Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 09:59   #1471
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Dokładnie tak jak Ada napisała dziecka układ trawienny nie jest wykształcony tak jak nasz i stąd prężenia się dzidzi i bąki.
Jeśli będą kolki to nie uspokoisz dziecka w kilka minut. Będzie mega wycie jak syreny nawet przez godzinę albo i dłużej, a przy tym bąki. ..

A u mnie w nocy bóle krzyża i boli mnie brzuch od kilku godzin jak na @.. brzuch to mam taki wielki że jak mały się rozpycha to spokojnie można stwierdzić czy to przód stopki czy tył, pupa itd

Mala a nie masz spodni długich piżamowych? Ja bym popierdzielala w długiej koszuli i spodniach długich :

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-10-17 o 10:01
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:01   #1472
Amelie04
Zakorzenienie

Maggie kciuki za rozwoj akcji...
Ja nie mam nawet sily i ochoty wstac z lozka. W ogole to od dzis juz nie bede tu wchodzic ,bo tylko sie dobijam jak o dzieciach piszecie...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 10:27   #1473
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Twoja mała od niedawna taka czerwona się robi? Bo ja się kurde zastanawiam co mojemu i czy to normalne bo też się robi czerwony się mega napina, rączkami i nóżkami przybiera puści mega bąka tak jakby z kleksem a tam nic. :/ Tyle że on już od pierwszych w sumie dni tak ma. To kolka? O.o
Nie wiem co znaczy od niedawna bo dziś ma 8 dni Nie no wiem, że się robi czerwona bo ciśnie coś tam w pieluchę, ale np wczoraj właśnie było dokładnie tak jak napisałaś a jak zajrzałam w pieluchę spodziewając się kupki po szyję a tak kropeczka i nie wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
My po pierwszej nocy w domu bardzo sie balam ze Nel placzem bedzie budzic Inge ale dalysmy rade karmienie o 2 i o 4 i 5.20 te po 5 trwalo ponad godzine nie chciala spac a chciala ssac.
I stalo sie moja Nel ma smoczka przy dwojce to zbawienie Inga wogole nie chciala wiec jak Nel zassala i poszla spac to czulam sie jak w niebie
Cyce mam jak kamienie bo wisialysmy cale dni na cycku i sie rozkrecilo teraz bedzie trzeba to unormowac
MALA ja to bym chciala wszystko jesc ale moze dlatego ze mnie w szpitalu przeglodzili
Dzis mija trzecia doba od cc w szpitali dopiero by dzis puscili ja juz normalnie sie ruszam ale strasznie boli w srodku i sie martwilam ze gorzej przechodze te cc a zapomnialam ze ja wtedy ze szpitala wyszlam w 6 dobie albo w 5 i bylam juz rozruszana :P
Też mnie napiernicza w środku. Szczególnie po wczorajszym ściągnięciu szwów. Naruszone i boli:/ Jeszcze te plecy mnie dobijają grrrrr... Chcę od razu posprzątać cały dom bo zaległości takie, ze chyba pół roku będę doprowadzała do ładu i skłądu, ale wiem że nie ogę bo sobie zrobię kuku i będą problemy więc czekam jeszcze cierpliwie
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witam sie w dniu TP i melduje , ze nic sie nie dzieje.. Rozmyślań i załamania ciąg dalszy ... Czuje sie jak w potrzasku

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

W nocy wstalam siku i zaczal mnie rwac brzuch, z przerazenia szybko wrocilam do lozka i zasnelam. Chyba bede caly dzien lezec zeby tylko wytrwac do poniedzialku moze wtedy cos zalatwie
Ależ Ty blokujesz psychiką poród. Nie możesz sobie zaplanować. A jakbyś zaczęła rodzić w nocy to może już by było po wszytskim
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Mala nie masz apetytu kochana..nie martw się tym za bardzo..to normalne zajscie..nawet z pradawnych czasów..kiedy to mama (każdy ssak) robi zapasy w trakcie końcówki ciąży tylko po to żeby przez pierwsze dni poświęcić tylko i wyłącznie młodej istotne..by karmić i dbać o jej czystość..jedzenie mamy to tylko dopełnienie ..zgromadzone zapasy w organizmie skończą się to twój żołądek da Ci dosadnie znać!😁..a to ze pijesz to bardzo dobrze ..i pij duuuuzo!...to podstawa do utrzymania super laktacji😊...
W sumie tak.Zapasów dużo uzbierałam. Tylko najgorsze jest to że nawet jak mnie już żołądek boli to dalej ledwo co przełykam bo tak mi się nie chce jeść:/ a zaraz słaba jestem i wiem, że musze wiec wciskam
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Mój dziś też w nocy nagle pokochał cycka i jeszcze czkawki nas męczą, odbijać nie potrafimy, ale tak sobie myślę że jedna 2,5h sesja w nocy to jeszcze nie tragedia )

Ja też mam o wiele mniejszy apetyt - nie mam pojecia dlaczego.
U mnie też problem z odbijaniem, ale jednak na ramieniu jakoś lepiej to wychodzi niż przy takim podwyższeniu tylko jak radzili w szpitalu.

W ogóle znowu mam wysokie ciśnienie Kurde w szpitalu idealnie 120/80 albo niższe a teraz doopa. Szkoda, że nie mierzyłam po wyjściu ze szpitala od razu to bym wczoraj doktorkowi powiedziała jak bylam na ściąganiu szwów a tak to lipa

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mala a nie masz spodni długich piżamowych? Ja bym popierdzielala w długiej koszuli i spodniach długich :
eeee nie wygodnie no i wszytskie te koszule do karmienia mam z krótki rękawem a nie chce mi sie ubierać Wygodniej będzie z piżamką. Jak sie sprawdzi to zamóię jeszce jedną a koszulki pójdą w ruch jak mnie obrzyga albo coś
Stary 2015-10-17, 10:29   #1474
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Dorisko..super ze mąż pomocny👏 brawa dla niego..

Doris czy oprócz dużych piersi masz tez duże otoczki ..czu sutek jest plaski czy jednak nie..czy próbowaliście przez nakładki??..

A próbowałaś zabawy z młodym na golaska..jak będzie najedzony..po odbiciu ..poloz sie wygodnie ..zrelaksuj sie i potraktuj to jak milutką zabawę..poloz małego na brzuszku na Twoich piersiach..pozwól mu na "wachanie"Ciebie..na zlizywanie kropel mleka z sutków..(wyciśnij troszkę)..przytulaj ..glaskaj go..masz duży biust to milo mu będzie pewnie na mieciutkiej i cieplutkiej mamie poleżeć ..byc może zainteresuje sie sutkiem i pociągnie jak trzeba..zycze Ci tego😚

Fajnie by bylo gdybyś tez skorzystala z pomocy dobrej laktatorki ..takiej co w domu pomaga przystawić..
Nie wiem czy jeszcze jest szansa. Już tyle czasu na butli, będzie chciał jeszcze pierś? On przy piersi się wscieka

Jeśli chodzi o pomoc to marnie tutaj. Nie wiem czy jest coś takiego jak laktatorka. Położna również nie umiała mi pomoc.

Hmm otoczkę mam dużą, a jeśli chodzi o sutki to uslyszlaam że " takie płaskie aż nie są". Nakładek też probowalismy.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-17, 10:38   #1475
Amelie04
Zakorzenienie

Mala taaa... Pewnie bym lezala pod końską dawką oxy i nie wiedziala jak sie nazywam. Najgorszą presje mam ze strony otoczenia... Telefon caly czas dzwoni ja nawet nie odbieram.. Na fb pelna skrzynka. Nie mam ochoty z nikim gadac, nawet z domu wychodzic. I martwie sie wczorajszym ktg, bo nie lezalabym godzine, gdyby bylo ok... Raz nawet tetno spadlo do 99. Pozniej nagle 170. Lekarz ironicznie powiedzial " jak chcesz to cie moge polozyc" ... Jak spytalam kiedy mam sie zglosic na kolejne ktg uslyszalam " kiedy chcesz". Czyli zero zainteresowania dopoki cos sie nie stanie mojemu dziecku. Z kazda godzina boje sie o niego coraz bardziej, ze plywa w zielonych wodach albo ze lozysko wysiada
Stary 2015-10-17, 11:10   #1476
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mala taaa... Pewnie bym lezala pod końską dawką oxy i nie wiedziala jak sie nazywam. Najgorszą presje mam ze strony otoczenia... Telefon caly czas dzwoni ja nawet nie odbieram.. Na fb pelna skrzynka. Nie mam ochoty z nikim gadac, nawet z domu wychodzic. I martwie sie wczorajszym ktg, bo nie lezalabym godzine, gdyby bylo ok... Raz nawet tetno spadlo do 99. Pozniej nagle 170. Lekarz ironicznie powiedzial " jak chcesz to cie moge polozyc" ... Jak spytalam kiedy mam sie zglosic na kolejne ktg uslyszalam " kiedy chcesz". Czyli zero zainteresowania dopoki cos sie nie stanie mojemu dziecku. Z kazda godzina boje sie o niego coraz bardziej, ze plywa w zielonych wodach albo ze lozysko wysiada
Ej no serio już przeginasz z tym dramatyzowaniem. Jedynym chyba zagrożeniem dla Tomusia jesteś Ty sama! Weź się w garść bo dziecko czuje to co Ty. No co Ty wyprawiasz kobieto?! JA wiem że masz taraumę, ale nie myśl tylko o sobie. Jak fundujesz Tomkowi tyle stresu to bardzo nie dobrze. Wiesz przeciez o tym. Po co w ogóle się przejmujesz jakąś np skrzynką zapchaną na FB Miej to w doopie a nie jeszcze i jeszcze i jeszcze dokłądasz temu dziecku negatywnych hormonów. Nie szkoda CI Go? Wukończysz dzieciaczka. Ty Go zatruwasz a nie żadne tam zielone wody:/ Już się opanuj i pomyśl o dziecku bo normalnie tylko CIę przez kolano przeożyć. TO już nie jest byle co jak Ty tak mocno się stresujesz i dziecko. Nie jesteś sama. Myśl o dziecku. Ja też miałam ciezki poród a czy Ty i sądzisz, że myślałam o sobie? NIE. Myślałam tylko i wyłącznie o niuni i dla Niej byłąm dzielna. Nie bądź egoistką. Zaraz będziesz rodzić i będzie BYŁO MINĘŁO. OStatni raz będziesz to przechodziła. Zagryź zęby i czekaj
Stary 2015-10-17, 11:10   #1477
ada32
Wtajemniczenie

Dorisko..wszystko tez zależy od tego ja bardzo chcemy karmic😊..czy jest szansa ..powiem krótko.do póki masz mleczko SZANSA JEST..znam osobiście kilka takich mam które w samozaparciu wywalczyly kp nawet po miesiącu..

Osobiście pomoglam młodej mamie w walce o kp..dziewczyna ze mną pisała..mailowala..potem nawet rozmawialysmy przez telefon..probowalam jej pomoc bo widziałam ze jej zalezy..raz najlepsze mleczko do dzidzi dwa no ekonomiczniej karmić własnym mlekiem (nie mam to tamto..mm to drogie jest)..niestety ..dziewczyna byla bezradna..plakala ze Julcia nie chwyta ..odwraca sie..zanosi płaczem i ze juz tylko mm karmi..zrobilam z nią eksperyment..zaprosilam ją do mnie do domu z racji tego ze sama mam male dzieci nie mogłam do niej jechac..mieszkala ode mnie 112km..Julcia miała juz 3tygodnie i byla na mm wtedy juz tylko..czasami odciągnięte z piersi..(słabo jej szło odciąganie tez)..wiesz ze przyjechala..byla u mnie tydzień!...sama sie balam czy uda mi sie jej pomoc..ale huuura udalo sie!..po pierwsze obserwowalam ją jak przystawia..kilka rozmów..wyluzowalam ją bo była tak spięta ze jak trzymała dziecko to byla spocona..szkoda mi jej bylo..usiadłam z nią na moim ogromnym łóżku z tylu za nią..objęłam ją..w taki sposób by objąć tez dziecko i manewrowałam jej cysiem i dzieciem tak jak ja to czułam..trwalo to dość długo..uspakajałyśmy dziecko ..podchodzilam w różny sposób a jej kazalam sie relaksować i traktować to jak pieszczoty😉..julcia po kilku podejściach i kilku zachętach kroplami glukozy chwyciła sutek i CIUMKALA..nie można tego bylo nazwać jeszcze karmieniem ale byl progres..i tak bawiliśmy sie kilka dni ..na 5dzien pobytu u mnie mala zaskoczyla i pila ..pieknie kilkanaście minut..po czym butla nie byla potrzebna bo zasypiała..a jak wstawala od razu cyc..nie miał wyjścia ..troszke jeszcze byla szczuta glukozą na sutku ale coraz piękniejsze bylo karmienie..dziewczyna szczęśliwa bo karmi a Julcia po za cycem nic juz nie chciała..odjechala i karmila do 14miesiaca Julci 🙌...(sprawdzala wagę co tydzień i przybierala lepiej niż na nerwowej butelce)...

Dorisko znam tez mamę ktora ze względu na wadę serduszka swojego dziecka ..ktory zaraz po urodzeniu musial być kilka razy operowany..podtrzymywała laktacje wielokrotnie po kilka dni i tygodni..a maly zawsze cudownie i chetnie nawet po śpiączkach pooperacyjnych i karmieniu butlami ..kroplowkami wracam do piersi..karmila prawie dwa lata..a chłopczyk dzieki tez pewnie piersi wracam zawsze szybciutko do pełni sił 😊

Dorisko dlatego tak ważne jest żeby czasem jednak dać sobie pomoc ..szkoda ze nie ma u Was doradczyni...gdzie mieszkasz?...

Wiesz co jest jeszcze super pomoc..slyszalas o takiej rurce położonej na piersi przez ramie..są specjalne takie ale drogie..mozna zrobić za parę groszy zupelnie samemu ze strzykawki i rureczki do cewnikowania i przykleić sobie to do piersi ..w strzykawce twoje mleczko..przystawic malucha i zachęcać do ssania dozując mu hojnie nciskajac strzykawkę..sutek w buzi a rureczka z kapiacym mlesiem w kąciku..tak z boku ust...na poczatku hojniej mu lać do buźki a jak juz poczuje ze w ten sposób mu sie pierś kojarzy ze mleko samo leci to chętniej będzie współpracować ....moze spróbuj!!!!...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:11   #1478
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
gratulacje!

wybacz jeśli cię zestresowałąm, naprawdę chciałam dobrze, uczulić żebyś pilnowała ruchów itp. jeszcze raz przepraszam i mocno trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

a ja się przykrywam i mi nie zimno opieram się o ścianę o poduszkę i przykrywam i siebie i Wojtuśka i tak sobie leżymy i on jje a ja czasem przysypiam

a to wyszłaś na własne żądanie ? że wcześniej niż w 3 dobie?
u mnie Wojtek też złapał smoka w dzień go wogóle nie potrzebuje i nie chce ale w nocy jak mu dam to łapie i idzie dalej spać
Nie , tam gdzie rodzilam jak jest ok to wypuszczaja w drugiej dobie
Tylko watpie ze jakas matka sie przyzna ze cos jest nie tak jak ma mozliwosc wyjscia :P

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Nie wiem co znaczy od niedawna bo dziś ma 8 dni Nie no wiem, że się robi czerwona bo ciśnie coś tam w pieluchę, ale np wczoraj właśnie było dokładnie tak jak napisałaś a jak zajrzałam w pieluchę spodziewając się kupki po szyję a tak kropeczka i nie wiem o co kaman

Też mnie napiernicza w środku. Szczególnie po wczorajszym ściągnięciu szwów. Naruszone i boli:/ Jeszcze te plecy mnie dobijają grrrrr... Chcę od razu posprzątać cały dom bo zaległości takie, ze chyba pół roku będę doprowadzała do ładu i skłądu, ale wiem że nie ogę bo sobie zrobię kuku i będą problemy więc czekam jeszcze cierpliwie

Ależ Ty blokujesz psychiką poród. Nie możesz sobie zaplanować. A jakbyś zaczęła rodzić w nocy to może już by było po wszytskim

W sumie tak.Zapasów dużo uzbierałam. Tylko najgorsze jest to że nawet jak mnie już żołądek boli to dalej ledwo co przełykam bo tak mi się nie chce jeść:/ a zaraz słaba jestem i wiem, że musze wiec wciskam

U mnie też problem z odbijaniem, ale jednak na ramieniu jakoś lepiej to wychodzi niż przy takim podwyższeniu tylko jak radzili w szpitalu.

W ogóle znowu mam wysokie ciśnienie Kurde w szpitalu idealnie 120/80 albo niższe a teraz doopa. Szkoda, że nie mierzyłam po wyjściu ze szpitala od razu to bym wczoraj doktorkowi powiedziała jak bylam na ściąganiu szwów a tak to lipa

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

eeee nie wygodnie no i wszytskie te koszule do karmienia mam z krótki rękawem a nie chce mi sie ubierać Wygodniej będzie z piżamką. Jak sie sprawdzi to zamóię jeszce jedną a koszulki pójdą w ruch jak mnie obrzyga albo coś
Przy malym dziecku to jeszcze jakos dawalam rade a teraz dwojka i czuje ze troche za bardzo sie ruszam no ale nie da sie lezec przy 2 latku , nie dzwigam jej ale jak przychodzi i mama mama ciagnie za reke aby cos pokazac no to trzeba wstac mimio ze brzuch napiernicza strasznie. Teraz mam chwile bo Nel zadnela hmmm jakby w nocy tak spac nie mogla
Ogarne troche pokoj bo wszystkiego pelno ale 10minut i bedzie czysto
Szkoda ze nie ma mi kto obiadu zrobic
A tak wogle to siedze z tymi dwoma skrzatami sama bo Tz szkola niby do 20 ale wroci wczesniej bo na ten ślub mamy isc ale sie tak zastanawiam ... chyba nie jest za wczesnie na spacer dla Nel? Kosciol mam pod domem pogoda ładna.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:12   #1479
Amelie04
Zakorzenienie

Stary 2015-10-17, 11:23   #1480
Libra2
Zadomowienie

Oj Amelie Amelie.ogarnij się kobieto bo naprawdę ciężko się to już czyta.
Myślisz że jakikolwiek lekarz ryzykowałby i puściłby Cię do domu gdyby rzeczywiście coś groziło tobie lub Twojemu dziecku ? Przecież on za was odpowiada...A że ma takie podejście jakie ma no cóż rożni są ludzie,przecież nie będzie panikował tak jak ty skoro NIC niepokojącego się nie dzieje. Co do ktg to ja potrafiłam leżeć po 2 godziny a czasami i dłużej bo wystarczyło że mały się przekręcił i zaraz się tętno gubiło a co za tym idzie maszyna zaczynała zapis od nowa...Ale skoro się boisz to przecież w każdej chwili możesz pojechać na IP i zapewne przyjmą Cię na oddział bez mrugnięcia okiem.

A my z Tymonem mamy dzisiaj dzień cyca,no nie da się gad odłożyć ani na chwilę...
A wczoraj było już tak pięknie,jadł,spał,spał i jadł na przemian.No wykończy mnie to dziecko kiedyś ,zrobiło sobie poduszkę z mojej piersi i śpi perfidnie się uśmiechając

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-10-17 o 11:29
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:31   #1481
ada32
Wtajemniczenie

Dorisko juz wiem jak fachowo to urządzenie się nazywa

SNS System wspomagający karmienie..Medela tym sie chyba trudni...ale tak jak pisałam mozna zrobić sobie podróbkę za grosze..kupic dużą strzykawkę i cewnik..przykleic taśma klejąca do piersi rurkę ktora ma być przy samym sutku..i w ręce strzykawką kusić malucha eliksirem 😘

Amelio chcesz urodzić ze mną to dziecko?😁

Mala ma racje..fundujesz malemu mnóstwo stresu..co ma być to będzie i tego się trzymaj..poboli i przestanie..

W

G
Stary 2015-10-17, 11:33   #1482
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Amelio chcesz urodzić ze mną to dziecko?😁

Mala ma racje..fundujesz malemu mnóstwo stresu..co ma być to będzie i tego się trzymaj..poboli i przestanie..
Chce
Stary 2015-10-17, 11:35   #1483
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ciągle w krótkim rękawie popitalam jak mam długi to mi za ciepło.
Ale jak komu wygodnie
Stary 2015-10-17, 11:41   #1484
ada32
Wtajemniczenie

No coś takiego😁...jesli mieszkasz w moim rejonie chętnie bym Ci towarzyszyła..nastaw sie na mniejszy bol..drugi poród na prawdę jest bardziej świadomy..bardziej kontrolowany przez umysł...dasz rade ..nie jestes przeciez facetem..kobieta może góry przenosić dla swojej dziecka!..

W

G
Stary 2015-10-17, 11:43   #1485
88maggie88
Wtajemniczenie

Amelie dokładnie wyluzuj bo dziecko też stresujesz, tym samym blokujesz sobie poród.
A może wieczorem zaczęła by się akcja? kto wie..

Pomyśl o Tomusiu, zajmij czymś myśli aby odpadły te negatywne. Poczytaj książkę albo obejrzyj jakiś film przy dobrej herbatce lub kawce

Bądź dobrej myśli
Stary 2015-10-17, 11:44   #1486
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
No coś takiego😁...jesli mieszkasz w moim rejonie chętnie bym Ci towarzyszyła..nastaw sie na mniejszy bol..drugi poród na prawdę jest bardziej świadomy..bardziej kontrolowany przez umysł...dasz rade ..nie jestes przeciez facetem..kobieta może góry przenosić dla swojej dziecka!..
Pewnie nie, bo ja polnoc mazowsza :/ ale na pewno jak sie zacznie bede zdawac relacje tutaj

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Dzieki dziewczynki ide zaraz chyba na spacer sie wywietrzyc..
Stary 2015-10-17, 11:50   #1487
rita_k
Zadomowienie

Ado kochana w nocy sie poplakalam bo skonczylo sie odciagniete mleko. Polozna mowi a pani nie chce sprobowac. A maly ryczal z glodu. Mi mleko ze stresu przestalo leciec. Ona niechetnie chciala mi dac MM. Ale pomogla mi go przystawic, co prawda z kapturkiem, ale zawsze to juz cos. Izziemy do przodu. Na razie tylko jedna piers z troszke wiekszym sutkiem. Teraz mi usnal z sutkiem w buzi trzymaj kciuki zebysmyvwytrwali w tym.

Amelio nie jestes w latwej sytuacji ale nie zakladaj samych zlych scenariuszy. Mowilas ze masz polozna ona o ciebie zadba. Negatywne emocje tylko pogarszaja Twoje samopoczucie i byc moze Cie blokuja.

My sie do 20 naswietlamy. I zobaczymy jak jutro bedxie.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 11:51   #1488
olibar
Raczkowanie

Jeny ja spac nie moglam. Czulam klucie w brzuchu. Maly sie tak wiercil ze chyba pozycje zmienial... ale po 3h zasnelam zmeczona i dopiero otworzylam oczy. Szok.
Juz 4 dni nie bylam na dworze wiec dzis jako ze duzo lepiej sie czuje to zamierzam isc na spacer.
Ale poki co to ciagle mnie do wc goni :/

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:07   #1489
Daisy 85
Wtajemniczenie

Hej melduję się w domu, przepraszam, ale nawet nie próbuję nadrabiać, chciałam pogratulować mamusiom, które urodziły po mnie i życzyć pozostałym nierozpakowanym szybkiego porodu.
ja po cc czuję się o dziwo bardzo dobrze, nic nie boli, nie ciagnie, więc nie taki diabeł straszny
za to niestety będę wpadać do Was rzadko, bo trafił mi się wyjątkowy rozdarciuch, u nikogo takiego dziecka nie widziałam, śpię po 2h na dobę, nie wiem jak długo jeszcze tak pociągnę, udało mi się wywołać laktację i dzieki Bogu mała się chwyciła, tylko po co drugim karmieniu, jest 1,5h przeraźliwego płaczu, daję jej espumisan i bio gaię, ogrzewam brzuszek, zobaczymy może jej to pomoże ta bezsilność jest straszna jak ona płacze a ja jej nie potrafię pomóc...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:07   #1490
ada32
Wtajemniczenie

Ritko bardzo bardzo mocno trzymam kciuki 😚

Jak juz nawet maluszek usnął sobie z cycusiem to juz będzie z gorki🙌..fajnie ze położną Ci pomogła..pros o pomoc caly czas..one tam od tego są..wyluzuj kocham będzie dobrze..duzo pij ..laktecja ruszy..na pewno😚

Amelio ja jestem z pod Warszawy..Piastów /Pruszków

W

G
Stary 2015-10-17, 12:09   #1491
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
ja ciągle w krótkim rękawie popitalam jak mam długi to mi za ciepło.
Ale jak komu wygodnie
A ile masz stopni w domu? Ja mam 21-22 i sie telepie a dzisiaj to sie spocilam cala. Manopauze mam chyba ;p

Moj maz to jest agent. Wzial wage kuchenna, deske i zwazyl Gabi jak kurczaka ale w ciuszkach hehe wazy 3780 g w 6 dni przybrala ok 330 gram czyli chyba sie najada?
Stary 2015-10-17, 12:21   #1492
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ritko bardzo bardzo mocno trzymam kciuki 😚

Jak juz nawet maluszek usnął sobie z cycusiem to juz będzie z gorki🙌..fajnie ze położną Ci pomogła..pros o pomoc caly czas..one tam od tego są..wyluzuj kocham będzie dobrze..duzo pij ..laktecja ruszy..na pewno😚

Amelio ja jestem z pod Warszawy..Piastów /Pruszków
o wedzidelko pytalam to nie ma u niego problemu.
O fajnie ze jestes z pod Warszawy. Ja jestem z warszawy. A jako douli znane sa Ci prwnie spotkania Pozytywnie o Porodzie? Ja chodzilam w wolnej chwili na Ursynowie
Stary 2015-10-17, 12:22   #1493
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ado kochana w nocy sie poplakalam bo skonczylo sie odciagniete mleko. Polozna mowi a pani nie chce sprobowac. A maly ryczal z glodu. Mi mleko ze stresu przestalo leciec. Ona niechetnie chciala mi dac MM. Ale pomogla mi go przystawic, co prawda z kapturkiem, ale zawsze to juz cos. Izziemy do przodu. Na razie tylko jedna piers z troszke wiekszym sutkiem. Teraz mi usnal z sutkiem w buzi trzymaj kciuki zebysmyvwytrwali w tym.
ja jeszcze w środe płakałam, bo nie miałam pokarmu, mała nie potrafiła chwycić cyca, a teraz po stymulacji laktatorem mam cyce jak donice, nawet dziś zamroziłam pokarm, jak masz laktator to polecam system 7min jedna, 7minut druga pierś, 5minut jedna, 5 minut druga i 3minuty jedna i 3minuty druga, chodzi te pół godziny ale warto i tak robiłam co 3h...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:25   #1494
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile masz stopni w domu? Ja mam 21-22 i sie telepie a dzisiaj to sie spocilam cala. Manopauze mam chyba ;p

Moj maz to jest agent. Wzial wage kuchenna, deske i zwazyl Gabi jak kurczaka ale w ciuszkach hehe wazy 3780 g w 6 dni przybrala ok 330 gram czyli chyba sie najada?
pomysłowy mąż

A kiedy macie pierwszą wizytę u pediatry?

U mnie 21 - 21.5 jak jest 22 to mi za gorąco . Raz dziennie wł ogrzewanie na pół godzinki, maks godzinkę. Przeważnie pod wieczór bo mi zimniej trochę

Dobrze ze nie jest tak zimno jeszcze to nie trzeba dużo grzać

U Nas rolety zewnętrzne dużo pewnie dają jak na noc je opuszczam.
Stary 2015-10-17, 12:26   #1495
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wlasnie dwie dziewuchy spia moglabym odpoczac ale jedna spi wtulona pod pacha druga na brzuchu slodko ale zaraz cala zdretwieje :P

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Kocham byc Mama
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 12:27   #1496
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Wlasnie dwie dziewuchy spia moglabym odpoczac ale jedna spi wtulona pod pacha druga na brzuchu slodko ale zaraz cala zdretwieje

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Kocham byc Mama
Hehe a Tobie niewygodnie :
Stary 2015-10-17, 12:30   #1497
ada32
Wtajemniczenie

Ritko jeszcze nie mówmy o mnie doula ..jeszcze nie mam cetyfikatu..dopiero zaczynam spotkania..kursuje..

Tak spotkania są mi znane..niestety z "drugiej ręki"...ja cała sobą jestem "pozytywna o porodzie"...😁

Ritka z Warszawy..no milo 😘

W

G
Stary 2015-10-17, 12:30   #1498
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
ja jeszcze w środe płakałam, bo nie miałam pokarmu, mała nie potrafiła chwycić cyca, a teraz po stymulacji laktatorem mam cyce jak donice, nawet dziś zamroziłam pokarm, jak masz laktator to polecam system 7min jedna, 7minut druga pierś, 5minut jedna, 5 minut druga i 3minuty jedna i 3minuty druga, chodzi te pół godziny ale warto i tak robiłam co 3h...
Tak robie ale wczoraj przez ten stres sie zablokowalam. Wogloe wczoraj placzliwy dzien mialam
Stary 2015-10-17, 12:50   #1499
ada32
Wtajemniczenie

Ech...te placze moje drogie to tez burza hormonów..w ogóle to ja jak rodzilam każdego jednego to zawsze tuz po porodach bylam mega wzruszona..plakalam nawet na wiadomościach w tv..bylam tez przespokojna..nawet tż nie byl wstanie mnie zdenerwować przysłowiową niewyniesioną szklanką hehe...uroki połogu 😉

W

G
Stary 2015-10-17, 12:51   #1500
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
A my z Tymonem mamy dzisiaj dzień cyca,no nie da się gad odłożyć ani na chwilę...
A wczoraj było już tak pięknie,jadł,spał,spał i jadł na przemian.No wykończy mnie to dziecko kiedyś ,zrobiło sobie poduszkę z mojej piersi i śpi perfidnie się uśmiechając
O, jakbym o Kubulku czytała czuj Kochana, że OD 6 RANO DO TERAZ CYCALIŚMY NON STOP, a teraz wyje / ryczy/ rozpacza koło mnie w kołysce -- no ja chyba będę odżywiać się przez kroplówkę i sikać przez cewnik!!!
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
za to niestety będę wpadać do Was rzadko, bo trafił mi się wyjątkowy rozdarciuch, u nikogo takiego dziecka nie widziałam, śpię po 2h na dobę, nie wiem jak długo jeszcze tak pociągnę, udało mi się wywołać laktację i dzieki Bogu mała się chwyciła, tylko po co drugim karmieniu, jest 1,5h przeraźliwego płaczu, daję jej espumisan i bio gaię, ogrzewam brzuszek, zobaczymy może jej to pomoże ta bezsilność jest straszna jak ona płacze a ja jej nie potrafię pomóc...
Nooooo, to zapraszam Cię do mnie, zobaczysz że nie jesteś sama

KRÓLEWNA ściskam mocno z całych sił, myślami jestem z Tobą

TOSIA KOCHANIE, ogrone kciuki za Klusię, jak dzisiaj?...

AMELIE -- ale o Tobie też cieplutko myślę, tak cieplutko i serdecznie, że nie masz innego wyjścia niż urodzić pokazowo, bez bólu, z przytupem!!!

ADA TY NASZ DOBRY DUSZKU KOCHANY
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości