|
|
#3811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-10-17 o 13:26 |
|
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat nie miałam dylematu, bo moje i męża nazwiska są w pewnym sensie zbyt podobne,żebym miała oba, głupio by to brzmiało. Więc wzięłam męża ![]() Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl bardzo ładne eleganckie
Mamusie rozumiem że ze względu na dzieci tak się robi z tym nazwiskiem tylko, że dziecko kiedyś wyjdzie za mąż przynajmniej w tym przypadku który ja znam...a nazwisko u tej noszącej nazwiska po dwóch mężach zostanie...a jak wyjdzie za mąż po raz 3 to doda trzecie ?
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-17 o 20:39 |
||
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa juz kumam ![]() :brzyda l:wiecie, budyń ciazowy ide na polowanie włóczek
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ojacie, ja naprawdę nigdzie nawet w urzędzie nie podpisywałam się z drugim imieniem
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ładne te meble.
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ale przy wypełnianiu wniosków w krateczkach się praktycznie zawsze podaje, więc wymiany dokumentów, skarbówka itd to jest trochę pisania. |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam również dwa imiona i pierwszy raz w swoim życiu musiałam się tak podpisać przy wypełnieniu dokumentów do ślubu
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Aleksander mi sie bardzo podoba
moj brat ma Olusia mi sie podoba Tymek - Tymoteusz i Remik- Remigiusz ![]() ogólnie wszystkie takie dłuższe imiona mi sie podobają Remik fajne... do przemyślenia
|
#3822 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam 2 imiona oba długie: Magdalena Antonina. Nazwisko panieńskie też mam długie więc samo to gdy musiałam podpisać się imieniem i nazwiskiem było długotrwałe, dlatego kiedy mogłam podpisywałam się skróconą wersją imienia czyli Magda. Moja rodzina przekonywała mnie , żebym po ślubie przyjęła 2 nazwiska panieńskie i męża. Sprzeciwiłam się, bo jeszcze tego mi brakowało żebym musiała się tak długo podpisywać. Nazwisko męża jest na szczęście krótkie i wiecie jakie to duże ułatwienie , zwłaszcza jak się pracuje w takim miejscu gdzie codziennie podpisuję się przynajmniej kilkanaście razy.
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
No to pisałam,że jedynie trzeba czasem wypełnić wymagane pole drugiego imienia, ale nie zawsze. Ale wtedy i tak podpisuję się moim pierwszym imieniem, bez drugiego.
|
#3824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach z szkoły rodzenia, i wykład dawała położna z Zeromskiego i mówiła, że u nich sanitariat leży, bo są przed remontem, ale za to nadrabiają opieką. Na ile to prawda nie wiem, mówiła tez że u nich dostaje się po urodzeniu dzidziusia na 2h na brzuch i mają jakieś aparaty sprawdzające w tym czasie bicie serduszka dziecia.
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
No podoba mi się ujastek ale niewiem czy z nadciśnieniem nie lepiej na Kopernika hm
Dziewczyny mam pytam zdaza mi się w ciągu dnia nie załatwić w toalecie.przed ciążą chodziłam 2 nawet czasem 3 razy dziennie.a teraz nie czasem to nawet dwadni nnie muszę dlaczego też tak macie? Co mam zrobić aby chodź raz iść i się pozadnie wyproznic? |
|
|
|
#3826 | |
|
Raczkowanie
|
My mamy już wybrane imię i będzie Emilia. Od dawna mi się podobało a poza tym ma bardzo podobne zagraniczne odpowiedniki więc obcokrajowiec nie będzie miał problemu z wymową. U mnie na ulicy królują Zuzie. Przez ostatnie 2 lata urodziły się 3 dziewczynki i wszystkie to Zuzie. Lenek i Julek też jest już pełno...
Co do twardnienia brzucha mi też na to lekarz zalecił magnez. Rozciągania wiązadeł nie czuję ale czułam mocno w I trymestrze, jakby mi ktoś nogę chciał wyrwać , dobrze , że to minęło.... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmiksowałam sobie kiwi i gruszkę ale dobre zupa nastawiona i idę w konkursy trzeba synkowi wyprawkę wygrać
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-17 o 14:25 |
||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
no w konkursy
dopiero będę szukać bo długo mnie nie było więc muszę się rozejrzeć komplety minky mnie interesują i komplety pościelowe bo tych chyba najwięcej jest i szumiące miski
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to mam jedno a do nazwisk za.tydzien przejmuje nazwisko tż :-P mam ochote cos porobic z okazji takiej ze za tydz juz bedziemy małżeństwem. Wieczor kawalerski i panienski bedziemy miec za rok przed koscielnym ale teraz nawet we dwojke przeszlabym sie do.jakiejs knajpy czy cos hmmmmmmm
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
Spaliśmy do 13
, Mały wczoraj szalał do 1 w nocy a ja jakoś nie mogłam spać... Dziś nadrobiłam ![]() Ja mam dwa imiona Justyna Magdalena a nazwisko panieńskie na 11 liter... więc dwa nazwiska nawet nie wchodziły w grę. Teraz mam ładne, męża 8 literowe ![]() Mąż maluje na górze ściany, a ja chyba zamówię łóżeczko już tak mnie korci że nie wytrzymam :P Figa jak Twoja córcia ma na imię?? Pisałaś ale zapomniałam na amen a tak mi sie podobało....
|
#3832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to może i ja poszukam jakichś konkursów, teraz mam dużo wolnego czasu to można by spróbować coś wyhaczyć.
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Obecna!
Wrocilam I ledwo zyje. Nie wysypiam sie za dobrze ostatnio. Jestescie nie do nadrobienia dziewczyny Sledzilam ile moglam na telefonie. Teraz postaram sie znowu byc na bierzaco. Dzisiaj generalne porzadki. Wyciagamy z szaf, polek, zakamarkow I wyciaramy kurze, pierzemy zaslony, firanki itp. A to wszystko dlatego ze dostalam niemilosiernego uczulenia ( w sensie, ze katar sienny) I nie mam pojecia co jest przyczyna wiec najpierw sprzatanko bo, ze na roztocza mam to wiem. Tyle, ze do tej pory jakos zylam z tym jakos ale wczoraj bylo apogeum.Bylam jeszcze na polowkowym prywatnie w PL I dzidzius OK Witam mamy ktorych nie znam I te ktore wrocily ![]() Ide dalej atakowac kurze
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi podeslij miejsca gdzie grasz
Btw byl konkurs do wygrania wozek stokke czy cos i wzielam udzial ale nie mam daru do pisania historyjek (a to bylo trzeba zrobic) a moja przyjaciółka ma dar i tak o wziela udzial i dostane jakas nagrode za wyroznienie :-D
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jakiegoś czasu nigdzie nie brałam udziału bo miałam przerwę jak był Tż teraz powoli będę wracać do konkursów i typowo dziecięcych nagród pewnie mówisz o konkursie na str rossmanna tam było 5 nagród głównych chyba i 200 nagród pocieszenia w postaci kosmetyków dla dzieci też upolowałam
|
|
#3837 |
|
Rozeznanie
|
Jabłka nie pomagają pomagały przez pierwsze dni teraz już nie.mamusiu mi mówiła żebym rani na czcze wypiła szklankę wody z miodem.więc spróbuje jutro
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanka cieplej wody z miodem.i cytryna codziennie na czczo
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Siasia fajnie że już jesteś i że z dzidzią wszystko ok
a miałaś już drugie usg w UK bo nie pamiętam... ? Powodzenia w walce z kurzem ! Paula ubiegłaś mnie bo miałam pytać czy nie denerwuje cię jak ktoś woła Paulina na ciebie Moja najlepsza przyjaciółka przyszła chrzestna małej jest Paula i też zawsze wszystkich poprawiam bo wiem jak ją to denerwuje A na zaparcia dobrze jest pić wodę przegotowaną schłodzoną Ja ostatnio też miałam problemy i prawie 3 dni nic i tak mnie brzuch bolał ze myślałam że oszaleje ...
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
I faktycznie pomaga pójdę po tym drinki na stronie he czy mnie zmuli
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Ale napisałam no całą ja Czy faktycznie ten drink pomaga i czy pójdę po tym na tronik .he napewno rano wyprobuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

Ślub