetem wściekła z powodu tego wyjazdu i mi się odechciało wszystkiego na dziś.
Stary 2015-10-17, 09:48   #2437
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to mieszkanie razem jest cięższym grzechem niż seks przedmałżeński. Kościół postrzega to jako coś dużo gorszego. A skoro świadomie popełniamy ten grzech że tak powiem po raz kolejny to nie ma chęci poprawy i spowiedź jest nic nie warta. Ale tak jak mówię kiedyś to czytałam i nie jestem pewna słowo w słowo jak to dokładnie wygląda.

Jak dla mnie lepiej jest chodzić co niedziele do Kościoła i spowiadać sie co jakiś czas nawet jak sie nie dostanie rozgrzeszenia. Nie wiem co jest większym grzechem ale nie chodzenie do kościoła tez jest grzechem ciężkim. Po co sobie dokładać? :p No ale to zależy jak kto wierzy i w co :p
Jejku wyjdę tu na dewotke
Stary 2015-10-17, 09:50   #2438
Petit_Papillon
luckygirl

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;53133393]JA też mam uraz "pospowiedniczy" i narazie prędko nie pójdę do spowiedzi. Pewnie dopiero przed ślubem. Zresztą mieszkamy razem, to nie ma to większego sensu. [/QUOTE]
Jest też formułka "wiecej grzechow nie pamietam"
Cytat:

Dla mnie argumenty "nie idę do spowiedzi bo ksiądz" albo " nie ma to dla mnie sensu bo i tak mieszkamy razem" nie przemawiają ale nikomu w sumienie nie będę zaglądać :p
Nie, ja pójdę do spowiedzi, ale ksiądz mnie mega wkurzył.
Cytat:
Jest coś takiego jak żal niedoskonały poza tym mieszkanie razem i seks to chyba nie jedyne grzechy? Nie będę nikogo tu moralizować bo to nie o to chodzi. Bardzo dużo zależy od księdza i niestety jak sie źle trafi to potem sie odechciewa
Dokladnie. Duzo zalezy od ksiedza

Ten ksiadz z ktorym wczoraj mielismy katecheze powiedzial tak: wiem, ze wiekszosc z Was mieszka ze soba i ksiadz nie moze dac za to rozgrzeszenia. Sa dwie spowiedzi przed slubem - przed zapowiedziami i tydzien przed slubem. Jednej spowiedzi moze nie podpisac, bo wie ze sie nie wyprowadzimy od siebie itp, ale te przedslubna podpisuje i rozgrzesza.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:50   #2439
201711281122
Konto usunięte

Cytat:

Nie umiem tego ładnie ująć w słowa, ale w grzechu "mieszkania razem" żyje się permanentnie - wykonujesz ten grzech bez chwili przerwy.

Tu teoretycznie rozgrzeszenie nie przysługuje.

A seks przedmałżeński... Wykonujesz ten grzech, kończysz i tyle. Popełniłaś grzech-w czasie przeszłym. Ciąży on na twoim sumieniu, ale nie uprawiasz seksu 24h/7 dni, tak jak w przypadku mieszkania.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:53   #2440
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Nie umiem tego ładnie ująć w słowa, ale w grzechu "mieszkania razem" żyje się permanentnie - wykonujesz ten grzech bez chwili przerwy.

Tu teoretycznie rozgrzeszenie nie przysługuje.

A seks przedmałżeński... Wykonujesz ten grzech, kończysz i tyle. Popełniłaś grzech-w czasie przeszłym. Ciąży on na twoim sumieniu, ale nie uprawiasz seksu 24h/7 dni, tak jak w przypadku mieszkania.
Właśnie o to mi chodziło. dziękuję ci bardzo
Stary 2015-10-17, 09:54   #2441
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

Cytat:
Wiadomo, że nie jedyne, ale jedne z "cięższych ". 😉 Temat rzeka, ale z tym księdzem to prawda niestety. Sami człowieka do siebie
zniechęcają.

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Cuddly na początku chyba poćwiczę te wszystkie sploty, a potem zabiorę się za szalik. Wydaje mi się najprostsze jak na początek.
Dziewczyny macie jakis sprawdzony samouczek? Fajna sprawa te szydełka ☺

Cytat:

Chyba też chodzi o to, że mieszkając razem żyjemy jak małżeństwo nie mając ślubu, ale mogę się mylić.
Temat rzeka... 😉
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:01   #2442
Arya90
Zakorzenienie

Butterfly ja znalazłam na yt panią co ładnie wszystkie podstawy wyjaśnia. Jak chcesz mogę Ci podesłać link. A jak już to ogarnę to będę myślała co dalej. Wiem, że Cuddly dłużej się tym zajmuje to może coś więcej podpowie, ale z tego co pamiętam to też mi mówiła, że szukała na yt

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:43   #2443
ann2016
Zakorzenienie

Hej

Ksiądz który będzie nam udzielał ślubu i ten tu w NO u którego załatwiamy nauki wiedzą, że mieszkamy razem i nic nam nie mówili w tym temacie
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:48   #2444
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Butterfly ja znalazłam na yt panią co ładnie wszystkie podstawy wyjaśnia. Jak chcesz mogę Ci podesłać link. A jak już to ogarnę to będę myślała co dalej. Wiem, że Cuddly dłużej się tym zajmuje to może coś więcej podpowie, ale z tego co pamiętam to też mi mówiła, że szukała na yt
Super, jakbyś mogla to.podeślij mi link
😘

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
Hej

Ksiądz który będzie nam udzielał ślubu i ten tu w NO u którego załatwiamy nauki wiedzą, że mieszkamy razem i nic nam nie mówili w tym temacie
Szczęściarze 😉 chociaż mam wrażenie, że teraz znaczna część ludzi przed ślubem mieszka ze sobą. Wydaje mi się że z dwojga złego lepiej zamieszkać ze sobą przed i się sprawdzić, niż rozwodzić pół roku po ślubie.
6335951a6f2125013706eea4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9a0ad25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:08   #2445
dziun_ka89
dziun_ka89

Trochę się za Wami stęskniłam ...tablet przez kilka dni odmawiał mi posłuszeństwa ale już Was trochę nadrobiłam..
kurcze trochę mam mętlik w głowie..nie wiem czy chcę ten welon który wybrałam mam hiszpański katedralny z koronką tylko do kościoła za wypożyczenie 350zł a spodobał mi się ten muślinowy prosty z butterfly.. muszę wrzucic zdjecia wkoncu jak nie bede miala odwiedzin dziś to spróbuję to ogarnąć
Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ile przed wyjazdem do kościoła chcecie być juz gotowe z makijazem i fryzura? Dostałam ofertę od makijażystki - wg jej rozpiski 2,5h przed przyjazdem auta powinnam być już gotowa z makijazem, a wiadomo, że fryzura przed! Obawiam sie, ze to moze byc troche za szybko...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
Ja też chciałam na ostatnią chwilę ale byłam przy kilku weselach i na ostatnią chwilę to nie jest najlepszy pomysł.. my mamy ślub o 17:00 na 9:00 mam fryzjera i ok.11:00 wizażystkę czyli na 13:00 będę zrobiona (wolałabym godz.później ale moja wizażystka leci ogarnąć jeszcze jedną młodą) u nas młody wykupuje młodą, poźniej młoda wychodzi wita się z wszystkim gośćmi..idzie się przebrać i jeszcze błogosławieństwo, parę fotek i wyjazd i po drodze znowu bramy i przed kościołem kilka zdjęć także ta godzinka zapasu się przyda zwłaszcza przy moich spóźnialskich zdolnościach

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
i problem rozwiązany. . tylko kurcze nigdy nie kupowałam na tych zagranicznych stronach i nie wiem jak to się robi pomożecie?
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
No właśnie ja też
Tylko zastanawiam się czy jak wywalę pokrowce i postawię na kolor to czy nie będzie za mało ślubnie
Ja też bym pokrowce wyrzuciła bez jest bardziej elegancko i wcale nie nieślubnie szkoda tylko że tych brązowych zasłon nie masz w obu pomieszczeniach..a na stoły zdecydowanie jakieś niskie kompozycje kwiatowe i myślę że kolory byłyby super fiolety, może żółty, niebieski..
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
na głównej wizażu jest wzmianka o najnowszych kolekcjach sukien, które się Wam podobają?
Mnie np z pronoviasa żadna
Carolina Herrara w sumie wszystkie 3 fajne, ale najbardziej jakoś podoba mi się ostatnia
Od Oscara de la Renta druga
i... tyle
reszta mi się nie podoba

głosujecie?
Jak dla mnie CH druga i i trzecia i te weloniki supersubtelne i Oscar de la Renta druga śliczna jest
dziun_ka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:31   #2446
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
hej hej!
zaraz wstaję, bo mejkap niestety na 9

na głównej wizażu jest wzmianka o najnowszych kolekcjach sukien, które się Wam podobają?
Mnie np z pronoviasa żadna
Carolina Herrara w sumie wszystkie 3 fajne, ale najbardziej jakoś podoba mi się ostatnia
Od Oscara de la Renta druga
i... tyle
reszta mi się nie podoba

głosujecie?
Ja nie oglądam i nie czytam tych wizażowych artykułów. Są zazwyczaj na takim poziomie że szkoda mi czasu

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Dzień dobry wybaczcie nie nadrobie Was, bo nawet nie będę miała kiedy dzisiaj mamy drugi dzień nauk przedmałzeńskich. Wczoraj 3 h, dzisiaj ok.10. Nie jest tak źle. Małżeństwo, które to prowadzi jest ok. Fajnie mówią. Zwłaszcza małżonek a wczoraj mieliśmy jeszcze godzinkę z księdzem, ale na prawdę fajny ksiądz.
W czwartek byłam u spowiedzi. W.podaje do chrztu jutro i musiał, a ja chciałam. I ksiądz, ktöry spowiadał strasznie mi obrzydził znowu ich. Księży. Nagadał mi jakbym była niewiadomo jakim grzesznikiem i miala niewiadomo jakie grzechy. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam...
Ja myślę że bardzo dużo osób unika spowiedzi właśnie dlatego, że zostali potraktowani tak, a nie inaczej przez księdza w konfesjonale

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Chyba nam nie wypali wyjazd w Bieszczady w listopadzie :/:/ miało nas jechać 16-18 osób, a nagle zrobiło się 14 z czego 4 nie są do końca pewne :/ ośrodek jest na 21 osób i jest inna ekipa chętna na ten termin. Jak mnie denerwują ludzie, którzy najpierw mówią, że chcą jechać, a jak przychodzi co do czego to zmieniają zdanie :/
Znam to i też mnie to doprowadza do szału

Cytat:

Nam ksiądz na naukach tłumaczył, że ani mieszkanie ani spanie w jednym łóżku nie są grzechem. A rozgrzeszenia się nie dostaje ze względu na to, że jest "stała okazja do grzechu"

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:47   #2447
Iskra14
Zakorzenienie

Muszę iść wywiesić pranie i wstawić nowe, ale mi się nie chce. Wszystko przez to, że mam zły humor.
Stary 2015-10-17, 11:54   #2448
rintintin
Zakorzenienie

Czesc.
Orientuje się może ktoras w jakich cenach są sukienki Diamond Bridial? Spodobała mi się jedna i nie wiem czy w ogole jest sens o niej myśleć
rintintin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:56   #2449
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Ja myślę że bardzo dużo osób unika spowiedzi właśnie dlatego, że zostali potraktowani tak, a nie inaczej przez księdza w konfesjonale
Mysle, ze tak. I ksieza tez maja tego swiadomosc.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:05   #2450
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Teściowa mi upolowała torebkę z Wittchena ma u mnie plusa

Widziałam wzmiankę o sushi - uwielbiam mogłabym jeść codziennie
też uwielbiam i mój potfel niestety to odczuwa, a muszę znowu zacząć oszczędzać, bo czekają mnie nie lada wydatki...

Cytat:
W ogóle wczoraj oglądaliśmy najgorszy, i najbardziej obrzydliwy film jaki w życiu widziałam. mój mózg jest jak narazie w stanie wyparcia tego co widział, ale chyba już za późno. Nie daliśmy rady go oglądać..
jaki?

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam i nie czytam tych wizażowych artykułów. Są zazwyczaj na takim poziomie że szkoda mi czasu

Znam to i też mnie to doprowadza do szału

Nam ksiądz na naukach tłumaczył, że ani mieszkanie ani spanie w jednym łóżku nie są grzechem. A rozgrzeszenia się nie dostaje ze względu na to, że jest "stała okazja do grzechu"
?? chyba powstaje jakiś "spór w doktrynie" bo chyba głównie przez to nie dają rozgrzeszenia...

za chwilę wrzucę do klubu foto mejkapu, ale średnio mi się podoba, bo podkład/puder trochę za ciemny, mimo iż mam najjaśniejszy....
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:11   #2451
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
też uwielbiam i mój potfel niestety to odczuwa, a muszę znowu zacząć oszczędzać, bo czekają mnie nie lada wydatki...
Ja w końcu muszę choć raz sama je zrobić - wyjdzie na pewno kilkanaście razy taniej
Stary 2015-10-17, 12:20   #2452
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

jaki?

?? chyba powstaje jakiś "spór w doktrynie" bo chyba głównie przez to nie dają rozgrzeszenia...

za chwilę wrzucę do klubu foto mejkapu, ale średnio mi się podoba, bo podkład/puder trochę za ciemny, mimo iż mam najjaśniejszy....
Powiem ci szczerze, że aż wstyd mi pisać tytuł na forum. Rosyjski film, zakazany w kilku krajach. Mogę wysłać na na Pw tytuł.
Stary 2015-10-17, 12:27   #2453
neroza
Zadomowienie

Hejka laseczki: roza: kolejny smętny, mglisty i deszczowy dzień... idę po kawę znowu głowę mi rozsadza

Cytat:

co do księży, grzechów etc. Jak większość z Was nie chodzę do spowiedzi po tym jak ksiądz zrównał mnie z błotem podczas spowiedzi, zrobił taką szopkę jakbym co najmniej kogoś zabiła, swoją drogą jestem ciekawa czy byłby równie okrutny spowiadając jednego z kolegów pedofili po fachu, bo tu mam wrażenie sytuacja w kościele wygląda nieco inaczej. Przestałam chodzić do kościoła, bo nie podoba mi się jego zaangażowanie w politykę i faworyzację niektórych ugrupowań lub polityków, moim zdaniem kościół w tym przypadku powinien być bezstronny.
Z mojego życiowego doświadczenia mogę Wam powiedzieć, że mnie właśnie ten najgorszy grzech czyli mieszkanie razem i sex przedmałżeński, uchronił przed popełnieniem największego błędu życiowego i powiem tylko, że był to bardzoo długi związek

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

Może kosmetyki, których używała utleniły Ci się na twarzy. Dlatego ja przed zakupem podkładu idę do Sep lub Doug i nakładam podkład i po 2 godzinach patrzę czy się utlenił czy ciemnieje. Mam tak np z podkładem Lancome, strasznie ciemnieje ale dopiero po ok 1,5 godz i na szczęście go nie kupiłam
Stary 2015-10-17, 12:30   #2454
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

zaproszenia, które przyszły mi z Amelii

najbardziej chciałam sprawdzic 1 i 2 (dilajla i elegant) a reszta była " w zestawach"

jeżeli chodzi o jakość papieru i druku, nie ma się do czego przyczepić cena jest w porządku do tego co otrzymałam

natomiast to zaproszenie z kalką i piwoniami mogłoby zamiast tej wstążki mieć podklejoną tę kalkę na grzbiecie, wówczas pewnie bym się nie zastanawiała, a tak trochę się rozlatuje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0300.jpg (75,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0301.jpg (52,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0303.jpg (47,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0306.jpg (63,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0309.jpg (83,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0312.jpg (67,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2015-10-17, 12:35   #2455
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci szczerze, że aż wstyd mi pisać tytuł na forum. Rosyjski film, zakazany w kilku krajach. Mogę wysłać na na Pw tytuł.
dawaj

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość

Może kosmetyki, których używała utleniły Ci się na twarzy. Dlatego ja przed zakupem podkładu idę do Sep lub Doug i nakładam podkład i po 2 godzinach patrzę czy się utlenił czy ciemnieje. Mam tak np z podkładem Lancome, strasznie ciemnieje ale dopiero po ok 1,5 godz i na szczęście go nie kupiłam
nie wiem, ale "poprawiłam" się swoim pudrem trochę
Stary 2015-10-17, 12:36   #2456
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Nie mam z nim zajęć.
Ja też nie miałam zajęć, ale on odpowiadał za jedną grupę przedmiotów i przez niego* miałam zwalony rok i obroniłam się później

*nie chciał zrobić 3 terminu (w rozmowie ze mną stwierdził, że po jego trupie), więc nie dokończyłam pracy dyplomowej. Decyzją dziekana jednak zrobili z sierpniu, bo jakieś 30% całego roku nie mogło się obronić tyko z tego jednego powodu.

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Czesc.
Orientuje się może ktoras w jakich cenach są sukienki Diamond Bridial? Spodobała mi się jedna i nie wiem czy w ogole jest sens o niej myśleć
Co to za firma? Jest ona w Polsce?

Cytat:
Mi napisz
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:41   #2457
arya09
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny jestem na telefonie i na razie nie dam rady was nadrobic

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;53133656]Co to za spowiedź skoro nie planuje sie po niej poprawy, tzn.napewno nie wyprowadzimy sie od siebie, czy nie przestaniemy współżyć. A w koncu mowi się przy spowiedzi, ze postanawia sie poprawę, wiec jakby nie patrzeć to spowiadać się a później isc i robić to samo, to klamanie przy spowiedzi. A więc bezsens.Raz mnie tak ksiądz umoralnil, że podziękuję. Mam traume po tym jak mnie wyprzezywal, a jak odeszlam bez słowa od konfesjonalu to wylecial za mna i krzyczał przy wszystkich. Wiadomo, kazdy ma inna sytuację i podejscie. To akurat bardzo indywidulana sprawa i prywatne sumienie. Dla mnie granica została przekroczona i tyle.

Ja zaraz biorę się za sprzątanie, a tak mi się nie chce. :/[/QUOTE]

Dokładnie, mam takie samo zdanie odnośnie sensu spowiedzi przy mieszkaniu razem. Poza tym podejście księży w konfesjonale zamiast zachęcić to zniechęca ze zdwojoną siłą.

Cytat:

Ale chyba jedne z najważniejszych przynajmniej wg księży. Ja poza tym nie uważam żebym strasznie grzeszyła.
Jak na razie nie trafiłam na normalnego księdza. Każdy jeden odrazu zniechęca. Dla większości to niezły biznes. Mój były szef był w seminarium i chciał być księdzem dla kasy

I jestem pewna że przynajmniej połowa księży nie jest z powołania.
U mnie proboszcz ma córkę całe miasto o tym wie i co i nic. Jest kryty przez osoby wyżej. I taki ksiądz mnie będzie umoralniał?

Cytat:
Jak dla mnie lepiej jest chodzić co niedziele do Kościoła i spowiadać sie co jakiś czas nawet jak sie nie dostanie rozgrzeszenia. Nie wiem co jest większym grzechem ale nie chodzenie do kościoła tez jest grzechem ciężkim. Po co sobie dokładać? :p No ale to zależy jak kto wierzy i w co :p
Jejku wyjdę tu na dewotke
Nikt nigdzie nie napisał, że nie chodzenie do spowiedzi równa się nie chodzeniu do kościoła w niedzielę. Wierzę w Boga ale w instytucję jaką jest Kościół niekoniecznie.
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:44   #2458
xXBlankaXx
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;53135604].

Mi napisz [/QUOTE]

Cytat:
dawaj
:
Poszło.
Stary 2015-10-17, 12:50   #2459
smerfetk_a
Żona Gargamel

Kupiłam sobie wreszcie nowy rowerek stacjonarny i 1,5h go z tatą skręcałam
Oczywiście psy jak zawsze pomocne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kJHjamLtfOZQl6OkT556ScRl2fIkudSY-Ts7_7i8Vhg.jpg (64,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4Idq3UvMgYEb065OcXdymPPfZJo6B9BRIYvvsEN3gMk.jpg (29,8 KB, 15 załadowań)

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:54   #2460
Sophie24
Zakorzenienie

Hejo:P Nie nadrobię :P

Jestem po przymiarkach. We wszystkim co mierzyłam wyglądałam dobrze a żadna nie robiła efektu wow:/ Pani kazała mi wybrać na koniec 3 typy (mierzyłam dobre 10 sukien) i wybrałam ale praktycznie żadnej nie pamiętam więc...
Nie mam zdjęć bo M. nie skumał by je robić No nic. I tak nic nie wybrałam i nie wybiorę.
Jedyna która jest w necie to Ally z Afrodyty. Reszty niestety nie ma zdjęć:/
Jedna była suknią 2w1 ale nie ma nigdzie fotek a nazywa się Lilly, a trzecia to koronkowa rybka z trenem i nazywa się Cornelia. Wszystkie 2500zł kosztowały.
Mierzyłam praktycznie każdy fason, różne dekolty, różne materiały. Wszystkie były długie a w tej 2w1 no to w krótkiej też było dobrze.

Wyglądałam jedynie lepiej w złamanej bieli czy tam śmietankowej czy jakiejś niż w typowej bieli. I tyle.
Idę w dresie
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości